|
|
#5251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2
listopadowa dzieki za zdjecia
u mnie troszke mniejsze dysporoporcje ale też są
|
#5252 | |||
|
Zadomowienie
|
Listopadowa - widać znaczną poprawę, gratuluję
Cytat:
to już myślałam, że te 8 godzin... ojjjjj wytrzymała z Ciebie kobieta ![]() Cytat:
czyli od miesiąca po - pierwszą noc tylko założyłam topik taki luźny, bo nie mogłam zasnąć beż tego ścisku klaty hihi ale od kolejnej nocy już bez ![]() Cytat:
a tak to faktycznie, dziwnie mi było i słuchałam grzecznie zaleceń dr.. ![]() mi powiedział, że miesiąc po mam zacząć wracać do normalnego życia - ćwiczyć jeśli mnie nie boli, basen, soalrium i takie rzeczy - z zachowaniem jakiegoś rozsądku (myślę, że tu chodziło o solarkę bardziej ) ale żeby się nie pieścić ze sobą tylko normalnie żyć
|
|||
|
|
|
#5253 |
|
Raczkowanie
|
Ja wracałam na drugi dzień samochodem kierując sama ponad 400 km, nie było tak źle może dlatego, że mam samochód z automatyczną skrzynią.
|
|
|
|
#5254 |
|
Kazar Lady
|
no kochana Ty miałaś leżeć a ja nie myć okien
|
|
|
|
#5255 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem... mam tak w zaleceniach pooperacyjnych. Moze Listopadowa... nasza Pani dr jest lepiej zorientowana
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- trollice to nie "ktoś"... takie zazdrośnice to "nikt"
|
#5256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Horo, masz całkowitą rację |
|
|
|
|
#5257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oooo to respect! ![]() powiem Ci.. że mi by nawet do głowy nie przyszło myć okien! u mnie okna myją się dwa razy w roku, chyba że naprawdę przestaję dostrzegać promienie słońca i myje mój facet, ja mam lęk wysokości |
|
|
|
|
#5258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5259 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz... nie pytalam dr, bo ani nie jestem fanką, ani fanatyczką sauny
A co z sauną na podczerwień? Czy taka jest przeciwwskazana?
|
#5260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej sauny na podczerwień - nie mam zielonego pojęcia. Choć światło podczerwone o odpowiedniej długości fali działa korzystnie na przebudowę tk. bliznowatej
|
|
|
|
|
#5261 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#5262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlaśnie kusi mnie ta sauna na podczerwień ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#5263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#5264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie... twardnienie implantow Ale dzięki doktorkowi juz od lutego nie chodze do solarium (od czasu 1 op) i ... nie zamierzam
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2009-11-21 o 14:22 |
|
|
|
|
#5265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Implanty twardnieją od solarium ? ? ? O kurcze...
|
|
#5266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
promieniowanie aż do wkładek nie przenika, to na pewno.. temperatura..? ja chodzę na solarkę która ma od 16 do 24 st - sama sobie ustawiam temp, na pewno nie sposób się na niej przegrzać (wiadomo, jakbym leżała długo, to moze.. ale tu ten zdrowy rozsądek ma być ) itp..natomiast blizny się nie opalą przez plaster - ja taką metodę stosuję i widzę, co jest opalone, a co nie pod plaster daję wacik kosmetyczny dodatkowo, i blizny się nie opalają - można wierzyć lub nie, lekarz od blizn mi takie rozwiązanie polecił, zakłądam, że się zna ![]() nie odbieraj tego jako ataku, broń boże, dziękuję Ci za wyjaśnienie
|
|
|
|
|
#5267 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Jedyne, to sauna i solarium... zakaz przez pół roku i nie chodzi o opalenie ![]() :conf used:Niemniej nie zaglebialam się w tym temacie, bo... mnie nie dotyczy ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A mój Pan dermatolog, ktory oglądal blizny rownież zapytal o solarium. Jak mu powiedzilam, ze nie korzystam, to się śmial, ze nie chcę dać mu zarobić
|
|
#5268 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja osobiście nie wierzę że po solarium imlp twardnieją bo promienie do nich nie docierają i gorąco też tam raczej nie jest, no bez pierdół a blizny czy plastrem czy blokerem grugo posmarować nawet można - to też wiem moze nie od plastyka ale onkologa domniemam że się zna nie wiem jak z sauną na podczerwień bo nie pytałam Widać że kazdy lekarz ma swoje zalecenia więc każda z nas będzie różnie postępować - jedno mamy wspólne - piękne piersi
|
|
|
|
|
#5269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym się nie zapędzała jednakowoż mi nic nie stwardniało i nie twardnieje (ale też chodzę na solarkę raz na 3 tygodnie ), a blizny goją się fantastycznie zgodnie z tym, co mówił lekarz od lasera ![]() Cytat:
Edytowane przez Samiii Czas edycji: 2009-11-21 o 14:47 |
|||
|
|
|
#5270 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy korzystanie z solarium oraz opalanie się na słońcu jest dozwolone jeśli ma się wszczepione implanty piersiowe?
Solarium / Opalanie Opalanie w solarium, czy na słońcu nie spowoduje uszkodzenia implantów, ale może pogorszyć wygląd blizny. Powinnaś unikać opalania miejsca nacięcia przez okres minimum roku, aby zapobiec permanentnemu przebarwieniu blizny. Ciepło również może spowodować nagrzanie implantu; jego schładzanie będzie trwało dłużej niż Twojego ciała
|
#5271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje Dziewczyny, bez urazy, ale każda niech robi co uważa. Padlo pytanie, odpowiedzialam jak to jest u mnie, jakie mam zalecenia i dlaczego wlasnie takie. Sama tego nie wymyślilam, bo się na tym nie znam... prztoczyłam jedynie info , ktore otrzymalam z kliniki. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- No to ja się tez pochwale bliznami... 2,5 m-ca po op... lewej blizny nie widać juz wcale, prawa jest jeszcze delikatnie widoczna ps. tubka z maścią na blizny leży nietknięta
|
|
#5272 |
|
Kazar Lady
|
Horo ale kurcze przecież promienie UV nie przenikają przez całe ciało jak promieniowanie jonizujące - UV przenikają tylko do głębszych warstw naskórka ( UVA może wniknąc do warstwy skóry) ale nie pod skórę.
Fakt że promienie UV osłabiają zdolność skóry do regeneracji. Uszkadzają włókna kolagenu i elastyny. Przesuszają skórę i przyspieszają proces starzenia się więc nie powinno sie tam łazić zbyt często - ale nie uszkadzają implantów Chyba wczoraj oglądałaś Drzyzgę.. albo Ci z kliniki ją oglądali |
|
|
|
#5273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyjaśnienie Twojego lekarza mnie nie przekonuje, ale ważne, że Tobie to nie przeszkadza, skoto i tak nie korzystasz ![]() ![]() Cytat:
![]() tak więc słońce faktycznie - lepiej ostrożniutko. solarium biorąc na logikę - nie ma wpływu na tkanki w pobliżu implantów i na nie same nie ma co demonizować a na zakrywanie blizn są metody - choćby to, o czym wspomiała Misia (jeśli chodzi o mnie mam zalecenie, żeby ich nie opalać przez calutki rok od op, bo do roku mogą się przebarwić.., więc też inaczej niż Wy macie )ja oglądąłam! one były straszne akurat.. dwa razy dziennie na solarę.. bosh Edytowane przez Samiii Czas edycji: 2009-11-21 o 15:06 |
||
|
|
|
#5274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce się sprzeczać, bo nie jestem osobą kompetentną w tej kwestii... solarium to jedno z ostatnich miejsc, gdzie można by było mnie zapędzić... a to, co dr miał do przekazania wysluchalam bez zadawania zbednych pytań. Bo po co ktoś kto nie pali ma pytać o szkodliwość nikotyny?
|
|
#5275 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem promieniowanie do implantów nie ma szansy dotrzeć, natomiast ciepło jak najbardziej. Czyli przegrzania owszem należy się wystrzegać ale 10 min na solarium nie sądzę aby zaszkodziło. Jedynie na blizny ale te można chronić bloker i plasterki z wacikami....... No i rok czasu to bardzo dużo.... Ja mam blizny sprzed 1 op na brzuchu i mało kto je zauważa a opalałam po 4,5 mc........... Kremów na blizny nie używałam.......
? ? ? Edytowane przez DagaGaga Czas edycji: 2009-11-21 o 15:11 |
|
|
|
#5276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() straszne... wrrrr........moglyby być antyreklama dla każdego solarium
|
|
#5277 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Ty nie korzystasz i dlatego masz w takim dobrym stanie skóre - moja jest wysuszona
|
|
|
|
|
#5278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skąd te małolaty mają kasę, żeby tyle siedzieć w solarce.. od rodziców mniemam (i mam nadzieję!) - nie dziwi ich to i nie obawiają się tego raka skóry itp...? szok ![]() Cytat:
![]() i może dlatego mi dr powiedział, żeby przez rok odpuścić - ale też moze dlatego, że przy tym laserze nie wolno opalać, bo skóa jest jest wrażliwsza.. niemniej, lepiej dmuchać na zimne - i kierować się zdrowym rozsądkiem, o ![]() |
||
|
|
|
#5279 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
trafiłam Do tego programu w ogóle trafiają jacyś dziwni ci ludzie? nie? tacy przerysowani aż niewiarygodni.. chyba i ja nastawie jutro budzik na 5 rano bo co chce coś dopisac to 2-3 posty już są nade mną... Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2009-11-21 o 15:18 |
|
|
|
|
#5280 | |
|
Rozeznanie
|
Super
i widze, ze Ty taka chudzinka jak ja jestes. ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Satry Browar-fajne miejsce na zakupki. Ogolnie bardzo lubie Poznan
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

to już myślałam, że te 8 godzin... ojjjjj
Nigdy bym siebie nie podejrzewala, ze tak do niego mentalnie przywykne ... ani ladny, ani piekny, ani seksowny a ja wciaz w tym barchanie laze
Chyba mnie calkiem pogielo 

, np. jakaś zazdrosna trollica