Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 176 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-21, 13:25   #5251
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

listopadowa dzieki za zdjecia

u mnie troszke mniejsze dysporoporcje ale też są

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:33   #5252
Samiii
Zadomowienie

Listopadowa - widać znaczną poprawę, gratuluję

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Ja mialam op w Szczecinie... 4 godzinki jazdy
Po pierwszej wracalam autobusem (masakrycznie mnie "wytalepalo" ) i było 5,5 godziny , więc po drugiej już samochodem z kierowca
ah, no to chociaż tyle dobrze to już myślałam, że te 8 godzin... ojjjjj
wytrzymała z Ciebie kobieta

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
Sami, od kiedy spisz bez staniora? Bo wiesz, ja w tym sportowym to chyba na dobre utknelam Nigdy bym siebie nie podejrzewala, ze tak do niego mentalnie przywykne ... ani ladny, ani piekny, ani seksowny a ja wciaz w tym barchanie laze Chyba mnie calkiem pogielo
odkąd dr powiedział "proszę wyrzucić albo zemścić się w inny satysfakcjonujący sposób" odnośnie pancernika
czyli od miesiąca po - pierwszą noc tylko założyłam topik taki luźny, bo nie mogłam zasnąć beż tego ścisku klaty hihi ale od kolejnej nocy już bez

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
jeszcze dziwnie się łazi bez stanika - chyba jednak trochę czuje ich ciężar albo takie złudzenie ..
mi dr kazał leżeć jak zdejmuję stanik - dwa azy dziennie po godz, ale nie łazić.. tylko do zrobienia zdjęć łaziłam a tak to faktycznie, dziwnie mi było i słuchałam grzecznie zaleceń dr..

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
no ja wlasnie tez! Ale cholera ile mozna?
mi powiedział, że miesiąc po mam zacząć wracać do normalnego życia - ćwiczyć jeśli mnie nie boli, basen, soalrium i takie rzeczy - z zachowaniem jakiegoś rozsądku (myślę, że tu chodziło o solarkę bardziej ) ale żeby się nie pieścić ze sobą tylko normalnie żyć
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:36   #5253
cycatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
ja wracając z Pzn. po op. nie wspominam dobrze niby tylko 2h jazdy autem ,ale tak pasy niezapiete, pozycja leżąco- siedząca i stękanie do TZ " zwolnij ałaaaaaa"
Ja wracałam na drugi dzień samochodem kierując sama ponad 400 km, nie było tak źle może dlatego, że mam samochód z automatyczną skrzynią.
cycatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:37   #5254
Miskaa78
Kazar Lady

no kochana Ty miałaś leżeć a ja nie myć okien

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:44   #5255
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
a dlaczego??
nie wiem... mam tak w zaleceniach pooperacyjnych. Moze Listopadowa... nasza Pani dr jest lepiej zorientowana

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Pewnie ktoś by się znalazł, np. jakaś zazdrosna trollica
trollice to nie "ktoś"... takie zazdrośnice to "nikt"

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:47   #5256
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem... mam tak w zaleceniach pooperacyjnych. Moze Listopadowa... nasza Pani dr jest lepiej zorientowana
Chodzi o temperaturę

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
trollice to nie "ktoś"... takie zazdrośnice to "nikt"
Horo, masz całkowitą rację
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 13:47   #5257
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cycatka Pokaż wiadomość
Ja wracałam na drugi dzień samochodem kierując sama ponad 400 km, nie było tak źle może dlatego, że mam samochód z automatyczną skrzynią.

oooo to respect!

Cytat:
no kochana Ty miałaś leżeć a ja nie myć okien
powiem Ci.. że mi by nawet do głowy nie przyszło myć okien!
u mnie okna myją się dwa razy w roku, chyba że naprawdę przestaję dostrzegać promienie słońca
i myje mój facet, ja mam lęk wysokości
Stary 2009-11-21, 13:49   #5258
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość
listopadowa dzieki za zdjecia

u mnie troszke mniejsze dysporoporcje ale też są
Sówka, jak widzisz czas działa na naszą korzyść. Ale to dobrze, że u Ciebie dysproporcje mniejsze - cycuchy szybciej zaczną należycie wyglądać
Stary 2009-11-21, 13:50   #5259
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Chodzi o temperaturę
o widzisz... nie pytalam dr, bo ani nie jestem fanką, ani fanatyczką sauny i jakos nie mam potrzeby pojscia.
A co z sauną na podczerwień? Czy taka jest przeciwwskazana?

Stary 2009-11-21, 13:55   #5260
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz... nie pytalam dr, bo ani nie jestem fanką, ani fanatyczką sauny i jakos nie mam potrzeby pojscia.
Wysoka temp. niekorzystnie wpływa na proces tworzenia i przebudowy tkanki bliznowatej oraz torebki łącznotk. (którą można przyrównać do tk. bliznowatej)

Co do tej sauny na podczerwień - nie mam zielonego pojęcia. Choć światło podczerwone o odpowiedniej długości fali działa korzystnie na przebudowę tk. bliznowatej
Stary 2009-11-21, 13:59   #5261
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
na różowym w wielu miejscach pisały, ze nie wolno
ale one tam różne rzeczy piszą w sumie...
ja się o taką nie pytałam dr..
Stary 2009-11-21, 14:06   #5262
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Wysoka temp. niekorzystnie wpływa na proces tworzenia i przebudowy tkanki bliznowatej oraz torebki łącznotk. (którą można przyrównać do tk. bliznowatej)

Co do tej sauny na podczerwień - nie mam zielonego pojęcia. Choć światło podczerwone o odpowiedniej długości fali działa korzystnie na przebudowę tk. bliznowatej
dziękuje za info
wlaśnie kusi mnie ta sauna na podczerwień ... zobaczyć co i jak

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość
na różowym w wielu miejscach pisały, ze nie wolno
ale one tam różne rzeczy piszą w sumie...
ja się o taką nie pytałam dr..
Upewnie sie jeszcze w klinice ... w sumie w zaleceniach mam - zakaz korzystania z sauny i solarium przez 6 miesięcy, więc... moze lepiej poczekać

Stary 2009-11-21, 14:18   #5263
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Upewnie sie jeszcze w klinice ... w sumie w zaleceniach mam - zakaz korzystania z sauny i solarium przez 6 miesięcy, więc... moze lepiej poczekać
upewnić się zawsze warto

czemu aż pół roku nie możesz iść na solarium na przykład? jak dr to motywował, co się tam może stać?
Stary 2009-11-21, 14:21   #5264
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
upewnić się zawsze warto

czemu aż pół roku nie możesz iść na solarium na przykład? jak dr to motywował, co się tam może stać?
po pierwsze blizny... nawet plasterek nie stanowi ochrony, bo promienie przenikają przez niego
po drugie... twardnienie implantow

Ale dzięki doktorkowi juz od lutego nie chodze do solarium (od czasu 1 op) i ... nie zamierzam ... zaczęłam dbać o skóre... lepiej późno niz wcale

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-11-21 o 14:22
Stary 2009-11-21, 14:28   #5265
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
po pierwsze blizny... nawet plasterek nie stanowi ochrony, bo promienie przenikają przez niego

Ale dzięki doktorkowi juz od lutego nie chodze do solarium (od czasu 1 op) i ... nie zamierzam ... zaczęłam dbać o skóre... lepiej późno niz wcale

Implanty twardnieją od solarium ? ? ? O kurcze...
Stary 2009-11-21, 14:31   #5266
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
a jaki ma na to wpływ solarium??
promieniowanie aż do wkładek nie przenika, to na pewno..
temperatura..?
ja chodzę na solarkę która ma od 16 do 24 st - sama sobie ustawiam temp, na pewno nie sposób się na niej przegrzać (wiadomo, jakbym leżała długo, to moze.. ale tu ten zdrowy rozsądek ma być ) itp..

natomiast blizny się nie opalą przez plaster - ja taką metodę stosuję i widzę, co jest opalone, a co nie pod plaster daję wacik kosmetyczny dodatkowo, i blizny się nie opalają - można wierzyć lub nie, lekarz od blizn mi takie rozwiązanie polecił, zakłądam, że się zna

nie odbieraj tego jako ataku, broń boże, po prostu mnie to ciekawiło a na rozowym można się tylko było dowiedzieć, że pół roku przerwy od roznych normalnych czynności to oczywistość i mój dr głupoty gada

dziękuję Ci za wyjaśnienie do mnie ono zupełnie nie przemawia hihi
Stary 2009-11-21, 14:39   #5267
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez DagaGaga Pokaż wiadomość
Implanty twardnieją od solarium ? ? ? O kurcze...
wlasnie i moze to powodować ich późniejsze układanie się, nierówne opadanie, itp

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
a jaki ma na to wpływ solarium??
promieniowanie aż do wkładek nie przenika, to na pewno..
temperatura..?
ja chodzę na solarkę która ma od 16 do 24 st - sama sobie ustawiam temp, na pewno nie sposób się na niej przegrzać (wiadomo, jakbym leżała długo, to moze.. ale tu ten zdrowy rozsądek ma być ) itp..

natomiast blizny się nie opalą przez plaster - ja taką metodę stosuję i widzę, co jest opalone, a co nie pod plaster daję wacik kosmetyczny dodatkowo, i blizny się nie opalają - można wierzyć lub nie, lekarz od blizn mi takie rozwiązanie polecił, zakłądam, że się zna

nie odbieraj tego jako ataku, broń boże, po prostu mnie to ciekawiło a na rozowym można się tylko było dowiedzieć, że pół roku przerwy od roznych normalnych czynności to oczywistość i mój dr głupoty gada

dziękuję Ci za wyjaśnienie do mnie ono zupełnie nie przemawia hihi
do normalnych czynności dr kazal wrocić jak najszybciej, ale oszczędzać sie przy dźwiganiu czy przeciążaniu rąk. Nawet do pracy fizycznej pozwala wrócić po 3 tygodniach... bez zastrzezeń.
Jedyne, to sauna i solarium... zakaz przez pół roku
i nie chodzi o opalenie ... wyraźnie napisalam "przenikanie promieni", a nie opalanie i tak mi to przedstawiono w klinice. Wydaje mi sie, ze dr nie ma potzreby oszukiwać... bo jaki mialby w tym cel :conf used:
Niemniej nie zaglebialam się w tym temacie, bo... mnie nie dotyczy

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

A mój Pan dermatolog, ktory oglądal blizny rownież zapytal o solarium. Jak mu powiedzilam, ze nie korzystam, to się śmial, ze nie chcę dać mu zarobić ... chodziło o laser

Stary 2009-11-21, 14:46   #5268
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
wlasnie i moze to powodować ich późniejsze układanie się, nierówne opadanie, itp

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------
Mnie Dr mówił ze po miesiącu mogę korzystac z solarium i sauny - pytałam więc wiem - zaznaczył ze po miesiącu nie wcześniej

ja osobiście nie wierzę że po solarium imlp twardnieją bo promienie do nich nie docierają i gorąco też tam raczej nie jest, no bez pierdół a blizny czy plastrem czy blokerem grugo posmarować nawet można - to też wiem moze nie od plastyka ale onkologa domniemam że się zna

nie wiem jak z sauną na podczerwień bo nie pytałam

Widać że kazdy lekarz ma swoje zalecenia więc każda z nas będzie różnie postępować - jedno mamy wspólne - piękne piersi

Stary 2009-11-21, 14:46   #5269
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
i nie chodzi o opalenie ... wyraźnie napisalam "przenikanie promieni", a nie opalanie i tak mi to przedstawiono w klinice. Wydaje mi sie, ze dr nie ma potzreby oszukiwać... bo jaki mialby w tym cel :conf used:
Cytat:
A mój Pan dermatolog, ktory oglądal blizny rownież zapytal o solarium. Jak mu powiedzilam, ze nie korzystam, to się śmial, ze nie chcę dać mu zarobić ... chodziło o laser
chcesz powiedzieć, że Twój lekarz nie ma interesu, by Cię oszukiwać z działaniem solarium na implanty (promieniowanie nie przenika tak głęboko) a mój od laseru tak mówi, żebym do niego przychodziła i przychodziła...

ja bym się nie zapędzała jednakowoż
mi nic nie stwardniało i nie twardnieje (ale też chodzę na solarkę raz na 3 tygodnie ), a blizny goją się fantastycznie zgodnie z tym, co mówił lekarz od lasera

Cytat:
Widać że kazdy lekarz ma swoje zalecenia więc każda z nas będzie różnie postępować - jedno mamy wspólne - piękne piersi
to jest fakt - przynajmniej jeden spójny mamy wszystkie hihihi

Edytowane przez Samiii
Czas edycji: 2009-11-21 o 14:47
Stary 2009-11-21, 14:46   #5270
agnes281
Wtajemniczenie

Czy korzystanie z solarium oraz opalanie się na słońcu jest dozwolone jeśli ma się wszczepione implanty piersiowe?
Solarium / Opalanie

Opalanie w solarium, czy na słońcu nie spowoduje uszkodzenia implantów, ale może pogorszyć wygląd blizny. Powinnaś unikać opalania miejsca nacięcia przez okres minimum roku, aby zapobiec permanentnemu przebarwieniu blizny. Ciepło również może spowodować nagrzanie implantu; jego schładzanie będzie trwało dłużej niż Twojego ciała

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 14:55   #5271
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Czy korzystanie z solarium oraz opalanie się na słońcu jest dozwolone jeśli ma się wszczepione implanty piersiowe?
Solarium / Opalanie

Opalanie w solarium, czy na słońcu nie spowoduje uszkodzenia implantów, ale może pogorszyć wygląd blizny. Powinnaś unikać opalania miejsca nacięcia przez okres minimum roku, aby zapobiec permanentnemu przebarwieniu blizny. Ciepło również może spowodować nagrzanie implantu; jego schładzanie będzie trwało dłużej niż Twojego ciała
agnes
dziękuje

Dziewczyny, bez urazy, ale każda niech robi co uważa. Padlo pytanie, odpowiedzialam jak to jest u mnie, jakie mam zalecenia i dlaczego wlasnie takie. Sama tego nie wymyślilam, bo się na tym nie znam... prztoczyłam jedynie info , ktore otrzymalam z kliniki.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

No to ja się tez pochwale bliznami... 2,5 m-ca po op... lewej blizny nie widać juz wcale, prawa jest jeszcze delikatnie widoczna
ps. tubka z maścią na blizny leży nietknięta

Stary 2009-11-21, 15:00   #5272
Miskaa78
Kazar Lady

Horo ale kurcze przecież promienie UV nie przenikają przez całe ciało jak promieniowanie jonizujące - UV przenikają tylko do głębszych warstw naskórka ( UVA może wniknąc do warstwy skóry) ale nie pod skórę.
Fakt że promienie UV osłabiają zdolność skóry do regeneracji. Uszkadzają włókna kolagenu i elastyny. Przesuszają skórę i przyspieszają proces starzenia się więc nie powinno sie tam łazić zbyt często - ale nie uszkadzają implantów

Chyba wczoraj oglądałaś Drzyzgę.. albo Ci z kliniki ją oglądali

Stary 2009-11-21, 15:04   #5273
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, bez urazy, ale każda niech robi co uważa. Padlo pytanie, odpowiedzialam jak to jest u mnie, jakie mam zalecenia i dlaczego wlasnie takie. Sama tego nie wymyślilam, bo się na tym nie znam... prztoczyłam jedynie info , ktore otrzymalam z kliniki.
jasne, i dziękuję Ci za odpowiedź, bo jak pisałam wcześniej, nikt na innym forum nie umiał tego wyjaśnić w minimalnie logiczny sposób
wyjaśnienie Twojego lekarza mnie nie przekonuje, ale ważne, że Tobie to nie przeszkadza, skoto i tak nie korzystasz

Cytat:
Solarium / Opalanie

w ciągu 10 min na solarium nie ma szansy, by nagrzały się te głębiej położone tkanki (moim zdaniem te płytko też nie, ale to tylko moja osobista obserwacja) - w przypadku opalania na słońcu to prawda, sama niestety tego doświadczyłam. ponieważ na słońcu nie czuje się tak ciepła przeważnie, no i znacznie dłuzej się opala niż na solarium, ja po ok 2-3 mies wybrałam się ze znajomymi nad wodę i mimo, że było tego dnia chłodno i nie prażyło słońce, to jednak po paru godz, po powrocie do domu strasznie mi było gorąco w piersi, chłodziłam je sobie takiem wielkim cold packiem

tak więc słońce faktycznie - lepiej ostrożniutko.
solarium biorąc na logikę - nie ma wpływu na tkanki w pobliżu implantów i na nie same
nie ma co demonizować

a na zakrywanie blizn są metody - choćby to, o czym wspomiała Misia
(jeśli chodzi o mnie mam zalecenie, żeby ich nie opalać przez calutki rok od op, bo do roku mogą się przebarwić.., więc też inaczej niż Wy macie )

Cytat:
ja oglądąłam! one były straszne akurat..
dwa razy dziennie na solarę.. bosh

Edytowane przez Samiii
Czas edycji: 2009-11-21 o 15:06
Stary 2009-11-21, 15:06   #5274
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horo ale kurcze przecież promienie UV nie przenikają przez całe ciało jak promieniowanie jonizujące - UV przenikają tylko do głębszych warstw naskórka ( UVA może wniknąc do warstwy skóry) ale nie pod skórę.
Fakt że promienie UV osłabiają zdolność skóry do regeneracji. Uszkadzają włókna kolagenu i elastyny. Przesuszają skórę i przyspieszają proces starzenia się więc nie powinno sie tam łazić zbyt często - ale nie uszkadzają implantów

Miskaa,
nie chce się sprzeczać, bo nie jestem osobą kompetentną w tej kwestii... solarium to jedno z ostatnich miejsc, gdzie można by było mnie zapędzić... a to, co dr miał do przekazania wysluchalam bez zadawania zbednych pytań. Bo po co ktoś kto nie pali ma pytać o szkodliwość nikotyny?

Stary 2009-11-21, 15:10   #5275
DagaGaga
Raczkowanie

Moim zdaniem promieniowanie do implantów nie ma szansy dotrzeć, natomiast ciepło jak najbardziej. Czyli przegrzania owszem należy się wystrzegać ale 10 min na solarium nie sądzę aby zaszkodziło. Jedynie na blizny ale te można chronić bloker i plasterki z wacikami....... No i rok czasu to bardzo dużo.... Ja mam blizny sprzed 1 op na brzuchu i mało kto je zauważa a opalałam po 4,5 mc........... Kremów na blizny nie używałam.......

Edytowane przez DagaGaga
Czas edycji: 2009-11-21 o 15:11
DagaGaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 15:11   #5276
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
ja oglądąłam! one były straszne akurat..
dwa razy dziennie na solarę.. bosh
ja też je widzialam straszne... wrrrr........
moglyby być antyreklama dla każdego solarium

Stary 2009-11-21, 15:13   #5277
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa,
nie chce się sprzeczać, bo nie jestem osobą kompetentną w tej kwestii... solarium to jedno z ostatnich miejsc, gdzie można by było mnie zapędzić... a to, co dr miał do przekazania wysluchalam bez zadawania zbednych pytań. Bo po co ktoś kto nie pali ma pytać o szkodliwość nikotyny?
Ależ ja tez nie chce sie sprzeczać - napisałam to co wiem. To o co pytałam dra też - mnie to interesowało bo korzystam z solarium..
Ty nie korzystasz i dlatego masz w takim dobrym stanie skóre - moja jest wysuszona

Stary 2009-11-21, 15:16   #5278
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
to prawda.. powinno się takie coś leczyć, jak każde inne uzależnienie..
skąd te małolaty mają kasę, żeby tyle siedzieć w solarce.. od rodziców mniemam (i mam nadzieję!) - nie dziwi ich to i nie obawiają się tego raka skóry itp...?
szok

Cytat:
Napisane przez DagaGaga Pokaż wiadomość
Moim zdaniem promieniowanie do implantów nie ma szansy dotrzeć, natomiast ciepło jak najbardziej. Czyli przegrzania owszem należy się wystrzegać ale 10 min na solarium nie sądzę aby zaszkodziło. Jedynie na blizny ale te można chronić bloker i plasterki z wacikami....... No i rok czasu to bardzo dużo.... Ja mam blizny sprzed 1 op na brzuchu i mało kto je zauważa a opalałam po 4,5 mc........... Kremów na blizny nie używałam.......
ja mam w ogóle.. lekką obsesję na punkcie tych moich blizn, stąd laser, maści, masaże itp, czego wiele z Was nawet pojedynczo nie stosuje pewnie
i może dlatego mi dr powiedział, żeby przez rok odpuścić - ale też moze dlatego, że przy tym laserze nie wolno opalać, bo skóa jest jest wrażliwsza..
niemniej, lepiej dmuchać na zimne - i kierować się zdrowym rozsądkiem, o
Stary 2009-11-21, 15:17   #5279
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
oglądałas a jednak trafiłam
Do tego programu w ogóle trafiają jacyś dziwni ci ludzie? nie? tacy przerysowani aż niewiarygodni..

chyba i ja nastawie jutro budzik na 5 rano bo co chce coś dopisac to 2-3 posty już są nade mną...

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2009-11-21 o 15:18
Stary 2009-11-21, 15:20   #5280
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
Miskaa gdzie jesteś niedobra TY wstawiam obiecane fotki
Super i widze, ze Ty taka chudzinka jak ja jestes.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
z Bydgoszczy- od siebie, z rodzicami kliniki a potem Stary Browar zakupki

Satry Browar-fajne miejsce na zakupki. Ogolnie bardzo lubie Poznan
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości