|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Zrobiłam sobie budyń
Wyszedł bardzo dobry ...I już nie mogę się doczekać, wiolqn, co wymyślisz z tą napoleonką ![]() Lanka Ty zostaw nas na chwilę, skończ robotę i będziesz miałą z głowy |
|
|
|
#872 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dukanki
![]() Mara czy unikasz jodu w diecie..... mam klopot z dobrym prowadzeniem mojej choroby przez lekarza bo sama diagnoze stawiali 3 lata dopiero endo postawil ja w pl. Bogaczka gdyby moje tycie bylo od nadmiaru jedzienia moze nie bylo by we mnie tyle zalu, przytylam na proteinach owocach i warzywach czyli na 2 fazie diety sb wiec nie stereotypowo.... dobrze ze nie jadlam normalnie pewnie teraz bym miala do zgubienia nie 10 a 35-40 kg lub wiecej zapomnialam dodoac ze prace mialam ciezka fizyczna iprzy koniach do polo i sporo jazdy konnej 6 dni w tyg. jestem na w+p wlasnie zjadlam zupe szpinakowa z jajkiem ![]() oraz chlebek dukana na sniadanie morze kawy i wody..... zycze milego dnia
Edytowane przez reed28 Czas edycji: 2009-11-21 o 14:36 |
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Doskonale rozumiem o czym piszesz .. Hormony sa bardzo wredne ....
![]() i trudno z nimi walczyc ... A ustawienie prawidlowej dawki moze potrwac kilka miesiecy albo i lat .....
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BogaczKa z robota poradzilam sobie tak, ze schowalam dume do kieszeni i zadzwonilam po pomoc do mojego eks, ktory jest bogiem wsrod programistow ![]() Spac nie poszlam, tylko wzielam prysznic wlasnie i sie pomierzylam i zwazylam. No i jestem w szoku. Spadek po tygodniu na PW z 72 (do ktorych doszlam przez @) do 70,8 (jadlam, pilam juz dzis i w ogole, wiec nie na czczo).Ale sie ciesze! Wszechswiat jednak mnie kocha. A ja czekam na napoleonki od Wiolqn
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
Ja od dziś P+W ale na wage rano nie wskoczyłam po P bo jakieś początki@ i chęci brak . Gratuluje kolejnych spadków! Lanka cieszę sie ze samopoczucie sie poprawiło i do tego ta waga ![]() BogaczKa 22 wersja z kakao hmmm pyszna serwuję ostatnio CODZIENNIE na kolację i dzięki temu więcej słodyczy mi się nie chce Zobaczymy czy odbije się na wadze ale ilośc dzienna dozwolona. Agus30 jestem bardzo ciekawa reakcji męża ![]() A tak wogóle to muszę coś upichcić na jutro i ogarnąc w domu bo mam wizytację (teściowa przyjeżdza) a w pracy dzis do 18.Miłego wekendu
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję spadku Nieźle Ci idzie |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Bogaczka jak zdrowie? U mnie powoli lepiej, ale dalej kicha ![]() Co do dietowania muszę Wam powiedzieć, że plusem jest to, że nie chce mi się jeść pizzy czy hamburgera czy tłustych kotletów - nawyk wyrobiony. Minusem jednak jest to, że nie mogę patrzeć już na jajka, kurczaka, jogurty naturalne 0%, brukselke, brokuły, kalafiora i ryby, paprykę - no tragedia Od rana nie zjadłam nic, bo na nic nie mam ochoty...siedzę i kombinuję co tu zjeść
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-11-21 o 15:31 |
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jest trochę lepiej ale cały czas męczy mnie kaszel (już bolą mnie mięśnie brzucha i szyi od niego) i zatoki cały czas przytkane. Poza tym pocę się cały czas, nie wiem czy to dobrze...A jeśli chodzi o jedzenie to ja staram się nie myśleć o tym co mi wchodzi a co nie bo bym już dawno zrezygnowała z diety
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam po warzywa wrocilam z kurczakiem. Akurat pan przecenial piers z kurczaka. Nawet mu nie dalam odlozyc na polke tylko wyrwalam z lapki wszystkie opakowania. Teraz sie mroza.
Ciasto juz sie upieklo i wystudzilo. Ja tymczasem poszlam na delikatne rozbieganie (8k) i tylko czekam az sasiad skonczy nalesniki smazyc i ide robic mase.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schudłam w 3dni kilogram kolejny. Marzę już o 3. fazie, przynajmniej chleb z serem co dzień zjem
|
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
wiolqn normalnie juz nie moge
takiego smaka robiszKobieto 8 km podziwiam nienawidze biegać
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- 1 kg w 3 dni ![]() Jak to się robi ja też chce
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Bogaczka, szczerze, nie wiem
Myślę, że to może od tego, że nie kombinuję za mocno - pewnie temu już nie mogę patrzec na określone produkty :PSkrobię kuku użyłam 2 razy (raz do pizzy, raz próbowałam zrobić chleb). Mąki kuku ani razu. Słodzika nie używam. Nie robiłam ani jednej słodkości Dukana (za wyjątkiem raz nutelli, którą wyrzuciłam, bo mi nie smakowała). Jeśli coś już pichcę robię to bez skrobi, bez słodzików, bez soli (ani krzty nie użyłam od początku diety), bez tłuszczu. Nigdy nie dodałam ani kropli oleju czy czegokolwiek niedozwolonego. Tylko raz zgrzeszyłam - teraz podczas grypy zrobiłam sobie przerwę od samych P żeby zajadać się marchwianką. Może to i w tym sukces ![]() Zastosowałam się po prostu do rad KREDKI - ona to wszystko kiedyś na forum tutaj napisała Cieszę się, że zdrowiejesz. Też mam problemy z potliwością i to okropne w trakcie tej choroby Cocci kochanie dzięki za raporty co się dzieje z wagą. Powoli myślę o 3. fazie, no i mam stracha, że wrocą kilogramy... Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-11-21 o 16:15 |
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że to może od tego, że nie kombinuję za mocno - pewnie temu już nie mogę patrzec na określone produkty :P
Skrobię kuku użyłam 2 razy (raz do pizzy, raz próbowałam zrobić chleb). Mąki kuku ani razu. Słodzika nie używam. Nie robiłam ani jednej słodkości Dukana (za wyjątkiem raz nutelli, którą wyrzuciłam, bo mi nie smakowała). Jeśli coś już pichcę robię to bez skrobi, bez słodzików, bez soli (ani krzty nie użyłam od początku diety), bez tłuszczu. Nigdy nie dodałam ani kropli oleju czy czegokolwiek niedozwolonego. Tylko raz zgrzeszyłam - teraz podczas grypy zrobiłam sobie przerwę od samych P żeby zajadać się marchwianką. Może to i w tym sukces ![]() Dobra jesteś !!!! Imponująca silna wola godna naśladowania
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak cieszę się, że już prawie 8 kg poza mną |
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze zrobilam. Tezeje w lodowce teraz.
NAPOLEONKA dozwolona na PP i PW CIASTO 3 lyzki otrab owsianych 1 lyzka skrobii kukurydzianej 2 lyzki slodzika 1 lyzka mleka w proszku 2 jajka 6 lyzek serka homo lub gestego jogurtu nat 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1/4 lyzeczki sody pol lyzeczki zapachu pomaranczowego Wszystkie skladniki wymieszac. Wylac na blaszke wylozona papierem do pieczenia. Piec 25 min w 180C. Przeciac w polowie. Po upieczeniu bylo miekkie wiec dosuszylam jeszcze na samej kratce 15min w 120C na chrupiaco. KREM 1/2l mleka 3 zoltka 2 lyzki slodzika (mozna dac wiecej) 2 lyzki skrobii kuku 2 lyzki zelatyny zapach waniliowy Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Mleko zagotowac, dodac zelatyne i wymieszac do rozpuszczenia. Reszte produktow wymieszac w miseczce, wlac do mleka i gotowac na wolnym ogniu ciagle mieszajac do zagotowania. Schlodzic. Gdy masa zacznie tezec przelozyc ciasto. Posypac slodzikiem. Odstawic do lodowki do stezenia. a teraz ide wcinac zupke z dyni pizmowej i curry wazrywno kokosowe. Tak dzisisaj zaszalalam. TaZ dostal cala blache ciasta 3 bit. ok nie wytrzymalam i sprobowalam i o dziwo, naprawde niezle. Ciasto jest chrupiace, a masa napoleonkowa. Tylko malo slodka wiec mozna dac o lyzke wiecej slodzika
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-11-21 o 19:24 |
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osz w morde! Wygląda świetnie! Muszę wypróbować mmmmmniam
|
|
|
|
|
#888 |
|
Przyczajenie
|
wyglada smakowicie
pewnie upichce w nastepny weekend.....
|
|
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Ciacho wygląda super
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne napoleonki
Daj znać czy równie pyszne, co śliczne
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
dobre, ciasto chrupiace, krem troche za malo slodki wiec spokojnie mozna dodac jeszcze jedna lyzke slodzika. Ale poza tym mniam
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorową porą.
Po wczorajszej naszej rozmowie jeszcze żyje i do tego trzymam się diety. Po raz pierwszy upiekłam muffinki i calkiem dobre, pytanko: ile mogę ich na raz wsunąć???? Lanka jesteś wielka, na obczyźnie, młodego dzielnie wychowujesz, robota w weekendy, nowy ukochany a do tego kilogramy spadają. Generalnie to Wy wszystkie jesteście fajne baby, siły dodajecie i dzielnie przecie do przodu. Dziękuję jeszcze raz za wczorajsze wsparcie (chociaż nie było to łatwe do przełknięcia)
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak trzymaj Muffinki się robi z 12 łyżek otrąb więc musisz je sobie tak podzielić, żeby dziennie zjeść 3 łyżki otrąb. Mi przeważnie wychodzi 16 sztuk, więc dziennie mogę zjeść 4 muffinki
|
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
przepis jest na 4 dzienne porcje |(1 porcja = 3 lyzki otrab),
|
|
|
#895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cholera jasna, czyli znowu dzisiaj poszalalam, bo zjadlam nieco więcej.... No, ale cóż początki są trudne. Na razie pod górkę, ale waga łaskawa. Pewnie jutro się odbije
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a waga idzie do góry, z kolei czasem zdarzy się grzeszek i niespodzianka bo mniej na wadze. Nigdy nie wiadomo i każdy organizm inaczej reaguje. Niemniej jednak zasad trzeba się trzymać |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W jej podpisie znajdziesz link do książki oraz link do przepisowni gdzie znajdziesz mnóstwo fajnych pomysłów.No i witaj wśród dukających |
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
kingula witaj. do wody mozna sie przyzwyczaic, nie bedzie tak zle. Jak widac slodkie tez mamy. tylko prosze uzywaj troche kropek i przecinkow bo sie zmeczylam czytaniem
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Cześc kingula
![]() Początki mogą byc trudne, a potem zobaczysz, jakoś to pójdzie, zwłaszcza, jak zobaczysz rezultaty Bedziesz miała wtedy większą siłę do walki!a poza tym jak się jakiś czas nie je słodkiego to potem nie ciągnie już tak przerabiałam wiele razy ![]() A jak się już człowiek odzwyczaił od słodkości to potem jak zjadł coś słodkiego to wydawało mu się, że ten smak słodkości wrócił do nas z poczwórną siłą Raz zrobiłam szarlotkę jak byłam u mojego Lubego i byłam wtedy na diecie (jakoś nic ta dieta nie dała, bo wróciłam po 2 miesiącach z Danii z 3 kg ;\ ) i sypnęłam cukru i cynamonu, kardamonu i tego co się sypie na jabłka tak na oko, spróbowałam mały kawaleczek i myślałam, że nikt tego nie zje, bo wydawało mi się jakby tam było nie kilka łyżek a cały 1kg cukru xD oczywiście okazało się, że szarlotka była genialna, wszystkim smakowała, "teściu" zachwalał i po 2 dniach nie było już nic ![]() Tak więc od słodkiego można się uwolnic ![]() Ach, męczę tym cynamonem dalej, co nie wiolqn? ;D O matko, dziś przyjaciółka zobaczyła mnie po zajęciach (z racji nowych grup dziekańskich mamy teraz osobno zajęcia i nie widziała mnie z 3 tygodnie) i była w szoku xD i niestety, biust mi zmalał ;< już nie będzie D będzie jedynie duże C ;<
|
#900 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dzisiaj jest mój 6 dzień uderzeniówki a moja waga nic nie drgnęła, może robię coś nie tak? Czy chlebek Dukana można jeść w pierwszej fazie i jogurt jogobela owocową light, jem raczej więcej mięsa i wędlin niż nabiału i piję czerwoną herbatę. Napiszcie może robie coś nie tak, i powinnam odrzucić ten chlebek i jogobellę? Pozdrawiam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

Wyszedł bardzo dobry 

. 

Nieźle Ci idzie