|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Chleba nie powinnaś jeść ani owocowych jogurtów |
|
|
|
|
#902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj w naszych szeregach, ja jestem początkująca Dukanowiczką (7dzień), ale bardzo doświadczonym odchudzaczem wszystkie diety znam bardzo dobrze a szczególnie ich efekty yo-yo.Piszę do Ciebie, bo podobnie jak Tobie nie jest mi łatwo wytrzymać jakiegokolowiek reżimu diety. Wczoraj miałam wpadkę galaretekową i dziewczyny mnie ochrzaniły konkretnie i naprawdę bardzo wsparły i w efekcie dodały dużo energii. To jest dobre miejsce dla takich jak my Dasz radę !!! pozdrawiam serdecznie
15.11 - 72,5 28.11 - 69,5 Edytowane przez taatiana Czas edycji: 2009-11-21 o 22:55 |
|
|
|
|
#903 |
|
Przyczajenie
|
Skoro przez 6 dni źle prowadziłam dietę, to czy mogę jeszcze raz zacząć i prowadzić przez kolejne 7-10 dni fazę uderzeniową?
|
|
|
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#905 |
|
Przyczajenie
|
Skoro źle prowadziłam dietę, to czy mogę zacząć jeszcze raz od początku pierwszą fazę przez kolejne 7-10 dni?
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Dziękuję za radę, tak zrobię )
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia
Dziewczyny, zmykam już spać Do jutra, pa
|
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny, aczkolwiek chłodny poranek.
Mój świat wywraca się do góry nogami :P Ja - odwieczny wróg biegania - wstałam dziś o 7 i poszłam biegać Oczywiście, nie tak od razu hop - siup, ale zaczynam robić program 10-cio tygodniowy. Dla wszystkich, którzy chcą zacząć: http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1A teraz lecę robić omlet z kurczakiem na śniadanie (kurcze, wczoraj jadłam prawie same warzywa...) ![]() Życzę miłego dnia
|
|
|
|
#908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam!
ja siejeszcze nie zważyłąm dzisiaj... Cytat:
Cytat:
proszę Cie, na klawiaturze są takie fajne dwa klawisze ze znaczkami "." i "," . chyba z 3 razy czytałam zanim sens wyłapałam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
u mnie waga ciagle wskazuej mniej wiecej 63,5 kg ;//
mam zastoj juz dluzszy czas ;( chociaz w czwartek mialam na wadze 63,1, ale wczoraj znow 63,5 , moze dlatego ze dzis @ dostalam. Nie wiem co robic, dalej isz 5/5 , czy zmienic na inny cykl, czy przejsc na 3 faze. Chyba jeszcze powalcze z moim organizmem, wyeliminuje wszystkie tolerowane produkty, zobaczymy co bedzie. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- aaa zapomnialam; kupilam ta nowa ksiazke, szczerze mowiac starsza byla lepsza, wiecej informacji miala.. w nowej podobaja mi sie tylko obrazki potraw ![]() tylko czesto pojawiaja sie w przepisach produkty ktorych nie uzywam, np kawior.. a jak to jest z tymi lyzkami otrab? zmiejszacie ilosc do 2 czy zostajecie przy 3? |
|
|
|
#910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ja dziewczyny od 19.11 na dietce i 2 kg mniej.. Nie wiem czy to dużo, czy mało, nie chodzę głodna a waga spadła Wczoraj przeżyłam prawdziwą walkę, odwiedziła mnie rodzina i jak to oni nazwozili kupę słodkości.. Na szczęście nie dałam się tym słodkościom, chociaż łatwo nie było
|
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak trzymać!
|
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
zwolak22 brawo!
![]() a ile bedziesz na uderzeniowce? ja w 1 fazie schudlam 2,8kg mimo ze ciagle jadlam, bo bylam glodna hihi
|
|
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jem tylko 3 razy i małe porcje, nie ciągnie mnie do jedzenia.. Mimo tego czuję się jak balon, mam nadzieję, że to przez to, że w czwartek przypatoczy się @
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
hmm wydaje mi sie ze 10 dni to stanowczo za dlugo, tylko sobie zaszkodzisz
Czytalas ksiazke? Naprawde 10 dni to tylko pod kontrola lekarza. Przewaznie faza 1 trwa od 3-6 dni. Cytat:
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie 1 faza potrwa u mnie 5 dni Dziękuje
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli nie czytałaś książki to musisz koniecznie to zrobić! Dla własnego dobra! W podpisie wiolqn albo na pierwszej stronie wątku znajdziesz książkę do ściągnięcia w pdf'ie. Pozdrawiam.
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Czyli we wtorek mogę wcinać warzywka hurrraaaa
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#918 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() aaaale dziś późno wstałam ![]() Na śniadanie była micha szpinaku z wieśniakiem a teraz usiłuję się zabrać za udka, czyli wstawić je, coby się dusiły, ale mi się nieeeee chce.... ![]() Cytat:
ale sól kupuję niejodowaną, to najprostsze ze wszystkiego Co do diagnozy - ważne, że już wiesz o co chodzi, to najważniejsze (chociaż to było ostatnim i najmniejszym problemem, co pewnie sama rozumiesz )Cytat:
|
||
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukanki
Dawno tutaj nie zaglądała, czyli jakiś tydzień, za co bardzo przepraszam. Chciałabym się pochwalić spadkiem wagi lecz, cały czas mam problem z moimi dwiema wagami. Stara waga pokazuję piękną cyfrę czyli jakieś 59, a nowa hym od 60 do 61,2 zależy od jej humoru:/ Nie wiem czy dobrze przeczytałam ale zdaje mi się, że jedna z dukanek napisała, że je owoce na pw, to chyba nie jest dozwolone??
Edytowane przez tycjanka Czas edycji: 2009-11-22 o 11:54 |
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja widzialam wczoraj w autobusie kobiete czytajaca ta nowa wersje i strasznie mi sie spodobala wizualnie, a teraz nie wiem czy jest sens ją kupować
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
. Dziś jestem 2 dzień na PW i waga tradycyjnie pokazała ciut więcej ale to nic, od jutra znowu P |
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja waga (stara, wskazówkowa) pokazuje mi ok. 1,5kg mniej niż waga u moich Rodziców (nówka elektroniczna). Dlatego też pal licho ile ważę (co prawda czasem ten kg lub 1,5 robi różnicę, przynajmniej przy tych granicznych wartościach 0/9) - ale ważne, żeby była względna różnica w kilogramach ...no i oczywiście w ubraniach
Edytowane przez Arienna Czas edycji: 2009-11-22 o 12:21 |
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Bogaczko ja przeszłam na 7/7 i dziś ostatni dzień p/w i do dzisiaj od poniedziałku jest 1,6 kg mniej.Dzis waga tak jak wczoraj i zobaczymy co jutro będzie. Tycjanka tam koleżanka pisała o warzywach i o diecie SB
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Czyli teraz waga Ci szybciej spada ? A od kiedy jesteś na 7/7 ???
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Na 7/7 jestem od poniedziałku,dziś ostatni dzień p/w tym systemem idę pierwszy raz. Nie wiem czy dlatego szybciej waga spada,czy coś akurat się ruszyło.Bardzo mi odpowiada te 7 dni p/w normalnie sobie codziennie jem jakieś warzywa pomidory,ogórki zielone,rzodkiewkę,brokuł y,dziś będzie sałata z jogurtem.Myślę,że tak sobie teraz pójdę,tym systemem.
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze zobaczę jak mi będzie szło a jak na razie idzie ładnie Muszę Was opuścić teraz aż do wieczora Trzymajcie się dzielnie.Miłego dnia |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
wydajr mi sei zze 7/7 jest dosc skuteczne bo masz duzo proteinowych dni po koleii a zatem duza szanse na spalanie, problemtylko w tym ze trzeba miec silna wole aby wytrzymac 7 dni na proteinach
dzis wariacje na temat tofu
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Witam w piakna słoneczną niedzielę
U mnie bez zmian wagowych @na całego więc nawet nie staje bo po co się dołować Dziewczyny ksiażka warta przeczytania mam nową i wszystkie potrzebne info jest w niej zawarte. Wracając do I fazy uderzeniówki to ja ją stosowałam 10 dni bez lekarza(dużo piłam 3l) i żyje, myslę ze przy duzej nadwadze warto. Macie problem z waga pamietajcie że wskazówkowa zawsze pokazuje ok 2 kg mniej bardziej wiarygodna jest elektroniczna(on pokazuje tak jak lekarska-już to kiedys u dietetyczki przerabiałam). Gratulacje dla :straconych:
START 12.10.09 BYŁO 90 kg ![]() 71,6(13.03.10) mniej mnie o 18,4kg BEDZIE 65 kg Edytowane przez megusik Czas edycji: 2009-11-22 o 13:08 |
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Arienna masz racje, ale przez te różnice, nie wiem kiedy zacząć 3 fazę, planowałam jak osiągnę 58-57, a w takim wypadku trochę zamętu mam w moich planach. Kurcze ale myśl, że ważę poniżej 60 to ehh bezcenne, nie pamiętam kiedy to było
![]() eliza40 o przepraszam nie zauważyłam tych literek
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę miała problemu z wytrzymaniem 7 dni na samych proteinach
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

aa zapraszam was tez na moje gg 9518686 moze jakies fajne przepisy mi dacie bo z tym tez mam problem pewno bym jadla w kulko gotowana piers jajko i ser bilay chudy i jogurt naturalny.
wszystkie diety znam bardzo dobrze a szczególnie ich efekty yo-yo.
Do jutra, pa
Oczywiście, nie tak od razu hop - siup, ale zaczynam robić program 10-cio tygodniowy. Dla wszystkich, którzy chcą zacząć: 

Na szczęście nie dałam się tym słodkościom, chociaż łatwo nie było 

a teraz usiłuję się zabrać za udka, czyli wstawić je, coby się dusiły, ale mi się nieeeee chce.... 

.