|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Cytat:
![]() takze akurat to ze usnal w metrze to zadna wymowka ![]() Album super ![]() ![]() ![]() ja dopiero robie sobie sniadanko
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
A co tu sie dzieje?
wpadasz do nas od tak z pala?! Blondynka chyba przedawkowala witaminy.... ![]() ![]() ![]()
#4234 |
Zakorzenienie
|
Ło matko,ale głośnie wtargnięcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, jestem na 107 stronie, przystopujcie
![]() nigdy Was nie dogonię, a mam Wam tyyyle do napisania - tylko chcę być najpierw w porządku, żeby doczytać... chyba, że Ursull strzeliła po drodze jakieś streszczenia, może tak by się udało... ![]() jestem ciekawa relacji Aguśki i gosikk - jak tam po pierwszych dniach w pracy, bo i ja mam już za sobą dwa dni, i chciałam się pochwalić nową fryzurą, i nowymi zdjęciami Gosiaka, i w ogóle... heh. wracam na 107. a Wy się zlitujcie ![]() ps. doczytałam, że niektóre tęskniły, dlatego nie poddaję się i czytam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chwal sie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
dzięki Kochana
![]() w wolnych chwilach więc będę nadrabiać, a na razie się chwalę ![]() pierwsze dni w pracy były lepsze niż myślałam. zwłaszcza, że idę na 4h, wracam do domu na 40 minut (20 minut zajmuje mi droga w tą i z powrotem) na karmienie i wracam do pracy na 3h. małż cudownie sobie radzi z Małą. bawią się, śpią, karmią i rozrabiają ![]() ![]() ![]() w pracy odnalazłam się bez większych problemów ![]() ![]() ![]() finansowo u nas ciężko. ciągle pożyczam pieniądze od rodziców :/ i ciągle nie oddaję :/ niestety, kiedy pracuje jedna osoba w domu, przy czym druga studiuje i semestr studiów kosztuje 1700zł, to nie jest lekko. ale dajemy radę. dorzucam zdjęcia - mój nowy fryz (kolor+grzywka, zachwycać się ![]() ![]() idę dać dziecku słoiczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
oj wspolczuje ttej sytuacji materialnej
ale i tak podziwiam ze sobie dajecie rade ![]() no i najwazniejsze ze ogarniasz i dom ![]() Moj tez nie chcial pic z butelki ale znalazlam po 5 miesiacach wkoncu sposob no i maly od ponad miesiaca pije z butelki! ![]() A Gosia piekna dziewczynka ![]() ![]() Wloski sliczne ![]()
#4239 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przeczytalam wszystko ale maly chce jesc wiec lece potem napisze jak wczorajsze urodzinki tzta i jaki fajny prezent dostal(dostalismy) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio jak pisalyscie ile wasze dzieci jedza itp zaczelam czesciej podawac malemu jesc..mniejwiecej co dwie godziny.. nie co 3.
z nim jest taki problem ze on z rana nie dopomina sie o jedzenie.. np on zasypia o 22 a dostawal jesc kolo 9-10 rano myslalam ze o tej wstaje a okazuje sie zemoje dziecko wstaje juz o 7,8 i tak sobie lezy pare godzin.. i sie nie odzywa ![]() a to possie palucha i przysnie. no i tak to mniej wiecej wyglada Wyglada dobrze, i dobrze sie rozwija ale jakos denerwuje mnie troszke ta jego ''grzecznosc'' chcialabym zeby on o tej 7 budzil sie i wolal jesc .. tzn poplakal czy cos a on nic ja sama musze sie budzic i sprawdzac kurde.. Dzis o 7 wstalam go sprawdzic a Bryan otwarte oczka i sobie lezy no to go wzielam do siebie i dalam cycucha i jeszcze pospalismy Od wczoraj jego posilki wygladaja juz tak jest ich troche wiecej doszla 2 razy butla oprocz piersi no i poranne karmienie o 8 8- cyc 10:30 mleko modyf. (120-150ml) 13-obiadek (Sloiczek albo 1,5) 15 mleko modyf.(150ml) 17 deserek(pol sloiczka albo caly sloiczek) 18-19 cyc 20;30 kaszka mleczno ryzowa(porcja jak na opakowaniu ) nio i potem jeszcze troche cyca to nie malo ??? oczywiscie godziny czesto nie sa takie zawsze bo sie cos przesunie, przez drzemke albo wyjazd gdzies.. ![]() no ale tak mniej wiecej to wyglada teraz jeszcze musze zaczac wprowadzac biszkopty i dac miedzy posilkami ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-22 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
czesc!
Ja po obiadku mam chwile na necik niunius spi tz lezy obok -po prostu sielanka ![]() Rumiankowa Ja zawsze majac zaleglosci robie tak ze czytam i pisze jednoczesnie na dwoch stronach.... Wloski ładne a naturalnie masz proste czy takie fale wlasnie? Bo na ślubnych zdjeciach ma proste... Gosia jest cudna, piekne te zdjecia... a to z bliska to jak profesjonalne... Czesc Ursull i michaela Poiglot mysle ze nie je mało... mi zawsze lekarz wmawia ze jesli dziecko dobrze sie rozwija i wazy to to jak bedzie glodne to na pewno sie dopomni. Jesli Bryanek nie jest niespokojny i marudny miedzy posilkami to znaczy ze jest najedzony.... ja tak mysle. A wlasnie.. ile wazy Twoj smyk? Masz caly czas jeszcze pokarm? duzo? Moj je tak... ok 4 pierś ok 8 pierś ok 11 pierś Czasami nie chce jesc po przebudzeniu i wtedy zamiast dwoch karmien o 8 i 11 jest jedno tylko... ![]() 13-14 obiad pol sloczka plus troszke herbatki 16-17 piers ok 19 czasami pol sloiczka deserku 20 pierś jak jest deser to zazwyczaj nie je albo tylko troszke 23 pierś Aleks raczej nie je czesciej niz co 3 h a nieraz nawet ma dluzsze przerwy... ale obiadku i deserku malo zjada... piersi w ciagu dnia tez... najczesciej z jednej i to z 4-5 min no... czsami z 7 Najdluzej je na wieczor o 23 juz spiac wtedy trwa to z 10 min. wiadomo ze to jest sztywny schemat... czesto jakies karmienie nam wypadnie... bo on nie chce...
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
wiesz on wazony ostatnio byl 3 miesiace tem ponad:/
tutaj do lekaza zadko sie lazi:/ Bryan wlasnie po obiadku a ja ide sobie robic ![]() pokarm mam w piersiach caly czas ![]() no i pod wieczor ![]() produkcja mleka dostosowala sie do karmien malego, wiadomo mam nadzieje ze pokarm skonczy sie sam w nastepnym tygodniu Bryan juz bedzie dostawal 3 buttle dziennie.. a a za 2 tyg zamierzam skonczyc smutne to troszke przyzywczailam sie ale dam rade ![]() ![]()
#4243 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez chcialam skonczyc karmic piersia w styczniu czyli jak aleks bedzie mial tyle co Twoj Bryanek teraz...
Ale ostatnio lekarka nam nagadala.... ze jednak najlepiej co 9 chociazby bo do tego wieku rozwija sie system immunologiczny i jesli sie karmi piersia to lepiej... ![]() ja mozliwe ze bym skonczyla takie karmienie ale jak Tz to uslyszal to mowi ze powinnam karmic.... hmmm Zobacze jeszcze tak czy tak do konca roku przy tym zostaje.. Tez troszke mi szkoda bo to juz nigdy nie wroci... ale przeciez kiedys trzeba... ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Jak masz chwilke to zobacz jak facet traktuje swoja dziewczyne... SZOK! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=382367
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem karmienie do 7 miesiaca to rownie duzo.. Moj pokarm juz nie ma tyle witamin.. ja juz sie tak dobrze nie odzywiam jak wczesniej.. jem fastfoody.. pije cole wiec moj pokarm nie jest juz taki super Kurde przeczytalam watek i omalo sie nie poplakalam.. jestem strasznie wrazliwa na takie rzeczy... Ostatnio czytalam w gazecie artykul jak pozalondynem Facet wyrzucil swoja kobiete przez okno przy jej 4 letniej corce(polacy) wpadlam w taki placz.. ze tz nie mogl mnie uspokoic przez 20 minut ja nie wiem czy to hormony czy cos ale strasznie wrazliwa sie zrobilam na takie historie jak facet zle moze traktowac swoja kobiete.. wogole co cham.. ja bym z takim niewyrzymala.. Nieywobrazam sobie jak ta kobieta musi sie czuc.. tragedia k.. no zdenerwowalam.sie
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-22 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
straszna historia...
Ale juz usmiechnij sie i nie denerwuj... ![]() Odnosnie karmienia... tez zawsze tak slyszalalm i myslałam ze do 6 az tu nagle babka zamieszala w glowie... najbardziej mojemu tz. Ale ja wcale nie mowie ze tak zrobie... Narazie planuje do konca roku.
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja juz nie chce Tzn chce i nie chce.. przyzwyczailam sie.. kocham to porpsotu ![]() ale chce troche odetchnac.. Chce zaczac wychodzic od czasu do czasu i moc zostawic malego u babci no wiesz o co mi chodzi?
![]() |
#4247 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem doskonale...
mi łatwo sie teraz mowi bo jeszcze troszke bede karmic... a pozniej zobaczymy... ide na spacerek
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-22 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
oki my dzis chyba w domku
zimno dzis :/
#4249 |
Zadomowienie
|
Ewelain a cinusiowej sie nie podobała nasza impreza, mowi, ze sie nie udała.
Ja tam sie swietnie bawilam ![]() Ursull, ja bez ciebie to jak Doda bez różu. Nie dało rady rozkręcic imprezy. My stanowimy jednosc, musimy robic to razem ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-22 o 15:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
![]() kurde jestem jakas idiotka.. to juz bedzie moj 3 test.. ![]() ![]() ![]() czy ktoras z was tez ma taki strach przed kolejna ciaza? ![]()
#4251 |
Zakorzenienie
|
Hejka Rumiankowa
![]() ![]() muszę wchodzić tutaj tak aby mnie było widać bo inaczej nikt mnie nie widzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
O jaka tu dzis cisza.Ja mam teraz troche czasu bo maly spi a tz caly dzien w wyrku odchorowuje wczorajsza imprezke i tylko co chwilke mnie wola pocos tam
![]() Ogolnie bylo fajnie i Maxiula byl grzeczny tylko jedni znajomi nieprzyszli bo ich synek ma swinska grype ![]() Tz dostal od znajomych hmm jak to sie nazywa po polsku´bon´ do fotografa na sesje zdjeciowa oczywiscie razem z rodzinka i bardzo sie ciesze bo wreszcie bedziemy miec razem jakies fajne foteczki ![]() poiglot91 , Mell_xx - Ja juz karmie ponad pol roku i mam dosyc chodz kocham to tak jak napisala poiglot jednak tez chce juz czasem gdzies wyjsc i odzyskac moje piersi na ktore ostatnio niemoge patrzec to wszystko przez to ze jeden cycek wiekszy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Buziaki dla Michasia!!! ![]() ![]() U nas dzisiaj spokojnie – tzn. Guzik w miarę grzeczny jest. ![]() ![]() ![]() Iwcia dens – poznasz mnie, poznasz na pewno. ![]() ![]() ![]() Milena – Guzik dziękuje za miłe komentarze. ![]() Ursull – wysłałam Ci moje dane. ![]() Caro – ![]() ![]() ![]() ![]() Poiglot – jesteś nam tu potrzebna, słoneczko. ![]() ![]() Seona – no to masz super, że czas Cię nie posuwa. ![]() Superzabula – wow, ale mój zięciunio pięknie się prezentuje ![]() Mell – zdjęcie Aleksia z tatą rozbroiło mnie totalnie ![]() ![]() ![]() Rumiankowa – Gosieńka cudna. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Michaela - pochwal się koniecznie prezentem ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Michaela - dopiero teraz doczytałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Hej Babolki, ale sie wkurzylam wlasnie
![]() glupi wizaz... A pogode mamy fantastyczna ![]() Olek nadal marudny, a zebow ni ma ![]() ![]() a poza ttym to nic mi sie nie chce, ani prasowac, ani gotowc, ani piec, ani cwiczyc, nic, kompletnie nic... Sciskam Was depresyjnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wlasnie moze to dla kogos zabrzmi egoistycznie .. ale ja chce skonczyc karmic .. poniewaz chce a to wyjsc z domu, i zadbac o swoje piersi rowniez Tez mam problem jednej wiekszej piersi ![]() Sadze ze karmilam wystarczajaco dlugo swojego synka, ze wszystko co najlepsze dostal juz ode mnie , Scisla dieta dla mam karmiacych zmeczyla mnie,Teraz Ogolnie potracilam wyczucie czasu czesto nie mam czasu zeby cos zjesc, malo jem rzeczy ktore sa odzywcze i maja sporo witamin, Porpostu zaniedbalam swoj zoladek i nie chce mi sie sobie gotowac, tz pracuje alymi dniami, Synek ma jedzonko swoje wiec sobie samej mi sie nie chce wiec pewnie moje mleko ma malo wartosci odzywyczych dlatego sadze ze juz moge zakonczyc to karmienie. ![]() Ciezko mi z tym ciagle sobie mysle ze moze jednak nie, ale wiem ze coraz bardziej bede sie przywiazywac do karmienia piersia i coraz trudniej bedzie mi sie rozstac az maly skonczy rok i nadal bede to robic a to moim zdaniem juz niefajnie jest kiedy dziecko chodzi , a moze nawet i mowi a mama karmi go piersia.. Juz postanowilam I chociaz serce matczyne mowi co innego Postaram sie nie poddac ![]() Bryanek widze sobie radzi duzo lepiej ode mnie, chetnie je z butelki i nawet nie dopomina sie o cyca zbytnio takze.. tylko ze mna jest problem ![]() ILLBANA ojj ty moja:&* ![]() ![]() ![]() ZAPOMNIALAM... BUZIACZKI DLA MICHASIA ![]() ![]()
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Poiglot jasne....uwazam ze bez zadnych wyrzutow sumienia mozesz juz od piersi odstawic...co najwazniejsze i najbardziej wartosciowe w mleczku juz w ciagu tych 7 miesiecy przekazalas....
Witam Illbanke Eve Blondynke i Anule
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ![]() ![]() ![]() Mell fajnie ze myslimy podobnie ![]() ![]() maly usnal a ja szybko sie wykapalam.. Wczoraj tz wrocil i jakiez to bylo dla niego zdziwienie jak zobaczyl mnie w dzinsach ![]() cale dnie w dresach chodze wlosy w koka nieudacznie zwiazuje ![]() trza sie wziac za siebie troche bo az wstyd ![]() ![]()
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Moge sie załozyc ze nawet w dresie i jak mowisz nieudacznie zwiazanym kokiem wygladasz slicznie
![]() Moj skarb wlasnie zasnal w ciagu 30 sekund a to dlatego ze nie spi od 15.30 Mam wolne! ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Ach zapomnialam napisac... michaela zazdroszcze sesji -swietny pomysl ![]() oczywiscie chociaz cosik pokazesz nam?
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-22 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Cze moje piękonoty
![]() Wróciłam do was,tęskniłyście? ![]() Eve ja ci dam depresję ![]() ![]() Gratki dla Alexa za stanie ![]() Rumiankowa śliczny kolor włosków,też dłuższy czas taki nosiałam,teraz mam ciemny brąz.Zjęcie Gosi cudowne,czy mogę je wykorzystać do naszej,superowej listy? Nie wiem czy już dotarałaś w odrabaianiu do tematu naowj listy i kartki świątecznej ![]() ![]() ![]() Poiglot czemu tak rzadko wazysz Bryanka? U nas mogę iść na ważenie dwa razy w tygodniu,a to taka pipidówa ![]() Jesli ty masz wyrzuty sumienia,że chcesz odstawić małego od piersi,to co ja mam powiedzieć? Ja karmiłam piersią tylko przez 3tyg.Ja uważam,że i tak długo dajecie radę,dzielne dziewuchy jesteście ![]() Illbanko dzięki za dane ![]() ![]() Anulka twoja decyzja,a co ze zdjeciem? To co masz u siebie na NK z M&M sami z tyłu,jest super. Nie ujawania twarzyczek,więc może to wstawić? Jak chcesz oczywiście. ![]() ![]() Mell masakryczny post o "bagnie",ale rozumiem trochę tą laskę,zakochana ![]() ![]() Michaela świetny prezent,ja tez bym chciała taką sesję nam zrobić,ale to trochę kosztuje ![]() Blondynka ja ciebie zawsze zauważam to ty nie zauważasz mnie,no chyba,że się "drę" wielkimi,czerwonymi literami ![]() ![]() Dziewczynki kochane,ponieważ nie wszystkie przysyłają mi zdjęcia na kartkę,to czy mogę użyć tych zdjęć do listy? Wysłanie zdjęcia traktuję jako zgodę do jego użycia w obu przypadkach (lista,kartka). Założyłam na swoim profilu album z naszymi dzieciaczkami,zapraszam do podziwiania ![]() Moje dziecko nauczyło się marszczyć nosek i wyglada to przesłodko,a do tego jak się denerwuje to robi miny i buczy jak zawodnik sumo-komiczne ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-22 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.