|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Aldii trzymam kciuki żeby Malutka zaczeła porządnie kopać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam sie spakowac.milego wieczorku
|
|
|
|
#3273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Ale mi się chce spać... brzoskwinia82 mój TŻ popala przy piwie z kolegami... I wydaje mi się, że czasem z psem w nocy jak wychodzi na spacer... Generalnie mnie to wk... Ale i tak dobrze, że nie pali więcej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 6 razy Cytat:
Cytat:
Poza tym wszystko jest cudne ![]() Drosetux wg mnie nie działa...
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam nadzieję, że to tylko brak miejsca sprawia, że mała Aldii mniej się rusza... W sumie to już wysoka ciąża i może zaczyna się ten okres kiedy dzidzia jest mniej aktywna, więcej odpoczywa?
Kamyk no niestety jak się opije na wieczór- a nie umiem nie pić wieczorem... to potem nie mogę zasnąć bo co chwile mam potrzebe... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-22 o 19:50 |
|
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte u diabetologa ![]() Jeżeli teściowa taka jest, to nie dziwię się, że nie masz z nią kontaktu. Ale pamietaj to jest zawsze mama Tża jaka by nie była i jak by się nie zachowywała musisz o tym pamietac... |
||
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
zebra to fajnie że napisała aldii,oby było ok ale skoro na ktg jest ok to znaczy że nic sie nie dzieje.może ją jeszcze zbadają i wypuszcza.
ja też wstaje w nocy ok 2lub 3razy,całej nocy to od początku ciąży nie przespałam no chyba że poszłam spać o 2w nocy,w ogóle my z tz pózno chodzimy spać ok 24-1,ale ja to sobie pośpie a tż wstaje przed 6.a tż jak wstaje na siku to on zawsze sie zrywa i pyta sie czy wszystko ok?bo często mnie wczesniej coś bolało i chyba już czujny jest,to dobrze jak dzidzia zapłacze to bedzie pierwszy na nogach .my już w tym tyg chyba sie przeprowadzimy |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Agapee no tak ale niestety rozstałam się z nia w takiej atmosferze, że nikomu tego nie zyczę więc teraz karzde jej zachownaie w stosunku do mnie jest sztuczne i mam przed oczami jej twarz przy kłótni naszej... twarza bym tego nie nazwała zresztą... teraz się przymila do Tż-ta bo wnuk i wie, ze ma stałą pracę i może jeszcze by nakłaniała go na pomoc sobie...
Filka pozazdrościć, mojego czołg nie ruszy |
|
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanie.
ctiliaas- genialny pomysł z tą listą, chyba sama wypróbuje. addicted to wizaz- też słyszałam że pierwiastkom często zdarza się przenosić ciąże i też się zastanawiam jak to będzie. Moja bliźniaczka urodziła 2 tygodnie przed terminem. Obie urodziłyśmy się w ósmym miesiącu a TŻ też się pośpieszył o parę tygodni podobnie jak jego rodzeństwo. Więc na wszelki wypadek mam już wszystko prawie dopięte i gotowe na bobasa. Ktoś pisał o snikersie? ja mam w lodówce krokieciki, niemal słyszę jak piszczą: "zjedz mnie!" ale trafił mi się gin o ambicjach dietetyka, który postawił mi szlaban na takie przyjemności zwłaszcza wieczorową porą. buuuuu..........
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Aldii i maleństwo żeby ich wypuścili i żeby wszytsko było dobrze
![]() zebra - jak teściowa nie była nawet na ślubie to już się niczemu nie dziwię...
|
#3280 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
. Bardzo Was przepraszam,że się tak bezczelnie wtrącam,ale mam bardzo istotne pytanie. Zapytam Was jako te doświadczone . W ostatnim cyklu staraliśmy się z TŻtem o bobasa. No i niebawem powinna przyjść @,ale mam podwyższoną tempkę,ciągle bym spała i mnie ciągnie w jajnikach. Tylko ten śluz,nie mam go prawie w ogóle. A większośc z Was piszę,że miała go dużo i było biało. Czy mimo to jest szansa? Na razie nie chcę robic testu,poczekam do dnia @. Proszę o odpowiedź,w miarę możliwości .
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15440407]Cześć dziewczyny
. Bardzo Was przepraszam,że się tak bezczelnie wtrącam,ale mam bardzo istotne pytanie. Zapytam Was jako te doświadczone . W ostatnim cyklu staraliśmy się z TŻtem o bobasa. No i niebawem powinna przyjść @,ale mam podwyższoną tempkę,ciągle bym spała i mnie ciągnie w jajnikach. Tylko ten śluz,nie mam go prawie w ogóle. A większośc z Was piszę,że miała go dużo i było biało. Czy mimo to jest szansa? Na razie nie chcę robic testu,poczekam do dnia @. Proszę o odpowiedź,w miarę możliwości .[/QUOTE]Zawsze jest szansa skoro się staracie... Tylko, że przed terminem @ nie da się tego stwierdzić, bo objawy sobie łatwo wmówić... musisz być cierpliwa a ja trzymam kciuki ![]() Youyou no właśnie tym mnie najbardziej wkurzyła, bo nikt nie zmuszał do przyjścia na przyjęcie ale do urzędu to masakra dla mnie, że nie przyszła!!! a teraz sobie o synu przypomniała więc od razu myslę, że cos chce i tyle... Nawet życzeń nie złorzyła z okazji ślubu!!! Przez 2 miesiące... |
|
|
|
#3282 |
|
Konto usunięte
|
zebra666 dzieki
![]()
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
trzeba się wspierać w starankach
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale zostawiłam go sobie na jutro a zamiast niego zjadłam 3 jabłka ![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15440407]Cześć dziewczyny . Bardzo Was przepraszam,że się tak bezczelnie wtrącam,ale mam bardzo istotne pytanie. Zapytam Was jako te doświadczone . W ostatnim cyklu staraliśmy się z TŻtem o bobasa. No i niebawem powinna przyjść @,ale mam podwyższoną tempkę,ciągle bym spała i mnie ciągnie w jajnikach. Tylko ten śluz,nie mam go prawie w ogóle. A większośc z Was piszę,że miała go dużo i było biało. Czy mimo to jest szansa? Na razie nie chcę robic testu,poczekam do dnia @. Proszę o odpowiedź,w miarę możliwości .[/QUOTE]po wykresie z temperatury w pierwszym cyklu dużo nie odczytasz , musisz prowadzić takie wykresy pare miesięcy żeby poznać swoje ciało , wtedy się dowiesz kiedy następuje owulacja , ile trwa faza lutealna , no i czy prawdopodobnie doszło do zapłodnienia. trzymam mocno kciuki Ci się udało zafasolkować tylko nie myśl za dużo o ciąży ......................... ......................... .... dobra ja zmykam ... dobranoc
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Castilia, Pola ja tez jestem po filologii angielskiej
i bardzo chcialabym zeby nasza dzidzia byla bilingual ale mysle, ze nie tylko ja ale i tz musialby mowic do niej po angielsku - no i my miedzy soba tez... a nie wiem czy to sie uda... bo on ma jakies opory... to pewnie wyjdzie w praniu - ale ja bardzo bym chciala!
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;15440407]Cześć dziewczyny
. Bardzo Was przepraszam,że się tak bezczelnie wtrącam,ale mam bardzo istotne pytanie. Zapytam Was jako te doświadczone . W ostatnim cyklu staraliśmy się z TŻtem o bobasa. No i niebawem powinna przyjść @,ale mam podwyższoną tempkę,ciągle bym spała i mnie ciągnie w jajnikach. Tylko ten śluz,nie mam go prawie w ogóle. A większośc z Was piszę,że miała go dużo i było biało. Czy mimo to jest szansa? Na razie nie chcę robic testu,poczekam do dnia @. Proszę o odpowiedź,w miarę możliwości .[/QUOTE]to na razie objawy masz obiecujące co do śluzu to tu nie ma reguły, ja już nie pamiętam jak miałam ale chyba w ogóle nic nie było, dopiero dużo później się pojawił i jest do teraz.. A zanim dowiedziałam się że jestem w ciązy to nie było żadnych objawów.Trzymam kciuki za II kreski na teście ...tylko zrób go najwcześniej w terminie @
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Moja tesciowa tez jest beeeeee -ciekawe czy to juz tak musi byc- zero kontaktu - jakiegokolwiek - dopiero sie dowiedziala, ze mam cukrzyce ... obcy ludzie bardziej sie mna interesuja... hmmm
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Aldii
Ach te teściowe i teście szkoda słów.Już powiesiłam pierwsze pranie- matko jak pięknie pachnie w domku dzidziusiem
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
aldii trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok z dzidzia
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. I właśnie z tym obserwowaniem i mierzeniem i w ogóle to już wiem. To był pierwszy taki cykl,taki mega świadomy . Zobaczymy,jak się sprawa dalej potoczy .Cytat:
. No,ale tempki wmówić się nie da . Test zrobie w dniu @,a najlepiej to na Betę pojadę i będę wtedy wiedziała bank 100%.Dzięki dziewczyny,niezastąpione jesteście .
|
||
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
. Bardzo Was przepraszam,że się tak bezczelnie wtrącam,ale mam bardzo istotne pytanie. Zapytam Was jako te doświadczone . W ostatnim cyklu staraliśmy się z TŻtem o bobasa. No i niebawem powinna przyjść @,ale mam podwyższoną tempkę,ciągle bym spała i mnie ciągnie w jajnikach. Tylko ten śluz,nie mam go prawie w ogóle. A większośc z Was piszę,że miała go dużo i było biało. Czy mimo to jest szansa? Na razie nie chcę robic testu,poczekam do dnia @. Proszę o odpowiedź,w miarę możliwości .[/QUOTE]Hanolinka ja miałam podwyższona temp dochodziła do 37.5, w pewnym momencie cyklu bardzo mnie jajniki bolały (albo coś w tym rejonie), śluz skąpo albo wcale, bardzo sucho,pózniej juz jak się dowiedziałam to było sporo, też mi się bardzo chcialo spać i nic nie robić. chyba 2 tyg od stosunku, wyleciało mi coś brunatno czerwonego i byłam załamana b pomyślałam, że to okres...a tu mam dzidzie w brzuszku. daj znać jak już bedziesz iwedziec.trzymam kciuki |
|
|
|
#3294 |
|
Konto usunięte
|
pola25 to ja na razie nie będę dziękowała. Jak już się dowiem,to podziękuję. A o trzymanie kciuków serdecznie proszę
.
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soraya gdzie studiowałaś? ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
honolinka ja tam śluz chyba miałam normalny,ale okropny ból na okres był no i test zrobiłam z5dni przed terminem@ ale ja robiłam w angli alektroniczny a na nim wychodzi czarno na białym ciąza lub nie,zrobiłam też ten na kreski (tzn tam był +lub -) i na nim było słabo widać.
trzymam kciuki ,pamietam jak sie dowiedzieliśmy o ciąży -nie do opisania. zapomnieliśmy o ugotowanym obiedzie ,zjedliśmy go dopiero na nast dzień.ale był i strach o dzidzke,po poprzednich przeżyciach i kilka dni po poczęciu miałam zabieg zamykania naczynek,niewskazany w ciąży
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-22 o 21:44 |
|
|
|
#3297 |
|
Konto usunięte
|
filka2 dzięki za informacje
. Ja też bym chciała tu niebawem przekazać dobrą wiadomość . Ale Wam zazdraszczam .
|
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
zebra wspolczuje tesciowej, ja na swoja nie narzekam;jest mi obojetna ,widzialam ja moze 5 razy w zyciu
![]() karmazynowykamyk ciezka sprawa z tymi facetami ... castilia piekne mebelki honolinka trzymam kciuki!!!!ja mialam tylko podwyzszona temp i ogolnie zle samopoczucie, podobno mozna sprwdzic delikatnie patyczkiem do uszu czy nie ma troche krwi na szyjce , podobno jak sie zagniezdza zarodek to moze troszke byc, ja sprawdzalam i odrobinke mialam a bylo to jakies kila dni przed okresem , wtedy juz bylo wszytsko dla mnie jasne
|
|
|
|
#3299 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do teściów - skoro było aż tak źle, to dobrze że tak rzadko się widujecie pola - trzymam kciuki z wizyty i diabetologa i gina ula - kuruj się na razie domowymi sposobami, ale jak nie będzie przechodziło to pędź do lekarza Co do syropu to nie pomogę, bo nie chorowałam, aldii zawsze polecała ten z cebuli zebra - dzięki za info o aldii aldii ![]() ![]() żeby wszystko było ok.Camillina - a to masz siostrę bliźniaczkę, to chyba by tłumaczyło dlaczego urodziłyście się wcześniej. Już niedługo się przekonasz czy podtrzymasz rodzinną tradycję i dobrze, że torba już spakowanaCytat:
Cytat:
![]() ........................ Dziś byliśmy w Świecie dziecka rozejrzeć sie za łóżeczkami turystycznymi i muszę stwierdzić, że porażka. A i owszem były np. dwupoziomowe bez żadnych bajerów, a w tej samej cenie na allegro są z przewijakiem i pałąkiem z zabawkami i z możliwością odbioru osobistego. A jak któraś jeszcze nie kupiła kombinezonu, to w reklamówce Auchan widziałam po 29,90 zł i wyglądają całkiem do rzeczy. A ja już po imprezce - pochwalę się zdjątkami, bo dziś równo 33tc |
|||
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle,że jak pisałam wcześniej, bałam się,że to początek okresu.a i zapomniałam,siku mi się chciało bardzo więc brałam nospę ii trochę mnie brzuch jak na okres bolał ale fajnie się wspomina, a pozniej teścik i 2 kreseczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

no i dzięki za zainteresowanie nami
to u mnie wlasnie ja chce a on nie chce
....mi siebie samej zal

ja mam w lodówce krokieciki, niemal słyszę jak piszczą: "zjedz mnie!" ale trafił mi się gin o ambicjach dietetyka, który postawił mi szlaban na takie przyjemności zwłaszcza wieczorową porą. buuuuu..........

. 

szkoda słów.