|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
(eh i wszystko się usunęło
Witam Was po paru dniach milczenia Już Wam odpisywałam we czwartek ale strasznie się pokłóciłam z mężem i w rezultacie pół nocy przepłakałam i cały piątek i pół soboty były do bani ![]() Na szczęście już jest dobrze, chociaż wiele jeszcze niewyjaśnione. Ale wracając do Was: Lenka rozumiem Cię troszkę ![]() Lindlsey dobrze, że masz to L4, odpoczywaj dużo, leż ile możesz No i jak psinka? lepiej? Moja już raz przechodziła anginę, kaszlała strasznie, przeżywałam to choróbsko razem z Nią, dlatego teraz jak przyjeżdżam do rodziców i słyszę lekką chrypkę u Niej to odrazu ustawiam rodzinkę jak o Nią dbają, że pewnie znów dali Jej jedzonko prosto z lodówki itd ![]() Co do piwek, ja niestety, nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży, też wypiłam trochę więcej niż jedno piwko... Później się martwiłam czy mogło to wpłynąć... O ciąży dowiedziałam się w 5tc a piwa piłam 2tygodnie wcześniej. Gabisun jazda konna nie tylko kosztowna ale i nie zalecana kobietom w ciąży ![]() Joasiu też ostatnio przechodziłam przez ból zęba (zresztą dzieliłam się z Wami moim strachem przed dentystą), mam założony antybiotyk i w środę kolejna wizyta. Co do leków przeciwbólowych a ciąży - ja zażywałam apap. Ból piersi może być na @, ale ta senność to u Ciebie podejrzana (to był mój pierwszy objaw jeszcze przed planowanym terminem @)Aldii dużo zdrówka życzę, trzymaj się na tym antybiotyku Ja sama jutro jadę po wyniki badań (moczu, morfologii, cukru we krwi, cytologii i grupy krwi..) troszkę się stresuję, ale mam nadzieję, że wszystko jest w porządku ![]() Scio nic się nie martw, trzymam kciuki, żebyś następnym razem ujrzała II kreseczki ![]() Starlett dzielna z Ciebie kobieta Magialena witam rówieśniczkę i trzymam kciuki, żeby te Twoje ostatnie szaleństwa z mężem okazały się owocne
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem tyle na temat jajników torbielowatych co wyczytałam szukajac w google. Jest dużo pęcherzyków, jajeczka mogą nie pękać i robić sie torbiele, a jak jajo nie peka znaczy sie nie ma owulki - to takie moje skrócone tłumaczenie "na chłopski rozum" idące już w stronę PCO. Gin mi to tak powiedział, ze wcale się nie przejęłam, dopiero jak w domu zaczęłam myśleć to zaczynam się bać.
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
No ale co to oznacza? Miałabym przestać się starać? Jeśli się staram, to przynajmniej mam jakąś szansę
Mam momenty podłamania, zawsze kiedy przychodzi @. Ale co mogę innego zrobić, jak nie próbować dalej? Poza tym te próby są całkiem przyjemne
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psinka lepiej, zdarzy się jej jeszcze zakaszleć ale może raz czy dwa i koniec a nie jak wcześniej po 10 min bez przerwy... Z Tz sie znów pokłóciłam bo znów chce coś do komputera kupić. I nie jakiś drobiazg tylko procesor za 400zł. Ale nie że się jego zepsuł tylko żeby mieć lepszy. Nie da mu się przetłumaczyć, że będziemy mieli inne wydatki. Nawet jak powiem, że to ostatni zakup do kompa na najbliższe 2 lata to i tak coś wymyśli za chwile.Wkurza mnie i w takich chwilach mam ochotę go rzucić w cholerę bo nie mogę znieść jego rozrzutności... Zanim mnie poznał to całą kasę wydawał na imprezy i komputer. Utrzymywał go tata. Dla mnie to chore, miałam nadzieję, że dorośnie. Ale głupia byłam... Jadę do szefa...
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czym się zająć... Mam dzisiaj wolne od pracy, chyba zacznę planować naszą przeprowadzkę, albo wymyślę urlop w jakimś fajnym miejscu. Powiem wam, że przed naszym wyjazdem do Tunezji obsesyjnie czytałam wszystkie fora i info o tym kraju, nie myślałam o niczym innym. Chciałabym, żeby mnie teraz jakaś taka przyjemna obsesja dopadła
![]() A nie pochwaliłam się jeszcze: skończyłam dzisiaj kurs na prawko, ostatnia jazda, poszło mi dobrze, nawet po łuku 4 razy bezbłędnie pojechałam
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na szczęście to szybko mija ![]() Super, kiedy zapisujesz się na egzam?
|
|
#1957 | |
|
Raczkowanie
|
Kakusia
Cytat:
chociaż ja jeździłam do końca 4 m-ca,lekarz nie widział przeciwskazań,tym bardziej że ciąże przebiegały bez żadnych komplikacji,oczywiście nie pozwolił szarżować,ciężko było mi się dostosować ale dałam radę, odbiłam sobie za to potem ![]() Scio Lindsley,będzie musiał dorosnąć,już niedługo.... Lenka z zakończonego kursu,właśnie,zapisałaś się już na egzamin?A my w domku w dalszym ciągu,sprzątam przed przyjazdem męża,aż mam motylki w brzuchu na samą myśl że jutro o tej porze powinien być już z nami
|
|
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1959 |
|
BAN stały
|
ochane sorki ze nie pisalam przez tydzien ale komp mi sie zepsol i nie mailam jak sie odezwac
Mam nadziej ze zrozumiecie....U mnie dobrze ide dzis do Gnia.....Oby bylo wsyztsko oki... trzymac kciuki o 17.30 leci mi juz 33 tc... ![]() ![]() ![]() jestem bardzio szczesliwa ze juz tyle wytrwalam.... czuje sie jak maly slonik....eheh bo juz mi ciezko,...i grubo....ehhehe ![]() ![]() ![]() A tak to mnie TZ...okropnie wkurza u drazni....WRRRR ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy jestem tak przewrazliwiona czy poprostu na poacztku ciazy sie bardziej troszczyl o mnie....A teraz to tak troszke nas olewa....heeheh;( Woogle to za wami tesknilam......
|
|
|
|
#1960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mam nadzieję ![]() Cytat:
Już zapowiedziałam, że nich mi spróbuje na dziecku oszczędzać albo marudzić że wózek za drogi a to coś innego drogie... Cytat:
![]() A z Tz to tak juz jest... Mój też obiecał jak to on będzie mi pomagał a o każdą pierdółkę muszę się kłócić. Chyba ostatnio dopiero do niego dotarło, że nie powinien mnie denerwować i to on jest od tego żeby łagodzić syt jak się zdenerwuje a nie jeszcze bardziej podkręcać... Szef był trochę jakby to nazwać - zły. I zarzuca mi kłamstwo że nie wiedziałam o ciąży jak się zatrudniałam. Niby prawda ale mogłam przecież nie wiedzieć a tego nie bierze pod uwagę. No i jeszcze parę spraw musiałam wyjaśnić. Udawał, że jest miły jak zawsze ale podejrzewam, że swoje myśli...
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech szef myśli co chce. Mogłaś nie wiedzieć jak zaczynałaś prace i tej wersji sie trzymajmy.
|
|
#1963 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja mam na 9.stycznia....2010.... ![]() No wlasnie ci faceci juz chyba tacy sa....ze pozniej mysla.... wlasnie robie obiadek-Krupnik i nalesniki.... ![]() a wy co robicie/??? Ja wogle troszke sie boje dzisiejsze wizyty....bo abrdzo bym chciala urodzic w Nowym Roku....juz....a nie w grudniu... |
|
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wpadłam na pomysł że od męża chce jeden droższy prezent gwiazdkowo-urodzinowy bo urodziny mam 21 stycznia prawie miesiąc po świętach ale co tam. Chce dostać ekspres do kawy Dolce Gusto
A co robię dziś na obiad mój mąż ostatnio ma faze na purre z ziemniaków więc muszę jakiegoś kotleta zrobić może mielone dawno nie robiłam. |
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
Malaga19 wlasnie robie obiadek-Krupnik i nalesniki....
![]() a wy co robicie/??? Ja mam pomidorową z makaronem i pierogi ruskie, robiłam je wczoraj drugi raz w życiu;-) mi średnio smakują jednak mój Łotr twerdzi że bardzo dobre, bo zrobione przeze mnie- nie lubi tych kupnych... ja zaraz do pracki na 14.30-1.30.. ah .. do usłyszenia;-)
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja na Porębie.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czyżby to miała być moja imienniczka?
|
||
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
joa19mic82Dziś wpadłam na pomysł że od męża chce jeden droższy prezent gwiazdkowo-urodzinowy bo urodziny mam 21 stycznia prawie miesiąc po świętach ale co tam. Chce dostać ekspres do kawy Dolce Gusto
joa...Co do tego ekspresu----dostaliśmy z mężem od teściów w tamtym roku ten ekspres jednak długo się nim nie cieszyliśmy, bo okazało się ze kawa z niego wcale nie jest smaczna,, a kapsułki dosyć drogie i nie można samemu ich napełnić tylko trzeba nowe... kupiliśmy za to tradycyjny i jesteśmy bardzo zadowoleni.. no ale co kto lubi.. poczytaj może na forach o nim,,,,
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ale ja w domu często kawy nie pije ale kapsułki rzeczywiście są drogie. Lecz na allegro można dostać trochę tańsze. A jaką kawę piłaś bo są różne rodzaje?
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod Mpik. Wprawdzie doświadczenia osobistego z tym ekspresem nie mam, ale wiem, że jest to bardzo mało ekonomiczne, bo te kapsułki są drogie.
Mój Brat ma za to normalny ekspres ciśnieniowy i kawa z niego jest przepyszna! Jak w kawiarni
|
#1970 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
piłam kilka- latte, czekolade i coś tam jeszcze... były gratis do ekspresu
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szefa to nie dość, że mogłaś nie wiedzieć i tego się trzymaj, to przecież równie dobrze mogłaś wiedzieć, ale NIE MAMY ŻADNEGO OBOWIĄZKU mówienia pracodawcy o ciąży! Ciąża to nie choroba, jeśli się dobrze czujemy, możemy przecież pracować i nikt nie musi o ciąży wiedzieć (chyba, że warunki pracy nie sprzyjające ciąży). W ogóle się nie przejmuj tym szefem, a niech sobie myśli co tam chce, Jego sprawa. Olej Go ![]() Malga no pięknie, faktycznie swoje już przeszłaś - już bliżej niż dalej Ty masz już pewnie wszystko gotowe dla dzidziusia, my to dopiero raczkujemy w wyprawce ![]() Oczywiście będę za wizytę A jeśli to nie tajemnica, to na stan 33 tc ile Was przybyło? bo ja ostatnio obsesyjnie o tym myślę, co by w brzuszek i piersi tylko poszło![]() zupkę ziemniaczaną z podpieczoną kiełbaską ja za rzadko robię zupki a na taką pogodę to idealne ![]() No to będziemy trzymać kciuki ![]() Cytat:
ja wolałabym takich sportów nie wyczyniać w ciąży - a nóż niefortunnie upadnę... brrrrrrrr
|
||
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia źle mnie troche zrozumiałaś z tą jazdą konną, ja pisałam o niej w kontekście objawów poporodowych typu nietrzymanie moczu. Bardzo pomaga w tych dolegliwościach i to dość szybko, ponieważ w trakcie jazdy intensywniej pracują mięśnie dna miednicy i nie tylko.
Ja wlaśnie wróciłam od dentysty, jak zwykle się bałam, na szczęście już po.. Scio może jeszcze nic straconego Lenka myśle że jakiś wyjazd na pewno dobrze ci zrobi, odstresujesz się i wypoczęta będziesz mogła zacząć nowe staranka. Bo teraz to pewnie cały czas tylko tym się zadręczasz
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę, że nie tylko ja mam okres na dentystę... |
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, z tymi zębami to same problemy tylko
![]() Ja jeszcze mam jednego ząbka do wybielenia od środka ale to dopiero za dwa tygodnie... |
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
To nie tak daleko ode mnie
![]() Cytat:
![]() Chciałabym się zająć czymś bardzo absorbującym, ale nie mam czym. Przepraszam, że tak cały czas tylko o sobie piszę, ale nie umiem się skupić na niczym innym. Gdyby mogło być tak jak dawniej, żyłam studiami, moją pasją..
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
hehe i ja też. Byłam w piątek dziś miałam iść ale ząb nie boli więc nie idę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

(to był mój pierwszy objaw jeszcze przed planowanym terminem @)

z zakończonego kursu,właśnie,zapisałaś się już na egzamin?

Mam nadziej ze zrozumiecie....

za wizytę