Zelixa, cz. II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 22:54   #601
rzeenka82
Przyczajenie

Dot.: Zelixa, cz. II

creativka masz rację,dieta 1000cal i ćwiczenia to sposób na schudnięcie,jednakże przy mojej wadze prawie 90kg/168cm wzrostu było mi bardzo ciężko wprowadzić taki" skromny" sposó odżywiana..mój żołądek był już na tyle rozciągnięty że wciąż domagał się więcej a zelixa,juz po pierwszej tabletce uczyniła to, że nie czułam wielkiego głodu ,wystarczyło mi jedno jabłko by czuć się na jakiś czas syta..te tabletki tak jak jest wyraźnie napisane w ulotce wypracowały we mnie prawidłowe nawyki żywieniowepo dwóch miesiącach odstawię te tabletki,nie zważywszy na to ile kg stracę..ponieważ moim głównym celem jest na stałe zmienić styl życia
rzeenka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 15:43   #602
angelak86
Raczkowanie

.

Edytowane przez angelak86
Czas edycji: 2013-11-02 o 00:29
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 15:50   #603
mama kacperka
Przyczajenie

hej dziewczyny mam pytanko czy wiecie moze ile czasu powinna trwac kuracja zelixa.bo ja juz biore 4 miesiace i chce jeszcze wykupic jedno opakowanie czyli na 2 kolejne miesiace.słyszalam ze mozna do roku brac zele ale nie wiem czy to prawda!!moze ktoras z was coś wiecej wie na ten temat?
mama kacperka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 19:27   #604
witaaminkaa
Przyczajenie

Po krótkiej przerwie Im Back. HMM ile juz minęło wsumie 5 tyg. waga stoi w miejscu . Dalej jest 95. Jestem po ciężkiej grypie jelitowo-żołądkowej gdzie przyjmowałam tylko cole i biszkopty.
Ehh jak to fajnie znowu ważyć poniżej 100
BMI - 35,34

107, 99, 94, 93, 92,91,90, ............ 70
witaaminkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 19:29   #605
anioleczek1985
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mama kacperka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam pytanko czy wiecie moze ile czasu powinna trwac kuracja zelixa.bo ja juz biore 4 miesiace i chce jeszcze wykupic jedno opakowanie czyli na 2 kolejne miesiace.słyszalam ze mozna do roku brac zele ale nie wiem czy to prawda!!moze ktoras z was coś wiecej wie na ten temat?
zelixe należy przyjmować do 6 miesięcy pozdrawiam
anioleczek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 21:09   #606
echo2009
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama kacperka Pokaż wiadomość
Na ulotce wyraźnie napisane jest 11 miesięcy.
echo2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 20:52   #607
lesia84
Raczkowanie

35 dzień 9kg mniej
lesia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 21:31   #608
powered
Raczkowanie

Dziewczyny dolaczam do waszego watku dzis moj drugi dzien z zela, jedyny objaw jest taki,ze wczoraj w nocy w ogole nie moglam usnac, mam nadzieje,ze to minie bede na bierzaco informowac o wynikach
Stary 2009-11-24, 22:16   #609
echo2009
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesia84 Pokaż wiadomość
35 dzień 9kg mniej

ale czy to nie za duży spadek masy ciała do czasu brania tabletek?
Stary 2009-11-25, 07:56   #610
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echo2009 Pokaż wiadomość

ale czy to nie za duży spadek masy ciała do czasu brania tabletek?
tak za duuzo i to o sporo
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 08:36   #611
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A ile prawidłowo powinno sie chudnąć na tych tabletkach? I czy one rzeczywiście hamują uczucie głodu czy to bardzie nasza psychika tak na nas wpływa?
Stary 2009-11-25, 11:34   #612
echo2009
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
A ile prawidłowo powinno sie chudnąć na tych tabletkach? I czy one rzeczywiście hamują uczucie głodu czy to bardzie nasza psychika tak na nas wpływa?
Nie jestem pewna ale tak ok 2-5 kg na miesiąc.
Psychika nie ma tu nic do rzeczy, tabletki hamują łaknienie, trzeba zmienić dietę na lekkostrawną i na efekty nie trzeba długo czekać. Co do uczucia głodu - pojawia się ssanie ale są na to też sposoby.
Stary 2009-11-25, 18:23   #613
lesia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Może i za duży ale co mam na to poradzić??
Jem 5 czasem 4 posiłki dziennie chodzę na basen i waga leci w dół...nic na to nie poradzę. Od 2 tyg waga spada bardzo powolutku.
Stary 2009-11-26, 12:39   #614
rzeenka82
Przyczajenie

po 9dniach stosowania 3kg w dół,cały czas jestem na lekkostrawnej diecie,skutki uboczne niestety są:lekkie zawroty głowy ,kłopoty ze snem.czy któraś z Was wie po jakim czasie te objawy przejdą?i czy w ogóle miną?
Stary 2009-11-26, 13:10   #615
agamemnonn
Raczkowanie

Chciałam poczytać co nie co ale te przepychanki słowne mnie wkur***
Po co tu kogoś pouczać jesli o to nie prosi??

Ja jutro zaczynam brać Z

Dla wszystkich gubiących kg - gratulacje!
Dla mających zamiar - powodzenia!
agamemnonn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 17:27   #616
lesia84
Raczkowanie

mnie przeszło po około 3 dniach. po pierwszej dawce wzięłam 4 dni po połówce tab żeby przyzwyczaić organizm.
Stary 2009-11-26, 19:14   #617
Tijo
Przyczajenie

Jestem po ósmej tabletce zeli i mam 2kg mniej
Przez pierwszych kilka dni kręciło mi się w głowie, czułam lekki niepokój, ale teraz jedyne co pozostało to suchość w ustach.
Zaczynałam od połówek teraz biorę już po całej tabletce. Jestem na lekkiej diecie a do tego codziennie biegam na steperze robię brzuszki od wczoraj zaczęłam chodzić na basen. Właściwie żyję tak od roku, początkowo sporo schudłam, ale potem waga się zatrzymała, a potem zaczęła nawet rosnąć. Dla tego zdecydowałam się na zelixę. Nie mam problemu z wybieraniem dietetycznych potraw, ale niestety ilościowo jadłam zbyt dużo. Mam nadzieję, że tabletki pomogą mi poskromić mój wielki apetyt i zacząć jadać mniejsze porcje

Życzę samych sukcesów w zrzucaniu wagi i gratuluję dotychczasowych osiągnięć
Tijo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 19:43   #618
dziuba85
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny mam pytanie. Mieszkam w Wawie i jestem ciekawa, w której aptece można kupić najtaniej Zelixę, oczywiście z receptą...
Moja siostra po ciąży nie zrzuciła kg, ma waży 77kg przy 160cm. Receptę ma. Tylko ja w Wawie mieszkam krótko i nie wiem, gdzie mogłabym dość tanio kupic op.
Proszę o jakieś wzkazówki. Pozdrawiam!

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 21:05   #619
Ridicule
Przyczajenie

Witam!
Przeglądałam ten wątek jako niezalogowana. Postanowiłam spróbować
Dziś byłam u lekarza, poprosiłam o receptę. Jestem aktywna fizycznie, ograniczam słodycze, smażone jedzenie, białe pieczywo itp itd jednak oponki pozbyć się nie mogę :/ W wakacje przez 3 m-ce sporo zrzuciłam (-10cm w pasie, przy 'wspomagaczach) jednak mój organizm się do nich przyzwyczaił, poza tym po powrocie do domu zaczęły się "mamusine obiadki" itp no i przybyło znów 6cm .. Ile ważę - nie wiem. Tylko mierzę się.
No więc lekarz zalecił mi badania, jednak mam 'świeże' i udało się! Wyszłam z recką na Zelixę 10mg. Jutro ją wykupię i zobaczymy jakie będą efekty Mam nadzieję, że oponka zniknie!
Ridicule jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:48   #620
kivii26
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Zelixa, cz. II

Witam wszystkie kobitki

ja biorę zelkę 2 dzień,ważę 67 kg,dzieki tym tabletką chcę zrzucic 10kg,zobaczymy jak to będzie.....
kivii26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 14:07   #621
rzeenka82
Przyczajenie

im więcej dni mija..tym bardziej nie chce mi się jeść!najchętniej to bym w ogóle nie jadła tyle że zdrowy rozsądek karze wcisnąć cokolwiek w siebie..dziewczyny zbliża się sylwester wielkimi krokami jak myślicie czy drink czy lampka szampana nie zaszkodzi?a może lepiej w dzień sylwestra nie brać tabletki?
Stary 2009-11-27, 14:13   #622
kivii26
Przyczajenie

moja znajoma jak brala zelke to pila czasem drinka czasem piwko i nie odstawiala w tym czasie tabletek.Ale kazdy jest inny....
kivii26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 21:32   #623
mad85
Raczkowanie

Dziewczyny, dziś biorę 15 tabletkę zelixy 10. Od wczoraj troszeczkę kłuje mnie jakby w mostku. Mam wrażenie, że to mogą być wzdęcia, ale trochę się boję, że z moim sercem coś nie tak Jak myslicie? Mierzyłam dziś sobie ciśnienie i mam 112/82 chyba nie pamiętam dokładnie, ale puls troszkę wysoki bo 89. Jak myslicie czy to w normie przy zeli??
mad85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 16:02   #624
Ridicule
Przyczajenie

Dziś kupiłam Zelixę. Zapłaciłam 49zł za 60 tabletek. Od jutra zaczynam walkę z nadprogramowymi centymetrami A jak Wam idzie dziewczyny?
Stary 2009-11-30, 22:09   #625
angelak86
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2013-11-02 o 00:24
Stary 2009-12-01, 09:19   #626
AnetkaMonti
BAN stały

Witam, czy któraś z was kupiła zelixe bez recepty?
AnetkaMonti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 10:14   #627
GrubaKobietka
Przyczajenie

im więcej dni mija..tym bardziej nie chce mi się jeść!najchętniej to bym w ogóle nie jadła tyle że zdrowy rozsądek karze wcisnąć cokolwiek w siebie..dziewczyny zbliża się sylwester wielkimi krokami jak myślicie czy drink czy lampka szampana nie zaszkodzi?a może lepiej w dzień sylwestra nie brać tabletki?
Czytałam, że niektórym szkodzi, ale ja podczas brania Zeli miałam dwie "duże" imprezy. Nie było mi zupełnie nic. Nie upijałam się szybciej, żadnych dolegliwości...
Z tego co pisze na ulotce, to nie poleca się Zeli uzaleznionym od alkoholu, ale nie pisze nic, że nie można spożywać alkoholu podczas brania. Mnie nic nie było, ale jak Twój organizm zareaguje to ciezko powiedzieć.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetkaMonti Pokaż wiadomość
Witam, czy któraś z was kupiła zelixe bez recepty?
lepiej nie ryzykuj, bo może być jakas podróba.
GrubaKobietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 07:35   #628
Ridicule
Przyczajenie

Witajcie.
Ja wczoraj ok godziny 9 wzięłam pierwszą tabletkę Zeli 10. Wcześniej zjadłam pół jogurtu z musli, więcej rano nie wcisnęłam
Byłam w pracy, jak wcześniej było mi ciepło tak po ok pół godz zrobiło mi się zimno i mnie "zamuliło". Popołudniu wcisnęłam jogurt, bo mnie trochę zaczęło ssać i na kolację zjadłam gruszkę. Kłopotów ze snem nie miałam, wręcz przeciwnie zasnęłam słuchając muzyki... Jedyne co odczułam ze zmian to lekkie 'zamulenie' no i nie chciało mi się palić. Zwykle palę jak smok, a wczoraj 2 papierosy na cały dzień i to jeszcze po 3-4 buchy, bo miałam już dość..
Po 10 dniach się zmierzę (wagi nie używam) i zobaczymy, a dziś przejdę się na fitness.

Powodzenia dziewczyny.
Stary 2009-12-02, 11:01   #629
angelak86
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2013-11-02 o 00:26
Stary 2009-12-03, 08:48   #630
witaaminkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Gwarantuje Ci ze jesli bedziesz jadla tyle co jeszcze to waga ani nie drgnie. Przeciez 2 jogurty i gruszka na caly dzien to jakbys nic nie zjadla. Przy takich posilkach Twoj organizm zacznie odkladac tluszcz i substancje odzywcze bo bedzie myslal ze przyszla "bieda" i trzeba "oszczedzac"
Popieram, skutki będą opłakane RIDICULE raczej doprowadzisz się do skrajnego wyczerpania. Te tabletki nie są dla takich osób jak ty! Masz jeść 5 posiłków dziennie (jogurt czy gruszka to przekąska!), mniejsze ale pożywne, bogate w witaminy. Śniadanie jest obowiązkowe, ma być sycące, lekkostrawne i zdrowe. Zela ma Ci pomóc w zmianie nawyków żywieniowych a nie w utracie zbędnych kg, Naszym celem nie jest utrata wagi, jest to tylko oczekiwane następstwo i korzyść jaką odniesiemy przy całkowitym zmianie sposobu odżywiania.

Kochane za mną juz prawie 2 m-ce i czuje że waga jest już blisko 90 kg (bateria padła i nie che mnie zważyć modły nanic się zdały). Już wiem, że bez ziemniaków z sosami, makaronami, chlebem, bułeczkami, batonikami MOŻNA ŻYĆ. Już rozumiem zasade że nie żyjemy żeby jeść, a jemy żeby żyć. Nie wiem czy to przez dietke, ale wróciła mi ochota na <barabara> ku uciesze mojego hasbenda, moje włoski się tak nie przetłuszczają, paznokcie stały się twardsze (mogę wreszcie zapuscić własne), mam więcej energi i poświęcam ją dziecku.

Mój Cel to na przyszłe wakacje być lżejsza jeszcze o 15 kg
BMI - 35,34

107, 99, 94, 93, 92,91,90, ............ 70
witaaminkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości