Październikowe PM :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-22, 22:53   #1981
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe PM :)

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
bianeczkaa fajnie, że już macie zamówione )) My z obrączkami czekamy do stycznia, bo liczymy, że może nam sie uda na targach wygrać A jak nie to prawdopodobnie będziemy robic z własnego złota (jeśli cenowo wyjdzie taniej) - tż ma taką grubą złotą obrączkę od mamy i z niej spokojnie starczy na dwie obrączki dla nas.
od nas wziął prawie 14 g, potrzeba przynajmniej 10. Teraz baaardzo się opłaca robić ze swojego złota, bo koszt u jubilera 1 g to 150 zł my za robocizne płacimy 500 zł to minimum. Moja siostra za 2 kolorowe klasyki z jednym paskiem zapłaciła ponad 1500 :/

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 00:08   #1982
__Lara
Raczkowanie

Witam wszystkie październikowe Panny Młode Ja też będę "październikowa" (dokładnie 16.10.2010). Widzę, że już niektórzy obrączki mają mi się najbardziej podobają klasyczne, mojemu TZ również są najbardziej obrączkowe
__Lara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 10:11   #1983
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Lara Pokaż wiadomość
Witam wszystkie październikowe Panny Młode Ja też będę "październikowa" (dokładnie 16.10.2010). Widzę, że już niektórzy obrączki mają mi się najbardziej podobają klasyczne, mojemu TZ również są najbardziej obrączkowe
witamy może opowiedz nam coś o sobie? gdzie masz ślub, wesele, co macie załatwione?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-23, 12:00   #1984
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Dziewczyny obrączki rzecz gustu i nie ma się co krytykować wzajemnie
Mnie osobiście podobają się takie bardziej klasyczne bez brylancików i udziwnień

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
od nas wziął prawie 14 g, potrzeba przynajmniej 10. Teraz baaardzo się opłaca robić ze swojego złota, bo koszt u jubilera 1 g to 150 zł my za robocizne płacimy 500 zł to minimum. Moja siostra za 2 kolorowe klasyki z jednym paskiem zapłaciła ponad 1500 :/
Opłaca się, opłaca. Moja koleżanka za zrobienie obrączek zapłaciła tylko 300 zł. Co do ceny to różnie to bywa. Brat za obrączki rok temu płacił 800 zł. Tyle, że zamawiali je u faceta na allegro a wzór zrobił im taki sam jak z apartu. Te obrączki są śliczne (były z matem, który odradzam, bo po 2 miesiącach się ściera).

Cytat:
Dołączam się do prośby, żebyś opowiedziała coś o sobie

A tak na marginesie to widzę, że jak na razie to ja najpóźniej ślubuję
Stary 2009-11-23, 12:17   #1985
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Witam
i tak jak inne PM przyłączam się do prośby o napisanie kilku słów o was

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny obrączki rzecz gustu i nie ma się co krytykować wzajemnie
Mnie osobiście podobają się takie bardziej klasyczne bez brylancików i udziwnień

Opłaca się, opłaca. Moja koleżanka za zrobienie obrączek zapłaciła tylko 300 zł. Co do ceny to różnie to bywa. Brat za obrączki rok temu płacił 800 zł. Tyle, że zamawiali je u faceta na allegro a wzór zrobił im taki sam jak z apartu. Te obrączki są śliczne (były z matem, który odradzam, bo po 2 miesiącach się ściera).
ale przecież nikt tu się nie krytykuje, ot po prostu wymieniamy swoje zdanie na ten temat
my też mamy możliwość, zrobienia obrączek na wzór tych z Apartu, za małą cenę, ale jakoś boję się ufać takim "lewym źródłom"...

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 19:09   #1986
__Lara
Raczkowanie

My jesteśmy ze Śląska, mamy wesele w Motelu pod Kasztanami, w miejscowości Wyry, niedaleko Mikołowa. Ja jestem z Katowic, TZ z Rudy Śląskiej. Oprósz sali dostaniemy w cenie sali 10 darmowych pokojów, w tym apartament z jaccuzzi dla nas pokoje są piękne, każdy z łazienką i tv, dopiero co zrobione Mamy załatwionego już kamerzystę i fotografa z Katowic - Ligoty, za 2100zł. Do tego wodzireja + dj = komplet za 1 500zł.

Obecnie nic się nie dzieje, bo za dużo jeszcze czasu do ślubu

Słuchajcie, a kiedy będzie dobry moment na wojaże po sklepach z sukniami? albo zamówienie sukni do szycia?
Stary 2009-11-23, 19:54   #1987
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Słuchajcie, a kiedy będzie dobry moment na wojaże po sklepach z sukniami? albo zamówienie sukni do szycia
Na wojaże zawsze jest dobry moment Można zacząć już teraz jeśli tylko masz ochotę. Sama osobiście mam zamiar się wybrać niedługo
Suknię mam zamówić maj/czerwiec. Bynajmniej moja krawcowa tak szyje, a ile inne potrzebują czasu- nie mam pojęcia
Stary 2009-11-23, 22:00   #1988
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
My jesteśmy ze Śląska, mamy wesele w Motelu pod Kasztanami, w miejscowości Wyry, niedaleko Mikołowa. Ja jestem z Katowic, TZ z Rudy Śląskiej. Oprósz sali dostaniemy w cenie sali 10 darmowych pokojów, w tym apartament z jaccuzzi dla nas pokoje są piękne, każdy z łazienką i tv, dopiero co zrobione Mamy załatwionego już kamerzystę i fotografa z Katowic - Ligoty, za 2100zł. Do tego wodzireja + dj = komplet za 1 500zł.

Obecnie nic się nie dzieje, bo za dużo jeszcze czasu do ślubu

Słuchajcie, a kiedy będzie dobry moment na wojaże po sklepach z sukniami? albo zamówienie sukni do szycia?
to zależy od salonu, od tego czy suknie sąszyte na miejscu czy sprowadzane z za granicy. W niektórych salonach czeka się i 4-5 miesieczy, w innych 0k 3, ale są też salonyco szyją w 1 dzień

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-23, 22:35   #1989
__Lara
Raczkowanie

Cytat:
Na wojaże zawsze jest dobry moment Można zacząć już teraz jeśli tylko masz ochotę. Sama osobiście mam zamiar się wybrać niedługo
Suknię mam zamówić maj/czerwiec. Bynajmniej moja krawcowa tak szyje, a ile inne potrzebują czasu- nie mam pojęcia
Czyli rozumiem, że idziesz poprzymierzać, a i tak dajesz do szycia?
Stary 2009-11-23, 23:14   #1990
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Ja też właśnie zaczęłam sie zastanawiać,czy akurat w okresie kiedy wesel jest mniej i pod koniec roku nie rozejrzeć sie za sukienkami,bo to duzo promocji moze byc. Jutro jade z kolezanka,ona bedzie przymierzac suknie,to moze cos podpatrze,chociaz szczerze poweim,ze nie wiem sama,jaka sukienke na swoj slub chciałabym założyć?
Napewno nie chciałabym wyglądać jak byle jaka PM-jakaś tafta,mega duże koło-stanowczo mówie "NIE!!"tego rodzaju sukniom:P Bez urazy;P Mam kilka swoich typow,ale ceny takich sukni mnie powalają z nóg
Jestem dość niska osoba(165) i nie wiem,jak wyglądałabym np w takich sukienkach.
Mam dylemat.. Jeszcze nie mierzyłam,ale juz dziś mam stresa przed potencjalnym wyborem

anus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:46   #1991
LoczeK83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anus19 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie zaczęłam sie zastanawiać,czy akurat w okresie kiedy wesel jest mniej i pod koniec roku nie rozejrzeć sie za sukienkami,bo to duzo promocji moze byc. Jutro jade z kolezanka,ona bedzie przymierzac suknie,to moze cos podpatrze,chociaz szczerze poweim,ze nie wiem sama,jaka sukienke na swoj slub chciałabym założyć?
Napewno nie chciałabym wyglądać jak byle jaka PM-jakaś tafta,mega duże koło-stanowczo mówie "NIE!!"tego rodzaju sukniom:P Bez urazy;P Mam kilka swoich typow,ale ceny takich sukni mnie powalają z nóg
Jestem dość niska osoba(165) i nie wiem,jak wyglądałabym np w takich sukienkach.
Mam dylemat.. Jeszcze nie mierzyłam,ale juz dziś mam stresa przed potencjalnym wyborem
Jeżeli jesteś niska to tego typu suknie na pewno Cię wydłużą Przepiękna jest suknnia nr 2... noi ta przedostatnia... boska... Wszystkie odcinane pod biutem, rybki będą wydłużać... tyle że do rybki trzeba mieć bardzo proporcjonalna figure zreszta jak pochodzisz pomierzysz to znajdziesz odpowiedni fason dla siebie i nie stresujcie sie suknią tego jest tyle na rynku że bez problemu znajdziecie tą wymarzoną
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 11:18   #1992
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Czyli rozumiem, że idziesz poprzymierzać, a i tak dajesz do szycia?
Tak tak, i tak będę szyć. A idę poprzymierzać,żeby zobaczyć jaki fason jest dla mnie najlepszy Mam sprawdzoną krawcową, która uszyje mi wg wzoru jakiego będę chciała i za wszystko bierze 1000 zł.

Cytat:
Mnie też przerażają te taftowe wieeeelkie suknie na kole, bufioniaste itd. masakra Chyba teraz jest dobry czas na kupno sukni, bo są duże obniżki we wszystkich salonach ( tylko co by było gdyby w ciągu tego roku spodobało nam się coś innego ). Z tych sukni co pokazałaś najładniejsze(jak dla mnie ) 1 i 2. A i wcale nie uważam, że 165 to tak mało ale te suknie tak jak Loczek mówi na pewno by Cię wydłużyły

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Jeżeli jesteś niska to tego typu suknie na pewno Cię wydłużą Przepiękna jest suknnia nr 2... noi ta przedostatnia... boska... Wszystkie odcinane pod biutem, rybki będą wydłużać... tyle że do rybki trzeba mieć bardzo proporcjonalna figure zreszta jak pochodzisz pomierzysz to znajdziesz odpowiedni fason dla siebie i nie stresujcie sie suknią tego jest tyle na rynku że bez problemu znajdziecie tą wymarzoną
Podobają mi się właśnie i odcinane pod biustem i rybki Tylko czy w odcinanej pod biustem nie będę wyglądać trochę jak w ciąży Z resztą odcinaną miałam na studniówce więc chyba trzeba coś teraz zmienić Rybki cudne są tylko cały czas się zastanawiam jak będę wyglądać... Niby każdy mówi "Piękną masz figurę itd." ,ale ja zawsze widzę te moje "trochę" przydużawe bioderka... ehh
Stary 2009-11-24, 22:05   #1993
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Hej Słuchajcie,byłam dzisiaj z koleżanką szukać dla niej sukni ślubnej-masakra! Ile ich w salonach jest,ceny tez nieziemskie niektórych modeli.. I wiecie co Wam napsize-ze listopad,grudzien to super czas na kupno sukienki Promocje,przeceny.. Byłyśmy w jednym salonie,gdzie suknie i ceny ponizej 1700złotych nie schodziły,poszłysmy do drugiego salonu,zupelnie od niechcenia i wyhaczyłysmy super suknie dla niej-promocja-1300zlotych,nowa. Z żorżety,dół plisowany,lekka zwiewna.. Super cena,super obsługa.. I tak własnie stwierdzilam,ze chyba pod koniec roku sie wybiore na mierzenie-a nóż cos sie uda Dla siebie jak narazie niczego szczególnego nie znalazłam,ale w sumie sie za bardzo nie rozglądałam

Stary 2009-11-24, 23:50   #1994
__Lara
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak, i tak będę szyć. A idę poprzymierzać,żeby zobaczyć jaki fason jest dla mnie najlepszy Mam sprawdzoną krawcową, która uszyje mi wg wzoru jakiego będę chciała i za wszystko bierze 1000 zł.

Mnie też przerażają te taftowe wieeeelkie suknie na kole, bufioniaste itd. masakra Chyba teraz jest dobry czas na kupno sukni, bo są duże obniżki we wszystkich salonach ( tylko co by było gdyby w ciągu tego roku spodobało nam się coś innego ). Z tych sukni co pokazałaś najładniejsze(jak dla mnie ) 1 i 2. A i wcale nie uważam, że 165 to tak mało ale te suknie tak jak Loczek mówi na pewno by Cię wydłużyły

Podobają mi się właśnie i odcinane pod biustem i rybki Tylko czy w odcinanej pod biustem nie będę wyglądać trochę jak w ciąży Z resztą odcinaną miałam na studniówce więc chyba trzeba coś teraz zmienić Rybki cudne są tylko cały czas się zastanawiam jak będę wyglądać... Niby każdy mówi "Piękną masz figurę itd." ,ale ja zawsze widzę te moje "trochę" przydużawe bioderka... ehh
Ja chce zrobić podobnie mam już swój model upatrzony, w sensie czy rybka czy szeroka, ale i tak chce poprzymierzać i mimo wszystko się upewnić, czy mi wybrany format pasuje, a potem dać do szycia mój projekt

Ale te zniżki teraz to pewnie obejmują tylko te rozmiary, które zostały w sklepach?
Stary 2009-11-26, 00:29   #1995
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Cytat:
Ale te zniżki teraz to pewnie obejmują tylko te rozmiary, które zostały w sklepach?
Wydaje mi sie,że rozmiar nie ma znaczenia-bardziej chodzi tu o model,który został w sklepie.

Stary 2009-11-26, 22:31   #1996
__Lara
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi sie,że rozmiar nie ma znaczenia-bardziej chodzi tu o model,który został w sklepie.
Idę jutro na wojaż po sklepach zdam relację
Stary 2009-11-26, 22:42   #1997
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Idę jutro na wojaż po sklepach zdam relację
Zazdraszczam ))) z kim idziesz?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 23:31   #1998
__Lara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Zazdraszczam ))) z kim idziesz?
Z mamą
Stary 2009-11-26, 23:38   #1999
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Z mamą
Fajną masz mamę, moja ze mną nie chce iść
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:24   #2000
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli mogę, ja kupiłam suknie właśnie na wyprzedaży. Wyprzedawane są suknie salonowe czy też te z pokazów, więc jest ograniczona rozmiarówka, a modeli (przynajmniej w Susan Blanche tam zakupiłam swoją)jest bardzo dużo. Suknie nie są świeżusieńkie, czyściusieńkie, ale salony robią ich profesjonalne czyszczenie i ewentualne przeróbki, jeśli są konieczne. Suknia kiedy ją odbierałam wyglądała jak by była uszyta na mnie, także osobiście polecam
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:45   #2001
__Lara
Raczkowanie

Obeszłam dziś z mamą z 10 salonów! I słuchajcie, najpiękniej wyglądałam w sukni, której w ogóle nie brałam po uwagę!!! Krój, który sobie wybrałam nie pasuje mi!!! dla mnie to był szok!!!

Do tego okazało się, że w ecru jest mi ładniej niż w białym!!! taki kolor krem dokładnie, między ecru a białym

W sukni ślicznie wyglądam, Panie wpięły mi jeszcze welon i założyły rękawiczki

Suknię jak kupię będę mieć 30% rabat i możliwość za darmo jej przechowania wyczyszczą mi ją przed ślubem, naniosą poprawki Panie były super w salonie, doradzały mi nawet bieliznę jaką kupić latały wokół mnie, przynosiły suknie to pierwszy salon do jakiego weszłam i jak zobaczyłam tą suknię to mówię mamie: "eee, nieee, ta nieee". A wyglądam w niej ślicznie od razu wyczułam, że to ta

Mimo, że obeszłam niemal wszystkie salony w Katowicach to ta przebija wszystkie

Jadę ją chyba kupić

Aha, zdjęcia nie mam, bo nie można było robić, ale to ta:

http://www.sarah.com.pl/foto/galeria..._kat=3&id=2909

Ale jestem szczęśliwa : love:
Stary 2009-11-27, 23:28   #2002
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładna Ma piękne zdobienie Ładna, taka tajemnicza, romantyczna Szkoda że na rynku jest multum sukienek wieczorowych w takim fasonie, bo traci na swojej niezwykłości

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-28, 15:36   #2003
anus19
Raczkowanie

GG do anus19

Hej Chcialam sie z Wami podzielic wiadomoscia,ze w koncu wybralam typ swojej przyszlej sukienki slubnej:P w salonie na takową jeszcze nie natrafilam-zdjecie mam z internetu,chyba z allegro,ale taki typ sukienki podoba mi sie najbardziej,dlatego postanowilam,ze bede ja szyc Mam u siebie w miejscowosci bardzo dobra,zaprzyjazniona krawcowa i mysle,ze nie bedzie problemu.. Zastanawia mnie tylko co to za materiał:P Pokaze Wam drogie Panie swoj typ nr 1!

Stary 2009-11-28, 20:11   #2004
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:

Rzeczywiście bardzo ładna sukienka Też się zastanawiam nad modelem w stylu empire

Cytat:
Hej Chcialam sie z Wami podzielic wiadomoscia,ze w koncu wybralam typ swojej przyszlej sukienki slubnej:P w salonie na takową jeszcze nie natrafilam-zdjecie mam z internetu,chyba z allegro,ale taki typ sukienki podoba mi sie najbardziej,dlatego postanowilam,ze bede ja szyc Mam u siebie w miejscowosci bardzo dobra,zaprzyjazniona krawcowa i mysle,ze nie bedzie problemu.. Zastanawia mnie tylko co to za materiał:P Pokaze Wam drogie Panie swoj typ nr 1!
Śliczna sukienka : a co do materiału to wydaje mi się za na wierzchu to chyba jest szyfon
Stary 2009-11-28, 22:33   #2005
__Lara
Raczkowanie

Słuchajcie, jednak mam inną suknię dziś mi został jeden salon i nie żałuję...salon Classa, suknia biała, poszerzona, bajeczna już kupiona
Same oceńcie Pani powiedziała, że to bzdura, że pięknie wyglądam w białym kolorze i rzeczywiście pięknie

I radzę naprawdę teraz kupować, bo są niesamowite przeceny tą mam w obniżce za 2000zł, do tego gratis halka i welon

Cytat:
Kochana, radzę Ci przymierzyć suknię w tym stylu Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Teraz wiem, że te godziny przed monitorem spędzone na oglądaniu sukni nic nie dają po prostu trzeba mierzyć suknia zupełnie inaczej wygląda na modelce w katalogu, inaczej na modelu w sklepie, a jeszcze inaczej na samym sobie

Edytowane przez __Lara
Czas edycji: 2009-12-01 o 18:45
Stary 2009-11-29, 00:27   #2006
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Słuchajcie, jednak mam inną suknię dziś mi został jeden salon i nie żałuję...salon Classa, suknia biała, poszerzona, bajeczna już kupiona
Same oceńcie Pani powiedziała, że to bzdura, że pięknie wyglądam w białym kolorze i rzeczywiście pięknie

I radzę naprawdę teraz kupować, bo są niesamowite przeceny tą mam w obniżce za 2000zł, do tego gratis halka i welon

Kochana, radzę Ci przymierzyć suknię w tym stylu Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Teraz wiem, że te godziny przed monitorem spędzone na oglądaniu sukni nic nie dają po prostu trzeba mierzyć suknia zupełnie inaczej wygląda na modelce w katalogu, inaczej na modelu w sklepie, a jeszcze inaczej na samym sobie
Lara widzę co za niesamowity zwrot akcji w Twoich poszukiwaniach ale według mnie na lepsze!! ta jest bardziej w moim stylu, bo czegoś podobnego chyba będę szukała. sukienka jest śliczna i bardziej pasuje na październikową porę, niż tamta "lekka". ślicznie w niej wyglądasz i masz fajną figurkę
gratuluję super wyboru

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 10:09   #2007
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Zastanawia mnie tylko co to za materiał:P Pokaze Wam drogie Panie swoj typ nr 1!
Prawdopodobnie będzie to na spodzie tafta lub satyna a na wierzchu muślin.

Dziewczyny z doświadczenia wiem, że sukienki oglądane w internecie przeważnie odwrotnością tego co założycie w dniu ślubu. Ja internet przeglądałam i codziennie chyba mi się 100 nowych podobało. W salonie, koło którego przechodziłam codziennie wisiała kiecka, którą zapragnęłam mieć. I tak chodziłam pół roku koło niej i dobierałam w głowi fryzury, dodatki itp. A jak przyszedł maj i ją przymierzyłam to byłam w szoku. Jednym słowem beznadzieja - to co wydawało mi się w tej sukni, że mi zakryje w prost przeciwnie czyniło. Więc jak się nie przymierzy tej lub podobnej to nie ma o czym myśleć i marzyć. Powodzenia w wyborach, najlepsze jeszcze przed Wami

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 21:51   #2008
__Lara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Lara widzę co za niesamowity zwrot akcji w Twoich poszukiwaniach ale według mnie na lepsze!! ta jest bardziej w moim stylu, bo czegoś podobnego chyba będę szukała. sukienka jest śliczna i bardziej pasuje na październikową porę, niż tamta "lekka". ślicznie w niej wyglądasz i masz fajną figurkę
gratuluję super wyboru
Ja też uważam, że na lepsze strasznie się cieszę, że tam zaszłam, do tego salonu dziękuję Ci bardzo
Stary 2009-11-30, 13:02   #2009
lady1980
Raczkowanie

Dziewczyny, tak jak napisała powyżej SSR i Lara - mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć! Piszę z doświadczenia, bo ja już w pazdzierniku tego roku się zaobrączkowałam.
Upatrzyłam sobie kilka sukieniek na necie, a w tym wielkim dniu wystąpiłam w zupelnie czymś innym.
Wiadomo - wybór sukienki to kwestia gustu, ale jezeli robicie duże wesele, to nie bierzcie zbyt skromnej sukienki, żeby nie zginąć w tłumie. Tym bardziej, jezeli ktoś jest drobniutkiej postury i niskiego wzrostu. Moja szwagierka, ktora siedziała obok mnie, odwaliła sie w białą balową, rozłożystą suknię z rózowymi dodatkami. Suknia sliczna, ale jak ją zobaczylam to mało nie zemdlalam. Goscie byli zbulwersowani, ze ubrala się prawie jak panna młoda. (fryzurę tez sobie zrobiła b.podobną do mojej)
Dobrze, że nie mialam bardzo skromniutkiej sukienki, bo by mnie widać przy niej nei bylo.

Co do trenów, są piekne, ale umęczyłam sie niesamowicie. Kolezanki podszywały mi go z 7 razy, bo ciągle ktos na niego stawał i guziki sie zrywały. Jesli zdecydujecie się na suknię z trenem, dobrze je przyszyjcie czy umocujcie, bo takie zapięcia które robią w salonie, b. czesto nei wytrzymuja. I wezcie do torebki igłe i nitkę

ps. zdobienia na sukni, szczególnie w gornej części pięknie rozswietlają twarz - ale wiadomo, kazdy wybierze to co mu sie podoba.
Pozdrawiam i zyczę udanych zakupów.

ps.2 w lutym i marcu tez będą przeceny

Edytowane przez lady1980
Czas edycji: 2009-11-30 o 13:06
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 14:08   #2010
LoczeK83
Raczkowanie

__Lara a mnie bardziej podoba się ta pierwsza...

z długim ciągnącym sie po ziemi welonem wyglądałabyś bajecznie !!!!Jest bardzo elegancka ! A ta druga.. hmmm.. może ona jeszcze nie jest dopasowana..ale na biuście coś mi nie leży.. poza tym.. pomyśl jeszcze nad tymi rękawiczkami i diademem.. Takich rękawiczek na jeden palec już się raczej nie zakłada.. No ale to kwestia gustu..

lady1980 to co zrobiła twoja szwagierka to po prostu świnstwo!!... Dziewczyny dlatego wcześniej sprawdźcie kreacje swoich najbliższych... świadkowej itp.. po co się niemile rozczarować już w dniu ślubu.. a tak zawsze można zaprotestować

SSR ślubowałyśmy w tym samym dniu

Edytowane przez LoczeK83
Czas edycji: 2009-11-30 o 14:10
LoczeK83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości