Porady dotyczące użytkowania suszarko-lokówki Rowenta Brush Activ - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 00:25   #61
afficzka
Przyczajenie

Dot.: Porady dotyczące użytkowania suszarko-lokówki Rowenta Brush Activ

Cytat:
Napisane przez seremetka13 Pokaż wiadomość
Rowenta spisuje się wspaniale, chociaż rzeczywiście zimny nawiew nie istnieje
zastanawiam się nad oddaniem na gwarancję
U mnie też tylko teoretycznie jest zimny nawiew i istnieje różnica między ciepłym a zimnym,ale zimny jest tylko trochę chłodniejszy.
Na rowente zdeeydowałam się dzięki opinią na wizażu
Rady i przykładowe filmiki dużo mi pomogły polecam Wam dziewczyny ten sprzęcik
afficzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 15:12   #62
pauzi007
Raczkowanie

Z tego co wiem jako taki zimny nawiew jest ciepły

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez afficzka Pokaż wiadomość
Rady i przykładowe filmiki dużo mi pomogły polecam Wam dziewczyny ten sprzęcik
Gdzie ty znalazłaś te filmiki?
pauzi007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 16:52   #63
freaky
Przyczajenie

ale czy na cienkich włosach to się sprawdza ? ja próbowałam w sklepie - fakt miałam suche włosy - ale elektryzowały mi się od tego jak szalone i zadnego efektu nie widzialam ;/
Stary 2009-10-27, 19:00   #64
Astro
Zadomowienie

Ja mam cienkie włosy - mi się sprawdza. Filmiki znajdziesz na Youtube.
Stary 2009-10-30, 16:01   #65
pauzi007
Raczkowanie

No znalazłam kilka
pauzi007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:58   #66
martalady83
Raczkowanie

Ja Rowente ogolnie polecam, mam juz ja ponad rok i pojawil sie problem. Otoz uzywam nieprzerwanie od roku kazdego dnia i duza szczotka mi sie rozczapierzyla, wloski sie powykrecaly i nie dziala jak trzeba. Wie ktos moze, czy da sie dokupic szczotke, tzn nasadke? Nie moge nigdzie znalezc, a nie chce kupowac calej suszarki, bo i po co? Szukalam w watku odpowiedzi, ale moze przoczylam, z gory dzieki.
martalady83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 06:37   #67
Karidan
Raczkowanie

widziałam na allegro zepsutą suszarkę ale szczotki są nowe, może tą sobie kup:

http://www.allegro.pl/item795695687_...iv_nr_123.html
Karidan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-31, 09:33   #68
martalady83
Raczkowanie

Dziekuje, czegos takiego szukalam.
Stary 2009-10-31, 19:31   #69
seremetka13
Przyczajenie

cholerka tyle się za to płaci i jeszcze się psuje
Stary 2009-11-01, 20:22   #70
martalady83
Raczkowanie

Moja nie jest zepsuta, wszystko dziala jak nalezy, tylko te szczotki. Ale jak pisalam, samo dzialanie suszarki jest super, nie zaluje, ze kupilam. Uzywam jej juz ponad rok dzien w dzien i te szczotki nie sa z metalu czy plastiku i maja prawo sie powyginac. Nie jest najgorzej, ale wolalabym, zeby bardziej naciagaly wlosy. Ale troche zawiedziona jestem, co prawda, bo jak nie uda mi sie kupic szczotek, to nie bardzo wiem co robic.
Stary 2009-11-22, 17:31   #71
scotiii
Raczkowanie

No właśnie... Z czego właściwie są te szczotki? Czy to jest naturalne włosie czy jakieś inne sztuczne? Po użyciu suszarki włosy ładnie się błyszczą, ale to włosie chyba nie jest naturalne...

Hmm... już dłuższy czas używam suszarki i włosie w mojej też już się troche powyginało. Też powoli się zastanawiam co z tym zrobic... Czy jak je przetrę jakąś mokrą szmatką czymś nasączoną to włosie wróci do swojego poprzedniego stanu? Czy już nigdy nie będzie jak nowe?

Podłączam się do pytania czy można dokupić same szczotki?
scotiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 17:30   #72
Klara2
Raczkowanie

Witam!
Dołączę i ja do miłośników Rowenty!
Mąż postanowił mi ja sprezentować na gwiazdkę. Zdążyłam się jednak wywiedzieć że szczotki są do nabycia w serwisie duża ok 40-50 zł a mała 10 zł taniej. Tak więc sprawa ze szczotkami nie jest beznadziejna.
Mam jednak pytanie do posiadaczek tego cuda:
Po jakim czasie zniekształcają się szczotki?
Mam cienkie, podatne włosy, ścięte na boba. Zastanawiam się po jakim czasie czeka mnie wydatek nowej szczotki.
Klara2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 17:48   #73
martalady83
Raczkowanie

Nie wiem, z czego sa te szczotki, ale wlosie naturalne to to nie jest. Moja duza, bo wlasciwie tylko tej uzywam, odszktalcila sie jakos po prawie roku, w sumie dopiero niedawno zaczelam sie zastanawiac co sie dzieje, a kupilam ja na swieta w zeszlym roku. Probowalam ja ratowac wyginajac wloski nad para, przemywajac, i nic. Sa jakie sa.
Ja mam bardzo krecone wlosy, szarpiace sie, wiec pewnie dlatego tak sie zniszczyla.
A jesli moge wiedziec o co chodzi z tym serwisem, mam zapytac na stronie producenta, czy jakos inaczej? Dzieki z gory za odpowiedz.
Stary 2009-11-23, 17:58   #74
Astro
Zadomowienie

Mam swoją rok i nie mam odkształconych szczotek - fakt, że regularnie piorę
Stary 2009-11-23, 19:25   #75
Klara2
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o serwis to proponuję odwiedzić stronę Rowenty- ja tak go znalazłam. Ja np. mam najbliżej do Częstochowy, więc pod nosem. Wiem że jest też w Katowicach, Warszawie i jeszcze kilku miejscowościach. Zatem śmiało można dzwonić i a nóż okaże się że jest tuż za rogiem
Natomiast chciałam zapytać o "pranie"-na czym ono polega, bo zdębiałam i co jaki czas taki zabieg renowacyjny stosować i jakich środków używać?
Stary 2009-11-23, 19:29   #76
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klara2 Pokaż wiadomość
Natomiast chciałam zapytać o "pranie"-na czym ono polega, bo zdębiałam i co jaki czas taki zabieg renowacyjny stosować i jakich środków używać?
Po prostu biorę w rękę troszkę szamponu do włosów lub płynu do hignieny intymnej, który jest łagodny Lekko moczę ręką włoski i również ręką przecieram je płynem (szamponem). Później również ręką spłukuję - ale trzeba uważać, żeby nie zamoczyć szczotki, a jedynie włoski (można pomóc sobie czystą szmatką). Nie wyobrażam sobie nie prać rowenty - przecież używamy lakierów do włosów, pianek... siłą rzeczy po jakimś czasie szczotki są brudne. W pierwszym poście jest screen instrukcji - chyba nawet producent pisze jak czyścić szczotki.
Stary 2009-11-23, 19:43   #77
Klara2
Raczkowanie

W 100% sie z Tobą zgadzam. Przecież to nie statuetka na szafę tylko sprzęt do używania. Zatem bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Będę o nią dbała od samego początku. W końcu mam zamiar się w niej zakochać! Już się nie mogę doczekać gwiazdki
A tu jeszcze miesiąc trzeba czekać
Mąż obiera kierunek na zakup!!!
Gorąco pozdrawiam
Stary 2009-11-24, 16:51   #78
seremetka13
Przyczajenie

Ja na przykład nie używam pianek tylko trochę lakieru na koniec, dlatego moje szczotki naprawdę się nie brudzą w takim stopniu żeby je czyścić. Niestety włoski zaczynają się wykręcać, a mam rowentę od kilku miesięcy moim zdaniem -fakt to są włoski więc nie są z metalu-ale nie wiem czy czasem nie robię za grubych pasm do czesania, bo w instrukcji jest napisane, ze mają być cienkie pasma
Stary 2009-11-25, 18:31   #79
Klara2
Raczkowanie

A jeśli ktoś zamierza się z zakupem Rowenty, to polecam zakupy przez internet-w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi, ceny sklepów internetowych mogą być oszałamiające! Ja moją upolowałam juz za 189 zł plus 22 zł za przesyłkę. Radzę jednak dobrze sprawdzić taki sklep żeby się nie naciąć.
Stary 2009-11-28, 19:19   #80
musenka
Raczkowanie

Exclamation Szczotko-suszarki

Mam pytanie ;d Oczywiście chodzi o włoski ;D
Moje są średnio długie tak mniej więcej doklatki piersiowej .. Puszą sie.. a chciałabym mieć takie gładkie trochę falowane. Pomyślałam sobie że może by pomogła taka szczotka okrągła, która układa włosy od razu po umyciu lub też bez, tylko problem w tym że nie bardzo znam sie na tych wszystkich sprzętach.. Czy mogłybyście coś doradzić ;D Nie musi być akurat taka szczotka tylko ogólnie coś takiego, żeby dało wyżej wspomniany efekt

Z góry dzięki
musenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 19:59   #81
musenka
Raczkowanie

Zastanawiam się nad kupnem tj Rowenty.. Ale nie wiem czy będzie dobra do moich włosów.. Są długie tak mniej więcej do klatki piersiowej ...mało podatne na kręcenie(po kilku godzinach mam jedynie falowane) . Słyszałam, że do długich włosów sie nie nadaje bo wkręca czy coś .. Czy to prawda ? Proszę o szybko odpowiedź
Stary 2009-11-28, 20:03   #82
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musenka Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupnem tj Rowenty.. Ale nie wiem czy będzie dobra do moich włosów.. Są długie tak mniej więcej do klatki piersiowej ...mało podatne na kręcenie(po kilku godzinach mam jedynie falowane) . Słyszałam, że do długich włosów sie nie nadaje bo wkręca czy coś .. Czy to prawda ? Proszę o szybko odpowiedź
Do czego chcesz używać rowenty?? Jakie efekt chciałabyś osiągnąć?? Jak się umiejętnie używa to nie wkręca, a jak się trzyma palucha na przycisku i nie puszcza to wkręca. Mi jeszcze nigdy nie wkręciła.
Stary 2009-11-28, 20:08   #83
musenka
Raczkowanie

Dzięki za szybką odpowiedź
Chciałabym żeby były delikatnie pofalowane .. Mniej więcej jak na tych filmikach xD Takie z "powietrzem" puszyste i troche wygładzone , bo jak czesze zwykłą szczotką lub grzebieniem to się puszą ... W
Stary 2009-11-28, 20:15   #84
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musenka Pokaż wiadomość
Dzięki za szybką odpowiedź
Chciałabym żeby były delikatnie pofalowane .. Mniej więcej jak na tych filmikach xD Takie z "powietrzem" puszyste i troche wygładzone , bo jak czesze zwykłą szczotką lub grzebieniem to się puszą ... W
Hmm co do pofalowania to mnie się nigdy nie udało tego uzyskać - rowenta raczej je wyprostuje, podniesie u nasady, sprawi, że będą puszyste, ale proste i na końcu podkręcone.

Na opakowaniu rowenty są piękne kręcone włosy - może niech się wypowiedzą inne wizażanki czy da się to zrobić - mnie się nie udało.
Stary 2009-11-28, 20:23   #85
musenka
Raczkowanie

Dzięki Chyba się zdecyduje ...
Jak użyje to powiem czy udało mi sie pofalować ;d;d
Stary 2009-11-30, 21:35   #86
Ann_na
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie co to za urządzenie http://www.allegro.pl/item777636852_...c_w_wa_fv.html
ma podobne szczotki jak rowentka a do tego dyfuzor
Dzięki za posty o Rowencie, bardzo pomogły mi w wyborze, a raczej zawężeniu wyboru do dwóch modeli czyli do Rowenty CF 9220 i Babyliss 2735 E ... i tu jestem stuck! Czy ktoś mógłby pomóc? Plz! Nie mogę się zdecydować, niby to samo, a jednak inne, różnica w cenie już nie gra roli byleby nie żałować zakupu. Funkcje mają podobne, Babyliss ma więcej końcówek, ale czy równie dobrze radzi sobie z włosami. Dzięki za wszelkie sugestie
Ann_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 21:40   #87
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ann_na Pokaż wiadomość
Dzięki za posty o Rowencie, bardzo pomogły mi w wyborze, a raczej zawężeniu wyboru do dwóch modeli czyli do Rowenty CF 9220 i Babyliss 2735 E ... i tu jestem stuck! Czy ktoś mógłby pomóc? Plz! Nie mogę się zdecydować, niby to samo, a jednak inne, różnica w cenie już nie gra roli byleby nie żałować zakupu. Funkcje mają podobne, Babyliss ma więcej końcówek, ale czy równie dobrze radzi sobie z włosami. Dzięki za wszelkie sugestie
Ja nawet się zastanawiałam czy nei wymienić rowenty na babyliss ze względu na dyfuzor, ale nie wiem jak z jakością tego urządzenia - moja siostra ma poprzedniczki tego urządzenia - same te szczotki i pamiętam, że to urządzonko strasznie rzęzi. Napisz może do osób, które kupiły na allegro to cudo, może one coś powiedzą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 07:29   #88
amstafy
Raczkowanie

witam
przymierzam się do kupna rowenty 9220, przeczytałam Wasze opinie i opinie na kwc i chyba się zdecyduję,

mm tylko pytanie ,mam włosy do połowy pleców , i zastanawiam się ,czy na tej mniejszej szczotce da się zrobić takie falo loczki?
bo wszędzie piszecie raczej o prostowaniu i podkręcaniu włosów, a ja jestem ciekawa czy można nią także delikatnie pokręcić włosy(wiadomo , że nie chodzi mi o efekt sprężynek, tylko delikatne fale)coś takiego jak tu na zdjęciu:http://z.about.com/d/top40/1/0/e/Z/vanessahudgens.jpg

z góry dziękuję za pomoc
amstafy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 14:27   #89
Ann_na
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Ja nawet się zastanawiałam czy nei wymienić rowenty na babyliss ze względu na dyfuzor, ale nie wiem jak z jakością tego urządzenia - moja siostra ma poprzedniczki tego urządzenia - same te szczotki i pamiętam, że to urządzonko strasznie rzęzi. Napisz może do osób, które kupiły na allegro to cudo, może one coś powiedzą.
Dzięki za podrzuconą myśl o allegrowiczkach, które już skusiły się na zakup. Tak też zrobiłam i dowiedziałam się jak na razie, że model bardzo dobrze się sprawuje, nie wkręca włosów, trochę się grzeje na drugim stopniu, ale to chyba naturalne, że generalnie wszyscy zachwyceni, że włosy trochę mało puszyste ale łatwo można temu zaradzić podsuszając od spodu suszarką, ale co ciekawe, że niestety tylko duża szczotka jest obrotowa, mała nie, a szkoda! Czy w Rowencie jest podobnie? Że duża szczotka ma osłonkę, która podobno zapobiega odkształcaniu włosia co zwiększa żywotność szczotki, druga mała szczotka takiej osłonki niestety nie ma. Babyliss nie posiada równiez uchwytu do zawieszania (a Rowenta posiada uchwyt?) , że nie jest ciężka a łatwa w użyciu tylko trzeba ją stosować na wysuszone już włosy bo inaczej trwa to długo i drętwieje ręka. Włosy są po niej gładkie i lśniące i nie elektryzują się! Proszę jeszcze o odpowiedź dotyczącą tej małej szczotki i uchwytu w Rowencie oraz czy ktoś używa w Babyliss tej końcówki wygładzającej włosy, czy ona jest praktyczna i coś w ogóle daje....(w sensie czy warto kusić sie o wiekszą ilośc końcówek w Babyliss, z których i tak się nie korzysta)...?
Dzięki serdeleczne
Ann_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 15:48   #90
Astro
Zadomowienie

Mała szczotka jest obrotowa, co do uchwytu to sprawdzę, bo nie wiem

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości