|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Kochane moje, wlasnie nadrobilam wasze pisanie, bom zajeta byla dzisiaj okrutnie w pracy! Firma ma problemy finansowe, a ja jestem w radzie biura (wspoluczestnicze w podejmowaniu wszystkich decyzji) oraz jestem przedstawicielem pracownikow i walcze o rozne prawa w ich imieniu choc w glwoie mi sie nie miesci, z emnie wybrali bo nie dosc ze Polka i jeszcze lamie jezyk troche po norwesku to jeszcze w tym dziwnym jezyku walcze o ich prawa. no wiec tak sobie siedzialam na spotkaniu z nimi i chyba az sie zielona zrobilam tak mi bylo niedobrze, ze nie moglam az slowa wykrztuscic tylko woda przepijalam
![]() Ehh a potem bylo tyle pracy i ciagle deszcz i deszcz i ma tak padac do konca tygodnia. Wiecie przygnebia mnie to naprawde. To nasuwa same zle mysli. Szczegolnie ze piersiatka juz mnie wlasciwie w ogole nie bola ![]() Dodatkowo nie pisalam wam chyba wczoraj powiedzialam mamie bo jednak stwierdzilam ze powinnam jej akurat powiedzieca ona na to Eeee to jeszcze wczesnie, nie ma sie co cieszyc, ja dwa razy poronilam w 3 miesiacu, wiec wiesz, no nie nie jest to takie straszne, a poza tym szkoda ze juz w tej ciazy bo jakby co to na wesele do P. nie pojdziesz bo jest akurat w lipcu... Taka jest moja mama. No i pogadalysmy chwile i tylko mam do siebie teraz pretensje ze jej powiedzialam. Wytrzymalam dwa tygodnie moglam wytrzymac wiecej. Taka mam rodzine. malo czula i kochajaca niestety. Przepraszam, z etaka prywata tu zanioslam, ale taki mam dzisiaj dzionek przykry. Gosiaro ciesze sie ze cie Pani uspokoila i ze widzialas juz zarodek na USG!! To napewno wazne dla twojego samopoczucia, baaaardzo sie ciesze!! Widzisz wszystko jest dobrze!! Latkoo a ty jak tam sie dzisiaj czujesz? A zdjecie twojego brzuszka gdzie? Aneczka zdjecie brzuszka cudowne!! Bedziecie sie ze mnie smialy bo ja dopiero ok 6, 5 tygodnia od ostatniej miesiaczki, ale mi sie wydaje ze mi sie brzszek zaokraglil, moze dlatego ze jestem na codzien chudzielec i mialam zawsze plaski. albo bardzo chce zeby sie juz zaokraglil. Kurcze boje sie tej wizyty u lekarza, ehh taki jakis dzien dzisiaj. I jeszcze syfek na czole wyskoczyl!!! grrrrr!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Dobra dziewczynki... Padam na ryj tak zwany... Idę spać na godzinkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4083 |
Zadomowienie
|
Anula szkoda ze Twoja mama tak mowila i sie malo cieszyla ale swoja droga po swoich doswiadczeniach pewnie sama boi sie jeszcze cieszyc ze bedzie miala wnuka... Na pewno bedzie skakac z radosci jak juz urodzisz. No ale rozumiem cie bo wiem ze moja mama tez podejdzie do tego dosc sceptycznie
![]() A ja kochane planuje juz prace na grudzien.... Po prostu szok, jak wroce z urlopu to zostana mi raptem niecale 3 tyg pracy i beda swieta... Czas leci tak szybko, masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stara Panno czekamny na tescik kochana
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh ale nie bede wam sie zalic. ja tez juz licze dni do swiat(oczywiscie najpierw do wizyty u lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zadomowienie
|
OK dziewczynki, uciekam do domku. Gdyby mnie juz nie bylo to zycze milego wieczorka i dobrej nocki wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
kochana żal nam sie ile wlezie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki potrzebuje waszej porady
![]() wczoraj i dzis cos mnie kluje w brzuchu a dokladnie od pepka w dol troszke po lewej stronie(nie jest to jajnik) blizej srodka brzucha...dzis juz troszke mniej kluje,ale martwie sie troszke ![]()
#4091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza i jestem podłamana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- aa2, sas, cate_ dziekuje wam kochane dziewczynki. to juz tak jest ja tak jak Carol jeszcze nic nei bylo na USG, ale to bylo 11 listopada wiec moze 2 grudnia juz bedzie cos widac. poza tym jak sie slyszy takie pocieszenia ze strony rodzicow, szczegolnie mamy od ktorej oczekuje sie wsparcia to troche po prostu robi sie przykro ![]() Ale nic to, bedze dobrze prawda?? Na pocieszenie obejrzalam wlasnie moj ukochany film Love Actually (po polsku chyba to wlasnie milosc) i poplakalam sie jak glupia. TZ tylko patrzyl na mnie i lezki ocieral bo az mu slow braklo. Zawsze placze na tym filmie, ale dzisiaj to chyba juz przeszlam sama siebie. Buziaki dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za pocieszenie kochanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh kochana, wiem,że nie powinnam się zamartwiać, ale to silniejsze ode mnie...ja już wymyslam,z e mam coś nie tak , moze to przez jakas chorobe ten hormon jest podwyzszony i na tescie sa II kreski...ale koniec, bo się zamartwię...Co ma być to będzie i będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4097 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Prosze mi sie tu nie smutac tylko usmiechac ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
Carol
![]() chciałabym aby to co mnie spotkało było jednym z ostatnich złych wydarzeń na tym forum i mam nadzieje że wszystkie złe moce juz zebrałam , a teraz wasze fasoleczki będą wszystkie bezpieczne i zdrowe i będe ciocią ich wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana a który tydzień u ciebie?a może warto by było takk na konsultacje do jeszcze jednego lekarza , wiesz że byś sie nie denerwowała, bo teraz bedziesz i tak o tym myśleć więc ja na twoim miejscu wybrałabym sie za pare dni znowu ![]() a zresztą tak sobie mysle, @ nie masz, plamienia też sie nie pojawiaja objawy ciążowe masz jak najbardziej, więc nie ma innej opcji jak po prostu to że fasolka sie nie ujawniła, no albo lekarz chce wpieprz bo slepy Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-23 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
dziekuje kochane za slowa otuchy!!
Carol ja tez juz myslalam, ze sobie wmawiam, ale TZ powiedzial, ze on to akurat wie lepiej ze moje piersi sa powiekszone i nie mam sie z nim co klocic!!! No wiec sie nei kloce i musimy przestac sie zamartwiac. dziewczyny obejrzyjcie ten filmik co o nim wczesniej pisalam cudny jest. zyc sie chce, choc smutny miejscami to piekny..o milosci..hmmm sentymentalizm ciazowy?? ![]() Buziaki ja zaraz uciekam do lozeczka, zaczelam swietna ksiazke Dorris Lessing tej 90-letniej noblistki. nazywa sie dobra terrorystka polecam! carol a ty spac i snij o fasolce i juz sie nie dolujmy tylko buziak mezowi i spac a najlepiej przytulanki przed snem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z przytulanek to korzystajcie bo ja na 3 miesiące zupełnie straciłam ochotę, na szczęście już mi przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana od ostatniej @ mam 43 dni, owulka była 31-1 listopad czyli 23 dni temu, zagnieżdzenie mogło być około 8-9 listopada więc 14-15 dni temu, hormon widocznie juz wariuje,ale moze być rzeczywiście za wczesnie na usg i na rozpulchnienie macicy. Jak byłam z Olą, to około 3 mies bylam u ginki i nie zauwazyla ciązy!! Miałam podobno niedorozwój macicy. Powiedziałam o tym mojemu lekarzowi i powiedział, ze jest mozliwe, zeby dopiero wredy zobaczyć. Nie ide do innego, powiem Ci, ze nawet mi się nie chce i nie mam czasu, ten jest dobrym lekarzem więc poczekam do 7 a wtedy jak nic nie będzie widac zastanowie się nad pójściem na usg 3d albo 4d. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Wiem Moniczko, ze u kazdej z nas jest inaczej, postaram sie nie myśleć negatywnie, poczekam, będę o siebie dbać i musi byc dobrze, raz jeszcze dziękuję ![]() ![]() Cate Tobie też dziękuję ![]() ![]() ![]() Kochane moje kobietki, zmykam się kąpac i spać, miłej nocki i do jutra!!! Spijcie zdrowo ![]()
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie do 7 zostało niewiele czasu więc szybko zleci i jak pójdziesz to na pewno bedzie juz widoczna dzidzia!!!!ja z tym drugim lekarzem to troche panikara jestem ale po prostu im nie ufam, a teraz to już wogóle a tak na marginesie to cie podziwiam bo ja to już bym miała umówione następne wizyty ![]() ![]() ![]() i zostawiam was na jakiś czas ide smażyć nalesniczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Raczkowanie
|
Cześć a ja dzisiaj mam wariację mój synuś chory i byłam z nim na ostrym dyżurze dostał antybiotyk ale lekarz był taki chamski że się z nim pokłóciłam ja też jestem chora jedno co mnie cieszy chociaż wiem że za wcześnie na radość powinnam poczekać ale ciągle nie mam @ jest to jedyna rzecz która mnie dzisiaj cieszy trzymajcie się cieplutko
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | ||||
Zakorzenienie
|
kurde, tak się do was napisałam a jak wysyłałam to się wyłączyło...
![]() a więc tak: Carol proszę mi się nie martwić bo to na pewno było za wcześnie i nastepnym razem zobaczysz a może nawet usłyszysz już swoją dzidzię ![]() ![]() Panno ja to coś czuję, że to może być to ale jeszcze oficjalnie się nie wypowiadam ![]() ![]() Scio, prosze mi się nie zamartwiać @, ja wiem, że to nic miłego ale pomyśl, nowy miesiąc nowe szanse ![]() ![]() no i zapomniałam co i komu miałam jeszcze napisać ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- no dobra dziewczynki ja też uciekam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!!
Dzis z rana nawet nie jest mi tak bardzo niedobrze, wiec jest progres!!! Dzisiaj ide podciac wloski po pracy i pytanki...a w ciazy mozna farbowac wlosy? bo ja juz niezly siwusek jestem... i mam mnostwo pracy dzisiaj, ale postaram sie zagladac, Carol mam nadzieje, ze czujesz sie lepiej i wszystkie moje zafasolkowane kozelanki a wy jak samopoczucie we wtorkowy poranek? I niezafasolkowane? jak samopoczucie, rokowania i humorek?`Caluje wszystkie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziękuje za słowa otuchy ![]() Wczoraj było ze mną naprawdę kiepsko, cały dzień przepłakałam. Czułam się fatalnie, okropne rozczarowanie, czułam się jakbym coś/kogoś straciła. Poza tym ta bezsilność - nie wiem dlaczego nam się nie udalo, nie wiem co mogę zrobić by się udało. Na szczęście mam wspaniałego męża, który wczoaraj okazał mi ogromne wsparcie. Dlatego dziś czuję się trochę lepiej. ALe będę się mniej udzielac, mszę odpocząć od tego, nabrać dystansu. Jeszcze raz dziękuje za wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.