![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kij w mrowisko (o wyprzedażach)
[QUOTE=siarka40;15392876]a ja, jako zem kobieta drazaca, odniose sie jeszcze do pierwszego posta:
znaczy, w opisie aukcji stalo, ze kupione w Rossmannie? Tak - ta dziewczyna twierdzi że dostała negatyw bo "zapach różni się od seforowego". Inna dziewczyna z tamtego perfumeryjnego forum "wyjaśniła" jej, że na przyszłość powinna zaznaczać w opisie aukcji że perfumy pochodzą z "taniej drogerii" i wtedy będzie jasne ze zapach moze się różnić. Zapytana skąd wie że Super Pharm ma zapachy z tańszej linii produkcyjnej odrzekła że nic ją to nie obchodzi bo liczy się to że już 3 razy pod rząd doświadczyła gorszych wrazeń olfaktorycznych przy zapachach wyprzedażowych i odtąd omija takie źródła. Z tym trudno polemizować - bo skoro "ma porównanie i czuje różnicę" to chyba halunów nie ma? Mój szwagier od wieków jest obywatelem niemieckim i upiera się ze wszelkie markowe artykuły (kawa, chemia gospodarcza) "na Polskę" są gorszej jakości. Osobiście uważam że Super Pharm wyprzedaje oryginały, aczkolwiek źródło ich pochodzenia (na sąsiednim watku ktoś wspominał o dystrybutorze w Czechach) może być inne niż dla specyfików dla Douglasa czy Sephory. Bo jakaś przyczyna braku robienia konkurencji nieludzko drogim sklepom z pewnością jest. Ostatnio w Super Pharm kupiłam Very Irresistible (50 +15 ml w pudełku) i bordowe jabłko Donny Karan - moimi perfumami zachwyca się mnóstwo osób (i są niezwykle trwałe) a mnie zachwyca zapach bordowego jabłka męża... Daję głowę za to że są to prawdziwe, wytworne perfumy a nie jakiś "gorszy sort". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Maksymalnie mogę się zgodzić z tym, że mogą być przeterminowane. Króliczku, mieszkałam przez prawie 6 lat za granicą i zaopatrywałam się na zmianę w Irlandii, UK oraz Polsce w kolorówkę, pielęgnację i perfumy wszystkich popularnych, mniej i bardziej wysokopółkowych firm, i mogę autorytatywnie stwierdzić, że żadnej różnicy w jakości NIE MA, a ci, którzy tak twierdza, cierpią na dziwną mieszankę mitomanii + kompleksów, bądź zajmują się handlem kosmetykami z "Zachodu" i mają w tym interes, aby te bzdury rozpowszechniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie sądzę, żeby firmy miały dwie linie produkcyjne, na produkty inne i na te "na Polskę". To za droga zabawa. Dodam jeszcze, że produkty np. z Lidla, rzeczywiście robione "na Polskę" nie różnią się niczym od tych kupionych w RFN. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-23 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje że np. Givenchy czy YSL nie rozdzielałyby w żaden sposób swoich perfum...
Zresztą Ania mieszka za granicą i jak powyżej pisze, nie dostrzega różnicy. Anyway, coś może być na rzeczy - kilka dni temu kupiłam w Galerii Centrum (korzystajac z przecen Super Pharm) Dream of Pink i zanim je wybrałam z półki, obejrzałam dokładnie pudełka z flakonami. Folia na kazdym z nich wydawała się niedbale przyklejona jakimś klejem, wybrałam zatem takie opakowanie które wyglądało najlepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu producent tego nie robi, a jakoś to tam trzeba wsadzić. ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Z pewnością jest tego więcej. ![]() Płyn do naczyń też. ![]() ![]() Zresztą co tu dużo mówić, nawet Avon odkąd ma fabrykę w Garwolinie, robi całkiem innej jakości kosmetyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Prawda, oni wkładają te pikające paski
![]() Uświadomiłam sobie że i seforowe pudełka nie są idealne gdyż aczkolwiek z wierzchu jest nietknięte (i np. okrągła naklejka CD na Poisonach) ale pod spodem zwykle folia zaklejona przezroczystą taśmą klejącą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Są też ceniutkie naklejki z wąskim paseczkiem magnetycznym. Nie wszyscy producenci foliują swoje perfumy. Czytałam relacje dziewczyn, że były świadkami jak pracownice perfumerii w takich wypadkach robiły to ręcznie.
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
No to znaczy, że ta przestarzała metoda jest nadal bardzo popularna, bo już trzy razy zdarzyło mi się odebrać perfumy z poczty i potem pikać w sklepie, a w domu okazywało się, że w samiutkim środku pudełka (w tym wewn. które robi kształt na flaszkę) jest pasek taki starej daty, gumowy z magnesem w środku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Są. I dwie metody kwitną symultanicznie, gdyż we wczoraj zakupionym w SP tuszu Chanel tenże pasek występuje a) na kartoniku b) wewnątrz na tuszu c) pudełko zaklejone taśmą. Skoro przy tuszach tak babrzą, to przy perfumach na pewno też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
Takie półplastikowe i półelastyczne (nie wiem czy gumowe i czy myślimy o tych samych) też z łatwością przebijają folię w odpowiednim miejscu i łatwo się wsuwają. Nie spotkałam się nigdy osobiście z taką metodą żeby zdzierać folię, wsypywać do środka stickery i sklepowym sumptem foliować z powrotem z tego powodu. Cytat:
![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-11-24 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Lacoste PF ten dinks był włożony tak głęboko, że na początku w ogóle go nie wypatrzyłam. Dopiero za drugim razem, jak wyjęłam ten wewnętrzny kartonik i porozginałam go - obczaiłam zabezpieczenie w środku. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-24 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Chciałam przyłączyć się do pytania o orginalność perfum w DR i DN.Ja kupiłam Max Marę w Rossmanie 70 ml z a 99zł. Niedawnio zauważyłam że na opakowaniu tekst "Do not sprey into the eyes or towards a naked flame" jest jeszcze napisany w języku francuskim i chyba arabskim - sa to w każdym razie charakterystyczne "robaczki" . Cz to nie jest podejrzane? zastanawiam sie coraz bardziej czy to nie jest turecka podróbka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu komuś wydają się podejrzane arabskie robaczki - otóż arabskie robaczki są nieodzownym elementem oryginalnych pudełek perfum Diora na przykład. Nic w nich podejrzanego. Co do oryginalności perfum z sieciówek nie wypowiem się, bo znudziło mi się milionowe powtarzanie oczywistej oczywistości. A zatem - nie wiem. Może są oryginalne, może nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A pozostałym dziękujemy za baaardzo miłe odpowiedzi. Zgłosiła się nowa Wizażanka z pytaniem. Po raz kolejny widzę, że ktoś niedoświadczony jest potraktowany conajmniej niemile. Może dla Wizażanek z dużym stażem pewne informacje sa oczywiste, ale dla nowych nie. Sama z ciekawości poszukam tych tureckich robaczków na pudełkach. Nigdy na nie nie zwróciłam uwagi ![]() Edytowane przez Estell Czas edycji: 2009-11-25 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Stałyby się owe odpowiedzi oczywiste dla nowych wizażanek z pytaniami, gdyby nowe wizażanki z pytaniami przeczytały za dwie strony stosownych wątków (jest ich kilka i podbite) wstecz. Stosowna dyskusja toczyła się całkiem ostatnio we wszystkich możliwych odmianach.
EOT. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mniejsza z tym, swojego zdania nie zmienię. A tak pokojowo kończąc, to faktycznie te tureckie robaczki są na pudełkach Diora. Chanel też ma jakieś dziwne znaczki. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
grozi wypollizowaniem
|
fandorina zadała to pytanie o 16.10, a o 16.08 juz miała odpowiedź-tyle ze w innym wątku
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=92
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
We wszystkich możliwych wątkach...ale przecież po co szukać i przyswajać wiedzę ogólnodostępną ...niemożliwą do przeoczenia po wejściu na BIEŻĄCĄ stronę owych wątków...Lepiej mnożyć wątki, pytania....
Estell, nie próbuję Cię przekonać do zmiany zdania ani do mojego poglądu. Jak każdy, masz prawo mieć własne i bądź spokojna w świadomości że zupełnie mnie to nie interesuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za wyjaśnienie moich wątpliwości dotyczącyh tych perfum -nie siedzę w tym temacie i faktycznie wielu rzeczy nie wiem.Przeglądałam ten i inne wątki pobieżnie może nie zauważyłam ze ten problem był już poruszany .Strach zadać tu jakieś pytanie - faktycznie spytałam o to samo w trzech różnych wątkach ale uważam że to nie powód zeby mi odpisywać że rzuciło mi się na mózg jak to zrobiła Polly_- nie było to miłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj wystarczy w jednym zapytać i poczekać chwilę - zawsze ktoś odpowie. Inaczej robi się bałagan.Tak, ze nie strach, tylko - cierpliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Estell - racja.
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-11-25 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
grozi wypollizowaniem
|
jako że juz wyszłam na chamidło, to dla swojej obrony powiem, ze byłam pierwszą osobą która grzecznie odpowiedziała na pytanie fandoriny
![]() |
#85 |
Szef ds. Wymianek
|
Polly, zadnym chamidlem nie jestes
![]() ja rozumiem, ze dziewczyna jest tutaj nowa - ale serio nie czaje pytania o to samo w kilku watkach - i to w tym samym czasie. dajta ludziom mozliwosc i czas na odpowiedz, no.
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i ja niestety mam identyczne odczucia z Pure Poison (tester z perfumeria.pl) Testuję od kilku dni porównawczo - nadgarstkowo z testerem z Sephory.... i ten pierwszy moment jest wyczuwalnie inny. Może mój stary? Nie wiem... nie doczytałam jeszcze jak sprawdzać daty, zresztą ja mam na swoim egzemplarzu tylko 4 cyferki. Nie wiem co myśleć, ale to już inny wątek ![]() ![]() Edytowane przez Brida Czas edycji: 2009-11-30 o 16:25 Powód: uczę się "cytować" ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Wątpliwości zgłoś w wątku "oryginał czy podróbka". A sam zapach po kilku latach może się lekko zmienić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro kupiła nowy produkt, to nie powinien się różnić od testera w perfumerii; testery szybko się zużywają, więc nie sądzę, by tamten miał kilka lat.
![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli podasz kod swojego testera, Brido, rozszyfrujemy datę produkcji ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-11-30 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak już mam i tyle, dlatego nie pomnażam już ostatnio za bardzo kolekcji ![]() Może więc Twoje Pure Poison z perfumeria.pl również mają kilka latek, a to trochę zmienia w odbiór zapachu (nie wszystkie nuty będa takie same jak wtedy gdy perfumy byly świeże). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.