Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 21:56   #271
cate_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ja łykam magnez w dużej ilości i niestety nie pomaga przynajmniej na drętwienie u mnie nie wpływa
Może nie pomóc ponieważ drętwienie jest spowodowane uciskiem na nerwy i pewnie przejdzie dopiero po porodzie.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:18   #272
liliputek
Raczkowanie

Dziekuje za przywitanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15459107]Mnie też dzisiaj kosmita bulgotał A jutro o 17 wizyta u gina, uprzejmie uprasza się o trzymanie kciuków, by kosmita zechciał pokazać, co ma między nogami

Nie moja wina, że to tak kretyńsko brzmi

[/QUOTE]
Trzymam kciuki, eh tez juz bym chciala znac plec ale wszytsko przede mna jeszcze..
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witaj. dla większości z nas to pierwsze dziecko i pewnie niejedna boi się porodu, nawet jeśli głośno o tym nie mówi ani nie pisze. osobiście przeraża mnie sam fakt pobytu w szpitalu, dalej na razie nie wybiegam myślami

.
Ja tez staram sie nie myslec za czesto.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15461893]Bożżżżżzzz dziewczyno, masochistko! ja nie chcę nawet czytać o porodach [/QUOTE]
Amen, podpisuje sie tez pod tymi slowami
Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wczoraj po wieczornej kąpieli nie zakładałam stanika i dziś cały dzień bez niego śmigam....no i doigrałam się- piersiątka mnie zaczęły boleć...masowanie nic nie daje bo przy każdym tknięciu boli
Hmm..to ja mam odwrotnie..Piersi mnie bola wlasnie jak nosze stanik, a jak zdejmuje to luzik, zero bolesnosci.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:32   #273
majkaAD78
Raczkowanie

dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do tego drętwienia, zapytam pol. lekarkę o magnez ile mam go ewentualnie lykac..moze pomoze?
moze dzisiejsza noc obędzie się bez zdrętwieniaalbo Tz bedzie masoawal
dobrej nocki
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:58   #274
thebestme82
Raczkowanie

Hej!
Długo mnie nie było, wogóle jeszcze nie pisałam na nowym watku. Zaraz nadrobie ale najpierw się pochwalę.

Dzis miałam pierwsze usg Dzieciątko wygląda ok. Byłam w szoku, że tak dużo już mozna było zobaczyć i tak wyraźnie. Ma 67mm, a ja jutro zaczynam 13 tydzień.

Zrobiono mi też badanie na Zespół Downa, w tym celu zbadano zawartosć jakiegos płynu w szyjce dziecka i pobrano mi krew. Wyniki mam poznać, jesli wszystko ok w ciagu 10 dni, a jesli cos nie tak to zadzwonią w ciagu 72 godzin.

To było cudowne przezycie, pierwszy raz w życiu i dle mnie i dla TŻ. Przez całe badanie sciskał mnie za rękę. On to jakby dopiero uwierzył w ciążę, tak się cieszy jak dziecko.Ja zresztą też.

Zamieszczam zdjęcie. Małe pokazuje, że wszystko ok więc chyba nie ma co się martwić. Ok wracam do nadrabiania zaległosci.
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 22:59   #275
Alguien
Zadomowienie

witajcie po weekendzie

u mnie troche niepokoju od wczoraj, bo byla malutka ilosc krwi na papierze, no i sluz jakby lekko zabarwiony. Jutro mam wizyte, wiec mam nadzieje, ze z dzieciaczkiem wszystko ok. I jak tu sie nie przejmowac czy zamartwiac....dopiero o tym rozmawialysmy...

Trzymam kciuki za jutrzejsze Wasze wizyty rowniez.

A dla oslody podam Wam inny przepis na amerykanskie nalesniki:
2 szkl maki
2 szt jajek
1,5 szkl mleka
3 czubate lyzki cukru
3 lyzeczki proszku do pieczenia
75g masla
szczypta soli

Skladniki wymieszac i smazyc na suchej patelni Podawac z czym kto lubi, tutaj zajadaja sie syropem klonowym
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 23:33   #276
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
właśnie ja nie wiem co mam myślec... wszystki piszecie, że Was już piersi nie bolą, a ja dalej cierpię ... bolą mnie tak, że dotknąć się nie dam...
a próbowałaś zmienić stanik, ja niedawno zmieniłam na taki sportowy bezszwowy i przestały boleć
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 07:55   #277
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja sobie dzisiaj pogadałam z moim maleństwem, pospiewałam mu kołysankę, trochę do niego popukałam i mocno mi się zaczął ruszać. Kopał i bulgotał

Dzisiaj zaczęliśmy 16 tydzień
Ale masz fajnie. Mój się nie chce ujawniać za bardzo.
Dwa dni temu podczas oglądania tv, nagle wyskoczyła mi taka kulka po prawej stronie brzucha (niewidoczna, ale wyczuwalne twarde miejsce), zastanawiałam się czy to możliwe żeby przy tej wielkości malucha, tak wyraźnie było go czuć pod skórą. Ale do niczego nie doszłam i nie wiem czy to ono czy nie ono. Ale po jakichś 2 min. kulka zniknęła.

Ja dziś zaczynam 16 tydzień.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Wczoraj po wieczornej kąpieli nie zakładałam stanika i dziś cały dzień bez niego śmigam....no i doigrałam się- piersiątka mnie zaczęły boleć...masowanie nic nie daje bo przy każdym tknięciu boli
A mnie jest lepiej, gdy stanik zdejmę. Spora ulga.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
no wiesz, nie masz najgorzej. ja od ponad trzech lat jestem mężatką, a do tej pory nie doczekałam się pierścionka zaręczynowego
Mogę się podzielić, mam trzy.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
ja łykam magnez w dużej ilości i niestety nie pomaga przynajmniej na drętwienie u mnie nie wpływa
No niestety.

Jeśli kłuje albo boli w klatce piersiowej, jeśli drętwieją nogi ot tak, bez powodu, to magnez może pomóc. Ale jeśli od siedzenia, albo leżenia w jednej pozycji np. ręka od spania pół nocy na jednym boku - to magnez nie pomoże.

Magnez i wapń wskazane jest jeść. Zajrzyjcie na ulotki - zwykle ani jednego ani drugiego pierwiastka nie ma tam tyle ile trzeba, a nawet jak jest dużo, to i tak nie działa, bo oba wykluczają się wzajemnie.
Oba składniki trzeba w ciąży doszamać i to osobno.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-24 o 08:37
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:04   #278
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

-
Mogę się podzielić, mam trzy.
gratuluję 16 tygodnia

a mogę sobie wybrać spośród tych trzech?

wiecie co? ciągle się zastanawiam, co z tym jutrzejszym badaniem. czy nas w ogóle wpuszczą do szpitala, skoro tak wszyscy się boją o tę grupę? dowiem się jutro o 17 - zapadnie decyzja, czy mam przyjść czy nie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:23   #279
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję 16 tygodnia

a mogę sobie wybrać spośród tych trzech?

wiecie co? ciągle się zastanawiam, co z tym jutrzejszym badaniem. czy nas w ogóle wpuszczą do szpitala, skoro tak wszyscy się boją o tę grupę? dowiem się jutro o 17 - zapadnie decyzja, czy mam przyjść czy nie.
Dzięks.

Spośród dwóch jeśli już koniecznie, bo trzeci noszę.

To w Kwie też panika grypowa i szpital zamknięty?

Stary 2009-11-24, 08:35   #280
Puma13
Zadomowienie

Dzięńdobry,

Dziękuję wam za kciuki, przydały się, po wizycie wszystko ok, maleństwo nie chciało pokazać co ma między nóżkami, ale gin obiecał, że na z na następnej wizycie 14 grudnia, nie wypuści mnie z gabinetu, aż nie zobaczy czy to chłopiec, czy dziewczyna poza tym ma wszystko na swoim miejscu, ja mam niskie ciśnienie i stąd bóle głowy i mam 1 kg na plusie

Kropka, mnie też czasami wychodzi przez brzuch taka kulka, wyczuwalna tylko ręką i po chwili znika, myślę, że to nasze maleństwa

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:39   #281
lindsley
Zakorzenienie

A ja wczoraj zaczęłam 16ty tydzień

Już moja mama zaczyna robić zakupy dla wnuka. Kupiła komplet - śpiochy kaftanik, koszulka, czapeczka. Do tego kocyk ale taki duży na zimę chyba już

Co do grypy u mnie jest coraz bliżej. Już ok 3km ode mnie. Bratowa Tz-a jest nauczycielką. Ostatnio mówiła, że w jej szkole był przypadek zachorowania. Ona sama od wczoraj jest na zwolnieniu bo się źle czuje. Poza tym ma małe trochę chorowite dziecko więc się nie dziwię, że może też się boi. Mieszkają na piętrze naszego domku i często się ostatnio spotykamy...

A w szpitalach to nie wiem. Ale u nas na porodówce już rok temu był zakaz odwiedzin. Dziecko ojcu można było pokazać (już po porodzie bo w trakcie mógł być) tylko przez próg?? Tak opowiadała bratowa Tz-a. I trochę to przygnębiające jak ktoś tak jak ona 2 tyg leżała bo mały miał silną żółtaczkę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:44   #282
hanjah
Zakorzenienie

Ja się przed ciążą nie zważyłam i nadal tego nie robię. I chyba nie będę przez to wiedzieć ile kg mi przybędzie w czasie ciąży... Zresztą mam jakąś kiepską wagę, która i tak zwykle pokazuje mi 10 kg więcej niż mam (porównując z innymi wagami).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:51   #283
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięks.

Spośród dwóch jeśli już koniecznie, bo trzeci noszę.

To w Kwie też panika grypowa i szpital zamknięty?
właśnie nie wiem. nic nie słyszałam, a "Przeglądu" też ostatnio nie kupiłam. wszystko wyjaśni się jutro.
Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Dzięńdobry,

Dziękuję wam za kciuki, przydały się, po wizycie wszystko ok, maleństwo nie chciało pokazać co ma między nóżkami, ale gin obiecał, że na z na następnej wizycie 14 grudnia, nie wypuści mnie z gabinetu, aż nie zobaczy czy to chłopiec, czy dziewczyna poza tym ma wszystko na swoim miejscu, ja mam niskie ciśnienie i stąd bóle głowy i mam 1 kg na plusie
super, że wszystko ok. a na Święta będziesz miała prezencik, jak Ci się ujawni

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-24, 08:51   #284
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja się przed ciążą nie zważyłam i nadal tego nie robię. I chyba nie będę przez to wiedzieć ile kg mi przybędzie w czasie ciąży... Zresztą mam jakąś kiepską wagę, która i tak zwykle pokazuje mi 10 kg więcej niż mam (porównując z innymi wagami).
A lekarz / położna też Cię nie ważyli?

Stary 2009-11-24, 09:04   #285
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Mi pielęgniarka zawsze przed wizyta mierzy ciśnienie i sprawdza wagę. Wszystko to wpisuje do karty ciąży, więc jakoś dziwnie to u Ciebie wygląda
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:20   #286
kropka75
Zakorzenienie

Ja mam drugie USG genetyczne 28 grudnia, więc na święta nie będę wiedziała co mój kosmita ma miedzy nóżkami, ale na sylwestra już może tak.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Szaja - żeby się Twój kosmita ujawnił.

Stary 2009-11-24, 09:32   #287
Marta1122
Rozeznanie

witam kobietki ja mam wizyte za tydzien, to bedzie juz 17 tydzien-myślicie że będzie juz widoczna płeć?
potem pewnie przed śiwetami bedzie kolejna wizyta więc wtedy mam nadzieje ze bedziemy juz wiedziec kto tam sobie pomieszkuje w brzuszku
Kropko w którym tygodniu robi sie drugie usg genetyczne?

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:37   #288
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
emerald no z tapetą to trzeba rzeczywiście pospacerować.. my w nowym domu mamy gładko pomalowane ściany i w tapetę już się bawić nie będę jak dotychczas.. małemu an wiosnę chcemy pomalować pokój w 3 kolory i położyć naklejki i żeby o coś takiego powstało http://www.allegro.pl/item814688864_...ni_zestaw.html
ślicznie to wygląda. niestety nam nie bardzo chce się malować ten akurat pokój. tynk, który jest na ścianie jest jakiś dziwny, po pomalowaniu wyłażą dziwne plamy. trzeba by kłaść nowy tynk, i strasznie nam się nie chce. a tapeta to 1 dzień roboty.

niestety wczoraj nic nie kupiliśmy, więc dziś już nie ma bata... muszę coś wybrać nawet jak nie będzie och i ach...

i kurczę trochę się martwię... brzuchol mi urósł (na początku na wys pępka miałam 72, teraz 76 - jutro zaczynamy 13 tydzień). ale schudłam... prawie półtora kilo. wcześniej dużo wymiotowałam, ale ostatnio to już sporadycznie, więc nie wiem co myśleć...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:39   #289
araczki
Zadomowienie

dzien dobry

Wczoraj bylam na 2 godzinnym kursie rehabilitacyjnym.
Nuda straszna, nie chcialam tam isc ale maz mnie wystawil za prog dowiedzialam sie jak siedziec, odkurzac i wkladac pranie do pralki poprawnie a ostatnie pol godziny lezalysmy na matach sluchajac szumu fal i relaksujacego glosu pani z magnetofonu. Nie potrafilam sie zrelaksowac bo jednym okiem obserwowalam co robia inne laski na wypadek gdybym nie zrozumiala polecen. Nic sie nie dzialo. Jedna zasnela i zaczela chrapac inna sie wczula i oddychala za glosno ...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i za poznanie plci

Ja wczoraj zaczelam 18 tydzien

Milego dnia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:44   #290
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
Okolice 20go.

Stary 2009-11-24, 09:47   #291
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Moja waga też się chyba popsuła...,bo pokazuje coraz więcej na plusie...Nie zatrzymała się po 3 kg .Jak tak dalej pójdzie pobiję wszelkie rekordy...

szajajaba bardzo jestem ciekawa jaka płeć kryje się za dużą stopą,więc

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:50   #292
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
witam kobietki ja mam wizyte za tydzien, to bedzie juz 17 tydzien-myślicie że będzie juz widoczna płeć?
potem pewnie przed śiwetami bedzie kolejna wizyta więc wtedy mam nadzieje ze bedziemy juz wiedziec kto tam sobie pomieszkuje w brzuszku
Ja miałam tydzień temu USG i byłam wtedy w 15 tyg i mi gin określił juz płeć, więc myśle że u Ciebie nie będzie problemu

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1546830 4]ślicznie to wygląda. niestety nam nie bardzo chce się malować ten akurat pokój. tynk, który jest na ścianie jest jakiś dziwny, po pomalowaniu wyłażą dziwne plamy. trzeba by kłaść nowy tynk, i strasznie nam się nie chce. a tapeta to 1 dzień roboty.

niestety wczoraj nic nie kupiliśmy, więc dziś już nie ma bata... muszę coś wybrać nawet jak nie będzie och i ach...

i kurczę trochę się martwię... brzuchol mi urósł (na początku na wys pępka miałam 72, teraz 76 - jutro zaczynamy 13 tydzień). ale schudłam... prawie półtora kilo. wcześniej dużo wymiotowałam, ale ostatnio to już sporadycznie, więc nie wiem co myśleć...[/QUOTE]

u mnie to samo jest z ta wagą np w srodę na badaniu u gin byłam ważona a w niedziele jak się zważyłam to bylo mniej o 1,5 kg więc niedziele miałam pt "zapchać małego zeby waga była większa"
Ogólnie mi brzuszek też rośnie i już jest dużo widoczny raczej bym sie nie wyparła że nie jestem w ciąży a wagę mam taką samą jak przed ciążą Pocieszmy sie tym że ten stan długo się nie utrzyma i jeszcze będzie dzień jak będziemy narzekać ze waga szybko rośnie
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:59   #293
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
...
u mnie to samo jest z ta wagą np w srodę na badaniu u gin byłam ważona a w niedziele jak się zważyłam to bylo mniej o 1,5 kg więc niedziele miałam pt "zapchać małego zeby waga była większa"
Ogólnie mi brzuszek też rośnie i już jest dużo widoczny raczej bym sie nie wyparła że nie jestem w ciąży a wagę mam taką samą jak przed ciążą Pocieszmy sie tym że ten stan długo się nie utrzyma i jeszcze będzie dzień jak będziemy narzekać ze waga szybko rośnie
niech lepiej waga nie przesadza... rosnąć, rosnąć, byle nie za dużo i powoli...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:08   #294
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
szukam jakichś kołysanek na cd. coś takiego tradycyjnego, ale porządnie nagranego i żeby miało teksty w środku. co polecacie?
Maksiu ma taka książeczkę gdzie jest około 30 tekstów kołysanek , obok zapis nutowy, całość pięknie ilustrowana, i w komplecie płyta CD. z tymi właśnie kołysankami.
muszę zobaczyć w domu jaki to dokładnie tytuł, jakie wydawnictwo i jutro dam Ci znać.

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszytskie przyszle mamusie. Czy moge dolaczyc? Moj wstepny termin porodu to 10 czerwiec ale podejrzewam ze sie przesunie na polowe/koniec czerwca, gdyz jestem w 9 tygodniu ciazy.
witaj.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15459107]Mnie też dzisiaj kosmita bulgotał A jutro o 17 wizyta u gina, uprzejmie uprasza się o trzymanie kciuków, by kosmita zechciał pokazać, co ma między nogami
[/QUOTE]
kciuki będę trzymać,
ja też poproszę , wizyte mam na 18:50.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15459626]Dziewczyny, pytanie mam, nurtuje mnie od zawsze ta kwestia: dlaczego kobietom w ciąży wywala pępek na wierzch? Ja mam malutki, schowany ładnie w środku, czy też mi wywali? [/QUOTE]
mi tak mocno przy Maksiu nie wywaliło, poszedł troszkę do przodu, ale nie wystawał zbyt mocno, nie miałam takiego sterczącego guziczka.

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
Chciałam Was zapytac czy dokuczają Wam czasem drętwienia rąk czy nóg? np w nocy albo w ciągu dnia? to chyba brak czegos?czy tylko zła pozycja w czasie snu lub dlugiego siedzenia? dzięki za odp. jesli cos wiecie
jeszcze nie, ale pamiętam, że w pierwszej ciąży to była jakaś masakra, budziłam się kilka razy w nocy , bo skurcze nóg mnie łapały. Łykałam magnez na potęgę, ale jakoś nie pomogło.

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Dzis miałam pierwsze usg Dzieciątko wygląda ok. Byłam w szoku, że tak dużo już mozna było zobaczyć i tak wyraźnie. Ma 67mm, a ja jutro zaczynam 13 tydzień.

Zamieszczam zdjęcie. Małe pokazuje, że wszystko ok więc chyba nie ma co się martwić. Ok wracam do nadrabiania zaległosci.
cieszymy się razem z Wami, że wszystko dobrze.
a dzidek .

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Dziękuję wam za kciuki, przydały się, po wizycie wszystko ok, maleństwo nie chciało pokazać co ma między nóżkami, ale gin obiecał, że na z na następnej wizycie 14 grudnia, nie wypuści mnie z gabinetu, aż nie zobaczy czy to chłopiec, czy dziewczyna
super.
no i razem z Tobą mamy nadzieję, że 14 grudnia dzidek ujawni płeć.

Cytat:
Ja mam drugie USG genetyczne 28 grudnia, więc na święta nie będę wiedziała co mój kosmita ma miedzy nóżkami, ale na sylwestra już może tak.
i tak super. ja dopiero w połowie stycznia mam drugie genetyczne.

Cytat:
myślę, że jak sprzęt usg dobry, i dzidek się wystawi to powinno być widać.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Moja waga też się chyba popsuła...,bo pokazuje coraz więcej na plusie...Nie zatrzymała się po 3 kg .Jak tak dalej pójdzie pobiję wszelkie rekordy...
wyrzuć ją, skoro taka popsuta. Ja na razie mam 2kg na plusie (14tc), więc nie ma źle- tak przynajmniej myślę- bo jak porównuje z waga z pierwszej ciąży, to jest tak samo.

Zmykam po wynik tego badania krwi, które z konieczności powtarzałam na czczo.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:16   #295
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Gratuluję! ślicznie widać już dzidzię

Cytat:
A ja dzisiaj kończę 16 tydzień
Cytat:
Ja na każdej wizycie u lekarza jestem ważona czy chcę czy nie chcę
Cytat:
Mi pielęgniarka zawsze przed wizyta mierzy ciśnienie i sprawdza wagę. Wszystko to wpisuje do karty ciąży, więc jakoś dziwnie to u Ciebie wygląda
No właśnie
Cytat:
Fajnie, że już znasz terminy kolejnych wizyt Ja na każdej wizycie dopiero dowiaduje się kiedy kolejna wypadnie
Cytat:
Dosyć często masz wizyty u mnie średnio co cztery tygodnie wychodzi Teraz najbliższą też mam za tydzień i chciałabym, żeby kolejna tez był przed świętami...ciekawe czy się uda
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaczelam 18 tydzien
łał, nieźle
Cytat:
Ja miałam tydzień temu USG i byłam wtedy w 15 tyg i mi gin określił juz płeć, więc myśle że u Ciebie nie będzie problemu
To nie jest wcale takie oczywiste...i niestety może być problem Wszystko zależy od tego jak dziecię się ułoży, jak wprawiony gin i jak dobry sprzęt

szajajaba

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15468810]
ja też poproszę , wizyte mam na 18:50.
[/QUOTE]
również

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:19   #296
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Fajnie, że już znasz terminy kolejnych wizyt Ja na każdej wizycie dopiero dowiaduje się kiedy kolejna wypadnie
Do 28go grudnia nie będę miała więcej wizyt TAM, więc muszę znać termin.
USG genetyczne robię w Centrum Badań Prenatalnych, nie u swojego gina.

U swojego chyba będę 11 grudnia.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15468810]

i tak super. ja dopiero w połowie stycznia mam drugie genetyczne.[/QUOTE]
A czemu tak późno?

Stary 2009-11-24, 10:22   #297
margo80
Zakorzenienie

Kropko - mam pytanie odnośnie Genomu. straszny tam tłok mają? pytam, bo gdyby jutro okazało się, że mi gin nie zrobi tego badania, to chciałabym dzwonić i umawiać się prywatnie, na 2 albo 3 tydzień grudnia. i zastanawiam się, czy jakiś termin znajdą dla mnie...

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-24, 10:24   #298
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Do 28go grudnia nie będę miała więcej wizyt TAM, więc muszę znać termin.
USG genetyczne robię w Centrum Badań Prenatalnych, nie u swojego gina.
ach tak! więc Ty chodzisz do dwóch różnych ginów teraz to jest jasne

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:34   #299
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropko - mam pytanie odnośnie Genomu. straszny tam tłok mają? pytam, bo gdyby jutro okazało się, że mi gin nie zrobi tego badania, to chciałabym dzwonić i umawiać się prywatnie, na 2 albo 3 tydzień grudnia. i zastanawiam się, czy jakiś termin znajdą dla mnie...
Na 2 albo 3 tydzień grudnia to spokojnie się dostaniesz.
Oni nie zapisują wg miejsc po kolei zgłoszeń, tylko wg tygodni ciąży.

Na pewno postarają się coś znaleźć, a jak się nie uda to mają oddział w Katowicach, gdzie Ci polecą dzwonić.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
ach tak! więc Ty chodzisz do dwóch różnych ginów teraz to jest jasne
Tak po prawdzie to do trzech.

Do nfzgina od święta, do swojego prywatnie co 3 tyg. i na usg genetyczne do Genomu.

Stary 2009-11-24, 10:35   #300
Marta1122
Rozeznanie

[QUOTE=
Dosyć często masz wizyty u mnie średnio co cztery tygodnie wychodzi Teraz najbliższą też mam za tydzień i chciałabym, żeby kolejna tez był przed świętami...ciekawe czy się uda

[/QUOTE]

średnio co 3-4 tygodnie mam wizyte to chyba normalne? czy wy faktycznie rzadziej chodzicie?ja prywatnie więc moze dlatego tak..
co do sprzetu to nie wiem czy jest on jakis super bo moj gin tylko wynajmuje to pomieszczenie do swoich wizyt prywatnych..a sowja klinike ma we Wrocławiu

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości