|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
|
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za przywitanie
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15459107]Mnie też dzisiaj kosmita bulgotał A jutro o 17 wizyta u gina, uprzejmie uprasza się o trzymanie kciuków, by kosmita zechciał pokazać, co ma między nogami ![]() Nie moja wina, że to tak kretyńsko brzmi [/QUOTE] Trzymam kciuki, eh tez juz bym chciala znac plec ale wszytsko przede mna jeszcze.. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15461893]Bożżżżżzzz dziewczyno, masochistko! ja nie chcę nawet czytać o porodach [/QUOTE]Amen, podpisuje sie tez pod tymi slowami Hmm..to ja mam odwrotnie..Piersi mnie bola wlasnie jak nosze stanik, a jak zdejmuje to luzik, zero bolesnosci. |
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do tego drętwienia, zapytam pol. lekarkę o magnez ile mam go ewentualnie lykac..moze pomoze?
moze dzisiejsza noc obędzie się bez zdrętwienia albo Tz bedzie masoawaldobrej nocki |
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Długo mnie nie było, wogóle jeszcze nie pisałam na nowym watku. Zaraz nadrobie ale najpierw się pochwalę. Dzis miałam pierwsze usg Zrobiono mi też badanie na Zespół Downa, w tym celu zbadano zawartosć jakiegos płynu w szyjce dziecka i pobrano mi krew. Wyniki mam poznać, jesli wszystko ok w ciagu 10 dni, a jesli cos nie tak to zadzwonią w ciagu 72 godzin. To było cudowne przezycie, pierwszy raz w życiu i dle mnie i dla TŻ. Przez całe badanie sciskał mnie za rękę. On to jakby dopiero uwierzył w ciążę, tak się cieszy jak dziecko.Ja zresztą też. Zamieszczam zdjęcie. Małe pokazuje, że wszystko ok więc chyba nie ma co się martwić. Ok wracam do nadrabiania zaległosci.
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
witajcie po weekendzie
u mnie troche niepokoju od wczoraj, bo byla malutka ilosc krwi na papierze, no i sluz jakby lekko zabarwiony. Jutro mam wizyte, wiec mam nadzieje, ze z dzieciaczkiem wszystko ok. I jak tu sie nie przejmowac czy zamartwiac....dopiero o tym rozmawialysmy... Trzymam kciuki za jutrzejsze Wasze wizyty rowniez. A dla oslody podam Wam inny przepis na amerykanskie nalesniki: 2 szkl maki 2 szt jajek 1,5 szkl mleka 3 czubate lyzki cukru 3 lyzeczki proszku do pieczenia 75g masla szczypta soli Skladniki wymieszac i smazyc na suchej patelni Podawac z czym kto lubi, tutaj zajadaja sie syropem klonowym
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
a próbowałaś zmienić stanik, ja niedawno zmieniłam na taki sportowy bezszwowy i przestały boleć
|
#277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się nie chce ujawniać za bardzo. Dwa dni temu podczas oglądania tv, nagle wyskoczyła mi taka kulka po prawej stronie brzucha (niewidoczna, ale wyczuwalne twarde miejsce), zastanawiałam się czy to możliwe żeby przy tej wielkości malucha, tak wyraźnie było go czuć pod skórą. Ale do niczego nie doszłam i nie wiem czy to ono czy nie ono. Ale po jakichś 2 min. kulka zniknęła.Ja dziś zaczynam 16 tydzień. ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Jeśli kłuje albo boli w klatce piersiowej, jeśli drętwieją nogi ot tak, bez powodu, to magnez może pomóc. Ale jeśli od siedzenia, albo leżenia w jednej pozycji np. ręka od spania pół nocy na jednym boku - to magnez nie pomoże. ______________________ Magnez i wapń wskazane jest jeść. Zajrzyjcie na ulotki - zwykle ani jednego ani drugiego pierwiastka nie ma tam tyle ile trzeba, a nawet jak jest dużo, to i tak nie działa, bo oba wykluczają się wzajemnie. Oba składniki trzeba w ciąży doszamać i to osobno. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-24 o 08:37 |
||||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję 16 tygodnia
![]() a mogę sobie wybrać spośród tych trzech? ![]() wiecie co? ciągle się zastanawiam, co z tym jutrzejszym badaniem. czy nas w ogóle wpuszczą do szpitala, skoro tak wszyscy się boją o tę grupę? dowiem się jutro o 17 - zapadnie decyzja, czy mam przyjść czy nie. |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spośród dwóch jeśli już koniecznie, bo trzeci noszę. ![]() To w Kwie też panika grypowa i szpital zamknięty? |
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Dzięńdobry,
Dziękuję wam za kciuki, przydały się, po wizycie wszystko ok, maleństwo nie chciało pokazać co ma między nóżkami, ale gin obiecał, że na z na następnej wizycie 14 grudnia, nie wypuści mnie z gabinetu, aż nie zobaczy czy to chłopiec, czy dziewczyna poza tym ma wszystko na swoim miejscu, ja mam niskie ciśnienie i stąd bóle głowy i mam 1 kg na plusie![]() Kropka, mnie też czasami wychodzi przez brzuch taka kulka, wyczuwalna tylko ręką i po chwili znika, myślę, że to nasze maleństwa
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zaczęłam 16ty tydzień
Już moja mama zaczyna robić zakupy dla wnuka. Kupiła komplet - śpiochy kaftanik, koszulka, czapeczka. Do tego kocyk ale taki duży na zimę chyba już ![]() Co do grypy u mnie jest coraz bliżej. Już ok 3km ode mnie. Bratowa Tz-a jest nauczycielką. Ostatnio mówiła, że w jej szkole był przypadek zachorowania. Ona sama od wczoraj jest na zwolnieniu bo się źle czuje. Poza tym ma małe trochę chorowite dziecko więc się nie dziwię, że może też się boi. Mieszkają na piętrze naszego domku i często się ostatnio spotykamy... A w szpitalach to nie wiem. Ale u nas na porodówce już rok temu był zakaz odwiedzin. Dziecko ojcu można było pokazać (już po porodzie bo w trakcie mógł być) tylko przez próg?? Tak opowiadała bratowa Tz-a. I trochę to przygnębiające jak ktoś tak jak ona 2 tyg leżała bo mały miał silną żółtaczkę
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przed ciążą nie zważyłam i nadal tego nie robię. I chyba nie będę przez to wiedzieć ile kg mi przybędzie w czasie ciąży... Zresztą mam jakąś kiepską wagę, która i tak zwykle pokazuje mi 10 kg więcej niż mam (porównując z innymi wagami).
|
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
A lekarz / położna też Cię nie ważyli?
|
|
|
|
#285 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam drugie USG genetyczne 28 grudnia, więc na święta nie będę wiedziała co mój kosmita ma miedzy nóżkami, ale na sylwestra już może tak.
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Szaja - żeby się Twój kosmita ujawnił.
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
witam kobietki ja mam wizyte za tydzien, to bedzie juz 17 tydzien-myślicie że będzie juz widoczna płeć?
potem pewnie przed śiwetami bedzie kolejna wizyta więc wtedy mam nadzieje ze bedziemy juz wiedziec kto tam sobie pomieszkuje w brzuszku ![]() Kropko w którym tygodniu robi sie drugie usg genetyczne?
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niestety wczoraj nic nie kupiliśmy, więc dziś już nie ma bata... muszę coś wybrać nawet jak nie będzie och i ach... i kurczę trochę się martwię... brzuchol mi urósł (na początku na wys pępka miałam 72, teraz 76 - jutro zaczynamy 13 tydzień). ale schudłam... prawie półtora kilo. wcześniej dużo wymiotowałam, ale ostatnio to już sporadycznie, więc nie wiem co myśleć... |
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Wczoraj bylam na 2 godzinnym kursie rehabilitacyjnym. Nuda straszna, nie chcialam tam isc ale maz mnie wystawil za prog dowiedzialam sie jak siedziec, odkurzac i wkladac pranie do pralki poprawnie a ostatnie pol godziny lezalysmy na matach sluchajac szumu fal i relaksujacego glosu pani z magnetofonu. Nie potrafilam sie zrelaksowac bo jednym okiem obserwowalam co robia inne laski na wypadek gdybym nie zrozumiala polecen. Nic sie nie dzialo. Jedna zasnela i zaczela chrapac inna sie wczula i oddychala za glosno ...![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i za poznanie plci ![]() Ja wczoraj zaczelam 18 tydzien ![]() Milego dnia
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Okolice 20go.
|
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szajajaba bardzo jestem ciekawa jaka płeć kryje się za dużą stopą,więc
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1546830 4]ślicznie to wygląda. niestety nam nie bardzo chce się malować ten akurat pokój. tynk, który jest na ścianie jest jakiś dziwny, po pomalowaniu wyłażą dziwne plamy. trzeba by kłaść nowy tynk, i strasznie nam się nie chce. a tapeta to 1 dzień roboty. niestety wczoraj nic nie kupiliśmy, więc dziś już nie ma bata... muszę coś wybrać nawet jak nie będzie och i ach... i kurczę trochę się martwię... brzuchol mi urósł (na początku na wys pępka miałam 72, teraz 76 - jutro zaczynamy 13 tydzień). ale schudłam... prawie półtora kilo. wcześniej dużo wymiotowałam, ale ostatnio to już sporadycznie, więc nie wiem co myśleć...[/QUOTE] u mnie to samo jest z ta wagą np w srodę na badaniu u gin byłam ważona a w niedziele jak się zważyłam to bylo mniej o 1,5 kg więc niedziele miałam pt "zapchać małego zeby waga była większa" Ogólnie mi brzuszek też rośnie i już jest dużo widoczny raczej bym sie nie wyparła że nie jestem w ciąży a wagę mam taką samą jak przed ciążą Pocieszmy sie tym że ten stan długo się nie utrzyma i jeszcze będzie dzień jak będziemy narzekać ze waga szybko rośnie
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rosnąć, rosnąć, byle nie za dużo i powoli...
|
|
|
|
|
#294 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
muszę zobaczyć w domu jaki to dokładnie tytuł, jakie wydawnictwo i jutro dam Ci znać. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15459107]Mnie też dzisiaj kosmita bulgotał A jutro o 17 wizyta u gina, uprzejmie uprasza się o trzymanie kciuków, by kosmita zechciał pokazać, co ma między nogami ![]() [/QUOTE] kciuki będę trzymać, ja też poproszę , wizyte mam na 18:50. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15459626]Dziewczyny, pytanie mam, nurtuje mnie od zawsze ta kwestia: dlaczego kobietom w ciąży wywala pępek na wierzch? Ja mam malutki, schowany ładnie w środku, czy też mi wywali? [/QUOTE]mi tak mocno przy Maksiu nie wywaliło, poszedł troszkę do przodu, ale nie wystawał zbyt mocno, nie miałam takiego sterczącego guziczka. Cytat:
Cytat:
a dzidek Cytat:
no i razem z Tobą mamy nadzieję, że 14 grudnia dzidek ujawni płeć. ![]() Cytat:
ja dopiero w połowie stycznia mam drugie genetyczne.Cytat:
to powinno być widać. Cytat:
Zmykam po wynik tego badania krwi, które z konieczności powtarzałam na czczo. |
||||||||
|
|
|
#295 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj kończę 16 tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na każdej wizycie dopiero dowiaduje się kiedy kolejna wypadnie ![]() Cytat:
u mnie średnio co cztery tygodnie wychodzi Teraz najbliższą też mam za tydzień i chciałabym, żeby kolejna tez był przed świętami...ciekawe czy się uda ![]() łał, nieźle ![]() Cytat:
Wszystko zależy od tego jak dziecię się ułoży, jak wprawiony gin i jak dobry sprzęt ![]() szajajaba ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15468810] ja też poproszę , wizyte mam na 18:50. [/QUOTE] również
|
||||||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG genetyczne robię w Centrum Badań Prenatalnych, nie u swojego gina. U swojego chyba będę 11 grudnia. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15468810] i tak super. ja dopiero w połowie stycznia mam drugie genetyczne.[/QUOTE]A czemu tak późno? |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko - mam pytanie odnośnie Genomu. straszny tam tłok mają? pytam, bo gdyby jutro okazało się, że mi gin nie zrobi tego badania, to chciałabym dzwonić i umawiać się prywatnie, na 2 albo 3 tydzień grudnia. i zastanawiam się, czy jakiś termin znajdą dla mnie...
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to jest jasne
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni nie zapisują wg miejsc po kolei zgłoszeń, tylko wg tygodni ciąży. Na pewno postarają się coś znaleźć, a jak się nie uda to mają oddział w Katowicach, gdzie Ci polecą dzwonić. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Tak po prawdzie to do trzech. ![]() Do nfzgina od święta, do swojego prywatnie co 3 tyg. i na usg genetyczne do Genomu.
|
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=
Dosyć często masz wizyty u mnie średnio co cztery tygodnie wychodzi Teraz najbliższą też mam za tydzień i chciałabym, żeby kolejna tez był przed świętami...ciekawe czy się uda ![]() [/QUOTE] średnio co 3-4 tygodnie mam wizyte to chyba normalne? czy wy faktycznie rzadziej chodzicie?ja prywatnie więc moze dlatego tak.. co do sprzetu to nie wiem czy jest on jakis super bo moj gin tylko wynajmuje to pomieszczenie do swoich wizyt prywatnych..a sowja klinike ma we Wrocławiu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

A jutro o 17 wizyta u gina, uprzejmie uprasza się o trzymanie kciuków, by kosmita zechciał pokazać, co ma między nogami
- piersiątka mnie zaczęły boleć...masowanie nic nie daje bo przy każdym tknięciu boli
albo Tz bedzie masoawal
... bolą mnie tak, że dotknąć się nie dam... 

żeby się Twój kosmita ujawnił.