nie zatruwajcie się lekami od dermatologa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 22:38   #1
happyfeet
BAN stały

nie zatruwajcie się lekami od dermatologa

Witajcie,
Dermatolog nie pomoże w walce z trądzikiem.Przepisuje tylko drogie leki po 200 zł i one nic nie dają. Sama używałam i było jeszcze gorzej. Mój chłopak ciagle mi powtarzał żebym tego nie stosowała bo widzi znaczne pogorszenie. Odstawiłam to i cere mam teraz o wiele piękniejsza niż jakieś 2 lata temu. Zostały się tylko drobne ślady i od czasu do czasu wyskoczy jakaś krostka przy okresie. dermatolog tylko chce zarobić na nas a wiadomo, że jak przepisze taki lek za 200 zł czy 100 to ma w sam dla siebie więcej korzyści.Pozdrowion ka
Trądzik zginie z wiekiem. Dla tych załamanych za sprawą tego natręctwa nie martwcie się. To nie problem do smutku. Trądzik to coś naturalnego wynikające z dojrzewania.
happyfeet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 22:47   #2
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: nie zatruwajcie się lekami od dermatologa

matko, co za bzdury.
tradzik to choroba skory, ktora sie leczy.
dobry dermatolog powinien przepisac takie leki jakie pomoga danej osobie - wcale nie jest powiedziane ze bedzie to cos za 200 zl.
a do zlego dermatologa nie ma po co chodzic.
to, ze tobie to pomoglo, nie znaczy, ze innym tez, a wrecz nieleczenie tradziku moze doprowadzic do jeszcze wiekszego nasilenia go.
Stary 2009-11-23, 23:13   #3
happyfeet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
matko, co za bzdury.
tradzik to choroba skory, ktora sie leczy.
dobry dermatolog powinien przepisac takie leki jakie pomoga danej osobie - wcale nie jest powiedziane ze bedzie to cos za 200 zl.
a do zlego dermatologa nie ma po co chodzic.
to, ze tobie to pomoglo, nie znaczy, ze innym tez, a wrecz nieleczenie tradziku moze doprowadzic do jeszcze wiekszego nasilenia go.
z tobą się nie zgodzę. Dermatolog w niczym nie pomoże. Stosowałam leki, które nic nie dały a brałam je 2 lata !! trądzik przechodzi sam z wiekiem.Po co go niszcyć silnymi wypalającymi maściami albo roztworami czy antypiotykami???

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez happyfeet Pokaż wiadomość
z tobą się nie zgodzę. Dermatolog w niczym nie pomoże. Stosowałam leki, które nic nie dały a brałam je 2 lata !! trądzik przechodzi sam z wiekiem.Po co go niszcyć silnymi wypalającymi maściami albo roztworami czy antypiotykami???
sorki antybiotykami :/

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

i to wcale nie są bzdury. Dermatolog tylko pogorszy twoją cerę. tak właśnie miałam. Przepisał mi takie leki, po których miałam wysyp a nie gojenie. a ty się znasz, że tak twierdzisz. JA to na własnej skórze doświadczyłam a ty ?
happyfeet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 23:40   #4
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happyfeet Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

sorki antybiotykami :/

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

i to wcale nie są bzdury. Dermatolog tylko pogorszy twoją cerę. tak właśnie miałam. Przepisał mi takie leki, po których miałam wysyp a nie gojenie. a ty się znasz, że tak twierdzisz. JA to na własnej skórze doświadczyłam a ty ?
po pierwsze, po co wyslalas mi wiadomosc na priva, skoro odpisujesz tutaj?
po drugie, to ze tobie tradzik przeszedl z wiekiem, nie znaczy ze wszystkim przechodzi. rozgladnij sie po wizazu ile doroslych kobiet po 20 roku zycia ma dalej problemy tradzikiem.
po trzecie, skoro dermatolog dawal ci leki ktore nic nie dawaly nalezalo zmienic dermatologa
po czwarte, przy leczeniu na poczatku czesto wystepuje wysyp
po piate, nadal uwazam, ze napisalas bzdury

poza tym, jak trafie np na zlego dentyste, ktory nie wyleczy mi zeba, to tez mam mowic wszystkim naokolo, zeby nie chodzili do dentystow, bo oni wcale nie pomagaja?

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2009-11-23 o 23:43
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 08:59   #5
niczka87
Zakorzenienie

Ja to się nie wypowiem w stosunku do inteligentnych treści, które zaprezentowała autorka wątku, bo aż mnibe krew zalewa jak to czytam...

Napisze tylko tyle: jeśli Tobie nie pomogło znaczy, że nie trafiałaa z lekiem czy coś i nie oznacza to, że innym nie pomoże i nie nagabuj tu nikogo przeciwko dermatologom, bo trądzik się LECZY bo to CHOROBA. Lepiej się nie wypowiadaj, bo piszesz takie bzdury, że aż mi gul skacze hy.
Stary 2009-11-24, 21:47   #6
gemmeg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość

Napisze tylko tyle: jeśli Tobie nie pomogło znaczy, że nie trafiałaa z lekiem czy coś i nie oznacza to, że innym nie pomoże i nie nagabuj tu nikogo przeciwko dermatologom, bo trądzik się LECZY bo to CHOROBA. Lepiej się nie wypowiadaj, bo piszesz takie bzdury, że aż mi gul skacze hy.
wyjęłaś mi to z ust.
gemmeg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości