Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 08:23   #4321
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cześć Darusiaaa

Jejku - jak ja bym chciała tak wstawać wcześnie. A tymczasem mogę spać od 21 do 10 rano bez żadnych problemów. No jeden problem jest - o 7 zaczynam pracę :/

I wczoraj zapomniałam Wam się "pochwalić": mam już 12 kg do przodu. Ja nie wiem skąd to się wzięło, aż mi się wierzyć nie chce i w ogóle strajkuję. Aż na usta się ciśnie coś na "k" i na "ch" i w ogóle
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:26   #4322
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
konczy sie 21 tydzien Jesli chodzi o ciaze to czuje sie dobrze, ale niestety jestem na antybiotyku bo preziebienie mnie dopadlo. Z moja ciaza to w ogole historia....;/ po prostu pod tytulem nie ufaj lekarzom
No to połowa już za Tobą czujesz już maluszka?? jego ruchy?? i wiesz już w ogóle czy będzie córcia czy synuś?

Z tymi lekarzami to faktycznie różnie bywa. Ja od kad się dowiedziałam ze jestem w ciaży to jestem u 3 lekarza, i dopiero ten sprawil ze stwierdzilam ze chce akurat jego :P

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Darusiaaa

Jejku - jak ja bym chciała tak wstawać wcześnie. A tymczasem mogę spać od 21 do 10 rano bez żadnych problemów. No jeden problem jest - o 7 zaczynam pracę :/

I wczoraj zapomniałam Wam się "pochwalić": mam już 12 kg do przodu. Ja nie wiem skąd to się wzięło, aż mi się wierzyć nie chce i w ogóle strajkuję. Aż na usta się ciśnie coś na "k" i na "ch" i w ogóle
12 kg?? Ja mam tydzien mlodsza ciaze a mam tylko 4 kilo do przodka... moze to dlatego ze wczesniej 4,5 zjechałam w doł przez wymioty... jem jem i nie tyje :| ale mala na szczescie przybiera, wiec wszystko jest ok

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2009-11-24 o 08:34
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:31   #4323
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

W lipcu poszlam do lekarza bo kul mnie brzuch. Poszlam z wtorku na środe wieczorem, a czułam coś od niedzieli. Ten od razu wysłał mnie do szpitala na wycięcie wyrostka. W szpitalu przyjęli mnie na oddział, rano przyszedł lekarz, powiedział, że nie są pewni czy to wyrostek bo może zapalenie jajnika, więc mnie przeganiali 4 razy badanie ginekolgiczne, 4 chirurgiczne, latałam jak szerszeń po tym szpitalu. Jednak okazało się, że wyrostek i to niestety, że już sie rozlał, ale na szczeście do zapalania otrzewnej nie doszło. Więc zrobili mi zabieg, po 6 dniach wypuścili do domu. Po 3 tygodniach jadę na wizyte ginekologiczną, a moja Pani dr mowi ze gratuluje bo dzidzia sie rozwija dość ładnie. A ja mowie: jaka dzidzia? przeciez ja nie jestemw ciazy;-) bo takto w szpitalu by mi powiedzieli a Pani dr ze jestem i to w koncowce 6 tygodnia. Zaden lekarz nic mi w szpitalu nie powiedzial;/. Dodam, że staralismy sie z mężem przed moim zabiegiem ale tylko raz wiec myslelismy ze sie nie udalo skoro w szpitalu mnie badali i nic a tu jednak

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Słoneczko nie 12 kg tylko 21 tydzien sie konczy. Ale ja faktycznie przybrałam wiecej bo 7, z tym ze mialam na poczatku wilcy apetyt, zadnych nudnosci ani wymiotow nic kmpletnie prucz jeść, jeść, jeść...;-)

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

swoją drogą fajnie;-) jesz i nie tyjesz a ja jem i tyje. 7 kg jest juz nieźle widoczne
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:33   #4324
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Słoneczko nie 12 kg tylko 21 tydzien sie konczy. Ale ja faktycznie przybrałam wiecej bo 7, z tym ze mialam na poczatku wilcy apetyt, zadnych nudnosci ani wymiotow nic kmpletnie prucz jeść, jeść, jeść...;-)

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

swoją drogą fajnie;-) jesz i nie tyjesz a ja jem i tyje. 7 kg jest juz nieźle widoczne
Sorki :P z tymi kilogramami to miało byc do Megi ;P

Tez dowiedziałam się o ciązy w 6 tygodniu
Stary 2009-11-24, 08:39   #4325
Darusiaaaa
Zakorzenienie

megi moze masz duzo wod plodowych, moja przyjaciolka przytyla 29,300 w ciazy a wczesniej byla jak patyk i teraz jest jeszcze chudsza bo nawet sie nie da powiedziec szczuplejsza niz byla przed ciaza.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

A tez macie taką jazde, że sie tak martwicie? Ja to strasznie,może dlatego, że na poczatku po wyrostku zostaly mi krwiaki i musialam 2 tyg lezec, a teraz antybiotyki;/
Stary 2009-11-24, 08:43   #4326
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

A tez macie taką jazde, że sie tak martwicie? Ja to strasznie,może dlatego, że na poczatku po wyrostku zostaly mi krwiaki i musialam 2 tyg lezec, a teraz antybiotyki;/
Pewnie ze tak, ja mam problemy z szyjka wiec troche stresu mam,chociaz staram sie o tym nie myslec i nie schizowac za bardzo... ale wiadomo jak to z babami bywa , zwlaszcza ze to moje 1 dzieciatko...

Halo?? Darusiaaa chyba tylko my dwie tu jestesmy, dziewczyny przez ta nocna bezsennosc chyba pozasypialy :P
Stary 2009-11-24, 08:48   #4327
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chyba tak ;-) No u nas też 1, więc co wizyta to sie stresuje i w domu tez nieraz wkręcam sobie coś;/. Wiesz co będziesz miała?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Na kiedy asz dokladnie termin? U mnie wylicza caly czas na 5 kwiecien(śmingus dyngus), ale moja dr mowi ze wedlug niej moge sie szykowac w okolicach 20-25 marca bo maly sie szybciutko rozwija.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 08:53   #4328
megi-megi
Zakorzenienie

Nie jesteście same
Z tymi kg to ja nie wiem skąd - wody są w normie. Kurcze - widzę, że nieco przytyłam, już mniej mi widać żebra, no i piersi rosną codziennie chyba o pół rozmiaru (jak one tak mogą). Czuję że też zbieram wodę - pojawił się cellulit, wieczorem jestem opuchnięta, buty nie dadzą się dopiąć. Ja już sama nie wiem. Ale na pewno nieco się ograniczę. Chodzę na spacery i tak. Cholera no. A może nawet się nie spostrzegłam, jak zaczęłam po prostu żreć.

A z tym niepokojem i lękami. Ostatnio dużo spokojniej. Tak się porobiło, że jak czuję małego wyraźnie i często, to się nie martwię.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:00   #4329
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pamiętam jak kiedyś się mówiło, ciąża to nie choroba, albo" looo tam, nie przesadzaj", a teraz człowiek sam znając życie przesadza i jeszcze by zabił jakby ktoś to wypominał

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Nie jesteście same
Z tymi kg to ja nie wiem skąd - wody są w normie. Kurcze - widzę, że nieco przytyłam, już mniej mi widać żebra, no i piersi rosną codziennie chyba o pół rozmiaru (jak one tak mogą). Czuję że też zbieram wodę - pojawił się cellulit, wieczorem jestem opuchnięta, buty nie dadzą się dopiąć. Ja już sama nie wiem. Ale na pewno nieco się ograniczę. Chodzę na spacery i tak. Cholera no. A może nawet się nie spostrzegłam, jak zaczęłam po prostu żreć.

A z tym niepokojem i lękami. Ostatnio dużo spokojniej. Tak się porobiło, że jak czuję małego wyraźnie i często, to się nie martwię.
Ja dopiero czuję gdzieś od półtora tygodnia, na poczatku było bulgotanie a teraz jest juz zdecydowanie wyraźniejsze "pukanie?" jak mąż głowe przykłada to już czuje nieraz
Stary 2009-11-24, 09:00   #4330
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
chyba tak ;-) No u nas też 1, więc co wizyta to sie stresuje i w domu tez nieraz wkręcam sobie coś;/. Wiesz co będziesz miała?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Na kiedy asz dokladnie termin? U mnie wylicza caly czas na 5 kwiecien(śmingus dyngus), ale moja dr mowi ze wedlug niej moge sie szykowac w okolicach 20-25 marca bo maly sie szybciutko rozwija.
Będę miała córeczkę Emilkę ma się urodzić 8-11 marca, trochę nam się wacha termin,ale to normalne.

Megi ty lepiej obserwuj te puchnięcia nóg i dużo odpoczywaj z nogami ułożonymi wyżej a jak będziesz na wizycie to zgłoś to lekarzowi. A wagą się nie przejmuj. po porodzie sie sporo zrzuca ponoć a przez karmienie też maleństwa wysysają z mam wszelkie soki :P
Stary 2009-11-24, 09:08   #4331
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
Będę miała córeczkę Emilkę ma się urodzić 8-11 marca, trochę nam się wacha termin,ale to normalne.

Megi ty lepiej obserwuj te puchnięcia nóg i dużo odpoczywaj z nogami ułożonymi wyżej a jak będziesz na wizycie to zgłoś to lekarzowi. A wagą się nie przejmuj. po porodzie sie sporo zrzuca ponoć a przez karmienie też maleństwa wysysają z mam wszelkie soki :P
One w ogole wysysaja, my sie z moim śmiejemy, że jeszcze Kacperka z nami nie ma, a już g tak kochamy, że jak sie tylko urodzi to go zjem:P

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
One w ogole wysysaja, my sie z moim śmiejemy, że jeszcze Kacperka z nami nie ma, a już g tak kochamy, że jak sie tylko urodzi to go zjem:P
Ja tam nigdy super szczupła nie byłam a rok temu sie tak zapuściłam, że koszmar. Ale pojechałam do dietetyka, laska ułożyła mi diety na kazdy tydzien jedna, jezdzilam raz na tydzien do niej i kochane w 9 tygodni 20 kg mniej i to wcale nie jest meczace chodzi sie wrecz przejedzonym! także wagą sie nie martwie, bo wiem, że jak sie chce to sie potrafi i już!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Zasatanawiam sie kiedy pojawią sie takie ruchy, że będe mogla powiedziec oo tu jest! Na razie pukaniem sie cieszymy jak czubki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:15   #4332
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie, Ja dalej humor mam nie za dobry. Przewertowałam oczywiście już cały Internet na temat zatrucia ciążowego i jestem przerażona. Nie będę więc was dołować dodatkowo i pisać na ten temat.
Pop70 dopiero co Ci pisałam, że mam nadzieję, że negatywne prognozy u Ciebie się nie sprawdzą, a muszę napisać, że u mnie są te same podejrzenia. Po tym jak Ci napisałam zaczęłam kojarzyć fakty, jeszcze kolega z pracy powiedział wczoraj rano, że strasznie mam opuchniętą twarz, pożyczyłam ciśnieniomierz no i masz z ciśnieniem nie ma jeszcze u mnie tragedii, choć jest podwyższone a ja zawsze na książkowym jechałam, ale najbardziej o mnie ta opuchlizna martwi (ręce mam od rana jak serdelki).
Po konsultacjach telefonicznych z ginem mam jeść dużo białka, zminimalizować sól, mierzyć ciśnienie na spokojnego a we wtorek na wizycie zleci badania.
Mam nadzieję, że obejdzie się bez wizyty w szpitalu.
Ja jak na razie nie panikuje, choć to + torbielki u Oli to chyba wystarczająco jak na jedną ciążę

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was też miała anemiczne historie? Czego powinno się jeść więcej (znaczy wiem, że żelaza) ale w czym go najwięcej?
Ach no anemię też mam: lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że wyniki mi strasznie poleciały, dostałam Tardyferon Fol.
Co do diety: kawa, herbata, kofeina (cola) wypłukuje żelazo, za to witamina C i kwas foliowy wspomaga wchłanianie, dlatego zaczęłam popijać żelazo sokiem pomarańczowym lub z czarnej porzeczki (made by moja mama).
Najlepiej wchłaniane jest zelazo pochodzenia zwierzęcego (czyli wątróbka, ale jej w dużej ilości w ciąży się nie powinno jeść bo zawiera również dużo wit. A). Czyli masło maślane - ja już doszłam do wniosku że dietą nie mam szans na poprawę wyników, więc mam nadzieję, że tabletki podziałają.
A i jak będziesz brała ten preparat z żelazem, to nie bierz na raz tego i witamin - pogorszy się wchłanianie. Najlepiej jedno rano a drugie wieczorem.

Cytat:
Lachoniki,

byłam u gine. Maluszek sobie siedzi już we właściwej pozycji do wyjścia (wiedziałam, bo czuję, że kopie mnie głownie u góry). Ma już takie ciałko do ukochania, nie same kosteczki, ale takie kształtne łydeczki <mniam>, malutki noseczek i słodką pupcię

A z mamą też ok. Lekarz powiedział, że to normalne, że czasem bardzo boli nad pachwinami - wiązadła się naciągają. A już tez byłam raz nieźle spanikowana. No i w ogóle. Zakochałam się w nim zupełnie.
No gratuluję wyników i kształtnego potomka

Izumi też gratuluję zostania swoją osobistą łaciatą
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:19   #4333
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Jesli chodzi o anemie, ja osobiscie nie mam, natomiast szwagierka miala dosc niedawno i to nie mala, zlecono jest buraczki do jedzenia i owoce. Jak chcecie to sie podpytam wiecej.
Stary 2009-11-24, 09:23   #4334
martuko
Wtajemniczenie

dzień dobry
madziwnia, no to mialąś nockę rzezywiśćie. JA mam jakiś lęk przed leżeniem pół nocyu w związku z tym zwykle zasypiam koło 1szej :/ Ostatnio na siku budzę się przed 6tą i jak dobrze pójdzie to śpię zaraz dalej, a jak nie to musze usiąść sobie i coś robić. Najbardziej doskwierają mi problemy z oddychaniem, wiem już że musze sie jakoś uspokoić, zająć czymś innym,żeby oddech wróćił do normy, a potem i tak mam nerwa że dzieci niedotlenione albo coś... Dziś słyszałam męża zegarek o 6 i o 7, jakiś czas późńiej zasnęłam. I obudziłam się koło9.30. A Ty nie możesz odespać trochę w dzień???
Baobabek, szczawiany (chyba) to i ja ostatnio miałam, poza tym OK co mnie ucieszyło, bo leczyląm się furaginem, wcześniej miałąm sporo za dużo leukocytów. Zapytałam lekarza o te szczawiany to powiedział,że kwestia diety, nic groźnego.

megi-megi, ale Ty jesteś chyba najbardziej zaawansowana w ciązy z nas, prawda??? Ja czytałam,że najwiecej sie tyje między 20 a 30 tygodniem, więc mnie to jeszcze czeka. Myślę że może to być nawet do 34 tygodnia, moja siostra utyła na ostatnim etapie. Tak że Twój przyrost jest zrozumniały i się tu ni eporównuj z tymi co dopiero tyć zaczną... Moja waga ostatnim razem wskazywała tyle samo co przed 2 tygodniami mimo że brzuch był większy. Ale ja myślę że ważne też co na siebie wlożymy, poprzednio miałam naprawdę gruby, bawełniany sweter - one są ciężkie a kg w tę lub w tę w ciągu dwóch tygodni to spora różnica

darusia, witaj. Toż historia wstrząsająca, normalnie mogłabyś szpital zaskarżyć, gdyby coś Ci w ciązy potem było. Jak mozna nie powiedzieć pacjentce o ciąży??????Szok. Ale z drugiej strony jaki silny Twój maluszek, skoro w takiej sytuacji dal sobie radę. Chyba bardziej musimy ufać naturze
asienka, ja tak jeszcze z tą szyjką. Lekarz nie wspominał CI coś o pessarze, albo o szwie na szyjce? może jeszcze tak bardzo się nie skróciłą jednak jak Tobie się wydaje? Naastęnym razem gdyby byłą mniejsza zapytj go o to, założenie pessara jest zwykłym zabiegiem przy badaniu ginekologicznym, szew już w narkozie. I zwykle to zabezpiecza szyjkę

POP70, a co z Tobą jak tam ciśnienie? zaglądasz tu czasem ?????Mam nadzieję, że sie uspokoilo i czarne myśli Cie nie zjadły.
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:23   #4335
mrowak
Zakorzenienie

Pocieszenie marne, ale ja też mam dziś noc w plecy. Czuję się tak, jakbym wcale nie spałam a do tego za każdym z 5 razy przy przebudzeniu bolała mnie głowa i boli nadal. Znacie taki ból głowy, że boli nawet od poduszki? No, to właśnie tak mnie boli. Oczy mi się zamykają, a muszę do lekarza po receptę na tę infekcję, potem praca, zajęcia, korki i jeszcze nam się wieczorem znajomy zapowiedział na chwilę. Jak wieczorem nie padnę na nos, to będzie cud.

Sok z buraczków to raczej nie jest to, co tygryski lubią najbardziej nawet buraczkowo-jabłkowy Pomalutku go wypiję, ale wątpię, żebym kupiła następny- już wolę buraczki w różnej postaci.
Zapytam dziś lekarza czy mam kupić jakieś tablety z żelazem.

Chyba sięgnę po apap, bo inaczej to ja dzisiaj nic nie zrobię
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:27   #4336
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Witam nową mamusie.
Bardzo współczuję Wam tych bezsennych nocy. Ja jak narazie śpię rewelacyjnie do 9 to norma. Mam nadzieje ze sie to nie zmieni.

To że dzieci wysysają z nas wszystko to prawda bo ja zrobiłam sie taka blada że moja mama ostatnio do mnie dlaczego sobie włosy tak na czarno zrobilam bo az biała twarz mam ( a ja nie farbowąłam włosów od 2 miesiecy) Także naprawde musze wygladac tragicznie.

Izumi fajnie że s Kubaszewskim wszystko oki. Uwielbiam to imię, zobaczysz że bedziesz miała wspaniałego synusia (wiem to po swoim ) Z Kubełakmi tak jest że są cholernie uparte i zawsze ich musibyć na wierchu ale przy tym są bardzo inteligentne, dokładne i w ogóle najcudowniejsze na świecie.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:29   #4337
Darusiaaaa
Zakorzenienie

No u mnie historia na szczescie sie zle nie skonczyla, moj lekarz mowi ze dlatego ze w 3 tyg maluszek jeszcze nie jest czlowieczkiem tylko fasolinką i dał sobie rade z narkozą i wszystkimi lekami przeciwbólowymi. Później przeszedł dwa krwiaki ze mną, następnie byly ze 4 moze 5 tyg spokoju po czym na badaniach wykryto mi bialko w moczu;/ a teraz antybiotyki i przeziębienie. Mówie wam, jakieś fatum;/
Stary 2009-11-24, 09:30   #4338
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
asienka, ja tak jeszcze z tą szyjką. Lekarz nie wspominał CI coś o pessarze, albo o szwie na szyjce? może jeszcze tak bardzo się nie skróciłą jednak jak Tobie się wydaje? Naastęnym razem gdyby byłą mniejsza zapytj go o to, założenie pessara jest zwykłym zabiegiem przy badaniu ginekologicznym, szew już w narkozie. I zwykle to zabezpiecza szyjkę
Lekarz powiedział, że mam ograniczyć wspołżycie, dużo odpoczywać, nie dźwigać i stawić się za 3 tygodnie.
Stwierdził, że skrócenie jest nieznaczne ale jest b. miękka i że na chwilę obecną krążek ani szwy nie są potrzebne, że zobaczymy co się z nią dzieje na nastepnej wizycie... Więc czekam do 11 grudnia.
Stary 2009-11-24, 09:31   #4339
Darusiaaaa
Zakorzenienie

My na początku chcieliśmy małą Oliwke, ale teraz jak sie okazała być ona Kacperkiem to już sie doczekać nie możemy tych maleńkich stópek i pierwszego bezzębnego uśmiechu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:31   #4340
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
No u mnie historia na szczescie sie zle nie skonczyla, moj lekarz mowi ze dlatego ze w 3 tyg maluszek jeszcze nie jest czlowieczkiem tylko fasolinką i dał sobie rade z narkozą i wszystkimi lekami przeciwbólowymi. Później przeszedł dwa krwiaki ze mną, następnie byly ze 4 moze 5 tyg spokoju po czym na badaniach wykryto mi bialko w moczu;/ a teraz antybiotyki i przeziębienie. Mówie wam, jakieś fatum;/
a tam...fatum.
Będzie dobrze połowa już za toba... teraz szybko zleci, zobaczysz wnet bedziemy tulić swoje maleństwa
Stary 2009-11-24, 09:32   #4341
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Kurka wodna dziewczyny!! Jakaś awaria zdrowotna na naszym forum, niedobrze !! Nawet nie umiem każdej odpisać bo tyle tego... Anemia jest normalnym zjawiskiem w ciąży, nie pamiętam w którym tygodniu dokładnie ale jakoś po 20 następuje nagły spadek żelaza, stąd niektórzy lekarze już zawczasu przepisują żelazo.

Co do spania to nie wiem skąd u Was takie problemy, ja bym spała i spała, ale sny mam kiepskie

Baobabku super że badanie przebiegło pomyślnie Jak rozumiem miałaś USG połówkowe?? Ja idę na wizytę w piątek... i już zaczynam mieć stresa... choć przeplata się on z radością wynikającą z oglądania syna Szyjką się nie martw, na pewno wszystko dobrze się skończy. Dbaj o siebie!

Z ciśnieniem też widzę na forum nie najlepiej Bardzo niedobrze Uważajcie kobitki na siebie i Wasze pocieszki

mrowak a czy Ty musisz tyle pracować?? Nie możesz sobie już odpuścić...?? Odpocznij kobieto

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2009-11-24 o 09:40
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:32   #4342
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja następną wizyte mam na 13-stego. Mam nadzieję, że będzie już wszystko ok, pozbęde sie białka z moczu i tego przeziębienia strasznego i że maluszkowi nic nie bedzie
Stary 2009-11-24, 09:38   #4343
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Kurka wodna dziewczyny!! Jakaś awaria zdrowotna na naszym forum, niedobrze !! Nawet nie umiem każdej odpisać bo tyle tego... Anemia jest normalnym zjawiskiem w ciąży, nie pamiętam w którym tygodniu dokładnie ale jakoś po 20 następuje nagły spadek żelaza, stąd niektórzy lekarze już zawczasu przepisują żelazo.

Co do spania to nie wiem skąd u Was takie problemy, ja bym spała i spała, ale sny mam kiepskie

Baobabku super że badanie przebiegło pomyślnie Jak rozumiem miałaś USG połówkowe?? Ja idę na wizytę w piątek... i już zaczynam mieć stresa... choć przeplata się on z radością wynikającą z oglądania syna Szyjką się nie martw, na pewno wszystko dobrze się skończy. Dbaj o siebie!

Z ciśnieniem też widzę na forum nie najlepiej Bardzo niedobrze Uważajcie kobitki na siebie i Wasze pocieszki
Chyba masz rację... zaczeły się problemy anemio-przeziębieniowo-szyjkowe. Do tego jesienna deprecha i bezsenność...
Ale baby... !!! Nie damy się
Stary 2009-11-24, 09:41   #4344
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a tam...fatum.
Będzie dobrze połowa już za toba... teraz szybko zleci, zobaczysz wnet bedziemy tulić swoje maleństwa
Oby;-) A wy jak sie ogolnie czujecie brzuchatki kochane?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Chyba masz rację... zaczeły się problemy anemio-przeziębieniowo-szyjkowe. Do tego jesienna deprecha i bezsenność...
Ale baby... !!! Nie damy się
Pewnie, że sie nie damy ;-) Nie ma innej opcji nie jestem tu od poczatku na forum, dlatego wybaczcie pytanie, ale jest też ktoś datą porodu zbliżony do mojego?
(5 kwiecień)
Stary 2009-11-24, 09:41   #4345
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam kochane moje Co ja czytam, co to za bezsenność Was opanowała?? Ja dzięki Bogu nie mam z tym problemu. Tzn. budzę się z Tż przed 7 (jak on idzie do pracy). Ale leżę jeszcze w łóżeczku, pije herbatkę, jem śniadanko, które tż-cik zrobi A jak wychodzi do pracy to albo kimam jeszcze do 9-ej albo od razu o 8 wstaję. Z tym, że my to wieczorem za długo nie wytrzymujemy. Jak stare dziadki a zimą to już w ogóle 23-cia to dla nas środek nocy

Ja mam sposób na to jak nie mogę usnąć. Wystarczy książka do łózka, czytam jedną stronę i w połowie zasypiam Jak nie mam książki do czytania to zestaw SUDOKU, nie zdąże jednego rozwiązać i śpię

Za to sny... szkoda gadać. Dziś miałam z 5 różnych snów których w ogóle nie da się opowiedzieć... takie "masło maślane"...

darusiaaa- witamy w gronie mamusiek

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:43   #4346
asienka240
Rozeznanie

hahaha

DZIEWCZYNY
Moja mała chyba ma po raz 1 czkawke...
taki mi brzuszek delikatnie podskakuje w równych odstepach czasu...
Zabawne uczucie ... hihihi

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2009-11-24 o 09:44
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:47   #4347
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane moje Co ja czytam, co to za bezsenność Was opanowała?? Ja dzięki Bogu nie mam z tym problemu. Tzn. budzę się z Tż przed 7 (jak on idzie do pracy). Ale leżę jeszcze w łóżeczku, pije herbatkę, jem śniadanko, które tż-cik zrobi A jak wychodzi do pracy to albo kimam jeszcze do 9-ej albo od razu o 8 wstaję. Z tym, że my to wieczorem za długo nie wytrzymujemy. Jak stare dziadki a zimą to już w ogóle 23-cia to dla nas środek nocy

Ja mam sposób na to jak nie mogę usnąć. Wystarczy książka do łózka, czytam jedną stronę i w połowie zasypiam Jak nie mam książki do czytania to zestaw SUDOKU, nie zdąże jednego rozwiązać i śpię

Za to sny... szkoda gadać. Dziś miałam z 5 różnych snów których w ogóle nie da się opowiedzieć... takie "masło maślane"...

darusiaaa- witamy w gronie mamusiek
Dzięki laseczki za miłe przywitanie. Ja to ogolnie tak mam, moj na 4 do pracy chodzi wiec o 2 wstaje, także on wychodzi a ja jeszcze nie śpie;/ Taki nasz los, może to przejściowe, jak sobie przypomne to jedynym objawem ciąży na początku zanim sie o niej dowiedziałam było to, że gdzie nie poszłam tam mogłam usnąć obojętnie czy na stojąco czy na siedząco

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Dzięki laseczki za miłe przywitanie. Ja to ogolnie tak mam, moj na 4 do pracy chodzi wiec o 2 wstaje, także on wychodzi a ja jeszcze nie śpie;/ Taki nasz los, może to przejściowe, jak sobie przypomne to jedynym objawem ciąży na początku zanim sie o niej dowiedziałam było to, że gdzie nie poszłam tam mogłam usnąć obojętnie czy na stojąco czy na siedząco
asienka zazdroszcze;-) Ja na razie tylko pukanie w brzuchu czuje, moj czasem tez jak glowe przylozy do brzuchola
Stary 2009-11-24, 09:47   #4348
P0P70
Zakorzenienie

Ja także dołączam do tych co miały bezsenną dzisiejszą noc. Nie spałam od 3 do 6-tej. A o 7 musiałam wstać bo na 8 do pracy. Oczywiście do pracy dotarłam na 9-tą.

Darusia- witaj. Trochę to dziwne że Cię rozkroili i nie zauważyli że jesteś w ciąży pomimo wielu badań. No i całe szczęście że nic dziecku się nie stało.

Catro – opuchlizna i ciśnienie to jeszcze o niczym nie świadczą. Musisz zbadać mocz i zobaczyć jaki jest poziom białka. Więc teraz ja Ci poradzę NIE STRESUJ SIĘ. Zrób badania.
Białka w moczu nie powinno być ale może się pojawić norma to do 5g/l.
Ja mam w domu jeden ciśnieniomierz a w pracy drugi i co godzinę mierzę ciśnienie. Ale jestem zestresowana więc nie wiem czy te wyniki są miarodajne. Lecz czasami mam przekroczoną normę (1 pomiar na dzień powyżej czyli 140/90). Pozostałe pomiary są OK.

Megi – gratulację Twoich 12 kilo. Wiem jak to boli. Ja przeżywam każdy gram. I miałam nadzieję że w całej ciąży przytyję jakieś 14 kg. Ale wchodzę w 7 miesiąc z wagą plus 9 kg. Więc jeżeli pozostało mi około 13 tygodni a w każdym tygodniu powinnam przytyć minimum 0,5 kg, czyli w sumie jeszcze 6,5 kg. Ale na pewno będzie więcej.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:51   #4349
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asienka zazdroszcze;-) Ja na razie czuje pukanie w brzuchu, najwiecej jak sie poloze na lewym boku wieczorem Moj juz tez czasami czuje ale chcialabym juz tak moc okreslic wszystko, gdzie jest krasnoludek itd.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Nie martwcie sie wagą;-) Zrzucimy szybciej niż nam sie wydaje Maluszki wbrew pozorom dają popalić
Stary 2009-11-24, 09:51   #4350
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Uwielbiam te poranki zawsze Was tutaj tak dużo, ze nie można z czytaniem nadążyć Potem robi się trochę spokojniej, a ja tam wole tłok Co ja bym bez Was zrobiła... zanudziłabym się na śmierć...

Mam pytanie do mamusiek niepracujących. Jak sobie wypełniacie czas?? Bo ja z nudów czasem umieram, no bo ile można siedzieć na necie, sprzątać i gotować?? Masakra... a tu jeszcze tyle miesięcy nicnierobienia macie jakieś ciekawe zajęcia??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości