|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cześć Darusiaaa
![]() Jejku - jak ja bym chciała tak wstawać wcześnie. A tymczasem mogę spać od 21 do 10 rano bez żadnych problemów. No jeden problem jest - o 7 zaczynam pracę :/ I wczoraj zapomniałam Wam się "pochwalić": mam już 12 kg do przodu. ![]() ![]()
#4322 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tymi lekarzami to faktycznie różnie bywa. Ja od kad się dowiedziałam ze jestem w ciaży to jestem u 3 lekarza, i dopiero ten sprawil ze stwierdzilam ze chce akurat jego :P ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]()
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-11-24 o 08:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
W lipcu poszlam do lekarza bo kul mnie brzuch. Poszlam z wtorku na środe wieczorem, a czułam coś od niedzieli. Ten od razu wysłał mnie do szpitala na wycięcie wyrostka. W szpitalu przyjęli mnie na oddział, rano przyszedł lekarz, powiedział, że nie są pewni czy to wyrostek bo może zapalenie jajnika, więc mnie przeganiali 4 razy badanie ginekolgiczne, 4 chirurgiczne, latałam jak szerszeń po tym szpitalu. Jednak okazało się, że wyrostek i to niestety, że już sie rozlał, ale na szczeście do zapalania otrzewnej nie doszło. Więc zrobili mi zabieg, po 6 dniach wypuścili do domu. Po 3 tygodniach jadę na wizyte ginekologiczną, a moja Pani dr mowi ze gratuluje bo dzidzia sie rozwija dość ładnie. A ja mowie: jaka dzidzia? przeciez ja nie jestemw ciazy;-) bo takto w szpitalu by mi powiedzieli
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Słoneczko nie 12 kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- swoją drogą fajnie;-) jesz i nie tyjesz a ja jem i tyje. 7 kg jest juz nieźle widoczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez dowiedziałam się o ciązy w 6 tygodniu ![]()
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
megi moze masz duzo wod plodowych, moja przyjaciolka przytyla 29,300 w ciazy a wczesniej byla jak patyk i teraz jest jeszcze chudsza bo nawet sie nie da powiedziec szczuplejsza niz byla przed ciaza.
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- A tez macie taką jazde, że sie tak martwicie? Ja to strasznie,może dlatego, że na poczatku po wyrostku zostaly mi krwiaki i musialam 2 tyg lezec, a teraz antybiotyki;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Halo?? Darusiaaa chyba tylko my dwie tu jestesmy, dziewczyny przez ta nocna bezsennosc chyba pozasypialy :P
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
chyba tak ;-) No u nas też 1, więc co wizyta to sie stresuje i w domu tez nieraz wkręcam sobie coś;/. Wiesz co będziesz miała?
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Na kiedy asz dokladnie termin? U mnie wylicza caly czas na 5 kwiecien(śmingus dyngus), ale moja dr mowi ze wedlug niej moge sie szykowac w okolicach 20-25 marca bo maly sie szybciutko rozwija. |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Nie jesteście same
![]() Z tymi kg to ja nie wiem skąd - wody są w normie. Kurcze - widzę, że nieco przytyłam, już mniej mi widać żebra, no i piersi rosną codziennie chyba o pół rozmiaru (jak one tak mogą). Czuję że też zbieram wodę - pojawił się cellulit, wieczorem jestem opuchnięta, buty nie dadzą się dopiąć. Ja już sama nie wiem. Ale na pewno nieco się ograniczę. Chodzę na spacery i tak. Cholera no. A może nawet się nie spostrzegłam, jak zaczęłam po prostu żreć. ![]() A z tym niepokojem i lękami. Ostatnio dużo spokojniej. Tak się porobiło, że jak czuję małego wyraźnie i często, to się nie martwię.
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak kiedyś się mówiło, ciąża to nie choroba, albo" looo tam, nie przesadzaj", a teraz człowiek sam znając życie przesadza i jeszcze by zabił jakby ktoś to wypominał
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Megi ty lepiej obserwuj te puchnięcia nóg i dużo odpoczywaj z nogami ułożonymi wyżej a jak będziesz na wizycie to zgłoś to lekarzowi. A wagą się nie przejmuj. ![]()
![]() |
#4331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Zasatanawiam sie kiedy pojawią sie takie ruchy, że będe mogla powiedziec oo tu jest! Na razie pukaniem sie cieszymy jak czubki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po konsultacjach telefonicznych z ginem mam jeść dużo białka, zminimalizować sól, mierzyć ciśnienie na spokojnego a we wtorek na wizycie zleci badania. Mam nadzieję, że obejdzie się bez wizyty w szpitalu. Ja jak na razie nie panikuje, choć to + torbielki u Oli to chyba wystarczająco jak na jedną ciążę ![]() Cytat:
Co do diety: kawa, herbata, kofeina (cola) wypłukuje żelazo, za to witamina C i kwas foliowy wspomaga wchłanianie, dlatego zaczęłam popijać żelazo sokiem pomarańczowym lub z czarnej porzeczki (made by moja mama). Najlepiej wchłaniane jest zelazo pochodzenia zwierzęcego (czyli wątróbka, ale jej w dużej ilości w ciąży się nie powinno jeść bo zawiera również dużo wit. A). Czyli masło maślane - ja już doszłam do wniosku że dietą nie mam szans na poprawę wyników, więc mam nadzieję, że tabletki podziałają. A i jak będziesz brała ten preparat z żelazem, to nie bierz na raz tego i witamin - pogorszy się wchłanianie. Najlepiej jedno rano a drugie wieczorem. Cytat:
![]() Izumi też gratuluję zostania swoją osobistą łaciatą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o anemie, ja osobiscie nie mam, natomiast szwagierka miala dosc niedawno i to nie mala, zlecono jest buraczki do jedzenia i owoce. Jak chcecie to sie podpytam wiecej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
madziwnia, no to mialąś nockę rzezywiśćie. JA mam jakiś lęk przed leżeniem pół nocyu w związku z tym zwykle zasypiam koło 1szej :/ Ostatnio na siku budzę się przed 6tą i jak dobrze pójdzie to śpię zaraz dalej, a jak nie to musze usiąść sobie i coś robić. Najbardziej doskwierają mi problemy z oddychaniem, wiem już że musze sie jakoś uspokoić, zająć czymś innym,żeby oddech wróćił do normy, a potem i tak mam nerwa że dzieci niedotlenione albo coś... ![]() Baobabek, szczawiany (chyba) to i ja ostatnio miałam, poza tym OK co mnie ucieszyło, bo leczyląm się furaginem, wcześniej miałąm sporo za dużo leukocytów. Zapytałam lekarza o te szczawiany to powiedział,że kwestia diety, nic groźnego. megi-megi, ale Ty jesteś chyba najbardziej zaawansowana w ciązy z nas, prawda??? Ja czytałam,że najwiecej sie tyje między 20 a 30 tygodniem, więc mnie to jeszcze czeka. Myślę że może to być nawet do 34 tygodnia, moja siostra utyła na ostatnim etapie. Tak że Twój przyrost jest zrozumniały i się tu ni eporównuj z tymi co dopiero tyć zaczną... Moja waga ostatnim razem wskazywała tyle samo co przed 2 tygodniami mimo że brzuch był większy. Ale ja myślę że ważne też co na siebie wlożymy, poprzednio miałam naprawdę gruby, bawełniany sweter - one są ciężkie ![]() darusia, witaj. Toż historia wstrząsająca, normalnie mogłabyś szpital zaskarżyć, gdyby coś Ci w ciązy potem było. Jak mozna nie powiedzieć pacjentce o ciąży??????Szok. Ale z drugiej strony jaki silny Twój maluszek, skoro w takiej sytuacji dal sobie radę. Chyba bardziej musimy ufać naturze ![]() asienka, ja tak jeszcze z tą szyjką. Lekarz nie wspominał CI coś o pessarze, albo o szwie na szyjce? może jeszcze tak bardzo się nie skróciłą jednak jak Tobie się wydaje? Naastęnym razem gdyby byłą mniejsza zapytj go o to, założenie pessara jest zwykłym zabiegiem przy badaniu ginekologicznym, szew już w narkozie. I zwykle to zabezpiecza szyjkę POP70, a co z Tobą jak tam ciśnienie? zaglądasz tu czasem ?????Mam nadzieję, że sie uspokoilo i czarne myśli Cie nie zjadły. |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Pocieszenie marne, ale ja też mam dziś noc w plecy. Czuję się tak, jakbym wcale nie spałam a do tego za każdym z 5 razy przy przebudzeniu bolała mnie głowa i boli nadal. Znacie taki ból głowy, że boli nawet od poduszki? No, to właśnie tak mnie boli. Oczy mi się zamykają, a muszę do lekarza po receptę na tę infekcję, potem praca, zajęcia, korki i jeszcze nam się wieczorem znajomy zapowiedział na chwilę. Jak wieczorem nie padnę na nos, to będzie cud.
Sok z buraczków to raczej nie jest to, co tygryski lubią najbardziej ![]() ![]() Zapytam dziś lekarza czy mam kupić jakieś tablety z żelazem. Chyba sięgnę po apap, bo inaczej to ja dzisiaj nic nie zrobię ![]()
![]() |
#4336 |
Rozeznanie
|
Witam nową mamusie.
Bardzo współczuję Wam tych bezsennych nocy. Ja jak narazie śpię rewelacyjnie do 9 to norma. Mam nadzieje ze sie to nie zmieni. To że dzieci wysysają z nas wszystko to prawda bo ja zrobiłam sie taka blada że moja mama ostatnio do mnie dlaczego sobie włosy tak na czarno zrobilam bo az biała twarz mam ( a ja nie farbowąłam włosów od 2 miesiecy) Także naprawde musze wygladac tragicznie. Izumi fajnie że s Kubaszewskim wszystko oki. Uwielbiam to imię, zobaczysz że bedziesz miała wspaniałego synusia (wiem to po swoim ) Z Kubełakmi tak jest że są cholernie uparte i zawsze ich musibyć na wierchu ale przy tym są bardzo inteligentne, dokładne i w ogóle najcudowniejsze na świecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
No u mnie historia na szczescie sie zle nie skonczyla, moj lekarz mowi ze dlatego ze w 3 tyg maluszek jeszcze nie jest czlowieczkiem tylko fasolinką i dał sobie rade z narkozą i wszystkimi lekami przeciwbólowymi. Później przeszedł dwa krwiaki ze mną, następnie byly ze 4 moze 5 tyg spokoju po czym na badaniach wykryto mi bialko w moczu;/ a teraz antybiotyki i przeziębienie. Mówie wam, jakieś fatum;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stwierdził, że skrócenie jest nieznaczne ale jest b. miękka i że na chwilę obecną krążek ani szwy nie są potrzebne, że zobaczymy co się z nią dzieje na nastepnej wizycie... Więc czekam do 11 grudnia.
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
My na początku chcieliśmy małą Oliwke, ale teraz jak sie okazała być ona Kacperkiem to już sie doczekać nie możemy tych maleńkich stópek i pierwszego bezzębnego uśmiechu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4341 |
Wtajemniczenie
|
Kurka wodna dziewczyny!! Jakaś awaria zdrowotna na naszym forum, niedobrze
![]() Co do spania to nie wiem skąd u Was takie problemy, ja bym spała i spała, ale sny mam kiepskie ![]() Baobabku super że badanie przebiegło pomyślnie ![]() ![]() Z ciśnieniem też widzę na forum nie najlepiej ![]() ![]() ![]() mrowak a czy Ty musisz tyle pracować?? Nie możesz sobie już odpuścić...?? Odpocznij kobieto ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2009-11-24 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Ja następną wizyte mam na 13-stego. Mam nadzieję, że będzie już wszystko ok, pozbęde sie białka z moczu i tego przeziębienia strasznego i że maluszkowi nic nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale baby... !!! Nie damy się ![]()
![]() |
#4344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() (5 kwiecień) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane moje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam sposób na to jak nie mogę usnąć. Wystarczy książka do łózka, czytam jedną stronę i w połowie zasypiam ![]() ![]() Za to sny... szkoda gadać. Dziś miałam z 5 różnych snów których w ogóle nie da się opowiedzieć... takie "masło maślane"... darusiaaa- witamy w gronie mamusiek ![]() ![]()
#4346 |
Rozeznanie
|
![]() DZIEWCZYNY Moja mała chyba ma po raz 1 czkawke... taki mi brzuszek delikatnie podskakuje w równych odstepach czasu... Zabawne uczucie ... hihihi
Emilka jest już z nami ![]() Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2009-11-24 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Ja także dołączam do tych co miały bezsenną dzisiejszą noc. Nie spałam od 3 do 6-tej. A o 7 musiałam wstać bo na 8 do pracy. Oczywiście do pracy dotarłam na 9-tą.
Darusia- witaj. Trochę to dziwne że Cię rozkroili i nie zauważyli że jesteś w ciąży pomimo wielu badań. No i całe szczęście że nic dziecku się nie stało. Catro – opuchlizna i ciśnienie to jeszcze o niczym nie świadczą. Musisz zbadać mocz i zobaczyć jaki jest poziom białka. Więc teraz ja Ci poradzę NIE STRESUJ SIĘ. Zrób badania. Białka w moczu nie powinno być ale może się pojawić norma to do 5g/l. Ja mam w domu jeden ciśnieniomierz a w pracy drugi i co godzinę mierzę ciśnienie. Ale jestem zestresowana więc nie wiem czy te wyniki są miarodajne. Lecz czasami mam przekroczoną normę (1 pomiar na dzień powyżej czyli 140/90). Pozostałe pomiary są OK. Megi – gratulację Twoich 12 kilo. Wiem jak to boli. Ja przeżywam każdy gram. I miałam nadzieję że w całej ciąży przytyję jakieś 14 kg. Ale wchodzę w 7 miesiąc z wagą plus 9 kg. Więc jeżeli pozostało mi około 13 tygodni a w każdym tygodniu powinnam przytyć minimum 0,5 kg, czyli w sumie jeszcze 6,5 kg. Ale na pewno będzie więcej.
#4349 |
Zakorzenienie
|
asienka zazdroszcze;-) Ja na razie czuje pukanie w brzuchu, najwiecej jak sie poloze na lewym boku wieczorem
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Nie martwcie sie wagą;-) Zrzucimy szybciej niż nam sie wydaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam te poranki
![]() ![]() ![]() Mam pytanie do mamusiek niepracujących. Jak sobie wypełniacie czas?? Bo ja z nudów czasem umieram, no bo ile można siedzieć na necie, sprzątać i gotować?? Masakra... a tu jeszcze tyle miesięcy nicnierobienia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.