|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Jakos nie przejmowałabym się Tż-tem przy porodzie, bo jednak to anjbliższa osoba... i to on widział zakamarki mojego ciała nie mama czy tata czy koleżanka:P Żałuję, że nie bedziemy mieli porodu rodzinengo aż
|
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3543 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Jak synek był już na świecie to poszedł z nim do sali obok patrzeć na mierzenie ważenie itp, a potem stał w drzwiach sali z malutkim koło siebie i patrzył co ze mną. Jak mały wyskakiwał to trzymał mnie za rękę i patrzył jak wychodzi.
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę, żeby te mamuśki które się nie wypowiadają nagle pojawiły się na odchowalnie
bo skoro nie mają czasu pisać w ciąży to nie sądzę, żeby nagle znalazły czas na pisanie z dzieckiem przy piersi ![]() no, ale tak jak wspomniałam-wydaję mi się, że powinno się zrobić porządek
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | |||
|
Zadomowienie
|
Agape - Michał to śliczne imię, bo mój pierworodny tak ma na imię
![]() Cytat:
Myślę, że przy pełnym rozwarciu jest to możliwe, natomiast jak dziecko zejdzie już zbyt nisko do kanału rodnego, to lekarz nie ma jak go wyciągnąć przy cc lila - to życzę, abyście wigilię i święta spędzili w domku Cytat:
Cytat:
myślę, że te nicki trzeba dać też przy pierwszym poście (przy liście) patinka - tak jak dziewczyny pisały, położne są przyzwyczajone, że zdarza się kupa i inne rzeczy (ostatnio na SR nawet położna ze św. Zofii mówił, że jak jest kupa to położne się cieszą , bo to oznacza, że jest dobre parcie). O kupie słyszałam już nieraz, ale o bąkach ani razu![]() Mój organizm przeczyściło jakieś 2,5-3h przed porodem. Ale jeśli tak bardzo się stresujesz to możesz poprosić o lewatywę. Poza tym mój tż stał za moją głową i nigdzie mi nie zaglądał I był przejęty akcją porodową a nie moim wyglądem.brzoskwinia - nie ma co się bać nacięcia, bo wykonują w trakcie skurczu i przynajmniej ja nic wtedy nie czułam. Teraz podobno dużą uwagę przywiązuje się do ochrony krocza (pewnie oczywiście nie we wszystkich szpitalach), a poza tym zszywanie robią w znieczuleniu - więc też nie powinno być bólu (mnie pytały czy coś odczuwam podczas szycia i jak potwierdziłam że "coś" czuję, to wstrzyknęły dodatkową dawkę znieczulenia). |
|||
|
|
|
#3548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak mam, to normalne, w pierwszej ciąży też tak było, bez wkładek ani rusz. Tak się zastanawiam, jak myślicie, pierwszy poród zakończył się cesarką, teraz drugi będzie po roku i 9-10 miesiącach, czy mam szansę na naturalny poród, czy jednak bez pytania zrobią drugą cesarkę? Wolałabym chyba naturalnie urodzić, bo chciałabym dość szybko postarać się o trzecie dziecko (marzy mi się córeczka). A jak zrobią drugą cesarkę, to trzeba będzie poczekać, ciekawe ile. |
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie pomogę - mamy już mieszkanie, wiec nawet jakbyśmy chcieli zmienić to i tak nie moglibyśmy już skorzystać z tego programu. |
||
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
ale mnie rozśmieszyłyscie z tymi bąkami
ja też boje sie bólu i naciecia i szycia a że coś mi sie przytrafi to nie myśle,oni juz tam sporo widzieli a my nawet tego nie zauważymy bo w tym amoku i bólu to ... ![]() wczoraj tż oglądał kątem oka m jak miłości sie wystraszył ze goska miala krwotok i powiedzial ze nie bedzie opijał pierwszego dnia,ma zakazane ![]() patinka u mnie w szpitalu też nie ma odwiedzin na sali,tylko w specjalnej sali i bez dziecka,tylko tatus.w ogóle to bez sensu skoro dziecka nie może zobaczyc to przecież może przyjśc i sasiad kochanek .a no i też bym wybrała szpital nie przychodnie,a ginek to sobie może policzyć nawet 2tyś,musialabyś sie dowiedziec,skror położne biora ok 500zł.gin bierze za wizyte pół godz 100zł to za poród 10godz ile by musiał zgarnąc?
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki.
Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia, czy któraś z Was chodzi/chodziła do doktora Bloka? Bo myślę o zmianie lekarza, a w necie czytałam o nim dobre opinie.
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat pierwszy poród miałam sn, więc w tej kwestii więcej nie pomogę |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
napisałam długiego posta i co... i d**a
zjado mi gotyle pisałyśmy o zgadze że i mnie dopadła , tak mi niedobrze przez nią że na wymioty się ciśnie ![]() co do porodu to ze mną będzie uczestniczył mąż( do momentu aż mu się słabo zrobi ) i przyjaciółka ![]() wiem że mąż nie jest gotowy ( nie jest taki wytrzymały na takie scenki :krew , krzyki z bólu itp.) z samego początku chciał być przy porodzie , ale czym więcej o nim słyszy tym bardziej zaczyna sie bać ![]() wiem że zostanie do tego momentu co wytrzyma psychicznie , pózniej dam mu spokój ![]() ale mi niedobrze ... blleeeeeeeeeeee
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z labka a Wy tu jak burza idziecie i takie sympatyczne tematy
![]() Co do porodu i całej jego fizjologii to ja się tym nie przejmuję, położne na SR nam mówiły że przy parciu jak dziecko wychodzi to wszystkie kobiety mają wrażenie jak przy robieniu kupy bo dziecko uciska jelito. I jeśli kobieta się wstydzi przed swoim facetem to lepiej żeby go nie było bo ona wtedy bardziej się skupia czy facet patrzy niż na parciu.. Poród wtedy dłużej trwa, no i mówiły że teraz jest wiele takich sytuacji że jest moda na obecność facetów przy porodzie, a nie zawsze obie strony są do tego przekonane i taka obecnosć bardziej przeszkadza niż pomaga. położna mówiła że często zdarza się że jak wyślą faceta do automatu po kawę albo po coś do picia to w tym czasie blokada kobiety znika i rodzi w dwóch parciach... ![]() Myślę że akcja porodowa jest tak pełna emocji dotyczących wyjścia dziecka że na inne atrakcje jak bąki i kupa nikt nie zwróci uwagi. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
myślałam nad obiadem
i zdecydowałam sie na frytki ... właśnie sie robią![]() jak jestem sama w domku to nie chce mi sie wymyslać obiadów , najlepiej to bym wogule nic nie robiła tylko mandarynki pochłaniała ![]() dziś jak byłam po chlebek dla siebie to kupiłam znowu 2 kg mandarynek
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
lecę na usg, trzymajcie kciuki
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
A ja się Wam muszę pochwalić, że w niedzielę w nocy zostałam CIOCIĄ!
Ale poród miała ciężki. Krocze ma bardzo nacięte, bo mała dużo ważyła.Ale to jeszcze nie wszystko. Przy porodzie cały czas był mój brat i jestem z niego dumna. Bo ani nie zemdlał, a krwi było dużo, a jak bratowa już nie miała siły to on ja dopingował i mówił, że da radę, że jeszcze trochę. Naprawdę podziwiam ich oboje, bo ja bym dawno już tam padła, albo nie wiem co zrobiła. Mój TŻ chce byc przy porodzie, ale ja nie chcę. Boję się, że jak się napatrzy na to wszystko to potem mu to w głowie zostanie i stanę się dla niego nieatrakcyjna czy coś... I oczywiście też martwię jak mnie zeszyją... Bratowa mówiła, niby w żartach żebym rodziła przez cc. Niech mnie nawet nie straszy, że tak strasznie jest rodzić SN :/
|
|
#3560 |
|
Raczkowanie
|
Lila no właśnie ja tak czekam. Mam spakowaną torbę i przy każdym skurczu zastanawiam się czy to już. Tak mówią, że CC to jest najbezpieczniejsze dla mnie i dziecka, bo nie wiadomo do końca co jest z moim kręgosłupem. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie, ale bać się boję
![]() Patka tego też się boję. Muszę pogadać z moją lekarką co z tym kanałem rodnym. Patinka to ja Ci napiszę, że miałam lewatywę i zrobiłam kupę przy parciu, i od razu położna to przemyła. Masakrycznie się tego bałam żeby tej kupy nie zrobić. Mąż był przy mnie i zaglądał czy główka wychodzi i w ogóle wszystko widział. Mnie to było obojętne byle już urodzić. Po wszystkim powiedział, że nigdy nie widział takiej spełnionej, pięknej twarzy Poza tym mamy filmik jak Idusię wyjmują i mąż przecina pępowinę Spoko będzie dobrze. Nie martw się |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Pierogersy gotowe....
Kuba zjadł 2, 5 pieroga mówiąc mniam mniam i głaszcząc sie po brzuszku komicznie to wyglądało...Chyba był głodny bo porwał jednego surowego i chciał zjeść ![]() ******************* A Wy mamuski nadajecie jak szalone ....idę pocztać....zasługuję na małą przerwę
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Agape ja też mam wodniste upławy i lekarka mówi , że takie mogą być, ale oczywiście jedź do lekarza jeśli masz wątpliwości.
Co do imienia dla chłopca to podoba mi się i Eryk i Michał i Tomek. Super są. A najbardziej podoba mi się dla chłopca Mikołaj, ale mój maż tak ma na imię i powiedział, że w życiu się nie zgodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Aha Brzoskwinia mnie bardzo podoba się Borys A wiem co znaczy jak się wszyscy dziwią imieniu, bo mam Idę w domu i też różne były i są reakcje, ale nam się podoba i to jest najważniejsze
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
pysiamn cudna pościel...
Wróciłam z psiutą ze spacerku i czułam się padnięta... Trochę się zregenerowałam, to jadę do Lidla i do Auchan oglądać w końcu te staniki, bo zostanę bez żadnego...
|
#3565 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej te moje hormony to przeginają, właśnie ryczałam czytając co napisałaś, najbardziej łapie mnie za serce jak jest mowa o maluszku, który się pojawia na świecie. Tak bym chciała, żeby mój mąż był przy mnie, ale to zależy czy będzie cc, czy naturalny i czy mu pozwolą w szpitalu, boję się tylko o niego bo on jest taki dobry facet żeby tam ze strachu nie zemdlał.
|
#3566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jezuuuuuu no polalam się ze śmiechu co prawda mnie tez to przeraza ale jak się czyta o takich akcjach to śmiac się chce ![]() Cytat:
jako lekarz to raczej jest ok, plusem jest to, ze o ile się nie myle to ma tez swój własny gabinet. Bo w przychodni ma/ miał sprzet sprzed epoki , wiem, ze skierowania na badania daje do labu na powstańców sląskich nr 160 bodajże. Ja tam chodze prywatnie i dobrze kłują Zwolnienie tez mi dał bez problemu na początku ![]() ps. to dośc młody lekarz
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-24 o 13:25 |
||||
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia ale Ci zazdroszczę
Ja dopiero mam usg za tydzien ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem nie masz czemu obawiać się, że staniesz się nieatrakcyjna. A jak na to zaopatruje się Twój mąż? Chciałby być czy nie? Może być z Tobą jak skurcze będą jeszcze do wytrzymania, ale jak będą parte i będzie zaczynała się maniana to możesz poprosić go o wyjście ![]() A najlepiej nie słuchać od innych jak wyglądał ich poród, bo tym można narobić sobie więcej szkody niż pożytku. Cytat:
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
ula - ja myślę, że adrenalina pomoże tż zostać do końca, ale oczywiście nic na siłę
A to już był świadomy wybór ![]() ![]() youyou - za usg i pochwal się jak wróciszZaslona - ciociu, a jeszcze większe dla brata i bratowej i nowej członkini rodziny![]() Mój tż był przy porodzie i nie stałam się dla niego nieatrakcyjna, bo nie mógł się doczekać końca połogu I wcale nie jest tak strasznie rodzić SN, wcale nie musi być dużo krwiCytat:
dla tż za reakcjęI co fakt, to rzeczywiście jak są te skurcze to chce się tylko żeby już było po .................... No tak ... frytki, pierogi... tylko mi smaka narobiłyście. No to wyciągam kanapeczki, bo obiadek to dopiero po pracy
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mam nadrobić jak wy produkujecie i produkujecie....
![]() A zwłaszcza jak przeczytałam o pierdach przy porodzie Ratunkuuuuuuuu.... Kocham Wam Krejzole ![]() ************************* * Ale tak na powaznie to tak już pisałyśmy wcześniej mąż to najbliższa osoba...wiele widział... i zna nas na wylot... Mój wiele widział..przy porodzie ...pewnych rzeczy nie da się powstrzymac mimo że to krepujące tak jest i koniec.... On nawet wszystkiego nie zarejestrował patrzył mi w oczy trzymał za rękę...szeptał do ucha czułe słowa...i był szczęsliwy jak Kubuś leżał już na brzuszku Dziś i zaraz po porodzie twierdzi że nigdy by nie zmienił decyzji i jest szcześliwy że mógl być ze mną
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-24 o 13:38 |
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
trzymam mocno
......................... ............ już po obiadku teraz idę sie byczyć![]() chciałam się położyć spać , ale mąż co chwila dzwoni zeby mu sprawdzić aktualne ceny samochodów na polskim rynku ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

bo skoro nie mają czasu pisać w ciąży to nie sądzę, żeby nagle znalazły czas na pisanie z dzieckiem przy piersi 
, bo to oznacza, że jest dobre parcie). O kupie słyszałam już nieraz, ale o bąkach ani razu

A wiem co znaczy jak się wszyscy dziwią imieniu, bo mam Idę w domu i też różne były i są reakcje, ale nam się podoba i to jest najważniejsze
Wiem, że może martwię się na zapas, ale spędza mi to sen z powiek
, wiem, ze skierowania na badania daje do labu na powstańców sląskich nr 160 bodajże. Ja tam chodze prywatnie i dobrze kłują
za usg i pochwal się jak wrócisz