CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 06:28   #4381
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Marika Iwo też ulewa, no i pediatra twierdzi, że to normalne i niebawem powinno się unormować. Mnie też to niepokoi nie mówiąc o tym, że to cholernie męczące.
Iwo też z tych nienajedzonych, nie można normalnie zjeść przy nim, bo skacze, płacze widząc jak się buzią rusza
No póki co kochana to paszport pojechaliśmy wczoraj wyrobić małemu, więc kto wie

Carolajana ja przyłożyłam i jestem w ciąży nie wiem jak tżtowi o tym powiedzieć

Illbana wyglądał na normalnego, ale kto wie co mu tam w głowie siedziało

Pakusia kciuki już nie aktualne, więc mam nadzieje, że lot spokojny był i witojcie w kraju

Rumiankowa miłej pracy

Dziękujemy za gratulacje, wygląda jak by na dniach miała pojawić się druga jedyneczka

u nas nocka super
(ja nie chwalę)Iwo spał od19.15do5.45wtedy dostał 90ml mleczka i spał do7
Muszę pochwalić też tżta, ostatnio jakoś był dla mnie taki dziwny i nieczuły, a wczorajszy wieczór był bardzo miły, jak za dawnych dobrych czasów.
A i zapomniałam wczoraj napisać, Iwo będzie miał pierwszy dokument tożsamości, wczoraj złożyliśmy wniosek o paszport
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 06:54   #4382
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
hej, jedziemy na lotnisko, trzymajcie kciuki za lot plissss

obiecuje ze sie odezwe jak przyjedziemy i bede miec wiecej czasu dla was... mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie
a kim Ty jesteś nie no trzymay trzymamy
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
dzień dobry, u nas zaczął się kolejny dzień, kawa dla mnie zrobiona, idę się robi na u-bóstwo i do pracy rodacy.
ziew.
dobrego dnia życzę

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

pakusia - ja Cię pamiętam
pracuj, ktoś musi pracować żeby taki ktoś jak ja mógł leżeć
powodzenia w pracy

Iwciag brzydalu

A teraz wiadomość dnia:
rodzi następna rodzicielka moja
najlepsze jest to że umówiliśmy się że będzie do nas dzwonić jak zacznie rodzić bo jej tż ma złamaną nogę
No więc...ja wyciszyłam tel i nie słyszałam a mój tż wyłączył jak dzwoniła bo myślał ze to budzik
Ubryał się umył, naszykował do pracy, patrzy a tu 3 coś go tchnęło i okazało się że to oni dzwonili
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 06:57   #4383
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej
Moj synek poszedl do przedszkola , w prawdzie kaszle ale tylko czasem i pan doktor kazal tylko do kontroli za 3 dni przyjsc wiec mam nadzieje ze tym razem zaniedbania nie bedzie

Ja ostatnio jak zombi chodze bo moja mala daje czadu zarowno w dzien jak i w nocy
Z nowinek to moja cora "raczkuje" na dupie do przoduwlasnie z dywanu zlazla i idzie do TV ale radzi sobie dziewczyna

Buziaczki dla wszystkich zmykam

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 06:58   #4384
iwciag
Wtajemniczenie

Carolajna a czemu brzydalu ??

No i co co z nią? Rodzi w domu, czy mąż ze złamaną nogą ją powiózł
Stary 2009-11-24, 08:00   #4385
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marika moje dziecko ulewało ale jak przeszłam na mleko Nutramigen to przestało teraz przeszliśmy na mleko 2 i znowu ulewa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:03   #4386
Ewelain1987
Zadomowienie

hej
przyszlam sie przywitac
myslalam juz ze mojej niuni cos sie przestawilo ze przesypiala cale dwie nocki bez jedzenia ale 3 dnia juz sie obudzila o 2 na jedzenie od czego to zalezy?

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 08:05   #4387
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Carolajna a czemu brzydalu ??

No i co co z nią? Rodzi w domu, czy mąż ze złamaną nogą ją powiózł
Zawiózł ją jej ojciec

A brzydalu bo jesteś taka ładna że muszę się z rana dowartościować

Ewelajn zależy jaki ma humor dzidzia

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (10 użytkowników i 0 gości) , dorci77, iwciag+, Agnieszka 80, Ewelain1987+, jagoda999, Bercia2000+

cze wam

Stary 2009-11-24, 08:08   #4388
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
hej
przyszlam sie przywitac
myslalam juz ze mojej niuni cos sie przestawilo ze przesypiala cale dwie nocki bez jedzenia ale 3 dnia juz sie obudzila o 2 na jedzenie od czego to zalezy?
kurde ja nie mam na to żadnego wytłumaczenia, u nas też tak bywa!
Iwo przesypia ładnie nockę po czym kolejnej już się budzi na żarełko!

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Zawiózł ją jej ojciec

A brzydalu bo jesteś taka ładna że muszę się z rana dowartościować

Ewelajn zależy jaki ma humor dzidzia

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (10 użytkowników i 0 gości) , dorci77, iwciag+, Agnieszka 80, Ewelain1987+, jagoda999, Bercia2000+

cze wam

Racja, jestem takla ładna!!No i z rana najpiękniejsza

Ale u nas paskudna pogoda, wieje i pada strasznie, bryyy chyba dziś z łóżka nie wyjdziemy
Stary 2009-11-24, 08:13   #4389
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej matule

Mój krasnal zrobił o 7 pobudke więc spoko a już zaą spi, jak wstanie to ruszamy do moich rodziców yyyyyyyyyy to znaczy chcieliśmy ruszac bo się właśnie rozpadało, a my wyszykowani . Miałam durne sny, nie wnikam w nie głębiej bo wstyd. Jak Tż wróci to pojade sobie na giełde kwiatową w Tychcach bo bombeczki, lampki, tam oczopląsu można dostac , a ja kocham świąteczne zakupy .

cinusiowa - a jesc też by jadła bez oporów? dzisiaj zupie ten lacid baby za info. I jak nowe pampki?

Caro - no one raczej nie są pod ciśnieniem chociaż juz sama nie wiem. A może rzeczywiście jakaś alergia na moim mleku i na sztucznym też tak było więc czarna magia. Możesz coś wiecej napisac o tym chłopczyku albo jakis artykuł? może da się pomóc. Chyba ktoś tu siczyms wygadał .

rumiankowa - ja speedem miałam 5 minutek do pracki ale już nie mam i nie będę miała bo mi punkt zamkneli . Czyli Tż nie pracuje tak?

malutka - hehe wyobraziłam sobie Ciebie trzymającą pałe i wygarnianiu Tz jaki to z niego łotrzyk

ursull - masz byc grzeczna i koniecznie majtki załozyc tak żeby Panów nie prowokowac gołą

Eve - poczytam te linki wieczorkiem.

pakusia - jak przez mgłę ale cosik świta jakaś Paula i jakiś Kubus , udanego wypadu do PL

iwciag - heheh to jeszcze szybciutko wiza i czmych z nowym galanem do USA gdyby twój Tz widział co ci pisze i doradzam to by mnie pewnie poczęstował . No to sytuacje mamy podobne a tez często Ci ulewa? no jest uciązliwe bo coś mnie trafia jak ja go ładnie ubiore a ten bełt i wszystko w marchewce czasem wieczorkiem 4 raxy go przebieram a ten się cieszy . Chyba Tż przeczuł mojego posta że byl taki milutki.

Kathi - brawo dla zdolniachy , u mnie daleka droga do raczkowania junio ma to gdzieś.

blondynkapoznan - a mój po wszystkim ulewa nawet po piciu jak ma ten dzień ulewacza , dziwne.

Oki chwilowo nie pada więc gnam do dziadków juniora.
Stary 2009-11-24, 08:15   #4390
Carolajna24
Zakorzenienie

marika w moim podpisie masz link do jego strony!!!
wiesz, z tym ulewaniem to warto się poradzić pediatry u mnie nie jest tak strasznie jak u ciebie i [powoli zanika.
Mój Michaś czasem uleje ale na pewno nie 2 godz po jedzeniu!!

z czym się wygadałam
Stary 2009-11-24, 08:20   #4391
Ewelain1987
Zadomowienie

no u mnie tez brzydka pogoda ale nie pada na szczescie
wlasnie jem sniadanie a potem mialam isc po zakupy ale moze troszke poczekam moze ladnie sie zrobi na dworku??
wy dajecie juz swoim pociechom miesko do obiadku??

Stary 2009-11-24, 08:43   #4392
iwciag
Wtajemniczenie

Marika z tym ulewaniem bywa różnie, raz potrafi cały dzień nie ulewać, jeśli już to chwilę po jedzeniu odrobinę, a są dni kiedy ulewa po każdym posiłku kilka razy nawet do3h po jedzeniu! To bardzo męczące i dla dziecka i dla nas
Tak masz rację tż chyba wyczuł, że nie tylko jemu mogę się podobać i stąd jego zachowanie.

Ewelain ja daję mięsko już od miesiąca.
Stary 2009-11-24, 08:53   #4393
jagoda999
BAN stały

Do:
milena07, malutka_24 dzięki za opinię o albumiku
cinusiowa -ten brzeg Odry z drugiej strony Brzegu
marika2121 on miał na początku września zęby już widoczne na dole, ale takie kropeczki- to zdjęcie z zębolami takimi już wielkimi jest zrobione w połowie września, teraz mu lekko wychodzą na górze, jeszcze się nie przebiły
Illbana- a gdzie było, ze mam 23 lata? ja mam 32 i tak napisałam, 23 to bym chciała mieć
jagoda999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 09:22   #4394
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

Moje dzieci dziś wstały o 7 no cud
tzn mały to normalka ale duży wstaje przed 6

W sobote mój Tz ma urodzinki macie jakiś przepis na łatwy tort
bo ja kiepsko z pieczeniem jakieś babki czy ciasta z owocami tak ale z kremami umiem
Mozę dlatego że moja mama piecze pyszne ciasta i ja jej nigdy nie dorównam, a że ona na wesele idzie to nie chce jej już zawracać głowy
Zresztą jakby udał mi się tort to byłabym dumna z siebie
ale raczej bedzie zakalec z zważonym kremem

Esti
Gdzie sie podziewasz???
Dziewczynki juz zdrowe ???

Marika
Zabierz mnie na tą giełde
Ja tez uwielbiam ozdoby świąteczne,prezenty całą ta magie świąt

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:05   #4395
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Hej matule

Kathi - brawo dla zdolniachy , u mnie daleka droga do raczkowania junio ma to gdzieś.

.
hihi u nas to inna forma przemieszczania sie bo dupka za ciezka nie hcce sie raczkowac wiec moja zdolniacha ma swoj patent

Bercia ja polecem torcik ponizej jest swietny i wychodzi

Składniki
Biszkopt (składniki na 1 szt)
czubata szklanka mąki tortowej
5 jajek
¾ szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia

Upiec 2 biszkopty do drugiego dodać 1 łyżkę kakao,pomniejszając o tę samą ilość mąkę.

Krem
2 kremy do tortu "GELLWE"o dowolnym smaku
mleko
masło

Do nasączenia
2½ szklanki przegotowanej wody
sok z 2 cytryny
4 łyżki cukru
3 łyżki rumu lub aromat rumowy albo arakowy
Do przybrania
dowolne owoce świeże,kandyzowane lub suszone

Do obsypania

½ tabliczki startej gorzkiej czekolady
Biszkopt
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.Ubijając dodawać powoli cukier.Odstawiamy mikser.Dodać żółtka ilekko zamieszać łyżką,następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie połączyć z pianą.Ciasto przełożyć do okrągłej formy wysmarowanej smalcem i posypanej mąką.Wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec 25-30 minut.Biszkopt z kakao piec tak samo(suche składniki wymieszać przed dodaniem do piany)
Placki po upieczeniu wyłożyć do góry nogami,nakryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia,następnie zdjąć wierzchnią skórkę,potem przekroić na pół
Kremy zrobić według przepisu na opakowaniu

Placki nasączamy przygotowanym ponczem po 2/3 szklanki na jeden krążek.Kremem smarować na przemian,placki też poprzekładać raz biały,raz brązowy.Boki tortu obsypać tartą czekoladą.Dekoować owocami . SMACZNEGO

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:05   #4396
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Dziewczynki przepraszam. bardzo przepraszam, ze mnie nie ma ostatnio i nawet nie mam kiedy Was poczytać.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło. I Maluszki oczywiście też.

Chciałam się pochwalić, iż Nasz Marcelek raczkuje od niedzieli 22 listopada. No i sam z brzuszka siada i prostuje się pięknie.

U Nas nie za ciekawie, pieniążków nie mamy, Małż pracę ma do końca tego roku, mamy kredyt do spłacenia, moją szkołę, Małego szczepionki, no i ogólnie na życie potrzeba i w dodatku święta idą.

Niedługo może będziemy wiedzieć, czy przedłużą umowę, czy nie. Jak nie, to jednym słowem: tragedia. Teście nie pomogą, bo oni wiecznie nie mają pieniędzy i poza tym teraz teściowa nie ma pracy i wiele innych bajerów, aż szkoda pisać. Moi rodzice zadłuzyli się na nas już na ogromną sumę, ledwo rachunki swe opłącają, sobie nic nie kupują, tata zaraz pracy na parę miesięcy nie będzie miał, mama leży chora na grypę. Nia maja jak pomóc, choć jeszcze się starają.
POza tym nawet ok. Spoko jest. Marcuś rosnie, dużo mówi, chodzi gdzie nie trzeba, klęczy przy meblach itp i stara się podciągnać. Staje na stópkach prosto i denerwuje się że dłoni nie może oderwać dwóch i wstać chyba. xD Napatrzył się biedak jak się chodzi i mu się chce.
Noc dzisiaj jedna z najgorszych, dawno takiej nei było, ale trudno, pewnie zębole męczą, bo ni widu ni słychu, ale Mały przeżywa to boleśnie. ;/ Wiecie same z resztą.
Teraz Marcelek ma zieloną kupę. Nie wiem od czego, a już od tygodnia. O_o

Co do krzesełek, to wszystkie macie takie fajne palstikowe? Bo my będziemy kupować jednak takie tanie 2 w 1 drewniane, ze na krzesełko i stolik się przerabia, bo my zanim on 2 lat nie skończy to nigdzie nie pójdziemy jeszcze, a mamy 1 pokój, później moze jeszcze jedn dostaniemy mały. Nie będzie nas stać kupować krzesełka jeszcze i stoliczka małego specjalnego, jak to nie na tak strasznie długo będzie, a przyda się, myślimy, ze tak wyjdzie ekonomiczniej i bardziej z sensem. A co Wy sądzicie? Bo my to wybieramy od całej rodziny Małża na gwiazdkę dla Marcusia. Bo oni 240zł uzbierali. ;/ Ale krzesełko do 100 zł weźmiemy chyba i pieluszki czy coś kupimy jeszcze. Byłoby 300 zł, ale chrzestny dokłada się jeśli już to właśnie te 30zł bo on zanim dowiedział się, ze bedzie chrzestnym to kupił na chrzciny zabawkę, to jej nie dał i zostawił na gwiazdke jako prezent. A nam zabawki jak mówiliśmy cały czas neipotrzebne bo od groma mamy. No cóz... No comment.

Buziam i lecę do mego marudy.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:08   #4397
esti1984
Wtajemniczenie

Bercia dziękuję dziewczynki już zdrowe

wpadam tylko powiedzieć wam o super produkcie dla dzieci....ja nie mogłam się już doczekać kiedy będę mogła podać Nikoli jogurt bo trzęsła się na widok Julki z jogurtem....no i znalazłam Nestle - Misiowy jogurcik dla dzieci po 6 miesiącu są 3 smaki : malinowy, jagodowy, gruszkowy.....jest pyszny - Nikola go pochłania

można go kupić w Rossmannie i w większych sklepach... aha i nie jest on w lodówce tylko na półce z kaszkami itp..... 4 sztuki kosztują około 8 zł
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:26   #4398
superzabula
Zadomowienie

milena wazne, ze milo spedziliscie wieczor, film to tylko dodatek

cinusiowa super, ze jakos zlecialo z kazdym dniem bedzie coraz lepiej

witaj jagoda nastepny Aleksio do nas zawital

iwciag wypusila sie na impreze i od razu sie uwalila, a na dodatek juz znalazla sobie adoratora no Ciebie to wypuscic starch fajne sa takie wypady, troche relaksu nam sie przyda ja tez sie pochwale, ze wczorajszy wieczornalezal do udanych

ursull nikt sie nie przejal bo wiedzialysmy, ze zajeta bedziesz hydraulikami i co tu sie martwic

marika Jasko je tylko kiedy ma na to ochote i jak nie ma to mu nic nie wcisniesz, chyba jest bardziej wybredny z ulewaniem jest coraz lepiej, zdarza mu sie to tylko po mleku, a ze je go samego coraz mniej to i mniej ulewawoli jesc z lyzeczki, wiec musze mu zageszczac lub robic kaszki...a ile prania mniej

malutka ja mam dzis popoludniowke i tez sie wzielam za porzadki, wlasnie skonczylam, ale jestem z siebie dumna jutro bede miala luz

pakusia trzymam kciuki

Kurcze nie wiem co sie dzieje, Jasio od paru nocy ciagle sie budzi, macie moze tak???? Co moze byc przyczyna??? Raz zje raz nie, a tak to lezy i marudzi
Uciekam bo na popoludniu do pracy i trzeba jeszcze jakis obiad skrecic

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:34   #4399
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas spokojnie, cycek trochę pobolewa ale jest lepiej niż było. Może obędzie się bez dramatu tfu tfu

Illbana,

Rozaliontka, super że wszystko ok

Ursull, żartowałam zdziwiło mnie tylko że po raz pierwszy nikt nie odpowiedział na mojego posta, ani jedna sztuka Oby panowie hydraulicy byli rzeczywiście przystojni

Seona, super prezent

Milena,

Carolajna, zdrówka

Iwciag, gratulujemy ząbka

Cinusiowa, super że w pracy ok

Jagoda, witaj Śliczny synek a jakie ma piękne imię Też chciałam Alexa ale uległam rodzinie...i teraz brakuje mi tego x

Marika, właśnie wcale nie kamienieją mi cycki po tych 8 godzinach, są pełne ale bez przesady. Nie wiem skąd ten zastój...Aleks nie trzęsie się na widok jedzenia słoiczki je ładnie ale nie rzuca się na nic a pić dalej nie chce Boję się że się w końcu odwodni

Malutka,

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 10:35   #4400
iwciag
Wtajemniczenie

Vila przykro mi i współczuje problemów, dobrze, że choć z Marcelka macie pociechę, reszta musi się jakoś ułożyć

Superzabula tak to jest jak człowiek wyposzczony towarzysko, urwie się na chwilę to szleje, ale popieram, należy się Nam raz na jakiś czas taki wypadzik
u nas ząbek właśnie się tym objawiał niespokojne nocki i luźna kupa przez 2dni(w każdym pampku było trochę kupy)

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-24 o 10:52
Stary 2009-11-24, 10:41   #4401
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość
Dziewczynki przepraszam. bardzo przepraszam, ze mnie nie ma ostatnio i nawet nie mam kiedy Was poczytać.

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło. I Maluszki oczywiście też.

Chciałam się pochwalić, iż Nasz Marcelek raczkuje od niedzieli 22 listopada. No i sam z brzuszka siada i prostuje się pięknie.

U Nas nie za ciekawie, pieniążków nie mamy, Małż pracę ma do końca tego roku, mamy kredyt do spłacenia, moją szkołę, Małego szczepionki, no i ogólnie na życie potrzeba i w dodatku święta idą.

Niedługo może będziemy wiedzieć, czy przedłużą umowę, czy nie. Jak nie, to jednym słowem: tragedia. Teście nie pomogą, bo oni wiecznie nie mają pieniędzy i poza tym teraz teściowa nie ma pracy i wiele innych bajerów, aż szkoda pisać. Moi rodzice zadłuzyli się na nas już na ogromną sumę, ledwo rachunki swe opłącają, sobie nic nie kupują, tata zaraz pracy na parę miesięcy nie będzie miał, mama leży chora na grypę. Nia maja jak pomóc, choć jeszcze się starają.
POza tym nawet ok. Spoko jest. Marcuś rosnie, dużo mówi, chodzi gdzie nie trzeba, klęczy przy meblach itp i stara się podciągnać. Staje na stópkach prosto i denerwuje się że dłoni nie może oderwać dwóch i wstać chyba. xD Napatrzył się biedak jak się chodzi i mu się chce.
Noc dzisiaj jedna z najgorszych, dawno takiej nei było, ale trudno, pewnie zębole męczą, bo ni widu ni słychu, ale Mały przeżywa to boleśnie. ;/ Wiecie same z resztą.
Teraz Marcelek ma zieloną kupę. Nie wiem od czego, a już od tygodnia. O_o

Co do krzesełek, to wszystkie macie takie fajne palstikowe? Bo my będziemy kupować jednak takie tanie 2 w 1 drewniane, ze na krzesełko i stolik się przerabia, bo my zanim on 2 lat nie skończy to nigdzie nie pójdziemy jeszcze, a mamy 1 pokój, później moze jeszcze jedn dostaniemy mały. Nie będzie nas stać kupować krzesełka jeszcze i stoliczka małego specjalnego, jak to nie na tak strasznie długo będzie, a przyda się, myślimy, ze tak wyjdzie ekonomiczniej i bardziej z sensem. A co Wy sądzicie? Bo my to wybieramy od całej rodziny Małża na gwiazdkę dla Marcusia. Bo oni 240zł uzbierali. ;/ Ale krzesełko do 100 zł weźmiemy chyba i pieluszki czy coś kupimy jeszcze. Byłoby 300 zł, ale chrzestny dokłada się jeśli już to właśnie te 30zł bo on zanim dowiedział się, ze bedzie chrzestnym to kupił na chrzciny zabawkę, to jej nie dał i zostawił na gwiazdke jako prezent. A nam zabawki jak mówiliśmy cały czas neipotrzebne bo od groma mamy. No cóz... No comment.

Buziam i lecę do mego marudy.
Trzymam żeby przedłużyli umowę twojemu Tz
Kurde jak nie ma kasy to nic człowieka nie cieszy taka prawda ciagle trzeba się martwić i kombinować jak zrobić zeby na wszystko starczyło wiem coś o tym bo róznie bywało przez te 7 lat małżeństwa z moim Tz a jeszcze teraz świeta i ciężko sobie odmawiać pewnych pokus no to Cię pocieszyłam chodzi mi tylko o to że wiem co przeżywasz no ale czasem los sprawia niespodziankę i wszystko samo się układa czego życzę Ci z całego serca

O krzesełko takie Ci chodzi

http://www.allegro.pl/item815283009_...karmienia.html

Szczerze to nie polecam znajoma miała to obicie kolorowe zaraz sie rozpruło krzesełko jest dość wywrotne ,ale to moje zdanie,
a jesli chodzi o to, że sie rozkłada na stolik dal starszaka to też róznie bywa zależy do dziecka mój starszy syn odkad zaczął chodzić czyli miał 10msc na tyłku nie usiedzi jak był w krzesełku to ok nie uciekł a z takiego krzesełeczka stojącego nisko zaraz by uciekł
może warto dołożyć i takie kupić
http://www.allegro.pl/item822828059_...nia_2_kol.html

albo używane np takie
http://www.allegro.pl/item817935495_...karmienia.html

no juz nie przynudzam o tych krzesełkach zrobisz jak zechcesz

Kathi
dzięki

Esti
o żyjesz
fajnie że maluchy juz zdrowe

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-11-24 o 10:45
Stary 2009-11-24, 10:42   #4402
gosikk_s
Zakorzenienie

Vila, współczuję trudnej sytuacji mam nadzieję że jest przejściowa

Superzabula, może to zęby? Aleks teraz nocami ciągle marudzi

Stary 2009-11-24, 10:55   #4403
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Dzien Doberek

Marika-prosze,Cie!moja Kala do spiochow raczej nie nalezy
codziennie rano wstaje ok.6.00(jesli Tz ma na pozniejsza godz.-tzn.pon i wt. to godz.,2 sobie dosypiam a on sie nia zajmuje i abo mu zasnie na 0,5h albo i wcale)
Potem na spacerku ok.poludnia spi max-0,5-1h!
i potem tyle samo (albo i mniej po "obiadku"a przed kapiela)
Po kapieli zasypia od razu i od 23.00 zaczyna sie wstawanie co 2 godz!
wiec jak jej sie zdarzy "lepszy"dzien to jest swieto w rodzinie

co do ulewania-to wczoraj w reku mialam gazetke(twoje dziecko)i myslalam o Tobie..a raczej o Igrku..
Moja Kalina,ulewa ale po moim mleczku(wiadomo rzadkie)ale po mod.juz nie ani po kaszce a tym bardziej po kleiku.

w tym artykule napisano,ze:
" jest to sprawa indywidualna maluszka..
najczesciej zdarzajaca sie w wieku niemowlecym a czasem trwa to do roku!
Przyczyny nasilania sie ulewania to-aktywnosc ruchowa(ok.4 m-ca zycia)
lub alergia na mleko krowie..
dlatego nalezy trzymac maluszka pod katem 30stopni,nie karmic na lezaco ,po posilkach trzymac do odicia i ze pomagaja tez mieszanki mleczne AR(z kleikiem ryzowym,maczka ziemniaczana lub z ziaren chlebowca swietojanskiego,ktore zageszczaja mleko"

Eve,Caro-na temat takich artykulow..o takich bidulkach..mam identyczne zdanie ja Wy.Zazwyczaj rzadko czytam podobne,bo dlugo potem nie moge o nich zapomniec(o ile wogole..)i rycze jak glupia..Zawsze bylam wrazliwa na takie rzeczy a teraz gdy mam Kale..to serce mi doslownie peka!
Gdybym tak wygrala w totka..napewno wiedzialabym co z pieniazkami zrobic..bo nasze panstwo niestety ale pomoc nie potrafi
a tymczasem mozemy ,choc minimalnie sprobowac ratowac takie dzieci,wiem ze my Polacy jestesmy bardzo solidarni i jesli komus dzieje sie krzywda zawsze pomagadamy(w miare mozliwosci).

Pakusiu-mam nadzieje,ze razem ze swoja rodzinka dotarliscie szczesliwie do domku.
Udanego pobytu

Bercia -ja sie "podczepiam "pod Twoja prosbe(na urodz.Tz tez chcialabym sama cos upichcicSiorka przynosi torty i torciki ale ja chce tz-cikowi zrobic taki wlasnej roboty)

Iwcia-gratuluje zebolka dla Iwa
Fajnie,ze juz zlozyliscie wniosek opaszport..my mamy zamir w styczniu

Malutka-powiem Ci,ze swego czasu tez bardzo zloscilam sie na Tz o porzadki..i tez prawie paly musialam uzyc
az w koncu odpuscilam i powiem Ci ,ze teraz sam z siebie dosc sporo robi,albo bierze Kaluske i ida na spacer a ja sobie sprzatam..
Jest kochany,ale ja jeszcze wiecej wymagam..
Moze Twoj Tz z tych,co to jak sie powie dokladnie co maja zrobic a jak nie to nie "wyrywaja sie"sami?
ja mysle,ze to chwilowy kryzys..bedzie dobrze,zobaczysz

Kathi-brawa dla Gabusimalej pelzaczki

ursull-jak idzie naprawa? dalej "zalewasz"?

witaj Gosik

(zanim splodzialm posta wy juz tyle naskrobaly;/)

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-11-24 o 10:57
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 11:11   #4404
Carolajna24
Zakorzenienie

ja bez czytania chciałam się pochwalić

JESTEM ZNÓW CIOCIĄ
Mała Oliwka urodziła się dziś przez cc 3500 g 51 cm
Jadę zobaczyć jak się uda
Stary 2009-11-24, 11:14   #4405
iwciag
Wtajemniczenie

Caro z Ciebie ciocia jak z koziej dupy trąba
Gratulacje

Doris to z mojego syna taki śpioch jak z Twojej córyale nie chwaląc go dziś bardzo ładnie śpi, od rana 2raz w dodatku ponad godzinę już!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-24 o 11:17
Stary 2009-11-24, 11:52   #4406
Bercia2000
Zadomowienie

Vila
Napisałam Ci wiadomość na prv

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-11-24, 12:14   #4407
ania4891
Zadomowienie

Dzien dobry

Przyszlam powiedziec, ze zyje
Jestesmy zdrowe. Jeszcze nie siadamy i nie mamy zebow ale mowimy MAMA, BABU i LALA
Ja kazda wolna chwile w dzien i cale wieczory siedze przed komputerem i grafikuje. Zeby tylko jakas prace na zlecenie dostac Tylko nie wiem czy podolam, czy sie nadaje

Bardzo sie gniewacie, ze sie nie odzywam?

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-11-24 o 12:24
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 12:58   #4408
gosikk_s
Zakorzenienie

DORIS, witaj

Carolajna, gratulacje

Ania, wiiitaj A u nas ani mama ani lala...ja też chcę...

Stary 2009-11-24, 13:10   #4409
Ewelain1987
Zadomowienie

hej znowu wrocilam.
moja malenka spi a ja siedze przed laptopem i czytam co nabazgralyscie

Stary 2009-11-24, 13:10   #4410
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ania, wiiitaj A u nas ani mama ani lala...ja też chcę...
Teraz siedzi i tylko BABABABU LALALALALALA

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości