|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Ja też Przedwiośnie.Miałam we wrześniu więc luzik w ogóle.
Ten pierwszy też nie był zły, tylko ten Kordian... Zdaam ![]() ==== a! tekst czytelniczy nie ciekawy...W sensie dosyć trudny. Trzeba było go bdb zrozumieć. |
|
|
|
#3422 |
|
♥
|
a dobrze, ja wzięłam 1 temat, przedwiośnie jeszcze nie omawiałam do końca.
w ogóle czytam to o tym Kordianie - Wioletta i od razu przypomniała mi się Wioletta z brzyduli
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej wrócę jeszcze troszkę wcześniej...A ja mam do niej jakiś sentyment. Albo do tej 18L "Jak zapomnieć" ![]() Cytat:
![]() Zbiorowe "pfff" i wszyscy wzięli pierwszy
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-11-24 o 12:34 |
||
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytanie ze zrozumieniem jak dla mnie było po prostu dziwne. Takie pytanie jakieś, że nie wiadomo z której strony zacząć
ale nie było źle ogólnie ja właśnie może jeszcze bym ten 1 jakoś napisała, ale Kordiana bardzo mało pamiętam ![]() parodia, właśnie tak myślałam, że dużo osób jeszcze nie brało przedwiośnia ;P ale jak już ktoś je przerobił to temat był dość łatwy. w każdym razie dobrze że nie było potopu
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2009-11-24 o 12:34 |
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Czytanie ze zrozumieniem w miarę, w miarę, trzech kolokwializmów się trochę naszukałam, ale ogólnie jest ok
![]() Tylko wszyscy byliśmy wściekli na to Przedwiośnie, powinno być do materiału, który już przerobiliśmy, co za sens robić taką maturę |
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja sie tak zamotałam z tymi kolokwializmami że w końcu połowa tekstu była dla mnie kolokwializmem xd
własnie dlatego sporo szkół u mnie nie zamawiało, bo operon robi chyba z całego materiału :P
|
|
#3427 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ;-)
Ja także wybrałam "Przedwiośnie", a co najlepsze jako jedyna klasa w szkole to przerobiliśmy, więc inni wybrali ten drugi temat. Kiepa! Ja Kordiana kompletnie nie pamiętałam, więc gdyby nie to "Przedwiośnie" to bym poległa ![]() A właśnie, pamiętacie co wpisałyście w tych kolokwializmach? Ja już sama nie wiedziałam, co to jest. |
|
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na pewno napisałam to 'obciachowe' 'coś tam na fali' i jakiegoś 'gościa coś tam'
|
|
#3429 | |
|
♥
|
ja właśnie obawiałam sie , że będzie potop albo nad Niemnem.
![]() Cytat:
kurde to ja się boję o moją biologię. ![]() w ogóle wczoraj tacie mówię : tata wiesz , że jest taka fajna książka z biologii , przydałaby mi się (biologia villego) , nawet później na studiach itd przychodzę do domu książka leży na stole
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-11-24 o 13:00 |
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z każdym rozszerzonym może być kiepsko
|
||
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. jakby nie patrzeć Wiola tu pasuje ![]() ------- Wy po maturach nie macie lekcji? Ja ogólnie mam, ale dzisiaj się zwolniłam
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i większość nie poszła, ale ogólnie to mnie tak już wkurza ta klasa ![]() Ale jutro już pójdziemy, bo matma (chociaż po drodze też wf i religia )
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam na szczęście
u mnie niektórzy z jakąś książką z opracowaniami pisali, zastanawia mnie tylko - po co? :P
|
|
#3434 |
|
♥
|
u mnie również nie ma lekcji :d
Parodia beznadzieja , pewnie to specjalnie robią aby każdy sobie pomyślał , że nic nie umie i kupował vademecum i testy z operonu
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-11-24 o 13:34 |
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Połowa pytań niedługo z tego czytelniczego zaczynała się od ..."jaką pełni funkcję.." - i to tez było trochę głupie moim zdaniem, ale luuzz..
---- U mnie w szkole jedna klasa też nie doszła jeszcze do Przedwiośnia i współczuję im,bo ja bym nie chciała zostać sam na sam z Kordianem i Lalką! ---- Baaardzo bardzo cieszę się, że nie było "Dziadów". Nie znoszę tej lektury.... |
|
|
|
#3436 |
|
Flawless
|
Siemanko
Przybiegam zrelacjonować, jak mi poszło. Jeżeli chodzi o tekst, to ciekawy, ale pytania mega głupie a rozprawka - oczywiście wybrałam Kordiana i Lalkę, Prusa uwielbiam, a Przedwiośnia nie przerabialiśmy Sporo napisałam, tym bardziej, że temat rozczarowania miłością i kobietami dość dokładnie omawialiśmy na lekcji ![]() Ciekawe, ile mi wyjdzie tych %. Jutrzejsza matma zwisa mi na maxxxa
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie może kiedy mają być wyniki? pewnie w grudniu?
|
|
#3438 |
|
♥
|
ja myślę , że grudzień / początek stycznia
|
|
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
No ja słyszałam, ze w grudniu jakoś typowo przed przerwą świąteczną.
Okaże sie...
|
|
|
|
#3440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Żbiki ;*
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||
|
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam się, że ogólnie tekst był dość głupi, no ale mam nadzieję, że dobrze odp. na pytania. A z tematem 2 troszkę lałam wodę. Ja mam z reguły problem, że piszę naokoło i ciężko mi się wbić w klucz. No ale kij z tym.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-11-24 o 14:42 |
||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe właśnie jak ja pisałam to wypracowanie to ciągle w głowie miałam klucz
ale ciężko powiedzieć, co w nim będzie, ja starałam sie wcisnąć tyle rzeczy, które mogły mieć sens, ile sie dało:P
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie pewnie też w grudniu, to nauczyciele u nas w szkole sprawdzają ![]() już widzę obiektywne oceny prac po nazwisku.---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- i pisałam pierwszy temat ;] jak zobaczyłam fragment "Przedwiośnia", przeczytałam..i stwierdziłam,ze NIE WIEM co to za sytuacja..
|
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
te matury będą sprawdzane w szkole do której chodzisz i nam mówili że już może w przyszłym tygodniu, czyli ta matura będzie szybciej wynik podany niż ta z matmy z początku listopada
![]() ja też wybrałam temat z PRZEDWIOŚNIA
|
|
#3445 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chcą się wyrobić przed zebraniem i pewnie ogłosić na zebraniu z rodzicami wyniki matury
|
|
|
#3447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mi się nie skojrzyło z maturami, a z biologią, z genetyką ![]() Cytat:
wychodzimy ze szkoły "niedobrze mi" ja "to idź coś zjeść" ona "nie!" ;] Cytat:
a wypr. pisałam z Przedwiośnia xD którego to Przedwiośnia póki co przeczytałam kilka stron i streszczenie na ostatnimdzwonku xD a w ogóle tego nie przerabialiśmy także stwierdziłam, że no risk no fun i leciałam z Baryką pierwszy też fajny, z tym, że ja kompletnie nie pamiętałam co i jak w Kordianie xD koleżanka pisała 1. temat i napisała, że Wokulski był zakochany w Joasi Pomyliło jej się z Ludźmi Bezdomnymi ![]() a jeszcze tuż przed maturą mówiłam, że na bank będzie Przedwiośnie, a kolega, że Lalka. ja jeszcze obstawiałam Jądro ciemności albo coś z tych głupich Koridanów, Wallenrodów czy innych Giaurów :P
|
|
#3448 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a tą piosenkę Peji to uwielbiałam oj takCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nauczyciele sprawdzają. także szybko wyniki bedą. Cytat:
myśleliśmy że inne polonistki bedą sprawdzac a tu zonk. czesc !! ja pisałam na drugim temat. trochę się rozpisaaałam ale i tak nie wróżę kokosów . z polskiego akurat wynik mi szczerze lata ;] byle miec te 50 % ;]
|
||||||
|
|
|
#3449 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj w szkole mówię "oby nie było Przedwiośnia ani Kordiana"
Napisałam na drugi temat, bo Kordiana kompletnie nie pamiętałam, a szkoda, bo mogłabym pisać o Wokulskim Pytania do tekstu tez nie za ciekawe były. Jakieś funkcje, nie cierpię tego Ale chyba jako jedyna z klasy napisałam o tych kolokwializmach
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Jestem tu nowa fajnie ze powstał taki temat ![]() Uważam że to czytanie było głupie Szkoda że ta matura jest podobno ostatnia próbną Tej z CKE nie ma bo pieniędzy nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

w ogóle czytam to o tym Kordianie - Wioletta i od razu przypomniała mi się Wioletta z brzyduli

na jaki temat pisałyście?

masakra.
Szkoda że ta matura jest podobno ostatnia próbną