Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 13:51   #4291
zielony_motylek
Rozeznanie

Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
tak jest!! bede pamietała na przyszłość - WIZAŻ PONAD GARY odmaszerować

Cytat:
no wlasnie tez wiem, że rano najlepiej, ale nieiwem czy jak jutro kupi test po południu czy wytrzymam do rana
Ja bym kupiła odrazu 2 testy, jeden zrobilabym popoludniu a drugi rano dla pewnosci
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Wysłałam na priv moje dane z n-k
ja też, ja też chce
Stary 2009-11-24, 14:05   #4292
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Wszystkim, którzy chcieli zobaczyć zdjęcia wysłałam na priv moje dane z n-k i dziękuję za gratulacje
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:09   #4293
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wróciłam do domku, zrobilsimys z TZ schabowe a na 16 jedziemy na masaz moi rodzice dzis nie mogli bo są w wawie (a od 2 lat chodza raz w tygodniu wiec idziemy my). pół godzinki będe lezała i będzie mnie babeczka masowała
Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość

Madzialenka, Liee to me do końca obejrzane - bardzo wciąga...
Teraz na tapecie Dexter
a który sezon Dextera??

dzis znowu oglądalismy działki, potem dzwonilismy z ogłoszen. jedna nam wpadła w oko, ale trzeba sie dowiedziec o niej więcej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:19   #4294
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
A weszłam, bo teraz będę miała bardzo dużo czasu, ponieważ jestem w ciąży
moje gratulacje

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

powiem Ci, ze jeszcze dzis bym sie spakowala, gdyby byla taka mozliwosc

nie masz juz wizy?
czy zostalas dluzej "na czarno" ?

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć!

Gold fish i żabciu, trzymam kciuki

Byliśmy wczoraj w kinie na 2012, nawet fajny film, ale efekt na wyrost przesadzone, czasami to aż się śmiałam, że taka bajeczka. Ale ogólnie warto pójść.
(nie) dziekuje

my bylismy w niedzielel na 2012 ... i tez troche bajka ten film .. jak np autem uciekal przed pekajaca droga ... i jak pod tym pudynkiem jechal ... sciema .. .ale racja film bylo warto obejrzec .. tym bardzeij ze trwal 2:30min ale jakos tego nie odczulam

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

moim zdaniem taki album to super prezent- po powrocie do Polski na pewno będzie tęsknić za tamtą atmosferą, życiem (zawsze lepiej gdzie nas nie ma ) wiec będzie mogła pooglądać, przypomnieć sobie. Nie słuchaj TŻ- my kobiety lepiej wiemy

no wlasnie tez mi sie wydaje ze album to dobry pomysl ...
no nic pogadam jeszcze z TZetem dzis moze uda mi sie go namowic

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Kwiatuszku, ja też chcę zdjęcia zobaczyć
ja tez

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
A gdzie jest Kasiaher ? Jak tam napastliwe koleżanki męża ?
no wlasnie ?!

ps. szkoda ze mnie nie bylo na konkursie tez myslalam ze to liliputka bedzie mamusia .. jak powiedziala ze jest " mala "

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:20   #4295
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkim, którzy chcieli zobaczyć zdjęcia wysłałam na priv moje dane z n-k i dziękuję za gratulacje
Widać że zakochani i szczęśliwi! Miałaś śliczny bukiecik

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:20   #4296
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

Ja bym kupiła odrazu 2 testy, jeden zrobilabym popoludniu a drugi rano dla pewnosci
dobry pomysł

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:21   #4297
iwka28
Wtajemniczenie

Żabcia, a może weźmiecie ciocię w miejce gdzie zawsze chciała iść, ale brakowało jej czasu/pieniędzy/nie miała z kim? Jakaś wypasiona restauracja, przedstawienie, wycieczka? Ja bym się z albumu ze zdjęciami ucieszyła, lubię takie rzeczy, ale prawda jest taka że nie wszyscy muszą. Jak ma go położyć na półce i ma się kurzyć to szkoda pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam juz z rodzicami, a teraz będę kolejny raz musiała poruszyc nasz temat i przedstawic im nasz punkt widzenia. To ze nie chcemy inwestować w nie nasze już dawno wiedzą. Nie mogę z nimi dojść do porozumienia. Nie wiem dlaczego oni mnie w ogole nie rozumieją. Daję im czas do przemyśleń, a oni nie zaczynają kolejnej rozmowy. Strasznie ciezki temat jest z nimi, ale nie poddaje sie . Tylko trudno jest mi spokojnie do tego podchodzic, bo za każdym razem płacze, jak o tym myśle.
Nie płacz sytuacji to nie zmieni, a TY się niepotrzebnie denerwujesz. Skoro rodzice nie podejmują ponownie tematu to sama zacznij Przecież to Twoi rodzice i na pewno chcą dla Ciebie jak najlepiej.

Cytat:
troche Cie rozumiem bo widzisz, rodzice tz maja duzy dom, a my nie zgodzilismy sie tam wprowadzic na stale no i teraz oczywiscie on przejdzie na jego siostre, tylko co z moim tz? nie dostanie ani grosza? narazie mieszkamy w malym doemczku u tesciow na podworku i remontujac go staralismy sie utopic jak najmniej kasy, bo oni juz brzecza, ze jak sie pobudujemy to oni sie tam wprowadza taka Ci sprawiedliwosc-mogliby nam chociaz ten maly domek przepisac to po wyprowadzce bysmy sobie go wynajeli, zebym nam sie koszty remonty chociaz zwrocily, a tak to doopcia i tescie zostawia jedna chalupe coreczce, a do drugiej sie wprowadza na gotowe ja nie rozumiem takiej "sprawiedliwosci" u mnie jest tak, ze rodzice sa po rozwodzie i brat dostanie mieszkanie w bloku po mamie, a ja dzialke od taty na ktorej bedziemy sie budowac i jak tata umrze to jego maly domek
W razie czego Tż będzie się należał zachówek, nie ważne czy rodzice zostawią po sobie testament czy też darują wcześniej siostrze dom w formie darowizny. A wiesz, brzęczenie brzęczeniem, a starych drzew się nie przesadza Myślę, że Tż powinien porozmawiać z siostrą i rodzicami i sobie wyjaśnić jak ma to wyglądać.

Cytat:
Byliśmy wczoraj w kinie na 2012, nawet fajny film, ale efekt na wyrost przesadzone, czasami to aż się śmiałam, że taka bajeczka. Ale ogólnie warto pójść.
Zgadzam się fabuła się kupy nie trzyma, ale efekty specjalne świetne. Zrobili taki kolaż kilku filmów, raczej średnio im wyszedł.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A ja od rana się tak zdenerwowałam, ze nie wiem...MÓj mąż miał mi przelać połowę pieniedzy za rachunki, których nie mieliśmy uregulowanych w zwiazku z wynajmem mieszkania. Od dwóch tygodni go prosze, zeby wpłacił kasę, bo termin zapłaty już dawno minał. Jakoś się nie poczuł do tego. Na moje maile, smsy nie reaguje, tel nie odbiera, więc zadzwoniłam do niego z zastrzeżonego rano...powiedział mi, ze nie miał czasu zrobić przelewu, bo coś tam...rety jak on mnie wkurza !!!WIęc mu powiedziałam, zeby sobie żartów przynajmniej z innych ludzi nie robił. Jak o spytałam czy coś działa w sprawie rozwodu, to odpowiedział, ze w odpowiednim czasie dowiem się co dla mnie szykuje...
Powiem Wam, ze mocno się zastanawiam czy mam na cokolwiek czekać...chyba sama wezmę sprawy w swoje ręce, bo jego podłośc przekracza wszelkie granice !!!
Ja wiem, że na pewno ciężko Ci podjąć kolejny krok, i definitywny, ale biorąc pod uwagę słowa Twojego męża ja sama bym wniosła o rozwód ewentualnie separację. Myślę, że nie czekałabym na dowiedzenie się co to znaczy:
"odpowiednim czasie dowiem się co dla mnie szykuje..."
A rachunki są na kogo? I na kogo było mieszkanie wynajęte? Zawsze można zapłacić (żeby odsetki karne nie przeleciały) i wezwać męża do zapłaty. Jak się będzie uchylał, pozostaje droga prawna ich wyegzekwowania, poradź się prawnika. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

dzis znowu będziemy z męzem ruszac w teren.

dzięki za rady

gratulacje
Nie ma za co, Wasza wymarzona działka już tam gdzieś czeka.

A ja mam dziś leniwy dzień. Nic mi się nie chce.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:32   #4298
mona_ja
Wtajemniczenie

Iwka28, szykujecie coś na półrocznice? Bo chciałabym jakoś z tż ten dzień uczcić ale nie mam żadnego pomysła

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 14:38   #4299
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

Martucha a Ty co? smiejesz sie z nas czy co?
nie poprostu odpisalam na kilka postow potem dalam no i na koniec sie okazalo ze sie wsyztsko skasowalo... i nie mam juz sily
Stary 2009-11-24, 15:05   #4300
kasiaher
Wtajemniczenie

hej
widzę że czekałyście na mnie , ach... miło mi,
a więc tak przyszedł tż dość póxno wczoraj dlatego nie napisałam odrazu. Powiedziałam mu wprost że odebrałam 3 telefony od jakis dziewczyny które przedstawiały sie że sa z ubezpieczenia, jedna okzała się rzeczywiście babką od ubezpieczeń na życie, tż postanowił ubezpieczyć mnie siebie i dzidzi na życie i dodatkowo ubezpieczenie mojego dziecka , żeby miał pieniązki na przyszłość. Druga kobita dostała numer od naszego kolegi wlasnie którego ubezpieczała i chciała się z nami skontaktowac, tż zadzwonił do tego kolegi i rzeczywiście na głośno mówiącym sama to usłyszłam. Tylko nie wiem co z tą trzecią dziewczyną, bo numer zastrzeżony i tż sam nie wiedział kto to, ale stwierdził że może któras firma sie zainteresowała nim z tego względu że często takie kobiety przychodza do nich do pracy i oferują swoje usługi i może kiedys numer podał i teraz dzwonią.

kwiatuszku gratuluje
wiedziałam że to liliputek odrazu się skapnełam gratulacje dla mamusi

AgatkoL działaj , nie daj sie zastraszać, pysknij do nieglo nastepnym razem , bądź wredna

domi jak się czujesz ?????

myszka_maj cos mi się wydaję że będziesz w naszym gronie , mam jakies przeczucie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:09   #4301
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej
a więc tak przyszedł tż dość póxno wczoraj dlatego nie napisałam odrazu. Powiedziałam mu wprost że odebrałam 3 telefony od jakis dziewczyny które przedstawiały sie że sa z ubezpieczenia, jedna okzała się rzeczywiście babką od ubezpieczeń na życie, tż postanowił ubezpieczyć mnie siebie i dzidzi na życie i dodatkowo ubezpieczenie mojego dziecka , żeby miał pieniązki na przyszłość. Druga kobita dostała numer od naszego kolegi wlasnie którego ubezpieczała i chciała się z nami skontaktowac, tż zadzwonił do tego kolegi i rzeczywiście na głośno mówiącym sama to usłyszłam. Tylko nie wiem co z tą trzecią dziewczyną, bo numer zastrzeżony i tż sam nie wiedział kto to, ale stwierdził że może któras firma sie zainteresowała nim z tego względu że często takie kobiety przychodza do nich do pracy i oferują swoje usługi i może kiedys numer podał i teraz dzwonią.

kwiatuszku gratuluje
wiedziałam że to liliputek odrazu się skapnełam gratulacje dla mamusi

AgatkoL działaj , nie daj sie zastraszać, pysknij do nieglo nastepnym razem , bądź wredna

myszka_maj cos mi się wydaję że będziesz w naszym gronie , mam jakies przeczucie
Cieszę się bardzo, że wszystko się wyjaśniło widzisz buziaki

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 15:11   #4302
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
hej

dziekuje ja sie czuje super. od soboty juz nie biore tego fenoterolu i magnezu, tylko brzuszek twardnieje wiec czasem bez nospy sie nie obejdzie
W czwartek z tata jada po dyplom i przy okazji kupie pampersy, bo nam jeszcze one zostaly, a tak to juz wszytsko bedzie
a Wy macie juz wszystko?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:12   #4303
anuulaa
Wtajemniczenie

Wchodzę, a tu 4 strony do nadrobienia od rana!

Dostałam wolne do końca tygodnia i mam się wyleczyć. Jutro idę do lekarza, a teraz leżę sobie w łóżeczku

Wkurzyłam się dzisiaj, bo od ponad tygodnia czekam na przesyłkę z allegro a dzisiaj przyszło powiadomienie z poczty, że już 9 dni temu listonosz nikogo nie zastał, cholera to ja czekam na paczkę, nawet awizo nie było!! Jeszcze się z mężem pokłóciłam...:/

Kwiatuszku, gratuluję zafasolkowania

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-11-24 o 15:14
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:17   #4304
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzę, a tu 4 strony do nadrobienia od rana!

Dostałam wolne do końca tygodnia i mam się wyleczyć. Jutro idę do lekarza, a teraz leżę sobie w łóżeczku

Wkurzyłam się dzisiaj, bo od ponad tygodnia czekam na przesyłkę z allegro a dzisiaj przyszło powiadomienie z poczty, że już 9 dni temu listonosz nikogo nie zastał, cholera to ja czekam na paczkę, nawet awizo nie było!! Jeszcze się z mężem pokłóciłam...:/

Kwiatuszku, gratuluję zafasolkowania
a nie wyprowadzaliscie sie? moze na allegro masz inny adres?
Bo ja tak wlasnie czekalam raz na paczke, a przyszla do mojego domu, bo na allegro mam adres zamledowania staly a z Tz gdzie indziej mieszkamy

Mi dzis przyszla przesylka po 2óch tyg, ale bylo napisane, ze dlugi czas oczekiwania
Kasiaher moze Ciebie zainteresuje, bo ja zamowilam głownie, zeby miec do karmienia:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=804272989

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:25   #4305
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
hej
tak myślisz Kasiu??

Nasz Skarb
Stary 2009-11-24, 15:27   #4306
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Bo ja tak wlasnie czekalam raz na paczke, a przyszla do mojego domu, bo na allegro mam adres zamledowania staly a z Tz gdzie indziej mieszkamy

Mi dzis przyszla przesylka po 2óch tyg, ale bylo napisane, ze dlugi czas oczekiwania
Obecnie mam na allegro dobry adres, więc nie mogło być pomyłki. Mam nadzieję, że nie odesłali tej paczki do nadawcy,mąż miał dzisiaj mi ją odebrać.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 15:56   #4307
india83
Zakorzenienie

Cytat:
no i napisałam posta i się skasował

India, śliczny ten album, dziewczyno naprawde masz talent
\dziekuje

Cytat:
Wysłałam na priv moje dane z n-k
gratuluje
ja tez chce zobaczytc zdjecia!!!

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Troszkę pocieszyłaś... poczekam do pierwszego @ i zobaczymy jak się będę zachowywać wtedy... mam nadzieję, że będzie tak jak dawniej
czasami bywa, ze wcale nie tak od razu wraca wszystko do normy ja odstawialm tabletki ok.1,5 roku temu. Na poczatku była tragedia, pozniej lepiej, pozniej znowu gorzej i znowu poprawa. Niedawno znowu miałam przez jakis czas obnizone libido teraz juz jest lepiej, ale szczerze to juz nie jest tak jak dawniej. Pocieszam sie, ze te okresy kiedy mam ochote sa coraz czesciej i dluzej wiec moze kiedys bedzie wszystko tak jak byc powinno ale niestety hormony potrafia niezle namieszac w organizmie kobiety (ja brałam 6-7lat)

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

W razie czego Tż będzie się należał zachówek, nie ważne czy rodzice zostawią po sobie testament czy też darują wcześniej siostrze dom w formie darowizny. A wiesz, brzęczenie brzęczeniem, a starych drzew się nie przesadza Myślę, że Tż powinien porozmawiać z siostrą i rodzicami i sobie wyjaśnić jak ma to wyglądać.

iwka jestes pewna, ze przy darowiznie przysługuje zachowek?? my wlansie jestesmy na tym etapie i gdy podawalismy dane do spisania aktu, specjalnie zapytałam czy nie bedziemy miec pozniej problemow ze splata brata TŻ(zachowek). babka powiedziała, ze tak sie dzieje przy testamencie,a nie darowiznie. mam nadzieje, ze nie wprowadziła nas w błąd??!! w poniedziałek podpisanie aktu, musze jeszcze raz zapytac notariusza
Stary 2009-11-24, 16:13   #4308
bzyczka1
Zakorzenienie

nie jak z darowizną ale z testamentem jest też tak, że gdy ma się dwoje dzieci, jednemu się zapisuje np. dom, to musi ono spłacić drugie dziecko, no chyba że to dziecko (nie ujęte w testamencie) zdecyduje że się zrzeka swojej części. Tak było z moją ciocią. Jej mieszkanie wykupili moi rodzice i został spisany testament, wszystko zostało zapisane na mojego tatę. Ciocia nie miała dzieci, mąż już od dawna nie żyje. Więc wszystko należało się siostrą cioci (mojej babci i jeszcze jednej cioci) i one mogły ale wcale nie musiały się zrzec i wtedy musielibyśmy je spłacić

Dziewczyny smutno mi jak nie wiem...tż do mnie dzwonił i nie wróci dzisiaj do domu ;( zostawili ich w pracy, dowódca 10 min przed końcem wydał broń i poszedł przez 2 godziny nie przychodził. Tż jeździ z kolegą a tamten wyszedł normalnie i tż kazał mu jechać no bo ile będzie na niego czekać, przecież on też ma rodzinę. I ani bielizny, ani gdzie spać nie. Zostanie u znajomych ale na karimacie spać będzie. Co to za spanie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 16:20   #4309
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Cześć dziewczyny Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo od czasu ślubu zajrzałam tutaj tylko raz, a ślub miałam w czerwcu jakoś nie miałam czasu. Od razu po ślubie znaleźliśmy mieszkanie do wynajęcia i przez 2 miesiące nie mieliśmy neta, potem ja znalazłam pracę i tak teraz co weekend jeździmy raz do mojej mamy raz do mamy mojego męża A weszłam, bo teraz będę miała bardzo dużo czasu, ponieważ jestem w ciąży Zaczyna się dopiero 6 tydzień, ale już się nie mogę doczekać kiedy moje maleństwo się urodzi Jeżeli któraś chciałaby zobaczyć zdjęcia ze ślubu to pisać na priv podam login na n-k
Teraz postaram się tutaj regularnie zaglądać
gratulacje dużo zdrowia dla ciebie i dzieciątka
Bardzo chętnie obejrzę Twoje ślubne zdjęcia

Myszka
widze, że my bardziej niecierpliwie oczekujemy na wynik testu jak ty

Jutro idę do fryzjera, mam ochotę troszkę zaszaleć, bo moja fryzura już dawno mi się znudziła
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 16:27   #4310
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Myszka widze, że my bardziej niecierpliwie oczekujemy na wynik testu jak ty

tak, bo jak juz wczesniej wspomnialam jak zrobie test to bedzie wszystko jasne , a tak zawsze jakas nadzieja

wlasnie sobie obliczylam ze gdybym byla w ciazy to rodzilabym akurat w wesele TZ siostry,

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-11-24 o 16:29
Stary 2009-11-24, 16:55   #4311
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Iwka28, szykujecie coś na półrocznice? Bo chciałabym jakoś z tż ten dzień uczcić ale nie mam żadnego pomysła
Prawdę mówiąc to nic specjalnego. Jakoś tak nie obchodzimy połówkowych rocznic. Może się wybierzemy do kina, ale bez szaleństw.
Daj znać jak coś wymyślisz.

Cytat:
Obecnie mam na allegro dobry adres, więc nie mogło być pomyłki. Mam nadzieję, że nie odesłali tej paczki do nadawcy,mąż miał dzisiaj mi ją odebrać.
Odesłać na pewno nie odesłali, awizować mają 2x w sumie daje Ci to 14 dni na odesłanie przesyłki. U mnie listonosz był jeszcze lepszy, ponieważ w ogóle nie nosił przesyłek, tylko od razu awiza, że niby nikogo nie było w domu. A odebrać na poczcie masakra, duże osiedle, kolejka pod drzwi i zakręca.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
\dziekuje

iwka jestes pewna, ze przy darowiznie przysługuje zachowek?? my wlansie jestesmy na tym etapie i gdy podawalismy dane do spisania aktu, specjalnie zapytałam czy nie bedziemy miec pozniej problemow ze splata brata TŻ(zachowek). babka powiedziała, ze tak sie dzieje przy testamencie,a nie darowiznie. mam nadzieje, ze nie wprowadziła nas w błąd??!! w poniedziałek podpisanie aktu, musze jeszcze raz zapytac notariusza
Tak jestem pewna. Zachowek przysługuje jak rodzice zostawią testament i brat TŻ dostanie część majątku ale np. dużo mniejszą niż Wasza (uwzględniając darowiznę). Wtedy może domagać się zachowku od Was. Zachowku mogą żądać uprawnieniu do zachowku, w stosunku do spadkobierców a także w stosunku do osób obdarowanych przez spadkodawcę przed śmiercią. W przypadku, gdy darowizna została dokonana na rzecz osoby, która także jest uprawniona do zachowku, nie ma znaczenia, kiedy ta darowizna została uczyniona, gdyż tylko darowizny dokonane na więcej niż 10 lat przed otwarciem spadku na rzecz osób, które nie są spadkobiercami lub uprawnionymi do zachowku, nie wlicza się do spadku. Wyjściem z sytuacji jest zakup nieruchomości, wtedy nie wchodzi ona w masę spadkową. Kobieta wprowadziła Was w błąd. Poczytaj sobie kodeks cywilny, dział dotyczący spadków. Jeśli wartość pozostałej części spadku która przypadnie bratu będzie mniejsza wartościowo niż przysługujący mu z mocy prawa zachowek, będziecie musieli go spłacić. Jeśli rodzice nie zostawią testamentu wówczas macie dziedziczenie ustawowe i do masy spadkowej również zalicza się ta darowizna.
Trochę zamotałam
Acha jeśli darowizna byłaby z dożywociem dla rodziców to wtedy jest trochę inaczej i takiej darowizny do masy spadkowej się prawdopodobnie nie wlicza, bo to inny rodzaj umowy.

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2009-11-24 o 17:16
Stary 2009-11-24, 17:09   #4312
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam wieczornie.

zostałam wymasowana przez ,masazystkę. czuje się taka zrelaksowana.

tylko wkurzona jestem, bo dzis TZ był z samochodem do wyiany jakiejs uszczelki za 12zł a sie okazało,z e jeszcze coś trzeba (ZNOWU !!!!) tylko, ze za 600zł mam dosc tego pieprzonego samochodu .

Stary 2009-11-24, 17:21   #4313
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Żabcia, a może weźmiecie ciocię w miejce gdzie zawsze chciała iść, ale brakowało jej czasu/pieniędzy/nie miała z kim? Jakaś wypasiona restauracja, przedstawienie, wycieczka? Ja bym się z albumu ze zdjęciami ucieszyła, lubię takie rzeczy, ale prawda jest taka że nie wszyscy muszą. Jak ma go położyć na półce i ma się kurzyć to szkoda pieniędzy.
.
No wlasnie tylko ze nie mamy za bardzo czasu kiedy sie z nia wybrac bo to pozegananie jest w ta sobote a ona leci w nastepny piatek .. .a my przez caly tydzien pracujemy ... a ona mieszka od nas poltorej godziny drogi ... kurde sama nie wiem ... myslalam moze nad jakims zlotym lancuszkiem?! no ale to nic nie ma wspolnego z pozegananiem ... w najgorszym wypadku damy jej kase i kwiatki ?!

Cytat:
hej

cize sie ze sytuacja tak sie rozwiazala

Cytat:
dziekuje ja sie czuje super. od soboty juz nie biore tego fenoterolu i magnezu, tylko brzuszek twardnieje wiec czasem bez nospy sie nie obejdzie
W czwartek z tata jada po dyplom i przy okazji kupie pampersy, bo nam jeszcze one zostaly, a tak to juz wszytsko bedzie
a Wy macie juz wszystko?
kurcze dziewczyn zaniedlugo bedziemy ogladac zdjecia waszych malenstw

AgatkaL- " "odpowiednim czasie dowiesz się co dla Ciebie szykuje..." a przez to co niby mial na mysli?! smieszny chlopczyk z niego naprawde ... zachwouje sie jak bys to ty rozwalila wasze malzenstwo i ze ma jakies dowody obciazajace Ciebie .. smiech na sali normalnie

Jutro wraca moj brat z PL bo 4 miesiacznych wakacjach

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-11-24, 17:24   #4314
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Żabciu nie cieszysz się??

Stary 2009-11-24, 17:29   #4315
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Żabciu nie cieszysz się??
strasznie sie ciesze ....

a tu jeszcze Thanksgiving w czwartek ... i wspolny obiad ... ;/

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2009-11-24 o 17:31
Stary 2009-11-24, 17:30   #4316
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie sie ciesze ....
hm... nie widac

kurcze, ze ja nie liczyłam ile na naprawy tego samochodu poszło, pewnie za to juz nowy bysmy mieli

Stary 2009-11-24, 17:40   #4317
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
a Wy macie juz wszystko?
oj mi te brzuszek ostatnio cały czas twardnieje , ale staram sie dużo leżec no i nospa w ostateczności.
Ciuszki juz mam,... teraz wózek, łóżeczko i komode dostaliśmy od tż brata ciotecznego, wanienke musze kupic i te pozostałe . Wiesz co kiedys mi wklejałaś liste całą co trzeba kupić ale tż formatował laptopa i znowu wszystko straciłam
możesz mi ja jeszcze raz wkleić???

Cytat:

Kasiaher moze Ciebie zainteresuje, bo ja zamowilam głownie, zeby miec do karmienia:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=804272989
chyba nie miałabym hdzie postawić , mamy małe miszkanie więc raczej nie, ale fajne napewno wygodne

Cytat:
tak myślisz Kasiu??

Cytat:
No wlasnie tylko ze nie mamy za bardzo czasu kiedy sie z nia wybrac bo to pozegananie jest w ta sobote a ona leci w nastepny piatek .. .a my przez caly tydzien pracujemy ... a ona mieszka od nas poltorej godziny drogi ... kurde sama nie wiem ... myslalam moze nad jakims zlotym lancuszkiem?! no ale to nic nie ma wspolnego z pozegananiem ... w najgorszym wypadku damy jej kase i kwiatki ?!

cize sie ze sytuacja tak sie rozwiazala

kurcze dziewczyn zaniedlugo bedziemy ogladac zdjecia waszych malenstw

AgatkaL- " "odpowiednim czasie dowiesz się co dla Ciebie szykuje..." a przez to co niby mial na mysli?! smieszny chlopczyk z niego naprawde ... zachwouje sie jak bys to ty rozwalila wasze malzenstwo i ze ma jakies dowody obciazajace Ciebie .. smiech na sali normalnie

ja też
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 17:43   #4318
Mletfyk
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo od czasu ślubu zajrzałam tutaj tylko raz, a ślub miałam w czerwcu jakoś nie miałam czasu. Od razu po ślubie znaleźliśmy mieszkanie do wynajęcia i przez 2 miesiące nie mieliśmy neta, potem ja znalazłam pracę i tak teraz co weekend jeździmy raz do mojej mamy raz do mamy mojego męża A weszłam, bo teraz będę miała bardzo dużo czasu, ponieważ jestem w ciąży Zaczyna się dopiero 6 tydzień, ale już się nie mogę doczekać kiedy moje maleństwo się urodzi Jeżeli któraś chciałaby zobaczyć zdjęcia ze ślubu to pisać na priv podam login na n-k
Teraz postaram się tutaj regularnie zaglądać
Gratuluję z całego serducha
Ja co prawda niedługo jestem na tym forum,ale z chęcią bym zobaczyła fotki z Twojego dnia

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A ja od rana się tak zdenerwowałam, ze nie wiem...MÓj mąż miał mi przelać połowę pieniedzy za rachunki, których nie mieliśmy uregulowanych w zwiazku z wynajmem mieszkania. Od dwóch tygodni go prosze, zeby wpłacił kasę, bo termin zapłaty już dawno minał. Jakoś się nie poczuł do tego. Na moje maile, smsy nie reaguje, tel nie odbiera, więc zadzwoniłam do niego z zastrzeżonego rano...powiedział mi, ze nie miał czasu zrobić przelewu, bo coś tam...rety jak on mnie wkurza !!!WIęc mu powiedziałam, zeby sobie żartów przynajmniej z innych ludzi nie robił. Jak o spytałam czy coś działa w sprawie rozwodu, to odpowiedział, ze w odpowiednim czasie dowiem się co dla mnie szykuje...
Powiem Wam, ze mocno się zastanawiam czy mam na cokolwiek czekać...chyba sama wezmę sprawy w swoje ręce, bo jego podłośc przekracza wszelkie granice !!!
Szok...i po tym wszystkim jak Cię zranił on ma jeszcze czelność rzucać takie teksty?! myślę że powinnaś wziąć sprawy w soje ręce - tak jak radzą dziewczyny...olej drania - czas leczy rany i jeszcze będziesz z kimś kto na prawdę zasługuje na taką fajną i zdolną dziewczynę jak Ty

Cytat:
hej
Tak myślałam że ma to sensowne wytłumaczenie i rzeczywiście chciał Ci zrobić niespodziankę ( tym ubezpieczeniem Ciebie i Dziziunia)
Ech....my kobiety zawsze przejmujemy się na zapas...

Cytat:
tak, bo jak juz wczesniej wspomnialam jak zrobie test to bedzie wszystko jasne , a tak zawsze jakas nadzieja

wlasnie sobie obliczylam ze gdybym byla w ciazy to rodzilabym akurat w wesele TZ siostry,
a może się jednak okaże,że dołączysz do grona mamuś?!

u mnie w rodzince tak było że dziewczyna mojego brata urodziła 3 dni po naszym Ślubie (choć szkoda że nie mogła już na nim być to jednak były toasty za Nią i Małą)

A my byliśmy dziś w kolejnej agencji nieruchomości i niestety nie ma już domu w którym się zakochałam ;(
ale nie ma tego złego, bo dostaliśmy możliwość obejrzenia świeżo dodanej nieruchomości. Co prawda mamy ją oglądać dopiero w przyszłym tygodniu ale wiemy gdzie to jest i pojechaliśmy z ciekawości zobaczyć na zewnątrz wygląda świetnie - jeszcze lepiej niż w opisie i na zdjęciach (nawet jeśli się okaże że wymaga remontu w środku) Nie wycenili jej jeszcze, ale końcem tygodnia będziemy znać dokładną cenę i jeśli będzie taka jak nam mówili wstępnie to poważnie się zastanowimy i zaczniemy chodzić za kredytem. Wiem że nie powinnam się tak podniecać ale to pierwsza działka która mi się podoba a jeszcze nam jej nie sprzątnęli sprzed nosa.... 3majcie mocno kciuki

Kocham Cię M.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091010030113.html
Mletfyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 17:45   #4319
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu mam zapisaną te listę pomyslałam, ze kiedyś mi sie przyda

Do Szpitala
DOKUMENTY:
dowod osobisty
karta ciazy
ksiazeczka ubezpieczeniowa
wyniki badan
skierowanie(jesli jest potrzebne)

DLA MAMY
szlafrok
2 koszule rozpinane
kapcie
klapki pod prysznic
skarpetki
majtki jednorazowe
staniki laktacyjne
ubranie na wyjscie
przybory toaletowe(dezodorant pasta do zebow szczoteczka mydlo plyn do higieny intymnej szampon)
reczniki
chusteczki higieniczne
podpaski duze
wkladki laktacyjne
papier toaletowy
reczniki papierowe
laktator
talerz kubek sztucce
notatnik krzyzowka dlugopis
komorka
aparat fotograficzny
pieniadze
zestaw do lewatywy
leki ktore przyjmujesz
wkłady poporodowe
Bepanthen (masc na brodawki)
Żywność i napoje: woda niegazowana, sok jabłkowy, herbata, przysmaki, owoce, biszkopty

DLA DZIECKA
nozyczki do paznokci
łapki niedrapki
miekka szczotka do wlosow
3 kaftaniki 3 oszulki
3 body
3 spioszki pajacyki
2 czapeczki
sweterek
pampersy
skarpetki
kocyk, rozek
krem do pupy (sudocrem)
ręczniczki
ubranko na wyjscie
mydelko albo plyn
oliwka (bambino)
spirytus 70%
jalowe gaziki
kombinezon
pieluchy tetrowe

WYPRAWKA POTRZEBNA W PIERWSZYCH MIESIACACH

łóżeczko z materacem (ja mam gryka kokos podobno najlepszy)
przescieradla 3
kołdra z poduszka
poszewki
kocyk cienki i grubszy
10 flanelowych pieluszek
3 rożki- ja mam 1 rożek i to wystarczy
przewijak
chusteczki do wycierania pupy
krem do pupy sudocrem
pampersy
wanienka i stojak
termometr do wody
termometr do ciałka
platki kosmetyczne do mycia buzi
sol fizjologiczna do przemywania oczu
plyn do kapieli (olilatum)lepszy podobno Emolium
oliwka (bambino)
reczniki
miekka szczotka do wlosow
gruszka do nosa
spirytus do pepka
nozyczki do paznokci
body z dlugim rekawem i krutkim
kaftaniki
pajacyki
koszulki
cienkie i grube skarpetki
bawelniane bluzeczki
spioszki
2 czapeczki cienkie i 2 grube
krem do buzi bephanten (masc bephanten do smarowania brodawek po karmieniu)
posciel do wozka
wozek
nosidelko
laktator
butelki 2 (ja mam z aventa)
smoczki 2
karuzela na lozeczko
podgrzewacz do butelek
szczotka do czyszczenia butelek
woda morska do noska
wazelina do ciemieniuszki
niania elektryczna
grzechotki
myjka
patyczki do uszu
sliniaczki
szampon
ceratki pod posciel

Stary 2009-11-24, 17:46   #4320
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, z kasą bym się nie wyrywała, a może jakaś grafika lub zdjęcie charakterystycznego motywu do powieszenia już Polsce w mieszkaniu? Tylko nie jakieś wielgaśne, żeby do walizki weszło?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości