Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 17:25   #361
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15476575]zmykam do domu, bo już mi się nie chce tutaj siedzieć.

Jutro mam do pracy na 14:00, więc do Was zajrzę, wtedy zdam relację z dzisiejszej wizyty.

Ps. Jutro na obiad robię ten makaron z tuńczykiem, - któraś z Was wklejała tutaj przepis, mam nadzieję, że wyjdzie pychotka.

pa.[/QUOTE]

Ja wklejałam-przepis zaczerpnięty z wizażu Wyszło pyyyyyszneeeee
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 17:37   #362
gosiak0512
Zakorzenienie

witam brzuszki ..
ja znów po drzemce 2h .. jak ja się cieszę że moje dziecko chodzi na drzemki nadal! bo inaczej bym się nosem podpierała już dawno!

araczki ja daję 1l mleka, 0,5kg mąki, troszkę soli i 2/3 jaja zależy od wielkości, trochę oleju do masy i powinno być ok. Smażę różnie na słonince lub na oleju ale oleju daję deko dosłownie na patelkę co by za tłuste i ociekające nie były.

kasia nie masz co się martwić! mi w pierwszej ciąży jak młody już był sporszy na końcówce to wciągnął wszystko że i z ud spadłam a przed ciążą nie potrafiłam zgubić

puma niezłego masz psa!

lea dokładnie nie zamartwiaj się bo sny takie to na odwrót działają

bydgoszczanka piękny okrąglaczek

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 18:16   #363
margo80
Zakorzenienie

gratuluję wyników, brzuszków, pozytywnych wizyt - tak hurtem

zniknęłam, bo najpierw odwiedziła mnie mama, a potem mieliśmy na całej ulicy awarię i prądu nie było.

a teraz chyba zalegnę na kanapie.

na krakersy mnie dziś wzięło

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 19:13   #364
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie proporcje ciasta do nalesnikow, takich klasycznych naszych bo ja zawsze na oko i zawsze schrzanie ??
Ja też zawsze na oko i zawsze mi wychodzą.
Mąka, mleko, 1 jajko, szczypta soli - na oko, na nas dwoje, żeby wyszło jakieś 7-8 naleśników. Konsystencja śmietany. Odstawiam na 10-20 minut i smażę.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15473615]
- Smak. Jeśli masz ochotę na kwaśne potrawy, np. ogórki kiszone, niechybnie na świat przyjdzie chłopczyk.[/QUOTE] Tak wszyscy wróżyli mojej mamie syna, gdy urodziłam się ja.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
I jeszcze zdjęcia dzisiejszego brzuszka - okruszka
Woow. Naprawdę masz spory ten bebolek.

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
no właśnie nie pracuję...i jeszcze ekspracodawca ma problem, żeby mi chorobowe wypłacić..jakoś się nie kwapi...a to już miesiąc mija...ZUS też niechętnie podchodzi do płacenia...
Zaproś do pracodawcy PIP. Musi wypłacić wynagrodzenie w terminie, max do 10 dnia następnego miesiąca.
A ZUS ma niestety miesiąc od złożenia pełnej dokumentacji.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:37   #365
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Zaproś do pracodawcy PIP. Musi wypłacić wynagrodzenie w terminie, max do 10 dnia następnego miesiąca.
A ZUS ma niestety miesiąc od złożenia pełnej dokumentacji.
ZUS to ja rozumiem- oni zawsze się ociągają.A z pracodawcą to jest tak, że podobno nie złożyłam w kadrach poprzednich świadectw pracy(o tym, że musiałam dowiedziałam sie jak zainterweniowałam jak wypłaty nie dostałam na chorobowym) i kadrowa nie wiedziała, że wcześniej pracowałam i stąd nie wypłacili mi chorobowego...to ciekawe bo we wszystkich papierach jakie dostałam widnieje zapis, że przysługuje mi tyle i tyle urlopu, itd a oto chyba z nieba się nie bierze...kręcili coś jak nic.Dopiero kiedy wpadłam do kadrowej z interwencją dowiedziałam sie co i jak, że niby mi chorobowe nie przysługuje...kiedy się wyjaśniło-poprosiłam o jak najszybsze załatwienie sprawy no i właśnie mija prawie miesiąc i cisza i nic...moim skromnym zdaniem, jeżeli mieli jakies wątpliwości to trzeba było to załatwic w takim terminie, żeby cała wypłata+ chorobowe wpłynęły razem a nie żebym musiała sie dopominać i miesiąc na pieniądze czekać....Kropciu, jak to jest? Nie powinni od razu tego sprostować i wypłacić kasy?Czy muszę czekać do następnego "10" na resztę pieniędzy?Pomóż bo gotowam lecieć z mega awanturą a w ciąży to jestem 100 razy zjadliwsza niż na codzień

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:47   #366
kropka75
Zakorzenienie

Trudno powiedzieć. Przepis nie przewidział takiego przypadku.

Ale jak nie naliczyli wcześniej, naliczają z kolejną wypłatą... Może mają tam jakieś wewn. procedury w tym względzie. Generalnie to będzie Twój przychód nowego miesiąca, nie ma księgowania wstecz. Ich koszt też nowego miesiąca. Trudno wyrokować. Nie wiem jak wygląda ich regulamin płacowy.

Faktem jest, że urlop swoje, a chorobowe swoje. Jeśli nie przepracowałaś u nich 30 dni, nie przysługuje L4 za ten czas właśnie - do 30 dni. Od 31go dnia choroby już tak. Chyba że wcześniej pracowałaś i nie było miesięcznej przerwy, lub też masz 10 lat stażu pracy - ale to musi wynikać z dok. jakie dostali od Ciebie.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-24 o 20:51
Stary 2009-11-24, 20:52   #367
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Trudno powiedzieć. Przepis nie przewidział takiego przypadku.

Ale jak nie naliczyli wcześniej, naliczają z kolejną wypłatą... Może mają tam jakieś wewn. procedury w tym względzie. Trudno wyrokować.

Faktem jest, że urlop swoje, a chorobowe swoje. Jeśli nie przepracowałaś u nich 30 dni, nie przysługuje L4 za ten czas właśnie - do 30 dni. Od 31go dnia choroby już tak. Chyba że wcześniej pracowałaś i nie było miesięcznej przerwy, lub też masz 10 lat stażu pracy.
ta przerwa o której piszesz wyniosła 26 dni czyli przysługuje mi chorobowe...i przepracowałam u nich dokładnie 30 dni z czego 24 na L4...poczekam do 10-tego- jak kasy nie wypłacą, odwiedzi ich PIP albo co gorsza wściekła ja
dzięki za poradę- jesteś wielka

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2009-11-24, 20:56   #368
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ta przerwa o której piszesz wyniosła 26 dni czyli przysługuje mi chorobowe...i przepracowałam u nich dokładnie 30 dni z czego 24 na L4...poczekam do 10-tego- jak kasy nie wypłacą, odwiedzi ich PIP albo co gorsza wściekła ja
30 dni musisz przepracować przed pójściem na L4, żeby nie szukali ile wynosi przerwa między jednym a drugim zatrudnieniem.
Chodzi o 30 dni ubezpieczenia chorobowego, odprowadzonych składek. A z L4 nie ma składek na chorobowe. Temu się toto przechorowane od razu do tych 30 dni nie liczy.

Ale jak miałaś 26 dni przerwy, to wszystko gra. Mieli Twoje poprzednie świadectwo??

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-24 o 20:57
Stary 2009-11-24, 20:58   #369
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
30 dni musisz przepracować przed pójściem na L4, żeby nie szukali ile wynosi przerwa między jednym a drugim zatrudnieniem.
Chodzi o 30 dni ubezpieczenia chorobowego, odprowadzonych składek. A z L4 nie ma składek na chorobowe. Temu się toto nie liczy.

Ale jak miałaś 26 dni przerwy, to wszystko gra. Mieli Twoje poprzednie świadectwo??
no właśnie chyba nie, stąd ta cała afera...

Stary 2009-11-24, 21:03   #370
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie chyba nie, stąd ta cała afera...
A no to nie jest źle, tzn. że nie lecą w ciulika z premedytacją.
To czekaj spokojnie do 10go na to wyrównanie.

Stary 2009-11-24, 21:07   #371
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
A no to nie jest źle, tzn. że nie lecą w ciulika z premedytacją.
To czekaj spokojnie do 10go na to wyrównanie.
miejmy nadzieję,że wszystko będzie ok.. jeszcze raz dzięki za pomoc...

Stary 2009-11-25, 06:27   #372
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Uważaj na siebie i odpoczywaj dużo
Dziekuje za mile slowo. Na usg dzisiaj wszystko w porzadku, a wymaz pobrali, wiec zobaczymy, czy jest sie w ogole czym martwic. Wiec maluch ma 5 cm i nie moglam uwierzyc, jak urosl przez 2 tyg! Na plec jeszcze zdecydowanie za wczesnie, wiec dowiem sie pewnie w styczniu dopiero. Tymczasem kolejna wizyta za miesiac dopiero.
U mnie tez waza i mierza cisnienie za kazdym razem. A no i mocz tez przy kazdej wizycie. Kobiecie od obslugi usg tak sie spodobalo jedno ujecie, ze dolaczyl moj dzidzius do galerii wydrukow usg w jej gabinecie

Mam nadzieje, ze wszystkie inne dzisiejsze wizyty poszly rowniez dobrze.

Dziewczyny u mnie jest black friday w ten piatek, czyli dzien szalenstwa z przecenami. Bedzie sie dzialo ) np sprzet elektroniczny mozna dostac za 50% ceny
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:48   #373
kropka75
Zakorzenienie

Czy to nie wczoraj Szaja miała iść na USG??

Stary 2009-11-25, 08:09   #374
biankaaa
Zadomowienie

Witajcie Mamusie

Dawno nie pisałam, bo jak już Was przeczytam to nie mam kiedy się odnieść do Waszych wypowiedzi i pisać co u nas. Ale jako, że w pracy mam dziś lżejszy dzień to postanowiłam się odezwac
Przede wszytskim to bardzie się cieszę z wsyztskich pozytywnych wieści, udanych wizyt lekarskich i wzruszajacych usg Bardzo głęboko współczuję dla dziewczyn, które straciły swoje maleństwa

Widzę, że u Was zakupy już pełną parą! Ubranka słodkie - szczególnie w tych chłopięcych się zakochuję, bo po ciuchu liczę ze teraz będzie syn My jeszcze nawet nie myśleliśmy o zakupach - pewnie zabierzemy się za to bliżej wiosny Fakt, że sporo zakupów nas ominie bo mamy rzeczy po Blance - wózek (polecam QuinnySpeedi - testowany ponad 2 lata, mój faoworyt spośród 8 wózkow ktore mialam;P), łóżeczko (zwykłe. drewniane z Drewexu oraz turystyczne na wyjazdy), fotelik 0-13kg MaxiCosiCabrioFix, chusta(dla mnie niezbędna). To chyba najgrubsze wydatki, które mamy z głowy. Oprócz tego cała masa ciuszków pochowanych w kartonach, których część tylko dokupię jak będzie syn Planuję karmić piersią wiec laktator+mała buteleczka do karmienia odciaganym mlekiem(TommeeTippee sprawdzilo sie poprzednim razem najlepiej), smoczek, nowe pieluszki tetrowe i flanelowe i to chyba tyle

Wczoraj mieliśmy USG genetyczne. Pomiary wyszły prawidłowo (NT ponizej 0,90mm, kość nosowa widoczna, długość ciała główka/miednica 7,51cm. Ma wsyztskie kończyny którymi wesoło wymachiwało, komplet paluszków i prawidłowo wykształcone organy wewnetrzne oraz kregosłup).

Co do samej ciąży to moje dolegliwosci pierwszego trymestru minely, bezpowrotnie mam nadzieje. Dopisuje mi apetyt i dobre samopoczucie. Pracuję, popoludnia spedzam ze starszą coreczką ktora wciaz domaga sie zeby pokazywac jej zdjecia z "jej ciazy" i porodu i opowiadac jak byla mala fasolką
Poki co nic nie prztylam, ale przypuszczam ze niebawem sie to zmieni. Mam za to spory brzuszek i piersi +2 rozmiary

Pozdrawiam Was serdecznie!
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 08:43   #375
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
ano miała
może nie mogła się wczoraj odezwać, a teraz pewnie jest w pracy.

biankaaa - fajny brzusio

mnie wczoraj wieczorem tak rozbolała głowa, że byłam nie do życia. mogłam tylko leżeć i jęczeć.
dziś teoretycznie mam mieć to usg w szpitalu. i znów mi się zmieniło - wolę, żeby to się dzisiaj nie odbyło. do powodów, które podawałam ostatnio (głównie,że to za wcześnie), doszedł jeszcze jeden - mają nam właśnie o tej porze przywieźć kocioł i małż musiałby zostać w domu.

myślicie, że mogę tak po prostu powiedzieć lekarzowi, że wolałabym inny termin? nie wkurzy się, że kombinuję?

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-25, 09:01   #376
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dziś teoretycznie mam mieć to usg w szpitalu. i znów mi się zmieniło - wolę, żeby to się dzisiaj nie odbyło. do powodów, które podawałam ostatnio (głównie,że to za wcześnie), doszedł jeszcze jeden - mają nam właśnie o tej porze przywieźć kocioł i małż musiałby zostać w domu.

myślicie, że mogę tak po prostu powiedzieć lekarzowi, że wolałabym inny termin? nie wkurzy się, że kombinuję?
Ale serio kombinujesz.

Albo zrób to USG, albo powiedz facetowi, że chcesz w 13 tyg. i umów się na kiedy indziej lub gdzie indziej.

Stary 2009-11-25, 09:34   #377
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Lekarz mnie nie ważył, a spotkanie z położną będę mieć dopiero po USG.

Ale ja mieszkam w UK, a tu opieka w czasie ciąży wygląda zupełnie inaczej niż w Polsce...
Na razie lekarz ogólny stwierdził ciążę (zbadali mi mocz), a tak naprawdę zajmą się mną dopiero ok. 12. tygodnia...
aaaaa to wszystko tłumaczy skoro mieszkasz w UK

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

Fakt, że sporo zakupów nas ominie bo mamy rzeczy po Blance - wózek (polecam QuinnySpeedi - testowany ponad 2 lata, mój faoworyt spośród 8 wózkow ktore mialam;P), łóżeczko (zwykłe. drewniane z Drewexu oraz turystyczne na wyjazdy), fotelik 0-13kg MaxiCosiCabrioFix, chusta(dla mnie niezbędna).
Zafascynowała mnie ta chusta można wiedzieć jaka to jest dokładnie???

Ps. Dziewczyny śliczne brzuszki
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:54   #378
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Ale serio kombinujesz.

Albo zrób to USG, albo powiedz facetowi, że chcesz w 13 tyg. i umów się na kiedy indziej lub gdzie indziej.
hehe
będę dzwonić do niego o 17, mam trochę czasu jeszcze, żeby pomyśleć, jak to rozwiązać.

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-25, 10:01   #379
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
hehe
będę dzwonić do niego o 17, mam trochę czasu jeszcze, żeby pomyśleć, jak to rozwiązać.
Zadzwoń sobie jeszcze do Genomu - 244 46 63, bo może nie ma miejsc już na Twój 13 tydzień i jak tego chłopa odwołasz, to już takiego USG wcale nie zrobisz. Jak będzie miejsce, podejmiesz decyzję.

Stary 2009-11-25, 10:14   #380
kasiaaX
Rozeznanie

Witam dziewczynki

biankaaa -ale fajny brzusio dobrze , że juz większość rzeczy masz, to zawsze duża oszczędność.
Alguien - gratulacje, już masz małego modela/modelkę, skoro dołaczył do galerii
gosiak0512 - mam nadzije,że u mnie tez tak będzie z tymi udkami i wogóle
Stary 2009-11-25, 10:20   #381
~Ania26
Raczkowanie

Witam,
Nie wiem czy mi się wydaje czy jakby nasz wątek troszeczkę zwolnił tempo? A może to ja ostatnio częściej tu zaglądam bo na dworze szaro, buro i deszczowo i nawet nie bardzo można na spacerek wyjść. Np. wczoraj wyszliśmy z Piotrusiem ok. 11.30 bo ładnie słoneczko zaświeciło a po 10 min zaczął kropić deszcz i musieliśmy wracać (oczywiście z płaczem mojego niepocieszonego synka) do domu.
Podziwiem wasze piękne ubranka dla maluszków ale sama narazie jeszcze nic nie kupuje, bo tak jak biankaaa (chyba Cię kojarzę z wątku mamuś jesiennych2007) mam wzasadzie wszystko po synku. Czekam na wizytę w przyszły poniedziałek bo będzie to u mnie 18 tydz. i gin obiecał zajrzeć międzu nóżki maluszka. Jeżeli okaże się, że będzie znów synuś to naprawdę niewiele będę kupować a ubranek to chyba wogóle nie bo mam spory ich "magazyn" hehe co więcej niektóre nowiutkie nawet ani raz nie zakładane
U mnie dziś brak wody i jakoś wybija mnie to cały czas z rytmu dnia codziennego ehh...
Wogóle to jakaś podekscytowana jestem. W piątek przylatuje siostra z UK, na tydzień a nie widziałyśmy się od wakacji. Będzie o czym pogadać i już nie mogę się doczekać wspólnie spędzonych chwil.
Dodatkowo mąż ma właśnie teraz bardzo ważne spotkanie dotyczące budowy naszego domu, na które ja także zostałam zaproszona ale nie poszłam bo nie chcę się denerwować. Wiadomo w ciąży człowiek bardziej "wybuchowy" hehe a jestem pewna że mąż załatwi sprawę dyplomatycznie i najlepiej jak się tylko da. Ale koniec końców siedzę w domu jak na szpilkach i czekam na telefon od Ł.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 10:29   #382
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoń sobie jeszcze do Genomu - 244 46 63, bo może nie ma miejsc już na Twój 13 tydzień i jak tego chłopa odwołasz, to już takiego USG wcale nie zrobisz. Jak będzie miejsce, podejmiesz decyzję.
dzięki

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-25, 11:02   #383
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
araczki ja daję 1l mleka, 0,5kg mąki, troszkę soli i 2/3 jaja zależy od wielkości, trochę oleju do masy i powinno być ok. Smażę różnie na słonince lub na oleju ale oleju daję deko dosłownie na patelkę co by za tłuste i ociekające nie były.
Cytat:
Ja też zawsze na oko i zawsze mi wychodzą.
Mąka, mleko, 1 jajko, szczypta soli - na oko, na nas dwoje, żeby wyszło jakieś 7-8 naleśników. Konsystencja śmietany. Odstawiam na 10-20 minut i smażę.
dzieki babeczki
Ja daje te same skladniki i co i...doopa, rozlaza sie juz w drodze na patelnie...
Pozniej zeskrobuje takie byle co
Na ale bede walczyc.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile slowo. Na usg dzisiaj wszystko w porzadku, a wymaz pobrali, wiec zobaczymy, czy jest sie w ogole czym martwic. Wiec maluch ma 5 cm i nie moglam uwierzyc, jak urosl przez 2 tyg! Na plec jeszcze zdecydowanie za wczesnie, wiec dowiem sie pewnie w styczniu dopiero. Tymczasem kolejna wizyta za miesiac dopiero.
U mnie tez waza i mierza cisnienie za kazdym razem. A no i mocz tez przy kazdej wizycie. Kobiecie od obslugi usg tak sie spodobalo jedno ujecie, ze dolaczyl moj dzidzius do galerii wydrukow usg w jej gabinecie

Mam nadzieje, ze wszystkie inne dzisiejsze wizyty poszly rowniez dobrze.

Dziewczyny u mnie jest black friday w ten piatek, czyli dzien szalenstwa z przecenami. Bedzie sie dzialo ) np sprzet elektroniczny mozna dostac za 50% ceny
Gratulacje 5 cm, fotogenicznej dzidzi

To do walki w piatek ruszasz Powodzenia! Upoluj cos fajnego i sie pochwal

Cytat:
Witajcie Mamusie

(....)

Wczoraj mieliśmy USG genetyczne. Pomiary wyszły prawidłowo (NT ponizej 0,90mm, kość nosowa widoczna, długość ciała główka/miednica 7,51cm. Ma wsyztskie kończyny którymi wesoło wymachiwało, komplet paluszków i prawidłowo wykształcone organy wewnetrzne oraz kregosłup).

Co do samej ciąży to moje dolegliwosci pierwszego trymestru minely, bezpowrotnie mam nadzieje. Dopisuje mi apetyt i dobre samopoczucie. Pracuję, popoludnia spedzam ze starszą coreczką ktora wciaz domaga sie zeby pokazywac jej zdjecia z "jej ciazy" i porodu i opowiadac jak byla mala fasolką
Poki co nic nie prztylam, ale przypuszczam ze niebawem sie to zmieni. Mam za to spory brzuszek i piersi +2 rozmiary

Sliczne zdjecia z coreczka i fajna zielona kiecka

Super, ze wyniki sa prawidlowe i maluch ma sie dobrze

Dzien dobry i milego dnia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:24   #384
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Dziewczyny powiedzcie mi co na kaszel bierzecie. Bo poza tym nic mi nie jest a nie chcę iść do rodzinnego bo jeszcze coś złapię tyle ludzi w przychodniach.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:25   #385
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ja dopiero dziś robię swoje naleśniki....jak podawałam przepis, to dopadła mnie senność a potem już mi się nie chciało więc dopiero dziś sobie dogodzę...
Ostatnio z rana dopadają mnie mdłości, słabiutkie ale nieprzyjemne...Kurka wodna- miało tak być tylko w I trymestrze a tu już 18 tydzień...mija jak poleżę ale i denerwuje bo TŻ sam sobie kanapek do pracy nie zrobi a ja nie daję czasem rady...na sam widok wędliny mnie mdli
Kitty, daj mi go na przeszkolenie, ja cię proszę

Luby sobie sam robi i kanapki, i ogólnie śniadanie, ja mu obiad robię (bo zjada w pracy), albo z pracy przynoszę - bo wykupiłam. Sam nie potrafi za bardzo, aczkolwiek - spisałam mu przepis na naleśniki i powiesiłam na lodówce, to robi Tak samo spaghetti zrobi czy kurczaka z ryżem.

Cytat:
Napisane przez malou2008 Pokaż wiadomość
Najwazniejsze co musze Wam napisac to to,ze bylam w sobote u swojego gina..widzialam moja dzidzie:glowke,raczki,noz ki,slyszalam bicie serduszka Pani doktor powiedziala,ze wszystko super, 9tydzien,a dzidzi ma 1,64cm.
Nastepna wizyta 2dni przed Wigilia.Jeju ciekawe czy jest jakas szansa poznac plec w 13tyg.-jak myslicie??? Pytam dlatego,ze tu w Irl. pod koniec grudnia jest wyprzedaz w NEXT 50%wszystko,a to dobra firma i chcialabym znac plec przed swietami,zeby pobuszowac po sklepach
Super wieści A co do ciuszków - no przecież żadna z nas by nie wytrzymała Kupujemy przeważnie neutralne rzeczy, zielone, fioletowe, kremowe, pomarańczowe, niebieskie itd. W sumie - ja chyba tylko różowych nie kupuję (chociaż wczoraj ciotka w lidlu dopadła kaftaniki po 2zł, super są, no i mam niebieski i 2 różowe ).

Cytat:

Dlatego jem świeże kanapuszki, które sama sobie robię rano w pracy. Ze świeżo kupionego na przeciw firmy pieczywka. Mniam.
Też tak robię

Cytat:

Dziewczyny jakie macie proporcje ciasta do nalesnikow, takich klasycznych naszych bo ja zawsze na oko i zawsze schrzanie ??
Na dużo naleśnikasów, koło 20: 3 szkl. mąki, 3 szkl. pół na pół mleka z wodą, łyżka oleju, do smaku sól - szczypta. Jajco jedno. Wymiąchać i na gorącą patelnię.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15473615]wkleję Wam krótki artykuł na temat płci dzidka.

[/QUOTE]

Wedle tych smaków to nie ma szans na faceta

A wiecie, tak się zastanawiam - to wcale nie musi przesąd być. Może to jest tak, że gdy ma być konkretna płeć - organizm kobiety np. bardziej zżera składniki zawarte np. w ogórkach kiszonych czy oinnych kwasach i automatycznie bardziej danych skjładników potrzebuje, więc kobieta pożera te kwaśne.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Według tego artykułu co lea35 załaczyła to jak pobiorą mi płyn owodniowy to może się dowiem kogo nosze pod sercem.
A czemu ci mają pobierać płyn? To nie jest standardowe badanie przecież?

Cytat:
Cudny komplement dla kobiety w ciąży

Cytat:
No wczoraj, wczoraj Ale usg nie było - lekarz stwierdził, że skoro 7 listopada miałam, to nie będzie mi robił teraz... Ma rację, ale rozczarowana byłam W takim razie kciuki trzymacie do 19 grudnia Wtedy mamy genetyczne, to koło 20 tygodnia będzie, i nie popuszczę - będę podglądała Ale poza tym wsio ok, szyjka ładna, nie puszcza, macica prawidłowa. Przytyta jestem jakieś 3/4 kilograma Lekarz się śmiał, że trzymam sobie miejsce na świąteczne obżarstwo

Cytat:
Witajcie Mamusie

Dawno nie pisałam, bo jak już Was przeczytam to nie mam kiedy się odnieść do Waszych wypowiedzi i pisać co u nas. Ale jako, że w pracy mam dziś lżejszy dzień to postanowiłam się odezwac
Przede wszytskim to bardzie się cieszę z wsyztskich pozytywnych wieści, udanych wizyt lekarskich i wzruszajacych usg Bardzo głęboko współczuję dla dziewczyn, które straciły swoje maleństwa

Widzę, że u Was zakupy już pełną parą! Ubranka słodkie - szczególnie w tych chłopięcych się zakochuję, bo po ciuchu liczę ze teraz będzie syn My jeszcze nawet nie myśleliśmy o zakupach - pewnie zabierzemy się za to bliżej wiosny Fakt, że sporo zakupów nas ominie bo mamy rzeczy po Blance - wózek (polecam QuinnySpeedi - testowany ponad 2 lata, mój faoworyt spośród 8 wózkow ktore mialam;P), łóżeczko (zwykłe. drewniane z Drewexu oraz turystyczne na wyjazdy), fotelik 0-13kg MaxiCosiCabrioFix, chusta(dla mnie niezbędna). To chyba najgrubsze wydatki, które mamy z głowy. Oprócz tego cała masa ciuszków pochowanych w kartonach, których część tylko dokupię jak będzie syn Planuję karmić piersią wiec laktator+mała buteleczka do karmienia odciaganym mlekiem(TommeeTippee sprawdzilo sie poprzednim razem najlepiej), smoczek, nowe pieluszki tetrowe i flanelowe i to chyba tyle

Ale pozytywny wpis Gratuluję!

Wczoraj po lekarzu podjechaliśmy do Tesco, dorwałam tunikę (no dobra, na mnie to jak sukienka jest ):
http://www.odziezwtesco.pl/fandf/wom...ue/product/527

I przekomiczne rampersiki Te cherokee ciuszki dla maluszków, pakowane w wielopaki, są super! Niedrogie (np. 5pak bodziaków kosztuje 34zł, nasze 3 pary rampersów 29zł), a wzory świetne

A teraz na l4 jestem, odpoczywam 7 grudnia wracam do pracy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:52   #386
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki babeczki
Ja daje te same skladniki i co i...doopa, rozlaza sie juz w drodze na patelnie...
Pozniej zeskrobuje takie byle co
Na ale bede walczyc.
Hmm...

Rozgrzewasz patelnię? Odstawiasz ciasto na chwilę?
Może to wina mąki? Tortowe i krupczatki niektórym się nie sprawdzają zupełnie.

Stary 2009-11-25, 11:52   #387
thebestme82
Raczkowanie

Witam wszystkich dzisiaj.

Alguien cieszę się, że u ciebie wszystko ok.
Bianka bardzo ładny masz brzuszek.

U mnie już od kilku dni okropna pogoda, pada i wieje non stop, aż się z domu nie chce wychodzić. Przydałby się jakis spacerek żeby maluszka dotlenić, ale chyba się nie zapowiada. Do pracy mam 10 minut i pędzę szybko bo żadna przyjemnosć w taką pogodę spacerować.
Co do zakupów to jutro idę kupić pierwszy ciuszek, upatrzony już dawno, ale nie chciałam kupować nic do pierwszego usg, które w uk jest dosć późno niestety.
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:53   #388
malou2008
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi co na kaszel bierzecie. Bo poza tym nic mi nie jest a nie chcę iść do rodzinnego bo jeszcze coś złapię tyle ludzi w przychodniach.
Najlepszy syrop domowej roboty z cebuli i miodu. Pic 2lyzeczki 3razy dziennie. Ja na wieczor robie sobie oprocz tego szklanke cieplego mleka z czosnkiem i miodem-swietnie rozgrzewa i bezpieczne dla Nas
Jak kaszel jest mocny mozesz spokojnie uzyc masci Vick i poprosic meza o posmarowanie na noc piersi i pleckowmi pomaga.
A jesli jest to kaszel meczacy suchy rob sobie siemie lniane.Pij pol szklanki cieplego malymi lyczkami wieczorkiem.
Chyba to tyle....Pij duzo herbaty i z miodem i cytryna
I sie kurujSzybkiego powrotu do zdrowia.
malou2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:54   #389
Jola00
Zadomowienie

Witam dziewczynki
Gratuluję udanych wizyt,dobrych wieści i ślicznych brzuszków
Ja dostałam dziś wezwanko na usg genetyczne na poniedziałek...Stresik mały jest,ale cieszę się bo zobaczę dzidka

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 11:58   #390
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15491316]
A wiecie, tak się zastanawiam - to wcale nie musi przesąd być. Może to jest tak, że gdy ma być konkretna płeć - organizm kobiety np. bardziej zżera składniki zawarte np. w ogórkach kiszonych czy oinnych kwasach i automatycznie bardziej danych skjładników potrzebuje, więc kobieta pożera te kwaśne.[/QUOTE] Nie sprawdza się.
Jakby tak było, każda baba by jadła na syna ogórki i kwaśne. Moja matka jadła kwaśne na mnie. A na mojego brata czekoladki i ciasta.

No i nie byłoby wtedy zagryzania dżemu frytkami, albo ogórka lodem. Smak byłby stały.

To dobrze, że wszystko git. Bo już tu dumałam co jest grane...

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Można syrop Hedelix albo Prawoślazowy - na kaszel suchy. Na mokry syrop z cebuli, aczkolwiek ja nie przełknę.

Podobno działa siemię lniane z miodem albo syrop domowy z buraka - ale specjalnej różnicy nie zauważyłam. Mnie najbardziej pomagał Prawoślazowy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości