|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
♥
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
![]() ![]() ![]() przeglądałam ją , jak dla mnie super , wszystko fajnie opisane, do każdej rzeczy duże wyraźne obrazki , są pytania kontrolne z każdego tematu, każdy rozdział kończy się również takim podsumowaniem-najważniejsze rzeczy, na płytce mają być jakieś zadania i jakieś rysunki - tak wnioskuje z tego co napisali bo płytki jeszcze nie oglądałam ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-11-24 o 17:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
A jakie wypisalyscie kolokwializmy? Bo ja teoretycznie wiem co to jest ale ciezko mi bylo w tekscie znalezc:P W koncu cos napisalam np 'na fali' i chyba jeszcze 'obciach' choc nie wiem czy to kolokwializm??
#3483 | |
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15479330]
kolokwializmy to wyrazy potoczne ![]() [/QUOTE] Yeeees ! Jak wyszłam to kłóciłam się z kujonką klasową, co polski pr zdaje co to są kolokwializmy. Ta wymyśliła, że różne kreacje bohatera ![]() ![]() Ja napisałam, że kontynuacja ale inny przykład podany. Cytat:
A jaka była ich funkcja ? Ja dałam urozmaicenie języka i trafienie do różnych odbiorców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o ten związek też napisałam o zaprzeczeniu :P ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
coś w tym kierunku napisałam ::P
![]() |
#3485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widzę, że wyjaśnienie znaczenia kolokwializm to nic. Problemem byłe je znaleźć ![]() Ja jako funkcję napisałam, że przybliża i utożsamia sie ze współczesną młodzieżą. A jaki synonim dałyście do fetyszu? Ja myślałam, myślałam i jedyne słowo w tym kontekście, jakie przyszło mi do głowy, to uwielbienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to napisałam xD ej sorry, nie chcę nikogo obrazić, ale Wy serio nie wiecie co to są kolokwializmy? ;]
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niepamiatem wlasnie co dokladnie dalam, bo dlugo nad tym myslalam ale szlam w strone erotyki, fetysz na jakies pejcze czy cos tylko nie sprawdze bo wypadlo mi z glowy ![]() ![]() Kaaaasia - no ale u mnie w calej klasie nikt nie wiedzial co to sa kolokwializmy, wszytsko zalezy od tego co nauczyciel powie a co nie. nam tego nie mowila chyba...<??>
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-11-24 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
nie no przepraszam bardzo, to wiedziałam ;D
ale moja koleżanka z ławki już nie :p jak i wiele innych osob jak widać ![]() ![]() a funkcję napisałam.. kurcze nie pamiętam, na pewno cos o młodziezy i że tekst jest bardziej przystępny, coś w tym stylu.
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A później dopisałam obiekt uwielbienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Specyfika nauczyciela ![]() Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15475115]dobra przyznam się do czegoś ;] . niewiedziałam co to kolokwializmy ![]() ![]() Luuz, u mnie też pół klasy nie wiedziało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja nawet pisałam na gg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, u mnie w klasie każdy kogo spotkałam nie wiedział co to jest. ![]() Nie pamiętam, byśmy na lekcjach kiedykolwiek mówili o kolokwializmach. Cytat:
![]() Wybacz, ale to tak fajnie brzmi ![]() Cytat:
![]() Ja też najpierw skojarzyłam z fetyszem np. stóp, ale doszłam do wniosku, ze to jest użyte w innym kontekście ;D Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-11-24 o 18:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Widziałam, ale dopiero dziś wlazłam na gg.
![]() Może trafimy w klucz ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- A, już wiem dlaczego to bożyszcze napisałam. Dzień wcześniej siostra oglądała takie gówno w tv ( ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV -matura to bzdura!
Cytat:
no, ale to nawet jak się pomyśli można dojść do tego... Cytat:
hmmm, dziwne... powiem Wam, że warto przed maturą, żebyście sobie posiedziały z jakimś słownikiem, skoro na lekcji nie mówicie o tym....
![]() |
#3497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no nie wiem.. u mnie w klasie to wszystko pisali co mozliwe fascynacja, cenny przedmiot, biala okładka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale na zamiarach się skończyło... Zapomniałam :p a z obcego piszesz w czwartek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
czytam, czytam i czytam, próbuje Was dogonić ale nie nadążam :P bÓ.
o rany ![]() ![]() ![]()
bziii ♡. Edytowane przez rehab4181 Czas edycji: 2009-11-24 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
piszę angielski :P
#3501 |
Raczkowanie
|
Ja wiedziałam np co to kolokwializmy,bo moja polonista jak sie coś powie potocznie to od razu .."KOLOKWIALIZM!!"
![]() ![]() === ktoś pytał, o synonim słowa fetysz - równiez napisałam uwielbienie czegoś. ![]() == Myślałam jeszcze nad 'nadmierna obsesją nad czymś', ale to nie wynikałoby z tekstu ( jakże wspaniałego zresztą!) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Rozeznanie
|
Z tym synonimem fetyszu to chyba chodziło o słowo "specjalny" dokładniej tam było "specjalna rzecz" czy jakoś tak, bo to z tekstu trzeba było wziąć :P
Naumiałam się wielomianów ![]() I skopiuję z innego wątku co napisałam, jakie wy macie zdanie na ten temat? ![]() Chodzi o studniówkę ( ale to już nuuudne:P ) Otóż ostatnio w szkole poznałam pewnego chłopaka, on też jest w 3 klasie. Często na przerwie ze sobą gadamy i się tak zastanawiam, czy go zaprosić, bo już zaraz grudzień, czy poczekać jeszcze na jego ruch. Tylko problem jest w tym, że on dziś wspomniał coś o studniówce, o kamerzyście, a ja głupia głucha nie usłyszałam, czy on powiedział, że idzie bez czy z osobą tow. (ahhh te głośne przerwy) <ściana>. I teraz jeśli powiedział, że z kimś to tylko wyjdę na idiotkę, pytając się czy by ze mną poszedł i trochę mi głupio, że ja będę prosić a nie chłopak ;/ (chyba jestem staroświecka ![]() Więc jak myślicie jak powinnam to rozegrać, żeby wyszło dobrze? ![]() I jeszcze se pomyślałam, że on dzisiaj mówił czy z kimś idzie, a ja jutro czy kiedy tam znów o to zapytam <ściana> eee ja to jestem normalnie geniusz ![]() Bo pomyślałam, że spytam czy wie już z kim idzie czy idzie sam? Tylko ciut mi głupio ![]()
#3503 |
Zadomowienie
|
jak moja :| mówi, że powinniśmy mieć takie rzeczy w gimnazjum, ale nie mieliśmy..
![]() |
#3504 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
FeelingGood dowiedz się w jakiś sposób czy aby na pewno nikogo nie zaprosił już , a jesli nie to pytaj!!
![]() Mówię Ci, jak sie zapytasz na bank sie zgodzi- chyba, że jest ten tego... ![]() Ale zbieeraj się, bo zawsze ktoś ci go może sprzątnąć spod nosa! ![]() Pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli powie, że nie, rzuciłabym tak niby przypadkiem "oo, ja też. Skoro tak, może pójdziemy razem?" Ale takim tonem, żeby nie uważał tego za przymus czy randkę tylko tak po koleżeńsku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
FeelingGood, napisze Ci tak jak ja bym zrobiła bo nie znam Cie i nie wiem do czego jesteś zdolna xD wiec jesli naprawde dobrze sie dogadujecie i w ogóle dobrze się znacie, to zadanie mu pytania czy już z kimś idzie nie powinno go wcale zdziwić
![]() ![]() nie przejmuj sie tym, że to chłopaki powinni zapraszać ![]()
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie luzy mieliscie na maturze ![]() my musielismy telefony odstawic na specjalny stolik, no i nawet butelki z woda nie moglismy miec a ja na noc wypiłam ferveks tak sie wypocilam że się aż cala odwodnilam i na tej maturze tylko o wodzie myslalam ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Raczkowanie
|
No nic ja idę wziąć aromatyczną kąpiel i odpoczywaam...
![]() === Życzę jutro powodzenia!!! (samej sobie też-przyda mi się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.