|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część IV
Taaaaa??????????? Jej!!! Byłabym Ci wdzieczna!!!!!!!!!!!!!:cm ok:
A co było "nie tak" w nich?
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
początkowo on był moim korektorem pod oczy, ale Abbott's okazał się dla mnie znacznie lepszy. Mam wrażenie, że lepiej kryje cienie i znacznie mniej podkreśla zmarszczki. Multi - tasking za bardzo jak dla mnie je podkreślał.marchewkowe pole - obejrzalam sobie dziś Cypress i Freckles. Zrobiłam im fotkę - "swatche" na białej kartce, bo na skórze nic mi nie wychodziło. Ciekawe było to, że w woreczku Cypress wydaje się ciemniejszy i bardziej brązowy niż Freckles, a na skórze jest jakby jaśniejszy i lekko chłodniejszy. Freckles jest bardziej złociste, choć po nałożeniu gubi drobinki (chyba, że nałoży się na bazę, wtedy są i drobinki i kolor bardziej intensywny). Cypress nakładany na rękę i na papier zachował więcej drobinek i był jakby bardziej "perłowy". Na powiekach Cypressa jeszcze nie testowałam. Jest zdjęcie Cypress na forum Cathy - ktora umie robić swatche i to genialnie ![]() Postaram się jeszcze dziś wkleić fotkę.
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Fluxus wiadomo coś o zamówieniu z 5 listopada bo zaczynam się o nie martwić?
Gunia jak chcesz moge Ci wysłać odsypkę Waffla bo mam biga
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Susanna no nareszcie dostałaś tego prasowańca, już się doczekać nie mogłam
Bo ja też Sweet Almonda używam... Byłabyś w stanie zrobić jakiegoś flasha - porównanie Sweet Almond z prasowanym Golden Medium? Może kawałek twarzy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki wczoraj otrzymanych kosmetyków
Jak będzie lepsza pogoda to zrobie nowe zdjęcia bo jak wracam po pracy do domu to jest ciemno :/ |
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Piękne zdobycze Susanna
![]() beoneself coś ten 5.11 niedobry,że te paczki idą idą i dojść nie mogą...
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#758 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
bo dzisiaj wlasnie dotarlo, zgodnie z życzeniem .. Pani z poczty do mnie pół godziny temy zadzwoniła, ze przyszła paczka na taką i taką kwotę z EDM i jutro mogę ją odebrać a serio - coś mi się wydaje, ze paczki teraz trochę długo będą szły, bo jednak przedswiąteczna gorączka się chyba powoli zaczyna (wcześniej 4-5 dni roboczych,a teraz dwa tygodnie robocze )Susanna - chyba się skuszę na tego prasowańca po Twoich fotkach
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz wysyłam adres Jutro środa mhmmm może się doczekam na minerałki do końca tygodnia? Edit: albo jeszcze nie wysyłać, żeby Ci nie namieszać?
Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2009-11-24 o 17:45 |
|
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale chyba jeszcze troche czasu do przedświątecznej wścieklizny i jednak jest różnica między 4-5 dniami a ponad 14...
mam nadzieje,że wspólne zamówienie z Islindil jakimś cudem jednak dotrze w maire szybko.
|
#761 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() kurczę, nie mogę się doczekać, kiedy i czy w ogole wprowadzą te nawilżające korektory w duzych opakowaniach. Uwielbiam Fresh. Co prawda nie używam go jako korektora, ale jako rozświetlacz pod łuk i na policzki i jest fantastyczny. Daje takie satynowe błyszczące wykończenie, bez nachalnych drobinek. Ostatnio mój ulubiony rozświetlacz (pakuję go wszędzie - na powiekę, pod łuk, na kości policzkowe, a nawet do oka zamiast białej kredki, której nie lubię) Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-11-24 o 18:31 |
|
|
|
|
#762 | |
|
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
![]() Wprowadzić wprowadzą, bo czytałam kiedyś maila na forum EDM, ale nie podawali daty dokładnej, bo to duże przedsięwzięcie i muszą dużo rzeczy związanych z tym załatwić i bla bla ![]() wydaje mi się że do końca roku nie mam co liczyć... A, skrobnę do nich może coś więcej się dowiem. Sugamama, skoro 2 tyg robocze to wg moich obliczeń nasze zamówienie powinno być koło 8.12 u mnie
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
a oto link do porównania light neutral int z golden light int
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam 3.11 i dzisiaj doszła do mnie paczuszka
![]() I zaczynam wątpić. Naprawdę - czy wy też tak macie, że KILKA podkładów wam pasuje ? Mam ten problem, że twarz jest bardziej różowa a szyja żółta, więc tak czy siak to wygląda mało naturalnie... Bo na mojej buźce dobrze wygląda Golden Fair - idealnie pasuje do koloru szyi, i jak nałożę na twarz to nie widać jakiejś większej różnicy - chociaż twarz jest wtedy ciemniejsza niż szyja... Potem Ivory - ładnie wygląda na buzi, jest troszkę za jasny, ale jak mam bardzo czerwoną twarz to świetnie to maskuje, i na końcu Sandy Fair - idealnie w kolorze twarzy, jasny, lekko różowy - ale tak jak i dwóch pozostałych szyja się jednak odcina od twarzy i są w dwóch kolorach... jednak najlepiej się czuję w SF. Może jeszcze pomieszam SF z GF i wyjdzie coś pomiędzy...
|
#765 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Nie ma linku żadnego ![]() ja też kiedyś baaardzo dawno temu robiłam porównanie tych dwóch odcieni, ale przyznaję bez bicia, że średnio mi to wyszło TUTAJ |
|
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
Islindil mam cichą nadzieję,że troche wcześniej przyjdzie ale nie zapeszam.Mam też nadzieję ,że paczka z 5 przyjdzie lada dzień.strasznie mnie stresuje takie zamawianie właśnie ze względu na takie oczekiwanie i dumanie co tam sie po drodze z paczkami dzieje.
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
zamówienie z 05.11 już dotarło? więc może moje z 04.11 też już gdzieś dolatuje :chlip: miałam zamawiać kolejne Try Me Free (muszę sobie sama jakiś malutki prezent na mikołaja zrobić
) no i mam wątpliwości, czy w ogóle jakieś zamówienia do mnie dotrą. też czekam i czekam, i trochę mnie pociesza to, co piszecie dziewczyny... I btw dziękuje Plurabellle za opisy cieni i Susannie za zdjecia przydadzą się![]() edit: sprawdzałam już kilka razy te tracking numbery podawane po skompletowaniu zamówienia, ale wniosek zawsze był jeden: że podana data nie oznacza daty wysyłki i sprawdź później. też tak macie? tzn te tracking numbers nie są nam w sumie pomocne... Edytowane przez mykofenolan mofetilu Czas edycji: 2009-11-24 o 18:36 |
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Jak za pierwszym razem zamawiałam Try me free, to listonosz zostawił paczkę normalnie, a teraz dostałam awizo z "pakietem" i musiałam na pocztę po to iść... może poszukajcie czy nie macie gdzieś tam awizo... mi to do głowy nie przyszło
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
w moim przypadku raczej nie będzie awizo, bo mieszkam w akademiku i zawsze całą pocztę odbierają panie w portierni. przynajmniej kurierzy i listonosze nie zostawiają właśnie żadnych kwitków i od razu można dostac paczuchę w swoje ręce
musze czekać
|
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że to Ty się radzisz który korektor kupic ![]() No nic, mi również przeszkadza to włażenie zmarszczki multiego[yeah, jaki skrót :P ] Chyba dobrze robię, że zamawiam próbkę tego abb0tt'sa, ciekawa jestem jak on się spisze. Jak się okaże, że jest lepszy niż multi, to się pochlastam, bo zamawiam biga |
|
|
|
|
#771 | |
|
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
. Zostawić na wycieraczce![]() Nigdy nie miałam z moją pocztą problemów, więc żeby nie było w końcu to jednak sporo kasy...
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Abbott'sa polecam tu już którejś osobie Mnie do niego zachęciła jakas dziewczyna w kursie na Youtube, ktora miała spore cienie i super je zamaskowała. Co prawda kiedy zobaczyłam sampla - zwątpiłam, bo jest prawie pomarańczowy - ciemniejszy w słoiku od multi... Ale jak go nakładam kilkoma cienkimi warstwami na dobrze nawilżoną skórę, pasuje dobrze, kryje cienie (ale nie w 100%!) i nie wygląda sztucznie. Multi - na mnie wyglądał, zwłaszcza w świetle dziennym.
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie do czego służy korektor spring i peach bo mam je ale nie wiem do czego są
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
polecicie który anti-shine jest najlepszy?
|
#777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A dobrze widzę,że ln jest tej samej "jasności" jak golden light?
Edytowane przez guniaaa Czas edycji: 2009-11-24 o 19:28 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#778 | |||||
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#779 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Bo ja z tych lubiących mocno podkreślony łuk W ogole lubię błysk Dla mnie jest idealny, choć nie obraziłabym się, gdyby ciut ciemnniejszy był, bo troszkę jasny.. ale i tak zakochałam się w nim na amen. Pearl Beige lubię, a jakże, ale czułam, że to nie to. To bardziej dobra znajomość była niż miłość A co do paczek - własnie mnie też zastanawia, dlaczego tylko EDM mi zwolniło tempo docierania, skoro CS bez zmian (dzisiaj w skrzynce znalazłam paczkę zamawianą kilka dni temu) I zastanawiam sie, ile ja dzisiaj OT zrobiłam już
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-11-24 o 19:59 |
|
|
|
|
#780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

to musi być go dużo. Ale tak czy siak słyszałam po nim, że już w ogóle nie mam cieni, także myslę, że Ty powinnas spróbować.
początkowo on był moim korektorem pod oczy, ale Abbott's okazał się dla mnie znacznie lepszy. Mam wrażenie, że lepiej kryje cienie i znacznie mniej podkreśla zmarszczki. Multi - tasking za bardzo jak dla mnie je podkreślał.

)