zdradziła mnie jak jej powiedzieć że wiem?!? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-23, 21:33   #31
marysienka
Zadomowienie

Dot.: zdradziła mnie jak jej powiedzieć że wiem?!?

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Przede wszystkim ogarnij się i wytrzeźwiej, weź prysznic, pozbądź się z siebie zadymionych ciuchów, idź się ogolić i zeby wyszorować, ogólnie doprowadź się do ładu.
Następnie poczekaj aż ona przyjedzie, zastanawiając się co konkretnie chcesz jej powiedzieć i o co spytać. Ona tam pisała o zdradzie, temu przyjacielowi? Bo z Twoich postów tak naprawdę nie wynika o co ją oskarżasz. O wątpliwości, o seks, o zauroczenie?
A potem usiądź z nią, powiedz że się dowiedziałeś (nie musisz mówić skąd), zażądaj wyjaśnień, potem zapytaj o to o co wcześniej chciałeś, powiedz co planowałeś powiedzieć. Sytuacja się przynajmniej jakoś wyklaruje.
zgadzam się w 100%
Stary 2009-11-23, 21:38   #32
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CytrynowaPannica Pokaż wiadomość
Wcześniej pisałaś także, że zapomniałabyś o tym. Dopiero, jeśli wdałby się w romans - odeszłabyś.

Na zło, które mnie otacza nie reaguję płaczem. Dlaczego? Dlatego, że patrzę na życie obiektywnie. Kieruję się wyłącznie rozsądkiem, stąd moja reakcja.

Pozdrawiam.
Skoro patrzysz na życie obiektywnie, to weź pod uwagę, że inni ludzie też niekoniecznie ryczą w poduszkę.
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 23:03   #33
Sondrina
BAN stały

W ogóle musisz z nią porozmawiać, ale jeśli Twoje podejrzenia się potwierdzą, będziesz musiał się zastanowić, czy będziesz potrafił jej wybaczyć i żyć ze świadomością zdrady.
Ale jest szansa, że źle odczytałeś jej rozmowy na GG. Może w ogóle źle się stało, że do nich zajrzałeś? W trudnych chwilach ludzie piszą kolegom, przyjaciółkom różne rzeczy, dzielą się z nimi swoimi obawami, smutkiem, żalem. Może ona miała dołek i potrzebowała się komuś wyżalić? Może wcale Cię nie zdradzała, a jej chwilowe wątpliwości co do związku zostały rozwiane? Może całego problemu by nie było, gdybyś pod wpływem koleżanki nie zaglądał w archiwum swojej partnerki?
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 23:31   #34
lollypop_girl
Raczkowanie

A mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz... Pisales na początku ze dowiedziales sie od jakiejs dziewczyny z uczelni, ze Justyna Cie zdradza z jakimś lowelasem uczelnianym,, wiec nie tylko z gg snujesz podejrzenia....
Ja radze tylko jedno- szczerą rozmowę z Justyną.
lollypop_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 23:32   #35
CytrynowaPannica
Zadomowienie

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15464737]Skoro patrzysz na życie obiektywnie, to weź pod uwagę, że inni ludzie też niekoniecznie ryczą w poduszkę.[/QUOTE]

Może skończ już swoje wywody skoro nie rozumiesz "przenośni" itp.
Napisałabym, że po zdradzie skoczyłabyś z okna albo szukałabyś pocieszenia w alkoholu - też potraktowałabyś wszystko dosłownie?

Dobranoc.

P.S. Zalecam poczytać coś Augusta Comte.
CytrynowaPannica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 08:17   #36
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CytrynowaPannica Pokaż wiadomość
Lexie baaaardzo mądrze radzi. Nic więcej do jej wątku nie trzeba dodać.

Trzymam kciuki za Ciebie.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Pozwól, że nie skomentuję tego, co napisałaś. Jestem osobą porywczą i teksty typu 'odeszłabym' mnie rozwalają.
Powiedz, masz kogoś?
Gdybyś od paru ładnych lat była zakochana (zakładam, że jesteś mądrą dziewczynką, wiesz co to znaczy i nie mylisz pojęć), planowałabyś wspólną przyszłość ze swoim partnerem, nie widziałabyś świata poza nim, a zdrada potencjalnie nie wchodziłaby w grę bo przecież 'On nigdy by mi tego nie zrobił' - odeszłabyś?
Jakoś nie wydaje mi się. Ryczałabyś jak kojot w poduszkę, zastanawiając się jak można go usprawiedliwić. A chęć rzekomego odejścia odstawiłabyś na bok, byle tylko znaleźć inne, (niemówione, że lepsze) wyjście z tej całej, chorej sytuacji.
Ale niby dlaczego takie teksty Cię rozwalają? Wiesz, nie każda kobieta nawet baardzo zakochana i w związku z kilkuletnim stażem jest w stanie tolerować i wybaczyć zdradę i szukać usprawiedliwień oraz wyjścia pośredniego, więc dlaczego a priori zakładasz, że dana osoba zachowałaby się akurat w ten sposób. Nie wszystkie jesteśmy takie wyrozumiałe... Pewna część kobiet wybrałaby rozwiązanie ostateczne i definitywnie zakończylaby związek z niewiernym partnerem bez względu na staż związku czy uczucie (zresztą zdrada partnera często zabija miłość do niego i słusznie, bo bo przecież cięzko kochać kogoś, kto nas skrzywdził ). Poza tym nie każda kobieta płacze nad rozlanym mlekiem, więc może nie generalizuj, dobrze...

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15463309]A jednak skomentowałaś. Jestem od paru lat zakochana i oczywiście zakładam, że on nigdy by mi tego nie zrobił. Gdyby jednak - to z racji tego, że jestem mądrą dziewczynką, nie wyobrażałabym sobie ciągnąć tego związku.
Gdyby mój mężczyzna wplątał się w związek z inną kobietą (a to właśnie napisałam - gdyby łączyło go z inną coś więcej, niż seks), to odeszłabym od niego.
Również bywam porywcza, więc nie zostało powiedziane, że odeszłabym 'bez echa'. Myślę, że wręcz przeciwnie. Jemu, z racji miłości, nie chciałabym zaleźć za skórę - ale ona... jej raczej nie uszłoby to na sucho. Zwłaszcza, że za działania w afekcie nie grożą zbyt wysokie kary

A co do ryczenia w poduszkę - jeśli Ty tak reagujesz na zło, które Cię spotyka, to współczuję. Musisz jednak wiedzieć, że niektórzy ludzie potrafią kierować się w życiu rozsądkiem, z racji tego, że są istotami myślącymi.[/QUOTE]

Zgadzam się, że związku z niewiernym partnerem zwykle nie warto ciągnąć , ale nie rozumiem, dlaczego swoją agresję skierowałabyś na tą trzecią a nie na swojego TŻ Przecież to on a nie ona miał wobec Ciebie zobowiązania, to on był Ci winny lojalność, on "złamał umowę", więc logiczne byłoby skoncentrować słuszny żal i gniew na partnerze rzeczywistym winowajcy a nie szukać 'kozłów ofiarnych" gdzie indziej. . Przecież ta trzecia jest zwykle zupełnie obcą osobą dla zdradzanej partnerki, nie ma wobec niej żadnych zobowiązań, nie jest jej winna lojalności w przeciwieństwie od usprawiedliwianego 'misiaczka', pomijając już fakt, że w wielu przypadkach nawet nie wie o istnieniu rywalki . Zadziwia mnie i denerwuje takie podejście niekorych kobiet, że facetowi pozwolą ujść na sucho, "bo ta zła kobieta na pewno biedaczka uwiodła, prawie zgwałciła:cojest :" ale tej drugiej to by oczy wydrapały .
A przecież to misio grał na dwa fronty, to on zawiół zaufanie swojej dziewczyny i tylko do niego powinna ona mieć pretensje.

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2009-11-24 o 08:18
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 09:50   #37
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

porozmawiaj z nia...a potem, zdecyduj/jcie co dalej

generalnie przykra sytuacja-wspolczuje

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-24, 09:57   #38
koniarka
Raczkowanie

Kobiety często zastanwaiają się nad sensem związku - tak dla samego zastanawiania się, a to jeszcze nie powoduje zdrady!
Porozmawiaj z nią szczerze, ale nie mów, że czytałeś jej maile itp. Bo ja jakbym się o czymś takim dowiedziała, to bym faceta zostawiła bez zastanowienia! Nie rób tego więcej. Rozmowa na temat związku, przyszłości i uczuć - wiem, że wy faceci tego nie lubicie ale czasem trzeba
Powodzenia.
koniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 10:33   #39
perseusz
Zadomowienie

Kolejny...
od romantycznych kolacji i tekstów "właśnie gdy przygotowałem obiad dla mojej misiaczki, czekając na moją wspaniałą dziewczynę wychodzącą z przygotowanej przeze mnie kąpieli i wkładającą ugrzany przeze mnie specjalnie dla niej szlafrok, niespodziewanie dowiedziałem się że mnie zdradza."
Po pierwsze skończ pseudo poetyckie pier..lenie o "odkrywaniu dna w butelce" i dymie gryzącym w oczy.
Wg mnie to prowo ale cóż.
Otóż pewnym to nigdy nie będziesz bo nawet jak Ci to ona powie to jej nie uwierzysz. Paradoks kłamcy -> wikipedia i sobie zobaczysz.
Stary 2009-11-24, 11:56   #40
201803290936
Konto usunięte

Skoro już Perseusz poruszył ten temat, to napiszę jedno: od pierwszego posta nie wierzę w ten wątek i prawdziwość słów autora.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 12:05   #41
iloneczka1
Wtajemniczenie

Ja nie wierzę jeszcze w kilka innych a które to już moja tajemnica, zastanawia mnie bowiem bardzo podobny układ tekstu, wyrażenia, styl i bardzo gazetowe (romantyczne) przykłady. Napisalam juz w jakimś watku , ze chyba robimy za respondentów
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 12:14   #42
kukimonster
BAN stały

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15463309]A jednak skomentowałaś. Jestem od paru lat zakochana i oczywiście zakładam, że on nigdy by mi tego nie zrobił. Gdyby jednak - to z racji tego, że jestem mądrą dziewczynką, nie wyobrażałabym sobie ciągnąć tego związku.
Gdyby mój mężczyzna wplątał się w związek z inną kobietą (a to właśnie napisałam - gdyby łączyło go z inną coś więcej, niż seks), to odeszłabym od niego.
Również bywam porywcza, więc nie zostało powiedziane, że odeszłabym 'bez echa'. Myślę, że wręcz przeciwnie. Jemu, z racji miłości, nie chciałabym zaleźć za skórę - ale ona... jej raczej nie uszłoby to na sucho. Zwłaszcza, że za działania w afekcie nie grożą zbyt wysokie kary
[/QUOTE]
Twój facet świadomie pukałby inną kobietę i uwodził, ona mogłaby w ogóle o tobie nie wiedzieć, ale go byś pogłaskała tlyko po główce, zeby broń boże za skórę zaleźć, bo taki kochany misiu, a biednej w sumei nie winnej niczemu dziewczynie chciała piekło zrobić?

a tak ogólnie zauważyłam jedną rzecz: jak podobny wątek jak ten założy kobieta, to odpowiedzi są takie, ze facet to cham, debil, zdradza Cię na 100% otwórz oczy, spakuj walizki i akż mu sie natychmiast wynosić, nie słuchaj tłumaczeń bla bla. A jeśli to facet zakłada i kobieta jest winna to zaraz łagodne posty: zrób kolację, porozmawiaj z nią i się dowiedz o co chodzi, parę postów ma tylko dosadniejsze sugestie...

Edytowane przez kukimonster
Czas edycji: 2009-11-24 o 12:18
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 12:41   #43
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perseusz Pokaż wiadomość
Wg mnie to prowo ale cóż.
A myślałam, że tylko mi to przez myśl przeszło...

Ten dramatyzm, te strumienie alkoholu, ten dym papierosowy...
Stary 2009-11-24, 13:11   #44
olilina
Zakorzenienie

No cóż nie sposób nie zgodzić się z wypowiedziami powyżej.
Znowu ten sam schemat idealnego skrzywdzonego faceta.
Ja mam jedną propozycję dla autora- usiąść ze słownikiem ortograficznym i zagłębić się w lekturze
olilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 22:08   #45
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
a tak ogólnie zauważyłam jedną rzecz: jak podobny wątek jak ten założy kobieta, to odpowiedzi są takie, ze facet to cham, debil, zdradza Cię na 100% otwórz oczy, spakuj walizki i akż mu sie natychmiast wynosić, nie słuchaj tłumaczeń bla bla. A jeśli to facet zakłada i kobieta jest winna to zaraz łagodne posty: zrób kolację, porozmawiaj z nią i się dowiedz o co chodzi, parę postów ma tylko dosadniejsze sugestie...
Może chodzi o to, że autor nie napisał jednoznacznie na czym polega ta zdrada -czy były to tylko rozmowy na gg, zbyt prywatne, czy sypiali ze sobą? Może w tym drugim wątku jest to jasno określone?;>
Ale oczywiście skłonna jestem przychylić się do tej opcji, którą sugerujesz ...

Edytowane przez jodame
Czas edycji: 2009-11-24 o 22:10
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 23:43   #46
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Skoro już Perseusz poruszył ten temat, to napiszę jedno: od pierwszego posta nie wierzę w ten wątek i prawdziwość słów autora.
Mnie zastanawiają nadmierne kwieciste metafory niczym wyjętę z jakiego romansidła dołączonego do "Super Expressu", aczkolwiek zdarzają się osoby, które tak ubolewają nad swoją ciężką sytuację. Niemniej myślę, że 95% osób pisałaby wprost, ze czuje złość, smutek, ale o jakich oparach dymu i innych cudach niewidach by nie pisalo.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 00:15   #47
Brook
Zakorzenienie

to sie znaja czy nie?w jaki sposob powiedziala ci o justynie skoro sie nei znaja?

jakie''prowo''?

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2009-11-25 o 00:42
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 06:40   #48
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
jakie''prowo''?
prowo...
prowokacja...
Stary 2009-11-25, 09:18   #49
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
to sie znaja czy nie?w jaki sposob powiedziala ci o justynie skoro sie nei znaja?
Wnioskuje, że zna ją z widzenia.
Tylko dalej nie wiadomo na czym ta zdrada polegała Ta dziewczyna widziała jak Justyna obmacywała się z tamtym? Wychodzi, ze tak, bo trudno mi uwierzyć, że miała od tak przeczucie i kazała mu spojrzeć w archiwum gg
No i tez mi tu śmierdzi pro...Ale kto go tam wie

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości