![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: zdradziła mnie jak jej powiedzieć że wiem?!?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Skoro patrzysz na życie obiektywnie, to weź pod uwagę, że inni ludzie też niekoniecznie ryczą w poduszkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
W ogóle musisz z nią porozmawiać, ale jeśli Twoje podejrzenia się potwierdzą, będziesz musiał się zastanowić, czy będziesz potrafił jej wybaczyć i żyć ze świadomością zdrady.
Ale jest szansa, że źle odczytałeś jej rozmowy na GG. Może w ogóle źle się stało, że do nich zajrzałeś? W trudnych chwilach ludzie piszą kolegom, przyjaciółkom różne rzeczy, dzielą się z nimi swoimi obawami, smutkiem, żalem. Może ona miała dołek i potrzebowała się komuś wyżalić? Może wcale Cię nie zdradzała, a jej chwilowe wątpliwości co do związku zostały rozwiane? Może całego problemu by nie było, gdybyś pod wpływem koleżanki nie zaglądał w archiwum swojej partnerki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
A mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz... Pisales na początku ze dowiedziales sie od jakiejs dziewczyny z uczelni, ze Justyna Cie zdradza z jakimś lowelasem uczelnianym,, wiec nie tylko z gg snujesz podejrzenia....
Ja radze tylko jedno- szczerą rozmowę z Justyną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15464737]Skoro patrzysz na życie obiektywnie, to weź pod uwagę, że inni ludzie też niekoniecznie ryczą w poduszkę.[/QUOTE]
Może skończ już swoje wywody skoro nie rozumiesz "przenośni" itp. Napisałabym, że po zdradzie skoczyłabyś z okna albo szukałabyś pocieszenia w alkoholu - też potraktowałabyś wszystko dosłownie? Dobranoc. P.S. Zalecam poczytać coś Augusta Comte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15463309]A jednak skomentowałaś. Jestem od paru lat zakochana i oczywiście zakładam, że on nigdy by mi tego nie zrobił. Gdyby jednak - to z racji tego, że jestem mądrą dziewczynką, nie wyobrażałabym sobie ciągnąć tego związku. Gdyby mój mężczyzna wplątał się w związek z inną kobietą (a to właśnie napisałam - gdyby łączyło go z inną coś więcej, niż seks), to odeszłabym od niego. Również bywam porywcza, więc nie zostało powiedziane, że odeszłabym 'bez echa'. Myślę, że wręcz przeciwnie. Jemu, z racji miłości, nie chciałabym zaleźć za skórę - ale ona... jej raczej nie uszłoby to na sucho. Zwłaszcza, że za działania w afekcie nie grożą zbyt wysokie kary ![]() A co do ryczenia w poduszkę - jeśli Ty tak reagujesz na zło, które Cię spotyka, to współczuję. Musisz jednak wiedzieć, że niektórzy ludzie potrafią kierować się w życiu rozsądkiem, z racji tego, że są istotami myślącymi.[/QUOTE] Zgadzam się, że związku z niewiernym partnerem zwykle nie warto ciągnąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A przecież to misio grał na dwa fronty, to on zawiół zaufanie swojej dziewczyny i tylko do niego powinna ona mieć pretensje. Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2009-11-24 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
porozmawiaj z nia...a potem, zdecyduj/jcie co dalej
generalnie przykra sytuacja-wspolczuje
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Kobiety często zastanwaiają się nad sensem związku - tak dla samego zastanawiania się, a to jeszcze nie powoduje zdrady!
Porozmawiaj z nią szczerze, ale nie mów, że czytałeś jej maile itp. Bo ja jakbym się o czymś takim dowiedziała, to bym faceta zostawiła bez zastanowienia! Nie rób tego więcej. Rozmowa na temat związku, przyszłości i uczuć - wiem, że wy faceci tego nie lubicie ale czasem trzeba ![]() Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Kolejny...
od romantycznych kolacji i tekstów "właśnie gdy przygotowałem obiad dla mojej misiaczki, czekając na moją wspaniałą dziewczynę wychodzącą z przygotowanej przeze mnie kąpieli i wkładającą ugrzany przeze mnie specjalnie dla niej szlafrok, niespodziewanie dowiedziałem się że mnie zdradza." Po pierwsze skończ pseudo poetyckie pier..lenie o "odkrywaniu dna w butelce" i dymie gryzącym w oczy. Wg mnie to prowo ale cóż. Otóż pewnym to nigdy nie będziesz bo nawet jak Ci to ona powie to jej nie uwierzysz. Paradoks kłamcy -> wikipedia i sobie zobaczysz.
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Skoro już Perseusz poruszył ten temat, to napiszę jedno: od pierwszego posta nie wierzę w ten wątek i prawdziwość słów autora.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wierzę jeszcze w kilka innych a które to już moja tajemnica, zastanawia mnie bowiem bardzo podobny układ tekstu, wyrażenia, styl i bardzo gazetowe (romantyczne) przykłady. Napisalam juz w jakimś watku , ze chyba robimy za respondentów
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
BAN stały
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15463309]A jednak skomentowałaś. Jestem od paru lat zakochana i oczywiście zakładam, że on nigdy by mi tego nie zrobił. Gdyby jednak - to z racji tego, że jestem mądrą dziewczynką, nie wyobrażałabym sobie ciągnąć tego związku.
Gdyby mój mężczyzna wplątał się w związek z inną kobietą (a to właśnie napisałam - gdyby łączyło go z inną coś więcej, niż seks), to odeszłabym od niego. Również bywam porywcza, więc nie zostało powiedziane, że odeszłabym 'bez echa'. Myślę, że wręcz przeciwnie. Jemu, z racji miłości, nie chciałabym zaleźć za skórę - ale ona... jej raczej nie uszłoby to na sucho. Zwłaszcza, że za działania w afekcie nie grożą zbyt wysokie kary ![]() [/QUOTE] Twój facet świadomie pukałby inną kobietę i uwodził, ona mogłaby w ogóle o tobie nie wiedzieć, ale go byś pogłaskała tlyko po główce, zeby broń boże za skórę zaleźć, bo taki kochany misiu, a biednej w sumei nie winnej niczemu dziewczynie chciała piekło zrobić? ![]() a tak ogólnie zauważyłam jedną rzecz: jak podobny wątek jak ten założy kobieta, to odpowiedzi są takie, ze facet to cham, debil, zdradza Cię na 100% otwórz oczy, spakuj walizki i akż mu sie natychmiast wynosić, nie słuchaj tłumaczeń bla bla. A jeśli to facet zakłada i kobieta jest winna to zaraz łagodne posty: zrób kolację, porozmawiaj z nią i się dowiedz o co chodzi, parę postów ma tylko dosadniejsze sugestie... Edytowane przez kukimonster Czas edycji: 2009-11-24 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
A myślałam, że tylko mi to przez myśl przeszło...
Ten dramatyzm, te strumienie alkoholu, ten dym papierosowy...
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
No cóż nie sposób nie zgodzić się z wypowiedziami powyżej.
Znowu ten sam schemat idealnego skrzywdzonego faceta. Ja mam jedną propozycję dla autora- usiąść ze słownikiem ortograficznym i zagłębić się w lekturze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale oczywiście skłonna jestem przychylić się do tej opcji, którą sugerujesz ![]() Edytowane przez jodame Czas edycji: 2009-11-24 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Mnie zastanawiają nadmierne kwieciste metafory niczym wyjętę z jakiego romansidła dołączonego do "Super Expressu", aczkolwiek zdarzają się osoby, które tak ubolewają nad swoją ciężką sytuację. Niemniej myślę, że 95% osób pisałaby wprost, ze czuje złość, smutek, ale o jakich oparach dymu i innych cudach niewidach by nie pisalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
to sie znaja czy nie?w jaki sposob powiedziala ci o justynie skoro sie nei znaja?
![]() jakie''prowo''? Edytowane przez Brook Czas edycji: 2009-11-25 o 00:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dalej nie wiadomo na czym ta zdrada polegała ![]() ![]() No i tez mi tu śmierdzi pro...Ale kto go tam wie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.