|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Magdusiu to trzymam kciuki żeby fasolinka była!!!!! Zrób rano, będzie wiarygodniejszy, chociaz ja jeden po południu a drugi wieczorem robiłam i wyszły oba
![]() ![]() Cosma zaglądaj kochana do nas cześciej, brakuje nam tutaj Twoich rad!!!! ![]() Moniczko będę mocno trzymała kciuki za egzamin!!!!!Na pewno zdasz!!!! I mam nadzieję, ze Tobie wkrótce pojawią sie II kreseczki ![]() Ja zmykam kochane, kurde mam takiego smaka na kebaba, ze nie macie pojęcia, oszalałam normalnie, słodkie może nie istnieć tylko mięcho bym jadła i to pikantne!!! ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-11-24 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Wtajemniczenie
|
Witam o poranku.Zaraz zasnę na klawiaturze
![]() Maggie narzekaj ile wlezie.Jak trzeba będzie pocieszymy albo damy nawet wirtualne lanie ![]() Ciekawe czy twoje przypuszczenia co do latko sie sprawdzą. Cosmaaa nie zaniedbuj nas.My ciebie tu naprawdę bardzo potrzebujemy. Carol mi właśnie mięcho tak ostatnio gorzej podchodzi, ale na słodkie tez jakoś specjalnie sie nie rzucam.Mam za to smaka na buraczki, pomidory,cebulę, ogórki.
#4204 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!!
Ja tylko na chwilke bo zaraz znikam na kurs, ale mialam dzisiaj szanse szczesliwie pospac dluzej i jakos nei moge sie zorganizowac przez to, jakis dzien inny. u nas oczywiscie leje, bo jakby mialo byc inaczej, wiec humor nie tegi, ale wloski krotkie i odswiezone, wiec od razu inaczej sie czlowiek czuje. rano bylo mi trohe slabo, ale poza tym nic, wiec dzisiaj znowu poranek powatpiewania czy jestem w ciazy bo ani piersi ani brzuszaek ani niedobzre ani nic. tylko mnie glod taki okrutny obudzil, ze masakra, myslalam, ze mi zoladek wyskoczy!!. Dzisiaj moze bede na chwilke po poludniu , ale raczej abrdzo poznym wieczorkiem bo mamy gosci albo w ogole jutro wieczorkiem, ale obiecuje nadrobic tylko nie piszcie zbyt wiele!!! Buziaaale dla was wszystkich kochane!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i z tego co wyczytałam ktoś ma tu dziś święto. Wszystkiego dobrego, i wielu wielu szczęśliwych lat razem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ty też wkońcu doczekasz się tego brzusia napewno ![]() ![]() to będziemy trzymać kciuki za Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie kochane! Dzuiękuje wam za miłe słowa. Ja jestem uhahana od rana, ale niewyspana jestem masakrycznie, znowu obudziłam się w środku nocy i nie mogłam spać, a jeszcze o 5 pobudka ![]() ![]() Moja wspaniała ginekolog powiedziała że cieszy się że mam mdłości i że się budzę w nocy bo to znaczy że mam duże stężenie beta hcg. Dziś już mam troszeczkę mniejsze mdłości, bo rano zjadłam suchara ![]() ![]() A jak tam u was kochane moje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
ja się tym razem na płeć dziecka nie nastawiam. A nawet Wam powiem, że sama nie wiem co bym wolała. Mieć córkę to sama słodycz. A syn by się w rodzinie przydał, bo jak na razie nie ma dziedzica nazwiska - zame wnuczki są.
Nie wiem czy już Wam kiedyś pisałam, jak było z Oliwią. Ze strony rodziny TŻ była duża presja, że to ma być chłopiec - tak jakbym ja miała cokolwiek w tej kwestii do powiedzenia. I ja tak czekałam na tego syna, że jak dowiedziałam sie że to jednak będzie córka, to takie rozgoryczenie sie pojawiło. Później samej przed sobą było mi głupio z tego powodu i do dziś nie wiem jak mogłam dać się tak wkręcić w te ich życzenia. A moi teście do tego stopnia mieli tupet, że od wspólnych znajomych dowiadywałam się że są bardzo rozczarowani ze to dziewczynka a nie chłopiec. Więc radzę nie nastawiać się, bo potem człowiekowi może być głupio samym przed sobą. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() No to Ty niezła wróżka jesteś. Jak będziesz miała jakieś przeczucia co do zawartości mojego brzusia to proszę o informację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Byłam wczoraj u gina i po raz pierwszy usłyszałam słowo niepłodność, w kontekście Poradnia Leczenia Niepłodności i tak mi utkwiło to w głowie. Przyjechałam do domu i znowu w płacz. Przepłakałam drugi wieczór z kolei. Dobrze, że mój mąż się nie poddaje, że cały czas dodaje mi sił. Postanowiliśmy, że ten cykl ostatni próbujemy, potem on pójdzie zrobić badanie. Bo pan doktor powiedział, ze on się przebada to jedno badanie - jeśli z nim będzie wszystko w porządku to zaczniemy ze mną - bo to jest wiecej badań. Pewnie większość tych badań będzie trzeba robić prywatnie, bo na NFZ to po 12 miesiącach. Boję się i nie chce czekać jeszcze 9 miesięcy, żeby mi ktoś powiedział, ze coś jest nie tak. Jeśli każdy cykl będzie się kończył tak jak ten - totalnym dołem, to w końcu coś złego stanie mi się. Nie chcę doprowadzić się do depresji, tym bardziej, ze w ogóle jestem słaba psychicznie i często nie radzę sobie z emocjami. Postanowiłam, ze ten cykl będzie spokojniejszy z dystansem, dlatego koniec przeglądania allegro, oglądania w sklepach itp. Jednak zeby nabrać dystansu muszę się dziewczęta z Wami pożegnać ![]() ![]() Wszystkim zafasolkowanym życzę zdrowa i spokoju ![]() Wszystkim staraczkom życzę II kreseczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Marlenko bardzo Ci dziękuję za życzonka kochana!!!!!!!!!! Pewnie mężuś coś dzisiaj wykombinuje, a na pewno na kebaba pojedziemy, bo od wczoraj za mna znowu chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() Co do moich schiz, to wyluzowałam ![]() ![]() Karolinko mówisz, ze mdłosci i zaburzenia snu świadczą o wysokim poziomie HCG?? Ja mdłości jako tako nie mam,ale zgagi i mulenie w żołądku, ale typowe mdłości to nie są ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
#4213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maggie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy lekarze twierdzą że do 12 miesięcy to norma, nie chcę wydawać opinii na twojego lekarza, ale może chce Cię naciągnąć na prywatne badania... może na początek zacznij mierzyć tempkę, to bardzo ładnie pokazuje czy jest owulka czy nie. Nam się udało przy 1 dziecku w 3 cyklu, a teraz w 4, mało komu udaje się tak od razu. Trzymam kciuki za Ciebie i może idź jeszcze do innego lekarza, czasami warto skonsultować się z innym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z Marlenką, do 12 miesięcy to norma, a lekarz niepowazny jakis, ze Ci tak powiedział, mnie tez tak mówili i co najlepsze jak juz byłam w ciąży to się idiota zapytał czy na bezpłodnosc się leczyłam... A nam teraz w 3 cyklu sie udało, także glowka do góry, to dopiero 4 uda się na pewno!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, ze niedługo nam ogłosisz, że zobaczyłas II kreseczki czego z całego serca Ci życzę ![]()
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że pragniesz dzieciątka, ale odpukać w niemalowane, na leczenie masz jeszcze czas. Nie masz 35 lat i ostatniego dzwonka. Może warto poczytać w necie czym wzmocnić żołnierzyki. Dziewczyny coś pisały o Salfazinie, ja go miałam dla TŻ kupować na ten nowy 5 cykl, no ale na szczęście już nie muszę.
Jaka dieta służy fasoleczce. Jesteś młoda i na pewno wkrótce Wam się uda, tylko nie trzeba się poddawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Maggie napiszesz mi na liście termin porodu 13.07.2010 ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje dziewczyny ![]() Musze trochę usprawidliwić mojego gina, on nic o tej niepłodności mi ie powiedział. On wszystkie badanie jakie może wykonuje na NFZ - nie prowadzi prywatnej praktyki. Powiedział, ze to ze nam się nieudaje jest niepokojące i tyle co on może zrobić do badania, których i tak nam nie zrobią, bo za wcześnie - i to jego zdaniem jest bezsensu, bo czasem para nie może zajść, bo np. plemniki są mało ruchliwe i wystarczy je troche postymulować, a u trzeba rok czekać. Nie wiem, czy zrozumiałyście ![]() Mój M. od pół miesiąca łyka Salfazin. Ja od tego zaczęłam brać wiesiołek i na razie czekamy. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Karolinko - ja też będę tęsknić, ale potrzebuje tego, co najmniej 2 tygodni nie czytania, nie patrzenia, nie nakręcania się. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
Witajcie!!!
Na poczatku chcialabym zyczyc wszystkiego najlepszego moim imienniczkom ![]() ![]() Ja dzisiaj jestem w wysmienitym humorze bo pogoda jest FATALNA ale mnie to nie straszne bo w piatek o tej porze bede juz w Hiszpanii ![]() ![]() ![]() Scio skarbie doskonale Cie rozumiem. Forum ma wiele zalet ale niestety ma tez ta malutka wade ze jak probujesz nie myslec o zajsciu w ciaze to niestety nie pomaga... Bedziemy na Ciebie czekac z utesknieniem kochana. Zajmij sie soba, zrob sobie ladnie wloski i paznokcie, kup sobie jakis balsam ktory slicznie pachnie i przede wszystkim zacznijcie znowu romansowac ze swoim tz-em. Swiece, winko, smiech. Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. No i zgadzam sie ze lekarz troszke sie pospieszyl z tymi badaniami i pewnie narobil ci wiecej stracha niz zrobil dobrego ![]() agncyb ja mam wersje angielska tej gry. Wiem ze jest polska wersja tego dodatku na www.merlin.pl ale nie mam pojecia jak wyglada dostawa za granice i ile kosztuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolinko Twoja zgaga to też pewnie jest spowodowana przez wyskoki poziom hormonów. Nie musisz mieć mdłości, przeważnie przy drugiej ciąży nie ma się mdłości tak czytałam. Dlatego nie martw się na zapas, ja cały czas mówiłam sobie że przecież musi być dobrze, skoro nic się nie dzieje nie krwawie to na pewno jest dobrze. Powiem Ci że troszkę pomagało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4227 |
Zadomowienie
|
Karolinko nie jestem taka zdolna jak Ty w tworzeniu pięknych kartek z życzeniami, ale załączam karteczkę z pięknymi króliczkami, a życzenia osobno
![]() Dużo miłości i radości wam życzę, dużo uśmiechów i ciepła rodzinnego! I wielkiej pociechy z dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.