|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Sprawdziłam - zakażenia S. epidermidis zdarzają się u narkomanów, osób chorych na nowotwory, biorących leki immunosupresyjne - to Cię nie dotyczy . Jest też ryzyko infekcji u wcześniaków, jak dla mnie raczej nie ma obaw, tym bardziej, że masz ich niewiele, ale dopytaj dla świętego spokoju gina. W każdym razie bardzo, bardzo dobry wynik ![]() Też taki chcę
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizyta dopiero w poniedziałek a tu specjalistka na forum mi z nieba spadła
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam takie pytanie do Was: czy robiłeście badanie na cytomegalię?
Bo mi gin nie zalecił, ale chyba sobie niezależnie zrobię.
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
azzis i na kogo się zdcydowałas?
ed: mi gin obowiązkowo kazał zrobic ALE, ze w poprzedniej ciązy mi wyszło, ze przechorowałam chorobę to teraz juz nie musiałam robic ![]() ja bym zrobiła na Twoim miejscu zawsze to spokojniejsza będziesz no i będziesz wiedziec czy chorowałaś czy nie
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-25 o 14:50 |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Ide polezeć bo nie najlepiej się czuję.... i do tego brzuch mam twardy jak skała ...może cos pomoże... +nospa forte
![]() potem Was poczytam
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis dopiero teraz chcesz po raz 1 robic badanie na cyto ??
Ona jest najgrozniejsza przez pierwsze 3 m-ce ciazy.Teraz juz nie ma tak powaznych nastepstw nawet jesli jestes chora. Ja sie badam kontrolnie co 2-3 m-ce, tak samo na toxoPysiamn moze wez sobie tez magnez - odpoczywaj Kancia jak sie przeszlo juz cyto, to nie oznacza, ze sie nie zachoruje drugo raz - tylko wtedy nie jest juz prawie grozna.Ja tez chorowalam, a mimo to gin mowil, ze lepiej sie badac |
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz JAK DOBRZE Cię rozumiem... Też mam 2latka,jestem w 7mym mieś ciąży... W rodzinie "po stronie"mojego Męża też przybędzie dziecko-jego siostra jest miesiąc krócej w ciąży. Dziewczyna jest zdrowa jak ryba(23lata)ale już od 4tego mieś ciąży jest na L4(oczywiście lewym bo NIC jej nie dolega-wyniki książkowe,dziecko rośnie,ona wolny czas spędza na szwędaniu sie po koleżankach) Kiedy jej powiedziałam(jestem położna z zawodu,ale pracuje jako pielegniarka)że ciąża to nie choroba i że sama z Małym do 8mieś ciąży pracowałam w szpitalu to sie na mnie jak na ufo popatrzyła. Proponowałam żeby chodziła do Poradni dla Kobiet-a zaoszczędzona kasę np na wózek przeznaczyła-ale w Poradni usłyszała od mojego gina to co ja jej powiedziałam(tzn żeby nie wywoływała wilka z lasu jeśli się dobrze czuje i ze ciąża to nie choroba...)więc szybciutko"za dobrą radą"koleżanek zapisała się do prywatnego gina i teraz buli kasę co miesiąc... Zreszta NIE MÓJ CYRK NIE MOJE MAŁPY,prawda? ![]() Ale wqrza mnie niesamowicie kiedy ktoś z Rodziny Męża(zwłaszcza ona sama lub Teściowa)narzekają jak to Młodej ciężko,jaka ona zabiegana,jaka pracowita... Bo kiedy ja całymi dniami jestem z 2latkiem,majac na głowie calutki dom(Mama i Siostra sa"z doskoku"bo nie ma ich w kraju,w domu mam 70letniego Tatę<z podejściem do życia iż to kobiety zostały stworzone do garów i miotły> i 17letniego Brata-Leniucha<na weekendy ,bo mieszka w internacie>i do tego 2psy W DOMU...)to jakoś nikt nie zauważa że padam z nóg...Ba!Nawet nie spytaja czy może by cos pomóc-ważne że Młoda pada z nóg(po kawce u koleżanki?ciekawe) Mąż próbuje mi czasem"wciskać"to co opowiadaja Teściowa i Młoda,ale juz kilka razy go wyśmiałam... Rozumiem jeśli ktos się źle w ciąży czuje,ma nudności,obrzęki,hemoroid y,słabe wyniki... Ale jeśli ona nie ma nikogo do opieki,do posprzatania ma swój pokój a cały dzień spędza na plotkach to sorry ale NIJAK nie pozwole porównać jej sytuacji do mojej(wiadomo jak się 2latek z minuty na minutę potrafi"zdiablić"i zrobić małe piekło,że 2piętrowego domu do utrzymania nie wspomnę) Ale Mąż tylko ponarzeka że NIKT CI NIE POMAGA,BRAT MÓGLBY CIĘ WYRĘCZYĆ,CHOĆ ODKURZYĆ ale sam też rekawów nie zakasa i nie pomoże... Twierdzi że jeśli pracuje i robi małe remonty koło i w domu to aż za dość... Ale o wychowaniu czy przypilnowaniu Synka jakoś zapomina napomknąć. Momentami jestem zła jak osa,bo do dziecka w nocy nie wstawał do niedawna(bo mu wprost powiedziałam że ojcostwo to coś wiecej niż pępkowe i kapiel wieczorem). Mnie coraz ciężej,Dzieciątko mnie ugniata po pęcherzu tak że wędruję do sikania 8-10razy na noc ![]() Ale KOMU(prócz Wam?)to opowiadać? Mężowi który ze swoja Rodzinką przeżywa bardziej ciążę młodszej siostry? Zaciskam zęby i działam-bo co pozostaje? Ściskam jeszcze raz wszystkie Mamusie!
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
aldii aż tak się nie zagłebiałam, mój gin mówił, ze mam sporo przeciwciał i badanie nie jest konieczne, na toxo się kłuję co 3 m bo nie przechodziłam.
ale mam zgagę (brakuje mi tu emoty POŻAR ) idę po mleko rennie najwyzej na noc wezmę ![]() kacha no to masz faktycznie przerabane ![]() ja w sumie w chacie robie wszystko sama ale nie dlatego, ze małz nie chce itp tylko dlatego, ze lubie a synek mi w tym pomaga i mamy zajęcie ![]() gotujemy, sprzatamy razem ![]() tylkoże ja się czuje w miare dobrze, czasem tylko cos dokuczy. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-25 o 15:04 |
|
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dla tych z was, które nie mają pomysłu na obiadek polecam ten przepis
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=166170 ja dzisiaj szukałam na wizażu natchnienia i znalazłam, pyszne oczywiscie ja zmodyfikowałam pod cukrzycową diete ale i tak polecam |
|
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Kamyku mam takie same body te białe z pieskiem
![]() a mi się dalej nic nie chce.. jakoś nie mogę się zmobilizować a w poniedziałek mam kolokwium a we wtorek zaliczenie.. no nic, idę się brać do roboty
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, dopiero teraz pójdę pierwszy raz na cytomegalię robić badanie...Oba USG genetyczne wyszły OK, więc mam nadzieję, że chora nie jestem/nie byłam.
|
|
#3734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz jadę po tuńczyka W tej ciąży jestem bardzo rybno i serowo"żerna" ![]() Dzięki za namiar na takie pyszności! |
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
azzis no to zdaj relacje jak wrocisz
![]() aldii ![]() bardotka ja niestety tunczyka nie lubie wiecie co strasznie mi się ta ciąża dłuzyyyyy, juz bym chciala luty
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-25 o 15:11 |
|
|
|
#3737 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja robię zwykłą : kapusta , pomidor , ogórek , kukurydza , papryka i sos do sałatek z knora ![]() Cytat:
Cytat:
![]() idę leżeć , tak sie objadłam obiedem że zaraz brzuch mi pęknie ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a mam pytanie odnośnie proszku do prania dla bobasków. Miałam co prawda kupić jakiś sensitive, ale generalnie stwierdziłam, że kupię dzieciowy bo i tak naszego dorosłego proszku jest jeszcze pełno, więc niech będzie dzieciowy. A więc który proszek wy wybrałyście, który się najbardziej opłaca, ładnie pachnie no i nie uczula i co lepsze: proszek czy mleczko?
|
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki zapomniałam wkelić dzisiejszy brzusio
![]() od zeszłego tygodnia sporo podrósł ... chyba ![]() pierwsze zdjęcie 30tc a następne 31tc 3 d
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
ula super brzuszek
ech nie moge sie naparzec u mnie jest 30 tydzien i mam wiele mniejszy brzuszek a chciala bym miec taki jak ty
|
|
|
|
#3742 |
|
Raczkowanie
|
Patka ja używam "Dzidziusia" do kolorów, bo mi tak zaleciła pediatra- nie ma enzymów uczulających podobnie jak Lovela. Do kolorów jest delikatniejszy. Lovela jest też dobra, ale droższa, a dzidzuś ślicznie pachnie. No i Natalka to już duża dziewczynka, fajnie, że tak dobrze z Twoją ciążą.
Zeberko, Malinka trzymam kciuki za wizytę YouYou cieszę się, że wszystko ok z dzidzi ![]() Agape przykro mi, ale zobaczysz, że dotrwasz Pysia leż i odpoczywaj. Ty chyba z tego co pamiętam to masz miękką szyjkę. Uważaj na siebie i tak nie szalej kobito ![]() Celka rozumiem Cię dobrze i zwłaszcza z tym sprzątaniem. Dla mojego męża to chyba kupa musiałaby być na środku pokoju żeby stwierdził sam, że trzeba posprzątać Uważaj na siebieCo do zmian relacji małżeńskiej po dziecku to myślę, że nie da się tego uniknąć. Nie znaczy to wg mnie, że musi być na gorzej a wręcz przeciwnie. My odkrywamy nowe strony nas jako mamy i taty i uwielbiam mojego męża w tej roli, nawet powiem, że to nas zbliżyło a poza tym seks jest jeszcze fajniejszy, bo to takie inne intymne chwile. A jak go widzę jak się zajmuje naszą córcią to serce się rwie do niego(ale górnolotne teksty, z tym, że tak czuję ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Ula jaki cudny
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
oj Kacha - naprawde nie masz latwo
Widzisz, moj maz sie angazuje w opieke nad synkiem i to bardzo.Mnie chyba najbardziej wkurza nawet nie fakt, ze maz mi nie pomaga (bo pomaga) ale to, ze potrafi cos zlac i mi wytknac, ze skoro nie wymagam tego od mojej mamy to czemu od niego (mama mieszka 70km od nas i czesto zajmuje sie naszym synkiem). I co mam ja prosic, zeby przyjezdzala myc nam podlogi??? bez sensu. ach. Wspolczuje Ci - moze faktycznie popros brata o pomoc skoro z Toba mieszka...Wiem, ze to nie rozwiaze problemu, ale moze chociaz troche Ciebie odciazy...Trzymaj sie |
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha podziwiam za wytrwałość i sprostanie obowiązkom.
Ula ale brzusio Ci urósł Piotruś zdrowy, odwrócił się główką w dół... nic się nie otwiera nie skraca... a zgagi prawdopodobnie od hormonów takie mam... Mam 10kg na plusie w sumie... Kupiłam sobie pierwszy karmnik za 15 zł
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy są przeciwskazania do ćwieczenia mięsni kegla skoro mi trochę sie ta szyjka skróciła?
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ma któraś doświadczenia z wózkiem Mutsy transporter?? Chyba jednak zdecyduję się na zakup i jak do tej pory w ogóle się tym nie interesowałam to dzisiaj zaczęłam oglądać i mam mały zamęt ale ten mi się spodobał i chyba ma dobre opinie.
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Ula sliczny brzusio
![]() Zeberka super ze z Piotrusiem wszystko dobrze i ze u ciebie pozamykane na 4 spusty ![]() A co do przejecia obowiazkow przez meza to ja na mojego nie narzekam w miare odkurzanie jest na jego glowie, ale to zawsze bylo bo ja tego po prostu nie znosze i jak go o cos poprosze to to zrobi. Ale ja sie dobrze czuje wiec wiekszosc robie sama, tzn obiadki, wycieram kurze i ogolnei ogarniam chatke. Co prawda czasem musze sie kilka razy nagadac i naprosic ale najczesciej dziala to jak sie sama wezme za cos co mial on zrobic to wtedy przybiega i mi wyrywa i mowi ze on wlasnie mial to zrobic....
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj, Aldii dziękuję
![]() A Piotruś nie wiem ile warzy nie zapytałam... wiem, że głowki rozmiar wskazuje na to, że jest troche starszy niż wynikałoby to z terminu porodu... może urodzę cosik wcześniej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

. Jest też ryzyko infekcji u wcześniaków, jak dla mnie raczej nie ma obaw, tym bardziej, że masz ich niewiele, ale dopytaj dla świętego spokoju gina. W każdym razie bardzo, bardzo dobry wynik 

Ona jest najgrozniejsza przez pierwsze 3 m-ce ciazy.Teraz juz nie ma tak powaznych nastepstw nawet jesli jestes chora. Ja sie badam kontrolnie co 2-3 m-ce, tak samo na toxo

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Uważaj na siebie