|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: z myślą o... STUDNIÓWCE 2010
dobra nie ma sensu sprzeczać się.. bo wiadomo dla humanistów matma jest trudniejsza, a dla mat-fizów cięższy polski...
A uważam, że żeby wszystko było na jednym poziomie, to ci co zdają podstawową matme powinni byli pisać podstawową, a mat-fizy i mat-geo powinni pisać rozszerzoną... i wtedy nikt by się nie wymądrzał, że było bajecznie proste
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się za humanistkę nie uważam, ale że jestem na humanie i jednak ten polski idzie mi lepiej niż matma, a do tego dosłownie pochłaniam książki, to chyba jednak można mnie tak nazwać
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
ja matmy z Operonu nie pisałam bo nam odpuscila
ale za to jutro angielski i to jeszcze mamy normalne lekcje a dopiero pozniej piszemy mature, wiec super ![]() dla mnie kazda matma jest straszna, a polski prosciutki wybieram sie na filologie polska tzn. zakladajac ze zdam mature z matematyki ![]() ja dalej czekam na grzebien i kolczyki ehh jeszcze mialam dzisaj zrobic przelew za buty ale wylecialo mi z glowy. pisze ktos rozszerzona historie w piatek?
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szczerze, każdy powinien się cieszyć, że jest bajecznie proste, a nie narzekać Nawet jeśli do tego zdaje rozszerzenie, bo w końcu jakby nie zdał podstawy, to i tak leży A ponoć w niektórych latach podstawy były trudniejsze od rozszerzenia. Np. mój brat pisał historię podstawową i rozszerzoną (to było 4 lata temu, jeszcze musiał oba poziomy) to po podstawie myślał, że nie zda, a rozszerzenie zdał jakoś wysoko powyżej 80% ![]() A ja jak patrzę na podstawową geografię, to cieszę się, że wybrałam rozszerzenie ![]()
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile razy tak było, że ktoś miał większy zasób słów niż przeciętna i nie zdał, bo nie wpasował się w klucz. Na historii i wosie jest trochę takich sytuacji. |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
A ktoś pisał dzisiaj ROZSZERZONĄ maturę z majcy? I czy można te zadana (+ewentualnie odpowiedzi) znaleźć w internecie?
Postanowiłam zacząć się uczyć :P.
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
porobiłam cos w rodzaju zdjec
pechowa kobieta jestem ![]() Mell jak sukienka? bylas w sklepie ? ![]() dam znac z ta historia Nie patrzcie na buty , nie kupilam jeszcze wiec wzielam pierwsze lepsze
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
a ja uważam, że matura obowiązkowa z matmy jest potrzebna O!
http://demotywatory.pl/443158/O |
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę dobra jesteś że bierzesz sukienkę na zapas
![]() Ja tam się nie ubezpieczam co ma być to będzie ![]() Btw. Ta pierwsza mi się podoba bardziej a co do butów nie są takie złe ;]
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Przyczajenie
|
Sukienki ładne, pierwsza fajniejsza, na buty nie patrzę
![]() Taka zapobiegliwość, chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziła ![]() Dzisiejsza maturka to w moim skromnym wykonaniu kompletna porażka, szczerze watpię czy mam nawet te 31%... Ogólnie nie jstem taka kiepska z matmy(chociaż profil humanistyczny ^^), ale dzisiaj po prostu prawie nic nie wiedziałam. Jutro angol, czyli, mam nadzieję, coś nieco łatwiejszego
|
|
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
za dużo osób nie umie podstaw z matmy, zadania śmieszne a i tak mnostwo osob nie zda, powinni brac sie do pracy a nie narzekac, bo jak takiej matury sie nie zda to wstyd....
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jeśli ktoś jest taki słaby z matmy, to prawdopodobnie zamierza iść na studia, na których jej nie będzie, więc po co mu to? Gdyby matura miała uzdrowić polskie społeczeństwo, to robiliby dodatkową tylko ze znajomości lektur, może by Polacy zaczęli trochę czytać, bo co z tego, że będziemy mieć świetnie wykształconych matematyków, jeśli nawet nie będą umieli mówić po polsku?
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem matr z matmy obowiazkowa jak najbardziej, ale może nieco mniejszy zakres materiału? Matura z lektur? Jestem za
![]() Ale nam się taki troche mały offtop zrobił. |
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy mi się ta sukienka w ogóle na coś przyda, chyba nie pójdę na tą studniówkę. |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego, co się dzieje?
|
|
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
nie chodzi o to zeby przez mature obowiazkowa zrobić z uczniow swietnych matematykow, ale okazdy po egzaminie dojrzalosci powinien znac podstawy matematyki i polskiego, komu to nie pasuje niech nie przystepuje do matury, droga wolna
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ogóle moim zdaniem ten egzamin powinien zupełnie inaczej wyglądać, to co jest teraz, jest po prostu śmieszne. A i ja się nie boję, że nie zdam, zdam na pewno, ale irytuje mnie, że będę musiała siedzieć 3 godziny bez możliwości wypicia łyka wody tylko dla dodatkowej linijki na świadectwie, bo ktoś w MEN wpadł na idiotyczny pomysł ![]() Ale mnie się nic nie podoba w naszym systemie edukacji, stąd takie nastawienie Bo nie oszukujmy się, gorszego systemu nie ma nigdzie
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem jednak lepiej jest coś zakończyć, niż dalej ciągnąć, ale nie zawsze, dlatego uważam, że powinnaś się porządnie zastanowić, bo być może warto spróbować to naprawić.
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem wcale nie warto, ale nie zawsze, dlatego zawsze trzeba wszystko dokładnie przemyśleć.
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jaka fryzura na studniówkę? spięte, proste, loki...?
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej spięte - najwygodniej, nic nie wpadnie do talerza (tzn. to zależy też od długości), trzyma się cały wieczór a nawet dłużej Ja chciałam rozpuszczone, natapirowane u nasady i wyprostowane, ale byłoby mi za gorąco, także wybieram koka |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała coś takiego: |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.