|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
Pokaż wyniki sondy: Czy oglądałyście bądź czytałyście "Zmierzch" ? | |||
Tak, oglądałam ten film. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
41 | 17,01% |
Tak, czytałam książkę. |
17 | 7,05% |
Tak, czytałam książkę i oglądałam ten film. |
179 | 74,27% |
Pierwszy raz o tym słyszę. |
4 | 1,66% |
Głosujący: 241. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Saga Zmierzch - Stephenie Meyer (cz.II)
Arkadia super wszystko ujęłaś, mi akurat sceny w Voltterze podobały się
![]() ![]() ![]() Agucha z tym zakończeniem to się zgodzę... poza tym że Jacob dostał w buźkę, czego Edziowi nie wybaczę ![]() ![]() E do B: - wyjdziesz za mnie? Babki w kinie: - yeeeeesssssssss!! ![]() Dziusiulka co do gry aktorów to tez jestem na tak ![]() ![]() ![]() byliczka Myślę, że każdy odbiera film inaczej. Jedni idą tam dla samych aktorów, inni żeby porównać ekranizację z książka, jeszcze inni z ciekawości bo tyle się o tym gada itd. KwN to niestety taka część gdzie najmniej Edwarda z zawadiackim usmiechem... ale tak naprawdę czy w kolejnych częściach będzie znów taki jak w Zmierzchu? Nie bardzo, bo przecież znów będzie przeżywać że B. jest w niebezpieczeństwie... o "Przed Świtem" to już nie wspomnę... tam będzie mieć depresję i o mało co nie zwariuje... Postać Edwarda to moim skromnym zdaniem bohater romantyczny, który cierpi w imię miłości... Ale polecam wybrać się do kina, zwłaszcza że na dvd będziesz musiała trochę poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3722 |
Zakorzenienie
|
Film mi się nawet spodobał. Nie rozczarowałam się znowu aż tak bardzo. Książkę doczytałam w czwartek, a na filmie byłam wczoraj.
![]() Denerwował mnie ten Jacob. Ta jego muskulatura. Jak dla mnie nie wyglądało to zbyt naturalnie ;x. I strasznie się garbi. ![]() Parę ładnych fragmentów w filmie nie uwzględnili, ale wiadomo, że wszystkiego nie można mieć. Wilkołaki wyszły im znakomicie według mnie. ![]() Spodziewałam się innego zakończenia. Ale jestem zadowolona , że poszłam do kina. Nie mogłam się doczekać. ![]() I zgadzam się ze stwierdzeniem jednej z wizażanek. Soundtrack mógł być lepszy. Wolałam ten z pierwszej części. :x Wzruszyła mnie scena, jak Edward zostawił Bellę, chociaż ja bym tam jeszcze popkombinowała coś na miejscu reżysera. :P Upływający czas, jak ona siedziała w swoim fotelu, a za oknem zmieniały się pory roku. I to, jak Bella budziła się z krzykiem przez parę nocy... Kurcze, nie mogę się doczekać, kiedy jeszcze raz to obejrzę. ![]() Pozdrowienia dla wszystkich Zmierzchomaniaczek. : ****
słowo bliskie opisania tego, co teraz czuję, tej dziwnej mieszanki bólu, przyjemności, strachu i radości, które przepełniają mnie jednocześnie." ![]() Edytowane przez 12 Stonka Czas edycji: 2009-11-21 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
Divinity - Co do tego jak J uczepił się tych drzwia auta
![]() ![]() ![]() Na moim seansie jak Edek powiedział 'wyjdz za mnie' to jedna laska na całe kino: 'ŁuuuuuuuUu' a tu nagle bam czarny ekran i koniec ![]() ![]() Co do Edka to fakt jest to bohater romantyczny ale wg mnie nie cierpiący cały czas ![]() ![]() PS: Czy ktoś wie co z piosenka Kelly Clarkson 'Empty as I am'? Podobno miała się znalesc w soundtracku a nie moge jej nigdzie doszukać ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3724 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3725 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki, że wpadłyście na taki pomysł z tym niewidocznym tekstem. przynajmniej będę miała szansę sobie na spokojnie obejrzeć jutro filmik
![]() właśnie jestem po obejrzeniu 1-szej części, musiałam mieć na świeżo sceny, ale również musiałam mojego Tż-ta wprowadzić w świat wampirów, żeby wiedział jutro o co kaman w kinie ![]() ![]()
![]() |
#3726 |
Przyczajenie
|
hej hej!
wlasnie wrocilam z kina! spodziewalam sie zawodu, a tu prosze film dał rade! tylko z soundtackiem troche im nie wyszlo ![]() ale zdecydowanie proponuje najpierw przeczytac ksiazke a napewno wiedziec o co kaman, bo przez caly film musialam robic za tłumacza i wyjasniać chłopakowi kto to? a czemu? itp.. ![]() no nic pozostalo tylko czekac do czerwca 2010 na Zaćmienie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3727 |
MUSEarka
|
A więc moje wrażenia. Byłam w dniu premiery, ale dzisiaj dopiero mam chwilę na napisanie dłuższego posta.
Plusy: - mi akurat stękanie przy pocałunku E się podobało, bo była w tym nutka erotyczności ![]() - cierpienie E - Rob się postarał! - jak większość ubóstwiam wilki ![]() - ciało Jake'a ![]() - Aro - zagrał tak, jak to sobie wyobrażałam - MEGA PLUS Jane, bardzo mi się podobało jej opanowanie i gra aktorska Dakoty - cierpienie E jak Jane na niego działała - mistrzostwo - walka z Felixem - w ogóle postać Felixa ![]() ![]() - żarty Emmetta ![]() - dwa razy się bym popłakała - gdy E zostawia B - E był tam taki cierpiący, że się to czuło w powietrzu i gdy J zostawiał E, bo musiał biec do wilków - scena w tym deszczu, szkoda mi się zrobiło B, bo była taka.. no.. taka biedna ![]() - scena gdzie E cytuje Romeo i Julię - ![]() - przedstawienie pustych miesięcy po porzuceni B przez E - chociaż zaczęło mi się kręcić w głowie ![]() - scena walki wilków z Laurentem - fryzura Jaspera - o wiele lepsza niż w pierwszej części Minusy: - wizja Alice - ![]() - scena, gdzie Jacob zdejmuje koszulkę i wyciera ranę Belli po wypadku motocyklowym - sala również ryknęła śmiechem ![]() - pęknięcie twarzy E podczas walki w Volterze - WTF?! ![]() - Emily mi się nie podobała, brzydka aktorka - film momentami nudził - gra Kristen ![]() ![]() - Rose się nie nagadała ![]() - zakończenie ni przypiął ni przyłątał Mogłabym tak pisać i pisać bo co rusz mi się coś przypomina, ale wątpie żeby się Wam to chciało czytać ![]() ![]() BUziakuję ![]()
![]() |
#3728 |
Raczkowanie
|
To teraz ja:
Byłam na nocy wampirów i wilkołaków. Najpierw puścili zmierzch (który oglądałam już milion razy) a później KwN. Różnica jest ogromna. W 1 części Bella wyglądała jak ćpun z tą otwartą buzią a w 2 prezentowała się świetnie taka opalona z czerwonymi ustami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3729 |
Zadomowienie
|
no to ja też już po
![]() film ogólnie fajny, ale muszę przyznać, że nastrój popsuły mi głupie małolaty na sali, które bez przerwy się śmiały i komentowali, gdybym była w kinie sieciowym pewnie bym tego nie słyszała, ale niestety nie było mi to dan tym razem pojechać do kina w jakimś centrum handlowym. tak jak większość nie podobała mi się w ogóle scena z tą pękającą twarzą Edwarda. ![]() poza tym myślałam, że bardziej pokażą Heidi, w książce kojarzyła mi się z chodzącą sex bombą w lateksie, a tu nawet jej dobrze nie pokazali ![]() nawet nie wspomnę o wizji Alice, najgorsza porażka. aha no i Edward za bardzo "cierpiał", już nie mogłam patrzeć na te jego grymasy- gdzie się podział ten seksowny i uwodzicielski facet? ![]() walki z wilkołakami i w Volturii super. ogólnie film mi się podobał, ale też nie powalił na łopatki jak to było przy Zmierzchu. czekam na kolejną część ![]()
![]() |
#3730 |
Rozeznanie
|
Bylam na premierze filmu dokladnie w poprzednia srode, czyli dwa dni wczesniej niz wy. Dodam ze za granica. Zachwyt. Zachwycila mnie muzyka, lepsze efekty specjalne itd. Uwazam ze faktycznie w tej czesci dopiero naprawde jest widoczny kontrast miedzy ludzmi a wampirami. Pokochalam natychmiast muzyke i mam juz pelny soundtrack na plycie, Jesli ktos bylby zainteresowany podam tytuly. " Zacmienie" pod koniec czerwca, a slyszalam juz ze "Przed switem" maja zrobic w dwoch czesciach. Ok. Zobaczy sie
![]()
![]() |
#3731 |
Zadomowienie
|
Noooo jaaa.. te wilki
![]() ![]() Nigdy mi nie było szkoda Jacoba, przez wszystkie części, które czytałam aż do obejrzenia KwN.. Ogólnie film średni.. gdyby nie te wilki to by mi się nudziło ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3732 |
Zadomowienie
|
Tak, warto było iść do kina dla samych wilków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3733 |
Zadomowienie
|
No niestety film dużo gorszy od pierwszej części. Jeśli tak mają wyglądać następne części to tylko Zmierzch będzie ratował tą całą sagę, bo nie oszukujmy się...gdyby on wyglądał tak jak ten film...to nie byłoby tej całej Zmierzchomanii...
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam obejrzenie mimo złych opini
![]() mi sie druga czesc bardziej podobalam od pierwszej, tak samo mowia moje kolezanki więc naprawde trzeba sobie samemu wyrabiac zdanie a aktor ktory gra Jacoba bardzo mi sie podoba! fajnie to zagrał, tak ciepło a te wilczki super, takie wielkie ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3735 |
BAN stały
|
Też polecam obejrzeć mimo złych opinii
Nie wszystkim musi się to samo podobać.... Byłam, ale przyznam się szczerze przez reakcje nastolatek odepchnął mnie ten film, ale pójdę jeszcze raz go przetrawić jak wszystko ucichnie Czy są już jakieś wieści na temat kolejnej części? Może nie będzie zrobiona "na szybko" . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3737 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam wczoraj.
Jak dla mnie wieje nudą - zaśmiałam się kilka razy, to wszystko. Najbardziej podobała mi się postać Ara - gra, charakteryzacja - cudo ![]() Poza tym... Wiecznie przygnębiony Rob, Kristen z otwartymi ustami... Dobrze, że nie poszłam do kina, bo bym żałowała wydanej kasy na bilet... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3739 |
Zadomowienie
|
Mi po prostu przeszkadzał sam klimat.. w pierwszej części bylo na prawdę ponuro i deszczowo - idealne Forks.. W dwójce ten klimat był (nie wiem jak to ująć
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3740 |
BAN stały
|
właśnie
Rob był w zasadzie taki sam przed jaki po skaleczniu Belli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
Ja wspominam ten film caly dzien
![]() dla mnie byl swietny (ale to już mówiłam) najbardziej podobały mi sie sceny - jak Jackob podbiegł do Belli kiedy ta rozbiła sobie głowę na motorze, ściągnąl koszulkę i zrobił to w taki fajny sposób ![]() ![]() -kiedy Bella powiedziala Jacobowi "jestes piekny" zrobila to tak totalnie z zaskoczenia, ten kto nie pamietał tego z książki pewnie się zdziwił ![]() -wilki - piękne, ta milusia sierść, sposob poruszania, i naprawde były ogromneeee ![]() -ogólnie wilki w akcji, czyli jak biegną, scena na polanie, potem walka wilków, polowanie na Wiktorie -scena w samochodzie kiedy Jacob odwozil Belle po tym jak skoczyla z klifu, bardzo ladnie wygladali w tym aucie -scenia Bella i Jacob w kuchni -scena urodzin Belli, lekarz wygladal swietnie! -koszmary jakie miala Bella, i to jak z krzykiem się budziła -smutne oczyJacoba (wilka) kiedy Bella go odrzucila (to mi sie nie podobalo ale wzruszylo) -scena jak Bella z Edwardem calowali się namiettnie przed domem, takie prawdziwe ![]() nie podobalo mi się -ta scena tego, że Jacob przeczuwa że tam sa wilki, i mowi żeby tam nie szla do domu, jakos niewiarygodnie zagrane, jakby ją mial w du*** tak naprawde -scena jak Bella biegnie by uratowac Edwarda -cala kreakcja Edwarda w szlafroku wygladal kiepsko -scena w tym palacu - męcząca-strasznie
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Podzielę się swoim zdaniem
![]() ![]() Pojawił się Jacob w którkich włosach i frytki stanęły mi w gardle. Maaamoooo. Na trzy-cztery powiedziałyśmy z koleżanką 'Brałabym go' ![]() Bella- zachowanie jej mnie strasznie denerowało, zwłaszcza, gdy powiedziała, że kocha Jacoba. Chociaż cichutko liczyłyśmy, że się pocałują. Co do Kstisten to wydaję mi się, że łądniej wyglądała, ale kolor włosów był za ciemny chyba ![]() Victoria nie powinna być boso? I jeszcze soundtrack- mmmm. Muszę sobie ściągnąć ![]()
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak można się zachwycać Robem..
ohydny jest.. ale Jacob .. ![]() ![]() ![]() on i inne wilki to jedyny plus tego filmu. ![]() ogólnie wolę czytać książki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faktem jest także, że wampiry nie były tak zachwycające jak opisywane w książce, może poza Alice, która jest moją ulubioną bohaterką sagi, nie to co wiecznie niezadowolona i niezdecydowana Bella ![]() Edytowane przez gabrielkowa Czas edycji: 2009-11-25 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3745 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Heh, a popatrzcie, co znalazłem... Makijaż dla fanów Zmierzchu, nieźle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3746 |
Rozeznanie
|
wczoraj byłam w kinie no i...troszke sie zawiodlam....książka była swietna a film ehh;/ ale Jacob...mniam ciacho <ślina> ;p
zaręczona ![]() ![]() Magisterka ![]() Ćwiczę !!! ![]() ...bo umrzeć to zbyt mały powód żeby przestać kochać... ![]() Edytowane przez maciapek Czas edycji: 2009-11-26 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tych zachwytów nad Jacobem... Jakoś mnie nie poruszył, miałam wrażenie, że zdejmuje tą koszulkę na pokaz, jakby miał powiedzieć 'wy nie macie takich mięśni', bardzo sztuczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co kto lubi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3749 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich fanów sagi zmierzch!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
ogolnie o zmierzchu
przeczytalem 2 czesci. niesetey nie siegne po nastepne z prostej przyczyny - szkoda mi oczu. ale to nie znaczy, ze uwazam zmierzch za gówno - w koncu przeczytalem tez 2 czesc (niestety gdyby nie premiera filmu, w ogole nie pamietalbym jaki jest jej tytul). ot, takie rozdmuchane przez internet czytadlo dla pryszczatych zamknietych w sobie nastolatek, pragnacych doswiadczyc wielkiej milosci, ktorej niestety nigdy nie doswiadcza. czyta sie niezle i to jest zaleta, bo kto dzisiaj zdolalby przebrnac przez cos trudniejszego i bardziej wymagajacego...ale autorka i tak probowala nieudolnie "zagescic" swoj "styl", powtarzajac co rozdział te same epitety ("adonisowe ciało", o zgrozo!) i godne pozalowania porownania. romantyczny mit wampira przestal istniec na korzysc jakichs metroseksualnych blondaskow wożacych sie superbrykami. ale jesli dzieki temu nastolatki siegna po inne ksiazki, to wporzadku, moze z czasem zmadrzeja na tyle, zeby dostrzec wady swojej ukochanej ksiazki i na pytanie "jaka jest najlepsza ksiazka o wampirach" odpowiedza "dracula", "wywiad z wampirem" albo "miasteczko salem". ;d harry potter zjada wypociny meyer na sniadanie Edytowane przez bartholomew Czas edycji: 2009-11-26 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.