Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 19:29   #4621
MadCat
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Bardziej przejmuje się moimi codziennymi zamroczeniami - robi mi się gorąco, potem słabo, pojawiają się mroczki przed oczami. Zawsze udaje mi się dotrzeć do okna i się nie przewrócić, po pewnym czasie przechodzi.
A masz tak bez powodu czy np po wykonaniu jakiegoś gwałtowniejszego ruchu (np wstawanie)? Bo jeśli tak to jest podobno normalne z tego co czytałam i wynika z tego, że mamy nieco przeciążony układ krwionośny.

Napiszcie mi proszę jak to z tymi rozmiarami bo nie wiem jaki zamawiać

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:43   #4622
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
A masz tak bez powodu czy np po wykonaniu jakiegoś gwałtowniejszego ruchu (np wstawanie)? Bo jeśli tak to jest podobno normalne z tego co czytałam i wynika z tego, że mamy nieco przeciążony układ krwionośny.
No właśnie bez powodu - siedzę sobie grzecznie, czy to w pracy przy biurku, czy też w domku przez tv i nagle buch. I to zdarza mi się w chwili kiedy już dłuższy czas siedzę/ leżę. Ja obecnie wstaję taaak poowooli, że na gwałtowne ruchy nie ma szans
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:44   #4623
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wszystko zalezy od dzieciaczka jaki sie urodzi;-) U szwagierki 56 byly dobre a u kolezanki jeszcze za duze
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 19:54   #4624
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No właśnie bez powodu - siedzę sobie grzecznie, czy to w pracy przy biurku, czy też w domku przez tv i nagle buch. I to zdarza mi się w chwili kiedy już dłuższy czas siedzę/ leżę. Ja obecnie wstaję taaak poowooli, że na gwałtowne ruchy nie ma szans
a sprawdzalas cukier ?? moze to jego wina ??

co do rozmiarow to ja mam czesc na 50 czesc na 56 a reszte na 62 jak narazie wiekszych nie kupuje choc zastanawiam sie czy te 50 i 56 w ogole wykozystam bo ja i maz jestesmy wysocy ja mam 178 a on 195 wiec nasza dzidzia moze tez miec sporo cm

najbardziej uniwersalny rozmiar dla noworodka to chyba 62 tak jak dziewczyny pisaly ze dzidzia do rosnie do tego rozmiaru jak bedzie zaduzy bo lepiej miec wiekszy niz zamale i nie zalozyc w ogule

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 20:03   #4625
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja przy kupnie skusze sie gdzies na 5 w rozmiarze 56 a tak chyba 62;-) nie wiem jeszcze co do nas przyjedzie w sensie w jakich rozmiarach, ale przy kupnie bede robic tak jak wyzej napisalam.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dziewczyny powiedzcie czy ktoras z was bierze Luteine dopochwowo? Tak sie zastanawiam bo jak poszlam do lekarza i dowiedzialam sie w 6 tygodniu o ciazy to pojawily sie te wstrętne krwiaki i moja dr przepisala mi luteine i biore ja caly czas, codziennie po jednej na noc, a teraz przy przeziebieniu 2x1 i czytałam, że ma 2 zastosowania, jeśli sie nie jest w ciąży wywołuje @, a jeśli sie jest w ciąży to pomaga w utrzymaniu jej, ale z drugiej str nic mi dr nie mowila zeby ciaza byla zagrozona ani nic z tych rzeczy
Stary 2009-11-25, 20:13   #4626
MadCat
Raczkowanie

U mnie to loteria bo ja jestem niska ale Tż ma prawie 2 metry. A ciężko na razie powiedzieć czy dziecko będzie żużlowcem (po mnie) czy koszykarzem (po Tżu)
Nie chcę nakupować niepotrzebnych rzeczy za dużo a nie mogę też wszystkich zakupów zostawić na ostatnie dni jak już będzie wiadomo jakie duże będzie dziecko.
Zamawiam 62 dla bezpieczeństwa

Stary 2009-11-25, 20:33   #4627
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

co do 4D to zalezy od polozenia lozyska jesli jest na przednij scianie to ten lekarz co bylam u niego odradza badanie 4D bo mowi ze to bezsensu ze i tak nic nie widac bo lozysko wszystko zaslania zlewa sie z dzidzia jako jedna tkanka aparat usg nie odroznia ze to lozysko a to dzidzia tylko wszystko widzi jako jedna tkanka a szkoda ale jesli jest lozysko na tylniej scianie lub u gory to jak najbardziej polecam bo super widok ja widzialam fragment filmu dziewczyny co byla przedemna na tym badaniu bo bylo zapisane na kompie u niego i widok byl rewelacyjny powiedzial zeby przyjechac do niego za 3 tygodnie moze dzidzia zmieni polozenie i bedzie cos widac lekarz ten okazal sie bardzo wpozadku bo pytalam ile mam zaplacic to powiedzial ze jestesmy rozliczeni ze po co mam placic za cos czego i tak nie bylo widac < ale nie wiedzial ze i tak sprawil mi wielka radosc bo widzialam moja corcie dzisiaj znow na monitorkju a i moja mamcia tez widziala swoja wnusie hehe pierwszy raz w zyciu byla na usg sprawilam jej mega frajde >
Super lekarz ze świeczka takiego

Cytat:

powiedzcie mi prosze jaki kocyk jest potrzebny dla dzidziusia?? i ile tych kocykow ?/
czy taki moze byc??
http://www.allegro.pl/item815493703_aukcja.html
No chyba że wpadniesz w manie kocyków jak ja .. Mam chyba z 10 szt

Kocyki na poczatek napewno ze dwa - trzy jeden taki grubas , i jakieś cieniutkie. Ten bardzo fajny

Cytat:

Kocyk fajny,tylko ja mam alergię na róż
Mnie się za to bardzo podoba ten komplecik: http://www.allegro.pl/item820105657_...a_rozm_56.html Od tego samego sprzedawcy którego kocyk wrzuciłaś. Dzięki Chyba zamówię. W ogóle fajne tam rzeczy mają. Muszę dokładnie pooglądać.

Aaa dziewczyny powiedzcie mi tylko czy brać rozmiar 56 czy lepiej 62? Bo myślałam, żeby w 56 kupić w razie czego ze 2-3 sztuki a resztę w 62. Czytała i tu i na innych forach,że rozmiar 56 jest często za mały a do 62 dziecko potrafi "dorosnąć' w kilka dni. Nie chcę przesadzać z rzeczami, wolę dokupić po urodzeniu bo szkoda wyrzucać kasę na coś co się nie przyda zupełnie. Jak myślicie?
To jest różnie wiele zalezy od firmy , bo np. taki HM na duże rzeczy i mój chodził w 50 a urodził się 57 cm i 4100 wagi . Dwa są rzeczy które moga być za duże np. body możesz śmiało brać większe będa luźne i tyle , no ale takie pajacyki bawełniane to jak się dziecko będzie w nich topiło to nie za fajnie mu może byc to samo jakieś półśpiochy . Ale ogólnie patrz na formy bo każda robi po swojemu . Te nasze jako tako trzymają rozmiary ale te nie nasze już mniej tak mi się wydaje.
Stary 2009-11-25, 20:38   #4628
drcron
Zakorzenienie

ja zamowilam ten kocyk ale zielony na innej aukcji duzo tanszy znalazlam
zastanawiam sie jeszce nad reczniczkiem z kapturkiem u tego samego sprzedajacego
http://www.allegro.pl/item820639998_...t.html#gallery
ale upilam juz 3 jeden z zajaczkiem z zabka i tygryskiem i jeszcze mam taki duzy reczniczek z misiem niebieski nie wiem czy nie przesadzam
chyba wpadlam w wir zakupow

Stary 2009-11-25, 21:15   #4629
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ja zamowilam ten kocyk ale zielony na innej aukcji duzo tanszy znalazlam
zastanawiam sie jeszce nad reczniczkiem z kapturkiem u tego samego sprzedajacego
http://www.allegro.pl/item820639998_...t.html#gallery
ale upilam juz 3 jeden z zajaczkiem z zabka i tygryskiem i jeszcze mam taki duzy reczniczek z misiem niebieski nie wiem czy nie przesadzam
To wiecej nie kupuj , chyba że trafisz jakiś fajny taki 100 na 100 ja musiałam już te małe odstawić bo synek się nie mieścił i nie dało go się opatulić po kąpieli i kupiłam właśnie takie duże myślę że te duże to spokojnie kilka lat posłużą , te małe niestety przy większym już dziecku się nie przydadza . Także kupuj jak Ci się podobaja ale patrz na wymiarki mAŁE Już sobie czekają na drugie dziecie. Ja na poczatku miałam dwa i tez stykło potem dokupiłam trzecie bo na promocji mi się spodobało .
Stary 2009-11-25, 21:16   #4630
Darusiaaaa
Zakorzenienie

cos jest nie tak, wczoraj tez tak mialam ze do momentu kiedy czegos nie napisalam nie widzialam waszych wpisow.
Stary 2009-11-25, 21:27   #4631
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To jest różnie wiele zalezy od firmy , bo np. taki HM na duże rzeczy i mój chodził w 50 a urodził się 57 cm i 4100 wagi . Dwa są rzeczy które moga być za duże np. body możesz śmiało brać większe będa luźne i tyle , no ale takie pajacyki bawełniane to jak się dziecko będzie w nich topiło to nie za fajnie mu może byc to samo jakieś półśpiochy . Ale ogólnie patrz na formy bo każda robi po swojemu . Te nasze jako tako trzymają rozmiary ale te nie nasze już mniej tak mi się wydaje.
Racja, sama wiem po dorosłych ubraniach, że rozmiar rozmiarowi nie równy.

Cytat:
Chyba? Ja się boję, że za mało kupię i prosto z porodówki będę musiała na zakupy lecieć
I dzięki Ci za linki,wrzucaj wrzucaj Bo ja sama nie mam oka do wypatrzenia czegoś fajnego i nerwa do szukania. A dzięki Tobie wypatrzyłam ten superfajny komplecik.
Obecnie szukam sokowirówki i coś mnie trafia
Mówiłam już że ja nie lubię robić zakupów?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 21:51   #4632
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chyba nie powinno sie ogladac horrorow nie? A wlasnie krzyk leci;p

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

jakby ktoras brala luteinke to prosze o odpowiedz;-) My w styczniu idziemy na zakupy, wejdziemy do krasnala, 5,10,15 i mariquite, kupimy potrzebne rzeczy z listy i bedzie dobrze chociaz przypuszczam, ze jak bede sama chodzic kiedys tam to i tak podokupuje duuuzo rzeczy;-) a poki co cieszymy sie ze zaczyna mi brzuszek podskakiwac jak sie mlody rusza

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

ale mnie wziela ochota na pizze, masakra!!!!!
Stary 2009-11-25, 22:05   #4633
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest halo z tematem wyższego becikowego przy każdym kolejnym dziecku. Już sobie wyobrażam te "mamusie" w np. 9 ciąży w ciągu 10 lat.
no właśnie mój mąż coś czytał,że plany były, że to pierwsze ma być mniejsze a kolejne większe...
Co do rodzin wielodzietnych to też nie można tak uogólniać, ja mam akurat dwie rodziny znajome, jedni mają 5, drudzy 7 dzieci, a wszyscy bardzo porządni ludzie. Jednak na pewno takich co "robiliby" dzieci żeby dostać tą jednorazową kasę by bylo sporo, w tym macie rację. jednorazowe zapomogi nic nie dają, większe świadczenia stałe to tak.

Cytat:
wrocilam od lekarza stwierdzila u mnie grype kazala lezec zazywac tabletki i duzo pic by sie nie odwodnic bylam tez na usg4D i co i dupa blada nic nie bylo widac wszystko przez lozysko jest na przedniej scianie < dzidzia ma male mieszkanko i malo tam miejsca > moj maly grubasek i jak juz chcielismy cos zaczac nagrywac to niunia bach buzie w lozysko stwierdzialm ze moja corcia jest uparta bardziej niz osiolek chyba ma to po tatusiu bo ja prosilam i prosilam by pokazala buziaka to jak sie wynurzyla z lozyska to zaslaniala buzie raczkami i tylko nosek pokazywala maly kartofelek i slicznie sie usmiechala i kopala jak szalona nadal kopie ale to akurat mi sie podoba
ale dzisiaj sie tu pustki znow zrobily
aha zapomnialam napisac ze za ten kocyk cy reczniczek z kapturkiem z tygryskiem zaplacilam jedyne 29,99
drcron, to ręczniczek taki frotkowy jest?100% bawełna?
ciuszkow to Ty masz masę rzeczywiśćie, jak się tak nie możesz opanować to może kupuj większe już wiesz jaka płeć, to będziesz miała na później, tylko uwzględnij porę roku.
KOcyki ponoć wystarczą dwa - jeden grubszy jeden cieńszy na lato do przykrycia w wózku np. zawsze można też wykorzystać do przykrycia rożek jak się ma. JA trafiłąm na takie fajne dżersejowe, więc mięciutkie.
A co do rozmiarów to ja sie raczej spodziewam,że na moje maleństwa 56 to za duże będzie na początek. Na razie postanowiłam kupować tylko rozmiar newborn, może dosłownie parę rzeczy na 50 kupię ( ciuszki też są różnej wielkości mimo,że ten sam rozmiar u różnych producentów, zaczęłam już nawet patrzeć na wymiary wg tych rzeczy co od siostry po synku dostaję. Plan jest taki,żeby te najmniejsze rzeczy kupować całkowicie rozpinane, będzie mi łatwiej radzić sobie z ubieraniem maleństw - body z długim rękawkiem i pajacyki. No i czasem się skuszę na dziewczęce ciuszki, dziś nop kupiłąm kilka bodziaków typowo dziewczęcych bo trafiłąm w Tesco na wyprzedażowe - rozmiar 3-6mies, krótki rękaw. Jak nie będę miałą dziewczynki to trudno, coś z nimi zrobię. Ale ja bym chciała dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam lozysko na tylnej scianie wiec chyba sie skusze U mnie niestety antybiotyk byl koniecznoscia;.. na szczescie jeszcze 2 dni jednego i 4 drugiego;/ niestety zapalenie sie z przeziebieniem zeszlo w jednym momencie i jeszcze bialko w moczu
a ja mam dwa łożyska, w 13 tyg jedno było na przedniej ścianie, drugie na tylnej, czy one zmieniają położenie tak jak dzieci czy nie????

Cytat:
Mnie się za to bardzo podoba ten komplecik: http://www.allegro.pl/item820105657_...a_rozm_56.html Od tego samego sprzedawcy którego kocyk wrzuciłaś. Dzięki Chyba zamówię. W ogóle fajne tam rzeczy mają. Muszę dokładnie pooglądać.

Aaa dziewczyny powiedzcie mi tylko czy brać rozmiar 56 czy lepiej 62? Bo myślałam, żeby w 56 kupić w razie czego ze 2-3 sztuki a resztę w 62. Czytała i tu i na innych forach,że rozmiar 56 jest często za mały a do 62 dziecko potrafi "dorosnąć' w kilka dni. Nie chcę przesadzać z rzeczami, wolę dokupić po urodzeniu bo szkoda wyrzucać kasę na coś co się nie przyda zupełnie. Jak myślicie?
zobacz sobie jeszcze sklepy na allegro Dusia i Batko, mają naprawdę śliczne rzeczy i nie takie znó drogie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Martuko ładniutki ten Twój brzuchol. Ja też mam wrazenie że ten mój już taki ogromny, a tu się okazuje że dziewczyny uważają ze całiem mały jak na bliźniaki. Witam kolejną mamę bliźniakową(chociaz nigdzie nie doczytałam ze ennigma ma blixniaki) chyba opuściłam jakiegoś posta.
iza, a Ty na jakie rozmiary się nastawiasz?
co do brzuszka, to specjalnie zrobiłam dziś zdjęcie w swetrze i zaraz pokażę jaki on mały jest, hehe. Bez ubrania wygląda zawsze inaczej, zresztą niezykluczone że urósł przez ten tydzień.
co do bliźniako enigmy wnioskujemy po podpisie (maleństwa) sama jeszcze się nie przyznalą

Cytat:
Mrowak ja mialam furagin, nie masz sie czym przejmowac, ja to mialam tam pomaranczowe siusiu kolorem jak dojrzała mandarynka więc nie masz sie czym przejmować, to tak działa, zanim byłam w ciąży brałam na pęcherz i było dokładnie tak samo.
potwierdzam, miałam to samo

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie czy ktoras z was bierze Luteine dopochwowo? Tak sie zastanawiam bo jak poszlam do lekarza i dowiedzialam sie w 6 tygodniu o ciazy to pojawily sie te wstrętne krwiaki i moja dr przepisala mi luteine i biore ja caly czas, codziennie po jednej na noc, a teraz przy przeziebieniu 2x1 i czytałam, że ma 2 zastosowania, jeśli sie nie jest w ciąży wywołuje @, a jeśli sie jest w ciąży to pomaga w utrzymaniu jej, ale z drugiej str nic mi dr nie mowila zeby ciaza byla zagrozona ani nic z tych rzeczy
ja biorę od początku masę luteiny i brałąm jeszcze dodatkowo duphaston. Jedno i drugie to progesteron, u mnie miało na początku wesprzeć rozwój ciąży, bo mam go za mało. od 13 tc zaczął rosnąć progesteron szybciej (łożysko przejmuje produkcję) i w tej chwili biorę już tylko jedną tabletkę na noc. W sobotę robię badanie i zobaczymy jak dalej. Widocznie było wskazanie skoro lekarka Ci go dala
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:06   #4634
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Racja, sama wiem po dorosłych ubraniach, że rozmiar rozmiarowi nie równy.

Chyba? Ja się boję, że za mało kupię i prosto z porodówki będę musiała na zakupy lecieć
I dzięki Ci za linki,wrzucaj wrzucaj Bo ja sama nie mam oka do wypatrzenia czegoś fajnego i nerwa do szukania. A dzięki Tobie wypatrzyłam ten superfajny komplecik.
Obecnie szukam sokowirówki i coś mnie trafia
Mówiłam już że ja nie lubię robić zakupów?
ja ostatnio kupowalam sokowirowke o taka mamy
http://www.allegro.pl/item824812493_...e.html#gallery
musisz szukac takiej by miala duzy otwor do wkladania owocow bo te male sa beznadziejne trzeba owoc czy warzywo na male kawalki kroic i mnustwo roboty przy tym a tak to wrzucam caly owoc i sie mieli na soczek
tutaj kilka linkow do tych co miela cale owoce
http://www.allegro.pl/item816845906_...erin_24gw.html
http://www.allegro.pl/item816531175_...owocow_fv.html
i troche tansza
http://www.allegro.pl/item825366723_...ata_gw_fv.html

Darusiaaaa
ja tez tak robilam na poczatku z lista tuptalam do sklepu ale to sie nie sprawdzilo bo podobala mi sie cala masa rzeczy i dokladalam je do juz majacych i sie uzbieralo troszke z nudow siedze jeszcze na allegro i tam tez robie zakupy mam manie kupowania bucikow sama mam ponad 100 sztuk ale ja uwielbiam buty nasza dzidzia tez ma juz kolo 15 -20 bo czesc licytuje jeszcze
maz ostatnio zagrozil ze znow zabierze im karte i zablokuje dostep do allegro ale puki tego nie robi musze kozystac

Stary 2009-11-25, 22:12   #4635
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
cos jest nie tak, wczoraj tez tak mialam ze do momentu kiedy czegos nie napisalam nie widzialam waszych wpisow.
a odświeżasz stronę co jakiś czas?????

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Darusiaaaa
ja tez tak robilam na poczatku z lista tuptalam do sklepu ale to sie nie sprawdzilo bo podobala mi sie cala masa rzeczy i dokladalam je do juz majacych i sie uzbieralo troszke z nudow siedze jeszcze na allegro i tam tez robie zakupy mam manie kupowania bucikow sama mam ponad 100 sztuk ale ja uwielbiam buty nasza dzidzia tez ma juz kolo 15 -20 bo czesc licytuje jeszcze
maz ostatnio zagrozil ze znow zabierze im karte i zablokuje dostep do allegro ale puki tego nie robi musze kozystac
drcron, Ty rzeczywiśćie się opanuj lepiej sobie zaplanuj te wydatki, no chyba że masz kasy jak lodu i CI wszystko jedno ile wydasz.
co do butków, to siostra mnie wyśmiała jak jej pokazałam jakieś że mi się podobają. Twierdzi że dzieciak macha nóżkami i przez 5 minut nie będzie miał butów na nóżkach
Stary 2009-11-25, 22:16   #4636
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie odswiezam, ale zalapie raz na 100, dopoki czegos nie napisze chociaz glupiej minki to nie widze waszych nowych wpisow;/ a strone odswiezam.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Ale wiesz to pierwsze wiec dla rozeznania mniej wiecej chyba sie przyda nie? Ja też jestem fanką butow i swoich mam 2 szafy wiec przypuszczam, że Kacper tez bedzie ich mial baaaardzooo duzo, ale na razie sie opamietam i nie bede kupowala bo mi ciotki i mama mowia ze takiemu malenstwu jest nie wygodnie w butkach.
Stary 2009-11-25, 22:16   #4637
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
no właśnie mój mąż coś czytał,że plany były, że to pierwsze ma być mniejsze a kolejne większe...
Co do rodzin wielodzietnych to też nie można tak uogólniać, ja mam akurat dwie rodziny znajome, jedni mają 5, drudzy 7 dzieci, a wszyscy bardzo porządni ludzie. Jednak na pewno takich co "robiliby" dzieci żeby dostać tą jednorazową kasę by bylo sporo, w tym macie rację. jednorazowe zapomogi nic nie dają, większe świadczenia stałe to tak.

drcron, to ręczniczek taki frotkowy jest?100% bawełna?
ciuszkow to Ty masz masę rzeczywiśćie, jak się tak nie możesz opanować to może kupuj większe już wiesz jaka płeć, to będziesz miała na później, tylko uwzględnij porę roku.
KOcyki ponoć wystarczą dwa - jeden grubszy jeden cieńszy na lato do przykrycia w wózku np. zawsze można też wykorzystać do przykrycia rożek jak się ma. JA trafiłąm na takie fajne dżersejowe, więc mięciutkie.
A co do rozmiarów to ja sie raczej spodziewam,że na moje maleństwa 56 to za duże będzie na początek. Na razie postanowiłam kupować tylko rozmiar newborn, może dosłownie parę rzeczy na 50 kupię ( ciuszki też są różnej wielkości mimo,że ten sam rozmiar u różnych producentów, zaczęłam już nawet patrzeć na wymiary wg tych rzeczy co od siostry po synku dostaję. Plan jest taki,żeby te najmniejsze rzeczy kupować całkowicie rozpinane, będzie mi łatwiej radzić sobie z ubieraniem maleństw - body z długim rękawkiem i pajacyki. No i czasem się skuszę na dziewczęce ciuszki, dziś nop kupiłąm kilka bodziaków typowo dziewczęcych bo trafiłąm w Tesco na wyprzedażowe - rozmiar 3-6mies, krótki rękaw. Jak nie będę miałą dziewczynki to trudno, coś z nimi zrobię. Ale ja bym chciała dziewczynkę

a ja mam dwa łożyska, w 13 tyg jedno było na przedniej ścianie, drugie na tylnej, czy one zmieniają położenie tak jak dzieci czy nie????

zobacz sobie jeszcze sklepy na allegro Dusia i Batko, mają naprawdę śliczne rzeczy i nie takie znó drogie

iza, a Ty na jakie rozmiary się nastawiasz?
co do brzuszka, to specjalnie zrobiłam dziś zdjęcie w swetrze i zaraz pokażę jaki on mały jest, hehe. Bez ubrania wygląda zawsze inaczej, zresztą niezykluczone że urósł przez ten tydzień.
co do bliźniako enigmy wnioskujemy po podpisie (maleństwa) sama jeszcze się nie przyznalą

potwierdzam, miałam to samo

ja biorę od początku masę luteiny i brałąm jeszcze dodatkowo duphaston. Jedno i drugie to progesteron, u mnie miało na początku wesprzeć rozwój ciąży, bo mam go za mało. od 13 tc zaczął rosnąć progesteron szybciej (łożysko przejmuje produkcję) i w tej chwili biorę już tylko jedną tabletkę na noc. W sobotę robię badanie i zobaczymy jak dalej. Widocznie było wskazanie skoro lekarka Ci go dala
moi przyjaciele maja 12 synow i 13 corke sa bardzo szczesliwi i nie narzekaja na brak gotowki najstarszy ich syn jest w moim wieku zawsze chcieli miec duzo dzieci

co do tego lozyska to nie mam pojecia ale z tego co pamietam ten dzisiejszy lekarz mowil mi ze ono juz tam bedzie na stale ze tylko dzidzia zmienia pozycje

ja tez bralam luteine i duphaston ale na szczescie juz nie musze bo nasza dzidzia jest silna i jak to pan doktor mowi skubanaa uczepila sie zycia - co mnie bardzo cieszy

co do ciuszkow to te wieksze mnie sie tak nie podobaja jak te malusie ale chyba bede musiala sie narazie wstrzymac choc do konca roku albo do swiat

aniap a napisz mi prosze ile jeszcze powinnam miec zmian poscieli i przescieradelek do lozeczka ?? i tych pokrowcow na przewijak co Ty masz bo mam taki sam przewijak odgapiacz jestem ale zauroczyl mnie od pierwszego zobaczenia jest bardzo praktyczny bo jak bede gdzies autkiem jechala to moge go zabrac ze soba bedzie wygodniej dzidziaka przewinac

co myslicie o detektorze oddechu ?? ja robilam wywiad wsrod znajomych ale zadna z nich nie miala tego ja ostatnio znalazlam taki maly przenosny co sie do pieluszki doczepia i nawet na spacer do wozka mozna go zabrac ze soba

Stary 2009-11-25, 22:20   #4638
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja biorę od początku masę luteiny i brałąm jeszcze dodatkowo duphaston. Jedno i drugie to progesteron, u mnie miało na początku wesprzeć rozwój ciąży, bo mam go za mało. od 13 tc zaczął rosnąć progesteron szybciej (łożysko przejmuje produkcję) i w tej chwili biorę już tylko jedną tabletkę na noc. W sobotę robię badanie i zobaczymy jak dalej. Widocznie było wskazanie skoro lekarka Ci go dala[/QUOTE]

Pewnie tak. Tylko sie zastanawialam ja od poczatku biore jedna na noc, wyjatkowo teraz dwie, a potem powrot do jednej, moja dr mowi ze nawet do 34 tygodnia mozna to przepisywac
Stary 2009-11-25, 22:20   #4639
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie odswiezam, ale zalapie raz na 100, dopoki czegos nie napisze chociaz glupiej minki to nie widze waszych nowych wpisow;/ a strone odswiezam.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Ale wiesz to pierwsze wiec dla rozeznania mniej wiecej chyba sie przyda nie? Ja też jestem fanką butow i swoich mam 2 szafy wiec przypuszczam, że Kacper tez bedzie ich mial baaaardzooo duzo, ale na razie sie opamietam i nie bede kupowala bo mi ciotki i mama mowia ze takiemu malenstwu jest nie wygodnie w butkach.
ale to sa takie papuciowe butki takie mieciutkie o takie np.
http://www.allegro.pl/item816628575_...j.html#gallery

mi czasem tez tak sie dzieje ze nawet jak odswieze to nic sie nie zmienia dlatego czasem wracam o jedna strone do tylu i potem znow na ostatnia i to pomaga sproj moze i tobie to pomoze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 22:23   #4640
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Przypuszczam ,ze daje mi te tabletki przez ta operacje, bo jednak byla z wszystkimi znieczuleniowymi lekami i pelna narkoza, w gre wchodzil oczywiscie ketanol i pyralgina;/

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

noo!! wiedzialam ze tak bedzie!!! ja tez kocham buty i po prostu to jest moj bzik nr 1, nr 2 to torby ale jak kacperek bedzie to opcja nr 2 odpada wiec skupie sie na opcji nr 1. Sa sliczne, cudne, urocze, najpiekniejsze i nie wiem jakie jeszcze. Michal moj sie smieje ze teraz tak gadam a zanim sie urodzi bede musiala jedna szafe odstapic;p
Stary 2009-11-25, 22:27   #4641
drcron
Zakorzenienie

ratunkuuuu krew mi leci z nosa co mam zrobic ?? pomocy narazie zachusteczkowalam sie ale cieknie dalej

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Przypuszczam ,ze daje mi te tabletki przez ta operacje, bo jednak byla z wszystkimi znieczuleniowymi lekami i pelna narkoza, w gre wchodzil oczywiscie ketanol i pyralgina;/

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

noo!! wiedzialam ze tak bedzie!!! ja tez kocham buty i po prostu to jest moj bzik nr 1, nr 2 to torby ale jak kacperek bedzie to opcja nr 2 odpada wiec skupie sie na opcji nr 1. Sa sliczne, cudne, urocze, najpiekniejsze i nie wiem jakie jeszcze. Michal moj sie smieje ze teraz tak gadam a zanim sie urodzi bede musiala jedna szafe odstapic;p
pewnie ma racje ja kupilam dla dzidzi specjsalnie taka wielka komode w ikei i juz cala zapakowana jest jeszcze szafa jakas waska by sie zdala na wiszace ciuszki

Stary 2009-11-25, 22:30   #4642
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nas czeka przemeblowanie, jestesmy swiezo po remoncie ale trzeba bedzie pokoj przemeblowac dla maluszka i tak sie wlasnie zastanawiam gdzie ja te wszystkie ciuszki pomieszcze
Stary 2009-11-25, 22:32   #4643
martuko
Wtajemniczenie

można brać chyba do końca ciąży, ja miałam tak zapowiadane, ale chyba będzie krócej...
drcron, a możesz pokazać ten monitor oddechu> Bo jeśli moje maluszki będa wcześniaki to chyba jest konieczne
A tak mimo,że odradzam już kupowanie to doskonale CIę rozumiem. Popatrz na przykłąd na taki pajacyk:
http://www.allegro.pl/item816478872_...rewelacja.html
albo body
http://www.allegro.pl/item819901876.html

a ja zapomniałam dać zdjęćie. I co, rzeczywiście mały mam brzuszek?????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 22:35   #4644
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
ratunkuuuu krew mi leci z nosa co mam zrobic ?? pomocy narazie zachusteczkowalam sie ale cieknie dalej
mocno uciśnij tą dziurkę z której leci i pochyl głowę lekko do przodu. Możesz też zrobić kompres z zimnego ręcznika na nasadę nosa albo na kark(ale uważaj żebys nie zmarzła od tego, bo przecież chora jesteś)
bardzo Ci leci?
Stary 2009-11-25, 22:37   #4645
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
można brać chyba do końca ciąży, ja miałam tak zapowiadane, ale chyba będzie krócej...
drcron, a możesz pokazać ten monitor oddechu> Bo jeśli moje maluszki będa wcześniaki to chyba jest konieczne
A tak mimo,że odradzam już kupowanie to doskonale CIę rozumiem. Popatrz na przykłąd na taki pajacyk:
http://www.allegro.pl/item816478872_...rewelacja.html
albo body
http://www.allegro.pl/item819901876.html

a ja zapomniałam dać zdjęćie. I co, rzeczywiście mały mam brzuszek?????
Kochana ja to jestem chyba zaraz po tobie z moim bęcem, ale u mnie troche sadelka troche ciazoweczki:P niestety;/ aaaa no i dodam, że ty masz jeszcze raz tyle w tym brzusiu co ja
Stary 2009-11-25, 22:45   #4646
drcron
Zakorzenienie

to jeden z tych przenosnych
http://www.allegro.pl/item816927379_...k.html#gallery
a tu pokazane jak go montowac
http://www.allegro.pl/item819829873_...a.html#gallery
ale wydaje mi sie ze Tobie lepiej by sie przydal taki normalny taki podprzescieradelkowy bo tak to bys musiala kupic dwa a tak to wystarczy chyba jeden
http://www.allegro.pl/item816532936_...7.html#gallery
pokazuje tylko jakie moga byc ale kazdy musi sam wybrac choc ja chyba na ta suzan sie zdecyduje ta d pieluszki
nalezy jednak pamietac ze te monitory nie zwalniaja nas z odpowiedzialnosci i wlasciwego zajmowania sie dzidzia

cudne te body i pajace
mi sie jeszcze podobaja tego typu
http://www.allegro.pl/item823796074_...k.html#gallery
ale ja mam ostatnio bzika na punkcie pomaranczu i tygryskow i zielonego i zabek nie wiem dlaczego

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

teraz mniej ale przez chwile lecialo tak jakby ktos odkrecil kran z woda wsadzilam sobie do nocha tampona < tylko prosze sie nie smiac > ladnie wciagnie ta krew co tam jeszcze jest o dziekuje ide po kompres z zimnej wody tego mi trzeba bylo zachwilke sie tez poloze moze przemeczona jestem bo ostatnio malo sypiam

Stary 2009-11-25, 22:45   #4647
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
No oczywiście, że nie tylko rodziny nieporadne czy patologiczne mają więcej dzieci ale jednak obawiam się, że takich rodzin jest dużo i dużo jest takich które sobie zrobią chętnie kilka dzieciaków więcej dla kasy a o to kto je wychowa już się martwić nie będą. A takie becikowe podwyższane wraz z liczbą dzieci będzie świetną zachętą.

Cytat:
KOcyki ponoć wystarczą dwa - jeden grubszy jeden cieńszy na lato do przykrycia w wózku np. zawsze można też wykorzystać do przykrycia rożek jak się ma.
Też tak czytałam.
Ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to kupiłam taki boski tęczowy kocyk, ale schowałam go do szafy bo mi go było szkoda. I ostatnio sobie o nim przypomniałam, będzie idealny dla dziecka, jest nieduży, lekki i ma super kolorowe paski. Także dokupię jeszcze jeden z allegro i styka na początek.

Cytat:
dziś nop kupiłąm kilka bodziaków typowo dziewczęcych bo trafiłąm w Tesco na wyprzedażowe - rozmiar 3-6mies, krótki rękaw. Jak nie będę miałą dziewczynki to trudno, coś z nimi zrobię. Ale ja bym chciała dziewczynkę
W Tesco w poniedziałek byłam i też widziałam kilka fajnych rzeczy ale nie wiedziałam jeszcze ani jaki rozmiar ani czy nie jest za wcześnie więc nic nie kupiłam. Był np. taki fajny misiowy komplet żółto-brązowy.

Cytat:
ja ostatnio kupowalam sokowirowke o taka mamy
http://www.allegro.pl/item824812493_...e.html#gallery
musisz szukac takiej by miala duzy otwor do wkladania owocow bo te male sa beznadziejne trzeba owoc czy warzywo na male kawalki kroic i mnustwo roboty przy tym a tak to wrzucam caly owoc i sie mieli na soczek
tutaj kilka linkow do tych co miela cale owoce
http://www.allegro.pl/item816845906_...erin_24gw.html
http://www.allegro.pl/item816531175_...owocow_fv.html
i troche tansza
http://www.allegro.pl/item825366723_...ata_gw_fv.html
Tej najtańszej to bym się bała. Ale właśnie w okolicach 200 zł czegoś szukam. Przypuszczam, że i tak się to zwróci szybko i przy mnie i przy dziecku. Chociaż jakiejś masowej produkcji nie zamierzam uskuteczniać
Dzięki bardzo za linki, widzę,że dużo fajnych rzeczy potrafisz wyszperać i co najważniejsze lubisz to ( w przeciwieństwie do mnie) więc jak znajdziesz jeszcze coś to koniecznie linka poproszę. Dzięki Tobie znalazłam kilka kompletów ubranek, kocyk, niedrapki, rożek i coś tam jeszcze. Musze to jeszcze poskładać i zamówić

Cytat:
aniap a napisz mi prosze ile jeszcze powinnam miec zmian poscieli i przescieradelek do lozeczka ??
Też się chętnie dowiem

Cytat:
Nie wiem, może jakiś zimny okład. Ale to podobno jest normalne w ciąży.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 22:46   #4648
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to jeden z tych przenosnych
http://www.allegro.pl/item816927379_...k.html#gallery
a tu pokazane jak go montowac
http://www.allegro.pl/item819829873_...a.html#gallery
ale wydaje mi sie ze Tobie lepiej by sie przydal taki normalny taki podprzescieradelkowy bo tak to bys musiala kupic dwa a tak to wystarczy chyba jeden
http://www.allegro.pl/item816532936_...7.html#gallery
pokazuje tylko jakie moga byc ale kazdy musi sam wybrac choc ja chyba na ta suzan sie zdecyduje ta d pieluszki
nalezy jednak pamietac ze te monitory nie zwalniaja nas z odpowiedzialnosci i wlasciwego zajmowania sie dzidzia

cudne te body i pajace
mi sie jeszcze podobaja tego typu
http://www.allegro.pl/item823796074_...k.html#gallery
ale ja mam ostatnio bzika na punkcie pomaranczu i tygryskow i zielonego i zabek nie wiem dlaczego

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

teraz mniej ale przez chwile lecialo tak jakby ktos odkrecil kran z woda wsadzilam sobie do nocha tampona < tylko prosze sie nie smiac > ladnie wciagnie ta krew co tam jeszcze jest o dziekuje ide po kompres z zimnej wody tego mi trzeba bylo zachwilke sie tez poloze moze przemeczona jestem bo ostatnio malo sypiam
ja monitor sobie chyba daruje.
Stary 2009-11-25, 22:59   #4649
drcron
Zakorzenienie

ja sie nad nim zastanawiam co prawda jest to dosc spory wydatek ale z tego co sprawdzalam za prawie taka sama cene mozna go potem sprzedac wiec sie wiele nie straci a moze uratowac zycie dzidzi a jak bym przystopowala z ciuszkami i lekka diete mezowi wprowadzila to chyba bym mogla sobie na niego pozwolic nianie elektroniczna juz mam kupilam jakis czas temu na promocji wiec teraz tylko zostaje monitor oddechu a moze ja poprostu dramatyzuje i jestem przewrazliwiona??

nie ma problemu jesli znajde jakies ciekawe linki to napewno je tu wkleje

boziu dziewczyny ja obiecuje ze bede juz grzeczna tylko niech ta choroba sobie juz idzie odemnie ledwo zyje a jak kicham to mam skurcze brzucha takie bolesne

Stary 2009-11-25, 23:03   #4650
MadCat
Raczkowanie

Ile płaciłaś za nianie?
O tym monitorowaniu oddechu to nawet nie wiedziałam dokąd nie napisałaś. Jednak mam jeszcze dużo do nadrobienia, codziennie się tu czegoś uczę. Fakt, że jak za takie maleństwo to najtańsze nie jest ale może się trafi gdzieś na promocję albo da się od kogoś odkupić.

Mam to samo przy kichaniu, nic miłego.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości