|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Cytat:
Napiszcie mi proszę jak to z tymi rozmiarami bo nie wiem jaki zamawiać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
wszystko zalezy od dzieciaczka jaki sie urodzi;-) U szwagierki 56 byly dobre a u kolezanki jeszcze za duze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozmiarow to ja mam czesc na 50 czesc na 56 a reszte na 62 jak narazie wiekszych nie kupuje choc zastanawiam sie czy te 50 i 56 w ogole wykozystam bo ja i maz jestesmy wysocy ja mam 178 a on 195 wiec nasza dzidzia moze tez miec sporo cm ![]() najbardziej uniwersalny rozmiar dla noworodka to chyba 62 ![]() ![]()
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
ja przy kupnie skusze sie gdzies na 5 w rozmiarze 56 a tak chyba 62;-) nie wiem jeszcze co do nas przyjedzie w sensie w jakich rozmiarach, ale przy kupnie bede robic tak jak wyzej napisalam.
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Dziewczyny powiedzcie czy ktoras z was bierze Luteine dopochwowo? Tak sie zastanawiam bo jak poszlam do lekarza i dowiedzialam sie w 6 tygodniu o ciazy to pojawily sie te wstrętne krwiaki i moja dr przepisala mi luteine i biore ja caly czas, codziennie po jednej na noc, a teraz przy przeziebieniu 2x1 i czytałam, że ma 2 zastosowania, jeśli sie nie jest w ciąży wywołuje @, a jeśli sie jest w ciąży to pomaga w utrzymaniu jej, ale z drugiej str nic mi dr nie mowila zeby ciaza byla zagrozona ani nic z tych rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Raczkowanie
|
U mnie to loteria bo ja jestem niska ale Tż ma prawie 2 metry. A ciężko na razie powiedzieć czy dziecko będzie żużlowcem (po mnie) czy koszykarzem (po Tżu)
![]() Nie chcę nakupować niepotrzebnych rzeczy za dużo a nie mogę też wszystkich zakupów zostawić na ostatnie dni jak już będzie wiadomo jakie duże będzie dziecko. Zamawiam 62 dla bezpieczeństwa ![]()
![]() |
#4627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kocyki na poczatek napewno ze dwa - trzy jeden taki grubas , i jakieś cieniutkie. Ten bardzo fajny Cytat:
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
ja zamowilam ten kocyk ale zielony na innej aukcji duzo tanszy znalazlam
![]() zastanawiam sie jeszce nad reczniczkiem z kapturkiem u tego samego sprzedajacego http://www.allegro.pl/item820639998_...t.html#gallery ale upilam juz 3 jeden z zajaczkiem z zabka i tygryskiem i jeszcze mam taki duzy reczniczek z misiem niebieski nie wiem czy nie przesadzam ![]() chyba wpadlam w wir zakupow ![]()
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
cos jest nie tak, wczoraj tez tak mialam ze do momentu kiedy czegos nie napisalam nie widzialam waszych wpisow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba? ![]() ![]() I dzięki Ci za linki,wrzucaj wrzucaj ![]() Obecnie szukam sokowirówki i coś mnie trafia ![]() Mówiłam już że ja nie lubię robić zakupów? ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
chyba nie powinno sie ogladac horrorow nie? A wlasnie krzyk leci;p
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- jakby ktoras brala luteinke to prosze o odpowiedz;-) My w styczniu idziemy na zakupy, wejdziemy do krasnala, 5,10,15 i mariquite, kupimy potrzebne rzeczy z listy i bedzie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- ale mnie wziela ochota na pizze, masakra!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do rodzin wielodzietnych to też nie można tak uogólniać, ja mam akurat dwie rodziny znajome, jedni mają 5, drudzy 7 dzieci, a wszyscy bardzo porządni ludzie. Jednak na pewno takich co "robiliby" dzieci żeby dostać tą jednorazową kasę by bylo sporo, w tym macie rację. jednorazowe zapomogi nic nie dają, większe świadczenia stałe to tak. Cytat:
ciuszkow to Ty masz masę rzeczywiśćie, jak się tak nie możesz opanować to może kupuj większe już ![]() KOcyki ponoć wystarczą dwa - jeden grubszy jeden cieńszy na lato do przykrycia w wózku np. zawsze można też wykorzystać do przykrycia rożek jak się ma. JA trafiłąm na takie fajne dżersejowe, więc mięciutkie. A co do rozmiarów to ja sie raczej spodziewam,że na moje maleństwa 56 to za duże będzie na początek. Na razie postanowiłam kupować tylko rozmiar newborn, może dosłownie parę rzeczy na 50 kupię ( ciuszki też są różnej wielkości mimo,że ten sam rozmiar u różnych producentów, zaczęłam już nawet patrzeć na wymiary wg tych rzeczy co od siostry po synku dostaję. Plan jest taki,żeby te najmniejsze rzeczy kupować całkowicie rozpinane, będzie mi łatwiej radzić sobie z ubieraniem maleństw - body z długim rękawkiem i pajacyki. No i czasem się skuszę na dziewczęce ciuszki, dziś nop kupiłąm kilka bodziaków typowo dziewczęcych bo trafiłąm w Tesco na wyprzedażowe - rozmiar 3-6mies, krótki rękaw. Jak nie będę miałą dziewczynki to trudno, coś z nimi zrobię. Ale ja bym chciała dziewczynkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do brzuszka, to specjalnie zrobiłam dziś zdjęcie w swetrze i zaraz pokażę jaki on mały jest, hehe. Bez ubrania wygląda zawsze inaczej, zresztą niezykluczone że urósł przez ten tydzień. co do bliźniako enigmy wnioskujemy po podpisie (maleństwa) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item824812493_...e.html#gallery musisz szukac takiej by miala duzy otwor do wkladania owocow bo te male sa beznadziejne trzeba owoc czy warzywo na male kawalki kroic i mnustwo roboty przy tym a tak to wrzucam caly owoc i sie mieli na soczek ![]() tutaj kilka linkow do tych co miela cale owoce http://www.allegro.pl/item816845906_...erin_24gw.html http://www.allegro.pl/item816531175_...owocow_fv.html i troche tansza http://www.allegro.pl/item825366723_...ata_gw_fv.html Darusiaaaa ja tez tak robilam na poczatku z lista tuptalam do sklepu ale to sie nie sprawdzilo bo podobala mi sie cala masa rzeczy i dokladalam je do juz majacych i sie uzbieralo troszke z nudow siedze jeszcze na allegro i tam tez robie zakupy mam manie kupowania bucikow sama mam ponad 100 sztuk ale ja uwielbiam buty nasza dzidzia tez ma juz kolo 15 -20 bo czesc licytuje jeszcze maz ostatnio zagrozil ze znow zabierze im karte i zablokuje dostep do allegro ale puki tego nie robi musze kozystac ![]()
![]() |
#4635 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() co do butków, to siostra mnie wyśmiała jak jej pokazałam jakieś że mi się podobają. Twierdzi że dzieciak macha nóżkami i przez 5 minut nie będzie miał butów na nóżkach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie odswiezam, ale zalapie raz na 100, dopoki czegos nie napisze chociaz glupiej minki to nie widze waszych nowych wpisow;/ a strone odswiezam.
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Ale wiesz to pierwsze wiec dla rozeznania mniej wiecej chyba sie przyda nie? Ja też jestem fanką butow i swoich mam 2 szafy wiec przypuszczam, że Kacper tez bedzie ich mial baaaardzooo duzo, ale na razie sie opamietam i nie bede kupowala bo mi ciotki i mama mowia ze takiemu malenstwu jest nie wygodnie w butkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do tego lozyska to nie mam pojecia ale z tego co pamietam ten dzisiejszy lekarz mowil mi ze ono juz tam bedzie na stale ze tylko dzidzia zmienia pozycje ![]() ja tez bralam luteine i duphaston ale na szczescie juz nie musze bo nasza dzidzia jest silna ![]() ![]() co do ciuszkow to te wieksze mnie sie tak nie podobaja jak te malusie ![]() ![]() ![]() aniap a napisz mi prosze ile jeszcze powinnam miec zmian poscieli i przescieradelek do lozeczka ?? i tych pokrowcow na przewijak co Ty masz bo mam taki sam przewijak ![]() ![]() ![]() ![]() co myslicie o detektorze oddechu ?? ja robilam wywiad wsrod znajomych ale zadna z nich nie miala tego ja ostatnio znalazlam taki maly przenosny co sie do pieluszki doczepia i nawet na spacer do wozka mozna go zabrac ze soba
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
ja biorę od początku masę luteiny i brałąm jeszcze dodatkowo duphaston. Jedno i drugie to progesteron, u mnie miało na początku wesprzeć rozwój ciąży, bo mam go za mało. od 13 tc zaczął rosnąć progesteron szybciej (łożysko przejmuje produkcję) i w tej chwili biorę już tylko jedną tabletkę na noc. W sobotę robię badanie i zobaczymy jak dalej. Widocznie było wskazanie skoro lekarka Ci go dala[/QUOTE]
Pewnie tak. Tylko sie zastanawialam ja od poczatku biore jedna na noc, wyjatkowo teraz dwie, a potem powrot do jednej, moja dr mowi ze nawet do 34 tygodnia mozna to przepisywac |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item816628575_...j.html#gallery mi czasem tez tak sie dzieje ze nawet jak odswieze to nic sie nie zmienia dlatego czasem wracam o jedna strone do tylu i potem znow na ostatnia i to pomaga sproj moze i tobie to pomoze ![]()
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Przypuszczam ,ze daje mi te tabletki przez ta operacje, bo jednak byla z wszystkimi znieczuleniowymi lekami i pelna narkoza, w gre wchodzil oczywiscie ketanol i pyralgina;/
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- noo!! wiedzialam ze tak bedzie!!! ja tez kocham buty i po prostu to jest moj bzik nr 1, nr 2 to torby ale jak kacperek bedzie to opcja nr 2 odpada wiec skupie sie na opcji nr 1. Sa sliczne, cudne, urocze, najpiekniejsze i nie wiem jakie jeszcze. Michal moj sie smieje ze teraz tak gadam a zanim sie urodzi bede musiala jedna szafe odstapic;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
ratunkuuuu krew mi leci z nosa
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
nas czeka przemeblowanie, jestesmy swiezo po remoncie ale trzeba bedzie pokoj przemeblowac dla maluszka i tak sie wlasnie zastanawiam gdzie ja te wszystkie ciuszki pomieszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Wtajemniczenie
|
można brać chyba do końca ciąży, ja miałam tak zapowiadane, ale chyba będzie krócej...
drcron, a możesz pokazać ten monitor oddechu> Bo jeśli moje maluszki będa wcześniaki to chyba jest konieczne ![]() A tak mimo,że odradzam już kupowanie to doskonale CIę rozumiem. Popatrz na przykłąd na taki pajacyk: http://www.allegro.pl/item816478872_...rewelacja.html albo body http://www.allegro.pl/item819901876.html a ja zapomniałam dać zdjęćie. I co, rzeczywiście mały mam brzuszek????? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo Ci leci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
to jeden z tych przenosnych
http://www.allegro.pl/item816927379_...k.html#gallery a tu pokazane jak go montowac http://www.allegro.pl/item819829873_...a.html#gallery ale wydaje mi sie ze Tobie lepiej by sie przydal taki normalny taki podprzescieradelkowy bo tak to bys musiala kupic dwa a tak to wystarczy chyba jeden http://www.allegro.pl/item816532936_...7.html#gallery pokazuje tylko jakie moga byc ale kazdy musi sam wybrac choc ja chyba na ta suzan sie zdecyduje ta d pieluszki nalezy jednak pamietac ze te monitory nie zwalniaja nas z odpowiedzialnosci i wlasciwego zajmowania sie dzidzia ![]() cudne te body i pajace mi sie jeszcze podobaja tego typu http://www.allegro.pl/item823796074_...k.html#gallery ale ja mam ostatnio bzika na punkcie pomaranczu i tygryskow i zielonego i zabek nie wiem dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- teraz mniej ale przez chwile lecialo tak jakby ktos odkrecil kran z woda wsadzilam sobie do nocha tampona < tylko prosze sie nie smiac > ladnie wciagnie ta krew co tam jeszcze jest ![]() ![]() ![]()
#4647 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to kupiłam taki boski tęczowy kocyk, ale schowałam go do szafy bo mi go było szkoda. I ostatnio sobie o nim przypomniałam, będzie idealny dla dziecka, jest nieduży, lekki i ma super kolorowe paski. Także dokupię jeszcze jeden z allegro i styka na początek. Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki bardzo za linki, widzę,że dużo fajnych rzeczy potrafisz wyszperać i co najważniejsze lubisz to ( w przeciwieństwie do mnie) więc jak znajdziesz jeszcze coś to koniecznie linka poproszę. Dzięki Tobie znalazłam kilka kompletów ubranek, kocyk, niedrapki, rożek i coś tam jeszcze. Musze to jeszcze poskładać i zamówić ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, może jakiś zimny okład. Ale to podobno jest normalne w ciąży.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
ja sie nad nim zastanawiam co prawda jest to dosc spory wydatek ale z tego co sprawdzalam za prawie taka sama cene mozna go potem sprzedac wiec sie wiele nie straci a moze uratowac zycie dzidzi a jak bym przystopowala z ciuszkami i lekka diete mezowi wprowadzila
![]() nie ma problemu jesli znajde jakies ciekawe linki to napewno je tu wkleje ![]() boziu dziewczyny ja obiecuje ze bede juz grzeczna tylko niech ta choroba sobie juz idzie odemnie ![]() ![]()
#4650 |
Raczkowanie
|
Ile płaciłaś za nianie?
O tym monitorowaniu oddechu to nawet nie wiedziałam dokąd nie napisałaś. Jednak mam jeszcze dużo do nadrobienia, codziennie się tu czegoś uczę. Fakt, że jak za takie maleństwo to najtańsze nie jest ale może się trafi gdzieś na promocję albo da się od kogoś odkupić. Mam to samo przy kichaniu, nic miłego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.