|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dziennik ciężarowca
Witam
![]() Co prawda mama jeszcze nie jestem, ale mam coś dla rozładowania nerwów, dla kobietek "mam" i "prawie mam" ![]() Ciąża widziana oczami mężczyzny ![]() ![]() Miłej lektury ![]() http://dziennikciezarowca.blox.pl/ht...2146,18.html?1 P.S. Na blog trafiłam dzięki gazecie wyborczej, dokładnie "Wysokim obcasom". Podejrzewam, że częśc z Was zna tego Pana ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziennik ciężarowca
I jak komuś poprawiłam humorek
![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dzień 11 Września ma teraz inny wymiar.
Wspaniały blog. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
to ja tez ide przeczytać
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- mi jakis bład wyskakuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A jest też taka książka - Dziennik ciężarowca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że chodzi o kierowcę TIRa
![]() Ja też nie mogę dostać się na ten blog.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak, na podstawie bloga została wydana ksiazka. Bardzo fajna zreszta.
![]() |
![]() |
#8 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Mnie się otwiera... http://dziennikciezarowca.blox.pl/html
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dostałam ją do wglądu właśnie jak byłam w ciązy.
Przebrnełam tak do 3/4,szczerze mówiąc nie wiem jakim cudem. Ta książka tak podnosiła mi ciśnienie ,że pod żadnym pozorem jej nie polece żadnej kobiecie w ciązy.Która z zasady ma się nie stresować ![]() Jest to bełkot samolubnego faceta,który na każdym kroku jak może uprzykrza życie swojej ciężarnej żonie.Huśtawkę nastrojów to miał on a nie jego połowica ![]() ![]() Parę dni to bym wytrzymała z takim ciołem w domu(po szoku informacyjnym ![]() Kobita musiała chodzić koło pajaca na palcach.Wsparcia zero. Oto i moja recenzja książki. Polecam natomiast tę http://merlin.pl/Dziecko-dla-poczatk.../1,385128.html Rewelka!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Łajko, ale czytając bloga mam też wrażenie, że Kaśka jest niespecjalnie sympatyczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15520158]Łajko, ale czytając bloga mam też wrażenie, że Kaśka jest niespecjalnie sympatyczna
![]() ![]() dałam radę przeczytać jakieś dwa dni gdzieś z ok drugiego miesiąca chyba... masakra, facet burak, o kaśce było tylko że ciągle smutna, chyba chora... a ten ciągle "mam to w dupie", "ide na hamburgera". a ona w domu z obiadem czeka i potem płacze... koszmar jakiś, nie rodzina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Em, czytam dziennik od wczoraj, zaczęłam od pierwszego posta.
Facet burak? Być może. Ale Kaśka jest neurotyczną idiotką, która sama nie wie, czego chce, ma pretensje o COŚ, nie powie wprost facetowi, o co, wali focha za fochem, tylko jęczy, narzeka, zachowuje się idiotycznie (dajmy na to - lata tylko na siłownię, basen, jogę, aerobik - a potem tylko narzeka, że ją brzuch boli, na opieprz lekarki że przeforsowuje się - nie reaguje, tylko jęczy, że boli i dalej robi to samo). Laska wali focha nawet o to, że to ona dźwiga brzuch ![]() Cytuję fragment: "Co Cię tak rozbija? – pytam.- Wszystko – mówi Kaśka. No to ja się denerwuję, bo niby, co to jest to wszystko. I wkurzam się, a jednocześnie jest mi jej żal. I czuję się bezsilny, bo jak ona mówi, że „wszystko” to ja nie mogę jej pomóc. Więc pytam, co to jest to „wszystko”. I wtedy okazuje się, że rzeczywiście „wszystko”, czyli: - kwestia etatu - kwestia pieniędzy w czasie ciąży i po urodzeniu dziecka - kwestia prac po urodzeniu dziecka - kwestia czy szefowa rozumie to, co się z nią dzieje - kwestia, co zrobić by szefowa zrozumiała - kwestia niechęci do siedzenia w domu i nic nie robienia - kwestia niechęci do chodzenia do pracy, kiedy boli brzuch - kwestia obawy, że jak się chodzi do pracy, kiedy boli brzuch, to można zaszkodzić dziecku - kwestia noszenia samego brzucha - kwestia bycia samemu w domu, kiedy ja jestem w pracy - kwestia leżenia na łóżku, kiedy się jest samemu w domu i kiedy ja jestem w pracy - kwestia tego, że jest jeszcze wiele innych kwestii - no i wreszcie kwestia tego, że ja tego wszystkiego nie rozumiem. Bardzo dużo jest tych kwestii. Mówię, żeby skupić się na jednej. Ale Kaśka mówi, że jej nie rozumiem. A mnie się wydaje, że rozumiem. A z drugiej strony chciałbym to wreszcie „wszystko” rozwiązać. I nie wiem jak. I to mnie złości, bo jak jestem bezsilny, to się złoszczę. A wtedy Kaśka mówi, że ja tak naprawdę nie chcę rozmawiać o jej pracy, że wolę mówić o swojej." No ręce opadają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
no to albo są siebie warci, albo jeden problem pociąga następny. nie wiem, bo ja właśnie tylko dwa wyrwane z kontekstu dni przeczytałam...
aczkolwiek czytać mi się odechciało, nie lubię takich ludzi. zamiast porozmawiać, pielęgnują te swoje frustracje, a potem on się wkurza, bo ją wkurza... jakby to ich hobby było... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Otóż to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Czytając tą książkę nie myślałam w ten sposób. Czytałam, bo jest łatwa, trochę śmieszna (albo mi się wydawało, że śmieszna). Ale musze przyznac rację, że jak się zastanowić nad trścią to brak słów.
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
No bo blog jest śmieszny. Jest miejscami zabawny, miejscami wkurzający, miejscami żenujący. Czytam, bo jestem ciekawa końca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
kurna a ja myslalam ze to Twoj blog Ya- czytanie ze zrozumieniem sie klania...hahaha..
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2010-01-07 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ooo... Wy tu
![]() Ja coś tam sobie skrobałam, ale jako, że jestem żoną mechanika samochodowego ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.