Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 00:06   #4651
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Ile płaciłaś za nianie?
O tym monitorowaniu oddechu to nawet nie wiedziałam dokąd nie napisałaś. Jednak mam jeszcze dużo do nadrobienia, codziennie się tu czegoś uczę. Fakt, że jak za takie maleństwo to najtańsze nie jest ale może się trafi gdzieś na promocję albo da się od kogoś odkupić.

Mam to samo przy kichaniu, nic miłego.
nie pamietam ale nie duzo bo na promocji udalo mi se kupic

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 00:10   #4652
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wiem co mowisz mam tak od niedzieli tydzien temu;/ chociaz teraz jest juz troche lepiej wiec nie narzekam zeby sie nie wrocila ta menda;/. Nie wiem co do monitora zgadza sie ze mozna go sprzedac, ale tak na prawde bez niego tez spokojnie mozna kontrolowac dziecko, wiadomo ze nie 24h ale sie wstaje na karmienie co jakis czas i tak dalej wiec ... w miedzy czasie mezus moze sprawdzac. Takze nie ma co panikowac, dzidzie wszystkie nasze beda zdrowe i pelne radosci z zycia!! Niani nie odpuszcze zwlaszcza ze dom nie nalezy do najmniejszych ale monitor odpuszczam.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Nianie mozna tez kupic na all za calkiem niezle pieniadze trzeba tylko dobrze poszukac. Ja sie juz rozgladalam ale co prawda zakupu jeszcze nie dokonalam.
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 00:34   #4653
minka26
Wtajemniczenie

widzę, że wy nic się nie zmieniacie, walicie posty aż się kurzy tylko ja czytać nie mam kiedy, a jak już poczytam to tak późno jest, że nie mam mocy myśleć co komu odpisać

martulko śliczny ten brzuszek, ale na razie chyba nie widać, że to bliźniaczki... może potem śmignie szybciej

mnie już tak wywaliło, że zaraz będę miał brzuch większy niż moja siostra w 32tyg.
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 01:01   #4654
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

bossssszzzz jaka bezsennosc

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Dziewczyny prosze was;-) Im wieksze brzusie tym slodsze Wszystkie sa fajne ale te takie okraglutkie sa boskie!!! Zreszta mi sie wszystkie oprucz mojego podobaja:P

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

uciekam spac Paaaa
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 01:42   #4655
fasolka73
Rozeznanie

witajcie kochane

Ja cały czas Was czytam, ale nie mam sił odpisywać, a jak już wszystkie posty przeczytam, to padam. Od soboty jesetm chora. Zaczęło się niewinnie, katar, ból gardła. Leżałam, piłam syrop z cebuli, miodzik,jadłam czosnki,robiłam inhalacje i stosowałam wszystkie babcine sposoby. Ale niestety... Infekcja się rozwinęła na całego. Dziś byłam u lekarza i z miejsca zapisał mi antybiotyk Ale jak mus, to mus... Nie mogę spać, bo nos zatkany, kaszel, okropne! Oczy mi łzawią i nie widzę klawiatury...I brzuch mnie już boli od tego smarkania i kaszlu.
Witam nowe mamusie, a jakie utalentowane!
Izumi, świetne robisz zdjęcia, jesteś bardzo kreatywną mamuśką
Brzuszki macie śliczne!

Madziwnia, wracaj do zdrowia! Dzięki za zmiany na liście , jeszcze proszę o zmianę imienia z Oliwii na Hanię, a tak jakoś.... Mąż się zakochał w Haneczce i już... Mi też się podoba. A Wam?

Już nie wiem co pisać, głowa mi pęka, sorki...

Bardzo Was pozdrawiam i wracam do łóżeczka , grzać się.

A! Krew z nosa, to normalka, mi leci przy każdym smarkaniu, jak wzięłam rutinoscorbin to trochę przeszło. Siuśki po furaginie są mocno żółte, bo on je tak zabarwia, ja dużo się go najadłam w życiu...
Miłej nocki!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-11-26 o 01:43
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:14   #4656
Isis23
Zakorzenienie

czyzbym była pierwsza??

dzien dobry mamuski ja ostatnio na bezsennosc nie narzekam.. spie jak mała dzidzia..
dobra, zmykam sie ogarnąć a potem przejrze coście tu napisały od wczoraj wieczorem

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:18   #4657
drcron
Zakorzenienie

minka - sliczny Ten Twoj brzuszek
fasolka - dobrze wiem jak sie czujesz wspolczuje infekcji co do krwi to ja mam tak od wczoraj ale jak kichne teraz jak kicham to przykladam do buziaka papierowe reczniki < smiesznie to wyglada >
<jupi> dzisiaj przespalam az 7 godzin normalnie az niemozliwe nie ruszam sie dzisiaj z wyrka o nie nie mezus wroci z pracy to niech troszke kolo nas polata bo czuje sie jak wypluta przez cos albo kogos

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 08:19   #4658
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dzień dobry Widzę, że od rana pusto Ale czemu się dziwić, jak siedziałyście do nocy. Ja już dawno słodko spałam

Ja tylko na moment nadrobić zaległości i mykam się ogarnąć, wpałaszować śniadanko, bo koleżanka przychodzi <yuppi> koło 10-tej (chyba cierpi na bezsenność ).

Buziaki ogromne!! Tylko nie rozbrykajcie się za bardzo beze mnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2009-11-26 o 08:20
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:52   #4659
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Od kilku nocy też źle śpię, brzuszek boli w nocy; budzę się rano, a on taki napięty, obolały.

Wczoraj byłam na zajęciach szkoły rodzenia z grupą bardziej zaawansowaną (chcę szybciej skończyć cały cykl). Jejku - te kobitki to mają już niezłe brzuszki - takie duuuuuże. Pierwsza z nich rodzi już za 2 tygodnie. A szkołę polecam chociaż po to, żeby się oswoić z tematyką, krwią, bólem itd. Jakoś to już łagodniej dociera do mnie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:13   #4660
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Od kilku nocy też źle śpię, brzuszek boli w nocy; budzę się rano, a on taki napięty, obolały.

Wczoraj byłam na zajęciach szkoły rodzenia z grupą bardziej zaawansowaną (chcę szybciej skończyć cały cykl). Jejku - te kobitki to mają już niezłe brzuszki - takie duuuuuże. Pierwsza z nich rodzi już za 2 tygodnie. A szkołę polecam chociaż po to, żeby się oswoić z tematyką, krwią, bólem itd. Jakoś to już łagodniej dociera do mnie.
Ja też ostatnio budzę się jakaś taka ociężała w brzuchu, troche obolała i właśnie z napiętym brzuchem. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje

Dziś weszłam w 20 tydzień!! Mam nadzieję, że wreszcie niedługo poczuje mojego dzidziusia...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2009-11-26 o 09:14
Stary 2009-11-26, 09:17   #4661
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

ja mam to samo u siebie w grupie... kobiety sa np w 31/32 tc.. a ja dopiero 23.... hehe..
szkołe tez polecam jak najbardziej.. bo przy porodzie bedzie lżej na pewno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 09:20   #4662
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam

Fasoleczko Hania mi sie też bardzo podoba!!!

Dziewczyny ale brzuszki ja juz dawno nie robiłam chyba już czas bo w sobotę 23 tydzien koncze a od 3 tyg foci nie robiłam... a wywaliło oj wywaliło.. z męzęm wczoraj sie prysznicowałam .. zawsze go biore plecki mi myje i pilnuje zebym sie nie przewróciła bo kto mi pomoże a mi czas jakos szybciej leci.. i tez tak patrzy i az oczy wytrzeszczył.."
" Ale urósł Nasz Bunio.... Ale duży juz jesteś jej...." itd.. i tak co chwila i głaskał i palcem dotykał jakby nie wierzył

Ps. Rano z brzuchem lepiej ale i tak jadę bo to cos miedzy nogami mam wrazenie że sie nasila... dziewczyny mi mówiły że może to być szyjka.... buuuu wiec jade na 12 do gina. I to sama bede kierować 50 km bo mój T. ppojechał o 6 w delegacje.. w sensie dopiero wieczorem sie dowiedział że jada dzis...
To papa będę potem

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:20   #4663
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Dzien dobry BRZUCHOLE.

MArtuko piękniaśny ten Twój brzucholek, chyba mamy mniej więcej taki sam jeśli chodzi o wielkość.
Darusia pytałaś anip o posciel i pokrowce na przewijaki. Może ja bede mogła coś pomóc. Przy Kubie pokrowce musiałam zmieniać praktycznie codziennie, ze względu na to że Kubie strasznie sie ulewało , nawet jak nie był bezpośrednio po jedzeniu, takze często mielismy wypadki. A tak poza tym zdażało sie że w momencie kiedy ja sciagałam pieluche do przewiniecia o w tym momencie albo się zsiurał bo poczuł trochę świerzego powietrza albo jak nie srutnął to w garście łapałam.
Takze teraz też bedę przygotowana na częste zmiany pokrówców. Co do pościeli to wydaje mi sie że te dwie zmiany spokojnie wystarczą na początek, bo zanim tą druga wybrudzi to juz pierwsza napewno zdażysz wyprać, bo przy małym dziecku pranie praktycznie codzienneie, albo chociaz co drugi dzien.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:21   #4664
ita83
Wtajemniczenie

dziendobry wszystkim w ten mrozny poranek - u mnie ledwo +5 i straszny, mrozny wiatr. W sobote musze sobie jakas czape kupic bo mi uszka marzna

Wypowiem sie do monitora oddechu - bylam na jego etapie od 2 miesiaca ciazy i przez 2 tyg marudzilam ze chce to kupic ale wszyscy znajomi mi mowia ze to strata pieniedzy - powiedzieli ze przyda sie jak sie urodzi wczesniak i tylko w takim wypadku poniewaz dzieci urodzone w terminie maja juz wyksztalcone plucka - a po za tym jesli dziecko ma smoka to dzieki temu ze go ssie pobudza prace mozgu....
i tym tez zmienilam moje nastawienie do smoczkow - bo moje dziecie mialo byc bezsmoczkowe a teraz stwierdzilam ze w nocy bede dawac zeby spac spokojnie

znow sie rozpisalam
Stary 2009-11-26, 09:27   #4665
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ja też mam takie zdanie na temat monitoru oddechu... szkoda kasy.. tak sie rodzice wypowiadaja i fachowcy.. no chyba że dziecko ma jakąś wadę lub jest wczęśniakiem

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 09:30   #4666
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Dzien dobry BRZUCHOLE.

MArtuko piękniaśny ten Twój brzucholek, chyba mamy mniej więcej taki sam jeśli chodzi o wielkość.
Darusia pytałaś anip o posciel i pokrowce na przewijaki. Może ja bede mogła coś pomóc. Przy Kubie pokrowce musiałam zmieniać praktycznie codziennie, ze względu na to że Kubie strasznie sie ulewało , nawet jak nie był bezpośrednio po jedzeniu, takze często mielismy wypadki. A tak poza tym zdażało sie że w momencie kiedy ja sciagałam pieluche do przewiniecia o w tym momencie albo się zsiurał bo poczuł trochę świerzego powietrza albo jak nie srutnął to w garście łapałam.
Takze teraz też bedę przygotowana na częste zmiany pokrówców. Co do pościeli to wydaje mi sie że te dwie zmiany spokojnie wystarczą na początek, bo zanim tą druga wybrudzi to juz pierwsza napewno zdażysz wyprać, bo przy małym dziecku pranie praktycznie codzienneie, albo chociaz co drugi dzien.
to ja pytalam to ja ale dziekuje za odpowiedz czyli ze 4 pokrowce i 2 zmiany ??

ita dzieki za uswiadomienie wiecv i ja sie zastanowie powazniej nad zakupem monitora < choc juz zalicytowalam ale jak mnie przebija to nie bede juz licytowala >

Stary 2009-11-26, 09:32   #4667
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Kurcze dziewczyny ale macie tempo Szok!! Nie da się każdej odpisać

Minka cudny brzusio i jakie Ty masz ponętne piersi Zazraszczam!!

fasolko Hania to śliczne imię W końcu co innego mogę rzec jak moja córa tak owe nosi Jest wiele zdrobnień, skrótów. Na naszą mówimy Nuti od Hanuti, Hanutek, Hanek, Hanin, Hanulka, Haneczka i mase, mase, mase innych Każdy z rodzinki znalazł coś dla siebie A wersja pełna HANNA jest piękne (tak wiem do obiektywizmu mi daleko )

drcron masz śliczny brzunio!! Ale z Ciebie szczypiorek chudziutki Wierzyć się nie chce że to 16kg!! Jak Ty musiałaś wyglądać bez tych 16??!! Modelka

I tym oto sposobem już nie pamiętam do kogo jeszcze miałam coś napisać

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:59   #4668
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Oststanio w dzień dobry tvn było na temat śmierci łóżeczkowej, najczęstrzych okolicznosci i własnie na temat tych monitorów oddechu.

Może któraś to oglądała a jak nie to wam króciutko mogę streścić. wiec najczęściej zdaża sie to gdy :
- dziecko śpi na brzuszku
- z rodzicami
- w zadymionym pokoju
- temperatura nie moze przekraczać 18-20 stopni
- w łózeczku nie moze być żadnych maskotek zabawek i nnych pierdół
- i należy dziecko kłaść tak, aby nóżkami opierało sie o szczebelki a nie jak to przewaznie robimy głowa przy szczebelkach.
Z tego wywnioskowąłam że śmierc łóżeczkowa to w sumie jest przez niedotlenienie i zaduszenie.

A co do monitora oddechu to często bywa ak że on usypia naszą czujność, i nie reagujemu juz na zadne inne bodźce oprócz dzwięku z monitora, a to jest tylko urządzenie, wiec moze zawsze nawalić.

Ale ja osobiscie polecam naianię, szczególnie jak dziecoko ma spać w oddzielnym pokoju albo macie pietrowe domki. To sie super przydaje, żeby wiecznie nie ciekać i nie sprawdzać czy się aby nie obudziło. Bo jeśli chodzi o noc to wole sama sprawdzać.
Stary 2009-11-26, 10:09   #4669
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Coś tu się zastój zrobił... Dalej dziewczynki, pisać, pisać

izaizula- jestem tego samego zdania. Ja zrezygnuje jednak nawet z niani ale to ze względu na to, że mam małe mieszkanie, wiec nie uważam, że jest mi to niezbędne. Przez pierwsze kilka miesięcy mam zamiar spać w tym samym pokoju, więc tym bardziej uważam, że mogę się bez tego obejść.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 10:17   #4670
MadCat
Raczkowanie

BRY

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja sie zastanowie powazniej nad zakupem monitora < choc juz zalicytowalam ale jak mnie przebija to nie bede juz licytowala >
A miałaś już nic nie kupować

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
- temperatura nie moze przekraczać 18-20 stopni
18 stopni? Toż to ja mam teraz 20 i mi zimno.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 10:20   #4671
P0P70
Zakorzenienie

Catro – jeżeli masz skoki ciśnienia to może warto przebadać ciśnienie dna oka. Ja wczoraj zrobiłam takie badania. Mam niewielkie zmiany ale nic poważnego.
A jeżeli chodzi o jedzenie bez soli ja gotuję w wodzie. Fakt wszystko jest bez smaku ale to dla mnie najmniejszy problem. Oby tylko to ciśnienie nie rosło.

Darusia – pisałaś że masz białko w moczu. A możesz powiedzieć ile tego białka masz?

Ja miałam dzisiaj iść do lekarza z wynikami badań ale niestety w laboratorium pomylili się i nie wykonali mi wszystkich badań. I dzisiaj z samego rana musiałam znowu iść na pobieranie krwi. Mam tylko nadzieję ze tym razem będzie OK i nic nigdzie nie zaginie. A do lekarza idę jutro wieczorem i zobaczę co mi powie. No i zamierzam wybrać się jeszcze do jakiegoś innego lekarza na konsultację.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 10:26   #4672
martuko
Wtajemniczenie

dzień dobry
w temacie monitora już pisałam, ja sie zastanawiam bo moja ciąża będzie rozwiązana wcześn iej ( mam nadzieję jednak że nie dużo wcześniej...) Ale niania wiem że się przydaje. Miałam znajomych, którzy często wyjeżdżali gdzieś z maluchem. Gdziekolwiek nie byli mogli sobie wieczorem pójść na spotkanie ognisko czy cokolwiek - włączali dziecku nianię, oczywiście sprawdzali co jakiś czas czy wszystko w porządku z dzieckiem i z nianią też ale to ułatwiało życie.
coś mi się przestawilo i pisze od końca wiersza

Ja jakoś dziwnie się dziś czuję mam nadzieję, że nic mnie nie bierze, zrobię sobiei herbatkę z malinami zapobiegawczo i poleżę jeszcze troszkę A takie ładne słoneczko, poszłabym chociaż do apteki ( choć może lepiej takie przybytki omijać w naszym stanie, w aptece tłok i sporo chorych...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 10:35   #4673
mrowak
Zakorzenienie

Dzień dobry, strasznie dużo nastukałyście i już nie wiem kto co pisał

Jakoś nie mam weny do pisania ostatnio i chyba przez ten wytężony ostatni okres pracy trochę mnie odrzuca od kompa.

Idę sobie dalej sikać na żółto
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 10:50   #4674
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

zebrałam siły i pisze 1 palcem bo na boku leżę i drugą rękę mam pod głową juz mi przeszedł ten bół ale teraz mam takie parcie na pęcherz że szok...mały wariuje cały czas...nastawiłam jedną pralkę powiesiłam i wrzuciłam następnę turę chociaż tyle dałam radę zrobić. Zaparzyłam sobie cały czajniczek melisy i będę popijac jak wystygnie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 10:53   #4675
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Widzę, że nasza Izumi tez nie ma ostatnio weny do pisania. A może juz pracuje nad niespodzianka dla nas na święta?? I brak Jej czasu?? hmmm...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Mykam, bo kumpela przyszła, paaaaaaaaaaa....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2009-11-26, 11:13   #4676
Isis23
Zakorzenienie

widziałyście??

http://dziecko.onet.pl/36916,5,7,gdy...i,artykul.html

Stary 2009-11-26, 11:20   #4677
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Ja też się zaraz biore za pranko. Od rana już zaliczyłamlumpka i kupiłam super jeansy dla Basi i ogrodniczki ocieplane. Także dzień zaczęłama ktywnie. Teraz idę pranko zrobić i ogarnac chałupkę

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

No i teraz badź madry. Brać ten kwas foliowy czy nie?
Stary 2009-11-26, 11:23   #4678
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
co myslicie o detektorze oddechu ?? ja robilam wywiad wsrod znajomych ale zadna z nich nie miala tego ja ostatnio znalazlam taki maly przenosny co sie do pieluszki doczepia i nawet na spacer do wozka mozna go zabrac ze soba

Z dzieciowo.pl
Zakupy na medal czytamy o monitorze oddechu.
Snuza Halo nie tylko precyzyjnie kontroluje oddech dziecka, ale także w przypadku przerwy w oddychaniu delikatnie pobudza maluszka, by znów zaczął oddychać. Możecie więc spać spokojnie. Więcej na: www.snuza.pl.
Wlazłam na stronę producenta, by dowiedzieć się więcej. Ustrojstwo jest malutkie (5x4x2 cm) i przymocowuje się je do pieluchy potomka. Jest ergonomicznye antyalergiczne i przetestowane klinicznie. Monitoruje, czy dziecko oddycha, i jeśli zaobserwuje przerwę w oddychaniu trwającą dłużej niż 15 sekund, włącza wibracje, czym zmusza dziecko do zaczerpnięcia powietrza. Ma alarm dla rodzica. Polecają go pediatrzy (que?). Brzmi nieźle.

Czytam instrukcję obsługi i dowiaduję się, że ogromny wpływ na jakość działania urządzenia ma... rodzaj używanej pieluchy. Pielucha musi być w odpowiednim rozmiarze i odpowiednio ściśle zapięta, bo jeśli jest za duża lub za luźna, sensor nie dotyka skóry brzuszka dziecka, w związku z tym oddech nie zostaje wykryty i włącza się alarm. Żeby więc uniknąć wstawania co 10 minut z powodu alarmu, dobierz pieluchę.

Tu nasuwają mi się dwa pytania. Po pierwsze, co mają zrobić rodzice wcześniaków, dla których WSZYSTKIE pieluchy na rynku są za duże? Po drugie brzuszek najedzony i nienajedzony ma różną objętość. Jeśli pielucha nie posiada elastycznych boczków, to odpada z założenia. Żegnamy zatem Huggies Classic, które elastycznych boczków nie mają. Ważne, żeby pieluszka nie zakrywała pępka dziecka - czytam w instrukcji obsługi. Trzeba ją specjalnie wywinąć.

Czego się czepiasz, babo? Nie chcesz kupić, to nie kupuj, twoja sprawa.

Zastanawiam się po prostu, czy jest sens wydawać 450 zł na urządzenie, którego prawidłowe działanie zależy od tego, jak dziecku ubierzesz pieluchę, czy ona prawidłowo przylega oraz czy nie jest przypadkiem przepełniona (w instrukcji czytam, że bardzo "pełna" i przemoczona pieluszka również może doprowadzić do "rozchylenia się" pieluszki prowadząc do utraty kontaktu sensora z pieluszką - napisali "z pieluszką", a miało być zapewne "ze skórą dziecka")."

----------------

Idę na spacer bo piękna pogoda jak wrócę nadrobię JAKOŚ zaległości

P.S. Drcron gratulowałam Ci już córuni?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 11:34   #4679
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
BRY

A miałaś już nic nie kupować

18 stopni? Toż to ja mam teraz 20 i mi zimno.
a no mialam mialam ale jak zobaczylam ze jest bez ceny minimalnej i nikt nie licytuje a zostalo jeszcze kilka dni to pomyslalam ze alicytuje dalam tylko 100 ale jak podbija to nie bede sie licytowac dalej a rusz moze sie uda

a to czemu dzidzia ma nie spac z glowa przy szczebelkach tylko z nogami ?? to ma byc tak daleko glowa tak??

dzisiaj sie rozplakalam schodzilam z miseczka i talerzem po wczorajszej kolacji z gory zeby umyc < z nowego kompletu > zakrecilo mi sie w glowie i zeby nie spac ze schodow to zlapalam sie poreczy a naczynia mi wypadly i sie potukly siadlam na schodach i plakalam i co i moje nic nie robienie sie skonczylo bo musialam pozamiatac i umyc schody a ze juz mylam schody to i pokoje pomylam i kuchnie i kancelarie tescia a potem nie moglam sie wczolgac na gore do lozka dobrze ze juz mezus wru,ocil to tylko bede krzyczala by cos mi przyniusl bo zabronil mi wychodzic z lozeczka no chyba ze siusiu

Stary 2009-11-26, 11:47   #4680
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Wiesz co tu chodziło chyba o to żeby dziecko w nocy sie nie zsunęło i nie nakryło kołdrą. J apamiętam jak Kubie się ulewało to kazała mi położna materaz podnieść z jednej strony i Kubę w nocy znalazłam pod kołdrą bo mi sie zsunął. Mało zawału serca nie dostałam. O tym że się tak kładzie nawet nawet na płaskim materacu też nie wiedziałam dopiero ta kobitka to pokazała, przy tym raczki maja byc na kołdrze.
Oliwiera Janiaka żona wtedy też była i powiedziała, ze własnie jej tez tak kazali kłaść dziecko jak wychodziła ze szpitala.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
a no mialam mialam ale jak zobaczylam ze jest bez ceny minimalnej i nikt nie licytuje a zostalo jeszcze kilka dni to pomyslalam ze alicytuje dalam tylko 100 ale jak podbija to nie bede sie licytowac dalej a rusz moze sie uda

a to czemu dzidzia ma nie spac z glowa przy szczebelkach tylko z nogami ?? to ma byc tak daleko glowa tak??

dzisiaj sie rozplakalam schodzilam z miseczka i talerzem po wczorajszej kolacji z gory zeby umyc < z nowego kompletu > zakrecilo mi sie w glowie i zeby nie spac ze schodow to zlapalam sie poreczy a naczynia mi wypadly i sie potukly siadlam na schodach i plakalam i co i moje nic nie robienie sie skonczylo bo musialam pozamiatac i umyc schody a ze juz mylam schody to i pokoje pomylam i kuchnie i kancelarie tescia a potem nie moglam sie wczolgac na gore do lozka dobrze ze juz mezus wru,ocil to tylko bede krzyczala by cos mi przyniusl bo zabronil mi wychodzic z lozeczka no chyba ze siusiu
Bidulka nic się już nie denerwuj tylko wykorzystuj mężusia dopóki ma ochotę. Odpoczywaj i relaksuj sie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości