|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15511952]
Swoją drogę, weźmy 2 pary zarabiające razem 3000 każda. Para pierwsza pojedzie na wakacje, a para druga kupi nowy, wypaśny telewizor, a na wakacje nie pojedzie. Każdemu wedle potrzeb [/quote]Ano niestety... Znam ludzi mających 3000, którzy mają opłat 500zł, za 1000zł żyją, a drugie tyle odkładają. Wszystko dostali i mają jak pączusie. I na zdrowie im. Ja to swoje "drugie tyle" wpłacam do banku, więc automatycznie luksus mi się kurczy parę dni po wypłacie. Można mieć pięć razy tyle co sąsiad, a żyć za mniej. Zależy jak się kto ułoży i co komu skapnie gdzieś z boku. No i na co się wyda. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15511952] Kropko, ja też nie nartuję Nigdy nie miałam chyba nart na nogach, za to chodzimy po górach również zimą - mamy swoje ulubione trasy, np. na Rycerzową którą pokonujemy latem w 4 godziny, a zimą - niemalże 12 Ja tej wiosny trafiłam w D5S na słońce, grad, deszcz i śnieg. Miałam wrażeń po uszy. Chyba zimną bym się nie zdecydowała na takie wycieczki.
|
|
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
dobra nie nakrecajmy sie..bo nie po to jest to forum aby narzekac na finanse badz przeciwnie..i nikomu nie zabraniam jezdzic na wakacje bo sami jezdzimy co roku od 10 lat..wiec nie zrozumialyscie mnie ale ok..wasza sprawa
Kropko moze jeszcze bilans wydatkow albo namiary na twoje konto bankowe podasz?
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:17 |
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512086]Tak mi się nasunęło: uczę pewną dziewczynkę. Fakt, nie przelewa się w domu, dziewczynka jest chora, mama nie pracuje, tata tylko, do tego zasiłki różne (któe wiadomo - wielkością nie powalają).
Zdarza się, że dziewczynka nie jedzie na wycieczkę czy do kina, rodzice nie płacą komitetu rodzicielskiego. Ale: dziewczynka CODZIENNIE ma jakieś słodycze ze sobą/batonika. Nierzadko niejednego. I tak sobie myślę - to minimum kilkadziesiąt zł miesięcznie, takie słodycze...[/QUOTE] No faktycznie, ciekawy przypadek... To ja z podobnej bajki. Mam pracownika, który ma 7 zajęć komorniczych. Dostaje niecały 1000 wypłaty na rękę. Niedawno dowiedziałam się, że żyją z tego we 3, bo jego dorosły 22 letni syn nie pracuje. A jak mówią inni pracownicy, którzy mieli przyjemność poznać jego żonę - kobieta cały dzień rozwiązuje krzyżówki i pali minimum paczkę fajek dziennie. I nagle rozumiem skąd te zajęcia. ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
A jak się zachce inaczej, to wręcz przeciwnie - będziemy sobie skakać z radości. Tak, nasza sprawa. Moja dokładnie. Ale to Ty pijesz do mnie, do mojego posta i mojej sytuacji finansowej, więc przystopuj proszę, bo to nie ja zapomniałam jaki jest sens tego forum. |
|
|
|
|
#514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Idę sobie gorąca czekoladę zrobić. Szarpnęłam się i wydałam cał3 zł na saszetkę czekolady lindt Ale taką miałam ochotę, że szok.
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie narzekałam na swoją sytuację finansową. Skomentowałam fakt, że ogólnie nie ma lekko (jak byś poczytała wyżej to byś widziała że mówimy o absurdalnej granicy 504zł na osobę, która świadczy wg ustawy o braku potrzeb ponad tę kwotę) - więc zejdź ze mnie i z moich finansów. Już któryś raz proszę Cię o to. ![]() Tak na marginesie, kiepsko czytasz, bo jeszcze nie podałam dochodu, wiec do wydatków tym bardziej mi daleko. Cały czas mówię o ustawowej kwocie 504zł na osobę i o teoretycznym dochodzie 1512 na trzyosobowy dom. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:25 |
|
|
|
|
#516 |
|
Konto usunięte
|
http://dziennikciezarowca.blox.pl/ht...46,169.html?21 a teraz w ogóle to czytam
I chichram się jak głupia. Przy czym dziękuję Kosmicie, że oszczędza mi jazd histerycznych No nie miewam humorów, aż się sama sobie dziwię
|
|
|
|
#517 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
co by mnie nie kusiło wybierać a resztą juz mogę sobie dysponować na życie i nie ma że boli tak musi być.
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Konto usunięte
|
Marta, dość. Naprawdę zaczynasz zachowywać się złośliwie, nie przeczytałaś całej wypowiedzi, przeinaczasz to, co my piszemy, pijesz do Kropki. Nie szkoda ci czasu?
Basiu, ja to, co chcę odłożyć daję mężowi On potrafi świetnie oszczędzać, i szczerze mówiąc - zdecydowanie lepiej włada finansami, niż ja On robi zakupy domowe, ja pilnuję opłat. On odkłada kasę i wyszukuje atrakcyjnych ofert, gdy coś większego musimy kupić/zapłacić, a ja - wyszukuję rzeczy dla maluszka Podział idealny.
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cofnij się stronę wstecz - kto czyją wypowiedź i jak skomentował, bo masz chyba amnezję. ![]() ______________ Akurat w przypadku Lea, to ona dokładnie wie co napisałam bo czytać umie, co wiem skądinąd. I nie do niej piłam, tylko zażartowałam, że przez moje fanaberie wakacjowe mój chłop też musi pracować i tyle samo przynieść. Odpocznij, bo masz problem z interpretacją prostych tekstów. Ps. W moim poście do Lea, jest mowa o mnie. W Twoim do mnie - też o mnie. Taka mała dygresja. |
|
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
to wy sie przyczepilyscie do mojej wypowiedzi-a kazdy moze odczytac czyjas wypowiedz jak mu sie chce i jak to zrozumial.
ps. to ty powinnas odpocząć bo wszedzie ciebie tu pełno ....bleee
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:32 |
|
|
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dobre... No tak musi być - mnie jest dobrze i zawsze to mówię, bo wiem jak może być źle. Jak będę chciała na dłuższy urlop jechać, to nie kupię tv 40 cali. Proste jak budowa cepa. Gorzej, że przed nami nie proste zadanie... jak nauczyć dziecko, że zakup spodni nie oznacza koniecznie marki Wrangler. Patrząc na dzieci wokół mam obawy, że będzie to trudne.---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Gadka bez sensu kompletnie. ![]() Ps. Jest tu taka opcja "ignoruj", skorzystaj z niej, to nie będzie Ci ble na mój widok. Tak na marginesie - bardzo niskich lotów ten "ble" komentarz. Takiego poziomu to się po Tobie nie spodziewałam. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:35 |
||
|
|
|
#523 |
|
Organizatorka
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512353]Marta, dość. Naprawdę zaczynasz zachowywać się złośliwie, nie przeczytałaś całej wypowiedzi, przeinaczasz to, co my piszemy, pijesz do Kropki. Nie szkoda ci czasu?
Basiu, ja to, co chcę odłożyć daję mężowi On potrafi świetnie oszczędzać, i szczerze mówiąc - zdecydowanie lepiej włada finansami, niż ja On robi zakupy domowe, ja pilnuję opłat. On odkłada kasę i wyszukuje atrakcyjnych ofert, gdy coś większego musimy kupić/zapłacić, a ja - wyszukuję rzeczy dla maluszka Podział idealny.[/QUOTE]hehehe to u mnie jest podział taki że mężowi zostawiam kaskę na fajeczki, utrzymanie samochodu i tyle a o opłatach zapomina całkowicie... Do zakupów większych/mniejszych to też spada na mnie Wygodnie jest później na kogo zwalić. Po prostu wolę sama wszystko zrobić wyszukać taka samosia ze mnie
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny... Mam nadzieję, że za chwile nie pożałuję, że się wtrącam ale...
Nie wjeżdżajcie tak na Martę. Dziewczyna palnęła jedno zdanie a Wy zaraz tu dyskusję na kilka str z tego robicie. Możesz się Kropko i czuć dotknięta (choć nie widziałam w tym zdaniu czegoś co by mogło Cię aż tak rozzłościć) ale sama też nakręcasz syt. Ale to tylko moje małe obserwację więc proszę mnie za nie nie ganić od razu Edit: Uprzedzam że pisałam tego posta po poście Szaji o dzienniku ciężarowca ![]() Ja nie uważam, że miałam lekko, czasem czuję, że na własne życzenie, wynik złych życiowych decyzji ale nie będę narzekać. Teraz jest dużo lepiej. Mam co do gara włożyć i gdzie mieszkać. I nie mam kredytu na głowie. Najwyżej w tym roku nie kupię wypasionego tv ani na wakacje nie pojadę (w sumie to nie mam tak źle bo w tym roku i w Bieszczadach i nad morzem byłam - dzięki rodzince tam mieszkającej) za to chcę zrobić remont.
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-11-26 o 12:40 |
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512353]
Basiu, ja to, co chcę odłożyć daję mężowi On potrafi świetnie oszczędzać, i szczerze mówiąc - zdecydowanie lepiej włada finansami, niż ja On robi zakupy domowe, ja pilnuję opłat. On odkłada kasę i wyszukuje atrakcyjnych ofert, gdy coś większego musimy kupić/zapłacić, a ja - wyszukuję rzeczy dla maluszka Podział idealny.[/QUOTE]Wow. Jestem pełna podziwu. |
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
KROPKO
nie skomentuje juz niczego bo nie na Twoim poziomie jestem..i niech tak zostanie.
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:41 |
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wyjaśnienie akurat była jej rola, bo to ona weszła w moje finanse z butami. I nie tylko ja tak to przeczytałam. I dlaczego? Bo napisałam "nie ma lekko" - faktycznie powód. Tymczasem Marta przerzuciła winę najpierw na nas, bo coś nie tak czytamy, a teraz każdą winę za wszystko od stworzenia świata na mnie. A już tym "ble" to przegięła do końca. Ot, takie są moje obserwacje... ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
I nie pisz mi nigdy więcej w żadnym wątku jak to mnie lubisz i za co. Fałsz aż się uszami wylał. Przykre, wiesz?
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-26 o 12:44 |
||
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Marta, moze juz dosyc. Nie ma co ciagnac tematu. Oczywiscie, ze mozesz odczytac kazdego posta i interpretowac go jak chcesz ale w momenicie kiedy zostaje Tobie wyjasnione o co naprawde chodzilo, mozna zakonczyc chyba ...?! i nie igrac..
Cytat:
![]() Ta sila woli to tak dla ogolu ![]() Akcja Mac sie nie odbyla bo: ja bylam wyprysznicowana a maz siedzial w saunie i bylo mi go szkoda ![]() My tez oddajemy prawie 50% kasy z wyplaty meza do banku. Ja pracuje i za moje zyjemy ale ja jestem chomik i skitram zawsze jakals kase, nie wiem jak ale wydam mniej, nie kupie albo znajde taniej i sie spreze i cos zostaje...jestem pesymista z natury wiec na tzw czarna godzine musze miec...ale na taka slabiutka czarna ![]() Chociaz spielam sie odlozylam na remont lazienki, do ktorego niewiadomo czy dojdzie bo u meza z praca cos marnie ostatnio ![]() Ale zyjemy i jest wesolo
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kitram nawet przed mężem, a potem buuummm - jest na wyjazd w górki. A on w szoku, skąd. Ale muszę, bo mój mąż widzi tylko dziś tu i teraz.
|
||
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się tak zastanawiam, bo jeszcze w tym wątku nie widziałam(w innych chyba też się nie natknęłam ale stosunkowo mało czytam) że nie istnieje słowo "przepraszam"...
Poza tym proponuję ignorować niektóre teksty niż się "tłumaczyć" i rozwijać niepotrzebnie temat. Po co się denerwować? (a może to ja jestem inna, że wolę odpuszczać )Cytat:
Teraz zbieram na pokój i każdy większy wydatek Tz-a (przeważnie na kompa) jest długo dyskutowany.
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
A wlasnie chcialam Wam napisac, ze chyba poczulam MALE w brzuchu. To raczej nie kiszki bo jakos tak bardzo z przodu mi bulnelo
![]() Jeszcze jakis czas temu myslalam, ze bede miala synka a teraz cos mi sie przeczowa, ze jednak corka, chociaz wolalabym chlopczyka ale jak widze takie ciuszki to chcialoby sie babeczke i badz tu madry czlowieku....hehe chyba sama sie zakrecilam
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#533 |
|
Konto usunięte
|
E tam. Fakt, dobraliśmy się super - ja, rozrzutna, i on - rozsądny. Strach pomyśleć, co by było, gdyby też był rozrzutny
![]() Dziewczyny, mam nawał na uczelni - do zaliczenia kolosalny materiał z anatomii człowieka i z fizjologii. Jestem przerażona - to są różnice programowe, wszystko sama muszę znaleźć, przeczytać, dowiedzieć się. |
|
|
|
#534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ty lepiej zdradź prędziutko, SKĄD takie cudne kiecuszki? I za ile??? Już mam odkładać?
|
|
|
|
|
#536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lazienka Wasza jasna, ciemna, kolorowa?
|
|
#537 | |||
|
Zakorzenienie
|
lindsley - istnieje; przeprosiłam Was kiedyś za to, że byłyście świadkami pewnej niefajnej sytuacji, w wyniku której zostałyście moimi podnóżkami, wg pewnej pani;
A jak ktoś sobie personalnie życzy, to proszę wniosek, rozpatrzę. Ale racja, można zignorować. Zanim się do kogoś coś palnie, też można tekst czytany zignorować. Ja niestety mam głupi zwyczaj wyjaśniać, bo nic innego konfliktu nie rozwiązuje - tak mnie uczył pewien bardzo dobry terapeuta, niestety czasem trafia się przeciwnik, który nie raczy zrobić tego samego i wchodzi w inwektywy. A efekt jest jaki jest. Posłuchałam jednak Twojej rady, a nawet zastosowałam się dosłownie. Lepiej późno niż wcale, podobno. ![]() Cytat:
Latem mój mąż skończył pracę w pewnej firmie. Byłam załamana. Za chwilę okazało się, że jestem w ciąży. A tu szast, prast, zakręcił się i znalazł nową. Gorzej płatną, ale jest, a to zawsze coś. U Was tez będzie lepiej. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Niestety ile jest, tyle wyda. A takie surprise są bardzo miłe. A oni też z nich skwapliwie korzystają, co ciekawe. A jak mówię - odłóżmy jawnie - to nie, bo jest wydatek na wczoraj. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512941]No to pewnie dziecior
![]() A ty lepiej zdradź prędziutko, SKĄD takie cudne kiecuszki? I za ile??? Już mam odkładać? [/QUOTE]kiedys zamowilam cos z H&M online i przesylaja mi ciagle linki z nowosciami wiec wlazlam na dzieciaczki i prosze : http://shop.hm.com/fi/shoppingwindow...ESS&shoptype=S z Henesa wlasnie, tu po finsku ale obrazki sa
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie przeglądałam butelki na allegro i stwierdziłam, ze kompletnie nic na ten temat nie wiem...jaka pojemność na początek będzie najlepsza?chcę karmic piersią ale gdyby coś nie wyszło trzeba mieć butlę w zapasie...tylko jaką? 125 ml wystarczy? a czy taka sama moze być i do mleka i do herbatki?
szkoda, ze nikt nie wynalazł kompendium wiedzy w pigułce- łykasz i wiesz wszystko jednakże gdyby taka piguła była nie byłoby Nas
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512887]E tam. Fakt, dobraliśmy się super - ja, rozrzutna, i on - rozsądny. Strach pomyśleć, co by było, gdyby też był rozrzutny
[/QUOTE] U mnie odwrotnie. Mówisz, tak musi być? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512887] Dziewczyny, mam nawał na uczelni - do zaliczenia kolosalny materiał z anatomii człowieka i z fizjologii. Jestem przerażona - to są różnice programowe, wszystko sama muszę znaleźć, przeczytać, dowiedzieć się.[/QUOTE] Lubisz papierologię? To się zamienimy. Ja się chętnie zagrzebię w anatomii (raz już zdawałam w końcu ) a Ty weźmiesz ode mnie ISO - dokumentacja do audytu do przygotowania na styczeń; ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Np. firma Tommee Tippee ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- A tu linka, zamiast mojego ą i ę http://mebby.pl/bisfenol-a-niebezpie...-gentlefeed-29 Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-26 o 13:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

[/quote]
Wszystko dostali i mają jak pączusie. I na zdrowie im.

)
jednakże gdyby taka piguła była nie byłoby Nas