|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2
Cytat:
![]() Tobie życzę aby kolor wyszedł piękny jak Twój sen
|
|
|
|
|
#812 |
|
Konto usunięte
|
Pavlinecka_21 jaki kolorek wybrałaś?
Ja farbuje na czarno i chce wyjść z tego koloru, bo mam go dość Na dekoloryzacje nie mam co iść, bo by było po włosach. Więc niestety ale bedę mieć inne odrosty, tak jak Ty![]() Planuje ciemnym brązem się zmalować. Pewnie będzie masakra Jak już wyjdę z czarnego to planuję bordo, albo burgund, albo ciemną wiśnię. W LO na takie kolory się farbowałam i chcę do tego wrócić. Tż mnie dopinguje, bo by chciał mnie w rudym, albo czerwonym widzieć Może kiedys
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam dzisiaj w planach pomalowanie włosów bo znów siwiznę widać
Simpatica a w ciąży można farbować włosy? Bo ja zawsze słyszałam, że się nie powinno ![]() Zakupiłam ampułki radical. Pierwsze opakowanie zużyłam bardzo nieregularnie więc efektów nie widać. Mam nadzieję, że to uda się systematycznie wcierać
|
|
|
|
#814 |
|
Konto usunięte
|
A jakich farb używacie? Z jakich firm?
I jak myślicie, lepiej farbę w moim przypadku kupić czy może szampon koloryzacyjny? Mam dylemat, a czasu mało bo odrost już spory
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też maluję na czarno, albo mieszam czarną z brązem. Swoje mam bardzo ciemne, tylko ciężko powiedzieć, czy to brąz - bo miały taki popielaty połysk.
Też mi się czarny znudził - stąd te czerwone odrosty hehe. Dziś pomalowałam czarną zmieszaną z ciemną czekoladą - cała tubka czekolady i 1/3 czarnej ( mam dość długie włosy, więc miej więcej tyle mi trzeba). Maluję różnymi - Loreal, Marijel, ale szczerze mówiąc moja ulubiona to Joanna - kosztuje chyba ok. 6 zł za opakowanie, a efekt niemal taki sam, chociaż nie ma porównania kolorów - te z Marijel są cudne Loreal z kolei bardzo szybko "wypuszcza" siwe włosy, chociaż kolor mi sie podoba - bardzo naturalny. Maluję szamponami, nie przepadam za farbą. Miałam już tyle kolorów na włosów - łącznie z blondem i różowym, jak chcecie poszukam i Wam pokaże hehe ![]() Teraz bym chciała zrobić coś jak Allesandra Ambriso ma, ale z drugiej strony to ciągłe rozjaśnianie.. ![]() A co do ciąży - koleżanka malowała i nic jej ani dzidzi się nie stało - a wręcz przeciwnie - czuła się lepiej, bo dobrze wyglądała
|
|
|
|
#816 | |
|
Konto usunięte
|
Joanną raz farbowałam i masakra. Cała głowa mnie swędziała i piekła
Dobrze wspominam szampony z Palette. Włosy miały ładny kolor, a i nie były zniszczone. Wypadały w normie. Po farbie natomiast tragedia Leciały garściami. Teraz coś to szampony z Palette się popsuły. Szybko kolor się z nich wypłukuje. Na włosach mojej mamy po 2 tyg. nie było śladu po kolorze ![]() Loreal farba nic szczególnego. Po takiej cenę spodziewałam się czegoś lepszego. Kolor szybko się zmył i dupcia, od nowa trzeba farbować. Teraz mam Londe i też nie specjalnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale kiedy prowadzić taki tryb życia, jak nie teraz ![]() Cytat:
![]() ja używam Matrixa ...kawa mym sprzymierzeńcem
|
|||||
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
OK, proszę się nie śmiać, miałam ok. 16-17 lat ( to na moje wytłumaczenie)
1. Blond odsłona 1 2. Blond poprawiony 3. miał być karmelkowy 4. rude pasemka 5. brązowe 6. Z grzywką 7. 2007 całkiem ładny czarny 8. 2008 wyblakły czarny ( to był bodajże Clairol farba) Jak znajdę te różowe to wkleję, bo to dopiero było coś
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie nie lubię farbować włosów bo podoba mi się naturalny kolor. Ale, że mam już parę siwych włosów to przykrywam je szamponami. Używam Castinga i jestem bardzo zadowolona. Nawet kiedyś fryzjer mi powiedział, że to najlepsza sklepowa farba. Mają naturalne kolory, dają ładny połysk i przykrywają pierwsze siwe włosy, czyli wszystko czego oczekuję
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko teraz nie wiem, czy dobrze robię, bo jestem bardzo blada i te czarne... I niestety jak zwykle pomalowałam sobie czoło ![]() P.S - ale nie najlepiej powychodziłam na tych zdjęciach - próżność kazała mi zamazać twarz, lenistwo spowodowało, że tego nie zrobiłam :P ( teraz pewnie już nie wydaje się taka ładna ) I w ogóle dziwię się, że ja jeszcze mam jakiekolwiek włosy - np. potrafiłam jednego roku robić co miesiąc pasemka, aż całe włosy miałam blond, zamalować na ciemno, a później znów na blond. Dopiero od 3 lat maluje mniej więcej tak samo i nie zmieniam koloru ani nie rozjaśniam. Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2009-11-26 o 15:33 |
|
|
|
|
#822 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem bardzo fajnie wygląda to połączenie "królewny Śnieżki" u Ciebie - niektóre dziewczyny faktycznie nie wyglądają korzystnie w połączeniu czarne włosy + jasna cera, ale u Ciebie pasuje to bardzo fajnie (być może to kwestia rysów twarzy)
|
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Ale śliczna ta nasza Pavlinecka
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tragedii nie ma na pewno - to bym widziała sama
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent dla babci? Do tej pory kupowałam im np. jakieś fajne herbatki/kawy smakowe, kremy przeciwzmarszczkowe, balsamy do ciała... w tym roku brak mi już weny, może macie jakiś pomysł?
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka jakaś Ty śliczna. Również podobasz mi się w ciemnych włosach
Zdjęcie w czerwonej sukience cudne. Chciałabym mieć taką długość włosów. W karmelkowych włosach też wyglądasz fajnie. Wszędzie pięknie i wszędzie inaczej. Gdybym nie wiedziała to powiedziałabym, że na tych zdjęciach są różne osoby. |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja kameleon jestem
![]() Dziękuję za komplementy ( a ta sukienka przynosi mi szczęście Szkoda, że już raczej się w niej nie zapnę )A dla babci może taki super miękki, gruby koc? Sama bym chciała taki dostać...
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powiem tak: Ładnemu we wszystkim ładnie! O!
![]() Ja też miałam już wsszystkie kolory wlosów: od blondu, przez rude, brązy aż po czarne. I w czarnych czuję się najlepiej Farbę używam z Joanny. Tylko ta mi sie trzyma na włosach, nie zmywa się kolor. Po innych farbach, nawet najlepszych, po ok. 2-3 tygodniach włosy 'rudziały'. Przy Joannie całe włosy farbuję co 4 miesiące, męczę sie tylko z odrostami. Nie zauważyłam, żeby jakoś bardziej niszczyła włosy niż inne farby. Jestem z niej nawet zadowolona. No i cena bardzo fajna
|
#830 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecko zaparło mi dech w piersiach
Zachwycam się po raz drugi Tobą, a wloskami w szczególności Muszę ochlonąć
|||||||||||||||||||||
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Pavlinecka ja już mówiłam kiedyś, że jesteś dla mnie ideałem wyglądu Ale zgadzam się z Ev, że najlepiej w ciemnych kolorkach i nie przejmuj się jasną karnacją bo w Twoim przypadku to pasuje i tylko dodaje uroku Ja wciąż mam ciemny kolor włosów choć mam wielkie odrosty ale generalnie jakiego koloru z brązów bym nie użyła to zawsze mi wychodzą piekielnie ciemne na razie męczę się z odrostami bo mam nadzieję, że jak chwilę przetrzymam te moje kłaki to może przy kolejnym farbowaniu kolor wyjdzie taki jak powinien ![]() A co do farbowania w ciąży to wiele farb teraz jest już bez amoniaku więc nie ma problemu Zmęczona jestem trochę A muszę się przebić przez kilka publikacji, żeby móc zacząć tworzyć swoją ![]() Buziaki
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uporządkowałam wnętrze mojego kompa - chodzi jak burza teraz
Ale trzeba się zająć czymś konstruktywnym, bo już mało czasu zostało ![]() Pouczyć się, albo co... |
|
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
Pavlinecka aleś Ty śliczna!
![]() ja właśnie wróciłam z meczu sędziowskiego... kładę się chyba na moment, o 20 trening a później się szykuje fajna impreza
|
|
|
|
#834 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę na imprezę, niech mnie ktoś zabierze
![]() :pr osi:(jeszcze raz wam dziękuję dziewczyny za miłe słowa |
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Oj macie racje lepiej sie wykurowac pozadnie zeby powiklan nie bylo bo na sama mysl mam gesia skorke ze strachu przed AH1N1 Ale powiem Wam w zaufaniu ze przydaly m i sie te wolne dni, odpoczne troszke i z ochota wroce do pracy
Chociaz w pracy atmosfera czasem gesta, 12 lasek w jednym miejscu i tylko jeden facet(szef) wyobrazcie sobie co tu sie dzieje, jedna na druga psioczy a potem udaja najlepsze kolezankiCo do malowania wlosow to z tym zawsze jest problem, ja mam rozjasniane, mialam kiedys braz ktory po kilku myciach zmyl sie strasznie bo byl polozony na rozjasnione wczesniej wlosy,czyli martwe wlosy. Zdania sa podzielone, jedni wola mnie w ciemniejszych, inni w jasnych. Tak jak Pavlinecka mam jasna karnacje ale jej uroda przycmila urode wszystkich, jestes poprostu piekna ![]() Ale wam zazdroszcze tych imprez, mi zycie ucieka przez palce, te cholerne studia i zjazdy co tydzien psuja cala przyjemnosc studiowania i zycia studenckiego A do tego to chorobsko akurat w andrzejki
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam dzisiaj piękne drewniane albumy na zdjęcia i przypomniałam sobie jakie kiedyś zrobiłam babci prezent. Pozbierałam stare zdjęcia babci i dziadka i poukładałam w takim starym albumie gdzie się przykleja zdjęcia. Chronologicznie najpierw ich dzieciństwo, później zdjęcia ich dzieci a na końcu wnuków. Wyszedł cały album wspomnień, który lubię oglądać. Trochę roboty przy tym jest ale na pewno się spodoba. Ja lubię takie prezenty w które trzeba włożyć trochę serca i wiem, że sprawiają największą radość.
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
a szykuje się impreza w klubie Politechniki Szczecińskiej (a obecnie już ZUTu) wydziału Budownictwa
![]() impreza pod nazwą "budowa" ![]() przebieram się w robocze ogrodniczki i biorę kask taki jak mają robotnicy ![]() będzie fajna imprezka, coś czuję
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
do brania ślubów na szczęście nie
ale niestety jestem zmuszona brać udział w wielkiej farsie.... tzn. facet tego nie chce, ale boi się do tego przyznać swojej pokopanej narzeczonej.... generalnie simpatica w tej sytuacji wyrazy współczucia byłyby całkiem na miejscu na znak żałoby przywdzieję głęboką czerń i kupie sobie kapelusz z tą czarną firanką ja wyznaję zasadę, że człowiek nie jest monogamiczny, a po ślubie to ma się tylko "burdel" w papierach a mnie nie chciałoby się tłumaczyć z ewentualnych ex mężów
|
|
#840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oj ja tez czuję, że bedzie fajnie. Oczywiście liczę na jakąś relację
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

Na dekoloryzacje nie mam co iść, bo by było po włosach. Więc niestety ale bedę mieć inne odrosty, tak jak Ty

Dzis kolega mi pisal smsa ze mam sie jutro stawic ale przeciez nie dam rady z grypa imprezowac, nawet lyka alkoholu sie nie napije, nie mowiac juz o tym ze w sobote jade do szkoly przed 6