|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
dzierczynu dzieki za pomoc
![]() jestem w kropce- nie moge zrozumiec tego że farba na 6% wodzie nie ruszy włosów z ciemniejszych na troche jaśniejsze całe życie robiłam sobie blond i coś mi strzelilo do głowy i latem zrobiłam brąz- myslalam ze bedę mieć święty spokój , że tak łatwo jest miec brąz - guzik- blond to prościzna a brąz trageddia no chyba ze sie ma smołe na głowei i wtedy juz nic nie widać innego poza nią - może któraś wie DLACZGO FARBA NIE ROZJASNI FARBY NA 6% - NIBY ROZJAŚNIA O 3 TONY - NIE KUMAM TEGO :-( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
jak ja mam pokryc te moje odrosty
![]()
#2913 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Moje naturalne wlosy to ciemny blond, ostatnio zachciało mi się zmian i poszłam do fryzjera przyciemnić włosy, chciałam uzyskać kolor taki http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=16685 ale wyszło inaczej, na początku kolor był fajny ale po kilku myciach przy skórze zaczęła pojawiać się rudość, może nawet nie rudość jak kasztan, czego nie toleruje i źle sie w tym czuje. Dzwoniłam do fryzjerki i poleciła mi zrobić plukankę z czarnej farby. I pytanie do Was. Czy któraś z Was coś takiego robiła? Jak zrobić to dobrze? A tak wygladałam niedługo po farbowaniu http://img20.imageshack.us/img20/418/img2736b.jpg teraz z tego koloru juz nie wiele zostało pozdrawiam Martyna |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Farba nie ruszy innej farby, tylko jeszcze bardziej wpije się we włosy. Dlatego też na włosy wcześniej farbowane nie nakłada się wszystkiego od razu na całość tylko na odrost i potem przeciąga - bo pigment na długościach byłby podwójny. Z mojego doświadczenia - Diacolor wymywa się błyskawicznie, powinno więc się szybko sprać. Jeśli nie - tutaj jedynie pomoże kąpiel rozjaśniająca - tzw demakijaż - jest taki środek L'Oreal Professionnel Efassor w saszetkach, do mieszania z wodą lub utleniaczem. Możesz też kupić zwykły rozjaśniacz, zrobić go jak w przepisie i dodać trochę gorącej wody (aż się zrobić średnio-rzadki) i to nałożyć na chwilę na ciemne partie, jak szampon, PILNUJĄC bez przerwy STOPIEŃ ROZJAŚNIENIA! Powinno się rozjaśnić po ok 5-10min. Niestety po tym pewnie zrobią się rude więc trzeba będzie dać na to jakąś farbę. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() Wklej zdjęcie aktualne - zobaczymy co się da wymyślić.
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupilam finalnie londa naturals color ciemna czekolada, są zachwalane na kwc. czy ktoras ma z nią do czynienia?? nie zalezy mi juz na chlodnym odcieniui, ktory tak ciezko utrzymac... ponoc czarne tez nie wychodzą. mam wlosy juz ciemny blond i zle sie czuje z tym wiec jutro ide , bo musze.. nie moge na siebie patrzec.
w sumie nie wiem co jest z tymi profesjonalnymi farbami : albo sie wyploookooją szybko, albo nei chwytają odrostow. .. nie wiem skad takie niedociągniecia w nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Nie radzę ![]() Wklej zdjęcie aktualne - zobaczymy co się da wymyślić.[/QUOTE] To jest zdjęcie z tego samego dnia ale tu widać takie złotawo/rudawe a raczej nawet mahoniowe (nie potrafie określić odcienia) odcienie i teraz obecnie mam takie całe włosy a szczególnie u nasady, dół jest w miarę ok. http://img109.imageshack.us/img109/353/img2739.jpg http://img256.imageshack.us/img256/9721/img2744z.jpg ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
To prawda mi farba salonowa też się wypłukała... zastanawiałam się nad sklepową, Londę właśnie polecała mi koleżanka ale mam za dlugie włosy żebym mogła sama to zrobić to raz a dwa boje się ryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Coco Poznań -dziekuje ci za odpowiedx - uchroniłas mnie przed stresznym błędem
![]() czyli jak chciałabym rozjasnic włosy choćby o 1 ton - to co płukanka rozjasniająca nieunikniona???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
A ja po przeczytaniu postów Neith zdecydowałam się na Goldwella Colorance 7SB i jestem zachwycona - wyszedł podobnie do moich naturalnych piórek i póki co zero ciepłych refleksów. Włosy po farbowaniu są miękkie i miłe w dotyku, co prawda trochę się elektryzowały, ale to u mnie norma po farbowaniu. Zdjęcia dodam jak zrobię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
moze faktycznie ten colorance tylko pomaga
![]()
#2921 |
Zadomowienie
|
A ja się jak zwykle wkurzyłammmm, bo Richesse się wypłukała z siwków po 3 myciach i idiotycznie to wyglądało!!!! Miałam w domu jeszcze resztkę Allwaves 6,1 i położyłam ją u nasady włosów, żeby pokryć te białawe ohydy... i co? Znów mnie urzekła - jak kiedyś! Ona jest jednak przebajeczna! Cudownie, jednolicie przykryła odrost, wyszło jak jasny poziom 5 - zimniutki, piękny, błyszczący brąz.
Wygląda na to, że Richesse na siwki jednak kompletnie za słaba jest. Postanowiłam przybrać inną taktykę. Kupię całą tubę Allwaves (6,1 lub 7,1) i będę faktycznie farbować nią ten nieszczęsny odrost a resztę odświeżać tylko co jakiś czas (np co 3 miesiące) tą samą - trwałą farbą, natomiast raz na miesiąc lub półtora położe na całość Goldwellka Colorance SB skoro tak wam przypadła do gustu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
a ja zrobilam wczoraj londą. jestem zachwycona tez! w koncu kolor bedzie na wlosach a nie w brodziku!!
![]() Dziewczyny, widzicie ile zachodu z tymi profesjonalkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do profesjonalnych - mi się Wella łądnie trzyma , generalnie bede robić odrost co miesiąc a całość raz na 2-3 mies ![]()
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Dobra Dziewczyny, po radosnych eksperymentach z Majirelem, Alfaparfem i Allwaves przyszedl czas na naszą rodzimą Joanna Professional. Pomieszałam brąz poziom 4 i jasny czekoladowy brąz czyli 5,36, utleniacz 3%. I dopiero po zakupie doszlo do mnie, że skoro czekoladowy to czerwień wyjdzie jak nic
![]() No nic, zobaczymy. Kolor wyjściowy: jasny, zloty brąz (naturalny) na 10 cm odrostach, na reszcie (wlaściwie do tylka) resztka któregoś z popielatych brązów Alfaparfu.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2009-11-28 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak oceniasz farby Alfaparfu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie schnę powoli i na razie czerwieni nie ma. Ale to pewnie tylko dlatego, że kolor jest ciemny. Za tydzień, jak się trochę wypluka to będzie elegancki czerwony kasztan
![]() Cytat:
Majirel też jest ok, ale po Alfaparfie chyba bardziej mi siew wlosy blyszczaly. Allwaves splukal mi się bardzo szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś położyłam kadusa 8.1 z wodą 6%. Na odrostach wyszedł popielaty jasny blond, ale na końcach bardzo ładny popielaty ciemny blond. Myślę,że popielata siódemka z kadusa może wyjść super skoro nawet 8 przykryła moją miedź,kasztany i karmele robione kilkakrotnie. Miałam naprawdę mocno miedziane włoski i bardzo ładnie mi stonowała ta farba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Raczkowanie
|
Ha, cieszę się, że komuś, tak jak mi, podeszły farby Colorance. To zdecydowanie pierwsza farba, która dokładnie imituje mój naturalny kolor włosów i do mojego naturalnego (na odrostach) się wypłukująca. Przeczuwam, że z 7 SB w ciągu roku uda mi się powrócić całkowicie do mojego naturalnego ciemnego popielatego blondu. A jeśli Colorance przestanie dawać radę moim siwkom, przerzucę się na farbę trwałą TopChic, która też ma ten odcień w palecie. W ogóle bardzo lubię ideę farb półtrwałych i trwałych, które mają zamienne odcienie. Jeśli nie jest się pewnym efektu, robi się półtrwałą i jeśli nam się nie podoba, to nie ma tragedii, bo i tak się farba zmyje. Przynajmniej można do pewnego stopnia unikąć porażek kolorystycznych, których efekty odczuwa się miesiącami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie moze poczekam z zachwytami, jednak nie schodzi tak jak farbowalam profesjonalnymi. bede plukac octem wlosy - to zakwasi i nabłyszczy wlosy. ktoras tak robi tez???
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki wyszedł kolor tą farbą? Nie za czarny? Mam kolor taki jak zdjęciu, no może bardziej wypłukany. Miałam poczekać i iść do fryzjera ale dość krucho z kasą i planuje kupić farbę i sama sie tym zająć bo kolor mi nie pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Planuje położyć na to RICHESSE DE DIACOLOR jasny brąz 5, z polecenia koleżanki fryzjerki... co sądziecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
jestem po farbowaniu 5.11 i 7.11 majirel (zmieszane całe dwie tubki), kolor dość ciemny, ale pewnie się wypłucze. narazie jestem zadowolona, ciekawe jaki efekt będzie za dnia. fotki postaram się wstawić w środę, gdyż mam remont i nie odnajdę aparatu...
Edytowane przez endorfina123 Czas edycji: 2009-11-30 o 16:42 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
moja mieszanka jak wspominałam wyżej 5.11 + 7.11, czyli tak naprawdę 6.11 wyszła ciemna, bardzo ciemna. kolor nie ma nic wspólnego z ciemnym blondem
#2938 |
Raczkowanie
|
Jedna fryzjerka poleciła mi właśnie odcień 7.22- głęboki opalizujący blond. Poradziła bym popiele kładła później jak już zbije żółć fioletem. Toteż zrobiłam z oxydantem 6%.
Moim wyjściowym kolorem włosów był jasny brąz z żółto-rudawym odcieniem (efekt wypłukania szamponu koloryzującego) a chciałam wrócić do swojego naturalnego popielatego/mysiego jasnego brązu. Efekt: ciemny brąz z dość mocnym fioletowym połyskiem ![]() pierwszy minus za to że wyszedł dużo dużo za ciemny a drugi, że mam jakiś różowo-fioletowy połysk na włosach Masakra jakaś ![]() Endorfina123- wklejaj fotke! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę, taki fiolet Ci wyszedł? Bo ja następną kombinację chciałam robić z opalem. Wstawisz też fotki?
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
wstawię, dla ostrzeżenia! w sumie ten odcień 7,22 ma podwójną dawkę fioletu (22), więc to może dlatego tak złapał. Zobaczę jak kolor się zachowa po kilku myciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.