Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 14:59   #601
Jola00
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Dzięki za słowa otuchy...a myślałam, że tylko ja taka okrutna jestem dla tych, tych...fuj!
A po co do nas przychodzą? Same się proszą... Do czynszu się nie dokładają,a mieszkać z nami im się chce...

anna_paw były niezłe... Bałam się sama w domu przebywać,masakra normalnie

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2009-11-26 o 15:02
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:00   #602
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Pochwalę się 16 tygodniowym brzuszkiem.
A dzisiaj zaczynamy 17 tydzień.
zapomniałam napisać, że brzuszek fajny, taki zgrabniutki.
Ja już wyglądam jak mały słoń- na serio- nie poznaję się w porównaniu do pierwszej ciąży, wtedy tak szybko nie rosłam. Jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem, jak będę na końcówce wyglądać.
Wieczorem pstryknę fotkę i Wam jutro wkleję.

Cytat:
Kitty, ja też morduję, bo ich nie znoszę i mam ciarki na ich widok. A jak byłam mała to psikałam je farbą w spray'u
ja tez nie lubię, nie znoszę, nie cierpię pająków, brzydzę się nimi.... fuj! Więc nie podchodzę do nich za blisko, albo wołam TŻ w celu zgładzenia potwora, albo zabijam na odległość, czyli staję w stosownej odległości i rzucam na potwora czymś ciężkim, żeby od razu zgładzić.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Takiego delikatnego miałam męża, nie zabił by, teraz to w odkurzacz wciąga
jejku, drastyczne zmiany zaliczył twój TZ, nawet nie pytam jak się ma jego delikatność względem Ciebie.

Cytat:
Araczki, spostrzegawcza jesteś, faktycznie wystaje tam ptaszek
jaki ptaszek? nie jarzę.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:02   #603
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
A wlasnie chcialam Wam napisac, ze chyba poczulam MALE w brzuchu. To raczej nie kiszki bo jakos tak bardzo z przodu mi bulnelo

Jeszcze jakis czas temu myslalam, ze bede miala synka a teraz cos mi sie przeczowa, ze jednak corka, chociaz wolalabym chlopczyka ale jak widze takie ciuszki to chcialoby sie babeczke i badz tu madry czlowieku....hehe chyba sama sie zakrecilam
Ja też myślałam od początku ciąży ze bede miała synka. Ale cos mnie ostatnio tak rusza że jednak córcia

I małe też mi już bulgocze czuje jak się przekręca..

A kiedyś Wam pisałam, że boli mnie po prawej stronie niżej. Tak jak na wyrostek. A wiecie co.. to była dzidzia Uciskała mi coś. i poźniej poczułam jak się przemieszcza mi na lewy bok już mnei nie boli od tamtej pory

Coś pisałyście o finansach. Kiedyś też już o tym pisałyście ale ja mam ciążową skleroze () I nie pamiętam.
Chodzi mi konkretnie o zasiłki. Otóż. U nas, pracuje tylko Tż. Tzn ja jestem do konca grudnia na stazu, ale pozniej nie bede miała dochodów. i jedynym 'żywicielem' rodziny bedzie mój Tż. Czy orientujecie sie może jakie zasilki bedą nam sie należały, prócz zas. rodzinnego i tych śmiesznych 40zł.

A wogole to byłam wczoraj na pierwszych urodzinkach brachola ciotecznego.. Łaaa jaki słoodziucchnyy już został powiadomiony że niedługo bedzie miał nowego kompana/kompankę do zabawy. To popukał brzuch i przyłożył ucho
I dostałam fajną płytkę nt porodou, pierwszych kąpieli, karmienia..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:05   #604
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Czy orientujecie sie może jakie zasilki bedą nam sie należały, prócz zas. rodzinnego i tych śmiesznych 40zł.
żadne.
u nas też tak dotychczas było, że tylko TZ pracował, więc jak urodziłam Maksia, to załapaliśmy się na podwójne becikowe, a potem tylko 40zeta co miesiąc rodzinnego.

EDIT: no chyba że będziesz chodzić do pomocy , pisma pisać, itp. to mogą Cię uwzględnić przy paczkach żywnościowych, lub jakąś jednorazową zapomogę wyprosisz.
I potem jak już dziecko będzie większe, a Wasze warunki finansowe nie poprawią się to masz szanse na dodatek do przedszkola, szkoły, podręczników, itd. Ale to tylko takie jednorazowe zapomogi.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2009-11-26 o 15:08
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:08   #605
araczki
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15515146]Lukier powinien wyjść.
Ja też co roku piekę pierniki w mega-ogromnej ilości- tak że wystarczy dla nas, dla moich rodziców, dla teściów, na choinkę i dla mojej siostry w Anglii- pocztą jej wysyłam, bo nie przylatuje na święta. Na tą okazję przychodzi do mnie moja młodsza siostra i obie sobie te pierniki tworzymy, Maksiu też pewnie swoje trzy grosze doda.
No i piekę jakoś na początku grudnia, żeby do świąt doszły. To jest taki pierwszy, bardzo milutki, zwiastun zbliżających się świąt. [/QUOTE]

Oj lubie to. Zapach piernikow jak sie pieka. Dwa lata temu zrobilam pierwszy raz i kupilam lukier w tubce ale kolory marne jakis rozowy, bialy i chyba zielony..
Jeszce ciekawi mnie cos co sie chyba zwie masa albo lukier plastyczny ale nie wiem jak to przymocowac do piernika, czy bedzie sie trzymac wogole i czy to cos jak marcepan..?

Ta ciaza zmienia mnie w demona kuchni

Cytat:
Araczki, Kropka, Eniggma, dzięki

Araczki, spostrzegawcza jesteś, faktycznie wystaje tam ptaszek
ale to nie ptaszek dzidziusia

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Ale fajnie uważaj bo jeszcze chwila i z Twojego zaproszenia zechce skorzystać więcej dziewczyn. Pewnego dnia usłyszysz pukanie do drzwi a tam tabun dziewczyn z wizażu z walizkami Hmmm to może my Ci od razu przywieziemy te barwniki? .
jak kazda przyjedzie z innym kolorem to wpuszcze

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:11   #606
Konto usunięte

Cytat:
Oj lubie to. Zapach piernikow jak sie pieka. Dwa lata temu zrobilam pierwszy raz i kupilam lukier w tubce ale kolory marne jakis rozowy, bialy i chyba zielony..
Jeszce ciekawi mnie cos co sie chyba zwie masa albo lukier plastyczny ale nie wiem jak to przymocowac do piernika, czy bedzie sie trzymac wogole i czy to cos jak marcepan..?
nie słyszałam o takim czymś.
ja tak tradycyjnie zdobię- polewa z białego lukru lub czekoladowa, a na górę sypię płatki migdałowe, rodzynki, orzechy posiekane, wiórki kokosowe i czasem tylko troszkę czegoś kolorowego, jakiejś posypki, kuleczek, itp.
Stary 2009-11-26, 15:17   #607
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
chyba o coś takiego chodziło http://kuchniadzieci.wordpress.com/2...ort-angielski/

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:17   #608
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15509554]dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 504zł na miesiąc.
w sumie przy pierwszym dziecku trudno się załapać, jeśli obaj rodzice pracują. Ale ja muszę przedłożyć zaświadczenia za rok ubiegły, a wtedy tylko przez 3 miesiące pracowałam, oni mi to w Gopsie jako dochód utracony policzą, a do wyliczenia tej średniej na osobę policzą moją obecną wypłatę. - jak dla mnie masło maślane, ale mniejsza o to. [/QUOTE]

Nam się w tym roku udało a też byliśmy na granicy. Ja jeszcze starałam sie o dodatek mieszkaniowy i też dostaliśmy .

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15512353]

Basiu, ja to, co chcę odłożyć daję mężowi On potrafi świetnie oszczędzać, i szczerze mówiąc - zdecydowanie lepiej włada finansami, niż ja On robi zakupy domowe, ja pilnuję opłat. On odkłada kasę i wyszukuje atrakcyjnych ofert, gdy coś większego musimy kupić/zapłacić, a ja - wyszukuję rzeczy dla maluszka Podział idealny.[/QUOTE]

Podobnie jak u mnie. Moja mama się kiedyś dziwiła, ale mnie to odpowiada.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Gorzej, że przed nami nie proste zadanie... jak nauczyć dziecko, że zakup spodni nie oznacza koniecznie marki Wrangler. Patrząc na dzieci wokół mam obawy, że będzie to trudne.
.
Zobaczysz , nie będzie tak źle. Nasz Łuki ma 12 lat i wcale nie mówi o markowych ciuchach. Kiedyś mu wytłumaczyliśmy, na czym rzecz polega i chyba zrozumiał ... a z resztą czasami w lumpkach można dostać markowe ciuchy za niewielką cenę Dacie sobie radę, przecież Ty umiesz mądrze wytłumaczyć

Cytat:

To ja się pomądrzę (jak zwykle) i powiem tak - szukaj butelek bez BPA czyli bez bisfenolu. Niestety to składnik wielu butelek dla maluchów (używany do produkcji tworzyw sztucznych i plastików od wieków) - odkryty jakiś czas temu jako toksyczny. Już są firmy, które się tym chwalą, że go nie używają do produkcji.

Np. firma Tommee Tippee

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

A tu linka, zamiast mojego ą i ę

http://mebby.pl/bisfenol-a-niebezpie...-gentlefeed-29

Też o tym czytałam.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Tak się chwalicie tymi ciuszkami że dzisiaj nie wytrzymałam i odwiedziłam lumpeks. Oczywiście obiecałam sobie że nie kupie nic typowego tylko dla dziewczynki czy tylko dla chłopca no i nici. jak zobaczyłam sukieneczki to przepadłam same zobaczcie.

.
Sukienusia Jeszcze kapelusik i maleństwo jak ta lala

Cytat:

Bardzo ładniutki.... a ja myślałam, że tam jakiegoś kwiatka chowasz

Cytat:
Nie lubcie mnie, bijcie, róbcie co chcecie ale właśnie popełniłam przestępstwo...Sprzątałam łazienkę, tak na fest, łącznie z szorowaniem muszli i jak odsunęłam trochę pralkę, żeby tam wymyć nastąpiło niemiłe spotkanie 3-go stopnia z OGROMNYM PAJĄKIEM. Ze 2 cm miał, łącznie z odnóżami- fuj...No to ja za aerozol jakiś pachnący i w tego potwora . Majtał się, wił, wiercił aż w końcu padł. Zabiłam go odświeżaczem do powietrza. Jeden plus z tego, ze pachnie i w przedpokoju bo mimo mojego obrzydzenia do pająków to jednak mam jakieś tam wyrzuty sumienia, bo to jednak życie było....
Durna jestem, co?
Doskonale Cię rozumiem. Pająki to moja fobia, brrrr. Każdego zabiję. Kiedyś prawie zemdlałam, jak mi wylazł zza lady w pracy. 2 takie mieliśmy okazy, normalnie chyba jakieś hodowlane były, wieeelkie, czarne z grubym odwłokiem.

Cytat:
Kitty, ja też morduję, bo ich nie znoszę i mam ciarki na ich widok. A jak byłam mała to psikałam je farbą w spray'u

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15515146]Lukier powinien wyjść.
Ja też co roku piekę pierniki w mega-ogromnej ilości- tak że wystarczy dla nas, dla moich rodziców, dla teściów, na choinkę i dla mojej siostry w Anglii- pocztą jej wysyłam, bo nie przylatuje na święta. Na tą okazję przychodzi do mnie moja młodsza siostra i obie sobie te pierniki tworzymy, Maksiu też pewnie swoje trzy grosze doda.
No i piekę jakoś na początku grudnia, żeby do świąt doszły. To jest taki pierwszy, bardzo milutki, zwiastun zbliżających się świąt. [/QUOTE]

Ja też robię z pomocą syna. Już nie mogę się doczekać. Najlepiej smakuja przed świętami i po Na choince nie wieszam, bo mi pies lukier zlizuje

Kiedyś powiesilismy parę takich ozdób z czekolady w papierkach i skubany tak czekoladę wyssał, że sam zwiniety papier został. Do dzisiaj się zastanawiamy jak to zrobił

Dzisiaj na zakupowym "szaleństwie" kupiłam 3 pary skarpeteczek ( wszystkie kosztowały 3,50 - w Carrefourze ). Mają też końcówki kolekcji przecenione, ale nic nie wybrałam. W ogóle, to miałam własnie taki sen

Ide robic obiad - rybka, frytki i surówka z kiszonej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:25   #609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Nam się w tym roku udało a też byliśmy na granicy. Ja jeszcze starałam sie o dodatek mieszkaniowy i też dostaliśmy .
ale dodatek mieszkaniowy to chyba tylko dla mieszkających w blokach, albo? jak się mieszkam w domku jednorodzinnym to się takie coś nie należy, co nie?
Stary 2009-11-26, 15:28   #610
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubcie mnie, bijcie, róbcie co chcecie ale właśnie popełniłam przestępstwo...Sprzątałam łazienkę, tak na fest, łącznie z szorowaniem muszli i jak odsunęłam trochę pralkę, żeby tam wymyć nastąpiło niemiłe spotkanie 3-go stopnia z OGROMNYM PAJĄKIEM. Ze 2 cm miał, łącznie z odnóżami- fuj...No to ja za aerozol jakiś pachnący i w tego potwora . Majtał się, wił, wiercił aż w końcu padł. Zabiłam go odświeżaczem do powietrza. Jeden plus z tego, ze pachnie i w przedpokoju bo mimo mojego obrzydzenia do pająków to jednak mam jakieś tam wyrzuty sumienia, bo to jednak życie było....
Durna jestem, co?
zrobiłabym to samo. pająki i inne robale to moja fobia.
na ten patent ze sprayem do tej pory nie wpadłam, zazwyczaj wołam małża albo wciągam do odkurzacza, ale nie omieszkam wykorzystać następnym razem.
czy mogę prosić o przepis w ramach rewanżu za muffiny?
Cytat:
hihi...
Ja też okrutna jestem ale ostatnio wołam Tz-a do takich spraw...
Ale nie zapomnę jak... pojechaliśmy do UK i tam zastaliśmy w łazience 2 wielkie pająki. Tz je wziął w jakiś papier złapał i wyniósł do ogródka Takiego delikatnego miałam męża, nie zabił by, teraz to w odkurzacz wciąga
mój małż też wszystko wynosi na zewnątrz. i zawsze się dziwi mojej panice.
Cytat:
Dzięki za słowa otuchy...a myślałam, że tylko ja taka okrutna jestem dla tych, tych...fuj!
nie tylko Ty. ogłaszam krucjatę przeciwko robalom

na stole leżą chipsy, które sobie kupiłam, chyba na złość małżowi, a przecież jak je zjem, to i tak się nie dowie (zabrania mi chipsów odkąd jestem w ciąży). to jak? mogę je zjeść?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:28   #611
Jola00
Zadomowienie

Cytat:

Ide robic obiad - rybka, frytki i surówka z kiszonej
O Boszzzze ile ja bym dała za taką pyszną kapustę kiszoną z beczki
Jest nadzieja,że możne przed Świętami będzie w polskim sklepie...ale już doczekać się nie mogę

margo80 pewnie kochana,że możesz jeśli masz na nie wielką ochotę to smacznego

Edytowane przez Jola00
Czas edycji: 2009-11-26 o 15:30
Stary 2009-11-26, 15:29   #612
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:

no to umowa dziewczyny zapraszam na pv w celu ustalenia koloru

Cytat:
Na choince nie wieszam, bo mi pies lukier zlizuje

Kiedyś powiesilismy parę takich ozdób z czekolady w papierkach i skubany tak czekoladę wyssał, że sam zwiniety papier został. Do dzisiaj się zastanawiamy jak to zrobił
Zdolna bestia

Mój poprzedni pies potrafił ze stołu w kuchni wykraść kotleta mielonego, a nie było to takie proste i wymagało wskoczenia najpierw na krzesło Miał na tyle sprytu, że nie zżerał wszystkich tylko wykradał jedną sztukę - zorientowaliśmy się dopiero kiedy odkryliśmy pod stołem okruszki
Stary 2009-11-26, 15:36   #613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
czy mogę prosić o przepis w ramach rewanżu za muffiny?

na stole leżą chipsy, które sobie kupiłam, chyba na złość małżowi, a przecież jak je zjem, to i tak się nie dowie (zabrania mi chipsów odkąd jestem w ciąży). to jak? mogę je zjeść?
podam Ci jutro.

a co się drugiej części cytatu tyczy: gorzej jak dzieci.
a moja odpowiedź brzmi: zjedz!, nawet jak się TŻ nie dowie to będziesz miała cichą satysfakcję.
Stary 2009-11-26, 16:02   #614
lindsley
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15515435]
jejku, drastyczne zmiany zaliczył twój TZ, nawet nie pytam jak się ma jego delikatność względem Ciebie.
[/QUOTE]
No wiesz... kiedyś nosił mnie na rękach a teraz... chyba dopiero za rok się doczekam
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15515534]
I potem jak już dziecko będzie większe, a Wasze warunki finansowe nie poprawią się to masz szanse na dodatek do przedszkola, szkoły, podręczników, itd. Ale to tylko takie jednorazowe zapomogi.[/QUOTE]
A jakie duże te dodatki... Na jedną książkę do ang w I kl może starczy...
Cytat:
Mój Tz chyba odpuścił. Na początku musiałam prosić o pozwolenie na 1 chipsa. Teraz jak mam ochotę (nie za często) to jem równo z nim

A ja mam dziś mielone Dawno nie było. Zaraz idę smażyć bo za godz Tz wróci

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:05   #615
Konto usunięte

Cytat:

A jakie duże te dodatki... Na jedną książkę do ang w I kl może starczy...
nic nie pisałam o wysokości tych dodatków, bo to śmiechu warte.
Ale po co na zapas liczyć wydatki...- czeka nas to dopiero za 6 lat. wtedy będziemy psioczyć na ceny podręczników.

EDIT: zmykam do domu.pa.
Stary 2009-11-26, 16:06   #616
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Akurat na gg. Umawiam kawkę... Jak wrócisz to daj głos, bo mam sprawę.
Odpisałam Ja chętnie baaardzo.

Cytat:
Cześć, muszę was nadrobić, bo wczoraj przejechałam 700 km, jako pasażer naszęście ale już nie miałam siły zajrzeć.

Śliczny!

Cytat:
Durna jestem, co?
Wcześniej popełniałam pająkowe mordy, od kilku lat - jakoś nie... Żal mi skubańców
Za to kilka lat temu był czas, że mieliśmy pluskwy - koszmar Mieszkamy w kamienicy, która po bokach ma dołączone inne kamienice. No i na wysokości naszego mieszkania w sąsiednim budynku mieszkał menel - taki prawdziwy pijaczyna, brudny, zawszony. Podzielił się z nami pluskwami... Zagnieździły się w łóżku, zanim się zorientowaliśmy, sporo czasu minęło. łóżko trzeba było wyrzucić, remont generalny zrobić. Ohyda, najgorszemu wrogowi nie życzę.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam się dziś spacerkiem do miasta,bo ładne słoneczko było...W drodze powrotnej złapała mnie okropna ulewa...brrr...
Naszła mnie ochota na brzoskwinie,ale w sklepie nie znalazłam (chyba nie brzoskwiniowy okres teraz).Kupiłam za to czarne jagody i już pochłonęłam z bitą śmietaną

Laseczki ubranka cudne
Ja po poniedziałkowym usg też już zacznę szaleństwo
A puszkowe brzoskwinie?

Stanowczo przepisu się domagam

Cytat:

Z innym kolorem i z brzuchami

No dobra, wróciłam z ciuchlandu Kupiłam 6 ciuszków i sobie spodnie dresowe, ale fajne, dopasowane w sumie, nie wory. Za wsio dałam 32zł
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:07   #617
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też mi zabrania teraz jeść chipsy. A ja mam na nie taaaaaką ochotę Jak w zeszły weekend poszedł do pracy na noc to kupiłam sobie paczkę i z marszu zjadłam pół (potem pożałowałam, bo zrobiło mi się niedobrze), ale jeszcze pół mi zostało to jutro jak pójdzie do pracy to też sobie zjem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:10   #618
thebestme82
Raczkowanie

Witam !
Burzliwie tu dzis u nas,to hormony chyba takie sytuacje powodują.
Ja sie nie udzielam bo zaglądam tu dla relaksu i szkoda nerwów i zycia na kłótnie.
Dziewczyny super macie te ciuszki, ja dzis nie wytrzymałam i też kupiłam kilka rzeczy w lumpku. 6 rzeczy za 3funty. Dużo nie kupuję bo zaraz po swiętach przyjedzie do mnie dostawa ciuszków od kuzynki, no i dodatkowo nastawiam się na wyprzedaże poswiąteczne.

Kropka dzięki za informacje o butelkach. Kurde ja się normalnie martwie, że ja nic nie wiem co jak i do czego jesli chodzi o dziecko. Staram się czytac w sieci różne informacje ale tyle tego...Dobrze, że niektóre z was są bardziej doswiadczone to będzie kogo pytać.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Edytowane przez thebestme82
Czas edycji: 2009-11-26 o 16:16
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:11   #619
Konto usunięte

The, nic nie widać...

A propos butelek - szklane czy plastikowe? Ja szczerze mówiąc plastiku sobie nie wyobrażam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:18   #620
thebestme82
Raczkowanie

Wiem własnie ze nie widac zdjęć jakis błąd formatu
Jak dojde jak to zrobic to zamieszczę.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:18   #621
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15516006]ale dodatek mieszkaniowy to chyba tylko dla mieszkających w blokach, albo? jak się mieszkam w domku jednorodzinnym to się takie coś nie należy, co nie?[/QUOTE]

Nie wiem, ale chyba nie., bo metraż za duży.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15516943]

Za to kilka lat temu był czas, że mieliśmy pluskwy - koszmar

No dobra, wróciłam z ciuchlandu Kupiłam 6 ciuszków i sobie spodnie dresowe, ale fajne, dopasowane w sumie, nie wory. Za wsio dałam 32zł [/QUOTE]

Faktycznie koszmar.

Ciuszki jak zwykle fajne

Butelki szklane są ciężkie, chyba, że teraz inne robią. Natomiast plastiki robią sie takie brzydkie po jakimś czasie, porysowane.

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-11-26 o 16:21
Stary 2009-11-26, 16:23   #622
Konto usunięte

Ale ileż może ważyć taka 125ml butelczyna?

A teraz coś huknęło za oknem, wystraszyłam się bardzo, i natychmiast kosmita zaczął się ruszać.
Stary 2009-11-26, 16:30   #623
kardashi
Zakorzenienie

Ehh no to wielkie te dodatki i zasiłki No cóóż. Tż bedzie musiał sam utrzymać nas

a co do butelek słyszałam na innych wątkach mamuski pisały że te butelczyny TT są dobre

Stary 2009-11-26, 16:30   #624
Jola00
Zadomowienie

szajajaba no właśnie z puszki brzoskwinki to już na świeże mnie najszło...
Ale i tak kapusta kiszona to teraz priorytet Mam nadzieję,że już wkrótce będę się nią rozkoszować....
Ubranka kochana cudne

Ależ Wam zazdroszczę,że czujecie ruchy robaczków... Ja też już chcę

Stary 2009-11-26, 16:34   #625
margo80
Zakorzenienie

Szaja - znów udane polowanie

zjadłam pół paczki i czuję się jak przestępca

wracam do dłubania kartek świątecznych na przedszkolny kiermasz.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 16:34   #626
Konto usunięte

Ja w 15 tyg poczułam pływanie, doczekasz się
Stary 2009-11-26, 16:37   #627
kardashi
Zakorzenienie

Kuuurrrdę. Czemu Wy potraficie upolować coś w lumpach a ja nieee.. Albo nie mogę sie przekonac do all..

no cóż. zabieram się do przelania na papier mej wizji pokoju

Stary 2009-11-26, 16:43   #628
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15517339]Ale ileż może ważyć taka 125ml butelczyna?
.[/QUOTE]

No tak, ja pomyślałam, że taką butelek będzie kiedyś trzymać bejbik Bo dla nas to żaden ciężar

Od trzech dni zabieram się za prasowanie....i chyba dzisiaj muszę się poddać tej czynności. bo kupka rośnie.

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-11-26 o 16:45
Stary 2009-11-26, 17:04   #629
joanna200
Rozeznanie

Hej dziewczyny
cały dzień nadrabiam zaległości w czytaniu, ostatnio nie miałam czasu tu zaglądać..

Cytat:
Wyczaiłam fajne wyrko dla bobasa...zmienię tylko materacyk i chyba git.. http://www.allegro.pl/item816335081_...l_materac.html tylko jaki wzorek wybrac? wszystkie takie cudne...
Fajne łóżeczko..
a jeśli chodzi o tego pająka to popieram zachowanie, tylko, że ja to nawet nie byłabym w stanie go zabić.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15493001]Moje dziecię będzie domagać się z pewnością mandarynek Wcinam na potęgę. I jakoś w nosie mam plotki, jakoby dziecię miało potem alergię na cytrusy W końcu do każdej grupy pokarmów alergię można dorobić [/QUOTE]

Jeju ja mam to samo, jem pomarańcze na przemian z mandarynkami i nie wyobrażam sobie rezygnacji

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja dopiero w połowie 10. tygodnia. Ale w 12. będę mieć usg-myślicie, że już wtedy będzie widać płeć, czy to za wcześnie?
Ja jak byłam w 12 na ostatnim USG to nawet nie było dyskusji o płci, może tym razem, w poniedziałek mam wizytę i wtedy zaczynam 17tc

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
tak jak obiecalam moje malenstwo
śliczna dzidzia..

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mam pytanko- czy wy robicie też co 3 tygodnie morfologie i mocz?
i jeszcze jedno- w którym tygodniu ciąży robi się krzywą cukrową?czyli pije sie glukoze?
tak ja na każdą wizytę, czyli mniej więcej co 3 tygodnie mam robić..

a tak poza tym to piękne te wszystkie wasze ubranka i brzuszki oczywiście!

A ja właśnie zrobiłam blok czekoladowy tylko czekam aż zastygnie i będę wcinać wieczorem.. mniaaaamm...

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 17:31   #630
Puma13
Zadomowienie

Mój brzuszek dziękuje za miłe słowa

A co do tego ptaszka, to to tatuaż Araczki, szkoda, że nie ptaszek maleństwa ale okaże się za 2 i poł tygodnia, co ma między nóżkami

No i wyszlam na jakiegoś sadystę - mordercę pająków. Tą farbą, to oczywiście nie w domu, tylko u dziadka na wsi a teraz to nic oryginalnego, albo odkurzacz, albo rzucam w niego laczkiem.

Szajajaba, ciuszki śliczne

Lea, daj przepis na pierniczki, bo ja mam jakiś nie teges i mi nie smakowały.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości