|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
ale to praca pon-nied. a ja mam w wekendy szkołę i to co tydzien, wiec lipnie trochę a wątpie w to ze beda mi dawac wolne na weekendy
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
i co ?
![]() i jak tu do czegokolwiek sie zmobilizować !!
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
tak to jest.. ludzie zdesperowani to i o 23 pewnie dzwonili tam dzisiaj mam to rozmowe to jest recepcjonistka w "salonie urody" ( nie podam nazwy z wiadomych względów :P konkurencjo ) i właśnie nie wiem co mam mówić ile kasy chcieć jak się ubrać .. chyba pójdę jak zwykle czarne spodnie eleganckie buty i niebieska koszula .. ile powiedzieć 8-9 zł netto to nie za dużo ? |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam za 5,5 na reke i sie cieszyłam
chociaż w jednym pensjonacie dostawałam 10 pln za godzine na ręke ale z przyczyn małego ruchu nie zabawiłam tam długo
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
no no ja postanowiłam że za mniej niż 7 nie będę pracować i będę się tego trzymać
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
nie za dużo, bądź pewna siebie. Dobrym pracownikom należy sie wyższa stawka
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie nie dajmy się wykorzystywać tak samo jak na dzień próbny bezpłatny się nie zgodzę
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam cv na agenta ubezpieczeniowego
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Marti cos jeszcze znajdziesz
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
1100
a szary człowiek bez doświadczenia szuka pracy i jakie on ma w ogóle szanse ? zerowe |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie 1100!!!
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
1100?? W sumie się nie dziwię, każdy marzy by mieć państwową posadę. Nie ma szefa, który tylko patrzy żeby się noga podwinęła, dostaje się 13stki itp, nikto nie zostaje po godzinach w pracy, nie wymagają gruszek na wierzbie, jak dla mnie praca idealna.
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od jakiegoś czasu szukam pracy i stąd moje pytanie do tych, które zostały zaproszone na rozmowy kwalifikacyjne. Jak długo musiałyście czekać na odzew ze strony pracodawcy?
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
vretka roznie... czasami czekalam tydzien, dwa od zakonczenia rekrutacji, a raz zadzwonili dzien po zakonczeniu rekrutacji...
takze nie wiem od czego to zalezy...
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam, bo nie wiem, kiedy mogę zacząć się martwić, że się nie odzywają
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Z moich doświadczeń wynika, że jak się nie odzywają na drugi dzień po rozmowie to niestety nic z tego.
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
vretka a to Ci chodzi o czas kiedy maja sie odezwac po juz odbytej romowie
niedoczytalam... wiec ja nie pomoge... mam za soba 2 rozmowy i nikt nie zadzwonil pozniej ![]() Ja mam oferte pracy... moge zaczac od razu od grudnia, zaraz po tym jak skonczy mi sie obecna umowa. jest to oferta w sumie jako pracownik fizyczny przy maszynie do robienia jakis tam rzeczy z plastiku na dwie zmiany...no nie wiem... chyba sie skusze bo mam hipoteke i syna na karku wiec nie mam co szukac pracy w biurze a z czasem znajde cos moze w kierunku wyksztalcenia. czlowiek tyle kasy wypitolił na studia a skoncze przy maszynie ![]() ale wszystkiego trzeba sprobowac ![]() ![]() co myslicie?
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie, to rzeczywiście niezbyt precyzyjnie się wyraziłam
Chodziło mi o czas od złożenia cv do zaproszenia na rozmowę.
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie to bywa - do mnie dzwonili zarówno po 2-3 godzinach od wysłania, jak i po około tygodniu, więc tu reguły nie ma.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-26 o 19:01 |
|
|
|
|
#1372 |
|
Komplikatorka
|
Jak już pisałam wcześniej do mnie jedna firma zadzwoniła po ok. pół roku od złożenia dokumentów
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Nie strasz lepiej
Nie wyobrażam sobie czekać przez kolejne pół roku na odzew Niby moja aktualna praca nie jest zła, ale szału dostaję na myśl, że stoję w miejscu i w ogóle się nie rozwijam
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
uparta Marti, gdzieś przeglądasz ogłoszenia oprócz bialystokonline i innych ogólnych portali związanych z pracą? Ja mam wrażenie że kompletnie nic nie ma dla mnie, codziennie przeglądam ogłoszenia i nie mam gdzie WYSŁAĆ cv nawet, nie mówiąc o jakimś odzewie... ostatnio sięgnęłam do gazety, kompletnie nic
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Ja również jestem w trakcie poszukiwania pracy. już od jakiś 4-5 miesięcy niestety moim problemem jest to, że studiuję dziennie. oczywiście nie aplikuję na nie wiadomo jak wysokie stanowiska, ale np. sprzedawca, hostessa itp., mimo to i tak bez żadnych rezultatów. wysłałam już miliony zgłoszeń, byłam kilka razy na rozmowach kwalifikacyjnych i ... i nico. ja już nie wiem, może nie dochodzą moje cv, albo telefon mi szwankuje, albo jestem po prostu do niczego co prawda, doświadczenia nie posiadam oprócz odbytych praktyk i dorywczej pracy hostessy. ale skąd mam wziąć doświadczenie, jak nikt mnie nie chcę zatrudnić!![]() ta sytuacja już mnie dobija ... tym bardziej, że studia nie zajmują mi tak wiele czasu i jestem pewna, że dałabym radę połączyć naukę z pracą (nie ja jedyna ... !) sory za użalanie się na sobą, pewnie każda z Was czuje się tak samo beznadziejnie ![]() trzymam kciuki, żeby udało nam się w końcu znaleźć odpowiednią pracę
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
kikaaaa, ja swoją aktualną pracę zdobyłam właśnie podczas studiów dziennych, mniej więcej w połowie czwartego roku. Ale udało mi się to tylko dlatego, że po braku zainteresowania moim cv, kiedy odpowiadałam na ogłoszenia o pracę, zdecydowałam się na bezpłatne praktyki, po odbyciu których mnie zatrudniono. Jestem więc w o tyle dobrej sytuacji, że pracę mam i raczej nie mam ciśnienia, żeby znaleźć cokolwiek
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A po dupie mozna dostac tez i to czasmai lepiej niż u prywatnego pracodawcy np. jak NIK przyjdzie
|
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Z praca w urzędach to nie tak do końca sielanka.
Wiadomo, że wszystko rozbija się tu o politykę, więc w przypadku jakichkolwiek zmian (np. nowy prezydent miasta, nowy wojewoda itp) często zmienia sie również dyrektor/naczelnik/kierownik urzędu (jeżeli jest z "wrogiej" partii politycznej). Wiadomo też, że każdy nowy zwierzchnik ma "wspaniałe" pomysły, a osoba nad nim (np. wojewoda, czy marszałek) jeszcze wspanialsze co sprawia, że samo istnienie urzędu i praca w nim nie jest już tak pewna. Pracowałam rok w administracji państwowej i wiem coś na ten temat.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-11-26 o 20:38 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Nio zgadzam się
Aczkolwiek i tak jak dla mnie to praca marzeń prawie Więc cieszę się,że ją mam.Hosenka a czemu już nie pracujesz w urzedzie gdzie pracowałaś? |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam umowę na rok, dyrektor postanowił oszcządzać i nie podpisano nowej umowy niestety ... On ogólnie nie jest za pracownikami, uważa, że wszysto "samo się zrobi" i nie potrzeba tylu osob. Szkoda tylko, że jest to osoba zupełnie niekompetentna, nie wiedzaca w ógle na czym praca polega, a czytając z nimi wywiady w gazetach mozna boki zrywać. Co robi na tym stanowisku?? Tu kłania się polityka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

tak to jest.. ludzie zdesperowani to i o 23 pewnie dzwonili tam
chociaż w jednym pensjonacie dostawałam 10 pln za godzine na ręke 

niedoczytalam... wiec ja nie pomoge... mam za soba 2 rozmowy i nikt nie zadzwonil pozniej 

Chodziło mi o czas od złożenia cv do zaproszenia na rozmowę.
co prawda, doświadczenia nie posiadam oprócz odbytych praktyk i dorywczej pracy hostessy. ale skąd mam wziąć doświadczenie, jak nikt mnie nie chcę zatrudnić!