Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 22:33   #2881
poison.iv
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Przed chwilą przypadkiem trafiłam na stronę braheaven.pl kojarzycie ten sklep? mają rozmiary już od 28B Nie wiedziałam, że Rio w ogóle jest produkowany w takich rozmiarach Zawsze myślałam, że od 28DD
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:37   #2882
agta85
Wtajemniczenie

Raczej nie produkują. Przypuszczam, że sklep się pomylił.
Jeśli chodzi o sklep to powstał bardzo niedawno i w zasadzie niewiele o nim jeszcze wiadomo.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:52   #2883
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
aaa, czyli slusznie wyniuchalam, ze cosik na rzeczy jest

EDIT z wypowiedzi wlascicielki:

nie, no, jakos mnie nie dziwi, ze dziewczynie majacej na scisk 74 cm pod biustem, bylo ciasno w 60 - tce...
ja rozumiem, że jak ktoś ma dużo plastycznego tłuszczyku, to może potrzebować zaniżenia o 15cm, ale szczupłą dziewczynę wciskać w za ciasny stanik?! toż to zbrodnia..

Cytat:
Napisane przez lady_sparrow Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi agta85 i tikida.

Właśnie to jest najdziewniejsze w tych stanikach, które teraz niestety jeszcze noszę (dopiero zbieram fundusze na nowe), że 70A też jest na mnie dobry... ;/

W ogóle mierzyłam się jeszcze raz i wyszło mi, że pod biustem mam 73 cm, a w 88/87 cm, także sama nie wiem...

Chyba pomierzę się jeszcze raz za kilka dni, wtedy dopiero zdecyduję jaki rozmiar pasuję na mój mały biust.

A tak poza tym to mam jeszcze sporo artykułów do poczytania na temat idealnego stanika, także najpierw chyba skończę z nimi;p A później wybiorę coś dla siebie...

W każdym razie jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
stanik w rozmiarze 70A na pewno nie jest dobry, jeśli byś go założyła prawidłowo to by Ci się biust wylał albo miałabyś seksi buły. czytałaś instrukcję: Jak założyć stanik?

spróbuj brytyjskie 30E /polskie 65E/F, a ze ścisłych modeli 32D/70D (jak Ty mieścisz takie piersi w tym 70A? )
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:35   #2884
nelyen
Zadomowienie

cóż, wszechwiedzące "brafitterki" są koszmarne:/
poszłam swego czasu do outletowego 6 zmysłu z ciekawości i pytam, czy mają coś 60/65 a pani na to, że owszem, ale że ja to MUSZĘ nosić 60, bo nawet ona nosi (nie zdziwiłabym się, gdyby miała ciasno mierzone 70-75cm, ale co kto lubi).
potem na pytanie czy jakieś beżowe lub czarne 80/85 mają na moją mamę, to pani uśmiechnęła się i oznajmiła, że to NIEMOŻLIWE żeby moja mama miała nosić osiemdziesiątki. powiedziała to nawet jej nie widząc=='

nigdzie indziej nie spotkałam się z czymś takim, ale to trzeba tępić:/

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 11:08   #2885
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
cóż, wszechwiedzące "brafitterki" są koszmarne:/
poszłam swego czasu do outletowego 6 zmysłu z ciekawości i pytam, czy mają coś 60/65 a pani na to, że owszem, ale że ja to MUSZĘ nosić 60, bo nawet ona nosi (nie zdziwiłabym się, gdyby miała ciasno mierzone 70-75cm, ale co kto lubi).
potem na pytanie czy jakieś beżowe lub czarne 80/85 mają na moją mamę, to pani uśmiechnęła się i oznajmiła, że to NIEMOŻLIWE żeby moja mama miała nosić osiemdziesiątki. powiedziała to nawet jej nie widząc=='

nigdzie indziej nie spotkałam się z czymś takim, ale to trzeba tępić:/
Nelyen, a co oni mają w tym outlecie? Bo do Piaseczna jakoś zawsze mi daleko i nie mogę dojechać... Jak z cenami, rozmiarami, modelami?
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 11:23   #2886
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
http://www.balkonetka.pl/forum/czy-n...ch-wymiarach/1

dziewczyna skarży się, że jej dobrano za ciasny stanik nomen omen w Milli i odpowiedź pani właścicielki że im się wydaje

jestem tak zbulwersowana tą hipokryzją, że aż się we mnie gotuje i brak mi słów..
Aż odpisałam bo To chamstwo i arogancja.
Stary 2009-11-26, 12:26   #2887
Nektaryna
Zadomowienie

Cześć dziewczyny do wątku skierowała mnie Cyska więc piszę. Ja twierdze że mam dobrze dobrany stanik noszę 75 E.
Po wpisaniu w kalkulator
Twoje wymiary: 74/95
UK 30FF (65FF)
PL 65I
Sorrki ale wydaje mi się chore wciskanie mnie 74cm pod biustem w stanik który ma mieć 65cm...

Na stronie Milena w przeliczniku
Mój rozmiar 75D, ścisły 70 G, super ścisły 65 I.

No i dupa rozmiar 75 D jest za mały tzn miseczka jest za mała biust mi wyłazi górą. E natomiast jest idealny.
Takich kalkulatorów nie można sie ściśle trzymać bo one są po to żeby mniej więcej określić a tak naprawde lepiej isc do sklepu i przymierzyć.
Ścisły 70 G. Cóż przymierzałam stanik o rozmiarze 70cm pod biustem w sklepie ale czułam się niekomfortowo.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 12:41   #2888
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny do wątku skierowała mnie Cyska więc piszę. Ja twierdze że mam dobrze dobrany stanik noszę 75 E.
Po wpisaniu w kalkulator
Twoje wymiary: 74/95
UK 30FF (65FF)
PL 65I
Sorrki ale wydaje mi się chore wciskanie mnie 74cm pod biustem w stanik który ma mieć 65cm...

Na stronie Milena w przeliczniku
Mój rozmiar 75D, ścisły 70 G, super ścisły 65 I.

No i dupa rozmiar 75 D jest za mały tzn miseczka jest za mała biust mi wyłazi górą. E natomiast jest idealny.
Takich kalkulatorów nie można sie ściśle trzymać bo one są po to żeby mniej więcej określić a tak naprawde lepiej isc do sklepu i przymierzyć.
Ścisły 70 G. Cóż przymierzałam stanik o rozmiarze 70cm pod biustem w sklepie ale czułam się niekomfortowo.
obwód 65, który ma 65cm nie jest zrobiony ze sznurka tylko z gumki i rozciąga się od 70 do nawet ponad 80cm w zależności od jakości gumki w obwodzie. oczywiście idealnie byłoby brać obwód 75 na 75cm pod biustem, ale niestety większość producentów nie bierze pod uwagę naciągania się gumki obwodu i w rzeczywistości 75tka ma 75cm i rozciąga się do 80-90, czyli obwód ten nie spełnia swojego zadania - nie podtrzymuje biustu.

jeśli 65tka wydaje Ci się za ciasna, to spróbuj 70F/G - ma mniej więcej taką miseczkę jak 75E, ale piersi będą lepiej podtrzymane. jeśli 70tka wydawała Ci się ciasno to może trafiłaś na ścisły model albo przymierzałaś za małą miseczkę i piersi szły w obwód albo to kwestia przyzwyczajenia, 4cm zaniżenia to bardzo mało (niektórzy radzą 14 )

a jeśli chodzi o przeliczanie rozmiarów to bardziej sprawdza się: 1 rozmiar obwodu w dół i 1 miseczka w górę, i odwrotnie.

o kalkulatorze Mileny:
Cytat:
moim zdaniem najbardziej odpowiedni jest ten środkowy rozmiar, czyli "ścisły", a normalny i "super-ścisły" najlepiej obliczyć odejmując dla normalnego i dodając dla "super-ścisłego" jedną miseczkę. przynajmniej dla mnie się sprawdza.

mi kalkulator Mileny pokazuje
70AA -> 70B Romantica dobra
65C -> 65D Romantica o rozmiar za duża
60E -> 60E Romantica o rozmiar za duża
czyli wychodzi, że dla mnie dobre miseczkowo jest 70B, 65C i 60D

i nie ma co patrzeć na brytyjski rozmiar, bo wiadomo że prawie wszystkie kalkulatory źle pokazują

edit:
a jeśli chodzi o modele to Flamenco, Magnolia, Toffino i Sylvestrine są bardzo ścisłe lepiej nie zaniżać obwodu, te 3 pierwsze są raczej małomiseczkowe i mają taki krój, że góra miseczki lubi powiewać niezależnie od modelu, więc można je polecić tyle ze wzgledu na urodę natomiast pushupowate są dość rozciągliwe (chociaż ja odesłałam 60tke Romantice na 68pod bo było mi za ciasno, rozciągała się tylko do 68cm)
a tak w ogóle to rozmiar z kalkulatora jest tylko orientacyjny i trzeba sprawdzić nabiustnie jaki rozmiar nam pasuje

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-11-26 o 12:46
Stary 2009-11-26, 12:48   #2889
Nektaryna
Zadomowienie

Jeszcze dopiszę że duże ma znaczenie jeżeli komuś się pod biustem się tłuszczyk odkłada czy nie. Ja np mam tłuszczyk tylko na biodrach a pod piersiami mam skóre i kości. I po prostu mam tak szeroki rozstaw kości klatki piersiowej 74cm pod biustem.
Dodam że nie zawsze stanik 75cm pod biustem równa się innemu stanikowi o tym samym rozmiarze. Różne materiały z których są robione ich jakośc sprawia że jeden jest na nas za duży a inny leży idealnie bo jest elastyczny.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
jeśli 65tka wydaje Ci się za ciasna, to spróbuj 70F/G - ma mniej więcej taką miseczkę jak 75E, ale piersi będą lepiej podtrzymane. jeśli 70tka wydawała Ci się ciasno to może trafiłaś na ścisły model albo to kwestia przyzwyczajenia, 4cm zaniżenia to bardzo mało (niektórzy radzą 14 )
Ja nie przymierzałam jednego stanika ale kilka, w poniedziałek byłam na zakupach stanikowych
No i przymierzałam kilka 70 pod biustem w kilku sklepach ale nie czuje sie dobrze.
Tak jak napisałam przed chwilą 75 jest innej 75 nierówna np. mój stanik idealnie lezy i trzyma pod biustemAle ogólnie w 75 czuje się idealnie
Ogólnie żeby dobrać dobry stanik to potrzeba masę czasu.

Edytowane przez Nektaryna
Czas edycji: 2009-11-26 o 12:49
Stary 2009-11-26, 13:02   #2890
*kasieńka*
Zadomowienie

Nektarynka jeśli nie masz dużo tłuszczyku pod biustem to bardzo możliwe, że 70tka będzie wystarczająca, jednak 75 wydaje mi się, że będzie za luźne, chyba, że mega ścisły obwód W brytyjczykach celowałabym w 70F/32F a w polskich 70F/G. A najlepiej to pomierzyć jeśli masz możliwość pójścia do dobrego sklepu - zerknij na pierwszą stronę wątku, tam są adresy sklepów.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Nektarynka, a z jaką miską mierzyłaś te 70tki?

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 13:03   #2891
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Jeszcze dopiszę że duże ma znaczenie jeżeli komuś się pod biustem się tłuszczyk odkłada czy nie. Ja np mam tłuszczyk tylko na biodrach a pod piersiami mam skóre i kości. I po prostu mam tak szeroki rozstaw kości klatki piersiowej 74cm pod biustem.
(...)
Nektarynka, też tak mam I większość 70 jednak biorę, jedynie niektóre maskaradki 65.
W 65 niby też wchodzę, ale ciśnie mnie i zostawia ślady, otarcia zanim stanik się nie rozciągnie. A takie rozciąganie na siłę też nie ma sensu. Zauważyłam, że przyciasne 65 po rozciągnięciu jakoś bardziej zniszczone się wydają, niż jedynie ścisłe 70, które nie musiały się aż tak naciągać.
Nie wiem czy ktoś zrozumie, bo jakoś pokręcenie to opisałam
Kalkulator chyba zjeżdża do pełnej 5 w dół plus odejmuje 5, prawda? Przy takich granicznych wartościach jak 69 czy 74 to może się nie sprawdzać. I jak naprawdę ciasno mierzymy czasem tylko zejście o 5 wystarczy.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 13:30   #2892
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Nektarynka, też tak mam I większość 70 jednak biorę, jedynie niektóre maskaradki 65.
W 65 niby też wchodzę, ale ciśnie mnie i zostawia ślady, otarcia zanim stanik się nie rozciągnie. A takie rozciąganie na siłę też nie ma sensu. Zauważyłam, że przyciasne 65 po rozciągnięciu jakoś bardziej zniszczone się wydają, niż jedynie ścisłe 70, które nie musiały się aż tak naciągać.
Nie wiem czy ktoś zrozumie, bo jakoś pokręcenie to opisałam
Kalkulator chyba zjeżdża do pełnej 5 w dół plus odejmuje 5, prawda? Przy takich granicznych wartościach jak 69 czy 74 to może się nie sprawdzać. I jak naprawdę ciasno mierzymy czasem tylko zejście o 5 wystarczy.
Nie napisałaś pokrętnie, rozumiem
Musze się przejść zobaczyć w tym sklepie we Wrocławiu na ul. Ruskiej podanej na poczatku watku. Przymierze 70 G i 70 F i się zobaczy. A tu kalkulator mi zjechał o 9 cm bo z moich 74 na 65.
Nie tylko wciskanie się na siłę nie ma sensu ale jest niezdrowe. Jak już są otarcia na skórze to stanik jest za mały na 100%.
Widzę że kilka dziewczyn kupiło na wątku za małe staniki i mają jakies przedłużki czy coś...
Stary 2009-11-26, 13:59   #2893
kingaaaaaaaa
Raczkowanie

WITAM .
Postanowiłam ze wreszcie zacznę szukac dobrego biustonosza
moje wymiary to: pod biustem 68cm
w biuscie 83cm
w codziennej wersji noszę rozmiar 70B push up (ciągle musze go poprawiac i jakos tak 'spłasza' mi biust
przeliczyłam na dwóch kalkulatorach prawidłowy rozmiar
1. UK 28DD (60DD)
PL 60E
2. Rozmiar brytyjski 28(60)E
Rozmiar brytyjski stanik rozciągliwy 26(55)FF
Rozmiar brytyjski stanik ścisły 30(65)D
U mnie w okolicy niestety nie znajdę takich rozmiarówek w sklepach. Jakie polecacie sklepy internetowe z moim rozmiarem (jaki własciwie jest mój PL 60E a brytyjski 30(65)D czy 60DD??)
tylko nie za drogie w granicach 100zł ?
kingaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 14:20   #2894
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodam że nie zawsze stanik 75cm pod biustem równa się innemu stanikowi o tym samym rozmiarze. Różne materiały z których są robione ich jakośc sprawia że jeden jest na nas za duży a inny leży idealnie bo jest elastyczny.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ja nie przymierzałam jednego stanika ale kilka, w poniedziałek byłam na zakupach stanikowych
No i przymierzałam kilka 70 pod biustem w kilku sklepach ale nie czuje sie dobrze.
Tak jak napisałam przed chwilą 75 jest innej 75 nierówna np. mój stanik idealnie lezy i trzyma pod biustemAle ogólnie w 75 czuje się idealnie
Ogólnie żeby dobrać dobry stanik to potrzeba masę czasu.
tak, tłuszczyk ma znaczenie, osoby z tłuszczykiem czasami muszą zaniżać więcej, a bez tłuszczyku mogą mniej.
wolisz szukać ścisłych 75tek niż wziąć 70tke? stanik zawsze na początku dobrze trzyma a potem się rozciąga, jeśli weźmiesz mniejszy obwód to stanik będzie Ci służył dłużej. jeśli na początku stanik jest ścisły to można go nosić z przedłużką. zdarzyło Ci się, że jak podniosłaś ręce stanik wjechał na piersi? albo czy musisz poprawiać obwód, bo się rusza? = stanik jest za luźny.

polecam pooglądać balkonetke i sprawdzić wymiary dziewczyn
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30ff
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f

polecam poczytać linki z pierwszego posta. my do niczego Cię nie zmuszamy, pokazujemy tylko 'nową drogę' decyzja należy do Ciebie. dobrze że chociaż nie nosisz za małej miseczki.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Nie napisałaś pokrętnie, rozumiem
Musze się przejść zobaczyć w tym sklepie we Wrocławiu na ul. Ruskiej podanej na poczatku watku. Przymierze 70 G i 70 F i się zobaczy. A tu kalkulator mi zjechał o 9 cm bo z moich 74 na 65.
Nie tylko wciskanie się na siłę nie ma sensu ale jest niezdrowe. Jak już są otarcia na skórze to stanik jest za mały na 100%.
Widzę że kilka dziewczyn kupiło na wątku za małe staniki i mają jakies przedłużki czy coś...
jeśli nie chcesz za ciasnego obwodu to raczej nie polecam Milli, tutaj dlaczego..
http://www.balkonetka.pl/forum/czy-n...ch-wymiarach/1

za to możemy polecić sklep http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/, można się umówić z właścicielką na mierzenie, jest bardzo miła i pomocna.
Stary 2009-11-26, 14:23   #2895
hihi
Zakorzenienie

Ja w ogóle, jako dawno uświadomiona musze się wyżalić.

Od nie wiem jak długo wygarniam, masuję, próbuję przepchnąć, błagam, żeby się przesunęła, a ona nie chce. Mowa o fałdce przy pachach. Jak stanik zakładam, to wygarniam ją do miski, ale wystarczy ruch ręką i Znowu poza stanikiem. I tak od zawsze. Nawet w stanikach "piłujących pachy" mi się nie ustatkowała w odpowiednim miejscu, tylko wyłazi.

I drażni mie to nieziemsko, bo nieładnie wygląda w bluzkach i sukienkach typu tupa odciętych na prosto pod pachami..

Ma ktoś jakąś radę? Czy mam się z tym pogodzić, bo tak już mam i juz?
Stary 2009-11-26, 14:34   #2896
simeri
Wtajemniczenie

kingaaaaaaaa, polecane sklepy są w pierwszym poście tego wątku. poniżej 100zł można znaleźć wyprzedażowe modele Panache Cleo albo może coś z Pour Moi.
mierzyłaś się ciasno i na WYdechu? na 83 w biuście to raczej brytyjskie 28E i polskie 60F, ale może wystarczy 30D/65D

hihi, a może to tylko ..pacha, zawsze pod pachą jest fałdka skóry żeby można było ruszać rękami, chyba już nie da się z tym nic zrobić
Stary 2009-11-26, 14:35   #2897
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, a może to tylko ..pacha, zawsze pod pachą jest fałdka skóry żeby można było ruszać rękami, chyba już nie da się z tym nic zrobić
Dziękuję Ci, wlaśnie to potrzebowałam usłyszeć Bo mam "bułkową" obsesję i chwilami wszystko wepchnęłabym do miski, mimo, że wiem, że pod pachą musi być fałd skórny
Stary 2009-11-26, 15:12   #2898
kingaaaaaaaa
Raczkowanie

[QUOTE=simeri;15516217]kingaaaaaaaa, polecane sklepy są w pierwszym poście tego wątku. poniżej 100zł można znaleźć wyprzedażowe modele Panache Cleo albo może coś z Pour Moi.
mierzyłaś się ciasno i na WYdechu? na 83 w biuście to raczej brytyjskie 28E i polskie 60F, ale może wystarczy 30D/65D

tak ciasno pod biustem i na wydechu. no mam nadzieje ze kalkulator nie kłamie a pytałam o przeceny stanika w granicach 100zł bo to moj pierwszy zakup bedzie z takim rozmiarem wiec gdyby cos nie tak to wiadomo...
kingaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:18   #2899
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

[QUOTE=kingaaaaaaaa;155170 88]
Cytat:
kingaaaaaaaa, polecane sklepy są w pierwszym poście tego wątku. poniżej 100zł można znaleźć wyprzedażowe modele Panache Cleo albo może coś z Pour Moi.

tak ciasno pod biustem i na wydechu. no mam nadzieje ze kalkulator nie kłamie a pytałam o przeceny stanika w granicach 100zł bo to moj pierwszy zakup bedzie z takim rozmiarem wiec gdyby cos nie tak to wiadomo...
a ja znowu polece www.milena-bielizna.pl Bo sama niedawno tez chcialam na początek cos tańszego i nic innego nie moglam znaleźć;p Ciezko mi bylo trafić na wyprzedaz i zeby moj rozmiar byl i spelnial inne wymagania
Stary 2009-11-26, 15:54   #2900
simeri
Wtajemniczenie

[QUOTE=kingaaaaaaaa;155170 88]
Cytat:

to ja mam podobne wymiary 68/82 i z własnego doświadczenia polecałabym na początek spróbować 65D

np.
http://www.dopasowana.pl/product-pol...leo-5131-.html
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/164/p/313
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/164/p/178
http://www.bradea.pl/biustonosze/biu...verie_rozowy-1
na specjalne okazje
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/177
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/167/p/305 ten chyba lepiej 70C

do 100zł jest jeszcze np. Kostar, Konrad, Milena, i inne

edit:
a gdyby coś było nie tak, to stanik kupiony w sklepie internetowym można odesłać.

są jeszcze Effuniaki http://www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1...ze-Plunge.html one mają swoją rozmiarówkę, trzeba sprawdzić rozmiar w ich kalkulatorze (trzeba się jeszcze zmierzyć w pochyleniu, czyli tzw zwisie )

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-11-26 o 15:57
Stary 2009-11-26, 16:09   #2901
aliś
Zadomowienie

Przyszły moje Tease Me CK. Piękne ale wcale nie takie wielgachne
W naziązaniu do mojej Masqueradki Isis 30E, która się strasznie naciągnęłą ale była jedynym idealnym stanikiem. No i teraz troche mi się przytyło https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3158
z powodu braku rozmiaru i w obawie przed wilką miseczką, zamówiłam dla siebie:
28E -miniaturka, nawet nie próbowałam przymierzać
28FF -obawiałm się że będzie ogromne, bo CK Emily w tym rozmiarze była na mnie dobra ale ciut za duża i zabudowana; ten tymczasem okazłą się pasować, tylko piłuje mi pachy i wydaje mi się mniejszy od 30F, chyba przez to że jest ściślejszy i jak go naciągne to przez rozciągnięte fiszbiny mnie spłaszcza. No i ma 3 zapięca
30E - na pierszy rzut oka lezy dobrze (mierzylam jako pierwszy), obwód ścisły, wydaje się ze nie będzie się tak naciągał jak Masquerade, ale jak zmierzyłam
30F to uznałam że leży najlepiej. Pomimo że jest tak jak 28ff na 91,5 w biuście, a tyle to ja mam (dzisiaj się znów zmierzyłam) mierzone bardzo luźno (co się zmierzę to mi inaczej wychodzi), to nie odcina mi rąk i sutki nie próbują wyskoczyć. Więc zostaje, ku rozczarowaniu mamy, dla której ten rozmiar wzięłam, a na szczęscie dla mnie okazał się na nią za mały. Ścisły dobrze, 28 mnie dusi, choć boję się że po 2 miesiącach będzie za luźne
Jedyna wada - odznaczjące się zdobienie, a ja mam sporo cienutkich bluzek/golfów. Ja nie wiem dlaczego nie moge opróćz Isis znaleźć w miare gładkich ładnych jabłuszkujących staników do dekoltu. W cenie poniżej 130zł

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 17:21   #2902
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
...
30F to uznałam że leży najlepiej. Pomimo że jest tak jak 28ff na 91,5 w biuście, a tyle to ja mam (dzisiaj się znów zmierzyłam) mierzone bardzo luźno (co się zmierzę to mi inaczej wychodzi), to nie odcina mi rąk i sutki nie próbują wyskoczyć. Więc zostaje, ku rozczarowaniu mamy, dla której ten rozmiar wzięłam, a na szczęscie dla mnie okazał się na nią za mały. Ścisły dobrze, 28 mnie dusi, choć boję się że po 2 miesiącach będzie za luźne
Jedyna wada - odznaczjące się zdobienie, a ja mam sporo cienutkich bluzek/golfów. Ja nie wiem dlaczego nie moge opróćz Isis znaleźć w miare gładkich ładnych jabłuszkujących staników do dekoltu. W cenie poniżej 130zł
Jeśli teraz 30tka jest dobra na najluźniejszej haftce, to nie powinnaś się obawiać, że z czasem zrobi się za luźna, bo masz zapas
A jeśli chodzi o gładkie staniki, to na pewno uda Ci się coś znaleźć. Z halfcupów jest sporo modeli maskarade (georgiana, maia, pandora), z plungy effuniaki (morski, bakłażan, chilli).
Stary 2009-11-26, 17:44   #2903
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Jeśli teraz 30tka jest dobra na najluźniejszej haftce, to nie powinnaś się obawiać, że z czasem zrobi się za luźna, bo masz zapas
A jeśli chodzi o gładkie staniki, to na pewno uda Ci się coś znaleźć. Z halfcupów jest sporo modeli maskarade (georgiana, maia, pandora), z plungy effuniaki (morski, bakłażan, chilli).
Na najluźnieszą zapinam. Moja Isis tez zapinałam, ale wydaje mi się że Tease me jest z mniej rozciągliwego materiału. No Maskaradki sa piękne i mają sporo gładkich, ale ceny ponad 150zł, a effuniaki...na razie kombinuję gdzie kupic by możliwy był zwrot
Nie wiecie może czy Thrill me ma podobnie odznaczającą się koronkę/falbankę?

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 17:56   #2904
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Nelyen, a co oni mają w tym outlecie? Bo do Piaseczna jakoś zawsze mi daleko i nie mogę dojechać... Jak z cenami, rozmiarami, modelami?
ceny mają trochę niższe, patrzyłam wtedy akurat na dół do stroju kąpielowego fantasie i niestety, cena była tylko 20zł niższa niż w normalnych sklepach (120zł za dół do kostiumu)
a co do wyboru: panache, freya, fantasie i chyba to tyle

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Stary 2009-11-26, 19:02   #2905
Snufki
Rozeznanie

Szukam właśnie push-up'u 65G i malutko tego bardzo
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 19:47   #2906
nelyen
Zadomowienie

po co push up, nie starczy usztywniany?
do jakiejś konkretnej sukienki potrzebujesz na wyjście?

Stary 2009-11-26, 19:55   #2907
kawaarabska
Zadomowienie

no to jeszcze jedno pytanko tym razem o mnie. Kupiłam sobie z La Senzy kilka biustonoszy w rozmiarze 32F, teraz chciałabym zrobić ponowne zakupy tylko kupić 34, gdyż 32 muszę nosić w przypadku tej firmy z przedłużką, miseczka jest wtedy dobra.
Jaką miseczkę przy 34 polecacie? DD miałam okazję testować i było sporo za małe i teraz nie wiem czy celować w E czy też może nawet w F?

MÓJ BLOG książkowy

WYMIANKA wszystkowątek nowy
Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy
kawaarabska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 19:59   #2908
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Noo wlasnie a wkladki to sobie mozna dokupić na specjalne okazje...
Stary 2009-11-26, 20:24   #2909
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Przyzwyczaiłam się do noszenia push-upów, chyba daltego takiego szukam
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 21:15   #2910
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snufki Pokaż wiadomość
Przyzwyczaiłam się do noszenia push-upów, chyba daltego takiego szukam
no to teraz czas się przyzwyczaić do miękkich i na cienkiej piance a jeśli usztywniany to może Effuniak?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości