Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 08:19   #3391
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez kropelka2009 Pokaż wiadomość
Mam prośbę do żonek gdzie kupowaliście wódeczkę na wesele i jaką hurtownię byście mi poleciły. Od nowego roku znowu drożeje akcyza i chcielibyśmy kupić alkohol jeszcze w tym roku.
Mam nadzieję że żonki zaglądają jeszcze do tego wątku?
zaglądają, zaglądają... ale ja nie mam pojęcia skąd mieliśmy alkohol, bo to mój tata z TŻ-em jeździli załatwiać. zapytam TŻ-a, jak wróci z pracy.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 08:37   #3392
kropelka2009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
zaglądają, zaglądają... ale ja nie mam pojęcia skąd mieliśmy alkohol, bo to mój tata z TŻ-em jeździli załatwiać. zapytam TŻ-a, jak wróci z pracy.
super! będę wdzięczna!

"http://s10.suwaczek.com/20100515570223.png"
kropelka2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 09:07   #3393
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fragolinka Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki! idę dziś kupić prezenciki ale postanowiłam Was przepytać i może poszukać inspiracji - co Wy kupujecie TŻ na mikołajki czy gwiazdkę????? ja myślałam o czymś z naszymi zdjęciami (może puzzle, kubeczki albo kalendarz), albo o śmiesznym krawacie czy gaciach. Podpowiadajcie, kochane, jakie Wy macie pomysły???
miłego dzionka!
My z Tż postanowiliśmy ze kupimy sobie wspólny prezent kupujemy matę interaktywną do tańczenia dla dwóch osób wykorzystamy ją do spalania kalorii i do urozmaicenia zabaw sylwestrowych a mój Tż sam sobie robi prezent i bierze na raty 10" netbook'a ja już swoją pulę andrzejkowo-mikołajowo-gwiazdkową wyczerpałam bo w paxdzierniku moj Tz kupił mi nowy telefon

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2009-11-26 o 09:08
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 11:37   #3394
marta1403
Przyczajenie

Cytat:
Mnie sie podobał Wystrój ok, obsługa i jedzonko też (no może poza strasznie krwistym befsztykiem na początek nie wiem jak duże planujecie przyjęcie, choć dla mnie 140 to jest max na tej sali. My będziemy mieć połowe tego, więc pani namawiała nas na salę nad samym zalewem, ale nie wiem jak oni tam wcisakają po 70 osób, więc zrezygnowaliśmy. A do czerwca czy września 2011 jeszcze duuużo czasu, więc nie daj się zwariować, na pewno jeszcze są wolne terminy

Odpisala mi babeczka na maila i malo z krzesla nie spadlam...200zl/os jesli chcemy wesele w sobote, a jesli w niedziele to 150zl. No ale o niedzieli nie ma mowy, jestesmy w tym wzgledem zgodni. Więc żegnaj cudna salo A przyjęcie planujemy na 80 - 100 osób. Więc jeśli któraś z Was mzna godne polecenia lokale to pisać pisać pisać
marta1403 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 11:51   #3395
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
My z Tż postanowiliśmy ze kupimy sobie wspólny prezent kupujemy matę interaktywną do tańczenia dla dwóch osób wykorzystamy ją do spalania kalorii i do urozmaicenia zabaw sylwestrowych a mój Tż sam sobie robi prezent i bierze na raty 10" netbook'a ja już swoją pulę andrzejkowo-mikołajowo-gwiazdkową wyczerpałam bo w paxdzierniku moj Tz kupił mi nowy telefon
Tż to pewnie mój zapomi o jakimkolwiek prezencie bo jakiekolwiek święta inne niż urodziny i imieniny uznaje za komunistyczne ;0 hehhe

Ale ja szykuje mu niespodzianeczka a niech ma od żonki telefon o jakim zawsze marzył

Co do maty , oj można się zmęczyć oj można akurat mam pojedyńczą w sprzedaży i w domu ale i tak po 3 piosenkach jestem zlana potem

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 12:41   #3396
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta1403 Pokaż wiadomość
Odpisala mi babeczka na maila i malo z krzesla nie spadlam...200zl/os jesli chcemy wesele w sobote, a jesli w niedziele to 150zl. No ale o niedzieli nie ma mowy, jestesmy w tym wzgledem zgodni. Więc żegnaj cudna salo A przyjęcie planujemy na 80 - 100 osób. Więc jeśli któraś z Was mzna godne polecenia lokale to pisać pisać pisać
napisałam ci na priv o cenach względem liczby osób na 2010 więc skąd to zdziwienie
Na taką liczbę osób to Hotel Focus na Kraśnickich, karczma Rzym na Kraśnickich (choc jedna z wizażanek podobno widziała tam myszkę wędrująca po ścianie), Hotel Akropol jest ok na 100 osób (choć właścicielka mówi ze to lokal na 180os. ale nie warto jej słuchać ), dalej Dworek w Snopkowie, mniejsza sala w Zajeździe Kmicic
Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Co do maty , oj można się zmęczyć oj można akurat mam pojedyńczą w sprzedaży i w domu ale i tak po 3 piosenkach jestem zlana potem
dziewczyny a jaki jest koszt tej maty? droga?
Stary 2009-11-26, 12:45   #3397
8mouse3
Rozeznanie

Dziewczyny czy któras z Was słyszała coś bądź była na weselu w Bensip na budowlanej, lokal jest nowy- otworzony w 2008r. a ja nie mogę znaleźć żadnych opinii na jego temat na internecie Idę jeszcze do Żonek, może któraś z Nich coś wie
Stary 2009-11-26, 13:05   #3398
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropelka2009 Pokaż wiadomość
witam wszystkich!
Dawno nie zaglądałam na forum więc wszystkim świeżo upieczonym mężatkom gratulacje i pomyślności!!!
Mam prośbę do żonek gdzie kupowaliście wódeczkę na wesele i jaką hurtownię byście mi poleciły. Od nowego roku znowu drożeje akcyza i chcielibyśmy kupić alkohol jeszcze w tym roku.
Mam nadzieję że żonki zaglądają jeszcze do tego wątku?
pozdrawiam

Ja równieć pomyślałam o wcześniejszym kupnie alkoholu- właśnie ze względu na plany podniesienia akcyzy od stycznia. Ja kupiłam w "BIS`ie" w Lublinie na Energetyków 37. Wybraliśmy sobie Luksusową, we wrzesniu zapłaciliśmy 18,50zł/0,5litra.

Pozdrawiam
Stary 2009-11-26, 13:06   #3399
fragolinka
Raczkowanie

Cytat:
My robimy przyjęcie w Focusie na Kraśnickich. Byłam tam kilka razy jako gość weselny i było super (jedzonko, obsługa, pokoje hotelowe). Nie wiem jakie ceny mają na 2011 rok. My za czerwiec 2010 płacimy 150/os (bez ciasta i owoców, ale za to winko bez limitu) Co prawda w umowie jest zapis, ze cena moze wzrostnąć max o 10%, więc jak znam życie to pewnie wzrośnie. Aha, i bardzo fajny apartament dla Młodej Pary gratis Mam tylko jedno ale... co prawda robią tam przyjęcia do 100 osób, ale moim skromnym zdaniem przy 100 osobach byłoby trochę ciasno. My planujemy przyjęcie na ok 70.
A w Karczmie Rzym było nieźle, tylko jakby trochę mało jedzonka i też nie jakieś rewelacyjne (ale to pewnie zależy od tego co się tam powybiera), no i nie mieli noclegów na miejscu, a my będziemy potrzebować
fragolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 14:12   #3400
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość

dziewczyny a jaki jest koszt tej maty? droga?
zależy jaka czy do samego TV czy do Tv i komutera czy to Komutera czy do Xboxa

Do Tv w granicach 50-60zł
do Tv i kompa 60-80zł
do kompa lepsiejsza 500 utworów 80-90zł
do xboxa 30zł

każda oczywiscie ma różna ilośc utworów trzeba zwracać na to uwage przy kupnie, lepiej mieć wiecej za tą samą cene

25.08.2011

Stary 2009-11-26, 14:30   #3401
kamab22
Raczkowanie

Cytat:

do Tv i kompa 60-80zł
do xboxa 30zł

każda oczywiscie ma różna ilośc utworów trzeba zwracać na to uwage przy kupnie, lepiej mieć wiecej za tą samą cene
Jak wygląda ta mata? Taka do tv
Widziałam mate do tańczenia i zabawy ale z Fisher price, taka dla dzieci
http://allegro.pl/item821169885_fish...nia_r8141.html
Myśleliśmy żeby synkowi kupić ale on jeszcze na nią za mały jest.
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 14:42   #3402
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Jak wygląda ta mata? Taka do tv
Widziałam mate do tańczenia i zabawy ale z Fisher price, taka dla dzieci
http://allegro.pl/item821169885_fish...nia_r8141.html
Myśleliśmy żeby synkowi kupić ale on jeszcze na nią za mały jest.
cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=829268228

25.08.2011

Stary 2009-11-26, 14:52   #3403
kropelka2009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Ja równieć pomyślałam o wcześniejszym kupnie alkoholu- właśnie ze względu na plany podniesienia akcyzy od stycznia. Ja kupiłam w "BIS`ie" w Lublinie na Energetyków 37. Wybraliśmy sobie Luksusową, we wrzesniu zapłaciliśmy 18,50zł/0,5litra.

Pozdrawiam
Super dzięki!
Zaraz zadzwonie i dowiem sie czy nie maja jakiejs promocji teraz!

"http://s10.suwaczek.com/20100515570223.png"
kropelka2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 15:28   #3404
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któras z Was słyszała coś bądź była na weselu w Bensip na budowlanej, lokal jest nowy- otworzony w 2008r. a ja nie mogę znaleźć żadnych opinii na jego temat na internecie Idę jeszcze do Żonek, może któraś z Nich coś wie
opinii nie słyszałam, ale lokal oglądaliśmy z tż.
cena była w miarę przystępna (sprawdzę jak będę w domu), ale
i ALE jest dużo:
- ograniczona ilość jedzenia (małe porcje liczone na gramy, jak się skończy oczywiście dostawiają, ale później trzeba za to dopłacić i niestety wydaje mi się, ze mogą oszukiwać, bo przecież nikt nie sprawdzi ile na którym stole było donoszonych sałatek itp) a niestety nie pytają czy donieść jak coś brakuje, tylko na bieżąco uzupełniają a później dodatkowy rachunek wystawiają
- za sale płaci się gotówką (całość) po oczepinach. (kto ma przy sobie tyle gotówki i myśli o tym na weselu?? no i gdzie tyle kasy przechować od początku wesela do oczepin)
- to fimra państwowa i generalnie wszystkim zajmuje się fajny młody człowiek mający fajne pomysły, ale niestety prezesi to stare niereformowalne pryki według niego)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2009-11-26 o 16:41
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 19:39   #3405
8mouse3
Rozeznanie

Byłam dziś zobaczyć tą salę i powiem, że mi się podoba, ale ma dużo minusów- chociażby otoczenie, no i jest to jednak sala lepsza na konferencję niż na wesele, chociaż mojemu TŻ się podobała ( on nie lubi typowych sal weselnych, z setką baloników). Jednak nie zdecydujemy się na nią, jedzenie kompletnie nie jest sprawdzone, a to jest ważne- decydujemy się na Różaną W końcu jakiś konkret
Stary 2009-11-26, 21:16   #3406
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:

do Tv i kompa 60-80zł
do xboxa 30zł

dzięki

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Byłam dziś zobaczyć tą salę i powiem, że mi się podoba, ale ma dużo minusów- chociażby otoczenie, no i jest to jednak sala lepsza na konferencję niż na wesele, chociaż mojemu TŻ się podobała ( on nie lubi typowych sal weselnych, z setką baloników). Jednak nie zdecydujemy się na nią, jedzenie kompletnie nie jest sprawdzone, a to jest ważne- decydujemy się na Różaną W końcu jakiś konkret
to ta Willa Różana na al. Warszawskich?
Stary 2009-11-26, 21:24   #3407
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asharoken Pokaż wiadomość
Tikida, przyznam, że ja się nad tym zastanawiałam. Głównie ze względów finansowych, ponieważ nie chcę dodatkowo obciążać Rodziców, bo jest Im bardzo ciężko, a suknie które mi się podobają niestety osiągają wysokie ceny. Doszłam jednak do wniosku, że 50% ceny za wypożyczenie to jednak sporo , a ponadto znam siebie na tyle, że bałabym się, że coś się stanie sukience i radość byłaby zmącona niepokojem. Myślę, że zdecyduję się na szycie- ja akurat lubię styl 'sierotkowaty', więc z takim wybrana przeze mnie krawcowa problemu mieć nie będzie...
Jaki to styl sierotkowaty?
Ja w sukienkach (w tym i sukniach ślubnych) bardzo nie lubię przeładowania, więc chyba styl sierotkowaty mógłby mi się spodobać. Ostatnio coraz bardziej podobają mi się suknie w stylu takim jak tutaj. Tylko boję się, czy nie wyglądałabym na jeszcze mniejszą niż jestem w takiej prostej sukience

Cytat:
cześć dziewczynki! idę dziś kupić prezenciki ale postanowiłam Was przepytać i może poszukać inspiracji - co Wy kupujecie TŻ na mikołajki czy gwiazdkę????? ja myślałam o czymś z naszymi zdjęciami (może puzzle, kubeczki albo kalendarz), albo o śmiesznym krawacie czy gaciach. Podpowiadajcie, kochane, jakie Wy macie pomysły???
miłego dzionka!
My już mamy kwestię prezentu mikołajkowego za sobą - kupiliśmy wspólnie scrabble. Prezent bardzo udany, sprawdził się już na kilku wieczorach ze znajomymi, a i w dwie osoby bardzo fajnie się gra. W planach mam zakup jeszcze jednego prezentu, ale to już dla siebie.

Cytat:
Nieźle sobie liczą, poza tym widać, że zdzierają po różnicy w cenie między sobotą a niedzielą.

Powiem wam, że nam bardzo gładko poszły początki organizacji ślubu/wesela. Myślałam, że może być problem z terminami, ze zgraniem dj'a z salą i kościołem, że będziemy szukać, oglądać, porównywać a niczego takiego nie było

Pisałam wam, że ślub i wesele mamy w Kraśniku. Wszystko załatwialiśmy w październiku/listopadzie na wrzesień 2010. Zależało mi, żeby sala była jak najbliżej kościoła i naszych domów W grę wchodziły dwa lokale, które są ok. 5 min drogi pieszo od kościoła, ewentualnie braliśmy jeszcze pod uwagę 3 sale ok. 5 min drogi samochodem.

Pierwszy odpadł ze względu na liczbę minimalną, a drugi lokal akurat jeden termin wrześniowy miał wolny (11.09). Moja mama wstępnie go zarezerwowała, już nigdzie indziej nie dzwoniliśmy. Dj'a mieliśmy poleconego od znajomych, wysłałam do niego maila i akurat 11.09 miał wolne. Zrobiłam wstępną rezerwację.
Potem mieliśmy spotkanie z rodzicami (to była sobota), ustaliliśmy co chcemy. Potem umówiłam nas na wtorek na spotkanie z dj'em. We wtorek rano poszliśmy do kancelarii zaklepać datę ślubu (główna godzina 16.30 była zajęta, ale wszystkie wcześniejsze msze były wolne, więc wybraliśmy ostatnią możliwą o 15.45). Tego samego dnia mama zadzwoniła do lokalu i umówiła się na podpisanie umowy w czwartek. We wtorek wieczorem podpisaliśmy umowę z dj'em, w czwartek nasze mamy podpisały umowę z salą.
TŻ miał znajomego fotografa, do którego kilka dni później zadzwoniliśmy, 11.09 miał wolny termin (mówił, że to jedyna wrześniowa sobota, którą miał wolną ). Oby tak dalej
Stary 2009-11-26, 21:50   #3408
fragolinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Jaki to styl sierotkowaty?
Ja w sukienkach (w tym i sukniach ślubnych) bardzo nie lubię przeładowania, więc chyba styl sierotkowaty mógłby mi się spodobać. Ostatnio coraz bardziej podobają mi się suknie w stylu takim jak tutaj. Tylko boję się, czy nie wyglądałabym na jeszcze mniejszą niż jestem w takiej prostej sukience
hihihi to ja też się przyłączam do klubu sierotek cokolwiek to znaczy no bo ja rozumiem, ze wiele dziewczyn chce się poczuć w tym dniu jak księżniczka i to jest ok, ale mi sie marzy sukienka józefinka niczym z salonu warszawskiego znalazłam jedną bliską ideału, choć jeszcze nie mierzyłam, bo mam strasznego niechcieja do łażenia po salonach, więc póki co przeglądam neta. A ta sukienunia to model Novenna z nowej kolekcji Margarett:
http://www.margarett.pl/lang/pl/page.../3/kolekcja/9/
Pani w salonie, gdy byłam z koleżanką odbierać jej suknię ślubną co prawda delikatnie zasugerowała, że w józefinki są co prawda bardzo urocze, ale przy mojej urodzie i rozmiarze 36 będzie (jak się wyraziła) - "bardzo dziewczęco". Więc jej odparłam, że tak właśnie ma być!
No tak czy siak, za tydzień jadę na dłuuugie wakacje, wracam w połowie stycznia i wtedy się zobaczy
fragolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 23:41   #3409
asharoken
Raczkowanie

Tikida i Fragolinka, śpieszę wyjaśnić, że styl sierotkowaty to właśnie (w moim nazewnictwie ;-) taki, gdzie sukienka (i nie tylko) jest skromna i prosta. Taka, która niekoniecznie powali, kiedy się na nią spojrzy, ale ma właśnie ten dziewczęcy urok. I sporo takich jest właśnie w tym salonie, który jest po kliknięciu w wiadomości Tikidy. W salonie Margarett również sporo takich jest. Józefinki toże. Po prostu delikatne, dziewczęce, ale nie że jakieś jak zgrzebny worek. (ależ zamotałam! )
Tikida, właśnie w tym salonie jest sporo, które bardzo mi się podobają. Podobnie jak Ty, nie lubię przeładowania, jesli chodzi o sukienki. Moje marzenie to jeden z modeli Pronovias.
Myślę, że skoro jesteś drobną osóbką, to wcale nie musiałabyś wyglądać na mniejszą w prostej sukni, a nawet niektóre sukienki mogłyby być strzałem w dziesiątkę. Chyba głównym problemem jest to, że drobna dzieczyna ma trochę ograniczone pole manewru, bo w niektórych modelach 'ginie' w innych zaś wygląda za 'dziewczęco' Jednak myślę, że wybierzesz taką, która tylko podkreśli piękno
Fajny prezent sobie wybrałaś Wstyd się przyznać, ale ja mam lekki kłopot z doborem odpowiedniego rozmiaru biusthaltera.

Fragolinka, ja podobnie mam niechcieja do salonów i również stawiam na dziewczęcość, mimo tego, że niektórzy próbuję mnie przekonać, że to przecież tak wyjątkowy dzień, że powinnam mieć cud, miód kreację. Dla mnie to będzie właśnie sierotka ;-) A każda z nas ma różne upodobania i co dla jednej jest piękne, dla innej będzie takie sobie bądź niegodne uwagi. Tak czy inaczej będę musiała wybrać się do Wawy i zmierzyć 'moje' cudo

I wiecie co myślę? Najważniejsze, żebyśmy to my czuły się dobrze!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

P.S. Sukienka Novenna cudo!
asharoken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 09:42   #3410
Wioletaa
Raczkowanie

Och nie mam czasu się udzielać na forum ale ciągle was podczytuję
Ja właśnie po przejściu paru sklepów wreszcie trafiłam na tą jedyną
Mówię wam dziewczyny tak się cieszę, bo myślałam, że już pójdę nago do ślubu bo jakoś nic nie wpadało mi w oko I to jeszcze wszystko za rozsądną cenę bo jest wyprzedaż
Zdjęć nie mam ale w czwartek będę miała ją w domu to zrobię parę.
Pozdrawiam was wszystkie
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 09:47   #3411
gospella
Wtajemniczenie

czytam tak o tych sukniach, cenach za lokale, na szczęscie ja mam już to z głowy, teraz tylko zostało wydawanie kasy
ale że oszukują w lokalach weselnych to niestety prawda i obawiam się, że norma. ale żeby dopłacać np za doniesienie jedzenia to pierwsze słyszę.
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 09:59   #3412
MAGiALENA
Zakorzenienie

dziewczyny orientujecie się, czy jak się nie ma ubezpieczenia, to idąc prywatnie do lekarza, płaci się za wizytę plus jakaś dodatkowa opłata?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 10:27   #3413
asharoken
Raczkowanie

Magialena, prywatnie nic już nie dopłacasz. Only za wizytę

Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Wioletaa, ale Ci super! Póki co zostają mi różne wizje stroju ;-p
Pozdrowionka
asharoken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 10:36   #3414
paulink
Przyczajenie

GG do paulink

Cytat:
Napisane przez chrabaszcz Pokaż wiadomość
Witam!!!!
Biore slub 25 wrzesnia przyszlego roku. sale zamowiona mamy w siwym dymie w celejowie. moze ktos cos o tym slyszał? bo dopiero otwieraja ta restauracje. zamowilismy zespół Modem z Chełma. Jakies opinie? Bardzo prosze o pomoc.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Dziewczyny a ile placicie za zespol? Nam powiedzieli 5200 za dwa dni. czy to nie jest wysoka cena? podobno do 4 tys juz mozna znalezc jakies fajne zespoly.
HEJKA ja też pochodzę z okolic Kazimierza i biorę ślub w siwym dymie w Celejowie ale strasznie się boję bo to nowy lokal.....i tam jest tak nietypowo tak inaczej niz w salach weselnych,,a zespół mam na dwa dni za 4200 a liczba gosci 220.....
paulink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:49   #3415
paulink
Przyczajenie

GG do paulink

Ja też mam wesle w SIWYM DYMIE W CELEJOWIE i strasznie się martwie jak to będzie a wesele mam na ponad 200 osób,...a za zespol place za dwa dni 4200
paulink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 20:35   #3416
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość
dzięki

to ta Willa Różana na al. Warszawskich?
Tak, dokładnie, wesela organizują do 120 osób a my będziemy mieć zaproszonych niecałe 120, ale wiadomo, że nie wszyscy będą. Byliśmy tam na 2 weselach i było naprawdę fajnie. Jedzonko jest dobre, a sala sama w sobie jest elegancka i nie trzeba jej przystrajać No i NASZ termin jest wolny
Stary 2009-11-27, 22:13   #3417
kamab22
Raczkowanie

fragolinka bardzo ładna suknie. W ogóle większość z tej str jest śliczna

Cytat:
Napisane przez Wioletaa Pokaż wiadomość
Mówię wam dziewczyny tak się cieszę, bo myślałam, że już pójdę nago do ślubu bo jakoś nic nie wpadało mi w oko I to jeszcze wszystko za rozsądną cenę bo jest wyprzedaż
Pozdrawiam was wszystkie
Super ze masz juz suknie. Ja na przyszłą sobote jestem umowiona z krawcowa. Suknie już wybrana, mam nadzieje ze nic mi się już nie odmieni Musze tylko do salonu pójść jakiegoś i co do koloru się zorientować. Bo nie wiem czy suknia ma być biała czy tez może jakiś inny odcień.
Nie wiecie dziewczyny czy nadal istnieje ten sklep z sukniami ślubnymi w Galerii Orkana przy Tesco w Lublinie?
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 22:25   #3418
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asharoken Pokaż wiadomość
...
Myślę, że skoro jesteś drobną osóbką, to wcale nie musiałabyś wyglądać na mniejszą w prostej sukni, a nawet niektóre sukienki mogłyby być strzałem w dziesiątkę. Chyba głównym problemem jest to, że drobna dzieczyna ma trochę ograniczone pole manewru, bo w niektórych modelach 'ginie' w innych zaś wygląda za 'dziewczęco' Jednak myślę, że wybierzesz taką, która tylko podkreśli piękno
Fajny prezent sobie wybrałaś Wstyd się przyznać, ale ja mam lekki kłopot z doborem odpowiedniego rozmiaru biusthaltera.
Pocieszyłaś mnie tym, że jednak prosta suknia mogłaby być dla mnie W sumie to wszystko okaże się przy przymierzaniu. Do tej pory brałam pod uwagę tylko sukienki z dołem w kształcie litery A, ale ciągnie mnie do tych prostych
A co stanika, to żaden wstyd. Wiele kobiet ma z tym problem (mówi się, że nawet 90% Polek nosi źle dobrane staniki). Przed kupnem stanika trzeba zacząć od określenia swojego rozmiaru, czy po prostu się zmierzyć:
- ciasno pod biustem na wydechu
- luźno w biuście na lekkim wdechu
Swoje wymiary można wpisać do tego kalkulatora rozmiarów. Jeśli chciałabyś poczytać o dobieraniu staników (w pierwszym poście są zamieszczone najważniejsze informacje), zapraszam do naszego wizażowego wątku Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A ty?

Cytat:
Napisane przez Wioletaa Pokaż wiadomość
Pozdrawiam was wszystkie
Ale Ci fajnie. Koniecznie pochwal się zdjęciami.
Stary 2009-11-27, 23:12   #3419
bianeczkaa
Zakorzenienie

Magialena jak idziesz prywatnie to nikogo nie obchodzi czy masz ubezpieczenie czy nie. Płacisz jak wszyscy My podpiusaliśmy dzisiaj umowę z zespołem uf....

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 23:56   #3420
_Maya_
Zakorzenienie

a u nas od jutra tylko 9 miesięcy do ślubu...

Wioletta zazdroszczę Ci znalezienia tej jedynej no i szybkiej decyzji

dobranoc
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości