|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Cytat:
|
|
#572 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam ślub w czerwcu. Sama już nie wiem, kiedy mam zacząć szukać sukni. Na razie buszuje po internecie i ściągam zdjęcia sukienek do specjalnego folderu
Na razie zdecydowana jestem na ta jedną, nawet na 100%, po prostu zakochałam się gdy pierwszy raz ja ujrzałam. Tylko nie wiem czy będą kupowała w salonie - zapewne jest droga, zastanawiam się nad uszyciem. A może któraś z was orientuje się w jakiej cenie są suknie z marki Mori Lee?? |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze ze ja tez mam slub w czerwcu i juz ma zamowiona, mysle ze juz powinnas zaczac szukac, Panie z salonow doradzaja ze tak srednio 6 miesiecy przed slubem powinno sie zamawiac . I teraz sa przeceny w salonach wiec a noz trafisz na jakas obnizke tak jak ja np. moja kosztowala 1900zl a ze zamowilam przed koncem roku to place 1620zl zawsze cos. Co do cen tych sokni to nie mam pojecia. A suknia bardzo ladna
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Po wielkim boju wreszcie wybrałam ideał!
Ms Moda, model: SARA |
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
Śliczna!
|
#576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łaaaadnaaaa!!!bardzo podoba mi sie ta koronka u gory- bardzo eleganckie rozwiazanie. Suknie Mori Lee stoja w granicach 5 tysiecy jak sie orientuje- dla mnie to duzo:/, za duzo. Jesli i dla Ciebie to moze dobrym rozwiazaniem bedzie szycie w jakims salonie z mniejsza renoma? Oni maja nizsze ceny
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj też mam problem ze skrzywieniem kręgosłupa... mam 174/175cm i się garbię, skrzywienie w odcinku piersiowym, więc też szukam właśnie sukni, która zakryje, tzn. w miarę nie uwidoczni tego mankamentu... właśnie mi się wydawało, że suknie jedynie z gorsetem, np. bez ramiączek, uwypuklają skrzywienie, ale jak Ty się w niej dobrze czujesz i wyglądasz to super jest nadzieja, że i ja coś znajdę ![]() Czyli w sumie to przechowywanie sukni nie jest jakieś problematyczne
Edytowane przez __Lara Czas edycji: 2009-11-26 o 22:40 |
|
|
|
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Jeśli będziesz szukać sukni nie daj się namówić na wszywanie np. gąbki w jedną część sukni (tam, gdzie np. plecy się lekko zapadają), bo to jest bardzo niewygodne i dobre na krótką chwilę - mi po 10 minutowym staniu wszystko wróciło do normy). Może moja suknia nie wygląda tak, jak sobie ją wymarzyłam, jednak to, jak wyglądają w niej moje plecy rekompensuje wszystko! Większość sukni, które upatrzyłam w necie, a później przymierzałam okazały się niewypałem, głównie z powodu kręgosłupa Dlatego musiałam zostawić marzenia i zejść na ziemię. W gruncie rzeczy wolę wyglądać lepiej w innej sukni, niż okropnie w tej wymarzonej Lara - Trzymam kciuki i wierzę, że Ty też coś znajdziesz! Jeśli spotkasz tę wymarzoną wstaw fotkę Pozdrawiam!
|
|
#579 |
|
Przyczajenie
|
Zadzwonię do salonu mori lee i się zapytam ile kosztuje ta suknia, ale na pewno tania nie jest. Wolałabym znaleźć coś góra do 3 tysięcy.
Ale suknia tak mnie urzekła, że pójdę też do salonu w moim mieście, może potrafiliby uszyć mi taką samą. Na początku nie chciałam mieć szytej sukni, ale to jest chyba dobre rozwiązanie. no i właśnie - ślub w czerwcu a jest prawie grudzień, czy naprawdę powinnam się pośpieszyć?!! |
|
|
|
#580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) mówili, że na suknię czeka się około 6 miesięcy, więc teoretycznie masz jeszcze troszeczkę czasu (myślę, że max. do połowy stycznia). Myślę, że szycie jest dobrym rozwiązaniem w przypadku bardzo drogich sukni, bo np. mojej koleżance w jednej pracowni szyto sukienkę na wzór La Sposy za 1/3 salonowej ceny. Może nie była identyczna, ale odróżniały ją od oryginału tylko szczegóły (np.koronka miała troszkę inny wzór).
|
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
No dobre do tej pory was tylko czytałam z ukrycia i przyszedł czas na mnie aby pokazać swoją suknie, w ogóle jej nie brałam pod uwagę w dotychczasowych poszukiwaniach czysty przypadek że ją przymierzyłam i okazał się strzałem w dziesiątkę!!!!
nie mam wprawy za ładowaniu zalączników mam nadzieje że widać bez problemów, model white one nr 176 kolor ecru |
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ladna sukienka i bardzo ladna figura naprawde super
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obeszłam dziś z mamą z 10 salonów! I słuchajcie, najpiękniej wyglądałam w sukni, której w ogóle nie brałam po uwagę!!! Krój, który sobie wybrałam nie pasuje mi!!! dla mnie to był szok!!! Do tego okazało się, że w ecru jest mi ładniej niż w białym!!! taki kolor krem dokładnie, między ecru a białym ![]() W sukni ślicznie wyglądam, Panie wpięły mi jeszcze welon i założyły rękawiczki ![]() Suknię jak kupię będę mieć 30% rabat i możliwość za darmo jej przechowania wyczyszczą mi ją przed ślubem, naniosą poprawki Panie były super w salonie, doradzały mi nawet bieliznę jaką kupić latały wokół mnie, przynosiły suknie to pierwszy salon do jakiego weszłam i jak zobaczyłam tą suknię to mówię mamie: "eee, nieee, ta nieee". A wyglądam w niej ślicznie od razu wyczułam, że to ta ![]() Mimo, że obeszłam niemal wszystkie salony w Katowicach to ta przebija wszystkie ![]() Jadę ją chyba kupić ![]() Aha, zdjęcia nie mam, bo nie można było robić, ale to ta: http://www.sarah.com.pl/foto/galeria..._kat=3&id=2909 Ale jestem szczęśliwa |
|
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc gratuluję udanego wyboru a ten salon z miłymi Paniami, to ten sam co w linku? bo ja jestem z Katowic i dobrze wiedzieć w którym salonie jest fajna obsługa, żeby to przymierzanie sukien w koszmar się nie zmieniło
|
|
|
#585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Panie są bardzo fajne!!! ![]() W innych salonach jest już różnie...np. w salonie Lisa Ferrera było daremnie... taka blondyna mnie obsługiwała. W Agnes lepiej, ale też średnio. W salonie Margarett, nowo otwarty koło Placu Andrzeja, też fajnie, ale Panie mało doradzają. Byłam jeszcze w innych, ale tak średnio. Najlepiej było właśnie w Sarah, Panie były wspaniałe!
|
|
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
__Lara sukienka boska!
sama sie niedawno przekonalam ze co innego na wieszaku a co innego na zdjeciu a jeszcze inaczej wyglada na tobie dlatego Panny młode 2010, nie przegladajcie sukienke w internecie tylko szturmujcie salony!!!!!! ![]() |
|
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dokładnie! Ja się cieszę, że nie żyję w złudzeniach dalej, że inna mi pasuje ![]() Bosko to ona na mnie wygląda ![]() ![]() jak już ją kupię to zrobię zdjęcie w salonie i wkleję
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuuluję wyboru Ja też się przekonałam, że co innego może nam się podobać na obrazku, a inaczej wychodzi w rzeczywistości
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, jednak mam inną suknię
dziś mi został jeden salon i nie żałuję...salon Classa, suknia biała, poszerzona, bajeczna już kupiona ![]() Same oceńcie Pani powiedziała, że to bzdura, że pięknie wyglądam w białym kolorze i rzeczywiście pięknie ![]() I radzę naprawdę teraz kupować, bo są niesamowite przeceny tą mam w obniżce za 2000zł, do tego gratis halka i welon
Edytowane przez __Lara Czas edycji: 2009-12-01 o 18:43 |
|
|
|
#590 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#591 |
|
Przyczajenie
|
niestety, przespałam wyprzedaże, pewnie już jest za późno, ja niestety zacznę chodzenie po salonach od następnej soboty, po prostu w inny dzień nie dam rady, a salony w soboty sa czynne od 10 do 14
![]() najpierw udam sie do salonu z sukniami mori lee, może jest cień nadziei, że moja wymarzona będzie na mnie czekała... |
|
|
|
#592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I radziłabym Ci zrezygnowac z rękawiczek, jakos nie moge zrozumiec po co one komu? Ani to ładne, ani praktyczne. No ale. Szczęścia życzę
|
|
|
|
|
#593 |
|
Przyczajenie
|
Byłam dziś w salonie sukien u siebie w mieście - z całej kolekcji podobała mi się tylko jedna - jedyna suknia, załączam jej zdjęcie. Nie przymierzałam jej, ale bardzo mi się spodobała - właśnie czegoś podobnego szukam, w miarę skromna, bez "udziwnień" ale nie wiem już
Pani powiedziała, że szyja wszystko, więc zapewne zaniosę im zdjęcie sukni która zamieściłam powyżej i będę się modliła żeby tylko niczego nie zepsuli ![]() póki co - jadę w sobotę do stolicy... |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
_Lara przepraszam, ze wtrace swoje 3 grosze, ale masz bardzo szczuple ramionka (ja tez stety niestety mam takowe...), one b.rzucaja sie w oczy w sukniach bez ramiaczek, gdyz dekolt jest calkowicie odkryty, wiec moim zdaniem powinnas miec ramiaczka do sukni lub w ogole suknie z szerokimi ramiaczkami w tzw. V. Nie wiem czy do konca zrozumialas o co mi chodzi
Zalaczam przykladowe linkihttp://madonna.pl/pl/lasposa.php?s=63.lady http://madonna.pl/pl/lasposa.php?s=febrero Ja osobiscie do mojej dorobilam ramiaczka, tzn. nie sama tylko Panie w salonie a i tak sie zamarwiam swoimi kurczakowatymi ramionami Oczywiscie to tylko moja sugestia, nie chcialam tutaj nikogo obrazic
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Lara bardzo fajna sukienka. Tylko wyrzuciłabym te getry na rękach. Jak dla mnie psują efekt. A tak poza tym to bomba
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
wrzucałam już kiedyś fotki sukienek miałam już nawet projekt u krawcowej, ale nie oparłam się pokusie obejrzenia nowych kolekcji. I znalazłam te jedną. Poniżej wklejam fotki. Nie będę miała trenu i będę miała dorobione ramiączka taka koronkowe. Kolor taki śmietankowy. Życzę wszystkim wytrwania w szukaniu tej jednej, jedynej. Moniczka83 - ja ślub mam 5 czerwca i krawcowa powiedziała mi że na początku grudnia mam już przyjść do miary. A panie w salonie też mówiły że tak z 6 miesięcy wcześniej trzeba. |
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do slubu to ja tez 05 czerwca
|
|
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez juz swoja wrzucalam, ale niedawno stwierdzilam, ze na wesele chce miec woalke. Co o tym myslicie?
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
>>anka<< b.ladna
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Powiem szczerze ze bardzo ladna, ja tez mam jednoczesciowa i tez jest wyszywana krysztalkami svaroskiego
oj też mam problem ze skrzywieniem kręgosłupa... mam 174/175cm i się garbię, skrzywienie w odcinku piersiowym, więc też szukam właśnie sukni, która zakryje, tzn. w miarę nie uwidoczni tego mankamentu... właśnie mi się wydawało, że suknie jedynie z gorsetem, np. bez ramiączek, uwypuklają skrzywienie, ale jak Ty się w niej dobrze czujesz i wyglądasz to super 

Oczywiscie to tylko moja sugestia, nie chcialam tutaj nikogo obrazic