![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Przed chwilą przypadkiem trafiłam na stronę braheaven.pl kojarzycie ten sklep? mają rozmiary już od 28B Nie wiedziałam, że Rio w ogóle jest produkowany w takich rozmiarach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Wtajemniczenie
|
Raczej nie produkują. Przypuszczam, że sklep się pomylił.
Jeśli chodzi o sklep to powstał bardzo niedawno i w zasadzie niewiele o nim jeszcze wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
spróbuj brytyjskie 30E /polskie 65E/F, a ze ścisłych modeli 32D/70D (jak Ty mieścisz takie piersi w tym 70A? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zadomowienie
|
cóż, wszechwiedzące "brafitterki" są koszmarne:/
poszłam swego czasu do outletowego 6 zmysłu z ciekawości i pytam, czy mają coś 60/65 a pani na to, że owszem, ale że ja to MUSZĘ nosić 60, bo nawet ona nosi (nie zdziwiłabym się, gdyby miała ciasno mierzone 70-75cm, ale co kto lubi). potem na pytanie czy jakieś beżowe lub czarne 80/85 mają na moją mamę, to pani uśmiechnęła się i oznajmiła, że to NIEMOŻLIWE żeby moja mama miała nosić osiemdziesiątki. powiedziała to nawet jej nie widząc==' nigdzie indziej nie spotkałam się z czymś takim, ale to trzeba tępić:/
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny do wątku skierowała mnie Cyska więc piszę. Ja twierdze że mam dobrze dobrany stanik noszę 75 E.
Po wpisaniu w kalkulator Twoje wymiary: 74/95 UK 30FF (65FF) PL 65I Sorrki ale wydaje mi się chore wciskanie mnie 74cm pod biustem w stanik który ma mieć 65cm... Na stronie Milena w przeliczniku Mój rozmiar 75D, ścisły 70 G, super ścisły 65 I. No i dupa rozmiar 75 D jest za mały tzn miseczka jest za mała biust mi wyłazi górą. E natomiast jest idealny. Takich kalkulatorów nie można sie ściśle trzymać bo one są po to żeby mniej więcej określić a tak naprawde lepiej isc do sklepu i przymierzyć. Ścisły 70 G. Cóż przymierzałam stanik o rozmiarze 70cm pod biustem w sklepie ale czułam się niekomfortowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli 65tka wydaje Ci się za ciasna, to spróbuj 70F/G - ma mniej więcej taką miseczkę jak 75E, ale piersi będą lepiej podtrzymane. jeśli 70tka wydawała Ci się ciasno to może trafiłaś na ścisły model albo przymierzałaś za małą miseczkę i piersi szły w obwód albo to kwestia przyzwyczajenia, 4cm zaniżenia to bardzo mało (niektórzy radzą 14 ![]() a jeśli chodzi o przeliczanie rozmiarów to bardziej sprawdza się: 1 rozmiar obwodu w dół i 1 miseczka w górę, i odwrotnie. o kalkulatorze Mileny: Cytat:
![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-11-26 o 12:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zadomowienie
|
Jeszcze dopiszę że duże ma znaczenie jeżeli komuś się pod biustem się tłuszczyk odkłada czy nie. Ja np mam tłuszczyk tylko na biodrach a pod piersiami mam skóre i kości. I po prostu mam tak szeroki rozstaw kości klatki piersiowej 74cm pod biustem.
Dodam że nie zawsze stanik 75cm pod biustem równa się innemu stanikowi o tym samym rozmiarze. Różne materiały z których są robione ich jakośc sprawia że jeden jest na nas za duży a inny leży idealnie bo jest elastyczny. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() No i przymierzałam kilka 70 pod biustem w kilku sklepach ale nie czuje sie dobrze. Tak jak napisałam przed chwilą 75 jest innej 75 nierówna np. mój stanik idealnie lezy i trzyma pod biustem ![]() ![]() Ogólnie żeby dobrać dobry stanik to potrzeba masę czasu. Edytowane przez Nektaryna Czas edycji: 2009-11-26 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
Nektarynka jeśli nie masz dużo tłuszczyku pod biustem to bardzo możliwe, że 70tka będzie wystarczająca, jednak 75 wydaje mi się, że będzie za luźne, chyba, że mega ścisły obwód
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Nektarynka, a z jaką miską mierzyłaś te 70tki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() W 65 niby też wchodzę, ale ciśnie mnie i zostawia ślady, otarcia zanim stanik się nie rozciągnie. A takie rozciąganie na siłę też nie ma sensu. Zauważyłam, że przyciasne 65 po rozciągnięciu jakoś bardziej zniszczone się wydają, niż jedynie ścisłe 70, które nie musiały się aż tak naciągać. Nie wiem czy ktoś zrozumie, bo jakoś pokręcenie to opisałam ![]() Kalkulator chyba zjeżdża do pełnej 5 w dół plus odejmuje 5, prawda? Przy takich granicznych wartościach jak 69 czy 74 to może się nie sprawdzać. I jak naprawdę ciasno mierzymy czasem tylko zejście o 5 wystarczy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze się przejść zobaczyć w tym sklepie we Wrocławiu na ul. Ruskiej podanej na poczatku watku. Przymierze 70 G i 70 F i się zobaczy. A tu kalkulator mi zjechał o 9 cm bo z moich 74 na 65. Nie tylko wciskanie się na siłę nie ma sensu ale jest niezdrowe. Jak już są otarcia na skórze to stanik jest za mały na 100%. Widzę że kilka dziewczyn kupiło na wątku za małe staniki i mają jakies przedłużki czy coś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
WITAM .
Postanowiłam ze wreszcie zacznę szukac dobrego biustonosza ![]() moje wymiary to: pod biustem 68cm w biuscie 83cm w codziennej wersji noszę rozmiar 70B push up (ciągle musze go poprawiac i jakos tak 'spłasza' mi biust przeliczyłam na dwóch kalkulatorach prawidłowy rozmiar 1. UK 28DD (60DD) PL 60E 2. Rozmiar brytyjski 28(60)E Rozmiar brytyjski stanik rozciągliwy 26(55)FF Rozmiar brytyjski stanik ścisły 30(65)D U mnie w okolicy niestety nie znajdę takich rozmiarówek w sklepach. Jakie polecacie sklepy internetowe z moim rozmiarem (jaki własciwie jest mój PL 60E a brytyjski 30(65)D czy 60DD??) tylko nie za drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wolisz szukać ścisłych 75tek niż wziąć 70tke? stanik zawsze na początku dobrze trzyma a potem się rozciąga, jeśli weźmiesz mniejszy obwód to stanik będzie Ci służył dłużej. jeśli na początku stanik jest ścisły to można go nosić z przedłużką. zdarzyło Ci się, że jak podniosłaś ręce stanik wjechał na piersi? albo czy musisz poprawiać obwód, bo się rusza? = stanik jest za luźny. polecam pooglądać balkonetke i sprawdzić wymiary dziewczyn ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30ff http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f polecam poczytać linki z pierwszego posta. my do niczego Cię nie zmuszamy, pokazujemy tylko 'nową drogę' ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
http://www.balkonetka.pl/forum/czy-n...ch-wymiarach/1 za to możemy polecić sklep http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/, można się umówić z właścicielką na mierzenie, jest bardzo miła i pomocna. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle, jako dawno uświadomiona musze się wyżalić.
Od nie wiem jak długo wygarniam, masuję, próbuję przepchnąć, błagam, żeby się przesunęła, a ona nie chce. Mowa o fałdce przy pachach. Jak stanik zakładam, to wygarniam ją do miski, ale wystarczy ruch ręką i ![]() I drażni mie to nieziemsko, bo nieładnie wygląda w bluzkach i sukienkach typu tupa odciętych na prosto pod pachami.. Ma ktoś jakąś radę? ![]() ![]()
#2896 |
Wtajemniczenie
|
kingaaaaaaaa, polecane sklepy są w pierwszym poście tego wątku. poniżej 100zł można znaleźć wyprzedażowe modele Panache Cleo albo może coś z Pour Moi.
mierzyłaś się ciasno i na WYdechu? na 83 w biuście to raczej brytyjskie 28E i polskie 60F, ale może wystarczy 30D/65D hihi, a może to tylko ..pacha, zawsze pod pachą jest fałdka skóry żeby można było ruszać rękami, chyba już nie da się z tym nic zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=simeri;15516217]kingaaaaaaaa, polecane sklepy są w pierwszym poście tego wątku. poniżej 100zł można znaleźć wyprzedażowe modele Panache Cleo albo może coś z Pour Moi.
mierzyłaś się ciasno i na WYdechu? na 83 w biuście to raczej brytyjskie 28E i polskie 60F, ale może wystarczy 30D/65D tak ciasno pod biustem i na wydechu. no mam nadzieje ze kalkulator nie kłamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kingaaaaaaaa;155170 88]
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kingaaaaaaaa;155170 88]
Cytat:
![]() np. http://www.dopasowana.pl/product-pol...leo-5131-.html http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/164/p/313 http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/164/p/178 http://www.bradea.pl/biustonosze/biu...verie_rozowy-1 na specjalne okazje http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/166/p/177 http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/167/p/305 ten chyba lepiej 70C do 100zł jest jeszcze np. Kostar, Konrad, Milena, i inne edit: a gdyby coś było nie tak, to stanik kupiony w sklepie internetowym można odesłać. są jeszcze Effuniaki http://www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1...ze-Plunge.html one mają swoją rozmiarówkę, trzeba sprawdzić rozmiar w ich kalkulatorze (trzeba się jeszcze zmierzyć w pochyleniu, czyli tzw zwisie ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-11-26 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zadomowienie
|
Przyszły moje Tease Me CK. Piękne
![]() ![]() W naziązaniu do mojej Masqueradki Isis 30E, która się strasznie naciągnęłą ale była jedynym idealnym stanikiem. No i teraz troche mi się przytyło ![]() z powodu braku rozmiaru i w obawie przed wilką miseczką, zamówiłam dla siebie: 28E -miniaturka, nawet nie próbowałam przymierzać 28FF -obawiałm się że będzie ogromne, bo CK Emily w tym rozmiarze była na mnie dobra ale ciut za duża i zabudowana; ten tymczasem okazłą się pasować, tylko piłuje mi pachy i wydaje mi się mniejszy od 30F, chyba przez to że jest ściślejszy i jak go naciągne to przez rozciągnięte fiszbiny mnie spłaszcza. No i ma 3 zapięca ![]() 30E - na pierszy rzut oka lezy dobrze (mierzylam jako pierwszy), obwód ścisły, wydaje się ze nie będzie się tak naciągał jak Masquerade, ale jak zmierzyłam 30F to uznałam że leży najlepiej. Pomimo że jest tak jak 28ff na 91,5 w biuście, a tyle to ja mam (dzisiaj się znów zmierzyłam) mierzone bardzo luźno (co się zmierzę to mi inaczej wychodzi ![]() ![]() Jedyna wada - odznaczjące się zdobienie, a ja mam sporo cienutkich bluzek/golfów. Ja nie wiem dlaczego nie moge opróćz Isis znaleźć w miare gładkich ładnych jabłuszkujących staników do dekoltu. W cenie poniżej 130zł ![]()
![]() |
#2902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o gładkie staniki, to na pewno uda Ci się coś znaleźć. Z halfcupów jest sporo modeli maskarade (georgiana, maia, pandora), z plungy effuniaki (morski, bakłażan, chilli). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiecie może czy Thrill me ma podobnie odznaczającą się koronkę/falbankę?
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wyboru: panache, freya, fantasie i chyba to tyle
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Rozeznanie
|
Szukam właśnie push-up'u 65G i malutko tego bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
po co push up, nie starczy usztywniany?
do jakiejś konkretnej sukienki potrzebujesz na wyjście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zadomowienie
|
![]() Jaką miseczkę przy 34 polecacie? DD miałam okazję testować i było sporo za małe i teraz nie wiem czy celować w E czy też może nawet w F?
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy ![]() WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2909 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.