|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Jezuuuuuuu dziewczyny! Juz trzeci raz zadaje to pytanie i nikt mi nie odpowiedzial.....
![]() teraz widze z malutka ![]() w Polsce wasze dzieci mialy obowiazekowe badania typu osluchanie serduszka, badanie krwi i moczu? Bo moj jeszcze nic z tych rzeczy... Moze teraz doczekam sie odpowiedzi ![]() Malutka sliczne zdjecie w wanience...z reszta ja zawsze z usmiechem ogladam zdjecia Dawidka ![]() A na reszte sie obraziłam Pa ![]()
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Malutka no i Dawidka pochwaliłaś i zobaczysz już grzeczny nie będzie
![]() ![]() ![]() Biały komplecik bardzo mi się podoba,zdolniacha z twojej babci ![]() ![]() Marika Dobrze,że z Igorkiem ok.Szkolę małą,żeby lepsza od matki była,bo ja to dwie lewe ręce, a do tego w niedziele urodzona.Hmm Milenka też w niedzielę,to teraz wiem,czemu jej te mycie okien tak słabo dzisiaj wychodziło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | ||
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Malutka słodziaszek, nie widać ze wcześniak...a mam porównanie ![]()
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-11-26 o 22:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasze miasteczko to tez dziura, choc bardzo turystyczna ![]() ![]() Zostaw Tzta i przyjezdzajcie ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ![]() ![]() ![]() U nas nie ma zadnych badan ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Eve już to widzę: ja rzucę TŻta ty rzucisz swojego i będziemy żyły z zasiłków
![]() ![]() ![]() ![]() Bzdury piszę,znaczy czas spać. Dobranoc kobitki i ty Mell też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
szyciowa specjalistka :)
|
nacieraj (ja mam pulmex) i pokroić czosnek ( u mnie bardzo skuteczne) koło główki postaw w nocy (dobrze inhaluje) wit. c dawaj. I jak zacznie kasłać w czasie spania to od katarku będzie.....a i wietrz pokój by powietrze było świeże...i jak nie ma gorączki to dzidzię też "wietrz"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz dalej bo ta perspektywa mnie oczarowala ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
dzieki Kochana ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w szpitalu mi dokladnie przebadali Kale ![]() u nas nie ma rutynowych badan ![]() jesli cos jest nie tak,z naszych obserwacji to idziemy i wtedy zaczynaj "cos"dzialac a tak..nie Meluniu-ja mialam Ci szybciutko odpisac ale na dwa fronty pisze ![]() ![]() nie gniewasz sie ![]() chyba nie sklocisz juz prawie rodziny ![]() malutka-Dawidek jest przeslodki ![]() (myle sie ,czy jest do Ciebie podobny? ![]() a jak pieknie siedzi ![]() szaliczek ,czapunia i rekawiczki tez mi sie bardzo podobaja.. ![]() mojej corci tesciowa zaczyna robic skarpetki na drutach ,bo na filmiku (jak czyta gazete ![]() ![]() ale niech robi,zawsze sie przydadza ![]() to dolozylam jej jeszcze(co by sie nie nudzila ![]() ![]() zreszta ona to ma fach w lapkach.. ja jak ursull,tez nie umie szyc..brrr nie nawidze,nawet! a jak juz to musze zrobic.,to wyglada to tak.. jak Anulkax2 powiedziala"sszyje jak psu dupe" ![]() ![]() Super ,ze z Tz juz cacy ![]() jeszcze tylko nich ciotencja sobie pojedzie..to juz wogole bedzie git ![]() Marika-oj to nocka nieciekawa byla ![]() miejmy nadzieje,ze wiecej takich nie bedzie ![]() co do prezenciku,to tez jestem b.zadowolna z wyboru ![]() super,ze badania Igorka wyszly dobrze ![]() tylko co dla Tz??? ![]() zawsze mam z tym problem.. a Wy co kupujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | ||||
Zadomowienie
|
A co Wy tak malo piszecie? Chore jestescie czy co?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba nawet mam jakis pomysl, ale musze zobaczyc najpierw jak mogloby to wygladac ![]() Nie wiem co chce projektowac. Jeszcze sie nie skonkretyzowalam ![]() ![]() Cytat:
![]() Wlasnie uwierzylam w siebie po obejrzeniu tych ofert z Twojej strony ![]() W ogole takie oferty sa bardzo nie fair ![]() ![]() A ja dzis spedzilam dzien z bananem, przyznaje sie bez bicia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Oj ide ja sobie do lozeczka...
Mam nadzieje, ze pospie troche, o miniona nocka to koszmar byl jakis - pobudka co 15 minut bo sie nosek Olusiowi zapychal ![]() Dzisiaj moze bedzie lepiej bo poki co cisza... ![]() W kazdym razie przyjemnosci nocnych Wam zycze ![]() O ja... wlasnie napisalam 666 wiadomosc ... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-11-26 o 22:54 Powód: szatanska wiadomosc |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ad. 2 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no babcia ma zapęd do takich rzeczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ad. 2 ja swojemu kupuję czapkę, bo tak chciał ![]() Cytat:
ad. 1 ![]() ad. 2 powiało ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Malutka i wieje coraz bardziej ... zwlaszcza jak okno otworze
![]() A teraz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2009-11-26 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Rozeznanie
|
Gosik-
![]() ![]() a tu jeszcze do pracy pojsc..nie zazdroszcze..) u nas czasem bywalo nie lepiej.. ![]() ale to bylo jak Mala byla na cycu,tylko i wylacznie.. problem nie koniecznie musi lezec po stronie "niedojadania" dziecko budzi sie na : 1-jedzenie 2-picie 3-przytulenie do cycusia 4-jedzenie 5-picie 6 przytulenie ... itd. moze zatem wychodzic ,ze beda pobudki co 2h albo i czesciej nawet.. Wydaje mi sie ,ze wszystki te warianty wchodza w gre u Aleksa.. Gdyby byla wina pokarmu i tylko pokarmu,to na wadze by nie przybieral dobrze.. a poza tym wydaje mi sie ,ze Aleks przeklada jedzenie/ciumkanie nad spaniem ![]() bo niektore dzieci moga nawet na godz.sie nie przebudzic w ciagu calej nocy ![]() ja wprowadzilam butle na noc(mleko dla glodomorkow)i przynajmniej jeden dluzszy ma sen.. chce ja nauczyc spania w nocy a nie ciumkania..niestety kosztem ssania cycusia,ale ja nie wyrabialam i mialam wrazenie ,ze jest niedojedzona.. Inna sprawa,ze w nocy mi duzo lepiej ssala niz w dzien,wiec to tez mogl byc problem.. Tak czy owak,teraz jest na cycu(glownie-a to zdrowe dla niej ![]() i na butli(a to dobre ,bo sa tez rozne witaminki..i dojada porzadnie ![]() teraz jeszcze dojdzie obiadek i deser i uwazam ,ze jest ok ![]() Moim zdaniem dobrze,ze dokarmisz dobrze Aleksa na noc,nie zaszkodzi mu to a Ty troche odpoczniesz ![]() Malutka-dzieki ![]() mowisz czapke..chmm moj ma i to kilka..nie wiem??naprawde nie wiem..;// posucha..mowisz??:P oj to za dni kilka bedzie sie dzialo..oj bedzie:PP (p.s czasem dobrze jest sie tak "poprztykac"seksik wtedy lepiej smakuje:P) Eve-buziaczki dla Olusia ![]() biedny taki..;// i z tym czosnkiem co radzila Ci aljaka to prawda,ale na podobnej zasadzie dziala tez -tea tree oill-antyseptycznie i odkazajaco.Wystarczy kilka kropli na husteczke wylac i polozyc w pokoju. Wazne tez jest wietrzenie pokoju(ale widze ,ze z tym nie masz problemow:P) oraz wychodzic na dworek,pod wplywem zimna obkurczaja sie naczynia krw.w nosku i ulatwiaja oddychanie. Zycze milej a przede wszystkim przespanej nocki dla Was ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-26 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zadomowienie
|
Ursull - mam 3 pomysly. Oto 2 dnich. Mozna kazdemu belzebubkowi zrobic zdjecie w stylu High Keya
![]() ![]() Drugi pomysl to polaczenie fotografii mamusiek z dzieciakami - choc moze to troche za bardzo drastyczne ![]() ![]() ![]() ![]() Trzecim pomyslem zajme sie jutro ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-27 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
boszzzzz ....u mnie polnoc dochodzi.........
co ja tu jeszcze robie? zmykam spac dzioluszki Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
no i ja tradycyjnie pierwsza
![]() Dzień dobry, u nas noc do dupy, Iwo budził się tak co2godziny do 2, później wzięliśmy go do swojego łóżka i było jeszcze gorzej, co kilkanaście minut marudzić i wolał smoczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||||
Rozeznanie
|
druga chociaz raz
![]() u nas nocka srednia ani dobra ani zla - bywaja gorsze ![]() Cytat:
![]() qrcze Szymek tez ulewa i tez roznie czasem nawet do 2-3 godzin ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moja corcia to sie nazywac bedzie Lenka ![]() ![]() Cytat:
![]() a kto Cie odwiedza?? ![]() kochasz dentki ![]() ![]() ale Twoj siedzenie zalapal a moj nie do czego sluza 4 konczyny na raz to Igorek zakuma zaraz ![]() ja dostalam ostatnio tyle slodyczy ze leza i kusza a nie patrzec sie nie da ani nie jesc tez bo to ferrero i merci ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas krew i serduszko no i bioderka i wsio reszta jak sie cos dzieje ![]() Malutka wypasiony komplecik babcia Dawidkowi udziergala, moja poki co szydelkuje obrusy i firany ![]() Ursull kochanie mam prosbe ![]() ![]() ![]() ide robic sniadanko bo tzcik z pracy wraca ![]() ![]()
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Mell mój mały miał te wszystkie badania w szpitalu.Ja myślałam że w Pl każde dziecko ma słuch robiony w szpitalu? mój miał 2 razy
![]() dodatkowo z badań z przychodni co lekarka zleciła bo cosik się jej nie podobało miał usg przezciemiączko, badanie ogólne krwi |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Zapomniałam wam wczoraj napisac najważniejszego, moje dziecię spadło z łóżka ![]() ![]() Dzisiaj wieczorkiem pojawią się pewne fotki, oglądac proszę ![]() ![]() A jest któraś madame z Łodzi? DORIS - Igor ![]() ![]() Mell - o tyyyyy, a ja Cie ujełam w swoim pościku skromniutkim ![]() ursull - a jak ty chcesz Milusie szkolic jak z ciebie taki lewus ![]() ![]() ![]() ania - masz szczęście, a co chcesz miec wiecej do czytania? iwciag - a może daj mu 1/4 czopeczka to go ciut wypatroszy? U mnie dla odmiany lepsza nocka ![]() Eve - u mojrgo ten katar jest taki że odciągnąc go nie idzie, taki nocny katar bo w dzień nic ![]() Oki spadam szykowac sie na meeting ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Marika póki co daję mu przegotowaną wodę z glukozą, kleik kukurydziany nie ryżowy, wydaje mi się, że u nas ta kupa to od mleka2ki, jak skończył6m-cy zaczęłam mieszać, ale już z przewagą2ki nie jedynki. Druga opcja, to taka, że on mi mniej pije, jakoś nie chce, nie wiem dlaczego, bo było okej.
Dobrze, że upadek niegroźny, dzielnego chłopa masz! My non stop od jakiegoś czasu psiukamy solą morską, a nos jak się zapychał tak się zapycha! Nic nie wydostaje się na zewnątrz, tylko w nosku zostaje i ciężko dlatego się dziecku mojemu oddycha. A jak widzi w mojej ręce gruszkę, to głową kręci jak szalony |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Nie
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Wiecie co? Tu jest stanowczo za cicho. Chodźcie znowu zajdziemy w ciąże, umówmy sie na jakiś konkretny termin zaciążenia, potem znowu wszystkie pójdziemy na L4 i sobie bedziemy siedziec całymi dniami na wizażu. HAHA ![]()
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
Anulka o tak tak, jestem ZA!
Tylko która za mnie urodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Juz wolalabym uslyszec, ze to co zrobilam jest do DUPY i KICZ a nie spotkac sie z taka olewka. Bo to byly pomysly do naszej galerii i moje starania nie zostaly nawety najmniejszym slowem skomentowane.
Marika - ja studiowalam/studiuje w Lodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
witam!
No macie szczescie!!! ![]() Ojjjjjj wczoraj pochwalilam synka ze ladnie spi i dzis lipaaaa -podubki czesciej.. ach a tak ladnie spal juz od kilku ladnych dni... Gosikk napisz jak synek spal po mleczku modyfikowanym??? A moze on jest steskniony i po Twoim powrocie chce Ciebie tylko dla siebie i dla tego ciągnie do cycusia... ![]() Ania niezly banan ![]() Marika Twardy Igorek -nawet nie zapłakał -prawdziwy MEN ![]() Ja 49km od ŁODZI mieszkam ale czesto tam bywam.... ..a teraz widze ze ty ze Ślaska, a myslałam ze z Łodzi Anulka jestem ZA!!! Czyli kiedy działamy? Ania a widzisz...bo my sie nie znamy na grafice...i to dlatego pokazalabys jakies fajnie przerobione penisy to zwrociłybysmy uwage ![]()
#4645 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, ale co tu jest do znania sie? Ursull pytala czy mam jakies pomysly do galerii wizazowej. No to przedstawilam. Chyba kazda potrafi sie okreslic czy cos takiego sie podoba czy jest do dupy; czy chce taka galerie czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Wtajemniczenie
|
Mell to Ty nie wiesz, że nie wolno chwalić! Ja już nie chwalę, no bo i nie ma czym
![]() Ania wiesz, mnie od rana bardzo głowa boli ![]() A jeśli chodzi o foto, to pierwsze podoba mi się, łączenie z mamą, pomysł ok, ale Twoja wersja (to2foto)nie podoba mi się i nie fochaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
Ania nie rób scen, fajne pomysły
![]() ![]()
#4648 |
Zadomowienie
|
Mell, nie chodzilo mi az o taka euforie i zachwyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zadomowienie
|
Ursull piękna ta kartka świąteczna
![]() A Weroniczka wygląda na niej jakby stała ![]() Dziewczyny nie mam kawy ![]() załamka! ![]() Padne zara. czuje sie jak na głodzie... Lece na spacer. A wy posłuchajcie sobie radia i zróbcie świąteczny nastrój: (jako pierwsza pozycja jest Świątecznie, Christmas) RADIO ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mell dzisiaj jak teżety powracają z roboty to ich gwałcimy "NA TRZY" ![]() Próba generalna! raz... dwa... TRZYYYY!!! (no i tutaj wchodzi KOTŁOWANIE- fruwanie kołdry----nie mylić z lataniem talerzy).
#4650 |
BAN stały
|
Doris2008 Widzę, że jesteś,...też zawsze miałam problem z prezentem dla swojego, zawsze wymyślałam jakieś uniwersalne zestawy kosmetyków 3 w1 bądź 6 w1
![]() Marika2121- mój Alexik z kolei miał do wczoraj też taką swoją pierwszą zabaweczkę, którą męczył codziennie- pszczółka, ja jak tylko z daleka robiłam bzzzzzz to on szału dostawał, ale właśnie wczoraj tak wykrochmalił czółka aż taki ni to patyczek ni drucik wyszedł, więc mu schowałam, żeby sobie krzywdy nie zrobił A w ogóle musze się pochwalić, że mój Alexik spał od 21.40 do 07.50 tak więc wyspana jestem na maxa, mało tego -jeszcze teraz walnąła komara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.