|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
Co do mieszkania to CI nie pomogę, mieszkałam tylko w akademiku na parterze ale miałyśmy na parapecie suszarkę do naczyń a w niej mój ulubiony wielki nóż. Nikt nie ważył się nam jakiś żartów robić ![]() Lecę pod prysznic... Wiecie że radio słucham tylko pod prysznicem albo podczas prasowania. Generalnie jak sama jestem w domu to siedzę w ciszy Chyba muszę się zacząć odzwyczajać
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, dziękuję za ciepłe słowa
|
#2223 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo nie oglądaliśmy, ale wątpie żeby bylo odpicowane... Wiem tylko jaka okolica
Blisko szkoła, 10 min do stacji PKP, 2 min do autobusu, wszelkie sklepy na miejscu ![]() To która nie ma TV Kretencja czy Lindsley? ![]() Lindsley ja radia tylko w aucie sucham, tv odpalam najczęściej bliżej 18, a tak to slucham muzyki na kompie i lukam na wizaz
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-11-26 o 19:56 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, myślę, że jeśli nie odpicowane to dość drogo...
|
#2225 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Też tak myśle
Ja bym wolała jakąs chatkę kupić i zburzyć i postawic od nowa Moja babcia miała fajną chate na wsi, ale że córki nei chciały zostać na gospodarce to sprzedała... Super chatka Już się nawet dowiadywaliśmy o odkupienie, ale babeczka, ta co kupila, wprowadza się tam (Nigdy tam na wakacjach nie byłam, ale taki czuje sentyment do tego miejsca, że z chęcią mogłabym byc sąsiadką tej babeczki Może warto to marzenie zrealizować?
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-11-26 o 20:01 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie miałabym nic przeciwko mieszkaniu na parterze...Ale z tego co pamiętam to bardzo ci zależało na dużym balkonie?
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Abz, nic nie wiem... We wtorek Tata idzie na chemię, nie wiem, czy będzie się wtedy widział ze swoim prowadzącym onkologiem... Bardzo mi ciężko z tym, że nie mogę nic zrobić, mogę tylko czekać...
Co do balkonu... Tak, zależało mi bardzo. Ale podczas tych poszukiwań trochę spokornieliśmy - nie można mieć wszystkiego. A prawda jest taka, że takiej drugiej okazji szybko nie znajdziemy...
|
#2228 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo, a Wy chcecie jeszcze taki wychodny balkon?? z trawką??
Abz tacy już moi rodzice są i nic ich nie zmieni... Teraz mam chociaż spokój po kłótni i dopóki JA się nei odezwe do nich to oni sie nie odezwą do mnie ![]() Czas pokaże co to z tego wszystkiego wyjdzie Nie przejmuje się tym teraz
|||||||||||||||||||||
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja to jak oboje jesteście zdecydowani to.....czas podjąc decyzję
![]() Pisałyście wyżej, że mimo ciąży zostajecie na tym wątku i tak sobie pomyślałam, że ja to już jestem chyba z tych nielicznych(jeżeli nie jedyna), które się nie starają, chociaż kto wie, rozmawiamy trochę o tym i chyba mąż zdaje sobie sprawę z tego co mówił lekarz i nawet swojej mamie mówił, że powinniśmy się starać jak najszybciej. Ale sama też mam wątpliwości co do sytuacji finansowej, bo wiem, ze praca jaką ma mąż wcale mu nie odpowiada (mi też) i pewnie będzie ją zmieniał jak tylko coś ciekawszego się pojawi. Oby tylko udało sie utrzymać stałe wypłaty, już bez "przestojów".....aaaa hh
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od wczoraj nawet telewizję na kartę i więcej programów do wyboru. Ale jakoś mało oglądam. Hihi, zaraz lecę na House'a. Prowiancik przygotowany - 2 jabłuszka
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij, chciałabym tzw.loggię, czyli taki duży balkon, ze ściankami po bokach, a nie taki wystający ze ściany bloku...
Abz, rzecz w tym, że ja nie jestem zdecydowana... Przeraża mnie ten parter. Aha, to ja nie mam telewizora, a co?
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Też chyba obejrzę housa
Mąż u kolegi, muszę potem po niego jechać, a ja dzięki temu na wizażu. Przed chwilą sie najadłam - sałatka warzywna, chlebek(dawno nie miałam tak świeżutkiego i miękkiego) i herbatka. Nie jem słodyczy, ale chyba resztę też powinnam ograniczyć, tzn zmniejszyć porcje, bo po obiedzie mąż najedzony prawie do kolacji a ja przed kolacją już 2 razy coś jem, masakra, rozepchałam sobie żołądek a tak lubie jeść
|
#2233 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo, bo właśnie tak mi sie przypomnialo, że któras z Was nie ma TV, tylko nei wiedziałam która
![]() Czyli chciałabyś balkon taki na metr, póltorek na całą długość pokoju, tak? Smacznie jecie Ja zjadlam serek wiejski, ale z cebulka, która będzie mi zalegać na żołądku, ale nei mam szczypiorku Za to zaraz śmigne po ananasa i to świeżego
|||||||||||||||||||||
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze sobie przypominam czy czegoś nie pomyliłam, pisałaś wcześniej na jaki nowotwór choruje Twój tata? Wiem co nieco na temat raka jelita grubego, gdybyś potrzebowała akurat na ten temat porozmawiać...może mogłabym coś poradzić... Dopóki jest na to czas to warto skonsultować leczenie też z innymi lekarzami, może mają inne pomysły na terapię... A "mały Kopernik" (tak go nazywała moja Mama) to ten mniejszy budynek - regionalny ośrodek onkologiczny, jest połączony z tym dużym, w którym jest szpital specjalistyczny. Wiem, jak jest Ci ciężko...
|
|
#2236 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
mniammmmmm ananasik
|||||||||||||||||||||
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij, taki na całą szerokość pokoju, tak...
Starlett, to chyba mój Tata właśnie w tym "małym Koperniku" się leczy. A Ty też z Łodzi jesteś? Mój Tato choruje na nowotwór rozsiany jelita grubego. Z tym, że guz z jelita został wycięty i tam ponownie się nie pojawił. W czerwcu tego roku, dwa lata po pierwszej diagnozie, okazało się, że są przerzuty do płuc. Są to małe ogniska, wcześnie wykryte, no ale jakoś nie udaje się ich wywalić... Co do konsultowania się z innymi lekarzami... Mojego Taty siostra chorowała na raka piersi, mieszka w Hamburgu. Pokazała swojej lekarce zeskanowaną Taty dokumentację choroby, i tamta powiedziała, że robiliby to samo, leczenie jest standardowe, nic mądrzejszego tu się nie wymyśli...
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę co sie dzieje z Awenturyn ?? Jakieś większe problemy ją dopadły? Oby nie. Awenturko jak czytasz to się odezwij
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
A w którym to jest kierunku od Wrocławia?
Dziewczynki, zapomniałam wam napisać, że zapisałam się dziś na egzamin na prawko 14 grudnia, 11.15 rano [/QUOTE]na ostro wlkp,kalisz ![]() No to trzymam kciuki za prawko
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
Kretencja - Oprócz standardowej chemii (5-FU i irynotekan) można dołączyć leczenie przeciwciałami: Panitumumabem w drugim rzucie leczenia - wcześniej na wycinkach histopatologicznych w Warszawie sprawdzają czy pacjent ma mutację w genie K-ras - jeśli ma wariant dziki genu to można leczyć tym lekiem. jest też Avastin - podaje się go z klasyczną chemią i wzmacnia jej działanie, nie zależy od mutacji w genie K-ras. Wiem, że w Koperniku nie mają doświadczenia w leczeniu Avastinem, ale Panitumumabem próbują. dlatego warto zapytać o taką możliwość.
Moi rodzice mieszkają ok.100 km pod Łodzią, a ja już od paru lat mieszkam w Krakowie. Łódź bardzo źle mi się teraz kojarzy
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett, rozumiem i przykro mi
Widzę, że bardzo dużo wiesz na ten temat. Ja kompletnie nie mam orientacji w tych lekach, wiem tylko tyle, ile mi Tata mówi, a mówi na ten temat niewiele...
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja już zmykam, mam dość kompa, najpierw w pracy, teraz w domu, już mi się nie chce
do jutra!
|
#2243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez uciekam juz do wyra.Musze sie troche przespac bo Olus jutro wstanie i znow dzien pelen zajecia bedzie iTZ wraca hihihi Do jutra
Edytowane przez kasieek23 Czas edycji: 2009-11-26 o 21:44 |
|
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby dużo wiem, a i tak to w niczym nie pomogło
nawet pogorszyło sprawę, bo miałam większą świadomość jak ta choroba przebiega, rozwija się, jakie są rokowania itd.
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo SPA przydałoby się ale ja to tak jak Lindsley - ostatnio sam szybki prysznic wieczorem wykańcza mnie a i zwlekam z nim do późnego wieczora zero energii nawet co do dbania o siebie![]() Chociaż dzisiaj do lekarza wymalowałam się żeby jak człowiek wyglądać i odrazu się lepiej poczułam ![]() Cytat:
![]() Kretencja ja parteru osobiście bałabym się i chyba bym się nie zdecydowała. ale to ja - jeden z większych tchórzy ![]() Co do Twojego taty to dużo wytrwałości Wam życzę i pozytywnych myśli Cytat:
) mam włączony w drugim pokoju tv ![]() ja też ja nawet chatkę odremontować ![]() tak trzymać ![]() Szybko piszę o wizycie bo zaraz TŻ o kompa się upomni ![]() Dzidziuś ma 7,7cm ![]() Był taaak ruchliwy że aż lekarz się dziwił i przyglądał Jego wigibasom klęczał ssał kciuka no mówie Wam aż się uśmiałam![]() Tylko lekarz mnie zmartwił bo powiedział takie zdanie: co Ono tak dziwnie się rusza? No i ja oczywiście zaczęłam sobie dopowiadać ![]() Poza tym rączki nóżki wszystko ok. Żadnej przepukliny nie ma. Żadnych torbieli. Kręgosłup ok, czaszka ok. kość nosowa jest. I podał wymiary NT - 1,8mm. TO DOBRZE???? Lekarz zapewniał, że wszystko jest w porządku, że mogę być spokojna. Że w późniejszych usg będziemy badać serduszko itd i wiadomo, że 100% pewności nikt nie może dać, ale na tym etapie nie ma ryzyka. Mam nadzieję, że naprawdę mogę spać spokojnie?
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-11-26 o 22:00 |
|||
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było trochę mniej ale to zależy też od wieku ciąży i pewnie wielu innych czynników. A jakie miałaś usg? Ja miałam dopochwowe i nie widziałam za bardzo co tam maluszek wyprawia Mam nadzieję, że teraz będzie już przez brzuch, zresztą coś czytałam że przy dopochwowym nie można płci ustalić ale czemu to już nie wiem... A wgl to super że wszystko z dzidkiem ok i oby tak dalej
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko w 7tc miałam wykonane dopochwowe jeszcze u poprzedniego lekarza, a u tego mam przez brzuszek i wszystko elegancko widać
|
|
|
|
|
#2248 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ci się oberwie za robienie nam smaku... ![]() DZiękuję Ja pochodzę spod Wrocławia, ale z innej strony, bardziej na Wałbrzych![]() Cytat:
![]() Ja właśnie wróciłam z pracy, jutro bardzo cięzki dzień:/ Kretencja, jakbyś mogła to napisz mi proszę, jak z tą luteinką... W sumie to wzięlam dziś dwie, ale chyba niepotrzebnie.. dalej jest plamienie ale @ nie ma jeszczze
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obejrzałam sobie Twoje zdjęcia z podpisu... Śliczne ![]() Obudził mnie tel z pracy. Czegoś tam nie mogą znaleźć. Ech... A miałam sobie dziś dłużej pospać ![]() Wstawać dziewczynki, słoneczko świeci (przynajmniej u mnie). Ja dziś jadę na małe zakupy. W bieliznę się już nie mieszczę i spodnie z allegro - tym razem dla mnie muszę odebrać. Miłego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Jest w bardzo rozsądnej cenie, bo to 53 metry, są nowe okna i zrobiona łazienka, i ogólnie jest w przyzwoitym stanie, a kosztuje 200tys. Tylko że niestety jest to parter i ma tylko balkon typu "koszyczek" (marzyłam o loggii). Pal sześć ten balkon, ale tak bardzo się boję parteru... Nie wiem, co robić...
Chyba muszę się zacząć odzwyczajać

(

i dopóki JA się nei odezwe do nich to oni sie nie odezwą do mnie 

1 cs