|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
padam!!!!dzis od 12 na nogach prawie non stop,znów w nocy nie bede spać!
najpierw z tesciowa za firanami po całym mieście,dobrze ze tesc nas woził a potem z tz za agd i innymi.... dzięki za info,dopiero teraz nadrabiam więc dopiero czytam sweet delight przestraszyłas mnie tym aristonem,całe szczescie nie kupiliśmy jej ani też beko,w końcu kupiliśmy Samsunga chyba z tych co ma kamyk(moze inny typ),bo też z jonami srebra i tą grzałka. a lodówke pojechaliśmy po elektroluxa a kupiliśmy indesita,mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni.oby
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wszystkie Samsungi chyba mają jony i grzałkę ceramiczną... ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Idę spać... Dobranoc....
|
|
#3933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Ech obudziła mnei zgaga i wymiotowałam troszku:P ech Filka to teraz rozumiem czemu spać nie mogłam!!! Nachodzilismy się po tej nowej galerii(nie duża ale jednak) i po Maxie... kurd3e nie wiedziałąm jak się połorzyć i takzasnąć nie mogłam!!! Ale gratuluję udanych zakupów
Moje również owocne aczkolwiek dzidziusiowe![]() Kupiliśmy w Raju dziecka taki praktycznie termometr jak Twój Agusiamatyldka tylko, że pływająca żółta kaczka do tego wanienkę, 20 pieluch tetrowych, szczotke i grzebyk do włosków i smoczek![]() No a w twj galerii to obłowiłam się w Rossmanie- pieluchy pampers new baby 2-5kg(40ileś sztuk w paczce) to będą na szpital w pogotowiu , Proszek Lovela do kolorów, Wkładki laktacyjne 50 szt. z johnsona za 15 zł, termometr, no i wkłądki normalne dla mamusi:F:F:F bo były jakies spore a niedrogie- mąż się mnie pyta już czy ja je jem, że ciągle kupujęCo do dnia uprzejmości dla mnie uprzejmy był pan w fast foodzie w tej galerii jak zamówiłam mówił prosze usiąść będziemy wołać ale niech nie pani przychodzi, bo pani to powinna siedziec... do tego zapomniałam z lady pepsi wziąść to szukał mnie po brzuchu i mi przyniósł do stolika:F:F:F A i byłam u fryzjera troszkę się odmienić(tzn. pocieniować ale sporo krócej niż zawsze, bo mnie już to nudziło ale zaś nie tak żeby potem płakać, że łysa jestem) no i 33 tygodniowy brzusio ![]() ![]()
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-27 o 05:29 |
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój brzusio już na etapie 34 tygodnia skończonego, ile jeszcze taka ciekawa jestem, że spać nie mogę, dzisiaj po raz pierwszy wstałam o 3:30 aż się sama zdziwiłam i nie było szansy na sen, ale odrobię w dzień. Wczoraj byłam u gin, podobno wszystko super więc teraz mam się oszczędzać, choć i tak nic nie robię i czekać. Wiecie co w ciągu dnia to tak bym chciała już urodzić, a w nocy to mnie jakieś lęki nachodzą jak to będzie itd...Dochodze do wniosku, ze za dużo myślę
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Hey lachony
Zebciu śliczny i jaki okraglutki brzuszek Mam do nadrobienia prawie 3 strony... Wczoraj miałam nieoczekiwanego gościa TEŚCIOWA ![]() Uwielbiam takie niezapowiedziane natarcia....naszczęście miałam więcej obiadu...a wpadla zaraz po pracy więc miałam czym poczestować...ni i miałam nosa...bo wczwsniej z Kubą odkurzylismy i ogarnelismy mieszkanie ![]() Niestety zanim przyjechał mąż miła wystarczająco ilość czasu by niejadnokrotnie podnieść mi adrenaliznę we krwi teksty typu : ..." widzisz Kubusiu teraz śpisz na dużym lóżku bo jakieś inne Cię wygryzło "...lub jak podgrzewalam jej obiad "niech se cięzarna pochodzi " ![]() A jeszcze lepiej jak jej opowiadam o wczorajszym USG i że najprawdopodobniej będzie Julka Ani że fajnie, ani że hura, ani pocaluj mnie w tylko " A jak nie będzie to będzie dramat i widzę że nakupiłaś już różowych ciuszków " widziąła pranie w lazience Chyba jest zazdrosna bo tak jak Wam pisalam u nas w całej rodzinie ani jednej dziewczynki sami chłopcy ![]() Mówie Wam...wrrrrrrrrrr A ja głupia dzień wcześniej na mikołaja wywołałam specjalnie zdjęcia dla babci i tatusia z Kubusiem i podpisem "KOCHAM CIĘ BABCIU" Dla niej powinnam zrobić fotkę "Kocham Cię STARA JĘDZO" ![]() potem pojechaliśmy do chrześniaka i wrocilismy pozno.... A teraz posmęcilam....zrobię herbatki i będę czytałą co wieczprem u Was ps. wieczorem jak Kuba już spał wyzaliłam się mezowi....on mnie przytulił i powiedział że jego mama nie pozjadała wszystkich rozumów, bym nie przejmowała się tym co mowi itp... powiedział że może ją ustawic do pionu i z nia porozmawiać, ale nie wiem czy chce ;/
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-27 o 08:22 |
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
Kamyk, brzoskwinia, you you - ta lekarka, co robila usg, po stwierdzeniu, "OOOO wod jest za malo!" spytala kto prowadzi ciaze - "AHA to pani doktor juz bedzie wiedziala co z tym robic..." great! - tylko, ze ja mam wizyte dopiero 7 grudnia!
![]() Oczywiscie jestem zla na siebie, ze sie nie odpytalam o wszystko - chociazby o to czy moge czekac ponad tydzien do wizyty.... ale oczywiscie lzy mi w oczach stanely i juz nie bylam w stanie nic z siebie wydusic... Spytalam tylko czy moge cos zrobic zeby ich bylo wiecej - na co gin - moze pani wiecej pic - ale to raczej nie ma wplywu na ilosc wod.... wow... |
|
|
|
#3938 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze OK Cytat:
Cytat:
fajnie Cytat:
u mnie też mieli ciuszki ale ja wolalam swoje... Mialam ciuszki dla siebie i malucha, podkłady porodowe, przewijaki jednorazowe, pieluszki kosmetyki... no i na start teczka z badaniami .Cytat:
![]() pochwal się jak było ![]() Cytat:
może tylko część odeszła.... Cytat:
![]() na pewno będziecie zadowoleni
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Zebra - slicznie wygladasz ... brzusio the best !
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Pysia - tesciowa - no comment!
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
soraya1 na pewno wszystko będzie OK.
A może spróbuj zadzwonić do lekarza i przesunąć wizytę? Powiesz, że to ważne, że jesteś w ciąży i masz problemy... A dla spokojności poczytaj trochę w necie. Może to nie jest niebezpieczne dla dzidzi.
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w rodzinie...żona brata ciotecznego miała za mało wód....i wiem że mówili jej że to nie komfortowe dla malucha który w osatnich tygodniach intensywnie rośnie i nie ma się jak ruszać....miała zrobioną wcześniej cesarkę przed terminiem.... ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- A jeszcze 2 lata temu przed urodzeniem Kubusia mówiłam że mam super teściową...ehhhhhhh to musiała być maska
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
Pysiam, azzis - tak chyba zrobie - postaram sie wczeseniej do niej dostac, bo na necie juz poczytalam - nic dobrego
niestety to nie wrozy - jedyne co to moglo to byc jednorazowe np... poza tym rzeczywiscie powinnam wiecej pic.... dzis juz 1,5 litra - dobrze, ze nie musze wychodzic z domu
|
|
|
|
#3943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
korzystajcie z wolnego i nieróbstwa ile wlezie bo jak będzie dziecko to jest jeszcze gorzej ![]() Wygląda strasznie ale mozna się przyzwyczaic i przestawic takze nie ma co narzekac Cytat:
Cytat:
a masz jakis wypis z tego USG, ile masz tych wód?? |
||||
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Kancia - AFI 7
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya, Pysiamn dziękować
![]() Pysiamn w sumie ja to chyba byłabnymz a ustawieniem do pionu, bo zachwoała się paskudnie zwłaszcza to"niech sobie ciężarna pochodzi" oj tego bym nie podarowała!!!Soraya jak nie nawet do swojego lekarza to szłabym na Twoim miejscu do jakiegokolwiek... albo próbowała dodzwonić się do swojego i umówić jak najszybciej. |
|
|
|
#3946 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostałam ją od szwagierki ( tak bym jej nie kupiła) fajny sprzęt , ale i bez niego można się poradzić nie ma możliwości żeby dziecko usiadło , ale też wypaść nie wypadnie o siedzisko jest głębokie ( coś ala fotelik , dlatego długo moja Mała nie będziew tym leżeć) i są pasy bezpieczeństwa Cytat:
do tego czasu pij dużo jak ci kazali Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() lecę bo mężuś woła żeby go przytulić idę go pogłaskać po główce
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||||
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid ja tak samo jak Gosbaj mam wiklinowa
Soraya wcale nie jest malenka, jest w normie - nie martw sie ( 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) ) Moja miala 1450 na poczatku 31tc.Co do wod to nie pomoge Addcited dziekuje Zebciu Rybcia ![]() Pysiamn tesciowa to wredny stwor ![]() wiec sie nie przejmuj.Na Mikolaja daj jej 2 fotki, z 2 napisami i powiedz, ze jedna od Kubusia, a druga od Ciebie ![]() No i dziekuje |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, Aldii
A do fryzjera idź koniecznie!!! ależ to poptrawia nastrój Chyba w przyszłym tygodniu zaczne prać po troszku skoro w koncu mam proszek a kupiłam jeszcze balsam dla siebie z johnsona jakiś miodowy to będę pachnąca![]() ![]()
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-27 o 09:17 |
|
|
|
#3949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj tak wnerwiła mnie wczoraj trochę.... Może powinnam była zrobić jak mówi aldii ale brak mi odwagi ![]() za to wczoraj jak naklejka Kubusia nie chciała się trzymać na jej czole to powiedziłam że : " na starym pomarszczonym ciele pewnie się nie będzie trzymalo " ![]() powiedziała : " Mhh pewnie tak " ![]() Wnerwiło mnie też że już zaplanowala ,że jak drugie dziecko się urodzi to będzie częściej wpadać...bo w sumie wracając z pracy ma do nas rzut kamieniem ![]() Niedoczekanie! Musimy szybko się przeprowadzić ..... ![]() Co bym mleka z nerwów nie straciła ![]() Cytat:
Ja czekam na weekend....mężuś w pracyyyyyyy do 18 ************************* ***** Dziś muszę zacząć nas pakować... Jedziemy na weekend do Torunia do mojej przyjaciółki i jej córeczki...nie mogę siędoczekac...nagadam się...pośmieję....zrelaks uję... I przywiozę Wam pierniczki ![]()
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia
Meeega udanego weekendu Zmykam zaraz na SR |
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia koniecznie się zrelaksuj
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() zebra Super wyglądasz, jaki brzuchal wieeeelki pysiamn - Taką teściową to do odstrzału Uwielbiam takie teksty ![]() soraya1 - a możesz zadzwonić do swojego gina? mój w nagłych wypadkach przyjmuje bez zapisywania poza kolejką, wiec może jakbyś zadzwoniła co i jak to albo cię przyjmie wcześniej albo chociaż wyjaśni o co chodzi... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou wczoraj mąż na zakupach bardzo komentował połknięcie pzreze mnie piłki
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Ja na chwilę - byłam rano w Lux-Medzie, co prawda nie u mojej gin, ale u innego lekarza.
Zbadał mnie, powiedział, że szyjka na wejściu przepuszcza palec, ale że tak może być u wieloródek. Generalnie jak nie mam innych objawów, to nie powinnam się martwić i mam się stawić u mojej gin na planowaną wizytę 3 grudnia. A czy to był czop to nie wiadomo. Więc już jestem trochę bardziej spokojna - dzięki za troskę Postaram się was nadrobić później - na razie mam sporo pracy w pracy.
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted
Dziewczyny zauwarzyłam, że mam sporo wydzieliny... takiej o konsystencji szpików, glutków... Sama nie wiem- miałyście albo macie tak? |
|
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego słuchania na SR ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam taką wodnista jak pisałyśmy wczesniej.... sama nie wiemmm
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi wyleciało dzisiaj taki większy glutek, żółtawy choć ja już wczesniej mialam takie geste wydzieliny. ide się wykąpać i znowu leże, kurde boję się troszkę , że wcześniej urodzę. Zebra dużo miałaś tej wydzieliny? |
|
|
|
|
#3959 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłam się powstrzymać, łzy leciały jak grochy, potem ja byłam z fochem jak już się obudził a on próbował mi nadskakiwać. Cytat:
Wagą się nie przejmuj - mieści się w normach i jest ok. Te mało wód płodowych to nie wiem do końca, bo do tego picia wody to słyszałam sprzeczne opinie - jedni mówią, żeby pić conajmniej 1,5 litra wody dziennie a inni mówią, że to nic nie daje. Cytat:
A fryzurka Ci pasuje Ja jakoś zbieram się do fryzjera, ale mam takie długie włosy, że szkoda mi iść bo fryzjerzy czają się aby je ściąć a nie są wcale zniszczone ![]() Cytat:
heheheCytat:
Cytat:
Należało jej się ![]() Cytat:
Teraz musisz obserwować czy coś wychodzi czy nie, choć moze to faktycznie był czop.A ja miałam dziś pojechać do lumpka ale nie pojechałam. Wczoraj tak mnie złapał ból pleców że kroka nie mogłam zrobić i tak kilka razy... Ja bym pojechała w zależności od tego jak bym się rano czuła, ale oczywiście mój mąż zaczął lamentować co to będzie jak mnie nagle na mieście złapie taki ból a on nie będzie mógł akurat przyjechać z pracy... No więc z fochem i wyższością powiedziałam, że nie jadę :P a on za to powiedział, że mogę sobie pozamawiać na allegro. A więc dobrze, jak on tak chce, to ja mogę zacząć zamawiać na allegro, ale ja tak lubię wszystko obejrzeć na żywo i dotknąć ![]() Dodatkowo od kilku dni mam zgagę... Okropna jest... Wcześniej miałam chyba z 3 razy a teraz... od kilku dni codziennie i tak już pewnie będzie do konca... Nie podoba mi się to...
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :hahah a:Ale się ubawiłam ... doprawdy... te teściowe ![]() Jak będę kiedyś taka, to poproszę eutanazje. Zebra, bardzo ładnie wyglądasz! zazdroszcze brzuszka ![]() A ja dziś byłam na glukozie, nie znam jeszcze wyników, więc zrobię dziś racuchy ![]() Pa, Pa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Moje również owocne aczkolwiek dzidziusiowe

inne Cię wygryzło "...
" widziąła pranie w lazience 

Dowiedzialam sie tylko tyle, ze posiew wyszedl ujemny 

:hahah a: