Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 23:48   #3931
filka2
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

padam!!!!dzis od 12 na nogach prawie non stop,znów w nocy nie bede spać!
najpierw z tesciowa za firanami po całym mieście,dobrze ze tesc nas woził a potem z tz za agd i innymi....
dzięki za info,dopiero teraz nadrabiam więc dopiero czytam
sweet delight przestraszyłas mnie tym aristonem,całe szczescie nie kupiliśmy jej ani też beko,w końcu kupiliśmy Samsunga chyba z tych co ma kamyk(moze inny typ),bo też z jonami srebra i tą grzałka.
a lodówke pojechaliśmy po elektroluxa a kupiliśmy indesita,mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni.oby
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 23:54   #3932
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
najpierw z tesciowa za firanami po całym mieście,dobrze ze tesc nas woził a potem z tz za agd i innymi....
sweet delight przestraszyłas mnie tym aristonem,całe szczescie nie kupiliśmy jej ani też beko,w końcu kupiliśmy Samsunga chyba z tych co ma kamyk(moze inny typ),bo też z jonami srebra i tą grzałka.
a lodówke pojechaliśmy po elektroluxa a kupiliśmy indesita,mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni.oby
Gratuluję zakupu
Teraz wszystkie Samsungi chyba mają jony i grzałkę ceramiczną...

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Idę spać... Dobranoc....
Stary 2009-11-27, 00:16   #3933
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Ps. Umowilam sie z jakas studentka z ogloszenia na jutro na posprzatanie. Zdam relacje wieczorkiem. Juz mam dosc tego syfu.

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja mam jakiegoś doła... Każdy mój dzień wygląda tak samo - siedzę w domu sama i czekam aż mąż wróci a jak on wróci to zjemy obiad i zaraz on zasypia na kanapie a ja dalej siedze sama... Wiem, że jest zmęczony po pracy ale kurcze smuci mnie to i denerwuje...
Oj ja też dziś złapałam takiego doła, TŻ wychodzi do pracy a on pracuje w knajpie i dużo się tam dzieje a ja siedzę sama w domu i tylko zakupami się podniecam...Mam wrażenie że nieco dziczeje już.

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuję wszystkim za kciuki za usg...

Moja dziewczynka jest malutka - juz 32 tydzien a ona wazy tylko 1440 g, poza tym okazalo sie, ze mam za malo wod plodowych - boje sie tego - wiecie co to ozacza ??? powinnam duzo pic??? to pomoze ???

Myslalam tez ze dowiem sie czeogos o szyjce ... bo to co Wy wiecie - ile mm i czy zamknieta - to z usg, prawda?
nie martw się na zapas, a co Ci lekarz powiedział????

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mam trochę stracha, bo po umyciu się, kiedy zaczęłam sie wycierać, to zaczął ze mnie wychodzić najprawdopodobniej czop śluzowy - przynajmniej zgadza się z opisu w necie - galaretowata wydzielina, bardziej gęsta od białka kurzego. Był dosyć długawy, przeźroczysto-białawy bez żadnej krwi i po ilości to wyszłaby tak mniej więcej łyżeczka od herbaty. Poza tym nie mam żadnych innych objawów, mały się ruszał, teraz się trochę uspokoił.
Z tego co czytałam w necie to teoretycznie mam jeszcze 1-2 tygodnie.
Zalecana jest też wizyta u gina w celu zbadania stanu szyjki.
Z pierwszej ciąży pamiętam, że na 2-3 h przed porodem miałam podbarwioną krwią wkładkę, więc tu jest zupełnie inna sytuacja. Tż jest jeszcze bardziej przejęty niż ja. Ale póki co kładziemy się spać i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Przepraszam, że nie odnoszę się do wcześniejszych postów, ale tylko zaczęłam je czytać i nie bardzo się mogłam skupić.
Wiem, że aldii jest w domu - więc gratuluję
nie znam się ale czopa chyba byłaby większa ilość, może na wszelki wypadek podjedź jutro na IP?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 05:27   #3934
zebra666
Zakorzenienie

Ech obudziła mnei zgaga i wymiotowałam troszku:P ech Filka to teraz rozumiem czemu spać nie mogłam!!! Nachodzilismy się po tej nowej galerii(nie duża ale jednak) i po Maxie... kurd3e nie wiedziałąm jak się połorzyć i takzasnąć nie mogłam!!! Ale gratuluję udanych zakupów Moje również owocne aczkolwiek dzidziusiowe

Kupiliśmy w Raju dziecka taki praktycznie termometr jak Twój Agusiamatyldka tylko, że pływająca żółta kaczka do tego wanienkę, 20 pieluch tetrowych, szczotke i grzebyk do włosków i smoczek

No a w twj galerii to obłowiłam się w Rossmanie- pieluchy pampers new baby 2-5kg(40ileś sztuk w paczce) to będą na szpital w pogotowiu, Proszek Lovela do kolorów, Wkładki laktacyjne 50 szt. z johnsona za 15 zł, termometr, no i wkłądki normalne dla mamusi:F:F:F bo były jakies spore a niedrogie- mąż się mnie pyta już czy ja je jem, że ciągle kupuję

Co do dnia uprzejmości dla mnie uprzejmy był pan w fast foodzie w tej galerii jak zamówiłam mówił prosze usiąść będziemy wołać ale niech nie pani przychodzi, bo pani to powinna siedziec... do tego zapomniałam z lady pepsi wziąść to szukał mnie po brzuchu i mi przyniósł do stolika:F:F:F

A i byłam u fryzjera troszkę się odmienić(tzn. pocieniować ale sporo krócej niż zawsze, bo mnie już to nudziło ale zaś nie tak żeby potem płakać, że łysa jestem) no i 33 tygodniowy brzusio

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-27 o 05:29
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:07   #3935
rybcia2309
Wtajemniczenie

Mój brzusio już na etapie 34 tygodnia skończonego, ile jeszcze taka ciekawa jestem, że spać nie mogę, dzisiaj po raz pierwszy wstałam o 3:30 aż się sama zdziwiłam i nie było szansy na sen, ale odrobię w dzień. Wczoraj byłam u gin, podobno wszystko super więc teraz mam się oszczędzać, choć i tak nic nie robię i czekać. Wiecie co w ciągu dnia to tak bym chciała już urodzić, a w nocy to mnie jakieś lęki nachodzą jak to będzie itd...Dochodze do wniosku, ze za dużo myślę
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:29   #3936
pysiamn
Zakorzenienie

Hey lachony

Zebciu śliczny i jaki okraglutki brzuszek
Mam do nadrobienia prawie 3 strony...

Wczoraj miałam nieoczekiwanego gościa TEŚCIOWA
Uwielbiam takie niezapowiedziane natarcia....naszczęście miałam więcej obiadu...a wpadla zaraz po pracy więc miałam czym poczestować...ni i miałam nosa...bo wczwsniej z Kubą odkurzylismy i ogarnelismy mieszkanie

Niestety zanim przyjechał mąż miła wystarczająco ilość czasu by niejadnokrotnie podnieść mi adrenaliznę we krwi
teksty typu : ..." widzisz Kubusiu teraz śpisz na dużym lóżku bo jakieś inne Cię wygryzło "...
lub jak podgrzewalam jej obiad "niech se cięzarna pochodzi "

A jeszcze lepiej jak jej opowiadam o wczorajszym USG i że najprawdopodobniej będzie Julka to ona :
Ani że fajnie, ani że hura, ani pocaluj mnie w
tylko " A jak nie będzie to będzie dramat i widzę że nakupiłaś już różowych ciuszków " widziąła pranie w lazience ( z czego 3 body tylko rózowe reszta białe, zółte i zielone i jedno w paseczki kolorowe ;/)

Chyba jest zazdrosna bo tak jak Wam pisalam u nas w całej rodzinie ani jednej dziewczynki sami chłopcy a ona kiedyś też mówiła że chciała dziewczynkę....

Mówie Wam...wrrrrrrrrrr
A ja głupia dzień wcześniej na mikołaja wywołałam specjalnie zdjęcia dla babci i tatusia z Kubusiem i podpisem
"KOCHAM CIĘ BABCIU"
Dla niej powinnam zrobić fotkę "Kocham Cię STARA JĘDZO"

potem pojechaliśmy do chrześniaka i wrocilismy pozno....

A teraz posmęcilam....zrobię herbatki i będę czytałą co wieczprem u Was

ps. wieczorem jak Kuba już spał wyzaliłam się mezowi....on mnie przytulił i powiedział że jego mama nie pozjadała wszystkich rozumów, bym nie przejmowała się tym co mowi itp...
powiedział że może ją ustawic do pionu i z nia porozmawiać, ale nie wiem czy chce ;/

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-27 o 08:22
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:45   #3937
soraya1
Raczkowanie

Kamyk, brzoskwinia, you you - ta lekarka, co robila usg, po stwierdzeniu, "OOOO wod jest za malo!" spytala kto prowadzi ciaze - "AHA to pani doktor juz bedzie wiedziala co z tym robic..." great! - tylko, ze ja mam wizyte dopiero 7 grudnia!
Oczywiscie jestem zla na siebie, ze sie nie odpytalam o wszystko - chociazby o to czy moge czekac ponad tydzien do wizyty.... ale oczywiscie lzy mi w oczach stanely i juz nie bylam w stanie nic z siebie wydusic... Spytalam tylko czy moge cos zrobic zeby ich bylo wiecej - na co gin - moze pani wiecej pic - ale to raczej nie ma wplywu na ilosc wod.... wow...
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:46   #3938
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Wróciłam z lumpka...
Ale nie mam siły focić...
Chyba się położę, a mężuś niech sam robi obiad...
może dziś zrobisz focie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
zdaje relacje z mojej wczorajszej wizyty u gina, wszytsko super tylko cisnienie troszke za duze(mysle ze to jednorazowy incydent) no i stw ze mam krucha szyjke ale mocno trzyma
może to cisnieje to tak jak piszesz incydent...
dobrze ze OK
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
pysiamn-wspoczuje przezyc wazne ze z mala oki i imie tez oki hehe pasuje do Jakuba

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
[
Dziekuje Wam kochane za kciuki - pomogly Wypuscili mnie do domku, ale wypis bede miala dopiero we wtorek Dowiedzialam sie tylko tyle, ze posiew wyszedl ujemny

fajnie
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co trzeba spakować dla malucha do szpitala? Bo tak się zastanawiam, pampersy, ubranka (ale ile i co?) kosmetyki (?) i co jeszcze? Co wy bierzecie?
to jak dziewczyny piszą...w zlazenosci od szpitala.
u mnie też mieli ciuszki ale ja wolalam swoje...
Mialam ciuszki dla siebie i malucha, podkłady porodowe, przewijaki jednorazowe, pieluszki kosmetyki...
no i na start teczka z badaniami .

Cytat:
Ps. Umowilam sie z jakas studentka z ogloszenia na jutro na posprzatanie. Zdam relacje wieczorkiem. Juz mam dosc tego syfu.
uuu to faktycznie musisz mieć już dość
pochwal się jak było
Cytat:
Hej dziewczyny

Mam trochę stracha, bo po umyciu się, kiedy zaczęłam sie wycierać, to zaczął ze mnie wychodzić najprawdopodobniej czop śluzowy - przynajmniej zgadza się z opisu w necie - galaretowata wydzielina, bardziej gęsta od białka kurzego. Był dosyć długawy, przeźroczysto-białawy bez żadnej krwi i po ilości to wyszłaby tak mniej więcej łyżeczka od herbaty. Poza tym nie mam żadnych innych objawów, mały się ruszał, teraz się trochę uspokoił.
Z pierwszej ciąży pamiętam, że na 2-3 h przed porodem miałam podbarwioną krwią wkładkę, więc tu jest zupełnie inna sytuacja. Tż jest jeszcze bardziej przejęty niż ja. Ale póki co kładziemy się spać i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Przepraszam, że nie odnoszę się do wcześniejszych postów, ale tylko zaczęłam je czytać i nie bardzo się mogłam skupić.
Wiem, że aldii jest w domu - więc gratuluję
addicted O rany to juz
może tylko część odeszła....

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
brawo za zakupy
na pewno będziecie zadowoleni

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-27, 07:52   #3939
soraya1
Raczkowanie

Zebra - slicznie wygladasz ... brzusio the best !

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Pysia - tesciowa - no comment!
Stary 2009-11-27, 08:11   #3940
azzis
Zakorzenienie

soraya1 na pewno wszystko będzie OK.
A może spróbuj zadzwonić do lekarza i przesunąć wizytę? Powiesz, że to ważne, że jesteś w ciąży i masz problemy... A dla spokojności poczytaj trochę w necie. Może to nie jest niebezpieczne dla dzidzi.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:20   #3941
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
soraya1 na pewno wszystko będzie OK.
A może spróbuj zadzwonić do lekarza i przesunąć wizytę? Powiesz, że to ważne, że jesteś w ciąży i masz problemy... A dla spokojności poczytaj trochę w necie. Może to nie jest niebezpieczne dla dzidzi.
Dokładnie też sobie tam pomyslałam....może warto w tej sytuacji przesunąc wizytę na wcześniej

U nas w rodzinie...żona brata ciotecznego miała za mało wód....i wiem że mówili jej że to nie komfortowe dla malucha który w osatnich tygodniach intensywnie rośnie i nie ma się jak ruszać....miała zrobioną wcześniej cesarkę przed terminiem....

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
[/COLOR]Pysia - tesciowa - no comment!
A jeszcze 2 lata temu przed urodzeniem Kubusia mówiłam że mam super teściową...ehhhhhhh

to musiała być maska

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-27, 08:23   #3942
soraya1
Raczkowanie

Pysiam, azzis - tak chyba zrobie - postaram sie wczeseniej do niej dostac, bo na necie juz poczytalam - nic dobrego niestety to nie wrozy - jedyne co to moglo to byc jednorazowe np... poza tym rzeczywiscie powinnam wiecej pic.... dzis juz 1,5 litra - dobrze, ze nie musze wychodzic z domu
Stary 2009-11-27, 08:34   #3943
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

A ja mam jakiegoś doła... Każdy mój dzień wygląda tak samo - siedzę w domu sama i czekam aż mąż wróci a jak on wróci to zjemy obiad i zaraz on zasypia na kanapie a ja dalej siedze sama... Wiem, że jest zmęczony po pracy ale kurcze smuci mnie to i denerwuje...
Cytat:
Patka ja też mam takie nastroje, nie dość że praktycznie nigdzie nie wychodzę, mało kto mnie też odwiedza, tż całymi dniami w pracy, wychodzi jak śpię, przyjeżdża wieczorem, tyle co nic się widzimy... czasem mnie to tak przybija, ale dzisiaj czytałam że koło 33 tygodnia to właśnie hormony dają najbardziej znać o sobie, że się płaczliwe robimy itp. i chyba coś w tym jest, przynajmniej na moim przykładzie widzę...
Ja miałam przed ciążą 65D a teraz 75F... nieźle ciekawe co będzie jak będzie pokarm jeszcze, podobno są jeszcze większe...
to ja Was pociesze korzystajcie z wolnego i nieróbstwa ile wlezie bo jak będzie dziecko to jest jeszcze gorzej wtedy to juz sie nikogo nie widzi, nie mozna w kazdej chwili wyjsc, a małż jest czesto gościem w domu. W dodatku trzeba zając się maluchem, ogarnąc chate, zrobic jakies zarcie i znależc czas dla siebie
Wygląda strasznie ale mozna się przyzwyczaic i przestawic takze nie ma co narzekac

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ja kupilam kolyske taka wiklinowa, jest calkiem przestronna i licze ze conajmniej do 6 miesiaca starczy ponoc jak dziecko juz samo siada to trzeba sie przeniesc do lozeczka.
moim zdaniem to nie chodzi o wielkośc ale o sprawnosc malucha. Mój syna np przekrecał się juz w 4 mcu i trzeba było go pilnowac zeby skads nie zleciał, wtedy na bank bym go w kołysce nie zostawiła ja miałam stracha jak w gondoli jezdził zeby mi nie wyfrunął

Cytat:

Moja dziewczynka jest malutka - juz 32 tydzien a ona wazy tylko 1440 g, poza tym okazalo sie, ze mam za malo wod plodowych - boje sie tego - wiecie co to ozacza ??? powinnam duzo pic??? to pomoze ???

Myslalam tez ze dowiem sie czeogos o szyjce ... bo to co Wy wiecie - ile mm i czy zamknieta - to z usg, prawda?
z tego co czytalam to lekarze własnie każa duzo pic. Ja znam wymiary szyjki z USG, lekarz mi zawsze bada głowicą.

a masz jakis wypis z tego USG, ile masz tych wód??
Stary 2009-11-27, 08:38   #3944
soraya1
Raczkowanie

Kancia - AFI 7
Stary 2009-11-27, 08:56   #3945
zebra666
Zakorzenienie

Soraya, Pysiamn dziękować

Pysiamn w sumie ja to chyba byłabnymz a ustawieniem do pionu, bo zachwoała się paskudnie zwłaszcza to"niech sobie ciężarna pochodzi" oj tego bym nie podarowała!!!

Soraya jak nie nawet do swojego lekarza to szłabym na Twoim miejscu do jakiegokolwiek... albo próbowała dodzwonić się do swojego i umówić jak najszybciej.

Stary 2009-11-27, 08:59   #3946
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Mysle ze to troche taki gadzet W pewnym wieku dziecku na pewno sie bedzie podobalo Ale to nie jest tak jak podaja do 18m. W zyciu. Nie sadze, zeby roczne dziecko sie tam zmiescilo i chcialo w pozycji pol-lezacej sie hustac (chyba, ze mozna posadzic?). No i pewnie troche miejsca w chalupie zajmie.

.....................

.
ja mam tą kołysko - huśtawkę co o niej Malinka pisała
dostałam ją od szwagierki ( tak bym jej nie kupiła)
fajny sprzęt , ale i bez niego można się poradzić
nie ma możliwości żeby dziecko usiadło , ale też wypaść nie wypadnie o siedzisko jest głębokie ( coś ala fotelik , dlatego długo moja Mała nie będziew tym leżeć) i są pasy bezpieczeństwa
Cytat:

ja bym zadzwoniła do swojej gin , bo małowodzie nie wróży nic dobrego
do tego czasu pij dużo jak ci kazali
Cytat:
Hej dziewczyny

już..................:con fused: a może to część czopu
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A i byłam u fryzjera troszkę się odmienić(tzn. pocieniować ale sporo krócej niż zawsze, bo mnie już to nudziło ale zaś nie tak żeby potem płakać, że łysa jestem) no i 33 tygodniowy brzusio
slicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Mój brzusio już na etapie 34 tygodnia skończonego, ile jeszcze taka ciekawa jestem, że spać nie mogę, dzisiaj po raz pierwszy wstałam o 3:30 aż się sama zdziwiłam i nie było szansy na sen, ale odrobię w dzień. Wczoraj byłam u gin, podobno wszystko super więc teraz mam się oszczędzać, choć i tak nic nie robię i czekać. Wiecie co w ciągu dnia to tak bym chciała już urodzić, a w nocy to mnie jakieś lęki nachodzą jak to będzie itd...Dochodze do wniosku, ze za dużo myślę
za dużo myślisz
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Niestety zanim przyjechał mąż miła wystarczająco ilość czasu by niejadnokrotnie podnieść mi adrenaliznę we krwi
teksty typu : ..." widzisz Kubusiu teraz śpisz na dużym lóżku bo jakieś inne Cię wygryzło "...

A jeszcze lepiej jak jej opowiadam o wczorajszym USG i że najprawdopodobniej będzie Julka to ona :
tylko " A jak nie będzie to będzie dramat i widzę że nakupiłaś już różowych ciuszków " widziąła pranie w lazience ( z czego 3 body tylko rózowe reszta białe, zółte i zielone i jedno w paseczki kolorowe ;/)

lecę bo mężuś woła żeby go przytulić idę go pogłaskać po główce

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:59   #3947
aldii
Zakorzenienie

Ingrid ja tak samo jak Gosbaj mam wiklinowa
Soraya wcale nie jest malenka, jest w normie - nie martw sie ( 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) ) Moja miala 1450 na poczatku 31tc.Co do wod to nie pomoge Lekarz Ci nie powiedzial, co z tym zrobic ?
Addcited dziekuje Co do sluzu, totez tak raz mialam po kapieli, ale okazalo sie, ze to nie czop tylko taki wlasnie nagromadzony sluz - nie martw sie na zapas.Polozna kazala mi na wszelki wypadek lezec wiecej i obserwowac, czy nie ma boli jak na miesiaczke
Zebciu tez musze sie wreszcie do fryzjera umowic
Rybcia
Pysiamn tesciowa to wredny stwor wiec sie nie przejmuj.Na Mikolaja daj jej 2 fotki, z 2 napisami i powiedz, ze jedna od Kubusia, a druga od Ciebie
No i dziekuje
Stary 2009-11-27, 09:16   #3948
zebra666
Zakorzenienie

Ula, AldiiA do fryzjera idź koniecznie!!! ależ to poptrawia nastrój
Chyba w przyszłym tygodniu zaczne prać po troszku skoro w koncu mam proszek a kupiłam jeszcze balsam dla siebie z johnsona jakiś miodowy to będę pachnąca

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-27 o 09:17
Stary 2009-11-27, 09:27   #3949
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Pysiamn w sumie ja to chyba byłabnymz a ustawieniem do pionu, bo zachwoała się paskudnie zwłaszcza to"niech sobie ciężarna pochodzi" oj tego bym nie podarowała!!!
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

Cytat:
Pysiamn tesciowa to wredny stwor wiec sie nie przejmuj.Na Mikolaja daj jej 2 fotki, z 2 napisami i powiedz, ze jedna od Kubusia, a druga od Ciebie
No i dziekuje
dzięki kochane
Oj tak wnerwiła mnie wczoraj trochę....

Może powinnam była zrobić jak mówi aldii ale brak mi odwagi

za to wczoraj jak naklejka Kubusia nie chciała się trzymać na jej czole to powiedziłam że : " na starym pomarszczonym ciele pewnie się nie będzie trzymalo " ........ a niech ma
powiedziała : " Mhh pewnie tak "

Wnerwiło mnie też że już zaplanowala ,że jak drugie dziecko się urodzi to będzie częściej wpadać...bo w sumie wracając z pracy ma do nas rzut kamieniem
Niedoczekanie!
Musimy szybko się przeprowadzić .....

Co bym mleka z nerwów nie straciła

Cytat:
lecę bo mężuś woła żeby go przytulić idę go pogłaskać po główce
Ależ Ci fajnieeee

Ja czekam na weekend....mężuś w pracyyyyyyy do 18

Dziś muszę zacząć nas pakować...
Jedziemy na weekend do Torunia do mojej przyjaciółki i jej córeczki...
nie mogę siędoczekac...nagadam się...pośmieję....zrelaks uję...

I przywiozę Wam pierniczki

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-27, 09:34   #3950
aldii
Zakorzenienie

Pysia dobrze jej powiedzialas Meeega udanego weekendu

Zmykam zaraz na SR
Stary 2009-11-27, 09:37   #3951
zebra666
Zakorzenienie

Pysia koniecznie się zrelaksuj

Stary 2009-11-27, 09:39   #3952
youyou
Zakorzenienie

Witajcie mamusie

zebra Super wyglądasz, jaki brzuchal wieeeelki

pysiamn - Taką teściową to do odstrzału Uwielbiam takie teksty

soraya1 - a możesz zadzwonić do swojego gina? mój w nagłych wypadkach przyjmuje bez zapisywania poza kolejką, wiec może jakbyś zadzwoniła co i jak to albo cię przyjmie wcześniej albo chociaż wyjaśni o co chodzi...

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
za to wczoraj jak naklejka Kubusia nie chciała się trzymać na jej czole to powiedziłam że : " na starym pomarszczonym ciele pewnie się nie będzie trzymalo " ........ a niech ma
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:39   #3953
zebra666
Zakorzenienie

Youyou wczoraj mąż na zakupach bardzo komentował połknięcie pzreze mnie piłki Wogóle widziałam jak się patrzyli ludzie na mojego Piotrusia

Stary 2009-11-27, 09:40   #3954
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja na chwilę - byłam rano w Lux-Medzie, co prawda nie u mojej gin, ale u innego lekarza.
Zbadał mnie, powiedział, że szyjka na wejściu przepuszcza palec, ale że tak może być u wieloródek. Generalnie jak nie mam innych objawów, to nie powinnam się martwić i mam się stawić u mojej gin na planowaną wizytę 3 grudnia. A czy to był czop to nie wiadomo.
Więc już jestem trochę bardziej spokojna - dzięki za troskę

Postaram się was nadrobić później - na razie mam sporo pracy w pracy.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:42   #3955
aldii
Zakorzenienie

Addicted mowilam, ze nie ma sie co martwic na zapas
Stary 2009-11-27, 09:49   #3956
zebra666
Zakorzenienie

Addicted

Dziewczyny zauwarzyłam, że mam sporo wydzieliny... takiej o konsystencji szpików, glutków... Sama nie wiem- miałyście albo macie tak?

Stary 2009-11-27, 09:54   #3957
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Pysia dobrze jej powiedzialas Meeega udanego weekendu

Zmykam zaraz na SR

Miłego słuchania na SR

Cytat:
Pysia koniecznie się zrelaksuj
musowo
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
pysiamn - Taką teściową to do odstrzału Uwielbiam takie teksty

Cytat:
Ja na chwilę - byłam rano w Lux-Medzie, co prawda nie u mojej gin, ale u innego lekarza.
Zbadał mnie, powiedział, że szyjka na wejściu przepuszcza palec, ale że tak może być u wieloródek. Generalnie jak nie mam innych objawów, to nie powinnam się martwić i mam się stawić u mojej gin na planowaną wizytę 3 grudnia. A czy to był czop to nie wiadomo.
Ufff to dobrze...uważaj na siebie

Cytat:
Dziewczyny zauwarzyłam, że mam sporo wydzieliny... takiej o konsystencji szpików, glutków... Sama nie wiem- miałyście albo macie tak?

Ja mam taką wodnista jak pisałyśmy wczesniej....
sama nie wiemmm

*** -12,5kg***
Stary 2009-11-27, 10:01   #3958
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Addicted

Też mi wyleciało dzisiaj taki większy glutek, żółtawy choć ja już wczesniej mialam takie geste wydzieliny. ide się wykąpać i znowu leże, kurde boję się troszkę , że wcześniej urodzę. Zebra dużo miałaś tej wydzieliny?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:01   #3959
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka ja też mam takie nastroje, nie dość że praktycznie nigdzie nie wychodzę, mało kto mnie też odwiedza, tż całymi dniami w pracy, wychodzi jak śpię, przyjeżdża wieczorem, tyle co nic się widzimy... czasem mnie to tak przybija, ale dzisiaj czytałam że koło 33 tygodnia to właśnie hormony dają najbardziej znać o sobie, że się płaczliwe robimy itp. i chyba coś w tym jest, przynajmniej na moim przykładzie widzę...
Hormony mówisz... Możliwe... Wczoraj oczywiście jak mąż spał to ja płakałam nie mogłam się powstrzymać, łzy leciały jak grochy, potem ja byłam z fochem jak już się obudził a on próbował mi nadskakiwać.

Cytat:

Mi szyjkę sprawdza normalnym badaniem, na usg miałam tylko raz na połówkowym sprawdzane i tyle.
Wagą się nie przejmuj - mieści się w normach i jest ok. Te mało wód płodowych to nie wiem do końca, bo do tego picia wody to słyszałam sprzeczne opinie - jedni mówią, żeby pić conajmniej 1,5 litra wody dziennie a inni mówią, że to nic nie daje.

Cytat:
No brzusio koncertowy A fryzurka Ci pasuje Ja jakoś zbieram się do fryzjera, ale mam takie długie włosy, że szkoda mi iść bo fryzjerzy czają się aby je ściąć a nie są wcale zniszczone

Cytat:
Uwielbiam takie niezapowiedziane natarcia....naszczęście miałam więcej obiadu...a wpadla zaraz po pracy więc miałam czym poczestować...ni i miałam nosa...bo wczwsniej z Kubą odkurzylismy i ogarnelismy mieszkanie

Chyba jest zazdrosna bo tak jak Wam pisalam u nas w całej rodzinie ani jednej dziewczynki sami chłopcy a ona kiedyś też mówiła że chciała dziewczynkę....

Mówie Wam...wrrrrrrrrrr
A ja głupia dzień wcześniej na mikołaja wywołałam specjalnie zdjęcia dla babci i tatusia z Kubusiem i podpisem
"KOCHAM CIĘ BABCIU"

Co za wredna stara kwoka... No za takie teksty to tylko cycki jej powykręcać a sutki podpalać ogniem hehehe

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
to ja Was pociesze korzystajcie z wolnego i nieróbstwa ile wlezie bo jak będzie dziecko to jest jeszcze gorzej wtedy to juz sie nikogo nie widzi, nie mozna w kazdej chwili wyjsc, a małż jest czesto gościem w domu. W dodatku trzeba zając się maluchem, ogarnąc chate, zrobic jakies zarcie i znależc czas dla siebie
Wygląda strasznie ale mozna się przyzwyczaic i przestawic takze nie ma co narzekac
Z dzieckiem nie będzie źle. Ja miałam doła bo każdy mój dzień wygląda tak samo - wstanę, zjem śniadanie, patrzę co na necie nowego, kąpię się, sprzątam, przygotowuje obiad... Potem mąż wraca, jemy obiad, on zaraz zasypia a ja nadal siedzę sama...

Cytat:

Wnerwiło mnie też że już zaplanowala ,że jak drugie dziecko się urodzi to będzie częściej wpadać...bo w sumie wracając z pracy ma do nas rzut kamieniem
Niedoczekanie!
Musimy szybko się przeprowadzić .....

Co bym mleka z nerwów nie straciła
hahaha, dobry tekst jej powiedziałaś Należało jej się

Cytat:

Postaram się was nadrobić później - na razie mam sporo pracy w pracy.
No to super, że poszłaś do lekarza i się uspokoiłaś Teraz musisz obserwować czy coś wychodzi czy nie, choć moze to faktycznie był czop.

A ja miałam dziś pojechać do lumpka ale nie pojechałam. Wczoraj tak mnie złapał ból pleców że kroka nie mogłam zrobić i tak kilka razy... Ja bym pojechała w zależności od tego jak bym się rano czuła, ale oczywiście mój mąż zaczął lamentować co to będzie jak mnie nagle na mieście złapie taki ból a on nie będzie mógł akurat przyjechać z pracy... No więc z fochem i wyższością powiedziałam, że nie jadę :P a on za to powiedział, że mogę sobie pozamawiać na allegro. A więc dobrze, jak on tak chce, to ja mogę zacząć zamawiać na allegro, ale ja tak lubię wszystko obejrzeć na żywo i dotknąć

Dodatkowo od kilku dni mam zgagę... Okropna jest... Wcześniej miałam chyba z 3 razy a teraz... od kilku dni codziennie i tak już pewnie będzie do konca... Nie podoba mi się to...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:01   #3960
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:
Hey lachony

Zebciu śliczny i jaki okraglutki brzuszek
Mam do nadrobienia prawie 3 strony...

Mówie Wam...wrrrrrrrrrr
"KOCHAM CIĘ BABCIU"

A teraz posmęcilam....zrobię herbatki i będę czytałą co wieczprem u Was

ps. wieczorem jak Kuba już spał wyzaliłam się mezowi....on mnie przytulił i powiedział że jego mama nie pozjadała wszystkich rozumów, bym nie przejmowała się tym co mowi itp...
powiedział że może ją ustawic do pionu i z nia porozmawiać, ale nie wiem czy chce ;/
:hahah a:
Ale się ubawiłam ... doprawdy... te teściowe
Jak będę kiedyś taka, to poproszę eutanazje.

Zebra, bardzo ładnie wyglądasz! zazdroszcze brzuszka

A ja dziś byłam na glukozie, nie znam jeszcze wyników, więc zrobię dziś racuchy

Pa, Pa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości