Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 12:05   #4891
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Wy sie z tych kupek tak nie śmiejcie bo jak taki noworodek potrafi zrobić nawet 8-10 dziennie i tak wam ściany zasroli to nie bedzie fajnie.
Ale fakt że to sa kupki naszego bąbelka to człowik się nie brzydzii nawet jest w stanie garście podstawiac.

A co do szkoły rodzenia to ja tez nie chodziłam i nie zamierazm. Nie bardzo mam czas na takie rzeczy a w trakcie porodu i tak nie będziesz miała czasu sie zastanawiać co tam Ci w szkole mówili. Za to bardzo pomocne sa te porady dotyczące już pielegnacji dzieciątka. Dla świeżo upieczonych amm może to być skarbnica wiedzy. Oczywiście bez przesady ale napewno się przyda.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:06   #4892
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

drcron ja mam chyba tak samo włąsnie i lekarz powiedział że to akurat normalne. Chociaz mi cięzko zdefiniowac opisac wogóle ten niby bol w kroczu ale mam sie nie przejmować..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:07   #4893
fasolka73
Rozeznanie

Dzieńdoberek

Ja już dzisiaj ciut lepiej, odzyskałam głos! Ale dalej kaszlę i smarkam. Biedna moja dzidzia, ma takie wstrząsy... I nie pośpi sobie przez mamusię. Mam nadzieję, że antybiotyk działa, bo nawet czuje się troszkę lepiej. Ale jak widzę co ze mnie schodzi (sorki), jakie gluty, to dobrze, że go biorę, nie wiadomo co by się z tego dziadostwa rozwinęło. Bałam się bardzo tego antybiotyku, ale lekarka powiedziała mi, że "jak teraz tego nie damy, to za parę dni tu wrócę i będzie mi musiała dać silny i bardziej szkodliwy antybiotyk. Bo skoro przez 5 dni domowe sposoby nie pomogły, to infekcja się rozwija. Inaczej by mnie u niej nie było." To prawda... A w 2 trymestrze już nie jest takie to niebezpieczne (antybiotyki), poza tym ciągły kaszel, napinanie brzucha, moje niewyspanie, niedotlenienie (katar) jest o wiele bardziej groźne dla dziecka. A więc ufam jej i się leczę.

Wszystkim mamuśkom życzę zdrowia i niech Was bakcyle omijają szerokim łukiem.
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:07   #4894
Izumi
Wtajemniczenie

...

OMG - Ale brzuuuuchol - http://2.bp.blogspot.com/_YjPuKUWUFG...0/brzuszek.jpg
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:09   #4895
madziwnia
Zakorzenienie

No i jeszcze hit mojej współspaczki w szpitalu - nie będzie karmiła piersią (urodziłyśmy tego samego dnia w odstępie godziny), bo za dwa tygodnie idzie na dyskotekę i cycki muszą ładnie wyglądać

Wszystko co przytoczyłaś to az włosy dęba stają !!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-27, 12:12   #4896
mloda1989
Zakorzenienie

to chyba 5raczki byly
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:13   #4897
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Czizys czy ona ma pięcioraczki????????????? ????

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:15   #4898
fasolka73
Rozeznanie

Izumi, ale wymiękłam przy tej liście o karmieniu... Normalnie szok!!! Czy to jest średniowiecze? Nie, no w głowie się nie mieści...
Stary 2009-11-27, 12:16   #4899
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Wy sie z tych kupek tak nie śmiejcie bo jak taki noworodek potrafi zrobić nawet 8-10 dziennie i tak wam ściany zasroli to nie bedzie fajnie.
Ale fakt że to sa kupki naszego bąbelka to człowik się nie brzydzii nawet jest w stanie garście podstawiac.

A co do szkoły rodzenia to ja tez nie chodziłam i nie zamierazm. Nie bardzo mam czas na takie rzeczy a w trakcie porodu i tak nie będziesz miała czasu sie zastanawiać co tam Ci w szkole mówili. Za to bardzo pomocne sa te porady dotyczące już pielegnacji dzieciątka. Dla świeżo upieczonych amm może to być skarbnica wiedzy. Oczywiście bez przesady ale napewno się przyda.

A niech sobie kupka ile wlezie Przynajmniej wprawy szybko nabiorę w zmianie pieluszek . Co do łapania kupek ... myślę, że każdy wielbiciel przyrody mający w domu jakieś zwierzątko już jakieś zachamowania przed kupą stracił, więc może i w przypadku dziecka to zadziała Wiem, że ciężko porównywac koszatniczkę biegunką do kupy niemowlęcia (bo wielkościowo to jak 6 kosztaniczek) ale i tak... kupa... to kupa.
Apropo kupy! Jakby któraś z was kiedyś będą w afryce musiała martwić się o przeżycie, to polecane są w tych celach kupy słonia. Słoń kiepsko trawi a z jego odchodami można się w skrajnych warunakch nieźle pożywić .... (...) ehhh.... za dużo descavery chyba

Z tą szkołą rodzenia to właśnie głównie mi o tą pielęgnację chodzi. Ja nie bardzo będę miała kogo podpytać...znaczy no... nie licząc mojej mamy, ale wolałabym jednak tego uniknąć I sama jak naweięcej takiej wiedzi zdobyć jeszcze zawczasu

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Czizys czy ona ma pięcioraczki????????????? ????

8 RACZKI ... I żeby nie było wszystkie urodziły się zdrowe i do dziś mają się dobrze
Stary 2009-11-27, 12:18   #4900
mloda1989
Zakorzenienie

szkoda tylko ze tyle dzieciaczkow akurat u niej sie urodzilo....to ta psychofanka angeliny jolie
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:19   #4901
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Nie no wiecie co kobiety w ciazy pięknie wygladają i brzuhcy są przesłodkie ale ten mnie przeraża. Aż taki hm... niesmaczny. Masakra. Załamałabym sie gdybym taki miała.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:20   #4902
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Izumi, ale wymiękłam przy tej liście o karmieniu... Normalnie szok!!! Czy to jest średniowiecze? Nie, no w głowie się nie mieści...
Hehhe, prawda?
Ale powiem Ci że czasami jakieś forumy czytam i jak widzę co takiej biednej niedoświadczonej matce się nieraz radzi to naprawdę ręce opadają. Najgorsze że większość z tych mądrych rad z tego co na forumach różnych czytam to albo koleżanki które mają małe dzieci albo MATKI, TEŚCIOWE, CIOTKI itd. ...... I skąd taka młoda matka, która nie wie co jest prawdą a co nie, ma wiedzieć co ma zrobić??? Tym bardziej, że nawet pomijając już kwestie karmienia piersią, ale ogólnie kwestie opieki nad dziećmi nieraz słyszy się sprzeczne informacje. Mama mówi co innego, teściowa co innego, koleżanki co innego.... a Ty biedna babo ... zahukana... po środku... już sama nie wiesz w co wierzyć a w co nie....
Stary 2009-11-27, 12:20   #4903
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
szkoda tylko ze tyle dzieciaczkow akurat u niej sie urodzilo....to ta psychofanka angeliny jolie
Cośty ?? skąd wiesz??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-27, 12:21   #4904
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no wiecie co kobiety w ciazy pięknie wygladają i brzuhcy są przesłodkie ale ten mnie przeraża. Aż taki hm... niesmaczny. Masakra. Załamałabym sie gdybym taki miała.
A PO ciązy to nawet sobie tego worka jak po ziemniakach, pełnego rozstępów wyobrażać nie chcę.... bo na Taki brzuch to chyba.... ani kremy, ani ćwiczenia ni nic innego jak operacaja nie pomogą, zeby wyglądał później normalnie?
Stary 2009-11-27, 12:23   #4905
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
aniap, ja nie mogę jak CIebie czytam to mam wrażenie, że t\Ty gigant jakiś jesteś i znosisz ciaże super lekko. Nie wiem, może to starość u mnie już ale energii mi brak, poleguję w domku i chucham na siebie. Może to trochę strach, troche taka presja otoczenia - wszysyc mi ciągle powtarzają "uważaj na siebie" nawet lekarz na USG zaznaczał,że z blizńiakami to ciąża wysokiego ryzyka i ja kurcze już chyba sfiksowałam. W pewnym momencie wkurzona odpowiadałąm,że poprzednie dwa razy też uważałąm, bo jakos tak mam wrażenie jakby mnie ktoś miał obwiniać w razie gdyby coś było nie tak. NO cholerka jak tu normalnie funkcjonować... Zresztą nie czuję się tak jakbym miała góry przenosić i obawiam sie,że już do końca tak aż się nie będę czuła. Zazdroszczę jak ktoś może sobie pozwolić na aktywnosć i trudno mi czasem jak tak mijają kolejne dni a ja siedzę jak ta bida w domu.
Oj, bo chyba mi się przelało po wczorajszej wizycie w markecie kiedy po kilku kroczkach jakoś sil nie miałam.... Lepiej pójdę spać, może jutro będzie lepszy dzień...
Nie masz się tu czego doszukiwac po pierwsze kazda kobieta inaczej znosi ciąże , ja je znosze książkowo , jeżdże autem pływam zajmuje się nie lekkim już dzieckiem , żyje w sumie prawie jak przed z wyjątkiem piwa , imprez itp Ale po pierwsze ty masz bliźniaki które czesto rodzą się wcześniej i jak trzeba to lez kołkiem byle dzieci były jak najdłużej w brzuszku . Jakbym była w bliźniaczej ciązy tez bym lezała i się nie przemęczała , dwa jak napisałam kazdy znosi inaczej . Mam dobrą kolezanke która rodzi za miesiąc i przez cztery miesiace ledwo funkcjonowała bo tak się źle czuła . Nie ważne jak spędzamy ciąze ważne aby dzieci były zdrowe a my musimy uczynić wszystko żeby im to ułatwić . Każdy dzień w brzuchu dla maluchów Twoich jest bardzo cenny

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a, miałam Was jeszcze przy okazji diety zapytać - czy pijecie normalną czarną herbatę???
Ja pije tak samo jak i słaba kawe z mlekiem , mam przyzwolenie od ginki która nie widzi nic w tym złego ale jazdy robi jak uważa

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
To mój ostatni post, przepraszam za wszystko co NIEZAMIERZENIE sprawiło tobie bądź innym przykrość.

Życzę wam zdrówka i wszystkiego dobrego
Evitka - kazdy wyraził swoje zdanie i tyle , na tym polega forum . Ja tez się z Twoim zdaniem nie zgodziłam choć może Madzia napisała troszkę drastycznie ale nie mam do Ciebie o to żalu ani pretensji . Po to mamy forum żeby pisać to co myślimy więc się nie gniewaj na nikogo i wracaj tu szybko do nas

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

aniap - prosze powiedz mi czy dla Twojego szymka ta wanienka dalej sie sprawdza?? nie jest juz zamala?? bo ja sie boje ze jak ja kupie to tylko na kilka miesiecy bedzie dobra ze jak dzidzia podrosnie to bede musiala kupowac nowa bo ja nie mam wanny tlko brodzik i to taki plytki brodzik wiec musze miec wanienke

KOCHANE DZIEWCZYNY NIE ODPOWIEDZIALYSCIE MI NA MOJE PYTANIE WIEC JE PONAGLAM CZY JAK DZIDZIA SPI W SPIWORKU TO MUSI MIEC POSCIEL??
bo moze ja nei bede kupowala poscieli?? bo po co jak mam 4 spiworki , cholercia nie wiem kiedy je kupilam ale sa > i jeszcze jedno jakie kocyki sa lepsze akrylowe czy polarowe ?? bawelniane tez sie przydadzas??
Tak dalej się w niej kąpie ta wanienka jest bardzo duża i teraz sobie w niej siedzi i się chlapie A waży 13 kg . Jak był mały i miał 2 tyg Mąż wyjechal do niemiec na trzy tygodnie i ja sama bez problemu radziłam sobie z wykapaniem Szymka i nikt mi nie musiał pomagac . Daletgo uważam że jest rewelacyjna.
Do śpiworka jeśli będzie za cieńko Twoim zdaniem raczej bym użyła kocyka a nie kołdry żeby jak pisała już Izaizula nie przegrzac dziecka bo to gorsze od tego gdy jest za zimno.
Pod warunkiem że dziecie polubi śpiworek bo moje kategorycznie odmówiło spania w nim i był ryk

Cytat:
znalazlam kolejne buciki dla mojej niuni
http://www.allegro.pl/item832163454_dior.html#gallery
tylko jak aniap isala ze jej Szymek nie chcial nosic bucikow to moze nie ryzykowac i poczekac az dzidzia podrosnie??
aniu a powiedz mi prosze jak to jest z tymi rozmiarami bucikow dla dzieci jaki rozmiar pasuje na jaki miesiac ?? z gory bardzo dziekuje
a i jesszcze jedno czym sie smaruje ciemiaczko ??czy jest cos specjalnego czy wystarczy sama oliwka ??
Jak był mały nosił bo nie umiał ściagac , potem jak już machał nogami to pocierał noge o noge i but lądował na glebie za wózkiem najczesciej . Jak chcesz ładne wykończenie bucikowe nie do zdjęcia to są takie skarpety z podeszwą skórkowac np. w HM mozna nabyć są bardzo fajne . Dwa nie rozpedzaj się z butami bo jak będzie lato to gołe nogi dla dziecka najlepsze a nie butki, bo się spoci tylko noga. Rozmiary ciężko powiedziec bo mój synek ma kopyto jak się patrzy i już nosi 21 zaczynał od mniej wiecej 16 stki

Cytat:
a jeszce jedno co z baldachimem?? ja ie obawiam ze bedzie to siedlisko kurzu i ze moje dziecie moze odziedziczyc po mnie alergie na kurz a przeciez codziennie go nie bede prala by pozbyc sie kurzu tak samo wiekszosc pluszakow odpada i mebelki z jakimis ozdubkami by nie gromadzily kurzu bo mimo iz codziennie sprzatam to u nas w domku i tak i tak jest kurz a ja wole dmuchac na zimne
Ja miałam ale olałam i uważam że zbedny jest ale kwestia gustu . Potem miałam taki liść z ikea nad łóżko zielony

Cytat:
moja mama mi opowiadala jak bylam mala to nie strzelalam kupcia ale jak ktoregos razu ona wrocila z nocki i padnieta zasnela obok mnie w lozku , mialam wtedy troszke ponad rok > to ja zrobilam kupe i bylo mi niewygodnie sciagnelam pieluche i wysmarowalam posciel sciane i mamy buzie mama mowila ze obudzilo ja cos co sciagalo jej twarz otwiera oczy a ja do niej mama am

Na temat kwiatów poczytaj można mieć w dziecięcym pokoju ale są i pewnie gatunki nie polecane bo np. intensywnie pachna itp. Musisz poczytac poprostu

Cytat:
Hehe tak czytam o tych strzałach i ja potwierdzam. Jeśli jest synek to nie obawaijcie sie że on bedzie sikał na was, mój Kuba zawsze tak niefortunnie siurał ze sikał po sobie i przy zmianie pieluchy musiałm zmieniac wszytsko bo po same uszy sie usikał. Ogólnie mu często z pieluchy uciekało pielucha była sucha a koszulki ulane bo jakos do góry sikał. A co do kupy to mojaj mam zrobiła malowanie przed narodzinami Kubełka i oczywiście krótko po tym musiało być drugie, bo mój skarbek jak nie srutnie to sie aż sie na ścianie przeciwnej zatrzymało. Także przugotujcie się na łapanie w garście kupki.
he he u mnie tez kilka razu tak było że mnie obsikał albo qpa była taka strzelająca .. potem już stała z boku żeby na mnie nie poszło tylko na podłoge .. na szczescie to mija z czasem uufffff

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
AniaP- Twoja wiedza na temat prawie każdy związany z dzieckiem mnie powala. Zapisuję wszystkie Twoje porady. I nawet dla sprawdzenia pokazałam je paru matką i one się z Tobą zgadzają. Więc nie długo będziesz moim wiciowym guru.
Pomimo tego że mam siostrę która ma 3 dzieci to o większości rzeczach już nie pamięta.
MIło mi że tak sadzisz i że komuś się przydaje to co piszę , to nie tylko w sumie moja wiedza , spotykam się od 1.5 roku z dziewczynami z forum Szymkowego jest nas 5 więc też się wymieniamy wiedzą , dwa siedząc na zwolnieniu od 2 miecha poprzednio miałam czas na fora , ksiązki , gazety , szkoły rodzenia . Potem już metoda prób i błędów z wykorzystaniem tego co wyczytałam .
Zreszta IzaIzula też czesto pisze to co ja w danym momencie pomyslałam na dany temat czyli wniosek z tego taki że potem się poprostu dochodzi do niektórych rzeczy i uczy się na własnych błędach.
WAżne żeby tak sobie zoorganizowac życie żeby mieć jeszcze chwilkę dla siebie bo inaczej macierzyństwo przestaje cieszyc . Tak samo z facetem trzeba go wciągac go w opieke nad dzieckiem bo inaczej jak myślisz sobie ja to zrobię bo zrobie lepiej .. facetowi się odechciewa i odchodzi w kąt .. Nawet jak coś robi mniej lepiej od nas trzeba mu to dawac robić . Potem można wyjść z domu na zakupy i dziecie zostawić Ja tak sobie chłopa wychowałam i potrafi z Szymkiem zostac spokojnie cały dzień . Pierwsze moje wyjście do kina to jak mały miał dwa miechy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:23   #4906
drcron
Zakorzenienie

ale sie wkurzylam no normalnie az mnie zagotowalo
zrobilam zakupy na allegro u pewnego sprzedawcy za nie mala sumke wyslalam pieniazki na jego konto a ten burak wystapil do allegro o zwrot prowizji a wystawienie przedmiotow i ja dostalam upomnienie co za burak no normalnie nie wytrzymam napisalam im ze ja juz nei chce jego rzeczy i zeby zrobili zwrot mojego przelewu zaraz wystawie mu jeszcze negatywa bo nie wytrzymam normalnie jak jestem spokojna to ta osoba podniosla mi cisnienie wryyyyyyy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:25   #4907
ASIULEK_23
Zakorzenienie

O cholercia!! Normalnie monstrum. Chyba jednak wolę mój malutki (przynajmniej na razie) brzunio... Matko i Ojcze, strzeżcie przed takimi rozstępami!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:33   #4908
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
zrobilam zakupy na allegro u pewnego sprzedawcy za nie mala sumke wyslalam pieniazki na jego konto a ten burak wystapil do allegro o zwrot prowizji a wystawienie przedmiotow i ja dostalam upomnienie co za burak no normalnie nie wytrzymam napisalam im ze ja juz nei chce jego rzeczy i zeby zrobili zwrot mojego przelewu zaraz wystawie mu jeszcze negatywa bo nie wytrzymam normalnie jak jestem spokojna to ta osoba podniosla mi cisnienie wryyyyyyy
O co za burak. nie sprawdził i się foszy. A próbowałaś się z nim kontaktować? Ja bym napisała do allegro i najlepiej zrobiła foto przekazu (o ile był pocztowy) i wysłała to zarówno do allegro jak i do niego. Ale masz rację... niech sobie te swoje rzeczy już w d.... wsadzi.
Daj kochana namiary na tego sprzedawcę, cobyśmy się u niego nie zaopatrywały!
Stary 2009-11-27, 12:34   #4909
drcron
Zakorzenienie

Cytat:

usmialam sie z tych kupek na scianach moj maz wszedl do pokoju pyta co mi tak wesolo to mu powiedzialam i dodalam ze moze jedna sciane folia przykryjemy by nie bylo sladow na farbie a on co sie martwisz najwyzej ramki kupimy io kazda kupke jako obrazek zrobimy

co do brzucha to monstrum olbrzymie ja sie ciesze z mojej malej pileczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:36   #4910
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
O cholercia!! Normalnie monstrum. Chyba jednak wolę mój malutki (przynajmniej na razie) brzunio... Matko i Ojcze, strzeżcie przed takimi rozstępami!!
A TUTAJ BRZUCH Z JEDYM DZIECKIEM W ŚRODKU!!!
http://fc08.deviantart.net/fs16/f/20..._by_Ang_xx.jpg
..... teraz już na pewno żadna na niewielkość swojego brzuszka narzekać nie będzie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
usmialam sie z tych kupek na scianach moj maz wszedl do pokoju pyta co mi tak wesolo to mu powiedzialam i dodalam ze moze jedna sciane folia przykryjemy by nie bylo sladow na farbie a on co sie martwisz najwyzej ramki kupimy io kazda kupke jako obrazek zrobimy

co do brzucha to monstrum olbrzymie ja sie ciesze z mojej malej pileczki
Hihi, to było słodkie z jego strony
Ja bardzo chcę kupić kawałek płótna, albo... hmm... w sumie bristol wystarczy i na nim odbić zamoczoną w farbie moją rękę, męża rękę i rączki naszego maluszka w środku (między naszymi) i potem w antyramę i na ścianę Wcześniej chciałam coś takiego bezpośrednio na ścianie zrobić, ale to by było mało trwałe...
Stary 2009-11-27, 12:37   #4911
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zgłosił o zwrot prowizji?? na jakiej podstawie? za późno kase mu wysłałaś??? Trzepniety jakis!!
Bedzie nam tu draconka denerwował burak jeden!

Dzwoniłąm do lekarza własnie.. i jednak kazał mi przez ok tydzien odpoczywać bo niby ten brzuch z przepracowania i niby jednorazowo ale kazał przyjśc na tydzien w czwartek i ponownie szyjke zbadamy... i normalnie podejmuje odpowiedzialna decyzję chodx nie jest łatwo bo 8 osób miało sie zjechac do nas i mielismy iśc na zabawę.. ALE ODWOŁUJEMY.. trudno może na sylwestra jeszcze dam rade i bedzie wszystko ok..

A wina moja i męza mógł mnie wyręczyc troszkę a nie gra i komputer.. bedzie siedział razem ze mną!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-11-27, 12:44   #4912
drcron
Zakorzenienie

napisalam juz do allegro i wyslalam kopie przelewu bo ja przez neta wszystko place tak mi wygodniej i na bierzaco mam podglad ile srodkow na koncie jest jeszcze a to sprzedajacy
DAREK8787 niech go myszy zjedza :P
odpisal mi ze nie dostal zadnego przelewu no normalnie szok ciezko sprawdzic konto wysylam jako ja a konto na allegro jest na meza

Stary 2009-11-27, 12:47   #4913
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Jak to zgłosił o zwrot prowizji?? na jakiej podstawie? za późno kase mu wysłałaś??? Trzepniety jakis!!
Bedzie nam tu draconka denerwował burak jeden!

Dzwoniłąm do lekarza własnie.. i jednak kazał mi przez ok tydzien odpoczywać bo niby ten brzuch z przepracowania i niby jednorazowo ale kazał przyjśc na tydzien w czwartek i ponownie szyjke zbadamy... i normalnie podejmuje odpowiedzialna decyzję chodx nie jest łatwo bo 8 osób miało sie zjechac do nas i mielismy iśc na zabawę.. ALE ODWOŁUJEMY.. trudno może na sylwestra jeszcze dam rade i bedzie wszystko ok..

A wina moja i męza mógł mnie wyręczyc troszkę a nie gra i komputer.. bedzie siedział razem ze mną!!!
I słusznie W końcu....sam Ci ten brzuszek zrobił, to niech teraz dba, a nie buja w obłokach
Słuszna decyzja
O zwrot prowizji za sprzedaż, to się wsytępuje zazwyczaj jak ktoś coś od Ciebie kupił, ale nie zapłacił w ogóle. Bo sprzedający musi jeśli akucja zakończyła się sprzedażą zapłacić allegro prowizję do sprzedaży. Ale w takim wypadku nie ma prawa. Burak nie sprawdził i bez porozumienia z kimkolwiek sobie do allegro napisał :/ Mój tata też miał raz taką akcje :/ Tylko tam chodziło o naprawdę większą kasę. Niektórzy ludzie po prostu to świnie i tyle :/

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
napisalam juz do allegro i wyslalam kopie przelewu bo ja przez neta wszystko place tak mi wygodniej i na bierzaco mam podglad ile srodkow na koncie jest jeszcze a to sprzedajacy
DAREK8787 niech go myszy zjedza :P
odpisal mi ze nie dostal zadnego przelewu no normalnie szok ciezko sprawdzic konto wysylam jako ja a konto na allegro jest na meza
No ale jak mu wysłałaś kopię przelewu to jak się zachował? Przeprosił? Albo... COKOLWIEK?
Stary 2009-11-27, 12:49   #4914
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A TUTAJ BRZUCH Z JEDYM DZIECKIEM W ŚRODKU!!!
http://fc08.deviantart.net/fs16/f/20..._by_Ang_xx.jpg
..... teraz już na pewno żadna na niewielkość swojego brzuszka narzekać nie będzie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Hihi, to było słodkie z jego strony
Ja bardzo chcę kupić kawałek płótna, albo... hmm... w sumie bristol wystarczy i na nim odbić zamoczoną w farbie moją rękę, męża rękę i rączki naszego maluszka w środku (między naszymi) i potem w antyramę i na ścianę Wcześniej chciałam coś takiego bezpośrednio na ścianie zrobić, ale to by było mało trwałe...
sa takie ramki w srodku z gipsem gdzie sie odciska raczki dziecka sa rozne rozmiary ja sie zastanawialam nad ich zakupem bo chce i raczki i stopki odbic tez mysle nad zakupem formy i zrobieniem na swieta odlewu z brzuszka fajnie bedzie to wygladalo wiszac na scianie < mamy taka jedna waska i tam by brzusio pomalowany pasowal

Stary 2009-11-27, 12:50   #4915
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz grzecznie że ma sprawdzić i tyle jak ma kopie przelewu , jak to jakiś więszy sprzedawca to czasem warto załatwić sprawę grzecznie ja np. ostatnio zamawiałam zabawki i nie było jakiejś tam rzeczy w kolorku który chciałam , babka mi grzecznie napisała że nie ma czy może być inny .. dostałam za to naprawdę fajne gratisy w sumie już nie raz mi się tak trafiło kiedyś zamówiłam szampon z loreal ten profesjonalny za ponad 40zł gośc wysłał nie ten co trzeba , napisałam do niego , to nie dość że dostałam drugi to nie chciał zwrotu tamtego.
A to duży sklep ?
Stary 2009-11-27, 12:50   #4916
fasolka73
Rozeznanie

drcron dzięki za namiary na tego sprzedawcę, bo ja tak patrzę i tez kiedyś coś u niego obserwowałam z zamiarem kupienia. A tak, to niech się ugryzie.....
Ja ostatnio przez przypadek namierzyłam 2 sprzedających(pewnie to był w rzeczywistości jeden), którzy tak kupowali od siebie nawzajem i sobie pozytywy wystawiali i podbijali ceny i potem znów te same rzeczy wystawiali na sprzedaż. I zgłosiłam to na allegro i zawiesili im konta. I dobrze im tak!
Stary 2009-11-27, 12:51   #4917
Izumi
Wtajemniczenie

Hmm... widać gość ma dużo komentarzy... dużo sprzedaje... pewnie się nie łapie już we wszystkim... a koniec końców łatwiej to na kupującego winę zwalić.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
sa takie ramki w srodku z gipsem gdzie sie odciska raczki dziecka sa rozne rozmiary ja sie zastanawialam nad ich zakupem bo chce i raczki i stopki odbic tez mysle nad zakupem formy i zrobieniem na swieta odlewu z brzuszka fajnie bedzie to wygladalo wiszac na scianie < mamy taka jedna waska i tam by brzusio pomalowany pasowal
Widziałam na allegro NAwet nie są drogie strasznie Też mi się bardzo podobają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:51   #4918
aneczkkaa
Zakorzenienie

Facet dziwnie się zachował

Nie martw się wszystko się wyjaśni , nie denerwuj się złość piękności szkodzi.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:51   #4919
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś chciałam odbic szymka łapki jakiejś farbki użyłam ale nic mi z tego nie wyszło .. bo ja to artystyczne zero jestem he he
Stary 2009-11-27, 12:52   #4920
drcron
Zakorzenienie

nie jeszcze nic nie odpisal

uciekam robic obidek dzisiaj rybka w sosie smietanowym i surowka z kapuchy i ziemniory czuje sie lepiej to moge cos ugotowac bo przyznam sie po cichu ze mezowe obiadki mnie niezbyt smakuja za duzo przypraw uzywa a ja nie lubie tak ale by sie nie dowiedzial bo nie bedzie gotowal hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości