|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Wy sie z tych kupek tak nie śmiejcie bo jak taki noworodek potrafi zrobić nawet 8-10 dziennie i tak wam ściany zasroli to nie bedzie fajnie.
Ale fakt że to sa kupki naszego bąbelka to człowik się nie brzydzii nawet jest w stanie garście podstawiac. A co do szkoły rodzenia to ja tez nie chodziłam i nie zamierazm. Nie bardzo mam czas na takie rzeczy a w trakcie porodu i tak nie będziesz miała czasu sie zastanawiać co tam Ci w szkole mówili. Za to bardzo pomocne sa te porady dotyczące już pielegnacji dzieciątka. Dla świeżo upieczonych amm może to być skarbnica wiedzy. Oczywiście bez przesady ale napewno się przyda. |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ja mam chyba tak samo włąsnie i lekarz powiedział że to akurat normalne. Chociaz mi cięzko zdefiniowac opisac wogóle ten niby bol w kroczu ale mam sie nie przejmować..
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
Ja już dzisiaj ciut lepiej, odzyskałam głos! Ale dalej kaszlę i smarkam. Biedna moja dzidzia, ma takie wstrząsy... I nie pośpi sobie przez mamusię. ![]() Mam nadzieję, że antybiotyk działa, bo nawet czuje się troszkę lepiej. Ale jak widzę co ze mnie schodzi (sorki), jakie gluty, to dobrze, że go biorę, nie wiadomo co by się z tego dziadostwa rozwinęło. Bałam się bardzo tego antybiotyku, ale lekarka powiedziała mi, że "jak teraz tego nie damy, to za parę dni tu wrócę i będzie mi musiała dać silny i bardziej szkodliwy antybiotyk. Bo skoro przez 5 dni domowe sposoby nie pomogły, to infekcja się rozwija. Inaczej by mnie u niej nie było." To prawda... A w 2 trymestrze już nie jest takie to niebezpieczne (antybiotyki), poza tym ciągły kaszel, napinanie brzucha, moje niewyspanie, niedotlenienie (katar) jest o wiele bardziej groźne dla dziecka. A więc ufam jej i się leczę. ![]() ![]() Wszystkim mamuśkom życzę zdrowia i niech Was bakcyle omijają szerokim łukiem. |
|
|
|
#4894 |
|
Wtajemniczenie
|
...
OMG - Ale brzuuuuchol - http://2.bp.blogspot.com/_YjPuKUWUFG...0/brzuszek.jpg |
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko co przytoczyłaś to az włosy dęba stają !!!
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba 5raczki byly
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
Izumi, ale wymiękłam przy tej liście o karmieniu... Normalnie szok!!! Czy to jest średniowiecze? Nie, no w głowie się nie mieści...
|
|
|
|
#4899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niech sobie kupka ile wlezie Przynajmniej wprawy szybko nabiorę w zmianie pieluszek . Co do łapania kupek ... myślę, że każdy wielbiciel przyrody mający w domu jakieś zwierzątko już jakieś zachamowania przed kupą stracił, więc może i w przypadku dziecka to zadziała Wiem, że ciężko porównywac koszatniczkę biegunką do kupy niemowlęcia (bo wielkościowo to jak 6 kosztaniczek) ale i tak... kupa... to kupa.Apropo kupy! Jakby któraś z was kiedyś będą w afryce musiała martwić się o przeżycie, to polecane są w tych celach kupy słonia. Słoń kiepsko trawi a z jego odchodami można się w skrajnych warunakch nieźle pożywić .... (...) ehhh.... za dużo descavery chyba ![]() Z tą szkołą rodzenia to właśnie głównie mi o tą pielęgnację chodzi. Ja nie bardzo będę miała kogo podpytać...znaczy no... nie licząc mojej mamy, ale wolałabym jednak tego uniknąć I sama jak naweięcej takiej wiedzi zdobyć jeszcze zawczasu ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- 8 RACZKI ... I żeby nie było wszystkie urodziły się zdrowe i do dziś mają się dobrze
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda tylko ze tyle dzieciaczkow akurat u niej sie urodzilo....to ta psychofanka angeliny jolie
|
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Nie no wiecie co kobiety w ciazy pięknie wygladają i brzuhcy są przesłodkie ale ten mnie przeraża. Aż taki hm... niesmaczny. Masakra. Załamałabym sie gdybym taki miała.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem Ci że czasami jakieś forumy czytam i jak widzę co takiej biednej niedoświadczonej matce się nieraz radzi to naprawdę ręce opadają. Najgorsze że większość z tych mądrych rad z tego co na forumach różnych czytam to albo koleżanki które mają małe dzieci albo MATKI, TEŚCIOWE, CIOTKI itd. ...... I skąd taka młoda matka, która nie wie co jest prawdą a co nie, ma wiedzieć co ma zrobić??? Tym bardziej, że nawet pomijając już kwestie karmienia piersią, ale ogólnie kwestie opieki nad dziećmi nieraz słyszy się sprzeczne informacje. Mama mówi co innego, teściowa co innego, koleżanki co innego.... a Ty biedna babo ... zahukana... po środku... już sama nie wiesz w co wierzyć a w co nie....
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Cośty ?? skąd wiesz??
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
A PO ciązy to nawet sobie tego worka jak po ziemniakach, pełnego rozstępów wyobrażać nie chcę.... bo na Taki brzuch to chyba.... ani kremy, ani ćwiczenia ni nic innego jak operacaja nie pomogą, zeby wyglądał później normalnie?
|
|
|
|
#4905 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do śpiworka jeśli będzie za cieńko Twoim zdaniem raczej bym użyła kocyka a nie kołdry żeby jak pisała już Izaizula nie przegrzac dziecka bo to gorsze od tego gdy jest za zimno. Pod warunkiem że dziecie polubi śpiworek bo moje kategorycznie odmówiło spania w nim i był ryk Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na temat kwiatów poczytaj można mieć w dziecięcym pokoju ale są i pewnie gatunki nie polecane bo np. intensywnie pachna itp. Musisz poczytac poprostu Cytat:
Cytat:
Zreszta IzaIzula też czesto pisze to co ja w danym momencie pomyslałam na dany temat czyli wniosek z tego taki że potem się poprostu dochodzi do niektórych rzeczy i uczy się na własnych błędach. WAżne żeby tak sobie zoorganizowac życie żeby mieć jeszcze chwilkę dla siebie bo inaczej macierzyństwo przestaje cieszyc . Tak samo z facetem trzeba go wciągac go w opieke nad dzieckiem bo inaczej jak myślisz sobie ja to zrobię bo zrobie lepiej .. facetowi się odechciewa i odchodzi w kąt .. Nawet jak coś robi mniej lepiej od nas trzeba mu to dawac robić . Potem można wyjść z domu na zakupy i dziecie zostawić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzylam no normalnie az mnie zagotowalo
zrobilam zakupy na allegro u pewnego sprzedawcy za nie mala sumke wyslalam pieniazki na jego konto a ten burak wystapil do allegro o zwrot prowizji a wystawienie przedmiotow i ja dostalam upomnienie co za burak no normalnie nie wytrzymam napisalam im ze ja juz nei chce jego rzeczy i zeby zrobili zwrot mojego przelewu zaraz wystawie mu jeszcze negatywa bo nie wytrzymam normalnie jak jestem spokojna to ta osoba podniosla mi cisnienie wryyyyyyy
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
O cholercia!! Normalnie monstrum. Chyba jednak wolę mój malutki (przynajmniej na razie) brzunio... Matko i Ojcze, strzeżcie przed takimi rozstępami!!
![]()
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj kochana namiary na tego sprzedawcę, cobyśmy się u niego nie zaopatrywały! |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on co sie martwisz najwyzej ramki kupimy io kazda kupke jako obrazek zrobimy ![]() co do brzucha to monstrum olbrzymie ja sie ciesze z mojej malej pileczki
|
|
#4910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://fc08.deviantart.net/fs16/f/20..._by_Ang_xx.jpg ..... teraz już na pewno żadna na niewielkość swojego brzuszka narzekać nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() Ja bardzo chcę kupić kawałek płótna, albo... hmm... w sumie bristol wystarczy i na nim odbić zamoczoną w farbie moją rękę, męża rękę i rączki naszego maluszka w środku (między naszymi) i potem w antyramę i na ścianę Wcześniej chciałam coś takiego bezpośrednio na ścianie zrobić, ale to by było mało trwałe...
|
||
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie nam tu draconka denerwował burak jeden! Dzwoniłąm do lekarza własnie.. i jednak kazał mi przez ok tydzien odpoczywać bo niby ten brzuch z przepracowania i niby jednorazowo ale kazał przyjśc na tydzien w czwartek i ponownie szyjke zbadamy... i normalnie podejmuje odpowiedzialna decyzję chodx nie jest łatwo bo 8 osób miało sie zjechac do nas i mielismy iśc na zabawę.. ALE ODWOŁUJEMY.. A wina moja i męza mógł mnie wyręczyc troszkę a nie gra i komputer.. bedzie siedział razem ze mną!!!
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam juz do allegro i wyslalam kopie przelewu bo ja przez neta wszystko place tak mi wygodniej i na bierzaco mam podglad ile srodkow na koncie jest jeszcze a to sprzedajacy
DAREK8787 niech go myszy zjedza :P odpisal mi ze nie dostal zadnego przelewu no normalnie szok ciezko sprawdzic konto wysylam jako ja a konto na allegro jest na meza
|
#4913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu....sam Ci ten brzuszek zrobił, to niech teraz dba, a nie buja w obłokach ![]() Słuszna decyzja ![]() O zwrot prowizji za sprzedaż, to się wsytępuje zazwyczaj jak ktoś coś od Ciebie kupił, ale nie zapłacił w ogóle. Bo sprzedający musi jeśli akucja zakończyła się sprzedażą zapłacić allegro prowizję do sprzedaży. Ale w takim wypadku nie ma prawa. Burak nie sprawdził i bez porozumienia z kimkolwiek sobie do allegro napisał :/ Mój tata też miał raz taką akcje :/ Tylko tam chodziło o naprawdę większą kasę. Niektórzy ludzie po prostu to świnie i tyle :/ ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mysle nad zakupem formy i zrobieniem na swieta odlewu z brzuszka fajnie bedzie to wygladalo wiszac na scianie < mamy taka jedna waska i tam by brzusio pomalowany pasowal
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to duży sklep ?
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
drcron dzięki za namiary na tego sprzedawcę, bo ja tak patrzę i tez kiedyś coś u niego obserwowałam z zamiarem kupienia. A tak, to niech się ugryzie.....
Ja ostatnio przez przypadek namierzyłam 2 sprzedających(pewnie to był w rzeczywistości jeden), którzy tak kupowali od siebie nawzajem i sobie pozytywy wystawiali i podbijali ceny i potem znów te same rzeczy wystawiali na sprzedaż. I zgłosiłam to na allegro i zawiesili im konta. I dobrze im tak! |
|
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm... widać gość ma dużo komentarzy... dużo sprzedaje... pewnie się nie łapie już we wszystkim... a koniec końców łatwiej to na kupującego winę zwalić.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
NAwet nie są drogie strasznie Też mi się bardzo podobają
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Facet dziwnie się zachował
Nie martw się wszystko się wyjaśni , nie denerwuj się złość piękności szkodzi.
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
nie jeszcze nic nie odpisal
uciekam robic obidek dzisiaj rybka w sosie smietanowym i surowka z kapuchy i ziemniory czuje sie lepiej to moge cos ugotowac bo przyznam sie po cichu ze mezowe obiadki mnie niezbyt smakuja za duzo przypraw uzywa a ja nie lubie tak ale by sie nie dowiedzial bo nie bedzie gotowal hehe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Przynajmniej wprawy szybko nabiorę w zmianie pieluszek
. Co do łapania kupek ... myślę, że każdy wielbiciel przyrody mający w domu jakieś zwierzątko już jakieś zachamowania przed kupą stracił, więc może i w przypadku dziecka to zadziała 
ale sa