|
|
#4981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 2
U mnie dobrze
Oby się ten stan utrzymał
|
#4982 |
|
Raczkowanie
|
kasza80, bardzo Ci proszę o odpowiedz
![]() Mam pytanie odnośnie tych dwóch kremów z a-dermy? jaka jest różnica miedzy tym z a.h a tym exomega? Chciałam spróbować ten z a.h ale niestety w żadnej aptece nie dostałam jego próbki. dostałam za to dwie własnie tego exomega. I chciałam spytac czy ten z a.h lepiej u Ciebie działa czy lepszy jest ten exomega?
Edytowane przez Kaśka W. Czas edycji: 2009-11-21 o 20:18 |
|
|
|
#4983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwpierw to co pisze na opakowaniach (w skrócie):- exomega - reguluje uwalnianie sie substancji odpowiedzialnych za podraznienia skóry, odbudowa ochronna skóry i ochrona przed drobnoustrojami, zmniejsza suchość skóry, łagodzi podrażnienia, pieczenie, ochrona przed negatywnym dzialaniem czynników zewnętrznych. - epitheliale a.h. - krem regenerujący do uszkodzonej skóry twarzy i ciała, odbudowa uszkodzonego naskórka, skraca czas gojenia, sprzyja regeneracji kolagenu i neutralizuje działanie wolnych rodników. A teraz moje obserwacje: - epitheliale a.h. - stosuję go rano po oczyszczeniu twarzy plynem micelarnym, doskonale matuje twarz, ma konsystencję żelu, super się wchłania, bardzo dobrze nawilża i bez problemu można nałożyć podkład. Miejsca suche i takie chropowate w dotyku (pomimo, że nawet "na oko" nie widać suchości) zrobiły się aksamitne w dotyku i naprawdę "naprawione". Nie zatyka porów nic a nic - dla mnie super. Wydaje mi się, że taka naprawiona skóra to właśnie jego zasługa, dlatego, że w sumie rzadko stosuję ten exomega, ponieważ na noc lubie tę moją maść na odparzenia, o której trąbię cały czas i chyba mnie macie już dosyć ![]() - exomega - nakładałam go na noc, po nałożeniu skóra sie niestety troszke świeci. Działa także super, naprawdę naprawia skórę - niesamowita poprawa była juz po 3 dniach (ale stosowałam razem z epitheliale), ale było widać, że on również robi swoje. Wydaje mi się, że bardziej natłuszcza niż ten poprzedni, lepiej odbudowuje warstwę lipidową, natomiast ep.... lepiej nawilża, no i matuje buzię, więc jest super na dzień. krótko - exomega na noc, epitheliale a.h. na dzień )który lepszy, hmmmm nie wiem, exomegę wypróbujesz, a epitheliale szukaj, szukaj, bo próbki są, ja chciałam próbkę dermalibour, a dostałam właśnie epitheliale ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4984 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dość zadowolona, bo cera mi się ostatnio poprawiła. Chociaż już nic nie wychodziło, a dzisiaj znowu dwa pryszcze, no dobra nie jakieś wielkie, ale jednak;p Chciałabym się strasznie pozbyć przebarwień, bo teraz to one są moją największą zmorą i zastanawiam się nad acne derm... Już nawet kupiłam, ale bardzo się waham. Wiele dziewczyn pisze, że je wysypało, a ja jakoś nie mam na to ochoty.. Poza tym trzeba stosować filtry, a jak znaleźć taki, który mnie nie zapcha i nie będę przy jego stosowaniu wyglądać jak jakaś... lampa czy coś... Sama już nie wiem..
Edytowane przez merila Czas edycji: 2009-11-24 o 19:32 |
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu zdania sa podzielone Strona ance-dermu mowi, ze mozna stosujac go sie opalac. http://acnederm.pl/?inc_file=fakty.phpJa opalac bym sie nie opalala przy zadnych kwasach ale szczerze mowiac filtrow tez nie stosuje ( jesli chodzi o kwas azelainowy lub migdalowy) szczegolnie o takiej porze roku gdzie slonce raczej jest rzadkoscia i na dworze sie za dlugo nie przebywa
Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2009-11-24 o 19:40 |
|
|
|
|
#4986 |
|
Raczkowanie
|
a macie jakies doswiadczenie z fluidami clareny? bo u mnie w domu jest jeden i bardzo fajny mi sie wydaje:P tylko ze jest liftingujaco-rozswietlajacy z kwasem hialorunowym czy moze mi on zaszkodzic? bo jest dla cery dojrzalej a ja nawet 20 lat nie mam
|
|
|
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam doświadczenia, ale sądzę nie masz co się przejmować wymyślnymi nazwami. Wszystko zależy od składu. Poszukaj analizy albo sama wrzuć do oceny. Może dowiesz się czegoś.
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane czy cynk faktycznie dobrze wpływa na cerę trądzikową? Bo jeśli tak to jutro lecę kupić
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, cynk jest wskazany przy cerze tradzikowej...zarowno na skore jak i doustnie
![]() Bardzo wiele kosmetykow i lekow na tradzik zawiera cynk np. zineryt. Ja ostatnio zaczelam lykac Laktocer. W nim tez jest cynk i na kocu opisu jest mniej wiecej jest wyjasnione co on daje http://www.blaufarma.pl/?pId=produkt_glowna&id=77 |
|
|
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jego nie mozna uzywac non stop tylko z przerwami, nie wiem czy to nie przez ten cynk?A czy ten suplement daje Ci coś już? Ile kosztuje? ![]() Mi Pani dermatolog zapisała Differin na noc a na dzień właśnie Zineryt, ale kupiłam na razie tylko ten Differin, bo miałam tylko 50 zł
|
|
|
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jem go jakis tydzien, wiec nie ma specjalnie szansy by cos dawal. Cena cos ok. 28zl. Jest jeszcze kilka innych podobnych ale ceny wyzsze nawet. Kiedys dawno temu pamietam, ze lekarka kazala mi lykac sam cynk, wlasnie na tradzik ale przyznaje, ze nie pamietam jaki byl efekt i czy go regularnie lykalam
|
|
|
|
|
#4992 |
|
Raczkowanie
|
kasza80 BARDZO dziękuje za tak wyczerpująca odpowiedz
![]() Jednak zdecyduje sie na ten z a.h bo własnie potrzebuje czegoś na dzień, a tak jak napisałas ten exomega także u mnie powoduje ze skróra sie po nim swieci. Oczywiście zakupiłam ta masc na odparzenia i stosuje ja na noc. Mam tez mydełko borowinowe i masć cynkową, poszukam jeszcze tej maści lassara ale trudno ja dostać. No i tonik z ziaji ogórkowy. Zestaw jak widzisz całkowicie odgapiony od Ciebie
Edytowane przez Kaśka W. Czas edycji: 2009-11-25 o 23:18 |
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Maści lassari. U mnie jest w każdej aptece
. Ale bez przesady. Przecież to żadna cudowna maść.
|
|
#4994 |
|
Raczkowanie
|
ehhh kochanee kurde moja dermatolog nowa stwierdzila ze slady same zejda i mi nic nie polecila na nie
(( a ja juz nie wiem co zrobic zeby sie ich pozbyc tak bardzo chcialabym miec cere zblizona do idealu ( kurcze po raz kolejny prosze jesli ktoras ma jakis doby spodob, dobry lek niech sie ze mna podzieli bo te slady mnie dobijaja okropnieeeee
|
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
Na blizny i przebarwienia to najlepsze są kwasy i retinoidy. Mam sporo śladów, ale zdaję sobie sprawę, że gdybym ich nie stosowała, to byłoby 100 razy gorzej.
Ty chyba nie masz ich za wiele? Wnioskuję na podstawie tego, że nic nie dostałaś na przebarwienia i myślisz o idealnej cerze (ja wiem, że nie mam na to szans, nawet w makijażu zawsze będzie wyglądać gorzej). Jesli tak, to stosuj może skinoren, o ile nie stosujesz (ew. acne-derm - niby to samo poza różnicą w cenie, ale dla mnie lepszy jest skinoren - sama spróbuj i wyrób sobie zdanie) . Jeśli masz większe ślady, to powinnaś sięgnąć po mocniejsze środki. I pamietaj, że efektów nie będzie od razu.
|
|
#4996 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=--Olka--;15508822]Maści lassari. U mnie jest w każdej aptece
. Ale bez przesady. Przecież to żadna cudowna maść.[/QUOTE cudowna to może nie jest, jeszcze nie znalazłam czegoś co by od razu cudownie zadziałało na moja skóra. Ale pasta cynkowa ew. maść cynowa spisuje sie dobrze a ta maść lassari ma dodatkowo kwas salicylowy dlatego myśle ze działanie bedzię jeszcze lepsze niż sama maść cynkowa.
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze, ja nie widze roznicy w dzialaniu miedzy pasta cynkowa, a pasta lassari
![]() Ale fakt, ta pasta jest w prawie kazdej aptece. Czasem aptekarki zwa ja pasta lazara. |
|
|
|
#4998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
te ktore mialam juz hoho chyba z rok sa bardzo rozjasnione nawet jak teraz mi sie cos zrobi to bardzo szybko blednie nie wiem czy to zasluga tego balsamu ale chyba tak wiec ja go szczerze polecam
|
|
|
|
|
#4999 |
|
Raczkowanie
|
No być może, ale cena tego balsamu, przynajmniej dla mnie, nie jest zachęcająca..
|
|
#5000 |
|
Raczkowanie
|
no wiem cena jest straszna i nie wiadomo jak na kogo podziala ale ja jak zlicze ta cala kase ktora wydalam na jakies bezuzyteczne masci to bym miala z 3 takie balsamy hehe
skinoren tez jest dobry
|
|
|
|
#5001 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( ehhhh tylko fakt jak szlam na wizyte zawsze mialam cos na twarzy ( excipial) ehh no ale chyba to bylo widac ( musze kupic skinoren kiedys mi pomagal )heh idealana cera to dla mnie taka ze po nalozeniu jakiegos fluidu nie beda sie moje kartery rzucac w oczy ( nigdy nie ebdzie tak zeby nie bylo widac ze mialam duzyyyyy tradzik (( mam nadzieje ze sie nie wroci narazie jest cacy ale ehhh mam nadzieje ze sie zas czyms nie zaraze (( ehhh boje sie wyproobowac kwasy bo jednak mialam tego gronkowca i ehh nie wiem czy mi to nie zaszkodzi (( ehhhh nie wiem co ze soba zrobic chyba pojde do tej mojej deramtolog tylko kurcze nie mam jak sie do niej dostac zadne godizny mi nie pasuja jej ((((((((( dziekuje ci olu za odpowiedz )---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do maści cynkowej i pasty lassari, to dla mnie różnica jest wielka, maść cynkowa nie wysusza tak dobrze jak ta pasta, więc na robiące się niespodzianki jest swietna do stosowania punktowego. Kalaga nie martw się |
|
|
|
|
#5004 |
|
Rozeznanie
|
a czy robiła sobie któraś z was mikrodermabrazję? jak tak to jakie były/są jej efekty? i jeżeli jesteście z katowic bądź okolic możecie polecic jakis dobry zakład kosmetyczny w którym się ją wykonuje?
|
|
|
|
#5005 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam u dermatologa i dostałam epiduo... chyba przepisują to teraz każdemu. ale mimo wszystko mam nadzieje że pomoże i będę miała super buzię
od ginekologa dostałam Yasmin, ale chyba nie chcę go używać, bo jakoś wydaje mi się, że hormony nie są dobrym rozwiązaniem, przecież nie bedę ich łykać przez całe życie Na razie zastanawiam się jeszcze jaki nawilżacz byłby najlepszy :P
|
|
|
|
#5006 |
|
Rozeznanie
|
punkt zwrotny w moim leczeniu
trafiłam na doskonałego ginekologa (śląsk, mogę na prv podać namiary, prywatnie) powiedziałam mu, że mam od zawsze problem z trądzikiem, pomimo skończenie 20 lat zabierze mnie do siebie na oddział endokrynologiczny na 3 dni badań, muszę zgłosić się w pierwszych pięciu dniach cyklu, czekam teraz na początek... powiedzcie mi... czy ktoraś z Was miała takie badania? dało to coś?
|
|
|
|
#5007 |
|
Rozeznanie
|
Takie badania dają bardzo dużo, zwłaszcza jeśli trądzik rzeczywiście wywołany jest zachwianą gospodarką hormonalną, wtedy dobry lekarz dobierze odpowiednie leczenie i po problemie. Masz bardzo fajnego ginekologa, mnie jeszcze nikt nie zaproponował czegoś takiego, a jeśli już to badania hormonalne na własną rękę, za każdy hormon około 23 - 25 zł + TSH tarczycy coś koło 40 zł.
Nawet się nie zastanawiaj jak masz taką mozliwość ![]() Muszę wam jeszcze powiedzieć, że znalazłam coś, co łagodzi mi trochę stany zapalne i wygładza bardzo ładnie, mianowicie baikaderm. Z dużym oporem do niego podchodziłam, ale teraz bardzo sobie chwalę i już chyba nie przestanę go używać :P |
|
|
|
#5008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyżbym widziała tutaj mojego "super" lekarza????? Czy ten oddział endokrynologiczny jest na ligocie w katowicach??? |
|
|
|
|
#5009 |
|
Raczkowanie
|
kochana a moglabys mi podac jakiegos linka do tego balsamu??? bo zachecajaca jest twoja opinia
[/QUOTE]http://www.enona.pl/x_C_I__P_11710109.html tu masz link ale ja nie mowie ze na 100 procent pomoze bo sama wiesz pewnie jednemu pomaga innemu nie
|
|
|
|
#5010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
życze powodzenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Oby się ten stan utrzymał

najwpierw to co pisze na opakowaniach (w skrócie):

.
(( a ja juz nie wiem co zrobic zeby sie ich pozbyc tak bardzo chcialabym miec cere zblizona do idealu