|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
Ja ta samo A ja mam gorączkę ale nie po to się uczyłam kilka dni, żeby jutro nie iść na fizykę a na 8 godzin mamy 3 okienka
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
załamałam się. odechciało mi się tej całej matury i w ogóle wszystkiego.
wkur.wiłam się na moją szkołę, że informują nas o wszystkim na ostatnią chwilę, a potem po słabych wynikach matury uświadamiają nam, że się do niczego nie nadajemy i będą do tego stopnia to wmawiać, że ludzie rezygnują ze zdawania przedmiotów.. z czym ja mam iść jutro na tą chemię?! owszem, chodzę na korki, powtarzam, ale nie powtórzyłam wszystkiego, materiału całego w szkole nie przerobiliśmy (ale i tak NIC by mi to nie dało, bo to głupie babsko nic nas nie nauczy, a wymaga), a Operon jest tak inteligentny, że nie dość, że zawyżają 2 razy poziom (niektórzy nauczyciele sami to mówią), to jeszcze dają cały materiał w liceum... i po co ja mam iść i się skompromitować? ja wiem, że przede mną jeszcze długa droga, że dużo pracy muszę włożyć w zdanie matury z tej chemii, ale ja chcę przede wszystkim sobie udowodnić, że mogę, że potrafię, mimo, iż w liceum niczego mnie nie nauczono. chcę przez to spełnić swoje marzenia, plany. a głupia matura z Operonu nie musi mi tego uświadamiać, bo ja to wiem. of kors, mogę podejść na luzie, olać to, tak jak połowa osób, która pisze jutro chemię (druga połowa nie przychodzi...), ale chcę uniknąć teksów sorki od chemii, która gó.wno umie, a nam mówi, że my jesteśmy tępi... ja po prostu nie czuję się na siłach, żeby jutro pisać... jakoś inne szkoły nie mają tych matur i żyją. to jest mój wybór czy chcę pisać czy nie. jakby nie patrzeć tej majowej też nie mam obowiązku pisać ;] szkoda, że nie potrafię trochę poluzować, ale cóż. tak już mam. przyznam się, że siedząc nad arkuszami Operonu poczułam się jak ostatni debil. doła mam, aż się popłakałam. ja tak bym chciała zdać tą chemię i dostać się na studia, spełnić swoje marzenia, bo wiem, że marzenia są do spełnienia, wystarczy pomóc szczęściu i pracować nad tym. najlepszym komentarzem do matur z Operonu niech będzie to, że w mojej szkole, rok temu, wiele osób ledwo zdało bądź nie zdało ich matur, a z majowych mieli nawet po ponad 80%. mój brat ledwo WOS z Operonu zdał, a na tej właściwej miał ok. 70%. ale ja po prostu chcę uniknąć kompromitacji i wiem, że nie potrafiłabym przejść obojętnie obok tego wyniku. i wcale nie jest mi to potrzebne, żeby mnie zmotywować do pracy. wybaczcie, że się tak rozpisałam, ale musiałam się wyżalić i ponarzekać dopadła mnie chwila zwątpienia. a teraz idę spać, bo głowa mnie z tego płaczu boli. wyśpię się, jutro się pouczę chemii na korki, a ten cały piep.rzony Operon mam daleko w poważaniu.
|
#3723 |
|
Konto usunięte
|
Kasiu
dzień dobry ;* dzisiaj geografia, idę na spontan dzisiaj mam imprezę 18 dla znajomych a jutro dla rodziny. także nie będzie mnie przez weekend na wizazu i dlatego dziewczyny życzę Wam żebyście się w tej Warszawce nie zgubiły , żeby spotkanie się udało.! i żeby nikt nie okazał się 54 letnim Cześkiem ;*powodzenia zyczę i miłego dnia !
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Bry Żbiczki ;*
Mnie jutro nie będzie,niestety - raz, że nie mam kasy na bilety ani zakupy, a dwa,że idę na osiemnastkę do kolegi- także miłej zabawy ;* pocykajcie fotki, chętnie pooglądam! ![]() Miłego dnia i powodzenia tym,co dziś piszą ;*
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3726 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to od razu po maturce prosto do łóżeczka Cytat:
nauczyciele niestety tacy są, wymagają od nas abyśmy wiedzieli wszystko z gimnazjum już nawet, a sami ucząc nas korzystają z pomocy jakiś a nie tylko ze swojej głowy Cytat:
pewnie i tak Ci poszło o wiele lepiej ![]() a ja dzisiaj wyleżałam troszkę w łóżeczku, zła jestem na siebie, że nie poszłam, chciałam sprawdzić poziom swojej wiedzy z wosu, bo nie jestem pewna tego przedmiotu na maturze , no ale cóż
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
hej lamy
![]() ja po WOSIE ![]() Poszło nieźle , spodziewałam się czegoś o wiele trudniejszego;D
|
#3728 |
|
Przyczajenie
|
prodsze nich ktos jak najszybciej da jakieś pytania z biologii z operonu matura probna 2010 rozszerzona. mam 20 minut
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
??
![]() łee ja mam podobny problem. Miałam pisać chemie rozszerzoną, ale chora jestem więc siedzę w domu od tygodnia :/ I coraz mocniej zastanawiam się czy sobie odpuścić też rozszerzoną chemie... a przez tą chorobę to już takiego doła łapię, że ojej :< |
|
|
|
#3730 |
|
Flawless
|
Hej bejbsy ;D
Ja już po angielskim. Trochę dół, wiedziałam, że średnio mi pójdzie, ale jakoś mam to gdzieś. Pierwsze słuchanie z przysłowiami - spoko a potem już tylko gorzej ;P Wkurzyłam się w ogóle na tych, którzy wymyślili przedział słów na roz 250 :/ jak mam napisać gdzieś po dwie zalety i wady, równocześnie popisując się bogactwem słownictwa i zmieścićsię w 250słowach? Chciałam coś powykreślać, ale zdania wyszłyby bardzo banalne, to zostawiłam 270. Walę, polecą mi punkty za formę ale zwisa mi to
I think the breakdown is when a woman doesn't know what she is and she settle for less. Check out your worth because you're worth more than that." Edytowane przez Phoce Czas edycji: 2009-11-27 o 13:21 |
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam po polskim rozszerzonym...
powiem w skrócie tak: nie wiem w jakim stopniu trafiłam w klucz ![]() a miałam przeprowadzić analizę i interpretację pieśni Kochanowskiego i sonetu Szarzynskiego o ludzkim życiu i egzystencji i zwrocic uwage na jakies sposoby czegoś tam ![]() Phoce, ja też wczoraj pisałam po 2 przykłady, zawsze pisze po 3, ale nie ma szans, żeby to sie zmieściło. Moj kolega napisał po 3 i 2 ostatnie to były po jednym zdaniu ;D Aneczka91, jakbyś sie tu pojawiła to mogłabyś mi napisać co było na wosie PP ?
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2009-11-27 o 13:21 |
|
|
|
#3732 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() A co do angielskiego to też te ostatnie skracałam, jak mogłam, podsumowanie dałam strasznie ogólne, no ale np wstęp miałam trochę dłuższy, ale nie mogłam go skrócić no
|
|
|
#3733 |
|
Raczkowanie
|
A ja po biologii , no nie była taka zła... ale niestety prawie nic nie powtórzyłam, no ale mimo to liczę na te 30%
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie wiecie czemu w tym teście z polskiego było tylko wypracowanie? Ja jak otworzyłam to myślałam, że mam niekompletny arkusz... |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wyjściu czułam się jak taki debil, który nic nie umie.
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak na matmie R nie ma zamkniętych, jest bodajże 10 otwartych tylko.
|
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od tego roku piszemy tylko wypracowanie.
|
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podręczników nie mają jakichś świetnych, a na maturach dają takie pytania, że .... i robią je na przełomie listopada i grudnia i dają rzeczy, które w ich genialnych książkach są zaplanowane na koniec 3kl. ;] ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
więc po co 2 razy to samo.. a tak to ci co piszą R mają więcej czasu na wypr.
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z resztą na rozszerzeniu często czytanie było bardzo trudne, więc to na naszą korzyść, przynajmniej jak dla mnie ^^aaa i nie przejmujcie sie operonem nie ma sensu
|
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wzielam podreczniki i caly dzien powtarzalam co sie dalo i wieczorem juz zrobilam na ponad 50% arkusz. A dzisiaj chemia była łatwa jeżeli ktoś umiał. Ja nie umiałam, więc nawet nie wiem czy na 30% napisałam. Ale wiem tyle , że czy 70 bym miała czy 10 to i tak zawdzieczam to tylko swojej pracy. W szkole już chemii nie mam, moja chemiczka ma gdzies moją maturę więc nic jej do mojego wyniku. Cytat:
Ugh dobrze że już po tych próbnych:P Ale od dzisiaj się uczę:P Zmotywowało mnie to
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
No dobra. Ale jak oni później będą liczyć punkty z tej matury?
Tam gdzie idę na studia liczy się polski, więc mam mieć punkty tylko za wypracowanie? Nie rozumiem... ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Edytowane przez NuFCia Czas edycji: 2009-11-27 o 14:14 Powód: problemy z internetem - nie wyswietlilo mi się, że poprzedni post został dodany |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
nuFFcia niee chyba. Mi się wydaje, że będą brali pod uwagę poziom rozszerzony. No ale pewności nie mam.
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Claaire ! miałam tą samą maturke R z ang dziś co Ty wczoraj
gdybym wiedziała to bym napisała sobie wczoraj tą rozprawkę, ale dałam radę, fajny temat to dało radę napisać, ale listening.. ehh porażka. co do słowotwórstwa zapamiętałam jak napisałaś że było real - unreal i tak napisałam, ale potem sie dowiedziałam że jest źle i tam powinno być realistic. jakoś to będzie, jeszcze mamy 5 miesięcy
|
|
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze no to ładnie zawaliłam z tym unreal
no cóż xDnie bierzcie ze mnie przykładu bo to źle wróży! :P
|
|
#3745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, jednak jestem dziś na krótką chwilę.
![]() Weekend cały zaplanowany, a nawet nie ma w tych planach zbyt dużo nauki. ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15519830]chciałam już odwołac jazdy po południu , ale dobrze że tego nie zrobiłam bo było fajnie ! i muszę się Wam normalnie pochwalic : pan instruktor powiedział że jak na pierwszy raz to robię bardzo ładnie łuk i nawet korektę motywuje taka opinia No to super. ![]() Cytat:
![]() komentarz jest zbędny. Chciałabyś. ![]() Ja się nie dam sfotografować! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolina, Ewa - powiedzcie co było na tej biologii. Edit: No i Ewy mi nie zacytowało. Wiem, że może czasami za bardzo się tym przejmuję, ale czuję presję i widzę moje braki, zwłaszcza z biologii, dlatego muszę się wziąć za porządną naukę, bo zabawa już się skończyła.
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-11-27 o 14:40 |
|||
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy arkusze ze wszystkich dodatkowych przedmiotów będą na stronie operonu??
|
|
#3747 |
|
Rozeznanie
|
Oj jak ja tu dawno nie byłam
![]() Chyba już nikt nie pamięta ale trudno,zwierze się ![]() Matura z Gegry rozszerzonej była potworna,wkuwałam całą noc gegre fizyczną bo spodziewałam się ,że JAK ZAWSZE będzie jakiś/jaki kolwiek przekrój/profil a tu nic!Same rolnicwto,które bardzo rzadko powtarza się na maturze a jak już to 2/3zadanania!A tu całość taka!No nie,po prostu... brak słów Do tego zadania na obliczanie |
|
|
|
#3748 | |
|
Flawless
|
Cytat:
za to dałam też wisedom i troubling
|
|
|
#3749 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
sprawdzałam sobie wyniki z angielskiego i wychodzi i że mam gdzieś z 50 % szok. mega przyjemnie jest haha ![]() zajrzałam jeszcze na chwilkę , bo uzależniona jestem już od Was ![]() |
||
|
|
|
#3750 |
|
Flawless
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;15535363]bedą , jutro
a ja myślę że rozszerzenie było nawet proste sprawdzałam sobie wyniki z angielskiego i wychodzi i że mam gdzieś z 50 % szok. mega przyjemnie jest haha ![]() zajrzałam jeszcze na chwilkę , bo uzależniona jestem już od Was ![]() Mogłabyś podrzucić stronkę z wynikami?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

ale nie po to się uczyłam kilka dni, żeby jutro nie iść na fizykę
a na 8 godzin mamy 3 okienka