CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 09:23   #4651
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Jagoda ciii tu się nie chwali!!!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-27 o 09:27
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:33   #4652
jagoda999
BAN stały

iwciag jejku jak ja Ci współczuję, nie dość, że głowa, to niewyspana, kupki, masakra

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ide coś wrzucić na ruszt, mam makrelę to ją wszamam , ja w ogóle od wczoraj mam taki apetyt, że szok, jak bym napisała ile zjadłam, to byście mi nie uwierzyły (3 ludzi by się najadło )
jagoda999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:37   #4653
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Mell to Ty nie wiesz, że nie wolno chwalić! Ja już nie chwalę, no bo i nie ma czym
zgadzam sie!!!
ja juz wiecej tego nie zrobie..

u nas iwciag-nocka tez nie za bardzo ..udana,a bylo juz tak pieeeknie
wspolczuje problemow brzuszkowych Iwusia
U nas przy zmianie mleczka tezsie pojawily...
ale podalam kleik kukurydz.i po 2 dniach Kala zrobila ogromnego kupsztala

Ania(cyferki)-ja wczoraj widzialam propozycje ale juz nie mialam sily nic napisac..musialam sie z tym "przespac"
ale obie propozycje mi sie podobaja,z tym ze bardziej pierwsza

Marika-ojej..cale szczescie,ze nic sie Igusiowi nie stalo,kwardy chlop z niego

Anulka-Ty to masz glowe kobito!nie od parady
to kiedy startujemy?mnie pasuje o dowolnej porze,dnia i godziny
dostosuje sie do reszty

Iwciadens-odstawic wszystko oprocz mleczka i kleikuOMG..ale jakby mialo pomoc..

Mell-witaj
widze,ze dzisiejszej nocy nasze bable chyba sie zmowily..bo spac nie chcialy..

blondynkapoznan-witaj
wlasnie mi przypomnialas..tak u nas tez badanie sluchu bylo,raz w szpitalu a potem na 6tydzien.gdy ja i Kala bylysmy na sparawdzeniu

dobra,dzieczyny od tej pory jesli nie bede narzekac na noc i spanie corci tzn.ze bylo super
bo glosno juz tego nie powiem(ani cicho..)

teraz sobie wlasnie zasnela..uffffff

Anulka-a ja mam kawe..niesety,niesety bo postanowilam od dzis jej nie pic.Pilam jeden kubek,z jednej lyz.i mleka(pol-na pol)i moze w tym byl sek braku snu w ciagu dnia u Kaliny
tzn.ona chce spac i jest bardzo marudna ale nie moze sasnac..
a jak juz to spi 0,5godz!
nie wiem jak ja to wytrzymamja uuuwwwwiieeelllbbbiiiaamm m moja kawusie ale konie cto koniec!
i ponoc nie wazne ,czy to jest na 2 czy 4 godz.przed karmieniem..
kawa tak szybko nie wyparuje z organizmu,dzidzia wyczuje,wiec jestem po kubeczku zielonej herbatki(bez cukru..alem dumna ,ehh)

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoda999 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------
Ide coś wrzucić na ruszt, mam makrelę to ją wszamam , ja w ogóle od wczoraj mam taki apetyt, że szok, jak bym napisała ile zjadłam, to byście mi nie uwierzyły (3 ludzi by się najadło )
jagoda-witaj
a ja bym uwierzyla..bo mam taki sam(tylko ,ze nie od wczoraj,to trwa duzo dluzej przez co jestem chlostana przez wizazanki)
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:46   #4654
jagoda999
BAN stały

Doris0208 witam Cię kochana, ja od wczoraj to przegiełam na maxa z żarełkiem a tak ogólnie to wpierdzielam jak szalona na okrągło

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

w sumie może to i byś uwierzyła, ale na pewno mnie nie przegoniła
Stary 2009-11-27, 10:06   #4655
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

No, poprawiłyście się. Było co czytać. I moja miłość wróciła.

Dzisiaj też mam gości, więc zajrzę dopiero wieczorkiem.
Nocka – średnia. Nie rejestrowałam, ile razy się cysialiśmy, ale chyba ze trzy razy.
Przyjechało krzesełko do karmienia – właśnie monsz je składa.

Caro – trzymam kciuki za córeczkę. Zaglądaj tu częściej babolkuBrakuje mi Twojej pały

Sashka – cieszę się, że powoli jakoś Wam się układa. Nadal trzymam kciukasy i modlę się za Twojego tatę. Se wyobraziłam Kubusia chodzącego do tyłu.

Gosik – mnie się nie wydaje, że to kwestia niedojadania. Pamiętam jak Caro chyba zaczęła dawać kaszkę na noc, a i tak Michaś się budził, a np. Mell karmi piersią i Alex jej pięknie śpi. Ja się obawiam, że ten typ tak po prostu ma. Bo ja wiem, że Hubert np. nie budzi się ,dlatego że jest głodny, tylko dlatego, że chce sobie pocysiać, być blisko mnie. Ale spróbuj z kaszką – może akurat.

Anulka – nam też Ciebie brakowało. A ja nie mam Cię na nk i nie widziałam zdjęć. Idę Cię poszukać.

Michaela – nie, Tarnowskie Góry to nie moje rejony. Śliczny Maxiula w avatarze

Iskierka – śliczna Agatka. I jaką ma czuprynę.

Berciu – mnie tam zaproszenie niepotrzebne. Idę na pielgrzymkę i już.

Mell – nareszcie jesteś Co do badań krwi… Huba miał pobieraną krew i moczyk tylko w szpitalu ze względu na to, że miał żółtaczkę. Serduszko ma tylko osłuchiwane podczas badań przed szczepieniem.

Iwcia dens - . Dziękujemy za gratulacje. Biedny Szymek. Może faktycznie idź do trzeciego lekarza. To Szymek zdolny jest, skoro już się za raczkowanie powoli bierze. Guzik ma wszystko gdzieś.A Ty niedobra jesteś – zdradzasz mnie z jakimś oknami. Ja mam brudne okna, bo cały czas siedzę na wizażu i wypatruję Ciebie. Bierz przykład ze mnie. Mnie się też podoba imię Lenka.

Ursull – piękne domy wkleiłaś. Tzn. takie totalnie przeszklone jednak nie są w moim guście. Trochę za bardzo czułabym się jak rybka w akwarium. Ale ten dom ze „Zmierzchu”

Eve&Ursull – to ja też do Was przyjadę z Guzikiem i psicą. Mój monsz nie ma nic przeciwko.

Malutka – pięknie Dawidek siedzi. A komplecik śliczny. Jeszcze nie wiem, co sobie kupimy z menszem w tym roku – zazwyczaj jest to jakiś sprzęt, coś, czego razem używamy. W tym roku może jakąś grę sobie kupimy.

Aniu – Guzik powiedział, że on by wolał, żeby Jula jednak spełniała się zawodowo. Co do tej strony, to ja zauważyłam, że niektórzy w ogóle się nie cenią. Mnie się podobają te fotki w stylu High Keya.

Iwciag – współczuję nocy. U nas też kupale teraz nieregularne – się coś Guzikowi poblokowało. Deserek śliwkowy bardzo pomaga.

Marika – się nie stresuj, bo gospodarzom się stres udzieli i Ci drzwi nie otworzą.

Miłego dnia

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:07   #4656
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ania i tak zle i tak niedobrzeoj Ty!
Anulka bedzie problem bo ja juz dawno koldre schwalam...ale zrobilam to na sucho -bez
Stary 2009-11-27, 10:09   #4657
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość

Eve-buziaczki dla Olusia
biedny taki..;//
i z tym czosnkiem co radzila Ci aljaka to prawda,ale na podobnej zasadzie dziala tez -tea tree oill-antyseptycznie i odkazajaco.Wystarczy kilka kropli na husteczke wylac i polozyc w pokoju.
Wazne tez jest wietrzenie pokoju(ale widze ,ze z tym nie masz problemow:P)
oraz wychodzic na dworek,pod wplywem zimna obkurczaja sie naczynia krw.w nosku i ulatwiaja oddychanie.
Zycze milej a przede wszystkim przespanej nocki dla Was
Dzieki za tea tree, kompletnie o nim zapomnialam

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

Zapomniałam wam wczoraj napisac najważniejszego, moje dziecię spadło z łóżka...

A jest któraś madame z Łodzi?

Eve - u mojrgo ten katar jest taki że odciągnąc go nie idzie, taki nocny katar bo w dzień nic . Kazała mi często psikac woda morską, macie tam?

Oj, dobrze, ze nic sie nie stalo

Ja sie urodzilam w Lodzi Mieszkalam tuz "pod" bo w Konstantynowie, ale i tak na pewnym etapie zycia w samej Lodzi bylam codziennie. Wyprowadzilam sie prawie 11 lat temu.... tesknie....

Mamy wode morska, ale tylko raz probowalam mu psiknac... niewykonalne...

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

Wiecie co? Tu jest stanowczo za cicho. Chodźcie znowu zajdziemy w ciąże, umówmy sie na jakiś konkretny termin zaciążenia, potem znowu wszystkie pójdziemy na L4 i sobie bedziemy siedziec całymi dniami na wizażu. HAHA

Swietny pomysl, ale ja musze swoje odczekac, moze za rok o tej porze zaczne starania, albo troche wczesniej bo chcialabym zeby mi sie znowu wiosenna kruszynka trafila

Cytat:

A w ogóle musze się pochwalić, że mój Alexik spał od 21.40 do 07.50 tak więc wyspana jestem na maxa, mało tego -jeszcze teraz walnąła komara
Przebije Cie Olek zasnal wczoraj ok 20.30 i ..... UWAGA spal do 8.05
Zjadl, pokotlowal sie troche i o 9.30 znowu zasnal

Dzien Dobry Szanownym Paniom,
Jak powyzej napisalam, noc byla piekna, czyli katar w nocy nie meczyl, ale rano znowu mu gilki wisialy mimo wszystko chyba jst lepiej, tylko ze Olek nie pozwala na nic, ani psiknac woda, ani wytrzec gilusy, nic...
Mam nadzieje, z jakos sobie poradzimy z tym dziadostwem.
Lece troche odgruzowac, poki Olus spi, nie szalejcie tutaj

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 10:31   #4658
jagoda999
BAN stały

Eve1603 no to ładnie Ci Oluś pospał, mój to przeważnie 7 godzin śpi- tak jak wczoraj czyli 10 h to śpi raz do dwóch razy w tygodniu, choć zdarzy się i kilka nocy, że wstanie na ciumkanie - ale nie płacze wtedy tylko się kotłuje w łóżeczku i ja po prostu już go wezmę nakarmię, żeby mu się dobrze spało, możecie mnie zatłuc za to, ale to są sytuacje naprawde sporadyczne

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Misio śpi jeszcze, ale będę się powoli zbierać na spacerek- ładne słoneczko wyszło,...
Stary 2009-11-27, 10:56   #4659
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Swietny pomysl, ale ja musze swoje odczekac, moze za rok o tej porze zaczne starania, albo troche wczesniej bo chcialabym zeby mi sie znowu wiosenna kruszynka trafila
Dobra...powiem wszystkim

E!
Starania wstrzymane
Czekamy na Eve
W ramach zasady "Jeden za wszystkich wszyscy za jednego!"

Dobra Eve...załatwione! Nie musisz dziękować, myślę, ze kazdej to bedzie na reke. Niech sie nasze maciczki jeszcze porelaksują, a potem do roboty.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Mell na sucho ałć!

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:56   #4660
Bercia2000
Zadomowienie

Illbana
Już sie bałam ,że sie pogniewałaś
bo tak ten tekst z zaproszeniem walnęłam
Ufff... kamień z serca

to tyle musiałam to napisac zajrzę pozniej

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:57   #4661
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

hihi, miałam na spacer wyjść, ale czekamy na TŻ, bedzie milusio

Stary 2009-11-27, 11:00   #4662
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Eve&Ursull – to ja też do Was przyjadę z Guzikiem i psicą. Mój monsz nie ma nic przeciwko.
Dobra

Cytat:
Eve1603 no to ładnie Ci Oluś pospał, mój to przeważnie 7 godzin śpi- tak jak wczoraj czyli 10 h to śpi raz do dwóch razy w tygodniu, choć zdarzy się i kilka nocy, że wstanie na ciumkanie - ale nie płacze wtedy tylko się kotłuje w łóżeczku i ja po prostu już go wezmę nakarmię, żeby mu się dobrze spało, możecie mnie zatłuc za to, ale to są sytuacje naprawde sporadyczne

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Misio śpi jeszcze, ale będę się powoli zbierać na spacerek- ładne słoneczko wyszło,...
Olek zazwyczaj spi 20.30 - 7.00 bez przerwy choc zdarzaja sie ciezkie noce

Wlasnie moje dziecko wprawilo mnie w oslupienie, myslalam, ze on caly czas spi, a on... zrobil taka kupe, ze cale pietro zasmrodzil wlaczyl sobie karuzele i lezal grzecznie... Pies do niego poszedl i Olek zaczal do niego "gadac" i w koncu go uslyszalam ...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Dobra...powiem wszystkim

E!
Starania wstrzymane
Czekamy na Eve
W ramach zasady "Jeden za wszystkich wszyscy za jednego!"

Dobra Eve...załatwione! Nie musisz dziękować, myślę, ze kazdej to bedzie na reke. Niech sie nasze maciczki jeszcze porelaksują, a potem do roboty.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Mell na sucho ałć!

Kochana jestes Aj law ju Tylko nic Ursull nie mow

Stary 2009-11-27, 11:06   #4663
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Doris2008 Widzę, że jesteś,...też zawsze miałam problem z prezentem dla swojego, zawsze wymyślałam jakieś uniwersalne zestawy kosmetyków 3 w1 bądź 6 w1 ,ale gdzieś od dwóch lat mam akurat dla niego extra prezent- puszczam mu lotka i to w zależności jaka okazja raz za większą kasę innym razem symbolicznie i w ogóle- on jest normalnie przeszczęśliwy, bo sam troszkę puszcza i wierzy w wygraną ale szkoda mu kasy
A w ogóle musze się pochwalić, że mój Alexik spał od 21.40 do 07.50 tak więc wyspana jestem na maxa, mało tego -jeszcze teraz walnąła komara
OMG!!!nie zadobrze Ci kolezanko
ale zazdroszcze
mi pozostaje wierzyc,ze kiedys...tez to szczescie przespanej nocy mi sie zdarzy
widzisz jakiego masz skarbka
co do prezentu-to kosmetyki odpadajaMoj lubi ale ma swoje ulubione i no wlasnie..juz je ma..Zreszta dosc czesto je kupowalam ,wiec potrzebuje swiezego pomyslu
Jesli chodzi o totka....to on sobie sam puszcza i to dosc czesto
czesto sie chwali jak ocs tam wygra..a jak nie to sie nie chwali
Raz zapytalam,czy jakby wygral glowna nagrode i "strzelil szostke"
to by mi sie przyznal,czy kazal sie pakowac
("maz do zony,po gl.wygr.w totka-pakuj sie!!!ona-huuurrra wyjezdzamy:rolleyes : a on,nie -w....laj")
uwilebiam tez zart

takze dziewczyny,ja nie zartuje..prosze podpowiadajcie..moze w koncu cos od Was podpatrze

ale dziekuje jagoda za odp
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:33   #4664
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Tak jak myślałam...Aleks nie powiem, przed kąpielą kaszkę zjadł i pierwsza przerwa trwała 3 godziny. Potem już pobudki co 2. Czyli w sumie to samo co na cycu jak pojadł normalnie. Oczywiście ostatnio przeważnie było częściej ale jak łaskawie possał przyzwoicie to tyle mniej więcej sypiał. Czyli te pobudki to po prostu nawyk i wcześniej ja padnę niz on się odzwyczai...Jedyna nadzieja że to zęby, górna prawa jedynka zaczyna się wyłaniać, druga też już wygląda że tuż tuż. Może jak wyjdą to będzie lepiej sypiał? Chyba że zaczna wtedy iść dwójki No ale będę mu dawać tą kaszkę, przynajmniej myśleć nie będę czy aby na pewno nie jest głodny...

Iwcia dens, hehe u nas dokładnie tak samo, jak tylko próbuję położyć Aleksa jest ryk nie z tej ziemi. Dopóki leży to leży, jak już trafi na ręce nie odłożysz No aktor...krzyk, płacz, zaciśnięte oczy więc nie uspokoisz.

Cinusiowa, biedna Ninulka, a czy refluks przechodzi dziecku z wiekiem czy już zostaje

Mell, u nas Aleksa tylko pediatra osłuchiwała. Poza tym żadnych badań, ani krwi ani moczu. Jak pytałam czy nie powinno się robić powiedziała że nie ma potrzeby A ponoć chłopcy w tym wieku mają anemię, i skąd ja mam wiedzieć czy on ma czy nie skoro żadnych badań krwi mu nie robili...A jeśli chodzi o to wstawanie, to jak wracam z pracy Aleks wcale nie wisi specjalnie na cycu. Pociumka oczywiście ale nie jakoś przesadnie. I dopiero wieczorem się zaczyna...

DORIS, no właśnie, u nas to raczej też nie jest problem głodu. Myślę że to i nawyk i chęć pociumkania cyca. No i przede wszystkim wina tego że nie usypia inaczej niż przy cycu bądź na rękach. Więc kiedy budzi się w nocy podnosi alarm...Nie wiem jak go oduczyć tego wstawania, będę go dokarmiać tą kaszką ale pewnie wiele to nie pomoże. A że sam za nic nie usypia więc kółko się zamyka...

Illbana, właśnie tak podejrzewam że ten typ tak ma Rany, dlaczego akurat na mnie padło z tym ciągłym wstawaniem Dlaczego on nie może sobie pocysiać przez popołudnie i wieczór a potem spać jak normalne dziecko? To nie, fajniej po nocy...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:46   #4665
ursull
Zakorzenienie

Cześć me ukochane
Zaczęłam was czytać,ale odpowiadać miałam zamiar wieczorkiem,ale tak się nie da,ja muszę poprostu cos napisać.Przede wszystkim:

Ania4891 Mi się bardzo podoba to co zrobiłaś,szczególnie ty z Julcią (ale faktyccnie zbyt drastyczne).Jak dla mnie możesz zrobić cos w tym stylu.Kurcze,ale ty zdolniahca jesteś.Wiesz,że ja nie wiem jak zrobić takie efekty Wytłumaczysz w skórcie amatorowi
Moja propozycja to:
1,robisz jeszcze jeden album ze zdjęciami dzieciaczków na twoim profilu
2.robisz swoją wersję kartki światecznej,podeślę ci kilka fotek dzieciaczków w strojch światecznych jesli chcesz,albo lepiej założę swiąteczny album na swoim profilu
3.daj mi emaila podeśle ci swoję zdjęcie i Miluci,bo ja też chcę być taka przedarta
A nie myślałaś o pracy przy retuszowaniu fotek? Teraz tyle lasek chce być modelkami i potrzebują portofolio z dobrym retuszem.Ja się nie orientuje,ale tak sobie własnie pomyslałam o tym

Iwcia dens też se nicka wymyśliłaś Zaraz poprawiam

Iwciag biedulko,my na szczęście noc mięlismy nieco lepszą,ale mala już od 6-tej rządziła,a mi sie tak spac chciało(za długo na wizazu siedzę).

Marika dżizas dziecko ci spadło i nawet nie zapłakało Dzielny IgorekJuż nie mogę doczekać się tych,tajemniczych zdjęć. A tak szczerze,to mając takich rodziców jak ja i TŻ to z Miluch nic dobrego nie wyrośnie: leniuch i manaik wizazowania lub grania na kompie

Anulka to co dajesz fotki do kartki? Ja za ciążą jak najbardziej,popieram pomysl,bo po mojej myśli jest
Ja mam kawe to wpadaj i u mnie non stop leci tv muzyczne ,a tam xsmasowe kawałki

Mell nadal mam Focha

Jagoda nie chwal małego,bo go zepsujesz,a my ciebie nie bedziemy lubiły,bo bedziemy ci zazdraszczały,że wyspana jesteś

Doris dzień dobry,u nas nie pada,mamy przymrozek, a jak u was? Jakby się ktoś dziwił czemu o pogodzie rozmawiamy,to przypominam,że to taki angielski zwyczaj

Illbana dla TŻ za skręcanie krzesełka Illbanko ja nie mam nic przeciwko naszej,wspólnej przyszłości,jeszcze iwcie dens możesz zabrać ze sobą

Eve dla Olusia i dla ciebie tyż,ale dla kataru nie.Gratuluję demonicznego postu i super fotki na NK No wiesz w kupie raźniej(dotyczy to Olusia,ale naszej wspolnej przyszłości też może).

Gossik tego się obawialam,Milucha też zamieniała mleko na picie,i nadal się budzi.trzymamy kciuki za ząbki

To tyle,bo na spacer iść muszę,dziś pierwszy raz zalożę Milusi zimową,puchową kurtkę,bo u nas przymrozek,przynajmniej nie pada

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:51   #4666
Mell_xx
Wtajemniczenie

No! Mam około godzinne wakacje -dziecko spi

Ursull juz wybaczamy "se" wszystko i jest GIT ok?

Gosikk wiec pewnie przyzwyczajenie... ajjjj
Mam w rodzinie chlopca ktory ma prawie 2 latka i caly czas sie budzi jednej nocy ze 2 razy a innej co 2 h... a jego mama wlasnie jest w drugiej ciazy i wrocila do pracy wiec ledwo zyje....
Najgorsze sa noce bo jak czlowiek jest wyspany to w dzien na wszystko ma sile... oby te pobudki minely Twojemu synkowi...
przesylam Aleksowi fluidki od Aleksa moze od imiennika zadziala (moj procz nielicznych wyjatkow budzi sie raz)

Magducha jak z sukienka? wybrałas?

Edytowane przez Mell_xx
Czas edycji: 2009-11-27 o 12:52
Mell_xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:51   #4667
Eve1603
Zakorzenienie

Ursull

Ale tu ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa.... a mnie sie nic nie chce i zamiast prac, prasowac, ja wole na wizazu leniuchowac

Stary 2009-11-27, 12:56   #4668
gosikk_s
Zakorzenienie

Ursull,

Mell, ja się właśnie tego boję...Że czas będzie leciał a Aleks nadal będzie wstawać w nocy Też czytałam o przypadku kiedy 2 latek tak robił i trzeba było długiej terapii żeby go oduczyć...

Stary 2009-11-27, 13:10   #4669
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Ja tylko na chwilkę. Dawid chory, ma zapalenie lewego ucha, do tego pani pediatra powiedziała, że idą mu 2 dolne ząbki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 13:14   #4670
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hej
Ja tylko na chwilkę. Dawid chory, ma zapalenie lewego ucha, do tego pani pediatra powiedziała, że idą mu 2 dolne ząbki
Ojej, znowu uszko? Biedny Dawidek, ucałuj go od nas

Stary 2009-11-27, 13:43   #4671
Mell_xx
Wtajemniczenie

Malutka jejku to duzo zdrowka dla synka..
Gosikk a ty solidna pracownica... z pracy piszesz?
i bardzo dobrze! Przynajmniej wiemy co u ciebie a w domu masz czas dla rodziny
Stary 2009-11-27, 13:54   #4672
iwciag
Wtajemniczenie

Jagoda powiedziałaś o makreli i musiałam pędem lecieć, bo myślałam, że mi jęzor do tyłka wskoczy pyszna była

Doris też mam nadzieje, że minie mu to zatwardzenie, bo mi go tak strasznie szkoda

Illbana szukałam deserka i w Tesco i w Almie i nei było
Szybko nam tu pokazuj Hubusia w krzesełku!

Ursull pj mój tż by powiedział żeś uzależniona

Malutka zdrowiejcie szybciutko!!

mz po spacerku Iwo kochany, jak sobie przypomne te horrory wczesniejsze to mam dreszcze
Stary 2009-11-27, 13:55   #4673
Eve1603
Zakorzenienie

Malutka i dla Dawidka

Stary 2009-11-27, 14:00   #4674
iwciag
Wtajemniczenie

Eve waśnie sobie pomyślałam, co Ty tak od południa dziś wizażujesz, bo Ty raczej nocny Marek, a Ty sobie dzień lenistwa urządziałaś, fajnie
Stary 2009-11-27, 14:07   #4675
ursull
Zakorzenienie

A wiecie co jest najfajniejsze na Wizażu? To,że codziennie jestem wycałowana przez większość was i ja też wiekszość was wycałowuję
Wróciłyśmy ze spacerku,ale potem raz jeszcze idziemy,bo pieluchy muszę kupić.Mała zrobiła mi akcję z rykiem zwierzęcym pt: "ja nie chcę spać!!!!!!!!!!!" i ...śpi Ja pranko wstawiłam i mam czas na kawusię z wami

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
No! Mam około godzinne wakacje -dziecko spi

Ursull juz wybaczamy "se" wszystko i jest GIT ok?

Gosikk wiec pewnie przyzwyczajenie... ajjjj
Mam w rodzinie chlopca ktory ma prawie 2 latka i caly czas sie budzi jednej nocy ze 2 razy a innej co 2 h... a jego mama wlasnie jest w drugiej ciazy i wrocila do pracy wiec ledwo zyje....
Najgorsze sa noce bo jak czlowiek jest wyspany to w dzien na wszystko ma sile... oby te pobudki minely Twojemu synkowi...
przesylam Aleksowi fluidki od Aleksa moze od imiennika zadziala (moj procz nielicznych wyjatkow budzi sie raz)

Magducha jak z sukienka? wybrałas?
Mellciu no dobra,niech będzie,ja nie potrafię się dlugo gniewaćMioje znajomej półtoraroczna córka budzi się kilka razy w nocy,bo jej się pić chce No własnie Magduchahaha jak tam kiecka?
Cytat:
Ursull

Ale tu ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa.... a mnie sie nic nie chce i zamiast prac, prasowac, ja wole na wizazu leniuchowac
Ja to robię codziennie i niedługo to mój TŻ mnie rzuci przez to leniuchowanie i wtedy bez problemu będę mogła być już tylko z tobą
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hej
Biedne maleństwo,pewnie się męczy i boli go to uszko Ucałuj go mocno od nas i dla ciebie tez wielki buziaczek

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Iwciag przyznam ci się,trudno,w końcu ta terapia polega na przyznaniu się przed samym sobą i resztą świata,że JESTEM UZALEŻNIONA OD WIZAŻU (na szczęście nie tylko ja). Zapisałam się nawet do grupy WzWU (walki z wizażowym uzależnieniem),ale stwierdzili,że dla mnie już nie ma żadnych szans i,że po odlączeniu mnie od Wizażu,mój mózg przestaje pracować,serce staje,a ja zmieniam się w roślinę.Z dwojga złego lepiej być jak zombie przez cały dzień i wizażować do późnej nocy,niż roślinką bez wizażu. I powiedz swojemu TŻ,że Wizaż broni,Wizaż radzi,Wizaż nigdy cię nie zdradzi!!!

Stary 2009-11-27, 14:13   #4676
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Eve waśnie sobie pomyślałam, co Ty tak od południa dziś wizażujesz, bo Ty raczej nocny Marek, a Ty sobie dzień lenistwa urządziałaś, fajnie
no wlasnie

Ja pytam matkiktore chrzciły swoje dzieci same bedac w grzechu!!!
Wyjasnie krotko... kobietki bez slubu...
Jak to jest z ta spowiedzia, isc nie isc?
Stary 2009-11-27, 14:26   #4677
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie

Ja co prawda jak chrzciliśmy małego od jakiejś pól godziny nie byłam w grzechuale ja bym poszła nawet nie będąc po ślubie, powiedziała bym oczywiście spowiednikowi, najwyżej bym rozgrzeszenia nie dostała
Stary 2009-11-27, 14:29   #4678
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie

Wszystko jest kwestią wiary i twojego odczucia.My chrzciliśmy małą w UK,też nie mamy ślubu i żyjemy w grzechu,oj i to jakim Ksiądz nie robił nam zadnych problemów,nie szlismy do spowiedzi,ani do komunii.Zresztą my zażyczylismy sobie chrzest bez mszy,więc uroczystość trwała tylko 40min,bez tłumów ludzi w kościele i nie było problemu z tym czy iść do komuni czy nie itd. Ale mój TŻ to ateista,a ja nie dokońca się określiłam jeszcze,wiem,że w Kościół to napewno nie wierzę. Małą ochrzciłam,aby w przyszłości miała mniej problemów.Wiem,że to hipokryzja,ale mnie to mało obchodzi co ludzie myślą

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-27 o 14:30
Stary 2009-11-27, 14:35   #4679
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Kochana jestes Aj law ju Tylko nic Ursull nie mow
Nie powiem, ze ty mnie aj law ju obiecuje
To bedzie nasza tajemnica...

Stary 2009-11-27, 14:40   #4680
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie powiem, ze ty mnie aj law ju obiecuje
To bedzie nasza tajemnica...
Ok kochana, wszystkie wiemy, ze na Ciebie zawsze mozna liczyc

Ursull Iwciag dziekuje za odpowiedzi
Poprosze o wiecej

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości