Powiększanie piersi cz.3 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 18:06   #871
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.3

Cytat:
Napisane przez TiNi87 Pokaż wiadomość
Cala prawda o znanym chirurgu plastyku -Sankowskim...
moja trauma ... i Sankowski ....
Sankowski ... na stos

albo:
"Żałosne zwieńczenie pracy zawodowej dr Sankowskiego"
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:15   #872
TiNi87
BAN stały

Dobrze by bylo jakbys te najwieksze haczyki wypisala ,argumentujac jakims fachowym wyjasnieniem niezgodnosc umowy z rzeczywistoscia ,bo przeciez to chyba sciema ze implanty od tak sie zmecza ...

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

I te ryzyko po nastu latach to strasznie duze .... rzeczywiscie tak jest??Mi sie wydaje ze jezeli jest pod miesniem to miesien chroni przed urazami mechanicznymi??
TiNi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:39   #873
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Już byłam-boją się podłożyć, Nawet zdjęcia nie pomogły. Nawet jak mówiłam, że robiłam u kogoś innego - takiej partaniny nie chca opisać . Sankowski jest znany w kręgach prawniczych, sam jest biegłym. Gdzieś wyczytałam, że oni mają nazwę Sankowski i SYN-a syn to prawnik. Nie sprawdzałam tej wiadomości -ale patrząc na te ich zabezpieczenie prawne to myśle, że właśnie tak jest.
kurde.. mój chłopak mówi, że marne szanse
kurde kurde kurde

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
Sami, gratuluje! Twoim blizniaczkom nalezy sie wyczesana impreza, albo przynajmniej jakis nowy staniorek Tunika-tuba nie powiem, nie powiem eksponuje walory Ty to zgrabna dziewczyna jestes!
ale to i owo też byś musiała mi wyfotoszopować zapewne hihi
tylko niska jestem, do fotek się nie nadaję
a staniorek masz racje, się należy tylko gdzie ja znajdę taki, co jest i ładny, i usztywniany, i dobru rozmiar i nie kosztuje majątku

Cytat:
Dobrze by bylo jakbys te najwieksze haczyki wypisala ,argumentujac jakims fachowym wyjasnieniem niezgodnosc umowy z rzeczywistoscia ,bo przeciez to chyba sciema ze implanty od tak sie zmecza ...

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

I te ryzyko po nastu latach to strasznie duze .... rzeczywiscie tak jest??Mi sie wydaje ze jezeli jest pod miesniem to miesien chroni przed urazami mechanicznymi??
to są opinie producentów zapewne - którzy chronią swój towar, więc raczej nie jest niezgodne z prawem o tym pisać..

Edytowane przez Samiii
Czas edycji: 2009-11-27 o 18:42
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:46   #874
kalykaly
Raczkowanie

Cytat:
Tak znam oczywiście tą historię. Pocieszające, że tak się skończyła-choć chore jest , że tyle ta sprawa się ciągnęła. Nie wyobrażam sobie nawet, przez co ta dziewczyna musiała przejść. Jak silna jest , by przez tyle lat udawadniać, że zrobiono jej krzywdę, by pokazywać swoje piersi i walczyć o opinie, że są okaleczone.
Te z Was które, są tu od dawna świetnie wiedzą ile miesięcy potrzebowałam, by pokazać na forum swoje zdjęcia. A na forum i tak jest łatwiejsze niż jak się stanie z kimś twarzą w twarz .

Dziś myślę już tylko o operacji, o tym że mam ogromną szanse dzięki pani dr miec normalne, piękne piersi (mogą być nawet tylko ładne albo tylko normalne ).

Zgadzam, się z tym że każdego da się ruszyć. Tylko sposób jest potrzebny. Ala Capone wsadzili za podatki
Na rozprawienie się z P&C mam 3 lata od dnia operacji. Co zrobię?
Po operacji będe miała dużo czasu, by się zastanowić.
Spal klinike, znam jednego piromana

Stary 2009-11-27, 18:56   #875
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ryzyka to się nie wypowiem, bo się na tym nie znam
Ale im grubsza warstwa przykrywa implant tym mniejsze ryzyko jego uszkodzenia
Stary 2009-11-27, 19:00   #876
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

kochane
coś widzę że Sankowski nie przypadł do gustu..a tak w TV medialny był,chodzący profesjonalizm

ja myślę o nowych piersiach, powiedzcie mi kochane;
-skąd wzięłyście kasę,
-ile zapłaciłyście,
-jeśli żałujecie to czego,
-kogo polecacie?
będę bardzo wdzięczna za info
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:01   #877
agnes281
Wtajemniczenie

wlasnie czytam dokumenty z kliniki i mam protezy teksturowane, ktore sa obecnie czesciej stosowane rzadziej powoduja reakcje organizmu w postaci rozwoju grubej torebki dookola protezy Ba! gdyby owa torebka sie pojawila Ja musialabym ponosic koszty ponownej op.Powtarzam przy rozwoju grubej torebki lácznotkankowej dookoa protezy.
Natomiast przy :wystapieniu stanu zapalnego rany pooperacyjnej oraz okolicy dookola protey piersiowej
: wystapienia krwawienia i rozwoju krwiaka dookola protezy piersiowej
:wystapienia zaburzen czucia brodawki sutkowej i otaczajacej ja skory
koszty ponosi klinika!

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:12   #878
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
wlasnie czytam dokumenty z kliniki i mam protezy teksturowane, ktore sa obecnie czesciej stosowane rzadziej powoduja reakcje organizmu w postaci rozwoju grubej torebki dookola protezy Ba! gdyby owa torebka sie pojawila Ja musialabym ponosic koszty ponownej op.Powtarzam przy rozwoju grubej torebki lácznotkankowej dookoa protezy.
ja mam w gwarancji implantów napisane ze w przypadku wystapienia torebki mam bezpłatną wymiane wkładek na rozmiar taki sam bądź większy czy mniejszy

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:14   #879
listopadowa80
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15540082]kochane
coś widzę że Sankowski nie przypadł do gustu..a tak w TV medialny był,chodzący profesjonalizm [/QUOTE]

Tu nie chodzi o to czy przypadł do gustu czy nie. Wiadomo, każdemu lekarzowi może zdarzyć się zonk, ale tak jak S&Co potraktowali MyaDivę - kłamiąc jej w żywe oczy, że piersi są idealne, bagatelizując czy wręcz drwiąc z jej problemu; zero chęci pomocy, uciekanie przed konfrontacją (tak, tak, ostatnimi czasy z Mya tylko rozmawiała recepcjonistką) - to się w głowie nie mieści. Czy tak postępuje LEKARZ? Chyba czas im przypomnieć co to jest Etyka lekarska, bo jak dla mnie zaliczyli moralny upadek

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15540082]ja myślę o nowych piersiach, powiedzcie mi kochane;
-skąd wzięłyście kasę,
-ile zapłaciłyście,
-jeśli żałujecie to czego,
-kogo polecacie?
będę bardzo wdzięczna za info[/QUOTE]

1. Pracując
2. 4810 zł op. + 5700zł impl. + ok. 150 zł koszt badań przed op.
3. Żałuję, że tak późno się zdecydowałam
4. Swoją panią dr
Stary 2009-11-27, 19:15   #880
kora1
Raczkowanie

to jakie wkladki sa najlepsze? jakie sugerujecie? trudno sie zdecydowac jakiej firmy wkladki wybrac...
kora1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:18   #881
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kora1 Pokaż wiadomość
to jakie wkladki sa najlepsze? jakie sugerujecie? trudno sie zdecydowac jakiej firmy wkladki wybrac...
Mogę się wypowiedzieć rzecz jasna tylko o takich impl. jakie posiadam:
mam mentory cohesive3 (o najwyższej spoistości żelu, teksturowane) - i jestem zadowolona
Stary 2009-11-27, 19:22   #882
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja mam w gwarancji implantów napisane ze w przypadku wystapienia torebki mam bezpłatną wymiane wkładek na rozmiar taki sam bądź większy czy mniejszy
Miskaa
ja tez mam bezplatna, ale przy rozwoju grubej torebki lacznoktankowej dookola protezy, koszty ponosze ja.A to jest roznica.

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:22   #883
Agnieszka696
Przyczajenie

Talking Dot.: Powiększanie piersi cz.3

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o to czy przypadł do gustu czy nie. Wiadomo, każdemu lekarzowi może zdarzyć się zonk, ale tak jak S&Co potraktowali MyaDivę - kłamiąc jej w żywe oczy, że piersi są idealne, bagatelizując czy wręcz drwiąc z jej problemu; zero chęci pomocy, uciekanie przed konfrontacją (tak, tak, ostatnimi czasy z Mya tylko rozmawiała recepcjonistką) - to się w głowie nie mieści. Czy tak postępuje LEKARZ? Chyba czas im przypomnieć co to jest Etyka lekarska, bo jak dla mnie zaliczyli moralny upadek

1. Pracując
2. 4810 zł op. + 5700zł impl. + ok. 150 zł koszt badań przed op.
3. Żałuję, że tak późno się zdecydowałam
4. Swoją panią dr
Tak tak...ja poniose te same koszty i ta samej pani doktor.Mam pietra bo operacja juz we wtorek
Agnieszka696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:26   #884
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka696 Pokaż wiadomość
Tak tak...ja poniose te same koszty i ta samej pani doktor.Mam pietra bo operacja juz we wtorek
Będzie dobrzeBędę trzymać kciuki, a pani dr na pewno krzywdy nie zrobi. Mam nadzieję, że po op. wpadniesz tu do nas i pochwalisz się cycuchami. Jakie będziesz miała impl.?
Stary 2009-11-27, 19:28   #885
Agnieszka696
Przyczajenie

Mam mieć 485 c.c.CPG 333...czy to są duże cycki?bo nie mam rozeznania.Mam 171cm,55kg,

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

spoko,napewno się pochwale cycami...
Agnieszka696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:31   #886
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
gołąbkichyba wróbelki

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:34   #887
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
Natomiast przy :wystapieniu stanu zapalnego rany pooperacyjnej oraz okolicy dookola protey piersiowej
: wystapienia krwawienia i rozwoju krwiaka dookola protezy piersiowej
:wystapienia zaburzen czucia brodawki sutkowej i otaczajacej ja skory
koszty ponosi klinika!
Czytasz w moich myslach, wlasnie chcialam sie Ciebie zapytac co bede podpisywala.
Stary 2009-11-27, 19:34   #888
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Już Wam mówę jak to wyglada z gwarancją.
Po skontaktowaniu się z Ewopharmą-obecnym przedstawicielem firmy Allergan-oddzwoniła do mnie p.Katarzyna zajmująca się Waraszwą.
I wszystko byłoby jasne i proste gdybym ja wymieniała implanty na implanty firmy allergan. I nie ma znaczenia kto by mi je wymieniał-mam prawo wybrać innego lekarza. Gwarancja AllerganPlus obejmuje bezpłatną wymianę na nawet inny model implantów oraz wsparcie finansowe do 1000 EUR, zwrot kosztów sali operacyjnej i pokrycie honorariów personelu chirurgicznego.
Jeśli dziura w implancie było wadą implantu-oczywiscie obejmuje to powyższa gwarancja. Jeśli implant został uszkodzony w momencie wszczepiania-wtedy pokrywa to Standartowa Polisa Wymiany Allergan-lekarze są ubezpieczeni od takich przypadków i pacjentka też dostaje pełny zwrot.

I tak kiedy lekarze P&C usłyszeli, iż mam dowód że implant jest dziurawy - chcieli mnie od razu operować, zaznaczając że dostanę wszystkie zwroty bo jestem objęta gwarancją. Dla nich ta dziura to było najlepsze co mogło się stać (nawet jeśli to oni ją zrobili) -całą swoją partaninę zamietliby pod dywan, i jeszcze za operacje dostaliby kasę.

Tylko , że ja nie chcę juz słyszeć o tej klinice-to po pierwsze.
I nie chcę juz słyszeć o implantach tej firmy-wybrałam najlepszy i najdrozszy ich produkt, który się nie sprawdził , dostarczył mi samych problemów, cierpienia i strat finansowych. I tu powstaje problem. Jednak przedstawiciel będzie myślał jak mój przypadek podciągnoć pod gwarancję.
Pani Katarzyna z firmy Ewopharma sama zaproponowała, że jeśli tylko lekarz operujący się zgodzi, przyśle mi osobiście specjalne sterylne pojemniki do kliniki, w której będę operowana. Do tych pojemników pani dr zapakuje implanty po które przyjedzie kurier. Nastepnie implanty pojadą do analizy. I jesli firma będzie chciała wyjsć z twarzą z całej sytuacji dostanę zwrot finansowy . Rozmawiałam o tym z panią dr i zgodziła się by tak załatwić sprawę, mało tego do wyjętych implantów dołączy opis medyczny.
Więc teraz wszystko będzie w rękach Ewopharmy i pani Kasi-i jak załatwią moja sprawę z firmą Allergan.
Mya,
trzymam kciuki, zeby wszystko się wyjaśniło... zebyś choć w części dostała jakąś rekompensatę finansową ... ale przede wszystkim, zeby skończyły się Twoje cierpienia i byś cieszyła się najpiękniejszym biuścikiem na świecie

Stary 2009-11-27, 19:37   #889
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Miskaa
ja tez mam bezplatna, ale przy rozwoju grubej torebki lacznoktankowej dookola protezy, koszty ponosze ja.A to jest roznica.
nie jest, wy piszecieo tym samym.
gruba torebka=przerost torebki=komplikacja
torebka sama w sobie ZAWSZE występuje wokół implantu
dopiero jak zaczyna przerastać czyli grubieć, robi się komplikacja
jeżeli Miśka zastosowała skrót myślowy pisząc "jeśli wystąpi torebka" mając na myśli wystąpi CC - to to jest dokładnie to samo o czym piszesz Agnes

Miśka, co ty tam masz w tej gwarancji...?
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:40   #890
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
horo jak to ladnie slychac "nasza pysia" .
Ja mam z Asia kontakt na priva.
no bo Ty już taka "nasza"... forumowa ... a jak zrobisz cycusie, to też będą "nasze"

Stary 2009-11-27, 19:44   #891
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa
nie rozumiem
może za dużo wina ale cc to cc..czy nie cc

Stary 2009-11-27, 19:44   #892
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Rzez Sankowski -uwaga drastyczne zdjecia
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
"dzieła wybrane sankowski & lembas "
Cytat:
Piekno widziane w krzywym zwierciadle -przez Sankowski

Stary 2009-11-27, 19:45   #893
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Mam mieć 485 c.c.CPG 333...czy to są duże cycki?bo nie mam rozeznania.Mam 171cm,55kg,
Fajna pojemność, ale na to jaki osiągniesz rozmiar biustu mają wpływ nie tylko impl, ale też budowa kl. piersiowej i oczywiście wyjściówka

Te same impl. będzie miała Mya - jest moich gabarytów
Stary 2009-11-27, 19:46   #894
kalykaly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
no bo Ty już taka "nasza"... forumowa ... a jak zrobisz cycusie, to też będą "nasze"

wszystkie cycki nasze są : pijemy:

Horo Twoje bardzo chętnie przygarne...
Stary 2009-11-27, 19:47   #895
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość
nie jest, wy piszecieo tym samym.
gruba torebka=przerost torebki=komplikacja
torebka sama w sobie ZAWSZE występuje wokół implantu
dopiero jak zaczyna przerastać czyli grubieć, robi się komplikacja
jeżeli Miśka zastosowała skrót myślowy pisząc "jeśli wystąpi torebka" mając na myśli wystąpi CC - to to jest dokładnie to samo o czym piszesz Agnes
Dokładnie tak
Stary 2009-11-27, 19:49   #896
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Samiii Pokaż wiadomość

Miśka, co ty tam masz w tej gwarancji...?
No tak jak pisałam - w przypadku wystapienia kapsuły zaciskającej gwarancja umożliwia bezpłatną wymianę implantu a jeśli chirurg uzna za konieczne wtedy rozmiar większy lub mniejszy w stosunku do wymienianego..

Stary 2009-11-27, 19:49   #897
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalykaly Pokaż wiadomość
wszystkie cycki nasze są : pijemy:

Horo Twoje bardzo chętnie przygarne...
Cycki Horo to sama z chęcią bym adoptowała

Ale moje też są śliczne
Stary 2009-11-27, 19:52   #898
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
i jeszcze pewna ciekawostka z tej zgody na operację. cytuje:

Znane jest mi ryzyko powikłań:
............e) pęknięcie/przeciekanie implantu-w wyniku zmęczenia mechanicznego materiału w różnym czasie od momentu implantacji możliwe jest pęknięcie lub przeciekanie zawartości protezy. Skumulowane ryzyko pęknięcia wynosi ok 2% rocznie.Szacuje się, że po 15-20 latach ok 40-60% protez ulega opisanemu powyżej procesom.
co za teorie
Ja mam Allergany i doktorek mówil, ze gwarancja dożywotnia i jak nie zechcę jednak większych (czy szerszych ), to pozostaną ze mną już na zawsze bo one nie pękają same z siebie

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kalykaly Pokaż wiadomość
Spal klinike, znam jednego piromana

a ja znam gości z mafii ... oni to by dopiero

Stary 2009-11-27, 19:53   #899
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość

a ja znam gości z mafii ... oni to by dopiero
a ja widziałam kiedyś doktora...ale on mnie nie widział bo sie schowałam
uff

Stary 2009-11-27, 19:55   #900
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

spoko,napewno się pochwale cycami...
No to super Mya bedzie miala takie same

już czekamy na fotki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości