Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 17:14   #2941
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

a tak apropo dzis jakos zeszło na temat staników w rozmowie z kolezankami i jak powiedziałam ze mam 65E to dowiedziałam się, ze zmyslam, albo to chyba jakas "ruska" rozmiarówka, postanowiłam zakonczyc temat

myslałam, ze ten post doda sie do tamtego
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:22   #2942
201704051255
Konto usunięte

a nie wcina sie troche na gorze? (zdj z profilu)
chociaz straplessy maja to do siebie, ze sie tam troche wcinaja, przynajmniej ja nie trafilam na taki, ktory by tego nie robil

ja nikomu nie mowie jaki mam rozmiar, bo pomysla, ze lecze kompleksy i podaje wymiary pameli
pamietam kolezanke z biustem lary croft, ktora nosila 65 (z zapieciem na karku) E
ona miala chyba 60 pod i ponad 90 w ...
przeciez widac, ze mam "BE"

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2009-11-27 o 17:25
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:24   #2943
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
ja nosiłam 75 A, jestem zdecydowanie małobiuściasta, ale natchnęły mnie te Wasze dyskusje, pomierzyłam się i nabyłam 70C. Nigdy podkreślam nigdy w życiu nie kupiłabym stanika z miseczką C - C to był dla mnie naprawde duuuuży biust. Tymczasem odkąd noszę 70C stanik to dla mnie komfort.

Dziękuję
ja też nosiłam kiedyś 70A/75A i 70C było dla mnie szczytem marzeń a teraz noszę 65D
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:28   #2944
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
a nie wcina sie troche na gorze? (zdj z profilu)
chociaz straplessy maja to do siebie, ze sie tam troche wcinaja, przynajmniej ja nie trafilam na taki, ktory by tego nie robil

ja nikomu nie mowie jaki mam rozmiar, bo pomysla, ze lecze kompleksy i podaje wymiary pameli
pamietam kolezanke z biustem lary croft, ktora nosila 65 (z zapieciem na karku) E
ona miala chyba 60 pod i ponad 90 w ...
przeciez widac, ze mam "BE"
raczej tak ja widac na fotce, ale mostek nie przylega tak do samego konca...
ogólnie jak na strapless to wydaje mi sie, ze nie pomniejsza i nie spłaszcza tak biustu jak np hestia, albo ten "drugi" z panache z ogromnymi miskami

ja juz tez sie wiecej nie odzywam na temat staników, bo faktycznie pomysla ze lecze kompleksy
Stary 2009-11-27, 17:30   #2945
201704051255
Konto usunięte

ja w hestii mialam biust rozlozony rownomiernie wszedzie, a fiszbiny daleko na plecach jako straplesa nosze zgwalconą nozyczkami saharę
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:38   #2946
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
ja też nosiłam kiedyś 70A/75A i 70C było dla mnie szczytem marzeń a teraz noszę 65D

o kurcze ale simeri - tak metodą prób i błędów, czy Ci się np. waga zmieniła? hihihi - fakt - jakbym pewnym znajomym powiedziała, że C albo co "starszniejsze" D noszę, to stwierdziłyby (oczywiście nie prosto w twarz), że zwariowałam albo kłamie
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:45   #2947
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ja w hestii mialam biust rozlozony rownomiernie wszedzie, a fiszbiny daleko na plecach jako straplesa nosze zgwalconą nozyczkami saharę
ja hestii nigdy nie mierzyłam, ale jak dziewczyny wrzucały zdjecia na balkonetke to mi sie nie podobało jak lezy

to co zostawic ten strapless? dobrze lezy?
Stary 2009-11-27, 18:11   #2948
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Astro - wg mnie powinnaś spróbować większy. Czy np. po pół godzinie biust nie próbuje sobie pójść na spacer?
A jak jest, kiedy podskoczysz?
No właśnie cały czas się nad tym zastanawiam Ale boję się, że stracę "ten" efekt. Mój mąż sugeruję, żebym zostawiła ten co jest, bo i tak na co dzień go nie będę nosić. Ja się waham czy nie spróbować większej miseczki.
Stary 2009-11-27, 18:32   #2949
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze ale simeri - tak metodą prób i błędów, czy Ci się np. waga zmieniła? hihihi - fakt - jakbym pewnym znajomym powiedziała, że C albo co "starszniejsze" D noszę, to stwierdziłyby (oczywiście nie prosto w twarz), że zwariowałam albo kłamie
nie, skorzystałam z kalkulatora http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html i zakupiłam rozmiar 60DD ale że uważam że przy moim niewielkim biuście nie muszę się aż tak ściskać, więc wolę nosić 65C/D, bo jest bardziej dostępne i z reguły tańsze.

a Tobie skąd się wzięło 70C? skorzystaj z tego kalkulatora jeśli tego jeszcze nie robiłaś
Stary 2009-11-27, 18:43   #2950
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Astro, jeśli ten stanik ma być na specjalne okazje to zostaw, ale ja bym spróbowała większy z samej ciekawości
Mirelkaaa - wg mnie wyglądasz świetnie
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:48   #2951
aliś
Zadomowienie

Widzę, że nie jestem odosobniona w moim odczuciu, że Tease me wcale nie jest wielkomiskowe. W załączeniu zdjęcia 65E i 65F. Poczatkowo 65e wydawało mi się dobre, ale jak dobrze wygarnę to widać jak bułkuje i sutki chcą mi wyskoczyć, jeden zakryłam kwadracikiem, szczególnie lewa pierś, bo mam większą. 65F z przodu szału nie robi, ale jabłuszka są (wczorajsze mierzenie: 69-71/89-91)
--------------------
pierwsze 4 w górenym rzędzie to 65E, pozostałe trzy to 65F

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2009-11-27 o 18:50
aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:56   #2952
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
nie, skorzystałam z kalkulatora http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html i zakupiłam rozmiar 60DD ale że uważam że przy moim niewielkim biuście nie muszę się aż tak ściskać, więc wolę nosić 65C/D, bo jest bardziej dostępne i z reguły tańsze.

a Tobie skąd się wzięło 70C? skorzystaj z tego kalkulatora jeśli tego jeszcze nie robiłaś

a ja też właśnie z jakiegoś przelicznika korzystałam podanego na wątku, ale na pewno nie z tego. Spróbuję - dzięki
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:00   #2953
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem odosobniona w moim odczuciu, że Tease me wcale nie jest wielkomiskowe. W załączeniu zdjęcia 65E i 65F. Poczatkowo 65e wydawało mi się dobre, ale jak dobrze wygarnę to widać jak bułkuje i sutki chcą mi wyskoczyć, jeden zakryłam kwadracikiem, szczególnie lewa pierś, bo mam większą. 65F z przodu szału nie robi, ale jabłuszka są (wczorajsze mierzenie: 69-71/89-91)
--------------------
pierwsze 4 w górenym rzędzie to 65E, pozostałe trzy to 65F
No 65F dużo lepiej leży. Chociaż dziwi mnie czemu u mnie takie wielkie jabłuszka są, a u Ciebie mimo, że rozmiar masz lepszy - mniejsze Rozmiar mamy praktycznie podobny - ja mam 71 pod i 89-90 w biuście. Fakt, że ja mam tease me w rozmiarze 60F. Może to kwestia założenia stanika??
Stary 2009-11-27, 19:10   #2954
simeri
Wtajemniczenie

don't tease me! ale kusicie..

czy jest jakaś szansa, że będzie na mnie (68/82-83) pasować 60E?
Stary 2009-11-27, 19:27   #2955
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

można wiedziećz jakich stron zamawiacie staniki?
Stary 2009-11-27, 20:18   #2956
*kasieńka*
Zadomowienie

simeri - moim zdaniem może być odrobinę za duże Ale spróbować warto, może okaże się, że na Tobie to też nie jest wielkomiskowiec

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 20:23   #2957
Astro
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym chyba spróbowała w razie co odeślesz.
Stary 2009-11-27, 20:51   #2958
simeri
Wtajemniczenie

no to się zastanowię

albo może poczekam na te wiosenne bo będą od dd więc będzie większa szansa że będzie pasować tylko obawiam się, że będą droższe..
Stary 2009-11-27, 20:59   #2959
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Simeri - ja wiem, że ciągle Cię odwodzę od jakiegoś Twojego pomysłu. (Kurcze, właśnie wpadłam na to, że tak robię?? Przepraszam, słonko), ale wg mnie poczekaj na 60DD... Będziesz wtedy wyglądać cudnie i nie będziesz się denerwować
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 21:53   #2960
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejMala Pokaż wiadomość
można wiedziećz jakich stron zamawiacie staniki?
jak przeczytasz pierwszy post to się dowiesz

ja tam uwielbiam dopasowaną.pl chociaż ostatnio od kiedy otworzyli sklep stacjonarny to gorzej jest z asortymentem mam wrażenie

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 21:56   #2961
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Wymiary 67/77. No nie strasz mnie. Ponoszę i zobaczę. Ale jak przymierzyłam, to byłam zdziwiona tą rozciągliwością, bo mam też z Mileny Toffino i ten z kolei jest bardzo ścisły. No zobaczymy...
ja mam 5 cm miej pod biustem niz ty wiec obwod powinien byc dla ciiebie akurat
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 08:12   #2962
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
jak przeczytasz pierwszy post to się dowiesz

ja tam uwielbiam dopasowaną.pl chociaż ostatnio od kiedy otworzyli sklep stacjonarny to gorzej jest z asortymentem mam wrażenie
dziękuję bardzo

A możecie mi pomóc? Mam nieasymetryczne piersi. Jedną mam rozmiaru D, a drugą C. Jeśli kupię stanik o miseczce C to ta mniejsza wygląda super, a ta większa wychodzi. A jak kupię miseczkę D to ta większa jest ładnie uformowana, a tej mniejszej nawet nie widać. Jakie miseczki powinnam kupywać?

Edytowane przez ejMala
Czas edycji: 2009-11-28 o 09:29
ejMala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 09:55   #2963
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
dziękuję bardzo

A możecie mi pomóc? Mam nieasymetryczne piersi. Jedną mam rozmiaru D, a drugą C. Jeśli kupię stanik o miseczce C to ta mniejsza wygląda super, a ta większa wychodzi. A jak kupię miseczkę D to ta większa jest ładnie uformowana, a tej mniejszej nawet nie widać. Jakie miseczki powinnam kupywać?

Moja mama też ma różnicę jednej miseczki między piersiami, zazwyczaj kupuje na większą pierś, ale obowiązkowo z możliwością wyjęcia/wsadzenia poduszeczki. W miseczce na mniejszą pierś poducha zostaje, z większej jest wyciągana. I tak widać różnicę, ale dopiero po przyjrzeniu się, a normalnie to bardzo mocno widać.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 10:26   #2964
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
No i jest - przyszedł mój Tease Me, jednak proszę o oceny (swojej na razie nie podaję, gdyż nie chcę nic sugerować):
Piękny dekolt ! jeśli chcesz miseczkę więcej, to będzie to 28FF a nie 28G. Nie potrafię doradzić, czy w miseczce więcej będzie lepiej. W tej jest bardzo fajnie, więc może nie warto kombinować

Cytat:
ja nosiłam 75 A, jestem zdecydowanie małobiuściasta, ale natchnęły mnie te Wasze dyskusje, pomierzyłam się i nabyłam 70C. Nigdy podkreślam nigdy w życiu nie kupiłabym stanika z miseczką C - C to był dla mnie naprawde duuuuży biust. Tymczasem odkąd noszę 70C stanik to dla mnie komfort.
Dziękuję
Gratuluję udanego zakupu

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny strapless 65DD. oceńcie czy dobrze lezy
Mi się podoba. A jaki to model? Czy mogłabyś wstawić zdjęcie tak całkiem z profilu? Wydaje się, że górna część miseczki trochę wbija się w biust, ale tak jest często przy straplessach i wymiana na większy rozmiar może nic nie dać.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
dziękuję bardzo

Asymetria jest czymś jak najbardziej normalnym, chyba nikt nie ma dwóch całkiem identycznych piersi Ja mam różnicę jednego rozmiaru i najlepiej czuję się w stanikach, w których miseczka na większej piersi jest pół rozmiaru za mała, a na mniejszej pół rozmiaru za duża Radzi się jednak kupować stanik na większą pierś, a dla mniejszej można dokupić wkładkę.

Uczepię się tej miseczki C i D - same literki nic nie mówią o rozmiarze piersi, rozmiar to miseczka i obwód .
Stary 2009-11-28, 12:29   #2965
nicko
Zadomowienie

Simeri co z twoim M&S plunge? Przyszedł już?
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 12:38   #2966
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Piękny dekolt ! jeśli chcesz miseczkę więcej, to będzie to 28FF a nie 28G. Nie potrafię doradzić, czy w miseczce więcej będzie lepiej. W tej jest bardzo fajnie, więc może nie warto kombinować

Gratuluję udanego zakupu

Mi się podoba. A jaki to model? Czy mogłabyś wstawić zdjęcie tak całkiem z profilu? Wydaje się, że górna część miseczki trochę wbija się w biust, ale tak jest często przy straplessach i wymiana na większy rozmiar może nic nie dać.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Asymetria jest czymś jak najbardziej normalnym, chyba nikt nie ma dwóch całkiem identycznych piersi Ja mam różnicę jednego rozmiaru i najlepiej czuję się w stanikach, w których miseczka na większej piersi jest pół rozmiaru za mała, a na mniejszej pół rozmiaru za duża Radzi się jednak kupować stanik na większą pierś, a dla mniejszej można dokupić wkładkę.

Uczepię się tej miseczki C i D - same literki nic nie mówią o rozmiarze piersi, rozmiar to miseczka i obwód .
to Discover Mademoiselle Monroe Strapless Bra
wstawie później fotke z profilu
Stary 2009-11-28, 13:16   #2967
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Mierzyłam ten model i jak na straplessa jest bardzo fajny. Na moim biuście i na biustach innych mierzących go kobiet nie wbijał się w biust, więc tu możliwe, że większa miseczka by pomogła.
Nadal waham się czy go nie zamówić, tyle fajnych staników, a budżet na nie się wyczerpał.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 13:48   #2968
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
No 65F dużo lepiej leży. Chociaż dziwi mnie czemu u mnie takie wielkie jabłuszka są, a u Ciebie mimo, że rozmiar masz lepszy - mniejsze Rozmiar mamy praktycznie podobny - ja mam 71 pod i 89-90 w biuście. Fakt, że ja mam tease me w rozmiarze 60F. Może to kwestia założenia stanika??
Może to kwestia obwodu? Sama chciałam zamówić na dopasowanej 60F, ale nie było - i dobrze bo byłoby za małe. Z kolei 60 FF mnie tnie pod pachą. Może to też byc kwestia słabego wygarnięcia, bo mierzyłam na szybko
Cytat:

Rozstaw fiszbiun 11 cm
długość fiszbin 21 cm
Ja bym wzięła.
Ja bym wzięła, szcególnie jeśli masz jędry biust Dla mnie ten staniczek to miniaturka. Zrobiłam zdjęcie porównawcze 60e i 60ff (60FF - ma miskę dokładnie jak moje 60F)

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 15:35   #2969
Mirelkaaa
Zakorzenienie

wrzucam zdjecia
Stary 2009-11-28, 16:05   #2970
agta85
Wtajemniczenie

Maheda "sprzedała" kiedyś na zlocie taką małą sztuczkę dotyczącą zakładania straplessów, choć być może nie zawsze się to sprawdza. Najlepiej zakładać je tak, aby górna linia obwodu była w miarę poziomo, a nie ta dolna jak przy większości staników. Jak tego nie zrobimy to czasem nawet dobre rozmiarowo i konstrukcyjnie straplessy mogą nam zjeżdżać. Pozwoliłam sobie wykorzystać zdjęcie Mirelki, aby pokazać o co chodzi.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości