Czarna lista - Strona 170 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 09:43   #5071
antosiek
Rozeznanie

Przekupka: 23 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
hejka
jak widzę antosiek przyszła sie "radzić"
tak czy siak wystawie jej neutrala, ponieważ nie jest to rzetelna osoba, nie jest tez ugodowa, a rzeczy od niej nie są niestety zgodne z opisem - płyta z filmem jest porysowana, a w opisie jest zaznaczone, że płyty są nowe, bądź raz obejrzane. Ale nie o płyte z filmem chodzi - okantowała - spoko, dostaje mimo to tunikę, bo i tak nie mam skąd pożyczyc aparatu, który by uchwycił rysy na cd.

Sprawa figurek wygląda tak - nie było opisu, a jak nie ma opisu to figurki są takie jak na fotce - ale nie były - zielone na fotce okazały sie czarne, na szczęście wizażanka sama mnie sprostowała gdy napisałam, że wymienie sie za jej "zielone figurki". Skoro w watku nie ejst zaznaczone ze to sa małe, bądź duże figurki - to liczyłam, że są zwykłej wielkosci - standardowe. Okazało się, że żółwiki są miniaturowe - uważam, że takie rzeczy zaznacza sie w opisie. Wiemy wszytskie dobrze, że jakby ta figurka była dużego rozmiaru dziewczyna od razu by o to krzyczała, bo by sie jej nieopłacało, bo paczka by była droga, ble ble ble

druga figurka to smok, dziewczyna napisała, że to figurka smoka na soli, nie powiedziała, że kamyk na którym stoi to osobna część "figurki", sorry, ale serio nie mam aż takiej wyobraźni by pytac o takie rzeczy jak - CZY ABY TA FIGURKA JEST W JEDNEJ CAŁOŚCI

nie ma opisu jej rzeczy, jest nierzetelna jak dla mnie
poza tym, jak widze, że ktoś może byc wedlug mnie stratny, to go o tym imformuje, mowie, że na moje oko malusia figurka to za mało jak za sweter, no ale jak sie chce mieć korzyści to sie siedzi cicho

próbowałam się z nią dogadać, ale dodatkowo to nie ejst ugodowa osoba, ciagnie tylko w swoja strone

nie sa zgodne z opisiem bo opisu figurek nie było
a płyta z filmem jest porysowana - a nie nowa czy obejrzana raz

nie czułam sie stratna gdy sie z nią umówiłam na wymiane
wystarczyłby mi film zgodny z opisem za tunike i figurka żołwi normalnej wielkosci za sweter
(juz nawet bez tego nieszczesnego smoka w dwóch kawałkach o czym tez nie zostałam poinformowana)

wymiana skonczyła sie tak, że rankiem 26 listopada nadałam paczkę do antosiek w której zgodnie z umową za porysowana płyte ma ode mnie nową nieużywana tunike zebre, a sweter Gegrge ma gratis, ponieważ odsyłam jej te super figurki

życzę udanych wymianek
dobranoc dziewczyny
Wydaje mi się, że po to jest "Czarna Lista" aby w razie wątpliwości poradzić się osób trzecich.

Poprosiłam o zdjęcie rys na płycie ale ich nie dostałam.
W opisie mam wyraźnie zaznaczone, że niektore filmy są raz obejrzane a niektóre w ogóle.
Co do figurek to się nie wypowiem, bo moim zdaniem figurka to figurka i zazwyczaj wiadomo jakie mają wielkości.
Jeżeli dana wizażanka nie jest usatysfakcjonowana ze swojego wyboru, to niestety ale moim zdaniem winę ponosi ona sama.
I proszę nie mówić, że siedziałam cicho tylko po to aby mieć korzyśc z wymiany, ponieważ jest to nieprawdą.
Jeżeli ja uważam, że wymiana jest dla mnie niezbyt korzystna to o tym mówię.

Pozdrawiam

Proszę ODPISUJ U MNIE

Edytowane przez antosiek
Czas edycji: 2009-11-27 o 09:45
antosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:50   #5072
LucyJordan
Zakorzenienie

Przekupka: 181 pkt / 99% pozyt.

podobno po trzech negatywach wylatuje się z targowiska?
moncheeri ma juz na koncie trzy.
Stary 2009-11-27, 10:01   #5073
ANGEL-A8
Wtajemniczenie

Przekupka: 63 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez LucyJordan Pokaż wiadomość
No właśnie...

ANGEL-A8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:24   #5074
Silwena
Wtajemniczenie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Silwena, ale o szczegółowy opis zawsze można poprosić. A jak się nie jest czegoś pewnym, to po prostu się nie wymienia i już...
ja byłam pewna ze to zwykła figurka, byłam pewna, że mowa jest o średniej wielkosci figurce, jesli figurka byłaby malutka (jak sie okazało gdy juz paczke dostałam) byłabym o tym poinformowana - bo oczekuje szczerosci i uczciwosci od drugiej osoby - ja dbam o Ciebie Ty o mnie - wymiana, rozumiecie?

marzy mi się by w regulaminie targowiska był punkt nakazujacy pisanie opisów przy wymienionej rzeczy
naprawde ułatwiłoby to wymiane, czego nie byłoby w opisie, a co chciałabym wiedziec bym zapytała
ale czegos takiego jak pytanie o jakas rzecz od podstaw nie kumam, pytanie o rzeczy ktore powinny wyjsc od antosiek tez nie kumam - pisała o fajnej figurce smoka - nie dodała ani nie zaznaczyła ze smok i kamyk na ktorym stoi to dwie osobne rzeczy - a to tez wazne. Skad miałam sie domyslec by o to zapytac?? skad mialam wiedziec, że to dwu czesciowa rzecz??
a co do tych żołwi to załacznone zdjecie nie dosc ze zmanipulowało kolor, ktory nie ejst zielony, to jeszcze wielkosc, tam obok żołwi jest słonik ktory musi miec nie wiecej niz 1cm wielkosci..

to w jej intencji lezy zeby sie wywiazac z wymiany byc uczciwa rzetelna osoba
ja jestem biorca, ufam, że nie dostane czegoś nieadekwatnego za swoja rzecz
tak było w przypadku skarbu panstwa, dziewczyna bez problemu chciała oddac torebke za skarpetki, od razu jej napsiałam by cos dobrała ode mnie - to moim zdaniem uczciwe wzgledem drugiej osoby

jak juz mówiłam, wysłałam jej sweter i tunike i odesłałam figurki - ja byłam fair i jestem fair

pozdrawiam Cie antosiek - miłego użytkowania moich rzeczy

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2009-11-27 o 10:27
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 10:59   #5075
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Właśnie. Chyba nikt na to nie reaguje... Może trzeba pisać do samego złośliwca skoro moderatorek brak?
Cytat:
ja byłam pewna ze to zwykła figurka, byłam pewna, że mowa jest o średniej wielkosci figurce, jesli figurka byłaby malutka (jak sie okazało gdy juz paczke dostałam) byłabym o tym poinformowana - bo oczekuje szczerosci i uczciwosci od drugiej osoby - ja dbam o Ciebie Ty o mnie - wymiana, rozumiecie?

marzy mi się by w regulaminie targowiska był punkt nakazujacy pisanie opisów przy wymienionej rzeczy
naprawde ułatwiłoby to wymiane, czego nie byłoby w opisie, a co chciałabym wiedziec bym zapytała
ale czegos takiego jak pytanie o jakas rzecz od podstaw nie kumam, pytanie o rzeczy ktore powinny wyjsc od antosiek tez nie kumam - pisała o fajnej figurce smoka - nie dodała ani nie zaznaczyła ze smok i kamyk na ktorym stoi to dwie osobne rzeczy - a to tez wazne. Skad miałam sie domyslec by o to zapytac?? skad mialam wiedziec, że to dwu czesciowa rzecz??
a co do tych żołwi to załacznone zdjecie nie dosc ze zmanipulowało kolor, ktory nie ejst zielony, to jeszcze wielkosc, tam obok żołwi jest słonik ktory musi miec nie wiecej niz 1cm wielkosci..

ja jestem biorca, ufam, że nie dostane czegoś nieadekwatnego za swoja rzecz
tak było w przypadku skarbu panstwa, dziewczyna bez problemu chciała oddac torebke za skarpetki, od razu jej napsiałam by cos dobrała ode mnie - to moim zdaniem uczciwe wzgledem drugiej osoby

jak juz mówiłam, wysłałam jej sweter i tunike i odesłałam figurki - ja byłam fair i jestem fair

pozdrawiam Cie antosiek - miłego użytkowania moich rzeczy
W wielu wątkach wizażanki nie podają wymiarów, ale podają je po dopytaniu się, więc moim zdaniem, mogłaś zapytać jak duże są figurki.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:49   #5076
graffka
Zadomowienie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

Ja zostalam milo zaskoczona w pewnej wymiance na zdj torebka wygladala na mala i dziwilam sie ze wizazanka pisala ze torba jest meeega duza. A jak otworzylam paczke to faktycznie okazala sie 5 razy taka jak na zdj

A mi marzy sie na targowisku,zeby nikt nie pytal sie:"Masz cos poza wątkiem?" cholera mnie bierze jak takie cos czytam W watku mam to co chce wymienic!

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 11:53   #5077
Futbolowa
Zakorzenienie

Przekupka: 8 pkt / 100% pozyt.
GG do Futbolowa

Cytat:

Ale skąd ktoś ma wiedzieć, że Ty chcesz wiedzieć akurat to, a nie coś innego? Rozumiem pisanie sprostowania co do koloru, jeżeli aparat trochę go przekłamał - to oczywiste. Rozumiem pisanie o wszelkich wadach, bo to obowiazek. Ale pozostałe dane to już jej dobra wola osoby, która wystawia dany przedmiot. To w interesie odbiorcy leży dowiedzenie czegoś więcej o przedmiocie, jeżeli uważa, że opis jest zbyt skąpy. Ty nie prosiłaś o dodatkowe dane i to Twój problem, że nie wypytałaś.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:03   #5078
antosiek
Rozeznanie

Jeżeli bym zawiniła w związku z wymianą to przyznałabym się do błędu.
Ale moim zdaniem figurka to figurka i zazwyczaj wiadomo jakie są ich rozmiary (zdjęć nie zmanipulowałam a wręcz przeciwnie starałam się aby dokładnie ukazały wygląd danej rzeczy)

Jeżeli jednak napisanie słów: "miłego użytkowania moich rzeczy " miało w jakiś sposób wpłynąć na moje sumienie to niestety ale nie wpłynęło, ponieważ sumienie w związku z wymianką mam czyste

Gdyby każdy cofał wcześniej ustalone wymiany, w momencie gdy dostaje paczkę, która go nie zadowala to myślę, że w tym wątku byłoby wiele takich problemów i ścięc pomiędzy wymieniającymi się. A przecież nie o to chodzi, prawda?
Jak ktoś napisał wcześniej: wymiana to wymiana.
A z tego co zdążyłam zauwazyć to wymianę się "cofa" w momencie gdy rzeczy nie są zgodne z opisem.

Kończąc temat: winna się nie czuję.

Pozdrawiam wszystkich i życzę mniej kłopotliwych sytuacji

Proszę ODPISUJ U MNIE
Stary 2009-11-27, 12:10   #5079
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Przekupka: 158 pkt / 99% pozyt.

a moze wkleisz to zdjecie figurek z watku i zobaczymy czy bylo widac na nich ich rozmiar?
Stary 2009-11-27, 12:23   #5080
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość

A mi marzy sie na targowisku,zeby nikt nie pytal sie:"Masz cos poza wątkiem?" cholera mnie bierze jak takie cos czytam W watku mam to co chce wymienic!
Popieram. Jeśli dana osoba ma na wymiance rzeczy, to znaczy, że są to rzeczy z wątku, a nie...
Cytat:
Ale skąd ktoś ma wiedzieć, że Ty chcesz wiedzieć akurat to, a nie coś innego? Rozumiem pisanie sprostowania co do koloru, jeżeli aparat trochę go przekłamał - to oczywiste. Rozumiem pisanie o wszelkich wadach, bo to obowiazek. Ale pozostałe dane to już jej dobra wola osoby, która wystawia dany przedmiot. To w interesie odbiorcy leży dowiedzenie czegoś więcej o przedmiocie, jeżeli uważa, że opis jest zbyt skąpy. Ty nie prosiłaś o dodatkowe dane i to Twój problem, że nie wypytałaś.
Zgadzam się
Cytat:
Napisane przez antosiek Pokaż wiadomość
Ale moim zdaniem figurka to figurka i zazwyczaj wiadomo jakie są ich rozmiary (zdjęć nie zmanipulowałam a wręcz przeciwnie starałam się aby dokładnie ukazały wygląd danej rzeczy)

Jeżeli jednak napisanie słów: "miłego użytkowania moich rzeczy " miało w jakiś sposób wpłynąć na moje sumienie to niestety ale nie wpłynęło, ponieważ sumienie w związku z wymianką mam czyste

Gdyby każdy cofał wcześniej ustalone wymiany, w momencie gdy dostaje paczkę, która go nie zadowala to myślę, że w tym wątku byłoby wiele takich problemów i ścięc pomiędzy wymieniającymi się. A przecież nie o to chodzi, prawda?
A z tego co zdążyłam zauwazyć to wymianę się "cofa" w momencie gdy rzeczy nie są zgodne z opisem.

Jeżeli uważasz, iż dostałaś niezasłużoną przekupkę, zwróć się do odpowiedniej osoby

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisałam pw do modki i Złośliwca. Zobaczymy, co powiedzą.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:26   #5081
cotynato
Zakorzenienie

Przekupka: 99 pkt / 100% pozyt.
Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Ja też bym na twoim miejscu winna się nie czuła. Mi figurka kojarzy się z czymś malutkim.
Nie byłaś w stanie przewidzieć czego oczekuje od twoich figurek dana wizażanka. Skąd mogłas wiedzieć że ona wykreowała sobie w głowie jakąś wielkość i nie pytając Ciebie założyła że one są większe.
No a swoją drogą fajnie by bylo gdybys wkleiła ich fotki ;p

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:33   #5082
antosiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też bym na twoim miejscu winna się nie czuła. Mi figurka kojarzy się z czymś malutkim.
Nie byłaś w stanie przewidzieć czego oczekuje od twoich figurek dana wizażanka. Skąd mogłas wiedzieć że ona wykreowała sobie w głowie jakąś wielkość i nie pytając Ciebie założyła że one są większe.
No a swoją drogą fajnie by bylo gdybys wkleiła ich fotki ;p

cotynato: o jakie fotki chodzi?

Proszę ODPISUJ U MNIE
Stary 2009-11-27, 12:36   #5083
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotynato: o jakie fotki chodzi?
A już nieważne , oglądam w twoim wątku

Wymianka.
Stary 2009-11-27, 12:59   #5084
graffka
Zadomowienie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

obejrzalam figurki w watku i przeciez widac,ze sa malutkie wielkosci ramy okiennej a co do smoka to faktycznie nie widac ze kamyczek jest oddzielnie ale szczerze mowiac czy to jest jakas roznica dla figurki?

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:15   #5085
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Przekupka: 158 pkt / 99% pozyt.

przeciez widac jakie sa figurki bo stoja na tle ramy okiennej ja bym nie pytala o rozmiary bo widac co innego jakbny stalu na podlodze a zjdecie zrobione byloby z bliska, wtedy mozna sie oczukac.
a swoja droga to ja mam takich pelno, nawet nie pomyslalam zeby je wystawic na targowisku bo sa chetni

mnie na wizazu denerwuje jeszcze zakladanie nowego watku co pare dni, albo wcinanie sie w czasie tworzenia nowego watkui cos by sie jeszcze znalazlo
Stary 2009-11-27, 13:48   #5086
cotynato
Zakorzenienie

Też właśnie miałam pisać o tej ramie okiennej ;p co prawda wydaje mi się że już żółwiki stoją na podłodze ale łatwo wywnioskować że to małe;p
Też nie sądziłam że na figurki są chętni ;p
Gdybym wiedziała to bym nie powyrzucała buu.

Wymianka.
Stary 2009-11-27, 15:16   #5087
sanndras
Zakorzenienie

Przekupka: 86 pkt / 100% pozyt.
GG do sanndras

Tak czytam i czytam i czasem aż mi się śmiać chce...

Odnośnie figurek, skoro tak ważna była ich wielkość to dlaczego nie poprosiłaś o ich wymiary? To by załatwiło sprawę, płyty CD czasem są rysowane przez laser np. w dvd, u mnie często się to zdarza albo jak leżą w miejscu, gdzie jest zmienna temperatura ( to zachodzą jakby taką mgiełką), moim zdaniem antosiek, co do rzeczy wywiązała się z wymiany, a wina leży po drugiej stronie, bo nie dopytała, teraz jej nie pasują i marudzi.

Odnośnie płaszcza, nie wygląda mi na jakiś zniszczony, stary itd, a co do zapachu to po przebyciu drogi tylko w papierowym opakowaniu może śmierdzieć, bo mamy dość wilgotną pogodę, a to wpływa na zapach i wtedy rzecz śmierdzi taką starością, to że nie leżał dobrze to może dlatego, że się pogniótł?

Co do pisania czy macie coś poza wątkiem, jeśli komuś zależy na jakiejś rzeczy u mnie w wątku, a nic za nią nie widzę to jak dla mnie nie ma nic złego w spytaniu się czy może poza coś znajdzie czego szukam, ja jak nie znajduję to odp., że nie niestety nie, więc nie wiem skąd to oburzenie...

Vinted: sanndras

sanndras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:44   #5088
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanndras Pokaż wiadomość
Tak czytam i czytam i czasem aż mi się śmiać chce...

Odnośnie figurek, skoro tak ważna była ich wielkość to dlaczego nie poprosiłaś o ich wymiary? To by załatwiło sprawę, płyty CD czasem są rysowane przez laser np. w dvd, u mnie często się to zdarza albo jak leżą w miejscu, gdzie jest zmienna temperatura ( to zachodzą jakby taką mgiełką), moim zdaniem antosiek, co do rzeczy wywiązała się z wymiany, a wina leży po drugiej stronie, bo nie dopytała, teraz jej nie pasują i marudzi.

Odnośnie płaszcza, nie wygląda mi na jakiś zniszczony, stary itd, a co do zapachu to po przebyciu drogi tylko w papierowym opakowaniu może śmierdzieć, bo mamy dość wilgotną pogodę, a to wpływa na zapach i wtedy rzecz śmierdzi taką starością, to że nie leżał dobrze to może dlatego, że się pogniótł?

Co do pisania czy macie coś poza wątkiem, jeśli komuś zależy na jakiejś rzeczy u mnie w wątku, a nic za nią nie widzę to jak dla mnie nie ma nic złego w spytaniu się czy może poza coś znajdzie czego szukam, ja jak nie znajduję to odp., że nie niestety nie, więc nie wiem skąd to oburzenie...
Masz rację ,
co do płaszcza - nie chce się kłócić ani być pod ostrzałem , ale odnoszę wrażenie że szukasz wytłumaczenia na to że płaszcz Ci się nie spodobał.

A no i to cd , to zacina przy oglądaniu czy tylko ryska rzutuje w wyglądzie wizualnym ?

Wymianka.
Stary 2009-11-27, 18:00   #5089
pegi995
BAN stały

Przekupka: 26 pkt / 86% pozyt.

Mogę prosić o wysłanie PW do kamikayla?
nie reaguje na moje wiadomości czekam
już chyba trzeci miesiąc

pegi995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:23   #5090
claudiaaa
Rozeznanie

Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
GG do claudiaaa

Cytat:
Napisane przez ANGEL-A8 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie mam czasu ani ochoty licytować się. Płaszcz nie był prany i był zdecydowanie nieświeży a dziurki z pewnością były poprute, nie wszystkie ale były. Oczywiście nie jest w twoim interesie ukazać to na zdjęciu. Tak jak napisałam wcześniej- SPRAWA W/W WAD JEST DRUGORZĘDNA BO NASZA WYMIANA ZAKOŃCZYŁA SIĘ 19.11 WYSTAWIENIEM CI NEGATYWA, ZA KŁAMSTWA I OPÓŹNIENIA. W JAKIM CELU WYSŁALAŚ DO MNIE PŁASZCZ PO OTRZYMANIU NEGATYWA- NIEWIEM. NA DODATEK MUSIAŁAM CI GO JESZCZE ODESŁAĆ ZA SWOJE PIENIĄDZE! WIARYGODNOŚĆ TWOICH WYPOWIEDZI MOŻNA OCENIĆ PO PRZEKUPKACH.
zgadzam się. jaki jest sens wysyłania do kogoś paczki po otrzymaniu negatywa..? teraz niesprawiedliwe jest to, że jesteś stratna bo musiałaś odesłać za swoje pieniądze płaszczyk..

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
Właśnie. Chyba nikt na to nie reaguje... Może trzeba pisać do samego złośliwca skoro moderatorek brak?
no właśnie..moderatorek po prostu brak! nie pamiętam kiedy ostatni raz któraś pomogła komuś tutaj w wątku na czarnej liście

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość

mnie też to co w wątku- wymieniam, to co poza wątkiem mam- noszę i nie zamierzam wymieniać

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
nic dodać, nic ująć

szafa
claudiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:12   #5091
ida999
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.

pomylka...

Edytowane przez ida999
Czas edycji: 2009-11-27 o 19:14
ida999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości