|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ....:::::::MAGIC BAR::::......Sztanga - Najlepszy trening na cale cialo
Może zacznę od tego, że rozpoczęłam trening bo bardzo zależało mi na poprawie wyglądu ale przede wszystkim na poprawie kondycji i wzmocnieniu mięśni. W kwietniu ruszam na wyprawę z plecakiem na rok i wytrzymałość jest tu podstawą. Na początku zakładałam na nogi obciążenie 1,1 +1,1 kg. Teraz ok 16 kg. Nie jestem chuda ale ciało stało się szczuplejsze i jędrne. Rozbudowałam mięśnie wiec efekty są widoczne gołym okiem. To motywuje
jestem silniejsza i nie bolą mnie już plecy! Kiedyś bardzo cierpiałam na ból pleców w związku z tym ze pracuje w biurze się spędzam tam ok 10h dziennie...
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
eh tęskno mi do magic baru.......
teraz na topie jest skakanka
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
sztanga jest swietna jeden trening mam za soba i super sie po nim czuje
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcesz sie pochwalic zdjeciami? oj wiosna, wiosna skakanka to polsrodek...wiesz o tym? bez zakwasow? |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
"Zakwasy" są super
Uwielebiam po sztandze uczucie bólu jak chodzić nie mogę Tak bym chciała poćwiczyć...jeszcze kilka miesięcy...
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
dołączam do fanek magic baru Na zajęcia chodzę od 1,5 miesiąca i choć po pierwszych byłam niezbyt przekonana (choć zakwasy miałam 3 dni , ale wiecie sztanga, wyciskanie, jakoś nie pasowało mi to do kobiecych ćwiczeń) to teraz uważam, że są genialne.Mięśnie mi się wyrzeźbiły, biceps ładnie zarysował, czuję że mam w rękach o wiele więcej siły. Nogi i pośladki robią się coraz twardsze, a z brzucha ginie "koło ratunkowe". Naprawdę zajęcia są super, choć ćwiczę tylko z obciążeniem 3 i 5 kg. U nas było fajnie, bo pierwsze zajęcia szło się na sam przód obok trenerki, która korygowała najmniejszy błąd i pokazywała co i jak. Chodzi nas ok 12 osób i niektóre dziewczyny sa już naprawdę mocno zaawansowane
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Trafiłam na ten wątek w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji na temat magic-baru ![]() Od jakis 2 miesięcy staram się w miarę regularnie chodzić na fitness (tbc, abt, step, fat burning), chociaż z tą regularnością to różnie bywało, bo wiadomo, po drodze święta, sylwester, tak więc i efektów jako takich nie ma... Od lutego chciałbym się wziąść w garść i zapisać na magic-bar, bo póki co czytałam same pochlebne opinie na temat tych zajęć. Mam do Was, bardziej doświadczonych, kilka pytań ![]() Czy chodząc 2x w tygodniu na magic-bar + 1x w tygodniu na fb albo step, mam szansę na jakiekolwiek efekty w postaci zaznaczenia mięśni, polepszenia proporcji ciała, bądź jakichkolwiek innych? A jeśli tak, to po jakim czasie regularnego ćwiczenia z taką częstotliwością? Muszę dodać, że nie tyle chodzi mi o schudnięcie, co o wyrzeźbienie sylwetki, bo ogólnie jestem szczupła (61 kg pzy wzroście 177cm), ale moje wymiary niestety pozostawiają wiele do życzenia: 84-66- i niestety... 97 (( No właśnie, te straszne biodra!! Nic się nie da z nimi zrobic, jak chudnę to głównie na brzuchu i cyckach :P a jak tyję to właśnie wszystko idzie w biodra i uda!! Czy dzięki magic bar dam radę wyszczuplic dolne partie ciała i wzmocnić moją zapadniętą klatę i ręce jak patyczki? ![]() I jeszcze tak się zastanawiam, czy te zajęcią są bardzo intensywne i męczące? Bo ja mam strasznie słabe ręce i tak się zastanawiam czy przetrwam chociaż jeden trening ;D A może któraś z Was chodzi do fitness klubu S4 na bemowie? Bo tam będę miała najbliżej i właśnie tam zamierzam się zapisać. Ale się rozpisałam!
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Moze ktos sie jednak wypowie?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Czesc
ja rowniez przyłączam sie do fanek magic bar. Bylam jakis tydzien temu na pierwszysch zajeciach. Wyobrazalm je sobie nieco inaczej ale bardzo mi sie spodobalo. Na razie startuje z malym obciazeniem 3 kg lub 4 kg + gryf 1 kg. Zawsze myslalm ze mam mocne rece a tu cwiczenia na klatke piersiowa mnie powalily ;-)Mam kilka pytan : czy uzywacie jakis rekawiczek? jesli tak prosze jakies polecic. Po pierwszych zajeciach zdarla mi sie skora. Jestem szczupla 48 kg przy 160 cm wzrostu. Glownie chcialabym wzmocnic miesnie a moim marzeniem jest uniesienie posladkow i rzezba nog. Czy wystarczy jak bede cwiczyc 2 x w tyg, magic bar + 2x jakies aeroby?? Chcialabym w miare szybko zobaczyc efekty hehe wiem ze wazna jest dieta i po zajeciach z obciazeniem (na maszynach) wypijam odzywke bialkowa, ale chcialabym sie psychicznie jakos nastawic czy za 3 m-ce juz bedzie widac rzezbe nog i pośladkow czy lepiej obejzec sie w lustrze za jakies pol roku??
|
|
|
|
|
#101 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bez problemu sobie poradzisz. Jezeli chodzi o efekty cwiczen...nikt nie powie Ci po jakim czasie zobaczysz efekty, w koncu to indywidualna sprawa, uzalezniona od wielu, wieluuuu rzeczy... nikt nie chce byc wrozka w tej kwestii ![]() Cytat:
Witam ![]() Rekawiczki bardzo Ci sie przydadza Zobacz w jakims wiekszym, sportowym sklepie, a na pewno znajdziesz cos dla siebie. bardzo realne marzenie Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-01-24 o 11:56 |
|||
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz
No nic, na razie pozostaje mi poczekac jeszcze tydzien, bo karnety w S4 mozna kupowac tylko na poczatku albo w polowie miesiaca. Oczywiscie dam znac jak wrazenia po pierwszym treningu. Mam nadzieje, ze wyjde z sali o wlasnych silach
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Teraz mam 1,5 kg na triceps i 2,5 kg na resztę. Od lutego postaram się jeszcze bardziej zwiększyć obciążenie.Na pewno dasz radę, a jak będziesz się męczyć, to po prostu rób co drugie lub rób chwile odpoczynku. To pomaga... |
||
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Hej, to i ja dołączam J. Szukałam na Wizażu informacji o Body Pump (to jest to samo co Magic Bar) i tak sie oto tu znalałam J
Ćwiczę Magic Bar 2-3 razy w tygodniu od 1,5 roku na siłowni. Dodatkowo przynajmniej 1 w tygodniu po ćwiczeniach Magic Bar - ok 40 minut na steper i 1 w tygodniu jakiś aerobik lub TBC . Początkowo moim celem było oczywiście schudnięcie (przy wzroście 172 cm ważyłam 68 kg + niewysportowane ciało). Przez jakiś rok nie schudłam nic (zła dieta) ale za to ciało się wysportowało trochę i lekko jakby ujedrniło. Polepszyła się też nieco moja kondycja. Od pażdziernika 2009 dołożyłam zmianę sposobu żywienia (białko, posiłki okołotreningowe itp). Rezultat: w niecałe 5 miesięcy schudłam 5 kg na wadze, a sylwetka wyraźnie nabrała smukłości. Wciąż jeszcze chciałabym zrzucić około 5 kg ale niespiesznie. Zaczynałam od obciążeń 1,25kg na stronę, teraz po 1,5 roku ćwiczeń: rozgrzewka: 2,5kg z każdej strony (razem 5kg) nogi squat: 5 kg z każdej strony (razem 10 kg) klatka na leżąco: 3,75 kg z każdej strony (razem 7,5 kg) grzbiet (martwy ciąg, + podrzut + łokcie) : 5 kg z każdej strony (razem 10 kg) triceps na leżąco: 3,75 kg z każdej (razem 7,5 kg) biceps: 2,5 kg z każdej strony (razem 5 kg) wypady: 2,5 kg na stronę barki: 3,75 kg na stronę (razem 7,5 kg) Chciałam się dowiedzieć, czy MAGIC BAR może zastąpić tzw ćwiczenia siłowe? Wszystko co robione na siłowni strasznie mnie nudzi i tylko zajęcia grupowe jestem w stanie przetrwać. |
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow, nieźle. Masz większe obciążenie na tri niż na bi?? Ja nie daję rady, triceps to moja najgorsza część. Ja póki co mam 2,5 kg na wszystko, a 1,25 na tri.Ja traktuję Magica jako ćwiczenia siłowe, bo ani się wtedy bardzo nie pocę, więc przeciwnie jak w aerobach, obciążenie mam dopasowane tak, że pod koniec już ostatkami sił robię. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
heja
przeczytałam cały wątek i trochę stresa mam bo jakby nie było do zaawansowanych osób nie należę,a moja kondycja ma wieeele do życzenia... i ja zaczynam przygodę z magic bar oraz tbc od połowy lutego...będę chodziła 1 raz w tygodniu bo więcej takich zajęć na siłowni nie ma... macie dla mnie jakieś rady?? ćwiczy się z drążkami o wadze 3,4,5,7 kg-który polecicie na początek??Mam problemy z nadgarstkami tzn po kątem prostym nic nie boli tylko jak odchylę dłoń to wówczas niestety tak... Po ile powtórzeń robi się każde ćwiczenie? po sobotnich ćwiczeniach zakwasy jak ta lala...ale do następnych zajęć powinno przejść...Planowałam od marca zapisać się na zajęcia 3x w tyg w tym jedne magic bar,ale nie wiem czy do tej pory moja kondycja poprawi się na tyle.... orientujecie się może czy sa jakieś gazety o odżywianiu około treningowym??Będę wdzięcza za inf Net działa mi tak wolno,że nie jestem w stanie znaleźć nic w necie więc wolę mieć to napisane na kartce wtedy łatwo będzie odszukać![]() pozdrawiam
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
przymierzam się do kupna gryfu i potrzebuję Waszej pomocy. jaki wybrać? lekko łamany? mocno łamany? prosty? jak długi powinien być jeśli mam 160 cm. wzrostu? który będzie najbardziej uniwersalny?
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#109 |
|
♥
|
oczywiście , że prosty, z łamanych przysiadów nie zrobisz
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
poszukam na Allegro
![]() próbowałam zrobić dziś martwy ciąg z hantlami i fajnie się to robi. tylko nie wiem czy nogi muszą być całkowicie wyprostowane, naprężone czy lekko ugięte w kolanach. mi lepiej wychodziło na wyprostowanych, ale nie wiem czy to prawidłowa postawa ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#111 | |
|
♥
|
Cytat:
choć można to wykonać na normalnej sztandze tylko po protu tak jest łatwiej bo sztanga łamana jest krótsza ![]() ale to zależy jaki martwy ciąg ale chyba masz na myśli na prostych nogach po mimo nazwy nogi są delikatnie ugięte tzn jak sztanga idzie w dół to nogi masz delikatnie ugięte, a potem ciągniesz do wyprostowania nóg .
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2010-02-14 o 20:26 |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Na bi właśnie ledwo daję radę do końca piosenki. Natomiast u nas triceps jest robiony ze sztangą do połowy piosenki i potem kończymy pompkami. Może dlatego mogę sobie pozwolić na większy ciężar.
Edytowane przez Ulina2000 Czas edycji: 2010-02-15 o 09:47 |
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rowniez traktuje MB jako cwiczenia silowe choc widzialam i takie zajecia mb, na ktorych wiecej sie skakalo niz trzymalo sztange ...wszystko zalezy od prowadzacego i jego pojecia na ten temat.Cytat:
A Lyen jest BOSKA ! |
||
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i masakrują sobie stawy poprzez nieprawidłowe wykonywanie ćwiczeń (np skquat robią jak zwykły przysiad zamiast nauczyć się napierw takiego ułożenia, aby kolana nie wychodziły przed stopę).Co do nadgarstków, to zawsze słyszę, żeby właśnie trzymac je prosto i nie wywijac nimi w czasie ćwiczeń. Jak będziesz sie tego trzymac to nie powinnaś miec problemów ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- U mnie na zajęciach nie ma skakania. Będę zatem z czystym sumieniem traktować MB jako siłowe. Szczególnie, że pod koniec każdego ćwiczenia naprawdę czuję ból. Tyle tylko, że jest on spowodowany długotrwałym wykonywaniem jakiegoś ćwiczenia na jedną partię mięśniową, a nie wynikiem kilku powtórzeń bardzo dużego ciężaru. |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będę się tego trzymała bo tez taki plan miałamzakwasy po sobocie juz prawie zniknęły pozdrawiam
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny chce dolaczyc do grona milosniczek sztangi
Od kilku dni mam swoja a takze sztagielki,lawke skosna,taki mini atlas York Fitness,stepper i twister Chcialabym,zeby sport wszedl mi w nalog
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, co tu tak cicho
![]() chciałam sie pochwalic wynikami. Po 1,5 m-ca biore nastepujace obciążenie: - nogi - na każdą stronę 6,25 kg (łacznie 12,5 +gryf 1 kg ;-) ) - klatka piersiowa - na stronę 3,75 (8,5kg) - plecy (martwy ciąg i wyciskanie) - 6,25 kg (13,5) - triceps - 2,5 kg (6kg) - biceps - 2,5 kg (6 kg) - wypady (wykroki) - 5 kg na stronę (11 kg łacznie) - barki - 2,5 kg (6 kg) Ciągle słaby mam biceps i triceps. Biceps robimy na samym koncu i jestem tak wypompowana ze juz nie daje rady i mi sie nie chce. Na Magic bar chodzę 2 x w tyg. Zastanawiałam sie czy moze dodatkowo ćwiczyć biceps i triceps z dużym obciążeniem na siłowni, aby wzmocnić siłe. Poza tym chcialabym miec zaznaczone mięśnie. Jak patrze na instruktorki one nie sa jakies mocno umięsnione (w końcu dużo tu powtórzeń, technika raczej na rzeźbe). Czy u Was widać zarys mięsni??? Może magic bar + siłownia z dużym obciążeniem 1x tyg. spowoduje ze za pół roku zacznie coś widać zewnętrznie? Na razie tylko czuje wzrost siły i w ciągu tego 1,5 m-ca dołożyłam obciązenie na klatke, nogi i plecy. Aha dodam że waże 47-48 kg i raczej jestem szczupła tzn. nie otłuszczona. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli zależy Ci na przyroście mięśni, musisz stosowac specjalną dietę na masę. polecam w tym wypadku forum sfd, tam znajdziesz masę informacji jak poprawnie taka diete ułożyć. Jesteś bardzo szczupła, więc trochę potrwa zanim tej masy mięśniowej nabierzesz, ale pół roku ćwiczeń (magid i siłka) to wystarczająco, aby masy trochę nabrać. Nie bój się jeść więcej (grunt aby z głową), bo inaczej Twoje wysiłki pójdą na marne i zmieni się tylko definicja mięśni od ćwiczeń, ciężko zaś będzie z ich przyrostem. Mi po 3 miesiącach (jestem na redukcji) ładnie się mięśnie zarysowały, stały się twardsze, na pewno bardziej widoczne, bo zgubiłam trochę tłuszczyku. Jednak nie wzrosła ich masa. Więc trzeba jeść częściej i więcej i do tego ćwiczyć. Obciążenie masz spore, jeśli dojdzie do tego siłka, to efekty powinny się pojawić No ja rzucam się na głęboką wodę i zwiększam obciążenie do 3,75 na stronę (nogi, grzbiet, barki, wykroki, klatka) i 2,5kg na bi i tri. Zobaczymy jak pójdzie. |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Przyznaje ze dieta to moj słaby punkt. Nie przepadam za miesem i nie lubie ciężko jeść. Ale zjadam jakiegos kurczaka raz w tygodniu i polędwice plus ryby (głównie łosoś albo sola i mintaj - z piekarnika).
Bardzo lubie twarogi i białe sery wiec liczę ze dzięki nim też dostarczam białka. Dodatkowo zazywam białko Animala bezposrednio po treningu. A tak naprawde to uwielbiam owoce i warzywa ;-) Uzalezniona jjestem od nabialu sery, jogurty, maślanki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

jestem silniejsza i nie bolą mnie już plecy! Kiedyś bardzo cierpiałam na ból pleców w związku z tym ze pracuje w biurze się spędzam tam ok 10h dziennie...

(( No właśnie, te straszne biodra!! Nic się nie da z nimi zrobic, jak chudnę to głównie na brzuchu i cyckach :P a jak tyję to właśnie wszystko idzie w biodra i uda!! Czy dzięki magic bar dam radę wyszczuplic dolne partie ciała i wzmocnić moją zapadniętą klatę i ręce jak patyczki?

Ja nie daję rady, triceps to moja najgorsza część. Ja póki co mam 2,5 kg na wszystko, a 1,25 na tri.

...wszystko zalezy od prowadzacego i jego pojecia na ten temat.