|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
pusto cicho... a ja znów dziś zgrzeszyłam i jestem na siebie wściekła
jakoś motywacja mi spadła przez to że waga poszła do góry albo stoi w miejscu... Jak to jest, że człowiek robi tyle wyrzeczeń a waga w ogóle nie jest łaskawa przydałby sie jakis kopniak żeby się pozbierać i iść dalej, bo się rozżaliłam
|
#1322 | |
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
zrzuciłam 40..i chcialabym kolejne 40 zrzucić . Zaczęłam 13 lipca tego roku i ... jak na razie nie miałam zwątpienia ![]() W głównej mierze to dzięki Wam ( tak, tak - ja to ta szara strefa podglądaczy ) i Waszym przepisom. Gdyby nie one, to pewnie większość obiadów stanowiłaby makrela wędzona, piersi na teflonie ...i wiążaca się z tym frustracja.Tymczasem sama zaczęłam rozwijać wyobraźnię kulinarną i teraz szaleję z sosami chrzanowymi, pseudo-beszamelowymi i..suche piersi jakoś łatwiej się trawi I tak jakoś dogadzając sobie pysznym jedzonkiem powoli gubię kilogramy ![]() Myślę, ze miałam to szczęście, że cały ten program Protal bardzo do mnie przemówił. I może nie mam zwątpień...a jedynie ciche, zduszone "cholera jasna", gdy schodzę z wagi, a ona pokazuje więcej niż dnia poprzedniego. Na szczęście kilka dni później okazuje się, że to tylko chwilowe zawirowanie i waga znów łaskawie pokazuje spadki ![]() Myślę, że ogólnie przeżywam to, co każda z Was..tylko kilogramów mam więcej
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Do wagi wyjściowej przyznam się dopiero jak schudnę ![]() Ot taka mała psychoza, żeby na głos nie wypowiadać swoich demonów Mam 178 cm wzrostu.I to, że mam więcej kilogramów do zrzucenia, nie oznacza, że Wasze pięć lub siedem kilogramów nadwagi jest "gorsze". Każda z nas dźwiga swój "krzyż ciężkości". I psychicznie pewnie tkwimy w tym samym punkcie "Boże, ale jestem gruba" . .......i żeby nie było, ze taka ortodoksyjna ze mnie Dukanka, to...oblałam dziś moje 40 kg dwoma lampkami czerwonego wina ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Tak jest - dokładnie od 13 lipca 2009 roku
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Przyczajenie
|
Jestem pod wrażeniem tego co osiągnęła Donna_ Wr.
![]() ![]() kl aski:Dziewczyno jak to zrobiłaś? Czy wcześniej już się kiedyś odchudzałaś, bo ja niestety kilka razy i myślę, że to przez to waga wolno mi spada. Miałaś jakieś grzeszki żywieniowe, czy ściśle trzymałaś się diety? Dziewczyny jak myślicie, czy flaki mogłabym zjeść, w końcu są wołowe i dodałam do nich tylko udka z kurczaka. Czyli mają same dozwolone składniki. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dukanki i życzę każdej z was takich rezultatów jak ma Donna_Wr |
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Donna_Wr raz jeszcze gratulacje
![]() A ja mam do Was prośbe, czy mogłbyście wrzucać swoje codzienne jadłospisy? Może bym coś zgapiła (i inne początkujące), bo wizja schematycznego jedzenia mnie przeraża. Jestem strasznie przyzwyczajona do dań dietetycznych z diety South Beach i ciężko mi tutaj coś twórczego wymyśleć, bo mi się składniki mieszają.
|
|
|
|
#1328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do flakow ja jutro bede je jadla .. Ugotowalam je dzis wieczorem na udkach i warzywkach wiec nie mam oporow ..........mniammmmmmm
|
|
#1329 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ile jeszcze Ci zostalo do schudnięcia? Odwiedzaj nas cześciej! Potrzeba nam takich osób!!!---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od końca marca do początku lipca zmalałam o 11 kg. Dość sporo grzeszyłam na samej diecie jak i po, ale waga się utrzymuje.
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Witam a ja tylko powiem,że u mnie zastÓj
![]() No i jak schudne 40 kilo to juz napewno cały rok bede w bikini biegac ![]() Donna_Wr jestem pod wrażeniem. powiedz jeszce jakim systemem idziesz? Ja dzis na obiadek miałam zupe jarzynowa i gołąbki drobiowe ide systemem 5/2, ale faktycznie w dni warzywne staram się jeśc ich jak najwięcej ja uz chyba do końca zycia bedę na III fazie z obawy,że kilogramy wróca ![]() Ach no i pochwalę się,ze był czas i zeszłej zimy kupiłam spodnie w rozmiarze 52 ( przeciez to pokrowiec na spadochron a nie spodnie) , a ateraz wchodzę już w każde 46 no i zaczynam sie wciskać w 44 tzn. zapinam ale mi się sadełko góra wylewa ![]() Nie wiem tylko jak interpretowac fakt ,że dzis nałożyłam spodnie sprzed 3 lat i sa na mnie opiete dokładnie tak samo jak za czasów gdy miałam na liczniku 10 kilo mniej? chyba mi sie figura po porodzie zmieniała ![]() Pozdrawiam
Start 16.10.2009 106,5 Po 2 msc. 16.12.2009 92,4 Jest 07-04-2010 78,2 Coraz blizej celu Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać ) Edytowane przez Oliwkaaa Czas edycji: 2009-11-28 o 23:44 |
|
|
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Ja jak zwykle nie mam czasu na czytanie Was a co dopiero cos napisac. Witam nowe i stare dukanki. Kolezance Donnie gratuluje spadku 40 kg jestem pod wielkim wrazeniem Ja juz jestem 17 dni na fazie 3 jak narazie waga ani nie spada ani nie wzrasta. to chyba dobrze. Mialam nadzieje, ze jeszcze mi cos spadnie na tej 3 fazie ale niestety waga niet choc czuje ze spodnie sa bardziej luzne. co dla mnie jeste najwazniejze. Mialam juz odswietne posilki na ktore sie zreszta doczekac nie moglam. I jak juz do nich doszlo to czulam rozczarowanie bo nie smakowlay tak jak sie spodziewalam, a jak juz je zjadlam to czulam sie torche winna, ze je jem. Ta dieta procz zrzucania kg robi tez niezle "pranie mozgu". Moj facet juz jest ponad 2 miesiace na 3 fazie ( nic mu nie wrocilo) i dzis mi mowil, ze zostanie przy podbnym stylu jedzenia nawet na fazie 4. Ja chyba juz tez nie wroce do starych nawykow. Przetrwalam tyle czasu bez tych rzeczy to ciut dluzej tez sie obede. Ewentulanie w jakis skormnych ilosciach. Nic trzeba sie udac na spoczynek. Milej nocy i mam nadzieje, ze wkoncu bede miala czasy by czesciej zagladac. |
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Boziu kochana godz 4 a ja przy kompie
![]()
|
#1334 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny oficjalnie skonczylam czytac 3 watki odchudzania....
:cool : milego dnia uciekam do pracy...
|
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
A ja czekam na przepis na te domowe latte i się doczekać nie mogę Gdzie ta nasza koleżanka co nas tym zaintrygowała?
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
donna gratuluje, ale to jest bardzo pokazny spadek w dosc krotkim czasie. czy bylas na jakichs badaniach kontrolnych?
flaki mozna, u mnie od wczoraj caly gar stoi (kurczakowo-sojowe), do tego obiecana lasagne i tiramisu. I po co mi 3 faza? do tiramisu upieklam biszkopt i wyszedl bardzo smaczny. mozna go uzyc jako podstawe do innych ciast. przepisy za chwile w przepisowni a u mnie leje, od wczoraj
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Ja robie domowe latte tak ( mimo iz mam ekspress do kawy) parze w kubku kawe nie za mocna ( bo ja nie lubie mocnej) i tak tej kawy ciut wiecej niz polowa. W drugim kubku podgrzewam ( a czasem nie ) mleko i ubijam ubijaczka ja mam akurat taka z firmy bodum ![]() ale mozna tez uzyc takiej zwyklej co kiedys bylo dodawane do kakao po ubicu dodaje to do kawy i latte gotowe.
|
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zwykle narobiłaś smaków
|
|
#1339 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Na badaniach byłam przed rozpoczęciem odchudzania i co dziwne, oprócz tego,że powinnam schudnąć dla odciążenia stawów i serca - wszystko było w porządku. Także nie zakładam , że po utracie zbędnego balastu stan mojego organizmu nagle mógł się pogorszyć. Zwłaszcza, że bardzo dbam o wypicie około 2 litrów wody (czasem i więcej) dziennie. A tylko kondycja nerek w całym tym programie mogą być słabym punktem. Tyle tłumaczenia przed samą sobą Prawda jest również taka, że nie przepadam za białymi kitlami i staram się ich unikać - postawa niegodna naśladowania, dlatego od razu sama się |
|
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Białe kitle w sensie lekarzy
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że chodziło o lekarzy.
![]() Dzień dobry. Ja po śniadanku: jajeczko i serek naturalny. Ale chyba sobie jeszcze coś szamnę, bo czuję się głodna. ![]() U mnie prawie wiosna, słońce świeci, sąsiedzi do ogrodów powychodzili. Gdzie ta zima z białym puchem...
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepisy podane w latte najbardziej lubie jej 3-warstwowosc: mleko, falujaca kawe i pianke. To latte ktore ja sobie serwuje w niedzielne leniwe poranki
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się "upiec" chleb w mikrofali.
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sztuką jest zgrzeszyć i zrezygnować, ale zgrzeszyć i nie zrezygnować.
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zacznij od nowa! w tej diecie mamy tak bogate menu, że na prawdę nie mamy co narzekać, ale ja wiem że to co zabronione lepiej smakuje
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Donna - gratuluję spadku wagi! ![]() życzę Wam miłego popołudnia i zmykam na kurczaka w warzywach - zostało mi od wczoraj
|
|
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczątka!!!
Dopiero doczytałam wątki, które mnie ominęły, to naprodukowałyście lektury ![]() Po kolei: wiolqn dziękuję za maila i Tobie, wszystkie przepisy są ok, tylko treść książki... To te same pdfy co już dostałam. Sprawdź Kochana je może, co? Bo książka jest chyba po prostu źle skserowana i tyle... Uhhh, czyli jeszcze nie mam książki [kurcze, urosła do rangi biblii dukających ;p]. Po drugie - ogromne gratulacje jeszcze ode mnie dla DonnaWr. Należy Ci się! I nie myśl sobie, że jako jedyna ważysz nie wiadomo ile[dosłownie ]. Ja też mam do zrzucenia baaaardzo dużo. I też nie podaję swojej obecnej wagi, bo aż wstyd... Ehhh. Ale jak schudnę na tyle, to też się Wam "pochwalę" wyjściową....Co do historii odchudzania... Powiem Wam, że kiedyś [tzn jakieś 5 lat temu] przez jakieś pół roku, albo i mniej, też schudłam dużo - 36 kg. Tylko, że nie z Dukanem, a sama. Taki miałam indywidualny program niejedzenia i treningów [dodatkowo wspierany ostrą bulimią]. Oczywiście wróciło wszystko, w ciągu jakiegoś 1,5 roku, więc NIE POLECAM. A przesłania dukanowej diety trafiły i do mnie, i jestem przekonana, że to i zdrowiej i na dłużej.... Dalej kwestia lodów Robiłam wczoraj i już wieczorem przy "Gotowych na wszystko" zjadłam miseczkę własnoręcznie zrobionych! Pycha! Pyły puszyste, to chyba zasługa ubitej piany i delikatnego zmieszania z masą. No i nie odmierzałam łyżek sera, tylko dałam więcej. Dobrze zmielony [bo nie mam homo %] z jogurtem, żółtka i słodzik + aromat cytrynowy, i starałam się też napowietrzyć masę mikserem. GORĄCO POLECAM
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Huni jakie dokładnie są składniki tych lodów? Bo bym sobie na dzisiejszy wieczór zrobiła.
![]() U mnie dzisiaj na obiadek tuńczyk i tosty z polędwicą z dukanowego, własnoręcznie zrobionego chlebka. Mniami.
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po drugie - z tym mieszaniem lodów to wcale tak nie wychodzi - wczoraj wstawiłam lody do zamrażarki i naprawdę je mieszałam kilka, a może nawet kilkanaście razy. W ostatniej fazie już było bardzo ciężko, ale udało się zrobić takie puszyste...ładnie wszystko wygładziłam, ale jak rano zajrzałam do zamrażarki - lód, głaz, cegła normalnie Chyba trzeba będzie je trochę rozmrozić przed spożyciem, eh! ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() I też chcę cytrynowe (moje ulubione, ale teraz, jako że to był eksperyment, zrobiłam waniliowe), ale to chyba soczku dodam następnym razem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

jakoś motywacja mi spadła przez to że waga poszła do góry albo stoi w miejscu... Jak to jest, że człowiek robi tyle wyrzeczeń a waga w ogóle nie jest łaskawa

.
wystarczy Marzena 

kl aski:

:cool : 
za czym?!